Dodaj do ulubionych

jak wytłumaczyć mężowi

06.02.07, 12:36
Jak wytłumaczyć mężowi że go nie kocham, że musiałam dojrzeć do tego aby
naprawdę zrozumiec co to jest milość i ze miedzy nami nigdy naprawde jej nie
było?Mówię o prawdziwym uczuciu, gdy dwoje ludzi chce dawać sobie to co
najlepsze, troszczy sie o siebie i zawsze ma o czym ze sobą rozmawiać. Gdy
mówie to jemu odbiera to cały czas na zasadzie krytyki lub mojej
nieodpowiedzialności (mamy dziecko) i uważa że można pokochać na nowo.A ja
wiem i czuję że to nie jest człowiek, z którym będę szczęśliwa, ktory potrafi
dać mi szczęście i ktoremu ja je dam.Wcześniej żylam na zasadzie pragnień,
wyobrażeń smutno skonfrontowanych z rzeczywistością. Jak wytłumaczyć komuś
kto mówi że kocha, jest zakompleksiony i boi sie samotności że to nie do
konca jego wina ale nie pasujemy do siebie i nie umiem byc przy nim
szczęsliwa i że to koniec?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: jak wytłumaczyć mężowi 06.02.07, 12:45
      Teraz dopiero, po ślubie przejrzałaś na oczy? Czy pomógł jakiś pan, któy ci to pokazał? Bo to istotne: czy sama do tego doszłaś, czy dzięki komuś? Tylko wtedy to inaczej się nazywa.
    • kobieta_w_sieci Smutne,że dopiero teraz zorientowałaś się,czego 06.02.07, 12:56
      chcesz naprawdę.
      Teraz przez swoją pomyłkę unieszczęśliwisz dwie osoby, a nie tylko jego.

Zastanów się, czy nie popełniasz jakiegoś błędu rozmawiając z nim o swoich
      potrzebach.
      Prawdopodobnie cały czas oskarżasz go, że nie jest dość dobry. Dlatego tak reaguje.
      Gdyby nie zależało mu na Tobie i dziecku, to nie brałby Twoich słów tak do siebie.
      Kobiety często mówiąc mężczyźnie o czymś, oskarżają go.
      Wiesz, jaki on jest i rozmawiając z nim uszanuj jego uczucia. Nie oskarżaj go.

Zacznij mu dawać miłość, a on odwzajemni Ci ją.
      Teraz prawdopodobnie cały czas on czuje się niedoceniony i musi bronić się przed
      Twoimi oskarżeniami.
      Pomyśl o dziecku. Dobrze, jakbyście spróbowali przed rozwodem terapii małżeńskiej.
      Dowiecie się nawzajem o swoich potrzebach i jak rozmawiać ze sobą.

• marzeka1 Re: jak wytłumaczyć mężowi 06.02.07, 13:01
      Poza tym, kobieto, masz z nim dziecko i ciągle uważasz, że tylko Twoje szczęscie jest tu najważniejsze i na pierwszym miejscu. Nie chodzi o jakieś wielkie poświecanie się, ale pomyslenie, że w tym wszystkim jest małe dziecko. Co mu kiedyś powiesz? Że tatuś przestał się podiobać, jak zabawka ze sklepu. Wybacz, ale Twój post odczytuję jako przykład dużej niedojrzałości.
      • george_sand1 Re: jak wytłumaczyć mężowi 06.02.07, 13:42
        nie martw sie slonko999 ja mam to samo tylko mam o wieeeele bardziej komfortowa
        sytuacje bo nie mamy dzieci a ja teraz powiedzialam mojemu mezowi ze nie
        chce,wydaje mi sie ze takie zwiazki jak nasze sa skazane na rozwod ale to nie
        koniec zycia-nawet sie oswoilam z ta mysla,ba!!to bedzie nareszcie czas zeby
        nie meczyc sie i byc przez to szczesliwsze,jak chcesz to pogadajmy na privie
        chetnie :)
        • slonko999 Do George_Sand1 06.02.07, 14:18
          Chętnie, tylko...jestem tu nowa i nie bardzo wiem jak pogadać na
          privie.podpowiedz :)
      • slonko999 Re: jak wytłumaczyć mężowi 06.02.07, 13:45
        Wierzcie mi, wiele o tym myślalam, długo już nam się nie układa, dlugo gotowa
        byłam pracować nad nami i starałam się to robić.Już przed ślubem wiedziałam że
        nie jest dobrze ale tlumiłam to w sobie z wiarą że miłość czyni cuda.Mąż
        okazywał dużą niedojrzałość poprzez ciągłą obojętność wobec mojej osoby,
        zaniedbywanie obowiązków domowych, brak troskliwości i zgasił moją wiarę i
        uczucie na tyle, że nie jestem w stanie go szanować a co dopiero kochać.Także
        ponosi w tym winę, choć ja czuję się bardziej winna gdyż miałam dużą(nie
        calkowitą)świadomość jego niedojrzałości znacznie wcześniej i zgodziłam się na
        związek.Nie mam już siły.A tkwienie w związku dla dziecka uważam ża gorsze zło
        niż rozstanie.Chciałabym się z nim dogadać, wytlumaczyć ale jak zwykle się nie
        da-po pierwsze ma inny punkt widzenia poniewaz mu zalezy(to naturalne), po
        drugie zawsze patrzył na uczucia i rodzinę innymi kategoriami niż ja. Więc cóż,
        pozostaje nam w takim razie jedynie burzliwe, nie zrozumiane przez niego
        rozstanie.
        • marzeka1 Re: jak wytłumaczyć mężowi 06.02.07, 13:50
          Możesz się burzliwie i w sposób niezrozumieały rozstać (to Twoje życie w końcu), tylko, że nie jestem w stanie pojąć, jak można wychodzić za mąż, mając takie obiekcje i liczyć, że "miłość czyni cuda", 14 lat miałaś jak za mąż wychodziłaś.Dziecka w tym wszystkim żal i tyle, chociaż bycie tylko dla niego jest bez sensu.
          Warto jednak z tego wyciągnąć wnioski na przyszłość i widzieć, kiedy warto wiązać się z jakimś mężczyzną i że nie ma czegoś takiego "miłość czyni cuda", związek się BUDUJE, a nie spada nam on z nieba.
    • lupus76 Re: jak wytłumaczyć mężowi 06.02.07, 14:09
      Nie wytłumaczysz. Trzeba było o tym myśleć zanim w waszym życiu pojawiło się
      dziecko...
    • mama-paula Re: jak wytłumaczyć mężowi 06.02.07, 14:12
      Podaj mi swoj gg,pogadamy
      • slonko999 Do mama-paula 06.02.07, 14:31
        Do Ciebie tez skieruję to pytanie?jak mam Ci podać gg?Jak pogadac na privie?
        Pozdrawiam
        • mama-paula Re: Do mama-paula 06.02.07, 14:31

napisz mi na meila mama-paula@gazeta.pl nr. gg
          • elle1977 Re: słonko999 06.02.07, 15:07
            Skoro nikt nie jest w stanie pomóc Ci w sprawach technicznych (priv i gg), to
            ja to zrobię.

Priv to nic innego jak rozmowa prywatna. Chodzi po prostu o wysłanie maila. Jak
            rejestrowałaś się na forum na pewno musiałaś założyc sobie konto na gazeta.pl.
            Twoje konto to slonko@gazeta.pl. Tam ludziska wysyłają Ci wiadomości czyli
            gadają z Tobą na priv. Jak Ty wyślesz komuś maila, wówczas też rozmawiasz na
            priv.

GG - wejdź na stronę www.gadugadu.pl
            Po prawej stronie (przy takiej ikonce ze słoneczkiem) masz napis - "Pobierz" -
            kliknij na to. Wyskoczy Ci okienko - kliknij "Zapisz". Ściągniesz sobie wówczas
            program GG. Jak już go ściągniesz, i zapiszesz np. na pulpicie, to kliknij w tę
            ikonkę dwa razy. Zaakceptuj licencję. Później naciskaj po kolei - dalej -
            dalej. Później wybierz opcję "Jestem nowym uźytkownikiem" i kliknij "Dalej".
            Napisz hasło i adres e-mail i kliknij "Rejestruj". Dostaniesz swój numer i
            będziesz musiała wymyślić nick (tak, jak np. tutaj na forum). Potem ktoś, z kim
            będziesz chciała pogadać poda Ci swój nr użytkownika. Będziesz mogła go
            odnaleźć i z nim rozmawiać, albo ktoś zacznie z Tobą rozmowę - wówczas tylko
            klikasz na migającą kopertkę w prawym dolnym rogu ekranu i rozpoczynasz
            rozmowę. Generalnie ciężko to wytłumaczyć, jeżeli nie miałaś z tym do
            czynienia. Także najlepiej będzie, jak zainstalujesz najpierw programik. Jak
            będziesz miała później jakieś wątpliwości czy pytania - pisz, jestem do
            dyspozycji:) Mam nadzieję, że nie pogmatwałam Ci za bardzo. jeżeli chcesz, to
            pytania możesz zadawać również na priv (tzn. na maila):). Żeby zobaczyć,
            jakiego mam maila możesz np. kliknąć w mój nick - wówczas Ci się wyświetli -
            spróbuj. Ale na wszelki wypadek podaję: elle1977@gazeta.pl

Powodzenia w instalacji!

Elle
            • elle1977 Re: słonko999 06.02.07, 15:08
              Przepraszam - Twoje konto to słonko999@gazeta.pl

:)
            • slonko999 Re: słonko999 06.02.07, 15:15
              Dzięęękuję bardzo, tak myślalam że chodzi o maila,na cale szczescie nie jest ze
              mna tak zle, gg mam:) po prostu na czatach są priv-y i nie moglam skojarzyć.Ale
              dzięki wielkie!
              • elle1977 Re: słonko999 06.02.07, 15:16
                A, no to super, że masz gg:)

Bardzo proszę!:)
              • george_sand1 Re: słonko999 06.02.07, 16:15
                napisze do ciebie teraz na poczte ja tez mam gg :D:D nie przejmuj sie pogadamy
                uspokoisz sie trzymaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka