Dodaj do ulubionych

Kurs wizażu...

08.01.08, 13:56
Witam:)

Praktycznie od dziecka marzyłam sobie by zostać wizażystką, powoli do tego
dążę. Chodzę do policealnej szkoły kosmetycznej, a następnie planowałam Beauty
Art w Krakowie, ale teraz już wiem, ze na "karierę" wizażystki nie mam co
liczyć gdyż mieszkam w małym miasteczku i tak się złożyło, że wiem, iż tu
pozostanę, ale dalej marzę o tym, żeby umieć robić piękne makijaże... sobie,
znajomym, a może ogłosić się gdzieś i robić makijaże na różne okazje. Nie
mogłam się doczekać, aż skończę kosmetykę i powędruję do Beauty art, ale to
dopiero za 1,5 roku i wiem, że w życiu bywa różnie i mogę nie iść do tej
szkoły. No i przechodzę do sedna sprawy, mianowicie mam okazję zrobić sobie
kurs wizażu po którym otrzymuję certyfikat KRYOLANU oraz zaświadczenie
ukończenia Kursu Wizażu na druku ministerialnym. Kurs trwa 6 dni. 3 to praca
na różnych ogólnie dostępnych kosmetykach, a 3 na kosmetykach KRYOLANU. Kurs
kosztuje 1000zł. ja ma okazję zrobić go za 800zł. I właśnie chciałam zapytać,
jeśli jest ktoś w temacie czy opłaca mi się to robić, czy rzeczywiście nauczę
sie czegoś w te 6 dni, co oznacza ten certyfikat i zaświadczenie? Czy będę
mogła uprawiać już taki zawód? Dać sobie z tym spokój? Czy warto?
Wiem dziwne te moje pytania, ale zależy mi na opiniach.
(ehh i tak pewnie go zrobię;))
Obserwuj wątek
    • pati102 Re: Kurs wizażu... 08.01.08, 19:04
      jesli interesujesz sie tym i zajmujesz amatorsko to na pewno masz
      juz jakies podstawy. 6 dni to bardzo malo i w ciagu takiego czasu
      praktyki zadnej nie zdobedziesz. sama bylam na zwyklym
      dwuniesiecznym kursie i z reka na sercu moge powiedziec, ze poza
      paroma przydatnymi sztuczkami nie dowiedzialam ani nie nauczylam sie
      niczego czego wczesniej bym nie wiedziala. pokaza ci "warsztat" a
      cala reszte osiaga sie poprostu praktyka. jesli nie masz w
      perspektywie pracy wizazysty (agencje, teatr, gazety...) na pelnych
      obrotach i papier nie bedzie ci potrzebny a chcesz poprostu
      dowiedziec sie wiecej na temat roznych technik, ciekawostek itp kup
      poprostu "podrecznik" (polecam "making faces" kevina aucoina). jesli
      chodzi o szkolenie kryolanu to niestety nie moge powiedziec o nim
      nic dobrego, wiekszosc czasu szkoleniowiec wykorzystuje na
      zachwalanie ich produktow a nie na realne szkolenie.
    • j.jazgarska Re: Kurs wizażu... 10.01.08, 10:30
      Ja chodziłam do ROCZNNEJ szkoły Beuty Art właśnie i nie uważam, że
      to było za dużo czasu, żeby się czegoś nauczyć. Obawiam się, że 6
      dni to mało. A 1000 zł za 6 dni to dużo.

Natomiast pracować jako wizażystka, czyli ogłaszać się i robić
      makijaże na różne okazje możesz i bez certyfikatu, bo Twoimi atutami
      mają być wykonane makijaże a nie papierki. Jednak zasady wykonywania
      makijażu, korekcja cery, budowa twarzy, oczu itd. to powinnaś
      mieć "obcykane", bo co innego jest malowanie swojej twarzy, którą
      doskonale znasz, a co innego malowanie osoby, którą pierwszy raz w
      życiu widzisz. No i podstawa to dobrze zaopatrzony kufer :-). Takie
      jest moje zdanie.
    • Gość: Shana86 Re: Kurs wizażu... IP: *.netmax.net.pl 16.01.08, 12:49
      a ja bardzo polecam :) mam taki kurs i można się wiele nauczyć pod warunkiem
      solidnej pracy i ćwiczeń w domu
      • l81 Re: Kurs wizażu... 28.01.08, 12:56
        Do pati.
        Czy ta książka Kevin Aucoin-Making faces jest w jęz.angielskim.Pa.
        • Gość: klaudia Re: Kurs wizażu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 08:38
          Tak, książka jest po angielsku.
    • Gość: gosia Re: Kurs wizażu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.14, 13:29
      ja ze swojej strony mogę polecić szkołe NOVA. Pełen profesjonalizm we wszystkim - zaczynając na nauczycielu, poprzez kosmetyki i sprzęty a kończąc na certyfikacie i miłych wspomnieniach z zajęć. Polecam !
    • Gość: Dominika Re: Kurs wizażu... IP: *.free.aero2.net.pl 24.06.14, 12:53
      skończyłam kurs wizażu w fammakeup.com.pl/ i nie miałam większego problemu ze znalezieniem pracy - szukałam około miesiąca, może nie było łatwo, bo konkurencja spora, ale najważniejsze jest mieć dryg no i papiery, które poświadczą zdobyte wykształcenie, więc kończenie kursów i szkół jest jak najbardziej wskazane, bez tego ani rusz
      • Gość: Kostka Re: Kurs wizażu... IP: *.dynamic.mm.pl 02.11.14, 17:49
        no właśnie papiery. Jestem już po kursie i oprócz papieru zyskałam nowe umiejętności!!Czasem nam się zdaje, że wiemy wszystko jak ileś lat pracujemy w zawodzie. Guzik! Wybrałam szkołę wizażu Select na Aleji Krakowskiej w Warszawie i jestem zadowolona.
        • Gość: jolkaPotworka Re: Kurs wizażu... IP: *.swietojanska.net 04.11.14, 18:04
          A ja polecam kursy wizażu w Nova Centrum Edukacyjne :) sama tam takie skończyłam i jestem baaardzo zadowolona :)
          • Gość: gość Re: Kurs wizażu... IP: *.maxnet.biz 08.11.14, 11:36
            Cieżko było mi się zdecydować. Zadecydowało doświadczenie w szkoleniach i fotki ze strony. Wybrałam sie na wizaż w select w warszawie na kurs weekendowy. W tygodniu pracuję, a szkoła pomogła mi ogarnąć tani nocleg niedaleko.
        • Gość: ceLinka Re: Kurs wizażu... IP: *.maxnet.biz 08.11.14, 11:37
          jestem także absolwentką ESS Select, szkoła na wysokim poziomie. Przyjade jeszcze na kurs manicure . Skończyłam wizaż, a moje prace się spodobały i dołączyłam do ich portfolio.
          • t.tris Re: Kurs wizażu... 05.12.14, 00:33
            no widzę, że Select trzyma poziom więc polecać nie trzeba, jestem świeżo po kursie, czwarty dzień w pracy.
            Widzę efekty, dużo swobodniej radzę sobie ze szczegółami. Jutro robię pierwszy makijaż ślubny i mam niezłą tremę. Kursik polecam
        • Gość: bańkaStańka Re: Kurs wizażu... IP: *.swietojanska.net 18.11.14, 18:59
          Ja kurs wizażu ukończyłam w Nova Centrum Edukacyjne i polecam go każdemu! Dużo się nauczyłam, teraz czuję się jeszcze lepsza w tym co robię!
      • Gość: gość Re: Kurs wizażu... IP: *.maxnet.biz 08.11.14, 11:39
        ja też znalazłam pracę w zawodzie, skończyłam weekendowy kurs wizażu w Select w Warszawie.
        Pisałam już gdzieś na forum, że super!!
        • Gość: karolalala Re: Kurs wizażu... IP: *.swietojanska.net 12.11.14, 09:49
          Ja polecam kurs wizażu w Nova Centrum Edukacyjne. Skończyłam tam ten kurs i jestem zadowolona. Było warto!
          • skowronek.qq Re: Kurs wizażu... 08.12.14, 13:14
            ja z kolei polecam wam kurs w szkole Select, wspomiam go mega pozytywnie;) szkoda tylko że tak szybko zleciał;/ ale co jak co dzięki tej szkole znalazłam pracę przy sesjach i co raz wpadnie mi naprawdę dobra kaska ;) fajowo i ciesze się z tego że mam w dalszym ciągu kontakt z wizażystkami które tam pracują, zawsze w razie dymu jak potrzebuje rady czy polecenia jakiegoś kosmetyku to mogę się do nich zwrócić a to miłe ;) wszystkim teraz będę ich polecać !;)
    • Gość: justysia Re: Kurs wizażu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.14, 15:19
      Dla ludzi z Małopolski i nie tylko polecam - www.faceart.pl
      • skowronek.qq Re: Kurs wizażu... 21.10.14, 11:11
        zdycydowanie kurs w szkole Select mogę każdemu polecić ! Nigdy nie malowałam profesjonalnie nikogo, a po tym kursie widzę różnicę i to jak moje umiejętności wzrosły ;) to niesamowite ;) już nie mam problemu z przejściami kolorystycznymi, czy z wykonturowaniem twarzy ;) extra ! ;) Szkoda że tylko 3 tygodnie trwa taki kurs bo aż ciężko się było ze wszystkimi tam rozstać ;/ Polecam !
    • marcelina_s Re: Kurs wizażu... 22.10.14, 13:35
      Cześć kochana!!
      Czytam Twój post i sama nie wiem... Skończyłam kurs w Select w Warszawie i moge powiedzieć tylko tyle, że mnie dużo nauczyli, jeżeli masz nie daleko do Wawy to mogę polecić :) :*
      • Gość: tichuana Re: Kurs wizażu... IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 16:58
        Też skończyłam wizaż w selekcie, jakoś wysoka, profesjonalni instruktorzy no i portfolio na stronie, Mega!!!
    • Gość: gość_Ftyna Re: Kurs wizażu... IP: *.dynamic.mm.pl 12.02.15, 17:49
      Ja też jestem po wizażu i kilku innych kursach, jestem też instruktorką wizażu. Mam pracę, ale biuro mnie nie kręci. Szukam pracy w Warszawie, a jestem tu od roku Słyszałam właśnie dużo dobrego o Szkole Select, czy ktos wie jak się tam pracuje?

Ftyna
      • kotwyc Re: Kurs wizażu... 07.03.15, 15:20
        Również mam podobne pytanie, chciałm złożyć papiery do Select, szukam na ich temat opinii. Przeważają dobre opinie zarówno od studentek jak instruktorek. Pomożecie?
      • Gość: gość Re: Kurs wizażu... IP: 79.135.181.* 07.04.15, 18:08
        Próbowałam zlustrować kilka szkół. Fam-makeup - tragedia, beautybox - też. Szukam dalej....czy macie świeże info o select w Warszawie?
        • marcelina_s Re: Kurs wizażu... 20.08.15, 10:54
          jest już kilka wątków w tym temacie. Wizaż wymaga fachowej wiedzy i odpowiednich warunków, a z tym bywa różnie. Rozpoczynam szkolenie w Select - mam o nich dobre zdanie po stylizacji paznokci, któą u nich skończyłam w 2014 roku. 31.08.2015 mam już zaklepane miejsce na kursie dziennym. Fajnie, że współpracują z Ewą Gil i dodatkowo pomagają na starcie (zniżki na produkty). Czy ktoś planuje kurs w tym terminie? :)
          • Gość: Anna Skoczek Re: Kurs wizażu... IP: *.ip.inter-reh.pl 21.10.15, 23:37
            Ja skończyłam kurs wizażu I i II stopnia w Szkole Wizażu i Charakteryzacji SWiCH w Warszawie i jestem bardzo zadowolona. Miałam super praktyki, nałapałam kontaktów i teraz biegam z kuferkiem jak szalona. Może szkoła z wewnątrz nie wygląda zachęcająco, ale jej ogromną wartością są wykładowcy. (Do tej pory mam z nimi kontakt i same czasami podrzucają mi klientki). Bardzo polecam.
      • Gość: maja Re: Kurs wizażu... IP: *.90.59.30.sttb.pl 17.07.15, 10:21
        podobno duzo ludzi kończy szkołę Artystyczna Alternatywa w Krakowie, jestem akurat z Krakowa, szkoła jest na ul. Piłsudzkiego, znam parę osób, które pracuja w branży kosmetycznej i chwalą szkołę, przede wszystkim za wysoki poziom i dobrych wykładowców
        • Gość: Kosmyk Re: Kurs wizażu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.15, 14:33
          Miałam okazję uczestniczyć w sesjach zdjęciowych prowadzonych przez tą szkołę. Dziewczyny, które malowały bardzo chwaliły wykładowców i asortyment. Widziałam, że używały kosmetyków z lepszych firm, takich jak Inglot czy Catrice. Warto się zainteresować.
    • ttrr88 Re: Kurs wizażu... 11.03.15, 12:33
      Lepiej sprawdź, bo niektóre dziewczyny uciekają z takich szkół z płaczem. Znam prypadki, że nie ma świeżych kosmetyków, a modelki nie rosną na drzewach. Szkoła musi zapewniać oprócz nazwy SZKOŁA, materiały, ofertę promocyjną dla uczniów, świeże kosmetyki dobrych firm. Na pewno odradzam New Nail w Wawie i te beauty boxy i inne go worki. Tam się Twoja żona nie nauczy tylko wkur... i zmarnuje czas.
      • Gość: EwelIna1 Re: Kurs wizażu... IP: *.175.231.97.maxnet.net.pl 14.03.15, 11:53
        NIE POLECAM FACEART, nie miłe Panie, słabe kosmetyki
        • Gość: morelka Re: Kurs wizażu... IP: 79.135.181.* 07.04.15, 18:32
          Tak samo jest w Beauty Art - szkoda, że dużo dziewczyn się na to nabiera :( Ja na szczęscie sprawdziłam portfolio i znalazłam kilka subtelności, które przekonały mnie tdo innej szkoły ( z tradycjami ponad 10 letnimi w nauczaniu tylko wizażystek)
          • t.tris Re: Kurs wizażu... 14.04.15, 15:35
            I co wybrałaś? Select?
            • Gość: gość Re: Kurs wizażu... IP: *.dynamic.mm.pl 14.04.15, 16:06
              Raczej!
              • Gość: marisa34 Re: Kurs wizażu... IP: *.dynamic.mm.pl 20.04.15, 11:43
                ni było innego wyjścia, www.youtube.com/watch?v=Ibty5WxYBy4
                • Gość: Kamila Rydz Re: Kurs wizażu... IP: *.ip.inter-reh.pl 21.10.15, 23:42
                  Nooo... 0:57 kto ją tak nauczył rozcierać bronzer??? Włos się jeży na głowie!
                  • katricce Re: Kurs wizażu... 28.12.15, 14:49
                    W Select mają bardzo dobre instruktorki, są zniżki na kosmetyki (idealny moment na skompletowanie kuferka), praca na dobrych jakościowo kosmetykach i sesja z profesjonalnym fotografem, który robi nam zdjęcia do portfolio - ja jestem bardzo zadowolona. Polecam.
      • Gość: gość Re: Kurs wizażu... IP: *.icpnet.pl 18.05.17, 11:59
        Polecam Corio www.coriocs.pl w Poznaniu. Pełen profesjonalizm i mila atmosfera.
    • kosmetyczka88 Re: Kurs wizażu... 03.08.16, 18:39
      Wybranie o nie kursu wizażu lada wyzwanie - bo różnie bywa z organizacją oraz instruktorami, bo to oni są waszą skarbnicą wiedzy... Na szczęście ja bardzo dobrze trafiłam - byłam na kursie w Corio www.coriocs.pl w Poznaniu, bo tam miałam najbliżej. Przecudowna i mądra instruktorka, umiejąca przekazać wiedzę - wiecie jak z tym czasem bywa... Miałam zapewnione modelki dostosowane do typu makijażu . Polecam
      • Gość: Justyna N Re: Kurs wizażu... IP: *.ip.inter-reh.pl 24.09.16, 22:41
        Nie wiem jak z kursami, bo ja jestem w szkole policealnej. Wybrałam Szkołę Wizażu i Charakteryzacji SWiCH w Warszawie. Właśnie zaczęłam drugi rok i jest spoko. Na początku dostaliśmy komplet pędzli, kosmetyki są różnych firm (wykładowcy je najpierw testują i podpowiadają co jest ok, a w co nie inwestować). Dużo malujemy, zwłaszcza na praktykach, które zapewnia szkoła (jeździmy w różne miejsca - do TV, teatru, projektantów mody etc.) I tu przejdę do sedna - wg mnie to właśnie na praktykach można nauczyć się najwięcej. Im więcej się maluje, tym lepiej. Szkoła ma swoje wady (np. remont, który trwa już rok), ale zdecydowanie więcej ma zalet. Kurs kilkudniowy moim zdaniem nie wiele Ci da. Są kursy kilkudziesięcio godzinne w przustępniejszych cenach, gdzie na pewno czegoś się nauczysz i kieszeń Cie tak nie zaboli
      • Gość: gość Re: Kurs wizażu... IP: *.icpnet.pl 18.05.17, 11:45
        Zgadzam się, też byłam na kursie u nich i było naprawdę fajnie. Przystępnie przekazana wiedza i zapewniją dużo praktyki co przy kursach kilkudniowych jest niezwykle istotne.
        Polecam
    • hotel_klimek Re: Kurs wizażu... 04.01.17, 11:31
      Zapraszamy na profesjonalne warsztaty makijażu!

Warsztaty poprowadzi Agata Wyszomirska - Professional Make-up dyplomowana wizażystka, wykładowca i szkoleniowiec z zakresu makijażu profesjonalnego w Szkołach Wizażu i Stylizacji "Beauty-Art".

Data: 13.01.2017
      Rozpoczęcie warsztatów: 11:30
      Czas trwania: 3 godz.
      Miejsce: Szkoła wizażu "Beauty-Art" Kraków

Podczas warsztatów zobaczycie jakie triki przydają się do stworzenia idealnej kreski i jak odpowiednio dopasować ją do oka.
      Pokażemy najnowsze trendy w korygowaniu łuku brwiowego, sposoby na cieniowanie i wypełnianie brwi, tak aby były ozdobą twarzy.
      Wytłumaczymy jak właściwie dobierać kosmetyki by osiągnąć piękną kreskę dopasowaną do kształtu oka lub najmodniejsze w tym sezonie cieniowane brwi.

Koszt pokazu: 100 zł/osoba
      Zadatek: 50 zł.

www.facebook.com/events/571750836366648/
      • pankracy.krasnal Re: Kurs wizażu... 21.04.17, 10:12
        Polecam kurs wizażu a także inne kursy kosmetyczne w Blue Education koło PKS mają siedzibe w Rzeszowie. Tanio, solidnie i profesjonalnie! kursy robione pod klienta, w trakcie kursu mozliwość zrobienia dodatkowych punktów ponadprogramowych, wszystko super zroganizowane i przeprowadzone szczerze polecam !
    • kosmetyczka88 Re: Kurs wizażu... 07.06.17, 09:24
      Po pierwsze warto spełniać swoje marzenia! Zwłaszcza jeżeli są one Twoją pasją, czymś w czym będziesz się spełniała i realizowała! Bo takie wizażystki mogą góry zdobywać. Ja byłam na szkoleniu w Corio w Poznaniu i bardzo sobie chwalę, aczkolwiek ciągle coś przeszukuje w Internecie, szukam nowych metod inspiracji, ciągle maluję! Aż miło się słucha osoby z taką zajawką! Działaj w temacie!
    • natalia9876 Re: Kurs wizażu... 30.06.17, 14:26
      Ja ostatnio robiłam sobie kurs makijażu u pani Marty z Pure Diamond. Niezwykle zdolna, dokładna, cierpliwa osoba. Polecam każdemu :) !
    • laurkaaast Re: Kurs wizażu... 25.03.19, 09:48
      Ja robiłam kilka kursów wizażu (podstawowe i średniozaawanoswane). Ostatni kurs robiłam jednak w Warszawie w studio wizażu Klucz do piękna, jestem najbardziej zadowolona z tej szkoły - mają najlepszych szkoleniowców i akredytowany certyfikat.
      kurs wizażu

• sara.turkowska Re: Kurs wizażu... 29.01.20, 19:48
        Ciekawa oferta kursu wizażu.
    • amandi11 Re: Kurs wizażu... 03.05.19, 23:13
      Bardzo ważny jest wybór placówki, w której skończymy taki kurs. Polecam Beauty Lux w Warszawie, nają ciekawa ofertę jeżeli chodzi o przygotowanie do zawodu. Na przykład zawodowy kurs kosmetyczny, prowadzi go wykwalifikowana kadra z dużym doświadczeniem, uczą na wysokiej jakości sprzęcie i kosmetykach, dzięki czemu od razu prawidłowo poznajesz zagadnienia związane z zawodem i jesteś do niego dobrze przygotowana.
    • amina1 Re: Kurs wizażu... 16.07.19, 18:42
      www.youtube.com/watch?v=eoPuynSSaCo&t=2s

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka