Dodaj do ulubionych

nie chcę miec dzieci

03.03.07, 19:40
takie to dziwne?????????czy jestem jedyną kobietą na świecie która nie chce
mieć dzieci??bo moi rodzice jakos nie moga tego zrozumieć
Obserwuj wątek
    • easier_to_fly Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 19:56
      ja cię rozumiem. przynajmniej na tym etapie życia, w którym się znajduję. i nie
      potępiam kobiet, które nie chcą być matkami.
      • feralcat Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 20:38
        witaj w klubie, ja tez nie odczuwam pociagu do macierzynstwa, nie chce miec
        wielkiego brzucha jak cielna krowa, i potem rodzic w krzyku i bulu. O Bosshe to
        musi byc takie straszne!!
        niezbyt zachecajaca tez jest wizja pieluch,rozdartej geby, wstawania w nocy, i
        uwiazanie do konca zycia.
        Urodze dziecko tylko dla mezczyzny ktorego pokocham i ktorego tym
        uszczesliwie.A wiem ze faceci kochaja dzieci, wiec to raczej niestety
        nieuniknione....
        ALe mi ciagle wszsytkie matki powtarzaja ze to najwspanialsze na swiecie miec
        dziecko. Tiaa...
        • jdbad Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 20:43
          Nie żebym przepadała za dziecmi, bo mam tylko jedno, ale Twój stosunek do nich
          i kobiet w ciąży jest cokolwiek przesadzony. Dlaczego kobieta wygląda jak
          cielna krowa? Po prostu wygląda jak kobieta w ciąży. Jak za dużo nie przytyjesz
          to nie będziesz tak wygladac. Co do niemowlaków - pamiętaj, że sama też byłaś
          takim kimś. Nie ma wyjścia. Do końca życia też nie będziesz uwiązana, dzieci
          dorośleją.
          • maretina Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:02
            denerwuja mnie te uogolnienia typu: cielna krowa.
            w ciazy wygladalam kwitnaco. przytulam tylko 9 kg na cala ciaze. porod mialam
            bezbolesny, zadnych krzykow, spedzilam na trakcie porodowym dobe i krzyk
            slyszalam tylko raz, kobieta sobie w ten sposob pomagala. rozmawialam z nia po
            porodzie, byla zadowolna. dla bojcych sie bolu jest znieczulenie.
            wstawanie wn coy? po 3 miesiacu moje dziecko przesypialo cale noce. pieluchy?
            pewnie, ze musza byc, nikt nie ordzi z umiejetnoscia siadania na klozecie.
            nie czuje sie uwiazna dzieckiem.
            macierzynstwo jest bardzo trudne, ale tez piekne. nie ma nic wspanialszego an
            swiecie, jak przutlenie i buziki od malego goscia. to rekompensuje wszytko.
            kiedy syn mowi"kokam mama" to ja lewituje:)
            • jdbad Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:05
              Ze mna było podobnie jeśli chodzi o ciążę i poród. Przytyłam tylko 8kg. Ale
              powiem szczerze wolę większe dzieci, najlepiej już nastolatki.
            • maialina1 Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 22:49
              Maretina, piszesz ze nie czujesz sie uwiazana dzieckiem?
              W takim razie uwazasz ze poradziloby sobie bez ciebie?
              Co czujesz jak zostawiasz je z kims obcym?
              A moze nawet wcale go nie zostawiasz, bo ciagle z nim jestes i nie mozesz sie
              od niego oderwac...?
        • styga.gdy Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:10
          Mam dwoje dzieci 9i6 lat i pomimo że źle znosiłam całą ciąże,(Bo o bólu się
          szybko zapomina.Czasem to już w chwili gdy tylko przytulisz tę Maleńką,a
          zarazem tak Wielką Istotkę masz poczucie że było warto i wiesz,że Ona wszystko
          Ci wynagrodzi z nawiązką)to napewno tego nie żałuję.Ale mimo to,że uwielbiam
          takie Malutuńkie Stworzonka na dzień dzisiejszy więcej nie planuję.I nie
          potępiam tych kobiet które nie czują pociągu do macierzyństwa bo mają do tego
          prawo. Przecież tak wiele już nieszczęśliwych dzieci dookoła.
          Ale rozśmieszają mnie czasem gatki typu: wygląd tłustej krowy,przeogromny ból,
          rozciągnięta,nie trzymająca moczu itp,itd Myślenie bardzo wąskotorowe,poparte
          kompletnym brakiem wiedzy na ten temat i egoistyczne (zajdę w ciążę to mi
          atrakcyjności ubędzie tu i tam)PROSZĘ WAS DZIEWCZYNY!!!!!
          • jdbad Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:26
            Właśnie o to mi chodzi.
        • exblond Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:17
          feralcat napisała:

> witaj w klubie, ja tez nie odczuwam pociagu do macierzynstwa, nie chce miec
          > wielkiego brzucha jak cielna krowa, i potem rodzic w krzyku i bulu. O Bosshe
          to
          >
          > musi byc takie straszne!!
          > niezbyt zachecajaca tez jest wizja pieluch,rozdartej geby, wstawania w nocy,
          i
          > uwiazanie do konca zycia.
          > Urodze dziecko tylko dla mezczyzny ktorego pokocham i ktorego tym
          > uszczesliwie.A wiem ze faceci kochaja dzieci, wiec to raczej niestety
          > nieuniknione....
          > ALe mi ciagle wszsytkie matki powtarzaja ze to najwspanialsze na swiecie miec
          > dziecko. Tiaa...

w pelni zgadzam sie z tym co napisalas.
    • maretina Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 20:50
      chcialabym miec problemu kalibru Twoich. zycie byloby lekkie latwe i przyjemne:)
      tak na powaznie: skorzystaj z wyszukiwarki forumowej, kilka razy w tygodniu
      ktos pisze identycznie....zatem nie, nie jestes sama i nie jest to dziwne.
      przyznaje , ze irytuje mnie afiszowanie sie sprawami rozrodczosci. kogo to
      obchodzi? chcesz miec dzieci, to "se" zrob. nie chcesz? nie rob. to jasne.
    • marylka1000 Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:01
      duzo kobiet nie chce miec dzieci nie jestes samaa
    • exblond Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:02
      nie jestes! ja tez nie chce dzieci. nie lubie dzieci. sa wstrętne i
      rozwrzeszczane.
      • jdbad Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:06
        Dzieci są takie jak się je wychowa, a jeżeli są wstrętne i wrzeszczą to z
        rodzicami coś chyba też nie tak?
        • exblond Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:12
          nie wiem. nie mam dizeci. ale wszystkie ktore widizalam w parku, na ulicy czy
          gdzie indziej takie byly. paskudne bachory!
          • styga.gdy Re: do exblond-prawdziwej BLOND 03.03.07, 21:17
            twoja matka popełniła chyba jakiś karygodny błąd. Albo powinna kierować się
            twoim tokiem myślenia (zaoszczędziłaby sobie problemu) albo chowała cie jak
            jakiegoś kompletnie odilozowanego pustaka
            • exblond Re: do exblond-prawdziwej BLOND 03.03.07, 21:22
              cos jeszcze chcesz dodac? czemu nie potrafisz zrozumiec, że nie akzdy lubi
              zapach mleka i bruda buzie dziecka? pustakiem jestes ty skoro nie rozumiesz ze
              inni maja inne zdanie a jedyna forma odpowiedzi jest dla Ciebie atakowanie
              innych i obrazanie ich.
              • jdbad Re: do exblond-prawdziwej BLOND 03.03.07, 21:29
                A nie sądzisz, że autorka wątku też obraziła parę kobiet? Co to za porównanie
                jak krowa? Skądinąd krowy to bardzo fajne zwierzęta, ale źle się kojarzą,
                niektórym.
                • a_nuta Re: do exblond-prawdziwej BLOND 05.03.07, 05:12
                  A nie sądzisz, że autorka wątku też obraziła parę kobiet?=====Nie są to słowa
                  autorki wątku choc na pewno obrazliwe.Poza tym ,jesli dobrze rozumiem autorka
                  raczej mowi o braku akceptacji swojej decyzji z jakim spotyka sie ze strony
                  rodzicow i tylko tyle.
                  Nie argumentuje decyzji na "tak" ,ani na "nie",nie obraza,nie wysmiewa:ale
                  sledzac podty widz,emze wyraznie nie autorka jest tu osobą z ,ktora sie
                  polemizuje:)
              • styga.gdy Re: do exblond-prawdziwej BLOND 03.03.07, 21:34
                Jak wyżej napisałam ROZUMIEM!!! MASZ PRAWO!!! Ale mówiąc o dzieciach nie używaj
                takich słów.Też byłaś dzieckiem i pewnie nie raz się ubrudziłaś mlekiem,lodem
                czy obrzygałaś się lub kogoś (ZAPEWNIAM!).Pomiędzy nogami podejrzewam,że też
                nosiłaś pieluchę (i myślę że to napewno nie był to pampers!) nie pachniałaś
                również konwaliami,więc O CO CHODZI??? Możesz wyrazić swoją opinie mniej
                dosadnie.Każdy zrozumie! Myślę,że mam prawo się unieść.Jest tyle osób na
                świecie co oddałyby wszystko by móc zajść w ciążę i urodzić dziecko. A ty
                piszesz o nich jak o jakiś insektach, KARALUCHACH
          • jdbad Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 21:26
            Bo i rodzice dzisiaj tacy.
            • feralcat Re: nie chcę miec dzieci 03.03.07, 22:06
              To ja napisalam o tych cielnych krowach, nie autorka watku (nie chcialam nikogo
              urazic)i nie chodzi mi o to ze kobiety w ciazy to SA cielne krowska,tylko ja
              czulabym sie jak krowa-cielna.Nie wiem z jakiego powodu, prawdopodobnie mojej
              niedojrzalosci emocjonalnej, nie wyobrazam sobie siebie z brzuchem, karmiaca
              dziecko piersia, czulabym sie dziwnie, nie wyobrazam sobie zeby mnie partner
              zobaczyl z takim brzuchem, nie czulabym sie seksownie. sama uwazam sie za
              dziecko i chyba juz tak zostanie.
              Uwierz mi, ja wiem, slyszalam wiele razy od kuzynek, klezanek, mamy, ciotek
              jakie to piekne ale sa kobiety ktore zycie musi do tego zmusic.
              Juz nie raz slyszlam od moich kolezanek, ktore nienawidzily dzieci, jak po
              zajsciu w ciaze robia sie z nich przyslowiowe matki-polki. Hormony robia swoje.

• izabellaz1 to nie miej... 03.03.07, 22:49
      ile jeszcze takich wątków można powtarzać? Jak ktoś nie chce to nie. Po co z
      tego robić jakieś wielkie halo? Jak miałam w zamiarze zajść w ciążę to nie
      konsultowałam tego z nikim poza moim mężem. Nie rozumiem więc tego
      ostentacyjnego ogłaszania wszem i wobec, że się NIE CHCE.
      • vivis_cortez Re: to nie miej... 03.03.07, 22:54
        ja tez nie chce i co z tego?
        • takapl Re: to nie miej... 04.03.07, 10:54
          no wlasnie nie miej.... ktos wczesniej napisal ze maciezynstwo jest cudowne i
          ze nie jest tak strasznie trudno a dziecko juz zaczelo przesypiac noc w wieku 3
          miesiecy, ale nie kazde dziecko przesypia noc jak ma 3 miesiace i wcale nie
          jest tak cudownie... moj synek ma 6 miesiecy juz dawno nie bylam wyspana czasem
          rece mam jak goryl (do samej ziemi) po calym dniu noszenia go, a przrz ostatnie
          pare dni maly byl chory i cale noce musialam z nim chodzic bo inaczej nie
          spal :/ to wcale nie jest latwe i cudowne i jesli ktos tego nie chce to niech
          nie decyduje sie na dzieci... przezciez nikt nikogo do tego nie zmusi...
          • kasia_ruchasia Re: to nie miej... 04.03.07, 10:58
            kiedys tez nie chciałam a teraz baardzzo chce.. ale najpierw musi być prawdziwy
            tata który nie zawiedzie takiego malenstwa :)
    • agnieszka13_1975 Re: nie chcę miec dzieci 04.03.07, 12:48
      Nigdy nie pałałam wielką miłością do dzieci dopóki nie urodziłam swoich. Mam
      dwójkę wspaniałych dzieci 7 letniego synka i roczną córeczkę świata poza nimi
      nie widzę. Synek był cudownym grzecznym bobaskiem przesypiał prawie noc z
      przerwami na karmienia, natomiast córeczka dopiero w tej chwili przesypia noc.
      Dodam że obydwoje karmiłam piersią przez rok i same się odstawiły. Nie można
      patrzeć na macierzyństwo z perspektywy nie przespanych nocy bo to okres
      przejściowy. Zawsze powtarzam że warto je przeżyć dla tej jedynej
      niepowtarzalnej bezwarunkowej miłości i usłyszeć MAMO KOCHAM CIĘ NAJBARDZIEJ NA
      ŚWIECIE. Kobieto nawet nie masz pojęcia jak w ciąży i po zmienia się psychika,
      sposób myślenia i patrzenia na świat. Przemyśl to proszę jeszcze raz.
      Pozdrawiam.
    • skp110 Re: nie chcę miec dzieci 04.03.07, 18:08
      Niechęć do dzieci cechuje ludzi leniwych i samolubnych, albo ludzi z problemami emocjonalnymi. Może rodzice myslą że te problemy nie dotyczą ich órki
      • phi_phi1 Re: nie chcę miec dzieci 04.03.07, 18:30
        tez nie chce miec dzieci, moim celem zyciowym sa podroze i zwiedzanie swiata a
        dziecko w takim wypdku byloby kula u nogi. a do tego ciaza, rozstepy, tluszcz n
        brzuchu brrrr na sama mysl o tym robi mi sie niedobrze. kazda kobieta ma prawo
        decydowania o posiadaniu dzieci i do wyrazanoia swojej opinii.
    • zoofka Re: nie chcę miec dzieci 04.03.07, 22:14
      a kogo to obchodzi? ja chce ale nie uwazam ze powinnam zadeklarowac to wszem i
      wobec na forum.
      Twoja dupa twoja decyzja
    • juliagreen Re: nie chcę miec dzieci 04.03.07, 22:39
      Każda kobieta ma prawo o decydowaniu o tym, czy chce mieć dzieci, czy nie.
      Lepiej podjąć taką decyzję, niż potem domagać się prawa do aborcji w
      razie "wpadki" czy unieszczęśliwiać i siebie, i dziecko, jeśli jednak zostanie
      się Mamą. Pozdrawiam
    • cledomro Re: nie chcę miec dzieci 04.03.07, 22:49
      ja też nie chcę :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka