Dodaj do ulubionych

Imprezy - Selekcja!!

29.04.07, 12:22
Zastanawia mnie, jakim trzeba byc czlowiekiem i jak wygladac, zeby moc sie
zabawic, np w Warszawie.Zastanawia mnie czym kieruje sie selekcjoner w
"doborze"towarzystwa;/Ogladajac fotki z roznych imprez stwierdzam, ze w
najlepszych klubach, a nawet tych mniej uczeszczanych, bawia sie ludzie
calkiem normalni;]A jednak nie udalo mi sie jeszcze zostac wpuszczona, mimo ze
nie bylam ubrana ani na sportowo, ani przesadnie elegancko, tak wlasnie
klubowo;]Twarz raczej mam przyjemna, nie odstraszam bliznami po bojkach ani
nie zdradzam przesadnej ciagoty do alkoholu:Pwiec prosze mi powiedziec, z
czystej ciekawosci pytam, a nie prosze o rady, jak trzeba sie zachowywac i
wygladac, zeby nie spedzac wieczorow przy Radiostacji:P?czy na wejsciu, gdy
selekcjoner prosi o zaproszenia, kiedy impreza jest bez zaproszen, nalezy
pokazac wypchay portfel?badz zlota karte?czy moze jednak wyjsciem jest
nawiazanie blizszej znajomosci z selekcjonerem lub bycie wprowadzona jako
"maskotka prezesa"?Dewiza jest przeciez dobra zabawa, a nie
cwaniactwo..kompletnie sie pogubilam.Dzieki za odpowiedzi, no i jakie sa Wasze
wrazenia z zabawy w wiekszym miescie?
Obserwuj wątek
    • deodyma Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 12:48
      szczerze mowiac o czyms takim jeszcze nie slyszalam.
      • xtrania Re: Imprezy - Selekcja!! 05.05.07, 19:03
        Trzeba się bawic w Krakowie. Tu nie ma takich problemów!
        • xtrin Re: Imprezy - Selekcja!! 05.05.07, 19:10
          xtrania napisała:
          > Trzeba się bawic w Krakowie. Tu nie ma takich problemów!

Bo Warszawa to miasto snobów :).

Koleżanka nie tylko nicka mi podkradła, ale i miejsce zamieszkania jak widzę! :P
    • silic Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 12:51
      Nie chodź tam gdzie jest selekcja.
    • qw994 Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 13:02
      Ja mam gdzieś imprezy z selekcją. Nie mam zamiaru czekać na łaskawe
      zlustrowanie mnie tylko po to, żebym mogła wydać gdzieś swoje pieniądze.
      • mike2005 Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 00:39
        qw994 napisał:

> Ja mam gdzieś imprezy z selekcją. Nie mam zamiaru czekać na łaskawe
        > zlustrowanie mnie tylko po to, żebym mogła wydać gdzieś swoje pieniądze.

Te kluby to często przykrywki dla lewych interesów, pralnie brudnych pieniędzy,
        dlatego ich właścicielom nie zależy na twojej kasie i nie traktują cię jak klienta.
    • inaa1 Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 16:35
      selekcjonowane imprezy omijam szerokim łukiem.

na szczęście zaraza selekcji w Krakowie nie jest jeszcze tak szeroko
      rozpowszechniona.
    • lilivampire Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 16:45
      nie jestem co prawda z warszawy, tylko z lublina, ale też mamy tu kluby, gdzie od czasu do czasu jest selekcja. w jednym selekcja ma na celu wpuszczanie podobnej ilości facetów, co dziewczyn, żeby nie było przewagi jednej płci, a w drugim ma na celu wpuszczanie tylko stałych bywalców klubu:)
      a ja sobie upatrzyłam fajny, mały klubik, który ktoś w domu zorganizował - tam dopiero jest atmosferka fajna:)
      kluby z selekcją kojarzą mi się tylko i wyłącznie z ludźmi z nosem w górze:)
      • malerude Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 21:45
        eh w Warszawie jest malo klubow(poza studenckimi, gdzie muzykajest do bani)bez
        selekcji, sluza przede wszystkim wlasnie w doborze odpowiedniego towarzystwa;/O
        ile w slynnej Piekarni selekcjonerzy nie robia problemow, tak np w Mono Bar czy
        Hotl niestety na bramce stoi nafukany lalus i obcina z gory na dol i jeszcze
        beszczeklnie mowi, ze impreza na zaproszenia!Tego nie rozumiem, no ale...moze
        kiedys bede miala szanse zagrac im na nosie;]hehe pozdrawiam wszystkich
        imprezowiczow:)
        • zoofka Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 23:41
          raz się wybrałam na imprezę z selekcją. Do piekarni właśnie.
          Od tej pory podobnie jak większość wypowiadających się powyżej osób - omijam je
          szerokim łukiem.

Nie mam zamiaru stać pod klubem i modlić się, żeby "pan od wpuszczania" dumnie
          określający się selekcjonerem wykazał się litościa

Znam swoją wartość i bawię się tam, gdzie jestem mile widziana. A jak nie -
          sama otwieram imprezę zapraszając innych
        • garnierka Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 23:49
          lili gdzie w lublinie jest selekcja? bo mnie to jakoś nigdy nie spotkało :P? I
          jaki to fajny mały klubik? chętnie obczaję :)

W Lublinie niby jest tylko jeden klub gdzie jest "selekcja" (piszę o czeko)ale w
          praktyce to wygląda tak, że i tak nie wpuszczają albo ludzi co wyglądają jak
          lamerzy albo takich co widać, że od południa chlali browar i chyba sami do
          szatni nie dojdą (2 kroki :P)
          • lilivampire Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 00:56
            ten klub, gdzie chcą utrzymać podobną ilość K do M to oczywiście czekolada, a ten drugi to 68 - raz róbowałam wejść, pan poprosił o karty klubowe hehe, moja koleżanka - stała bywalczyni, siedziała już w środku - to lokal dla snobów, nie wiem jak się ma rzecz w klubach Kino, Desgn itp, bo nigdy nawet nie próbowałam wejść:)
            mały fajny klubik to Boogie Nights koło Sikorskiego:)
            • monika_lewinsky Re: Imprezy - Selekcja!! 01.05.07, 12:15
              hej dziewczyny. ja z doswiadczenia moich znajomych wiem ze do czkeolady nie
              wejda goscie np w dresach itp ;] do 68 wchodzilam bez problemu, a w designie tez
              niczego odemnie nie wolali. z reszta wstydziliby sie do tego czegos robic
              selekcje. nie podoba mi sie tam. a w kinie jeszcze nie mialam okazji zawitac.
              pozdrawiam lublin ';]
        • maialina1 w piekarni są selekcjonerzy??? 30.04.07, 15:04
          Sorki, ale w piekarni przeciez nie ma selekcji, a ci goscie co tam stoją to
          ochroniarze.
          • malerude Re: w piekarni są selekcjonerzy??? 30.04.07, 23:05
            hehe jest jest:)nie wiem, raz wchodzilam z selekcja, innym razem bez:)moze
            zalezy od imprezy.pozdro
        • karla.kiss dziwne...nie rozumiem !!!!! 02.05.07, 02:27
          poważnie, nie wiem w takim razie dlaczego ja wchodzę? byłam w Mono Barze i Hotlu
          kilka razy i nigdy nikt mi nie powiedział 'zaproszenie proszę'...naprawdę nie
          mam portfela wypchanego kasą, wchodzę z niebananowymi znajomymi i nie świecę
          metką... a do tych klubów, jak ktoś tu pisał, nie chodzą wcale tylko lalunie i
          snobistyczne pustaki...muzyka naprawdę jest tam świetna i zabawa zajebista...
          nie czuję się lepsza, dlatego, że wchodzę, to chyba kwestia szczęścia ;) pzdr
          • malerude Re: dziwne...nie rozumiem !!!!! 02.05.07, 11:45
            no dokladnie, chyba kwestia szczescia..do hotla wybralam sie z ciekawosci, bo
            muzyka ponoc wlasnie bardzo dobra za kazdym razem..niestety.Na wlasnej skorze
            nie sprawdzilam;]moze innym razem:)
    • mahadeva Re: Imprezy - Selekcja!! 29.04.07, 23:47
      ja chodze ze kumplami, ktorzy znaja bramkarzy :) inaczej nie pozwolilabym sobie
      na ryzyko niebycia wpuszczona...
      • malerude Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 23:07
        chyba wiekszosc wlasnie lasek wychodzi z takiego zalozenia..ze nie ryzykuja
        niebycia wpuszczona, bo jak to wyglada;]trzeba byc trendy;]ehhhhh
    • mike2005 Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 00:36
      Te "trendy" kluby są dla nadętych buców i zmanierowanych panienek, które mają o
      sobie wysokie mniemanie, a w rzeczywistości są tępymi pustakami. Selekcjonerzy
      tam pracujący to pie..ne ciecie, nierzadko na prochach, bez żadnych
      kwalifikacji, a tym samym niemający szans na znalezienie normalnej pracy.
      Nigdy mnie do takich klubów nie ciągnęło, ze znajomymi chodzimy do pubów, a
      kluby zostawiamy spedalonym lalusiom.
      • jasmina_tdi Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 08:15
        Im bardziej gdzies nie mozna wejsc, tym bardziej ludzie chcą to zrobić.
        Selekcja wiec, oprocz tego, ze robi odsiew tych, ktorzy nie pasują do wystroju,
        to calkiem zgrabne narzędzie reklamowe.

Poza tym wszedzie mozna wejsc, tylko trzeba zabrac odpowiednich kumpli. Ja
        zawsze zabieram Władysława Jagiełłę i Zygmunta Starego :-)
    • spacecoyote Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 09:44
      To to sie teraz selekcjoner nazywa? za moich czasow byli bramkarze. Nie znosze
      ich...
    • izabellaz1 Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 09:47
      Kurcze nie wiem. Mnie zawsze wszędzie wpuszczali a nie mam złotej karty.
      • malerude Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 23:12
        No i dlatego zalozylam taki watek, bo sie zastanawiam, czy tak jak wiekszosc
        uwaza, ze w takich klubach bawia sie nadeci gogusie i lalki, czy tez szanse na
        dobra zabawe maja "normalni" smiertelnicy, bez logo tommy hilfiger czy
        lacoste(taki standard;]nie zeby nic lepszego nie moglo byc;]) na kazdym mozliwym
        skrawku ubrania;]
    • agg.agnieszka Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 10:02
      selekcja=dyskryminacja. Nie wyobrazam sobie zeby jakis pustak
      selekcjoner/stylista ;) jezdzil po mnie wzrokiem i ocenial wartosc mego ubioru.
    • agula2006 Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 10:48
      Ja jak do tej pory nigdy nie miałam problemów z wejściem do klubów z selekcją
      (fakt, ze chodzę tam rzadko). Jedno jest pewne ze jakby gdzieś mnie nie chcieli
      wpuścić bo im by sie mój strój/twarz/towarzystwo nie podobało to do takiego
      klubu nigdy bym nie wróciła.
      • butterflymk Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 11:03
        Błędne myślenie: ktoś kto nie został wpuszczony do klubu przez selekcjonera
        zastanawia się "o kurde!dlaczego nie weszłam? bo jestem brzydka?bo jestem źle
        ubrana?co ze mną jest nie tak?"
        A tak naprawdę to kim jest taki selekcjoner? i czym się kieruje przy decyzji
        wpuszczenia lub nie? Śmieszne.
        Jak mnie gdzieś nie wpuszczają to niech żałują, wieśniaki ;)
        • mike2005 Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 18:42
          butterflymk napisała:

> A tak naprawdę to kim jest taki selekcjoner?

Nikim.
    • grogreg Omijam lokale z selekcjonerami. 30.04.07, 13:05
      Po pierwsze nie dostane sie tam - nie spelniam kryteriow estetyczno-ekonomicznych
      Po drugie nie chce sie tam dostac.
      • malerude Re: Omijam lokale z selekcjonerami. 30.04.07, 23:10
        Ja nie kieruje sie zasada, ze za wszelka cene musze sie dostac, ide i albo
        wchodze albo nie...nie bede blagac nikogo na kolanach,nie to nie.A rozpaczliwie
        szukac kumpli ktorzy znaja selekcjonerow tez nie zamierzam;]
    • maialina1 Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 14:59
      Taka durna warszawska moda.
      Juz nie raz weszlam podpita (raz nawet mialam czkawke, wyraznie "pijacką")
      i "zwyczajnie" odziana, tylko dlatego ze bylam z francuzami czy z wlochami.
      No niestety, taka "selekcjonerska sloma z butow". Co począć.
      • maialina1 zresztą 30.04.07, 15:01
        Zresztą gardzę selekcjonerami, i oni chyba to lubią.
        Nie cierpię że uwazają się za kogoś ważnego kto zadecyduje o tym czy ja mam się
        dobrze bawić czy nie, patrzę na nich pogardliwie, i zawsze "dziala".

:)
        • malerude Re: zresztą 30.04.07, 23:15
          hehehe gorzej jak Ty patrzysz pogardliwie, a taka franca na bramce tez z pogarda
          odpowiada, ze Pani nie wejdzie;]no i co zrobisz?;]nic:Pon jest w tym momencie,
          przez kilka minut swego zycia panem i wladca;]ehhhh
          • maialina1 Re: zresztą 02.05.07, 08:37
            Mowie "Pocaluj swojego kotka w dupke, buraku" i sie oddalam :)
            • maialina1 obcokrajowcy 02.05.07, 08:40
              A w ogole to tytul mojego postu byl "z obcokrajowcami zawsze wpuszczaja", ale
              sie nie wyswietlil nie wiedziec czemu.
              Wiec jak chcesz sie zabawic w warszawskim klubie z "selekcja nienatruralna", to
              przywlecz ze sobą jakiegos wlocha, moze miec nawet 60 lat i byc ubrany i
              uczesany jak dziad (zdarzylo mi sie przyprowadzac taką wiochę, jak pracowalam z
              nimi na targach), i 100% ze cie wpuszcza.
    • bruxellka77 Re: Imprezy - Selekcja!! 30.04.07, 23:48
      Jak widac wiekszosc wypowiadajacych sie w tym watku wylewa swoje frustracje z
      powodu selekcji.

Jesli chcesz wejsc do dobrego klubu, to zadbaj o wlosy (dobrze i modnie
      obciete), o ciuchy/buty (markowe, oryginalne, niezniszczone), calosc utrzymana
      w aktualnym stylu i pasujace do gosci tego klubu. Bardzo pomaga ladne, mlode
      cialo...
      Jesli idziesz w towarzystwie, to wiekszosc powinna tez tak wygladac.

Generalnie: w modnych miejcach towarzystwo sie zna, przynajmniej z widzenia.
      Jesli nie masz szczescia i nie jestes do kogos podobna i nie masz
      wprowadzajacego, taka kosztowna maskarada pozwoli ci przelamac bariere. Po
      ktoryms wejsciu selekcjoner bedzie cie znal z widzenia, wiec nie bedziesz
      musiala sie tak starac.

Jesli bardzo ci zalezy, zeby wejsc do jakiegos klubu, wybierz sie tam bez
      zamiaru wejscia i na spokojnie (dyskretnie i nie rzucajac sie w oczy!)
      poobserwuj, kto wchodzi a kogo odsylaja z kwitkiem.
      • malerude Re: Imprezy - Selekcja!! 01.05.07, 12:07
        heh, dzieki, ale wlasnie nie zalezy mi na wejsciu za wszelka cene.Nie bede
        kompletowac sobie garderpoby tylko dlatego, zeby wejsc.Zastanawia mnie to tylko,
        a raczej potwierdzaja sie moje przypuszczenia, ze albo trzeba miec nzajomych,
        albo grubo wypchany portfel:)niestety, taka prawda:/jednak zwykly smiertelnik
        nie ma szans poznania tego "lepszego" siwata;]
        • mahadeva Re: Imprezy - Selekcja!! 01.05.07, 12:17
          ma, wystarczy miec takich znajomych, ktorzy bywaja w takich miejscach, zawsze
          mozna sie z nimi zabrac :)
        • reniatoja Re: Imprezy - Selekcja!! 01.05.07, 12:59
          HEj, ale jak to jest, jak sie czyjesz, keidy idziesz do jakiegoś klubu, pan na
          ciebie patrzy patrzy i mówi sory mała nie wejdziesz? Nie czujesz się jak ktoś
          gorszy? Nie rozumiem, w życiu bym się nie narażała na coś takiego, zęby mnie
          ktoś mógł nie wpuścić do jakiegoś miejsca ze wzgledu na to jak wyglądam. Musi
          to być niesamowicie upokarzające, ze jakiś facet ma oceniać moja wartosc, czy
          zasługuję, by wejśc do srodka czy też nie. Brrr, nie wyobrażam sobie tego. Gdy
          ja chodziłam na dyskoteki, nie było zadnych selekcji, przynajmniej ja się nigdy
          z czymś takim nei spotkałam. Podziwiam Twoja wytrwałośc, piszesz, ze jeszcze
          nigdy nie udało Ci się wejsć tam gdzie chciałać - ale jak rozumiem nadal
          próbujesz i znosisz upokorzenia. Nie wiem po co to robisz, ale podziwiam
          upór. :)
          • malerude Re: Imprezy - Selekcja!! 02.05.07, 00:34
            hehe to nie jest upor, zeby wejsc koniecznie i byc z tymi
            "najlepszymi"!!powiedzmy, ze badam to;]nie upokarza mnie to , bo znam swoja
            wartosc i pogardliwe spojrzenie jakiegos bubka nie wplywa na zrujnowanie mojego
            poczucia tej wartosci, czysta ciekawosc, ot co.I idac za ciosem, pytam tez na
            forum:)nie oczekuje, jak juz powiedzialam, rad jak sie dostac!!

wustarczy miec znajomych?a jak nie masz?to na sile ich zdobywac?czy ludzie sa do
            tego zdolni?a jak reaguja ci, ktorych towarzystwo jest porzadane?czyli ci,
            ktorzy maja znajomosci?;]dziwne;]
        • bruxellka77 Re: Imprezy - Selekcja!! 01.05.07, 22:20
          Z mojego doswiadczenia i obserwacji wynika, ze stara prawda "z jakim
          przestajesz, takim sie stajesz" bezlitosnie sprawdza sie w zyciu.

Bywanie w miejscach gdzie spotykaja sie okresleni ludzie bardzo wplywa na nasze
          zycie. Oczywiscie, z klubu, w ktorym mlode piekne dziewczyny handluja swoimi
          wdziekami przed podstarzalymi playboyami niekoniecznie wyniesiemy cenne czy
          chociaz fajne znajomosci. Ale sa w Wawie miejsca, gdzie naprawde warto bywac. Z
          selekcja.

Nie wiem co w zyciu robisz i co chcesz robic. Sama wybierasz gdzie chcesz byc i
          dlaczego. W sumie, jak sie zastanowic, to od wiekow ludzie sie rozrozniali po
          strojach i manierach. I przebywali wsrod podobnych do siebie. Socjalizm wyniosl
          do wladzy i na salony... bardzo przecietnych obywateli. Wydaje sie jednak, ze
          jestesmy teraz w okresie przejsciowym i wracamy (niestety?/na szczescie??) do
          dawnych niepisanych zasad...
          • mahadeva Re: Imprezy - Selekcja!! 01.05.07, 22:41
            mysle, ze te zasady sa bardzo fair :) nawet jesli nie wyglada sie jak modelka,
            to mozna wejsc razem z takimi znajomymi :) czyli zawsze jest szansa :) tylko
            trzeba sie starac
            • malerude Re: Imprezy - Selekcja!! 02.05.07, 00:37
              Mahadeva, zawsze liczysz na znajomych?;]ja wolalabym chyba byc wpuszczona za
              sama siebie , niz po znajomosci;]pytam jak trzeba sie zachowywac i wygladac,
              zeby wejsc, a nie zeby zostac wprowadzona przez kumpli;]a co maja powiedziec
              faceci?tez szukac kolegow?;]
              • karla.kiss Re: Imprezy - Selekcja!! 02.05.07, 02:21
                ja jestem z niewielkiego miasta, ale jak wpadam do Wawy to bawię się w tych niby
                posh-clubach (Milch,Hotl i takie tam,podobno tosnobistyczne miejsca, więc co
                ja?!tam robiłam?nie wiem do dziś:P)...pamiętam jak pierwszy raz szliśmy ze
                znajomymi na voyage i oni mnie ostrzegali 'nie przejmuj się tylko jak Cię nie
                wpuszczą', a ja śmiałam im się w nos,zrobiłam zadziorną minę i bezczelnie
                ruszyłam pierwsza do wejścia, pan selekcjoner( uroczy gej, który podobno lubi
                spoglądać na markowe buty potencjalnych imprezowiczów)zajrzał mi w oczęta i
                rzekł 'ty i trójka znajomych wchodzicie)by kolejnej trójce za nami, powiedzieć
                'dzisiaj tylko na zaproszenia'...to chyba kwestia nastawienia :) fakt,mam
                wpływowych znajomych, ale spotykamy się już w klubach :p ja staram się
                fajnie,oryginalnie wyglądać i zachowywać pewnie, bo selekcjoner patrząc na
                Ciebie ma poczuć, że będzie głupkiem jak ktoś tak fajny nie zostanie wpuszczony
                :P a więc, kapelusz na bakier, pierś do przodu i pewnym krokiem ruszaj do
                wejścia :D powodzenia następnym razem
                • qw994 Re: Imprezy - Selekcja!! 02.05.07, 07:57
                  ja staram się
                  > fajnie,oryginalnie wyglądać i zachowywać pewnie, bo selekcjoner patrząc na
                  > Ciebie ma poczuć, że będzie głupkiem jak ktoś tak fajny nie zostanie
                  wpuszczony
                  > :P a więc, kapelusz na bakier, pierś do przodu i pewnym krokiem ruszaj do
                  > wejścia :D powodzenia następnym razem

Nie ma jak głęboka analiza głębokich myśli bramkarza pt. "Jak mam się zachować,
                  żeby mnie wpuszczono".
                • bruxellka77 Re: Imprezy - Selekcja!! 05.05.07, 18:33
                  To nie sa snobistyczne miejsca, Karla.kiss. Idz do Utopii.
    • xtrin Re: Imprezy - Selekcja!! 02.05.07, 02:40
      Trzeba mieć niezłe siano we łbie, żeby dawać się oceniać bramkarzowi.
      Osobiście szerokim łukiem omijam takowe miejsca. Ideologicznie :).
      • qw994 Re: Imprezy - Selekcja!! 02.05.07, 07:58
        Ja tak samo. Nawet nie próbowałam wejść do sławetnej Utopii (Warszawa). Jeszcze
        nie zwariowałam, żeby dać się lustrować jakiemuś półmózgowi.
        • butterflymk Re: Imprezy - Selekcja!! 02.05.07, 11:50
          Ale czy wy nie rozumiecie tego że decyzja selekcjonera jest uzależniona od jego
          nastroju? To jest żadna selekcja, raz wpuszcza raz nie ..te same osoby!
          Co tu się stroić i szczególnie jakoś zachowywać?
          Nieporozumienie...
          Najgorsze że czasami selekcjoner wykorzystuje swoje zajęcie aby stłamsić swoje
          komplexy! Wieśniaki!

• bruxellka77 Re: Imprezy - Selekcja!! 05.05.07, 18:32
            Ucierpialas widze przez te selekcje...
            • butterflymk Re: Imprezy - Selekcja!! 05.05.07, 19:46
              Ja nie za bardzo ale szkoda mi ludzi którzy za bardzo się wczuwają.
    • clockwork.orange Re: Imprezy - Selekcja!! 05.05.07, 18:59
      omijam takie miejsca ideologicznie.
      wolalabym wypic wino na lawce w parku niz probowac tam wejsc:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka