beatrix01 01.06.07, 14:34 co robicie gdy boli was zab? od razu mkniecie do dentysty czy czekacie az bol sam przejdzie majac sprawdzone metody anty-bolowe;_) pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butterflymk Re: gdy boli zab... 01.06.07, 14:40 o niee! ból zęba jest nie do zniesienia, awłaszcza wyrastającej ósemki... szkoda czekać do ostatniej chwili bo próchnica się zadomowi i ząb odpadnie Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: gdy boli zab... 01.06.07, 14:42 ale watpie zeby byla to prochnica zab zdrowo wyglada, nie wiem co mu jest ;_( Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: gdy boli zab... 01.06.07, 14:46 są próchnice które robia sie od środka zęba nie widać ich... moze nerwobóle od lodów lub gorącego.. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: gdy boli zab... 01.06.07, 14:50 no wlasnie to nie jest taki ciagly bol ,tylko chwilowy, np.jak napilam sie soku jablkowego to sie bardzo naslilil.moze to reakcja na zimno i bardzo slodki napoj. ale nerwobol tez jest mozliwy,ostatnio tyle nerwow..;_) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: Idę do dentysty 01.06.07, 14:48 bylam u dentysty niedawno nic nie zauwazyl niepokojacego... Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Idę do dentysty 01.06.07, 16:38 No jak dentysta oglada tylko z zewnatrz to jasne ,ze nie zauwazy. Mi prochnica zaczela sie pod linia dziasla i dentysta tez nie zauwazyl. Zrob przeswietlenie i sprawa powinna sie wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: gdy boli zab... 01.06.07, 16:50 Zamawiam bilet na dzien nastepny i leeeeece do mojej Pani Doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminewyszlo Re: gdy boli zab... 01.06.07, 18:05 Chodzę jak mnie tak boli, że nawet Apap nie pomaga:/ Alem głuptas-wiem to:) Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: gdy boli zab... 02.06.07, 10:31 W wielkim skrócie, jeżeli ząb reaguje na słodkie/kwaśne, zimne/ciepłe, to świadczy o próchnicy. Jeżeli pojawia się ból pulsujący, ciągły i pojawia się co jakiś czas, to znaczy, że nastąpiła zmiana w miazdze, najczęściej wówczas ząb musi być poddany leczeniu kanałowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
nieistniejacy sposob Chinski:) 02.06.07, 10:34 to: uderzyc sie w inne miejsce...ktore bedzie bardzo bolalo.. a potem po wianuszku w nastepne i nastepne :))) ... a tak serio mozna plukac jakimis ziolami ale zapomnialem jakimi :)) Odpowiedz Link Zgłoś