Dodaj do ulubionych

Całkiem fajny program sprawdzający strony w necie.

22.03.07, 23:00
Może to już macie. Jeśli nie to polecam. Przy każdej stronie w wyszykiwarce
wyświetla się znaczek. Firma przebadała większość stron w necie i masz od
nich informację czy jest ona bezpieczna czy też nie.

www.siteadvisor.com/download/iemedia.html?cid=24757
Obserwuj wątek
    • stella.polaris25 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:02
      Skorzystam,dzieki.
    • avital84 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:02
      Co ciekawe są znaki ostrzegawcze przy stronach gazety.
      • patryg1 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:05
        to pewnie ktoś z PiS-u je wstawił.. :)
      • stella.polaris25 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:05
        Nie badz zdziwiona jakeis 2 tyg,weszlam na forum o filmach,to bylo ok 2-3 w
        nocy waszego czasu.
        wchodze...i co widze 600 postow wyslanych w tym smaym czasie,linki,z dzwnymi
        fotami,wiem,bo przez przypadek wlanelam enter w klawisz,i teraz nie moge usunac
        paskudztwa z mojego kompa,yhhh
        poza tym dziwne rzeczy dzieja sie u mnie w wizytowce,nagle pzremieszczenie...?
        hmm
        • jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 09:01
          ale co z tego że zobaczyłaś 600 postów z dziwnymi lnkami? by okukac system
          antyspamowy gazety i je wysłaś wystarczy zarządzac plikami cookies.

> lnki,z dzwnymi
          > fotami,wiem,bo przez przypadek wlanelam enter w klawisz,i teraz nie moge usunac

no i czego to dowodzi? czy tego że strony gazety zawierały potencjalnie
          niebezpieczna treśc czy moze tego ze niebezpieczna treśc była na stronach
          wskazywanych linkami ?
      • methinks Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:06
        Widzisz wiec, jak rzetelnie przeprowadzono badanie stron...
        • stella.polaris25 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:09
          Az za zetelnie,yhhhhh
          Ktokolwiek to jest niech sobie szuka innego miejsca do smiecenia...i chce
          powrot mojego parwego okienka(ulubionych stron i forow)
          Tam gdzie bylo
          Moj Apel do hakera!
    • jakub_234 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:09
      Polecam najnowszego Avant Browser-a. Jest to nakladka na Internet Explorer.
      Prosta w obsludze, mozliwosc tlumaczenia stron np. z hiszpanskiego na angielski
      etc, blokuje wszelkie pop-upy i niechciane spamy. Potrafi blokowac jeszcze
      wiele innych niepotrzebnych smieci pojawiajacych sie na neszej stronie. Z nim
      juz nigdy nie bedziecie musieli zamykac szeregu stron spamu. Naprawde polecam.
      tutaj znajdziecie jego strone glowna razem z downloadem:
      www.avantbrowser.com/
      • stella.polaris25 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:12
        To rowniez sprawdze:)
        dzieki
      • avital84 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:12
        Dzięki.:) Przyda się.:)
        • tracer81 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:37
          Marketingowa ściema. Stron WWW jest dziesiątki milionów. Sprawdzać to sobie mogli... Dla tych którzy chcą się czuć bezpiecznie w sieci kilka porad:
          1. Nie używamy Internet Explorera. Ani nakladek na niego takich jak Avant Browser. Czy ktoś kiedykolwiek widział informatyka używjącego IE? Ze swojej strony polecam Operę lub Mozillę (Firefox)
          2. Konieczny jest jakiś firewall programowy- ustawiamy w nim najniższy poziom zabezpieczeń- jak ktoś się nie zna na informatyce, to komunikaty firewalla niewiele mu powiedzą.
          3.Konieczny jakiś program antywirusowy- firmy oferują takie zupełnie za darmo
          4. Koniecznie też jakiś antyreklamiarz typu np. Ad-aware
          • anulex Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:42
            "Czy ktoś kiedykolwiek widział informatyka używjącego IE?"

Ja, nawet kiku :)

---
            Tabula Rasa - forum dla ludzi kochających dyskusje.
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45427
            • tracer81 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:45
              >Czy ktoś kiedykolwiek widział informatyka używjącego IE?"
              >Ja, nawet kiku :)

Doprawy rzadki widok- ja widziałem też kilku, ale po technikum. W sumie ciakawa sprawa używać przeglądrki najbardziej podatnej na róznorakie ataki z sieci.
              • avital84 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:47
                Mnie firefox wkurza, bo nie podkreśla postów na forum, które już przeczytała,:D
                A Opera mnie męczy. Wszystko mi w niej wolniej działa. Generalnie jest dla mnie
                nie wygodna.
                Mam od 3 miesiecy nowy komp bez żadnych zabezpieczeń i z IE i chodzi
                perfekcyjnie. A jak coś będzie nietak to format C i po sprawie.
                • tracer81 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:57
                  >Mnie firefox wkurza, bo nie podkreśla postów na forum, które już przeczytała,:D
                  >A Opera mnie męczy. Wszystko mi w niej wolniej działa. Generalnie jest dla >mnie
                  >nie wygodna.

A to ciekawe z tą Operą- jest to najszybsza przeglądarka na rynku IT. Niewygodna? Też ciekawe- zakładki, gesty myszy. Doprawdy nie wiem jak to może być niewygodne. A już kuriozalne jest używanie komputera bez żadnych zabezpieczeń. Chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak łatwym celem jesteś dla hakera. Keylogger i ktoś poznaje wszystkie Twoje hasła- do skrzynek pocztowych, kont bankowych.
                  • avital84 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 22.03.07, 23:59
                    Sama jestem hakerem , więc zdaję sobie sprawę. Mam swoje sposoby.;)
                    A Opera naprawdę mi nie pasuje. Nie mogę się przekonać do niej.
                    • avital84 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 00:00
                      A kont bankowych nie mam;)
                      Więc nie próbuj:P
                    • tracer81 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 00:02
                      >A Opera naprawdę mi nie pasuje. Nie mogę się przekonać do niej.

Bo nie znasz jej funkcji. Poza tym cachuje całe strony w pamięci- więc błyskawicznie można przewijać podstrony.
                      • avital84 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 00:04
                        Może i nie znam. Na drugim kompie mam Operę. Jutro się jej pilniej przyjrzę.
                        Możliwe, że się przekonam.
                        • simply_z Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 00:20
                          lepiej sobie zainstaluj jakis antywirusowy ,tez nie mialam ,wreszcie
                          zainstalowalam i okazalo sie ,ze mialam kilka nieciekawych wirusow;/ a i tak
                          szykuję sie na reinstalacje;/
                    • jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 08:55
                      avital84 napisała:

> Sama jestem hakerem ,

tai a ja jetsem miss world
                      • avital84 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 16:21
                        A w któym roku byłeś Miss World? I jak Ci sie żyje z tą świadomością?;)
                        • jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 20:13
                          > A w któym roku byłeś Miss World? I jak Ci sie żyje z tą świadomością?;)

w tym samym w którymn y zostałaś hakerem :P
                  • jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 08:47
                    > Chyba
                    > nie zdajesz sobie sprawy, jak łatwym celem jesteś dla hakera. Keylogger i ktoś
                    > poznaje wszystkie Twoje hasła- do skrzynek pocztowych, kont bankowych.

pozostaje kilka kwestii:
                    jak chcesz uruchomic keylogera na kompie ofiary?
                    ile bedą warte zabezpieczenia o których pisałeś gdy ofiara zdecyduje sie
                    uruchomić keylogera ?
                • krakoma Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 09:27

• jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 08:42
            cały twój post to pierdzielenie ignoranta

1. nie piszesz jaką wersje windowsa chcesz w ten sposób zabezpieczyć

> ....Czy ktoś kiedykolwiek widział informatyka używjącego IE?

> no widziałem. sam używam ie ale tylko do oglądania stron dla dorosłych

>2. Konieczny jest jakiś firewall programowy- ustawiamy w nim najniższy poziom z
            >abezpieczeń- jak ktoś się nie zna na informatyce, to komunikaty firewalla niewi
            >ele mu powiedzą.

w twoim opise konfioguracji firewalla trudo znaleźć związek z ideą działania
            tegoż, zresztą bez firewalla można się obyć.

> 3.Konieczny jakiś program antywirusowy- firmy oferują takie zupełnie za darmo
            można ale po co zaśmiecać sobie system? skanery online są zazwyczaj bardziej
            aktualne.

> 4. Koniecznie też jakiś antyreklamiarz typu np. Ad-aware
            chyba lepiej zrobić to w konfoguracji przeglądarki

konieczna jest natomiast wiedza i rozsądek bez niej żadne zabezpieczenia na nic
            sie zdadzą.
            zazwyczaj używam skanerów anty vir online od przypadku do przypadku raz na kilka
            miesięcy. t takich chwilach gdy najdzie mnie natchnienie zabezpieczania używam
            jeszcze spybota czasami także hijack-a. jak do tej pory od mementu
            zainstalowania windowsa kilka lat temu nie miałem żadnych problemów z
            niechcianym oprogramowaniem.
            • tracer81 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 16:50
              O odezwał się "informatyk" jebu-dubu.
              Po pierwsze specjalisto IT od siedmiu boleści

> w twoim opise konfioguracji firewalla trudo znaleźć związek z ideą działania
              > tegoż, zresztą bez firewalla można się obyć.

Specjalisto IT, gdybyś choć trochę znał się na sieciach komputerowych i ich działaniu, to wiedziałbyś do czego służy firewall. A co do Twojej poronionej idei działania firewalla- zaawansowane poziom zabezpieczeń firewalla informuje użytkownika o wszelakim ruchu przychodzącym i wychodzącym, tudzież zmianach w plikach (trzeba tworzyć odpowiednie reguły). Zwykły użytkownik pogubi się w tym. Dlatego dla niego przeznaczony jest poziom zabezpieczeń na poziomie niskim- są zdefiniowane zaufane strefy a każdy atak czy próba nawiązania nieautoryzowanego połączenia są blokowane.

> można ale po co zaśmiecać sobie system? skanery online są zazwyczaj bardziej
              > aktualne.

Lol miesiąca nasz forumowy informatyku. Dowiedz się o studnio mądrości informatycznych, co to jest heurystyka w programach antywirusowych i do czego służy. Poza tym doczytaj dlaczego takim ważnym jest ochrona komputera w czasie rzeczywistym.

> chyba lepiej zrobić to w konfoguracji przeglądarki

Niestety forumowa mądrości- pomyliłeś to z pop-up'ami chyba. Reklamiarze czy oprogramowanie szpiegujące wprowadza zmiany do rejestru systemu uaktywniające ich procesy. Znajdź mi przeglądarkę, która potrafi sobie poradzić z tą rzeczą- będziesz wielki. Do tego służy odpowiednia oprogramowanie.

> zazwyczaj używam skanerów anty vir online

Zacznij też używać "myślenia" w końcu.

Tacy jak jebu-dubu to niestety zmora administratorów sieci komputerowych. Myślał, że jak przeczytał kilka artykułów w prasie komputerowej, to automatycznie został znawcą problematyki sieci i bezpieczeństwa sieciowego. Z takimi człowiek zawsze najgorzej się męczy. A takie pseduopodejście jak jebu-dubu co do poziomu zabezpieczeń komputera to można sobie stosować w systemach wywodzących się z Unix'a takich jak Linux czy BSD.

>Przeczytałam o tej formie w Polityce i to chyba nie koń trojański.

To nie jest koń trojański- pewnie program łączy się z jakąś bazą danycb sprawdzając czy dana strona nie jest na "czarnej liście".
              • jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 20:09
                > co do Twojej poronionej idei
                > działania firewalla- zaawansowane poziom zabezpieczeń firewalla informuje użytk
                > ownika o wszelakim ruchu przychodzącym i wychodzącym, tudzież zmianach w plikac
                > h (trzeba tworzyć odpowiednie reguły).

zadnej idei działania firewalla nie przedstawiałem. stwierdziłem tylko że twoja
                rada jak niby nalezy skonfigurpwać firewall jest bezużyteczna, nie podajesz o
                jaki firewall ci chodzi a nie sądze by wszystkie dało sie skonfogurować w
                jedyny słuszny sposób opisany przezciebie.
                firewal nie ma za zadnaia monitorować zmian w plikach, on zajmuje się
                połączeniami sieciowymi

Lol miesiąca nasz forumowy informatyku. Dowiedz się o studnio mądrości informat
                > ycznych, co to jest heurystyka w programach antywirusowych i do czego służy. Po
                > za tym doczytaj dlaczego takim ważnym jest ochrona komputera w czasie rzeczywis
                > tym.

czym jest heurystyka to jeszcze pamietam i przypuszczam że w tych programach
                służy do tego samego co w innych programach z nich korzystajacych.
                no uswiadom mnie czemu powieniem mieć ochrone w czasie rzecywistym? bo jak do
                tej pory nie mam takiej ochrony, wirusów tez nie mam i ciekw jestem co zmieni
                mi progrma antywirusowy.

a co do skanerów online nadal uważam że jest to dobre i wystarczające rozwiąznie
                Widywałem już kompy w której ikonka antywira dzieliła miejsce w trayu z kilkoma
                dialerami etc wiec nie sadze by samo uruchomienie antyvira rozwiązywało problem.
                Powyższy przykład z dialerami świtnie ilustruje ile sa watre heurstyki wbudowane
                w natyviry - z załozenia powinny poradic sobie i wykryc niebezpieczny kod na
                podstawie reguł wnioskowania a nie wykryły.

> Niestety forumowa mądrości- pomyliłeś to z pop-up'ami chyba. Reklamiarze czy op
                > rogramowanie szpiegujące wprowadza zmiany do rejestru systemu uaktywniające ich
                > procesy. Znajdź mi przeglądarkę, która potrafi sobie poradzić z tą rzeczą- będ
                > ziesz wielki. Do tego służy odpowiednia oprogramowanie.

mnie tam nic sie do rejestru nie wprowadza, niechciane procesy też mi sie nie
                uruchamiaja.
                pewnie nie umiesz skonfigurować przegladarki tak by była bezpieczna i dlateho
                potrzebujesz antyvira który rekompensuje twą niewiedze.

chciałes przykładów przeglądarek
                ie, firefox, opera te ostatnie nie sa integrują sie z windowsem i nie ma
                zadnych możlikwości by aktualna przeglądarka wykonujac kod zawary na stronie w
                necie wykonała zawarty na niej kod. Ie trzeba napiierw skonfigurowac

> Tacy jak jebu-dubu to niestety zmora administratorów sieci komputerowych.
                > Myśla
                > ł, że jak przeczytał kilka artykułów w prasie komputerowej, to automatycznie zo
                > stał znawcą problematyki sieci i bezpieczeństwa sieciowego. Z takimi człowiek z
                > awsze najgorzej się męczy. A takie pseduopodejście jak jebu-dubu co do poziomu
                > zabezpieczeń komputera to można sobie stosować w systemach wywodzących się z Un
                > ix'a takich jak Linux czy BSD.

coś ciency muszą być to administratorzy skoro użytkownicy potrafia i tak robić
                to na co mają ochote. kwestia otwartą pozostakje kto w takiej sytuacji jest
                administratorem - uzytkowniek który może zrobić wszystko w systemie czy
                nieudolny administrator nie potrafiący zapanować nad uzytkownikami.

> >Przeczytałam o tej formie w Polityce i to chyba nie koń trojański.
                >
                > To nie jest koń trojański- pewnie program łączy się z jakąś bazą danycb sprawdz
                > ając czy dana strona nie jest na "czarnej liście".

no wygląda na to że nie jest kon trojański. natomiast za pomocą takiego programu
                można świetnie śledzic co robi uzytkownik w sieci poznac jego preferencje bo
                wszyskkie jego poczynania mażna zapisac, a potem sprzedać to firmie reklamowej.

ja mimo wszystko dzienkuje nie widze zadnej korzyści jaką ten prgram mógłby mi
                dać, natomiast po stronie ewentualnych strat zapszac należało by:
                ochrona prywatności
                niepotrzebne obciażanie łącz

• tracer81 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 21:17
                  >firewal nie ma za zadnaia monitorować zmian w plikach, on zajmuje się
                  >połączeniami sieciowymi

Ahaha... Twoja wiedza jest porażająca. Już zwykła wersja Kerio monitoruje zmiany w plikach.

> Powyższy przykład z dialerami świtnie ilustruje ile sa watre heurstyki wbudowane
                  > w natyviry - z załozenia powinny poradic sobie i wykryc niebezpieczny kod na
                  > podstawie reguł wnioskowania a nie wykryły.

No popatrz popatrz "znawco". Już nawet zwykły F-secure na podstawie samej heurystyki potrafi zneutralizować ponad 50% niesklasyfikowanych wirusów, których nie ma w sygnaturach.

> pewnie nie umiesz skonfigurować przegladarki tak by była bezpieczna i dlateho
                  > potrzebujesz antyvira który rekompensuje twą niewiedze.

Możesz mnie oświecić znawco od siedmiu boleści? Dlaczegóż to w sieciach komputerowych zakładamy sprzętowe firewalle z systemami IDS/ICS + inne zabezpieczenia? Podziel się Twoją tajemną wiedzą- skoro instalacja systemu ICS/IDS to kwota rzędu 15 tysięcy, to zdradź swą tajemnicę jak zwykła konfiguracja przeglądarki "załatwi" sprawę? Dzięki Tobie branża IT zaoszczędzi mnóstwo czasu i pieniędzy- skonfigurujemy przeglądarki klientów i po sprawie. Za pół roku będziemy "mercami" jeżdzić.

>ie, firefox, opera te ostatnie nie sa integrują sie z windowsem i nie ma
                  > zadnych możlikwości by aktualna przeglądarka wykonujac kod zawary na stronie w
                  > necie wykonała zawarty na niej kod. Ie trzeba napiierw skonfigurowac

Możesz powiedzieć o co "bangla"? Brzmi jak jakiś dyletancki bełkot. Nie wiadomo o co chodzi.

> coś ciency muszą być to administratorzy skoro użytkownicy potrafia i tak robić
                  > to na co mają ochote. kwestia otwartą pozostakje kto w takiej sytuacji jest
                  > administratorem - uzytkowniek który może zrobić wszystko w systemie czy
                  > nieudolny administrator nie potrafiący zapanować nad uzytkownikami.

Och Ty forumowy informatyku- żebyś jeszcze potrafił odróżnić administratora sieci komputeroywch od człeka, który zajmuje się systemami operacyjnymi na komputerch, toby było całkiem dobrze. Tak- administratorzy sieci komputerowych są jeszcze administratorami systemów operacyjnych na stacjach roboczych.

> Widywałem już kompy w której ikonka antywira dzieliła miejsce w trayu z kilkom
                  > a
                  > dialerami

Z dialerami powiadzasz? To musiałeś to dawno temu widywać, w prehistorycznych czasach modemów.

> a co do skanerów online nadal uważam że jest to dobre i wystarczające rozwiąznie

No tak nadworny informatyku- jest to wystarczające rozwiązanie. Pamiętam swego czasu sassera/blastera- jeden zainfekowany komputer potrafił w ciągu godziny zainfekować kilkadziesiąt równie niezabezpieczonych jak on. A potem sieć padała z powodu przeciążenia albo ludzie płakali, iż automatyczne skrypty na serwerze odcięły im dostęp.

Przyznaj się- trollujesz sobie dla rozrywki?
                  • tracer81 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 21:23
                    > rowych zakładamy sprzętowe firewalle z systemami IDS/ICS + inne zabezpieczenia?
                    > Podziel się Twoją tajemną wiedzą- skoro instalacja systemu ICS/IDS

Oczywiście chodziło o IDS/IPS :) ICS to dzielenie łącza internetowego.
                  • jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 22:47
                    > Ahaha... Twoja wiedza jest porażająca. Już zwykła wersja Kerio monitoruje zmian
                    > y w plikach.

no i czego to dowodzi? iptables pomimo ze nie monitoruje plików jest firewallem.
                    Jak dla mnie to keiro może nawet odtwarzać muzyke i sciagać zdjęcia gołych bab
                    na dysk, byle by spełnial są podstawowe zadania firewalla

> No popatrz popatrz "znawco". Już nawet zwykły F-secure na podstawie samej heury
                    > styki potrafi zneutralizować ponad 50% niesklasyfikowanych wirusów, których nie
                    > ma w sygnaturach.

to napisz jak juz bedzie potrafił wykryc 100% wtedy aktualizacje antywirów
                    staną sie zbędne. póki co to wszystkie antywiry mozolnie pobierają aktualizacje
                    baz wirusów - widac ich twórcy jakos niezabardzo wierzą w możliwości haurystyk.
                    te 50% ktore wykrywa to nie sdą to nowe wirusy tylko modyfikacje i to nie
                    wszystkie modyfikacje wirusów juz istniejących

> Możesz mnie oświecić znawco od siedmiu boleści? Dlaczegóż to w sieciach
                    >komputerowych zakładamy sprzętowe firewalle z systemami IDS/ICS + inne
                    zabezpieczenia?
                    > Podziel się Twoją tajemną wiedzą- skoro instalacja systemu ICS/IDS to kwota rz
                    > ędu 15 tysięcy, to zdradź swą tajemnicę jak zwykła konfiguracja przeglądarki "z
                    > ałatwi" sprawę? Dzięki Tobie branża IT zaoszczędzi mnóstwo czasu i pieniędzy- s
                    > konfigurujemy przeglądarki klientów i po sprawie. Za pół roku będziemy "mercami
                    > " jeżdzić.

mógłbym cię oswieciś ale:
                    1. przed chwilą dyskutowaliśmy (no przynajmniej ja dyskutowałem) o
                    zabezieczeniach stacji roboczej a nie o sposobach zabezpeiczeń sieci, a ja nie
                    widze powodu by zmienić temat.
                    2. oświecanie ciebie nie jest tematem tego wątku
                    3. nauka kosztuje

dialery nadal są popularne a wsponiany przypadek mial miejsce jakieś 2 lata
                    temu, i myśle że jeszce długo będą popularne.
                    zreszą czy to jak długo będo popularne dialery jets nieważne, przytoczony
                    przykład mial wykazać że samo zainstalowanie antywira nie gwarantuje
                    bazpieczeństwa.

> No tak nadworny informatyku- jest to wystarczające rozwiązanie. Pamiętam swego
                    > czasu sassera/blastera- jeden zainfekowany komputer potrafił w ciągu godziny z
                    > ainfekować kilkadziesiąt równie niezabezpieczonych jak on. A potem sieć padała
                    > z powodu przeciążenia albo ludzie płakali, iż automatyczne skrypty na serwerze
                    > odcięły im dostęp.

mnia jakos sarser nie dopadł pomimo że antywira nie miałem zaimstalowanego nigdy
                    , a firewalla używam od chwili przejścia na XP
                    a co w czasie gdy sarser pustoszyl sieć robili administratorzy, i wspomniane
                    przez ciebie "sprzętowe firewalle z systemami IDS/ICS + inne zabezpieczenia"?

> Przyznaj się- trollujesz sobie dla rozrywki?

nie troluje przedstawiam swoje zdnie, ale faktycznie widząc jak co i rusz
                    używasz ataków ad-persona mam ubaw po pachy.
                    pisz do mnie jeszcze

• jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 09:07
      to pewnie jakis koń trijański bo nie wydaje mi sie realne aby program był w
      stanie przechowywać baze danych o tym czy dana strona zaiwera treść bezpieczna
      czy nie. zresztą nawety jakby przechowywał tylko niewielką baze danych o
      bezpieczenśtwie najbardzije popularnych stron to wobec zmienności treści stron
      taka baza była by nieaktualna już w chwli jej stworzenia.
      • avital84 Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 16:20
        Przeczytałam o tej formie w Polityce i to chyba nie koń trojański.
        • jebu-dubu Re: Całkiem fajny program sprawdzający strony w n 23.03.07, 20:12
          jak nie kon trojański to jakis szpieg co będzia zapisywał z jakimi stronami sie
          lącze

nie dzienkuje wole nie mieć tego progamu i nie narażać sie że za jakiś czas
          zaczne dotawać maile z ofertą zakupu kaset porno z moimi ulubionymi aktorkami :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka