Dodaj do ulubionych

TYLKO DLA KOBIET.

IP: *.pl 16.07.01, 20:46
to jest forum dla kobiet. Dlaczego nie sa tu poruszane tematy ubrań, sklepów,
gabinetów fryzjerskich i kosmetycznych, dobrych lekarzy ginekologów, Miejsc po
prostu kobiecych, gdzie mężczyzni NIE MAJĄ WSTĘPU!!!

porozmawiajmy o rzeczach typowo kobiecych. na początek proponuje warszawskie
sklepy. Co polecacie, dlaczego, jaki preferujecie style...
Obserwuj wątek
    • Gość: trin NIE TYLKO DLA KOBIET. IP: *.chello.pl 17.07.01, 10:35
      Gość portalu: Gabi napisał(a):

> to jest forum dla kobiet. Dlaczego nie sa tu poruszane tematy ubrań, sklepów,
      > gabinetów fryzjerskich i kosmetycznych, dobrych lekarzy ginekologów, Miejsc po
      > prostu kobiecych, gdzie mężczyzni NIE MAJĄ WSTĘPU!!!

Alez takie tematy rowniez sa poruszane! A ze i inne - wiesz, bycie kobieta nie
      ogranicza sie do ciuchow, kosmetykow i ginekologa. I na te inne temety mezczyzni
      tez maja cos do powiedzenia.

> porozmawiajmy o rzeczach typowo kobiecych. na początek proponuje warszawskie
      > sklepy. Co polecacie, dlaczego, jaki preferujecie style...

A np. mnie srednio ten temat interesuje, bo w w-wawie nie mieszkam.

Trin

PS a pozatym wyrzucilam twoj watek na gore, wiec powinnas sie cieszyc... :)
    • Gość: kobieta Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: *.pl 17.07.01, 10:51
      Przecież mężczyżni to dość ważny element w życiu kobiety.
      • trin Re: TYLKO DLA KOBIET. 17.07.01, 10:53
        Gość portalu: kobieta napisał(a):

> Przecież mężczyżni to dość ważny element w życiu kobiety.

eeeeeee! gdzie??? wazne tylko ladnie wygladac, znac dobre sklepy, przyjaznic z
        ginekologiem, etc.... :)
    • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Gabi 17.07.01, 11:35
      Oj KOBIETO!. Wchodze gdzie i kiedy chce. Nikt mi tego nie moze zabronic. No
      chyba, ze zeczywiscie zaczniecie tutaj perorowac tylko u ciuchach. Ale wierze w
      nasze kobiety. Te tematy nigdy nie zyskaja u nich uznania. Bo niewazna jest
      rozmowa o modzie, kosmetyczce i ginekologu. Wazna jest umiejetnosc korzystania
      z ich dobrodziejstw.
      Mario
      • trin Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Gabi 17.07.01, 11:52
        mario2 napisał(a):

> Oj KOBIETO!. Wchodze gdzie i kiedy chce. Nikt mi tego nie moze zabronic. No
        > chyba, ze zeczywiscie zaczniecie tutaj perorowac tylko u ciuchach. Ale wierze w
        >
        > nasze kobiety. Te tematy nigdy nie zyskaja u nich uznania. Bo niewazna jest
        > rozmowa o modzie, kosmetyczce i ginekologu. Wazna jest umiejetnosc korzystania
        > z ich dobrodziejstw.
        > Mario

Oj, a w kogo tk wierzysz? Kazda kobieta da sie wciagnac w fascynujaca rozmowe o
        ciuchach, kosmetykch etc!
        Tak moglo byc milo, a tu wlaz facet z butami i trach! po atmosferze babskich
        pogaduch! :)
        • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Gabi 17.07.01, 12:12
          Dobra juz sie wynosze zyczac uniesien intelektualnych przy doborze rajstop,
          uniesien duchowych w dyskusji nad rodzajami stanikow, wznioslych peroracji na
          temat wizyt u ginekologa, oraz spelnienia przy doborze szminek.
          Powodzenia
          Mario
          • trin Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Gabi 17.07.01, 12:47
            mario2 napisał(a):

> Dobra juz sie wynosze zyczac uniesien intelektualnych przy doborze rajstop,
            > uniesien duchowych w dyskusji nad rodzajami stanikow, wznioslych peroracji na
            > temat wizyt u ginekologa, oraz spelnienia przy doborze szminek.
            > Powodzenia
            > Mario

Drogi Mezczyzno,
            Twa ograniczona wyobraznia, brak wralizowsci typowy Twemu gatunkowi (tak,
            GATUNKOWI wlasnie - homo erektus), Twoj stepialy zmysl poczucia piekna, wszystkie
            cechy przynalezne Ci z urodzenia, nie pozwalaja Ci niestety zrozumiec glebi
            naszych uniesien w momentach wymiany najintymniejszych doswiadczen kosmetycznych,
            delikatnosci i finezyjnosci problemow konfekcyjnych, wznioslosci typowo kobiecych
            kewstii medycznych.
            Mimo to moze laskawie udzielimy Ci laski obreswacji nszych misteriow.
            juz-podniecona-na-dyskusje-o-sklepach
            Trin
            • Gość: Nicky Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Gabi IP: *.mazowiecka.wroclaw.top.pl 17.07.01, 12:59

Niech juz lepiej mario zajmie sie teoria wzglednosci. Bedzie z tego wiecej
              pozytku.
              • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki 17.07.01, 13:43
                Juz sie zajalem. Moja teoria wzglednosci brzmi:
                Wszystko jest wzgledne. Bo kiedy Ty mi wsadzisz palec do pupy, to ja mam palec
                w pupie i Ty masz palec w pupie, a niejest to to samo. Jak nie wierzysz to
                powachaj!
                Mario
                • trin Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki 17.07.01, 15:40
                  mario2 napisał(a):

> Juz sie zajalem. Moja teoria wzglednosci brzmi:
                  > Wszystko jest wzgledne. Bo kiedy Ty mi wsadzisz palec do pupy, to ja mam palec
                  > w pupie i Ty masz palec w pupie, a niejest to to samo. Jak nie wierzysz to
                  > powachaj!
                  > Mario

Fuj!
                  widzisz - kolejna wzglednosc - dla Ciebie przyklad teorii, dla mnie
                  obrzydliwosc! :)

Trin
                  • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki 17.07.01, 15:47
                    trin napisał(a):

>
                    > Fuj!
                    > widzisz - kolejna wzglednosc - dla Ciebie przyklad teorii, dla mnie
                    > obrzydliwosc! :)
                    >
                    > Trin

O co Ci chodzi.? To jest tylo przyklad teorii. Wcale nie proponowalem
                    doswiadczenia empirycznego.
                    Nie moja wina, ze tylko za pomoca takich trywializmow mozna niektorym osobniczkom
                    gatunku homo hemminis wytlumaczyc zlozonosci matematyczno fizyczne, tudziez
                    reakcje przyczymowo-skutkowe.

Pozdrawiam
                    Mario

• Gość: ewa Re: TYLKO DLA KOBIET.- do MARIO IP: *.pfizer.com 17.07.01, 18:25
                      mario2 napisał(a):

> trin napisał(a):
                      >
                      > >
                      > > Fuj!
                      > > widzisz - kolejna wzglednosc - dla Ciebie przyklad teorii, dla mnie
                      > > obrzydliwosc! :)
                      > >
                      > > Trin
                      >
                      > O co Ci chodzi.? To jest tylo przyklad teorii. Wcale nie proponowalem
                      > doswiadczenia empirycznego.
                      > Nie moja wina, ze tylko za pomoca takich trywializmow mozna niektorym osobniczk
                      > om
                      > gatunku homo hemminis wytlumaczyc zlozonosci matematyczno fizyczne, tudziez
                      > reakcje przyczymowo-skutkowe.
                      >
                      > Pozdrawiam
                      > Mario
                      >

Prawie wszystkie twoje postingi sa wyjatkowo denerwujace. Jestes typem
                      faceta o ktorym z gory wiadomo co chce powiedziec (a musi wrzucic zawsze
                      te swoje 3 grosze). Dla ciebie rozmowa o "babskich" sprawach jest rzekomym
                      dowodem na "nizszosc" naszego gatunku i od razu potem wyjezdzasz z matematyka i
                      fizyka. Moja rada: idz na forum gej (mezczyna) i powiedz im zeby zamiast
                      o swoich sprawach rozmawiali o teorii wzglednosci.
                      Swoja droga to ciekwawa jestem co sam soba reprezenujesz skoro tak obsesyjnie
                      chcesz udowadniac ze jako mezczyzna jestes stworzony do wyzszych celow.
                      Wybacz ale samo to ze szperasz bo "babskich" watkach swiadczy ze ty sam nie masz
                      nic madrzejszego do roboty poza osmieszaniem kobiet
                      • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Ewy 17.07.01, 19:04
                        Gość portalu: ewa napisał(a):

> Prawie wszystkie twoje postingi sa wyjatkowo denerwujace.

Radze nie czytac, lub przed lektura zazyc relanium

Jestes typem
                        > faceta o ktorym z gory wiadomo co chce powiedziec (a musi wrzucic zawsze
                        > te swoje 3 grosze).

Dostosowuje sie tylko do konwencji kobiet w celu latwiejszego nawiazywania
                        komuniacji, tudziez stylu i czestotliwosci wypowiedzi

Dla ciebie rozmowa o "babskich" sprawach jest rzekomym
                        > dowodem na "nizszosc" naszego gatunku i od razu potem wyjezdzasz z matematyka i
                        >
                        > fizyka.

Nigdy nie napisalem, ze to "dowod" na nizszosc "kobiecego gatunku" ( o ile taki
                        istnieje!!!). A jesli chodzi o matematyke i fizyke to zostalem wyzwany przez
                        Nicky do zajecia sie ta dziedzina (moze ma dziewczyna potrzeby poznawcze w tym
                        zakresie). Wytlumaczylem Teorie na wrozumialym przykladzie, bo wiem, ze ludzkosc
                        ogarnia lenistwo, a wyprostowanie srodkowego palca reki (dzialanie 4 miesni) jest
                        latwiejsze od usmiechu (udzial 44 miesni), czy zgola samodzielnego myslenia.

Moja rada: idz na forum gej (mezczyna) i powiedz im zeby zamiast
                        > o swoich sprawach rozmawiali o teorii wzglednosci.

Nie pojde. Przedstawiciele mojego gatunku wynajduja rownie glupie tematy i
                        argumentacje jak kobiety, co musialoby mnie sklonic do wygarniecia prawdy kilku
                        osobnikom "herrenrasy". Tak wiec przez solidarnosc meska, oraz bardzo duza
                        sympatie do kobiet pozostane tutaj.

> Swoja droga to ciekwawa jestem co sam soba reprezenujesz skoro tak obsesyjnie
                        > chcesz udowadniac ze jako mezczyzna jestes stworzony do wyzszych celow.

Kazdy z ludzi jest stworzony do wyzszych celow. Oczywiscie rowniez kobiety. Nie
                        kazdy jednak potrafi dana sobie szanse wykorzystac.

> Wybacz ale samo to ze szperasz bo "babskich" watkach swiadczy ze ty sam nie mas
                        > z
                        > nic madrzejszego do roboty poza osmieszaniem kobiet.

Takich szperaczy jest tutaj wiecej, nawet wsrod kobiet, ktore "buszuja" w watkach
                        meskich. A tak na marginesie jest to publiczne forum. Dam Ci rade moze Twoje
                        wypowiedzi na lamach poradnikow ilustrowanych dla kobiet nie beda przezemnie
                        komentowane- bo ich nie czytuje.

Uklony w pas
                        Mario

• Gość: Nicky Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Ewy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 20:55
                          mario2 napisał(a):

> Nigdy nie napisalem, ze to "dowod" na nizszosc "kobiecego gatunku" ( o ile taki
                          >
                          > istnieje!!!). A jesli chodzi o matematyke i fizyke to zostalem wyzwany przez
                          > Nicky do zajecia sie ta dziedzina (moze ma dziewczyna potrzeby poznawcze w tym
                          > zakresie).

Aj, kto powiedzial ze Nicky to dziewczyna? W koncu to zdrobnienie od Nicolasa.
                          Polecilem Ci zajecie sie teoria wzglednosci bo to ciekawsze zajecie - tak po
                          prostu.
                          • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicky `ego 17.07.01, 23:09
                            Serdecznie przepraszam, za niezawiniona zmiane plci. Wiem, ze teoria
                            wzglednosci to ciekawy temat. Ale wierz mi o wiele ciekawszym jest rozmowa z
                            kobieta. Mawet jesliby przyjmowala forym takie jak tutaj. Jakos ten pierwszy
                            krok trzeba zrobic :o))
                            Pozdrowienia
                            Mario
                    • trin Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki 18.07.01, 11:54
                      mario2 napisał(a):

> trin napisał(a):
                      >
                      > >
                      > > Fuj!
                      > > widzisz - kolejna wzglednosc - dla Ciebie przyklad teorii, dla mnie
                      > > obrzydliwosc! :)
                      > >
                      > > Trin
                      >
                      > O co Ci chodzi.? To jest tylo przyklad teorii. Wcale nie proponowalem
                      > doswiadczenia empirycznego.

i dobrze! nie wiem czy ktosby reflektowal... :)

> Nie moja wina, ze tylko za pomoca takich trywializmow mozna niektorym osobniczk
                      > om
                      > gatunku homo hemminis wytlumaczyc zlozonosci matematyczno fizyczne, tudziez
                      > reakcje przyczymowo-skutkowe.

sprobuj! ja zobowiazuje sie zrozumiec...

> Pozdrawiam
                      > Mario
                      >
                      >
                      >

bye,
                      Trin
                      • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki 18.07.01, 12:12
                        trin napisał(a):

> > O co Ci chodzi.? To jest tylo przyklad teorii. Wcale nie proponowalem
                        > > doswiadczenia empirycznego.
                        >
                        > i dobrze! nie wiem czy ktosby reflektowal... :)

Juz wyjasnialem, ze wyprostowanie srodkowego palca dloni wymaga uzycia 4 miesni,
                        usmiech zas uzycia 44 miesni, o wysilku intelektualnym nie mowiac. Znajac
                        lenistwo rodakow, na tekie doswiadczenie pisaloby sie wielu.

> sprobuj! ja zobowiazuje sie zrozumiec...

Mysle ze zrozumialas
                        >
                        Z unizonoscia wobec otwarcia umyslowego

Mario
                        • 2flower Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki 18.07.01, 13:15
                          mario2 napisał(a):

> trin napisał(a):
                          >
                          > > > O co Ci chodzi.? To jest tylo przyklad teorii. Wcale nie proponowalem
                          >
                          > > > doswiadczenia empirycznego.
                          > >
                          > > i dobrze! nie wiem czy ktosby reflektowal... :)
                          >
                          > Juz wyjasnialem, ze wyprostowanie srodkowego palca dloni wymaga uzycia 4 miesni
                          > ,
                          > usmiech zas uzycia 44 miesni, o wysilku intelektualnym nie mowiac. Znajac
                          > lenistwo rodakow, na tekie doswiadczenie pisaloby sie wielu.

twoja wiara w innych jest PORZAJACA!!! :)))

> > sprobuj! ja zobowiazuje sie zrozumiec...
                          >
                          > Mysle ze zrozumialas

jak to milo byc doceniana!

> Z unizonoscia wobec otwarcia umyslowego
                          >
                          >
                          > Mario

z wzajemna unizonoscia,
                          Trin

PS "i used to be open minded, but my brian kept falling out" ;)
                          • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki 18.07.01, 13:37
                            2flower napisał(a):

>
                            > PS "i used to be open minded, but my brian kept falling out" ;)

Brian or brain?

• Gość: trin Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki IP: *.chello.pl 18.07.01, 13:48
                              mario2 napisał(a):

> 2flower napisał(a):
                              >
                              > >
                              > > PS "i used to be open minded, but my brian kept falling out" ;)
                              >
                              > Brian or brain?
                              >

typowo meska czepliwosc.
                              tak, slonce, mialo byc: "moj Brajan wciaz wypadal"....
                              .... uf! alez z nimi ciezko...
                              mimo to pozdrawiam,
                              Trin
                              • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Nicki 18.07.01, 14:23
                                Gość portalu: trin napisał(a):

> typowo meska czepliwosc.
                                > tak, slonce, mialo byc: "moj Brajan wciaz wypadal"....
                                > .... uf! alez z nimi ciezko...
                                > mimo to pozdrawiam,
                                > Trin

A skad mam wiedziec, kto od Ciebie wypada, tudziez wpada?
                                Nawet nie wiem jak Twoj "Brajan" ma na imie.
                                Mnie tez ciezko .....
                                tym bardziej goraco pozdrawiam
                                Mario

• Gość: Sonia Do Trin I Mario IP: 157.25.119.* 17.07.01, 13:20
              Oj, moi drodzy, jak tak mozna.. Juz od jakiegos czasu obserwuje te ciekawa tendencje: czlowiek
              zglasza sie z powaznym problemem (ma na przyklad zle wyrzezbione miesnie lydek, 20 deko nadwagi
              albo marzy o skonfrontowaniu swojej bazy adresow ginekologow z milymi kolezankami w sieci. I co
              zastaje? Piszac cokolwiek na forum mozna liczyc przede wszystkim na to, ze ktos sie przejedzie po
              naszym problemie jak doński kozak po stepie, przede wszystkim starannie go obsmiewajac...
              No jak tak mozna.
              Wlasciwie to chcialam poprosic o swiatla rade w kwestii wyboru farby do wlosow, ale w zaistnialej
              sytuacji...Sami rozumiecie...
              • mario2 Re: Do Sonii 17.07.01, 13:40
                Soniu tak wlasnie podziwiam mase i ogrom problemow zaprzatajacych glowe KOBIETOM.
                Ich donioslosc powoduje u mnie uchucie malosci i niedowartosciowania. Za malym by
                swoim malym meskim rozumkiem objac wielkosc poruszanych przez Was zagadnien.

Moge jednak wspomoc meska rada w kwestii farby- wez olejna- ma najdluzsza trwalosc
                Mario
                • Gość: Sonia Re: Do Sonii IP: 157.25.119.* 17.07.01, 13:47
                  No tak, ja wiedzialam, ze tak będzie((((.
                  Mój problem został zrelatywizowany i pomiejszony. Buuuuu
              • Gość: des Re: Do Soni IP: 194.181.86.* 17.07.01, 14:01
                Gość portalu: Sonia napisał(a):

> Oj, moi drodzy, jak tak mozna.. Juz od jakiegos czasu obserwuje te ciekawa tend
                > encje: czlowiek
                > zglasza sie z powaznym problemem (ma na przyklad zle wyrzezbione miesnie lydek,
                > 20 deko nadwagi
                > albo marzy o skonfrontowaniu swojej bazy adresow ginekologow z milymi kolezanka
                > mi w sieci. I co
                > zastaje? Piszac cokolwiek na forum mozna liczyc przede wszystkim na to, ze kto
                > s sie przejedzie po
                > naszym problemie jak doński kozak po stepie, przede wszystkim starannie go obsm
                > iewajac...
                > No jak tak mozna.
                > Wlasciwie to chcialam poprosic o swiatla rade w kwestii wyboru farby do wlosow,
                > ale w zaistnialej
                > sytuacji...Sami rozumiecie...

Czy chodzi Ci o kolor farby? Trudno w taki sposób dać jakąś radę, ale istnieje
                teoria, że nie należy zbytnio odbiegać od koloru naturalnego. Szereg
                zaobserwowanych przeze mnie przypadków zdaje się to potwierdzać:
                brunetki/szatynki po przerobieniu się na blond wyglądały niekiedy i ładnie, ale
                wraz ze zmianą koloru zgubiły to nieuchwytne 'coś', co decydowało o ich
                niepowtarzalności. Ale od każdej reguły są wyjątki.
                A jeśli o firmę - ja używam od dłuższego czasu Wellę i jestem zadowolona. Moja
                fryzjerka wspominała mi ostatnio o jakiejś nowej angielskiej linii, ale nie
                zapamiętałam nazwy firmy, bo nie ma tam mojego koloru. Jeśli jesteś
                zainteresowana - mogę przy okazji zapytać.

Pozdrawiam

des
              • trin Re: Do Trin I Mario 17.07.01, 15:42

> Oj, moi drodzy, jak tak mozna.. Juz od jakiegos czasu obserwuje te ciekawa tend
                > encje: czlowiek
                > zglasza sie z powaznym problemem (ma na przyklad zle wyrzezbione miesnie lydek,
                > 20 deko nadwagi
                > albo marzy o skonfrontowaniu swojej bazy adresow ginekologow z milymi kolezanka
                > mi w sieci. I co
                > zastaje? Piszac cokolwiek na forum mozna liczyc przede wszystkim na to, ze kto
                > s sie przejedzie po
                > naszym problemie jak doński kozak po stepie, przede wszystkim starannie go obsm
                > iewajac...
                > No jak tak mozna.
                > Wlasciwie to chcialam poprosic o swiatla rade w kwestii wyboru farby do wlosow,
                > ale w zaistnialej
                > sytuacji...Sami rozumiecie...

Wiesz, akurat o farbach to sama chetnie porozmawiam... mam z nimi spore
                doswidczenie i jeszcze wieksze problemy.
                pzdr,
                Trin
                • mario2 Re: Do Trin 17.07.01, 15:48
                  szczegolnie, gdy bawisz sie w farbowanego liska?
                  • trin Re: Do Trin 17.07.01, 17:34
                    mario2 napisał(a):

> szczegolnie, gdy bawisz sie w farbowanego liska?

farbowany lisek, powiadasz,...
                    opowiedz nam o tym...
                    jak lisek liskowi...
                    :)
                    • mario2 Re: Do Trin 17.07.01, 18:07
                      lisk - liskowi - liskiem
                      Mario
                • Gość: Sonnia Re: Do Trin I Mario IP: 157.25.119.* 17.07.01, 17:24
                  trin napisał(a):

>
                  > Wiesz, akurat o farbach to sama chetnie porozmawiam... mam z nimi spore
                  > doswidczenie i jeszcze wieksze problemy.
                  > pzdr,
                  > Trin
                  Sama jednak rozumiesz, ze az mi trochę głupio, tu od razu pan Mario w tonie maksymalnie
                  sarkastycznym, o ogromie problemów kobiet.......(tak jakby ten problem nie dotyczyl mezczyzn, patrz nasi
                  zachodni sasiedzi...)

• trin Re: Do Trin I Mario 17.07.01, 17:41
                    Gość portalu: Sonnia napisał(a):

> trin napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > Wiesz, akurat o farbach to sama chetnie porozmawiam... mam z nimi spore
                    > > doswidczenie i jeszcze wieksze problemy.
                    > > pzdr,
                    > > Trin
                    > Sama jednak rozumiesz, ze az mi trochę głupio, tu od razu pan Mario w tonie mak
                    > symalnie
                    > sarkastycznym, o ogromie problemów kobiet.......(tak jakby ten problem nie doty
                    > czyl mezczyzn, patrz nasi
                    > zachodni sasiedzi...)
                    >

on jest niegrozny...
                    troche pogledzi i tyle jego...
                    i tak niewiele zrozumie swym ograniczonym rozumkiem...
                    • mario2 Re: Do Trin I Mario- do Trin 17.07.01, 18:23
                      typowe kobiece myslenie!!! Poszczeka i sie uciszy!!!
                      A gdzie rzeczowa argumentacja? W jednym masz racje- jestem niegrozny. Z groznym
                      nie mialabys odwagi na polemiki. Ja Was mimo wszystko szanuje
                      Mario
                      • 2flower Re: Do Trin I Mario- do Trin 18.07.01, 13:18
                        mario2 napisał(a):

> typowe kobiece myslenie!!! Poszczeka i sie uciszy!!!
                        > A gdzie rzeczowa argumentacja? W jednym masz racje- jestem niegrozny. Z groznym
                        >
                        > nie mialabys odwagi na polemiki. Ja Was mimo wszystko szanuje
                        > Mario

no nie! nie doceniasz mnie! i mojego kobiecego umyslu!
                        i wypraszam sobie to "kobiece myslenie" - bo jak rozumiem to mial byc epitet.

z odwzajemnionym szacunkiem,
                        Trin
                        • mario2 Re: Do Trin I Mario- do Trin 18.07.01, 13:41
                          2flower napisał(a):

> > Mario
                          >
                          > no nie! nie doceniasz mnie! i mojego kobiecego umyslu!
                          > i wypraszam sobie to "kobiece myslenie" - bo jak rozumiem to mial byc epitet.
                          >
                          Mozesz to przyjac jako komplement ;o)))

> z odwzajemnionym szacunkiem,
                          > Trin

no nareszcie ktos mnie szanuje :o)))

czolo juz umyte - wiec cmok z wiara na odwzajemnienie
                          Mario

• Gość: trin Re: Do Trin I Mario- do Trin IP: *.chello.pl 18.07.01, 13:45
                            mario2 napisał(a):

> 2flower napisał(a):
                            >
                            > > > Mario
                            > >
                            > > no nie! nie doceniasz mnie! i mojego kobiecego umyslu!
                            > > i wypraszam sobie to "kobiece myslenie" - bo jak rozumiem to mial byc epit
                            > et.
                            > >
                            > Mozesz to przyjac jako komplement ;o)))

no bo to jest obiektywnie komplement, tylko nie wiem czy meski umysl jest w
                            stanie to pojac!!! :)

> > z odwzajemnionym szacunkiem,
                            > > Trin
                            >
                            > no nareszcie ktos mnie szanuje :o)))
                            >
                            > czolo juz umyte - wiec cmok z wiara na odwzajemnienie
                            > Mario
                            >

ok, odwzajemnie nawet bez pytania jak dawno i jak dokladnie myte. to z tego
                            szacunku.

Trin
                  • mario2 Re: Do Soni 17.07.01, 18:18
                    Kochana Soniu
                    sam mieszkam od 12 lat jako zachodni sasiad Polski. Samemu mi czupryna
                    posrebrzyla sie. Moim znajomym (rodowitym Niemcom) takze. Nie wpadaja jednak
                    oni,ani ja, pomimo Twoich sugestii na pomysly wylewania kublow farby na leb w
                    celu ukrycia ubiegalacych latek.
                    A przefarbowywanie wlosow przez kobiety w celach pseudoestetycznych uwazam za
                    przerost formy nad trescia.
                    Mario

• Gość: Sonia Re: Do Soni IP: 157.25.119.* 18.07.01, 15:03
                      mario2 napisał(a):

> Kochana Soniu
                      > sam mieszkam od 12 lat jako zachodni sasiad Polski. Samemu mi czupryna
                      > posrebrzyla sie. Moim znajomym (rodowitym Niemcom) takze.
                      Okidoki, skoro tak sie sprawy maja, nie wypada mi wrecz pozowac na znawczynie tematu.Pamietam tylko,
                      ze kiedy dane mi bylo siedziec tam przez rok, nico szokowali mie kolesie z pasemkami na włosach. No
                      ale well, moze to kwestia roznic kulturowych i to raczej tych mniej istotnych.
                      • Gość: mario2 Re: Do Soni IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 18:40

> Okidoki, skoro tak sie sprawy maja, nie wypada mi wrecz pozowac na znawczynie t
                        > ematu.Pamietam tylko,ze kiedy dane mi bylo siedziec tam przez rok, nico
                        szokowali mie kolesie z pasemkami na włosach. No ale well, moze to kwestia
                        roznic kulturowych i to raczej tych mniej istotnych.

Soniu- to nie kwetia roznic kulturowych. Jak sama wiesz, w Polsce podobnych
                        typkow nie brakuje!!!
                        Moim celem bylo w tej dyskusji uniknac watkow tak trywialnych jak wlasnie farby
                        do wlosow. Czy wy kobiety naprawde nie macie ciekawszych tematow do dyskusji jak
                        farby do wlosow, szminki, ciuszki itp? Nawet w dyskusjach miedzy soba.? Z mojego
                        doswiadczenia wiem, ze dominujacym tematem rozmow miedzy kobietami sa mezczyzni!!
                        Zreszta podobnie jak tematem meskich rozmow sa kobiety.
                        Pozdrawiam
                        Mario

• mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- do Gabi 17.07.01, 13:34
              Droga KOBIETO:
              to tylko instynkt samozachowawczy u mezczyzn wyrobil w nich odruch obronny
              przed "uduchowieniami" prezentowanymi przed przedstawicielki Twojego gatunku -
              homo-sapie. Sapie gdy widzi nowy ciuszek, szmineczke,farbe do wlosow, lub insze
              fatalaszki. My mezczyzni nie potrzebujemy tego rodzaju pseudoozdobnikow. Nawet na
              Was - KOBIETACH. Nasz zmysl estetyczny wyczulony jest na inne doznania piekna.
              Piekna naturalnego. Niestety Wasz instynkt gdzies w drodze ewolucji sie zatracil.
              Stroicie sie w pawie piorka, zatracajac Wasza KOBIECOSC na rzech chemii i
              przemyslu konfekcyjnego.
              Dzieki jednak za dopuszczenie mnie jako obserwatora Waszych misteriow. Zawsze
              marzylem o tym zeby zobaczyc prawdziwy Sabbat.
              Mario

• mario2 Re:P.S. Naturalnie poprzedni post byl przeznaczony do Trin 17.07.01, 14:05
                Przepraszam, Trin to do Ciebie ten poprzedni Post
              • trin Re: TYLKO DLA KOBIET.- nie do Gabi 17.07.01, 15:51
                mario2 napisał(a):

> Droga KOBIETO:
                > to tylko instynkt samozachowawczy u mezczyzn wyrobil w nich odruch obronny
                > przed "uduchowieniami" prezentowanymi przed przedstawicielki Twojego gatunku -
                > homo-sapie. Sapie gdy widzi nowy ciuszek, szmineczke,farbe do wlosow, lub insze
                > fatalaszki. My mezczyzni nie potrzebujemy tego rodzaju pseudoozdobnikow. Nawet
                > na
                > Was - KOBIETACH. Nasz zmysl estetyczny wyczulony jest na inne doznania piekna.
                > Piekna naturalnego. Niestety Wasz instynkt gdzies w drodze ewolucji sie zatraci
                > l.
                > Stroicie sie w pawie piorka, zatracajac Wasza KOBIECOSC na rzech chemii i
                > przemyslu konfekcyjnego.
                > Dzieki jednak za dopuszczenie mnie jako obserwatora Waszych misteriow. Zawsze
                > marzylem o tym zeby zobaczyc prawdziwy Sabbat.
                > Mario

Najdrozszy Mezczyzno,
                Wasz gatunek rowniez wiele zatracil w czasie cywilizacyjnej rewolucji. Mam czasem
                wrazenie, ze owo "erektus" ma juz wiecej wspolnego z piwem, tv, sportem
                (uprawianym glownie biernie przed ekranem) a jak juz ma byc cos do kobiet, to tez
                chetniej na ekranie lub papierze, rzeczywiscie, najlepiej bez fatalaszkow (ale
                blondynki lubicie, co, a wiekszosc jest nimi tylko umyslowo, nie "glownie").
                A jakby mnie kto pytal, to najwieksze wynalazki cywilizacji to:
                1. podklad (nie chodzi mi o podklady kolejowe, bardzo lubie Maxa Factora, a Wy co
                poleccie?)
                2. telefon komorkowy
                3. komputer i internet (szczegolnie wszelakie Napstery :) )
                Jak widzisz 1/3 "kobiece" :)
                Coz, postaramy sie moze dla ciebie o prawdziwie wiedzmowate przyjecie! :)
                Trin
                • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- nie do Gabi 17.07.01, 18:42
                  Wielce szanowna KOBIETO,
                  zaglujesz slowami, zatracajac gdzies po drodze ich znaczenie. Erectus znaczy po
                  lacinie "wyprostowany". Nie wiem dlaczego przypisujesz to okreslenie
                  przedstawicielom mojej plci, ktorzy rzeczywiscie w sporej gromadzie wola spedzac
                  czas przed telewizorami, w knajpach z kolezkami, czy dowodzac swojej meskosci z
                  rzeczonymi mentalnymi blondynami, mogac im imponowac wartosciami, ktore one
                  sledza z zapartym tchem kilka razy dziennie na ekranach swoich telewizorow,
                  obserwujac perypetie zdebilalych bohaterow poludniowoamerykanskich nowel.

Wystarczy jednak rozejrzec sie po Forum i znajdziesz dosyc przykladow na to ze
                  erectus jest motorem napedowym wielu przedstawicieli gatunku homo-sapiens plci
                  obojga. Tak to juz powoli syndrom cywilizacji fallicznej. Mnie sie marzy Homo
                  cogitus. Niestety przy lekturze wiekszosci tekstow na tych szacownych lamach
                  dochodze do wniosku, ze ewolucja dla niektorych zatrzymyla sie na neandertalczyku.

Twoja selekcja wynalazkow cywilizacji powinna zostac jeszcze uzupelniona o
                  pigulke antykoncepcyjna. Ona to doprowadzila bowiem do przelomu w sexualizmie
                  czlowieka i dala szanse feministkom na realizowanie ich celow. W tym emancypacji

W szacunku oczekuje na to wiedzmowate przyjecie
                  Mario
                  • 2flower Re: TYLKO DLA KOBIET.- nie do Gabi 18.07.01, 13:24
                    mario2 napisał(a):

> Wielce szanowna KOBIETO,
                    > zaglujesz slowami, zatracajac gdzies po drodze ich znaczenie. Erectus znaczy po
                    >
                    > lacinie "wyprostowany".

doskonale wiem co oznacza i kim byl homo erectus!!!

> Nie wiem dlaczego przypisujesz to okreslenie
                    > przedstawicielom mojej plci, ktorzy rzeczywiscie w sporej gromadzie wola spedza
                    > c
                    > czas przed telewizorami, w knajpach z kolezkami, czy dowodzac swojej meskosci z
                    >
                    > rzeczonymi mentalnymi blondynami, mogac im imponowac wartosciami, ktore one
                    > sledza z zapartym tchem kilka razy dziennie na ekranach swoich telewizorow,
                    > obserwujac perypetie zdebilalych bohaterow poludniowoamerykanskich nowel.

no wiec kolko sie zamyka i o to wlasnie biega producentom telewizyjnym. :)

> Wystarczy jednak rozejrzec sie po Forum i znajdziesz dosyc przykladow na to ze
                    > erectus jest motorem napedowym wielu przedstawicieli gatunku homo-sapiens plci
                    > obojga. Tak to juz powoli syndrom cywilizacji fallicznej. Mnie sie marzy Homo
                    > cogitus. Niestety przy lekturze wiekszosci tekstow na tych szacownych lamach
                    > dochodze do wniosku, ze ewolucja dla niektorych zatrzymyla sie na neandertalczy
                    > ku.

dzisiejsze spoleczenstwo to homo videus.
                    myslenie jest zbedna zdolnoscia zatracona w trakcie ewolucji jako niepotrzebna
                    przeszkoda w napedzaniu kapitalizmu.

> Twoja selekcja wynalazkow cywilizacji powinna zostac jeszcze uzupelniona o
                    > pigulke antykoncepcyjna. Ona to doprowadzila bowiem do przelomu w sexualizmie
                    > czlowieka i dala szanse feministkom na realizowanie ich celow. W tym emancypac
                    > ji

przede wszystkim doporwadzila do tego, ze osobniki myslace i przewidujace
                    rozmnazaja sie w mniejszym stopniu niz ograniczone dewotki. :)

> W szacunku oczekuje na to wiedzmowate przyjecie
                    > Mario

przyjmujac nalezyty szacunek,
                    Trin
                    • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- nie do Gabi 18.07.01, 13:34
                      pelna zgoda???? :o((((
                      • trin Re: TYLKO DLA KOBIET.- nie do Gabi 18.07.01, 15:50
                        mario2 napisał(a):

> pelna zgoda???? :o((((

e no, bez przesady, to byloby nudne! :)

Trin

PS jak tylko wymysle cos wystarczajaco wrednego i obrazajacego to dam znac
                        • Gość: mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET.- nie do Gabi IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 19:10
                          trin napisał(a):

> > pelna zgoda???? :o((((
                          >
                          > e no, bez przesady, to byloby nudne! :)
                          >
                          > Trin
                          >
                          > PS jak tylko wymysle cos wystarczajaco wrednego i obrazajacego to dam znac

Licze na to, bo juz powoli nuda tchnie. Adwersarki (oprocz des) nie zdradzaja
                          ochoty do wymiany zdan. Ale juz sie ciesze na wymiane pogladow z ta istota. Nie
                          jest lupia. To lubie.

Czolo juz spocone. Ale zeby umyte- wiec cmok w raczke
                          Mario

• Gość: des Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 194.181.86.* 17.07.01, 13:06

> gabinetów fryzjerskich i kosmetycznych, dobrych lekarzy ginekologów, Miejsc po
      >

A po co chcesz tworzyć zamknięte getta: "Tylko dla kobiet", "Tylko dla mężczyzn"?
      Uważaj, bo zostaniesz zamknięta w kręgu tylko tych spraw, które wymieniłaś.
      A poza tym, mężczyźni też noszą ubrania i kupują je w sklepach, chodzą do
      fryzjera, korzystają coraz częściej z usług kosmetyczek, manikiurzystek. Sporo
      ginekologów - to też mężczyźni.

A odnośnie sklepów - to mogę z Tobą porozmawiać na temat księgarń, sklepów rtv,
      sklepów z aparatami foto (od niedawna, bo jestem na etapie poszukiwania dobrej
      lustrzanki - może Canon (EOS 30 lub 33), może Nikon). Wizyty w pozostałych typach
      placówek handlowych traktuję jako życiową konieczność (tzw. 'ciuchowe' - również).
      Aha, polecam:
      1.dobre kawy w sieci 'Pożegnanie z Afryką' (z aromatyzowanych - irlandzką, z
      jasno palonych - kenię; a propos - założycielką tej sieci jest kobieta - Zofia
      Drohomirecka),
      2. czerwone wytrawne wina - np. chilijską Fronterę - zarówno Cabernet Sauvinion,
      jak i Merlot; niedrogą, lecz zupełnie przyzwoitą Kadarkę (półwytrawne);
      hiszpańską Rioję ...

Będę wdzięczna za adresy sklepów z aparatami foto - Śląsk (Górny) i najbliższe
      okolice
      • Gość: kobieta Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 10.129.227.* / *.acn.pl 17.07.01, 16:32
        Gość portalu: des napisał(a):

> sklepów z aparatami foto (od niedawna, bo jestem na etapie poszukiwania dobrej
        > lustrzanki - może Canon (EOS 30 lub 33), może Nikon).

Mi nie chodzi o sklepy, ale ogólnie aparaty. Ile średnio (mniej niż więcej)
        kosztuje profesjonalny (wszystko sam ustawiasz itp) aparat fotograficzny. Czy
        zawsze ceny są astronomiczne??? Na razie jestem laikiem, planuję zapisać się na
        kurs fotografii (gdzie na pewno mi doradzą) ale nie wiem czy jest sens, jeżeli
        nie dam rady kupić aparatu.
        Kocham pstrykać zdjęcia, ale jak na razie dotykałam się tylko półautomatycznego
        (co z tego więc że wychodziły nieżle).
        • trin Re: TYLKO DLA KOBIET. 17.07.01, 16:35

> Gość portalu: des napisał(a):
          >
          > > sklepów z aparatami foto (od niedawna, bo jestem na etapie poszukiwania do
          > brej
          > > lustrzanki - może Canon (EOS 30 lub 33), może Nikon).
          >
          > Mi nie chodzi o sklepy, ale ogólnie aparaty. Ile średnio (mniej niż więcej)
          > kosztuje profesjonalny (wszystko sam ustawiasz itp) aparat fotograficzny. Czy
          > zawsze ceny są astronomiczne??? Na razie jestem laikiem, planuję zapisać się na
          >
          > kurs fotografii (gdzie na pewno mi doradzą) ale nie wiem czy jest sens, jeżeli
          > nie dam rady kupić aparatu.
          > Kocham pstrykać zdjęcia, ale jak na razie dotykałam się tylko półautomatycznego
          >
          > (co z tego więc że wychodziły nieżle).

Ja mam wiekowego Zenita (pelna obsluga reczna, nawet wbudowany swiatlomierz mu
          sie zepsul) i bardzo go sobie chwale. Nie wiem czy rzeczywiscie do matorskiej
          fotografii potrzeba czegos lepszego.
          A pozatym to takie stylowe... :)
          Trin
        • Gość: des Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 194.181.86.* 18.07.01, 09:39

> Mi nie chodzi o sklepy, ale ogólnie aparaty. Ile średnio (mniej niż więcej)
          > kosztuje profesjonalny (wszystko sam ustawiasz itp) aparat fotograficzny. Czy
          > zawsze ceny są astronomiczne???

Aparaty profesjonalne są drogie. Kupuje się je 'w częściach' - tzn. pod
          pojęciem 'aparatu' rozumie się tu sam korpus, zwykle wykonany ze specjalnych,
          odpornych na działanie różnych czynników materiałów. Do tego trzeba
          dokupić 'resztę'- np. obiektyw/obiektywy (zamiast jednego - standardowego z
          zoomem kilka - osobno: standard, teleobiektyw, szerokokątny, typu makro - do
          dużych zbliżeń) lampę błyskową. W prostszych aparatach kupujesz od razu 'cały
          zestaw', lampa jest wbudowana. Zresztą również aparaty profesjonalne mają tryb
          automatyczny obok manualnego. Większość aparatów ma szereg programów tematycznych
          do wyboru (portrety, krajobrazy, zdjęcia akcji, itp). To tak w największym
          skrócie.

Na razie jestem laikiem, planuję zapisać się na
          >
          > kurs fotografii (gdzie na pewno mi doradzą) ale nie wiem czy jest sens, jeżeli
          > nie dam rady kupić aparatu.

A tak w ogóle to po co Ci aparat profesjonalny? Te, o których wspomniałam, też
          nie są z grupy profesjonalnych. Przede wszystkim - zastanów się CO NAJCZĘŚCIEJ
          BĘDZIESZ CHCIAŁA FOTOGRAFOWAĆ? To istotne przy wyborze aparatu. Próbkę
          takiego 'kwestionariusza wspomagającego proces decyzyjny' znajdziesz na stronie
          www.35mm.v.pl. Poczytaj sobie też jakieś książki z cyklu 'Abc fotografowania' -
          wypożycz z biblioteki, kup, zajrzyj na stronę Canona: www.canon.com.pl - tam
          znajdziesz takie 'abc'(to oprócz lub zamiast kursu)

> Kocham pstrykać zdjęcia, ale jak na razie dotykałam się tylko półautomatycznego
          >
          > (co z tego więc że wychodziły nieżle).

A do tego, by robić dobre i ciekawe zdjęcia naprawdę nie jest potrzebny
          superdrogi superprofesjonalny aparat - tylko znajomość zasad dotyczących
          kompozycji, kadrowania. Ja też (od pewnego czasu) kocham pstrykać. Mam (niestety,
          pożyczoną) Prakticę Super TL (stara, ale całkiem przyzwoita) i chcę mieć własny
          aparat. A Ty jakiego do tej pory używałaś? I w ogóle - odpowiedz, proszę.

pozdrawiam serdecznie i wielu ciekawych zdjęć życzę

des
    • Gość: Marcin Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: *.icom.ca 18.07.01, 04:25

>

WOoooooooooooow. bardzo ambitne sprawy. Szminki, ciuchy, sklepy:) Brawo kobiety,
      jestescie naprawde genialne:) A jeszcze sie dziwicie dlaczego tak malo jest
      kobiet w nauce:)
      • Gość: iga Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 08:29
        Możzze mi powiesz jaki związek ma szminka i modny ciuch z nauką.Czy jedno
        wyklucza drugie?
        • Gość: mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 19:20
          Gość portalu: iga napisał(a):

> Możzze mi powiesz jaki związek ma szminka i modny ciuch z nauką.Czy jedno
          > wyklucza drugie?

A czy jedno inspiruje drugie.? Wedlug pogladow niektorych wypowiadajacych sie
          tutaj kobiet tak. Mam nadzieje, ze w Twoim przypadku - nie.
          Uklony- przedewszystkim za niewystepowanie pod nickiem jjj
          Mario
          Mario
    • Gość: Liza Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 216.104.228.* 18.07.01, 12:13
      Podoba mi się pomysł utworzenia kącika dla kobiet. Niech sobie faceci wylewaja
      żółć pisząc o nas jakie jesteśmy głupie i przyziemne, bo niezawsze mamy ochote
      na przyklaskiwanie tym najmądrzejszym przedstawicielom ludzkości. Skoro to jest
      jedyny dla nich sposób, aby się dowartosciować. Właśnie dziewczyny, co sądzicie
      o farbie do włosów firmy Londa, czy są dobre według Was, bo ja zauważyłam, że
      kolor szybko schodzi. Ta firma ma jeden kolor, który mi odpowiada, a nie na
      trafiłam na odpowiednik tego koloru innej firmy. Chodzi mi o ciemny popielaty
      blond.
      • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET. 18.07.01, 12:18
        Bez komentarza :o))))))))))
        • Gość: des Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 194.181.86.* 18.07.01, 12:52
          mario2 napisał(a):

> Bez komentarza :o))))))))))

Skoro 'Bez komentarza' - to W JAKIM CELU się odzywasz? Czyżby - dla wyładowania
          swoich emocji (którymi to ponoć kierują się tylko kobiety)????
          A może - by udowodnić, że mężczyźni lubią podejmować BEZCELOWE działania? (.....)
          • mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET. 18.07.01, 13:32

>
            > Skoro 'Bez komentarza' - to W JAKIM CELU się odzywasz?

Przeciez nie komentowalem. Nie znajduje w slowniku ludzi kulturalnych slow,
            ktorymi moznaby podobne rewelacje skomentowac.

Czyżby - dla wyładowania
            >
            > swoich emocji (którymi to ponoć kierują się tylko kobiety)????

Ja tez jako mezczyzna kieruje sie emocjami, bo jest to przyjemne. Ja sie tylko z
            tym nie ukrywam np. pod warstwa pomadek i szminek lub tak gloryfikowanych przez
            was "tematow kobiecych."

> A może - by udowodnić, że mężczyźni lubią podejmować BEZCELOWE działania? (....
            > .)

Bezcelowym dzialaniem jak do tej pory (oprocz kilku znanych mi przypadkow) jest
            jakikolwiek wplyw na "prawdziwe" kobiety. Ale masz racje mezczyzni to lubia.
            Wobec czego wbrew woli niektorych KOBIET nie mam zamiaru znikac z tego Forum
            Pozdrowienia
            Mario

• Gość: des Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 194.181.86.* 18.07.01, 14:58
              mario2 napisał(a):

> Gość portalu: des napisał(a):
              >
              >
              >
              > >
              > > Skoro 'Bez komentarza' - to W JAKIM CELU się odzywasz?
              >
              > Przeciez nie komentowalem. Nie znajduje w slowniku ludzi kulturalnych slow,
              > ktorymi moznaby podobne rewelacje skomentowac.

Skarbuniu, albo czytasz nieuważnie, albo nie bardzo rozumiesz, co czytasz. Gdzie
              w mojej wypowiedzi znalazłeś stwierdzenie, że KOMENTOWAŁEŚ wypowiedź? Twoje
              stwierdzenie NIE JEST zatem odpowiedzią na moje pytanie.
              >
              > Czyżby - dla wyładowania
              > >
              > > swoich emocji (którymi to ponoć kierują się tylko kobiety)????
              >
              > Ja tez jako mezczyzna kieruje sie emocjami, bo jest to przyjemne. Ja sie tylko
              > z
              > tym nie ukrywam np. pod warstwa pomadek i szminek lub tak gloryfikowanych przez
              >
              > was "tematow kobiecych."
              >

Mylisz się, kobiety nie ukrywają swoich emocji - tak sąwychowywane i to jest
              zresztą uważane za jeden z tzw. atrybutów kobiecości. Kobiety, które tak się nie
              zachowują, automatycznie są uważane za niekobiece. ('Mądra kobieta, która została
              obdarzona zdolnościami logicznego, racjonalnego myślenia powinna to ukrywać - dla
              własnego dobra' - to cytat z wypowiedzi przedstawiciela męskiego rodu - co Ty na
              to?)

> > A może - by udowodnić, że mężczyźni lubią podejmować BEZCELOWE działania?
              > (....
              > > .)
              >
              > Bezcelowym dzialaniem jak do tej pory (oprocz kilku znanych mi przypadkow) jest
              >
              > jakikolwiek wplyw na "prawdziwe" kobiety. Ale masz racje mezczyzni to lubia.

Rozumiem, że chodzi o wpływ mający na celu zmienienie owych 'prawdziwych kobiet'.
              Pytanie - w jakim kierunku (czyżby w stronę zachowań tzw. 'męskich'?). Jeśli tak -
              to po co, skoro ponoć właśnie za ową 'prawdziwą kobiecość' kochacie kobiety, a
              tymi 'mniej kobiecymi' (używam cudzysłowów w celu podkreślenia umowności owych
              pojęć) często pogardzacie?
              A przede wszystkim to sprecyzujmy sobie termin 'prawdziwe kobiety', by ustalić
              wspólną płaszczyznę dyskusji. Co zatem w twoim pojęciu określa 'prawdziwą
              kobietę'?

> Wobec czego wbrew woli niektorych KOBIET nie mam zamiaru znikac z tego Forum
              > Pozdrowienia
              > Mario
              >
              Mam nadzieję zatem, że nie znikniesz z tego forum i że jeszcze sobie
              podyskutujemy.

Pozdrawiam również

des
              • Gość: mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 18:58

> > >
                > > > Skoro 'Bez komentarza' - to W JAKIM CELU się odzywasz?
                > >
                > > Przeciez nie komentowalem. Nie znajduje w slowniku ludzi kulturalnych slow
                > ,
                > > ktorymi moznaby podobne rewelacje skomentowac.
                >
                > Skarbuniu, albo czytasz nieuważnie, albo nie bardzo rozumiesz, co czytasz. Gdzi
                > e w mojej wypowiedzi znalazłeś stwierdzenie, że KOMENTOWAŁEŚ wypowiedź? Twoje
                > stwierdzenie NIE JEST zatem odpowiedzią na moje pytanie.

Stwierdzenie "brak komentarza" tez jest swojego rodzaju komentarzem. Ale zeby
                zaspokoic Twoja babska ciekawosc- odzywam sie bo lubie!!- masz zamiar mi tego
                zabronic?
                >
                > Mylisz się, kobiety nie ukrywają swoich emocji - tak są wychowywane i to jest
                > zresztą uważane za jeden z tzw. atrybutów kobiecości. Kobiety, które tak się ni
                > e zachowują, automatycznie są uważane za niekobiece. ('Mądra kobieta, która
                zosta ła obdarzona zdolnościami logicznego, racjonalnego myślenia powinna to
                ukrywać - dla własnego dobra' - to cytat z wypowiedzi przedstawiciela męskiego
                rodu - co Ty na to?

Idiotyzm ( to o cytacie)
                >
                > > > A może - by udowodnić, że mężczyźni lubią podejmować BEZCELOWE działa
                > nia? (.....)
                > >
                > > Bezcelowym dzialaniem jak do tej pory (oprocz kilku znanych mi przypadkow)
                > jest jakikolwiek wplyw na "prawdziwe" kobiety. Ale masz racje mezczyzni to lubi
                > a.
                >
                > Rozumiem, że chodzi o wpływ mający na celu zmienienie owych 'prawdziwych kobiet
                > '.
                > Pytanie - w jakim kierunku (czyżby w stronę zachowań tzw. 'męskich'?). Jeśli ta
                > k -
                > to po co, skoro ponoć właśnie za ową 'prawdziwą kobiecość' kochacie kobiety, a
                >
                > tymi 'mniej kobiecymi' (używam cudzysłowów w celu podkreślenia umowności owych
                > pojęć) często pogardzacie?
                > A przede wszystkim to sprecyzujmy sobie termin 'prawdziwe kobiety', by ustalić
                > wspólną płaszczyznę dyskusji. Co zatem w twoim pojęciu określa 'prawdziwą
                > kobietę'?

Dla mnie "prawdziwa kobieta" w sensie uzywanym w tej dyskusji to wielbicielka
                poludniowoamerykanskich seriali, zapatrzona w farby do wlosow i podpaski ze
                skrzydelkami.
                > >
                > Mam nadzieję zatem, że nie znikniesz z tego forum i że jeszcze sobie
                > podyskutujemy.

zawsze do uslug
                >
                > Pozdrawiam również
                >
                > des

Odwzajemniam pozdrowienia
                Mario

• Gość: des Re: TYLKO DLA KOBIET - do Mario IP: 194.181.86.* 19.07.01, 14:51
                  Drogi Mario! Celowo zestawiłam ze sobą te dwie Twoje wypowiedzi, abyś zobaczył,
                  że są one sprzeczne.
                  1.> > > Przeciez nie komentowalem. Nie znajduje w slowniku ludzi kulturalnych
                  > slow, ktorymi moznaby podobne rewelacje skomentowac.
                  W wypowiedzi 1 zaprzeczasz, że komentowałeś, co jest równoznaczne twierdzeniu, że
                  nie komentowałeś.

2.> Stwierdzenie "brak komentarza" tez jest swojego rodzaju komentarzem.
                  A w wypowiedzi 2 zaprzeczasz swojemu poprzedniemu stwierdzeniu, uznając swoje
                  stwierdzenie za komentarz, czyli uznajesz, że jednak komentowałeś.

>Ale zeby zaspokoic Twoja babska ciekawosc-
                  co ma oznaczać ów epitet ''babska''(ciekawość)? W tzw. potocznym męskim rozumieniu
                  oznacza to ciekawość bezmyślną i wścibską. Na jakiej podstawie sądzisz, że jeśli
                  kobieta zadaje pytanie, to zawsze kieruje się bezmyślnym wścibstwem? (Pomijam tu
                  fakt ewidentnie pejoratywnego wydźwięku owego sformułowania).

> odzywam sie bo lubie!!- masz zamiar mi tego zabronic?

Gdybym nawet miała (co byłoby z góry pozbawione sensu i bezcelowe - nie mam
                  bowiem uprawnień do blokowania komukolwiek dostępu do któregokolwiek wątku
                  dyskusji), nie wyrażałabym nadziei na naszą dalszą dyskusję.

>
                  > Dla mnie "prawdziwa kobieta" w sensie uzywanym w tej dyskusji to wielbicielka
                  > poludniowoamerykanskich seriali,
                  "w sensie uzywanym w tej dyskusji" - rozumiem, że do wymienionych przez Ciebie
                  wniosków - określeń ''prawdziwej kobiety'' doszedłeś po zapoznaniu się z treściami
                  wypowiedzi osób uczestniczących w owej dyskusji. Przejrzałam uważnie wszystkie
                  wypowiedzi i nie znalazłam w żadnej z nich słowa/słów uwielbienia/zainteresowania
                  latynoskimi serialami.

>zapatrzona w farby do wlosow i podpaski ze skrzydelkami.
                  Dlaczego fakt UŻYWANIA owych produktów utożsamiasz z ZAPATRZENIEM w nie? Zatem,
                  Twoim zdaniem, świat zainteresowań kobiet ogranicza się do wymienionych tematów:
                  latynoskie seriale, farby do włosów, podpaski. I nic poza tym? Świadczy to o
                  Tobie tylko tyle, że owe wypowiedzi czytałeś bardzo, ale to bardzo wybiórczo,
                  widząc w nich JEDYNIE to, co potwierdza Twoje z góry przyjęte twierdzenie
                  odnośnie zainteresowań kobiet. Czyli - dopasowujemy fakty do teorii, a jeśli
                  nawet są fakty, które owej teorii przeczą, tym gorzej dla tych faktów. Na coś
                  takiego doprawdy szkoda czasu. I nie mów, że chcesz poznać, bo to nieprawda.
                  Zajrzyj np. do wypowiedzi Susan, albo do moich poprzednich wypowiedzi. Zachęcam!

Wiem, czepiam się słówek w Twoich wypowiedziach, ale tylko po to, aby pokazać Ci,
                  że, traktując coś bardzo ''po łebkach'', jesteś przekonany, że wiesz już wszystko i
                  gładko przystępujesz do wydawania ostatecznych sądów (nieprawdziwych zresztą).

I dalej mam nadzieję na ciekawą rozmowę z Tobą

> Odwzajemniam odwzajemnione (z Twojej strony) pozdrowienia

des

• Gość: mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET - do des IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.01, 20:22

> Drogi Mario! Celowo zestawiłam ze sobą te dwie Twoje wypowiedzi, abyś zobaczył,
                    >
                    > że są one sprzeczne.
                    > 1.> > > Przeciez nie komentowalem. Nie znajduje w slowniku ludzi kultu
                    > ralnych
                    > > slow, ktorymi moznaby podobne rewelacje skomentowac.
                    > W wypowiedzi 1 zaprzeczasz, że komentowałeś, co jest równoznaczne twierdzeniu,
                    > że
                    > nie komentowałeś.
                    >
                    > 2.> Stwierdzenie "brak komentarza" tez jest swojego rodzaju komentarzem.
                    > A w wypowiedzi 2 zaprzeczasz swojemu poprzedniemu stwierdzeniu, uznając swoje
                    > stwierdzenie za komentarz, czyli uznajesz, że jednak komentowałeś.

Komentowalem tylko komentarz do komentarza
                    >
                    > >Ale zeby zaspokoic Twoja babska ciekawosc-
                    > co ma oznaczać ów epitet ''''babska''''(ciekawość)? W tzw. potocznym męskim rozumie
                    > niu
                    > oznacza to ciekawość bezmyślną i wścibską. Na jakiej podstawie sądzisz, że jeśl
                    > i
                    > kobieta zadaje pytanie, to zawsze kieruje się bezmyślnym wścibstwem? (Pomijam t
                    > u
                    > fakt ewidentnie pejoratywnego wydźwięku owego sformułowania).

Babska ciekawoscia jest to wlasnie co usilujesz tutaj wyprawiac: Coz zdarzylem
                    sie do tego przyzwyczaic.
                    >
                    > > odzywam sie bo lubie!!- masz zamiar mi tego zabronic?
                    >
                    > Gdybym nawet miała (co byłoby z góry pozbawione sensu i bezcelowe - nie mam
                    > bowiem uprawnień do blokowania komukolwiek dostępu do któregokolwiek wątku
                    > dyskusji), nie wyrażałabym nadziei na naszą dalszą dyskusję.

Ciesze sie, bo ogolnie rzecz biorac - rozmowa z Toba to b. przyjemne oderwanie od
                    codziennosci niestety bardzo szarej
                    >
                    > >
                    > > Dla mnie "prawdziwa kobieta" w sensie uzywanym w tej dyskusji to wielbicie
                    > lka poludniowoamerykanskich seriali, "w sensie uzywanym w tej dyskusji" -
                    rozumiem, że do wymienionych przez Ciebie
                    > wniosków - określeń ''''prawdziwej kobiety'''' doszedłeś po zapoznaniu się z treści
                    > ami wypowiedzi osób uczestniczących w owej dyskusji. Przejrzałam uważnie
                    wszystkie wypowiedzi i nie znalazłam w żadnej z nich słowa/słów
                    uwielbienia/zainteresowania latynoskimi serialami

Nigdy i nigdzie nie twierdzilem, ze tutaj w wypowiedziach adwersarek znalazly sie
                    slowa gloryfikujace opery mydlane. Cuodzilo tylo o okreslenie "prawdziwa kobieta"
                    i moja definicje tego pojecia. Wiec kto tutaj niedokladnie czyta posty drugich?

>
                    > >zapatrzona w farby do wlosow i podpaski ze skrzydelkami.
                    > Dlaczego fakt UŻYWANIA owych produktów utożsamiasz z ZAPATRZENIEM w nie? Zatem,
                    > Twoim zdaniem, świat zainteresowań kobiet ogranicza się do wymienionych tematów:

> latynoskie seriale, farby do włosów, podpaski. I nic poza tym? Świadczy to o
                    > Tobie tylko tyle, że owe wypowiedzi czytałeś bardzo, ale to bardzo wybiórczo,
                    > widząc w nich JEDYNIE to, co potwierdza Twoje z góry przyjęte twierdzenie
                    > odnośnie zainteresowań kobiet. Czyli - dopasowujemy fakty do teorii, a jeśli
                    > nawet są fakty, które owej teorii przeczą, tym gorzej dla tych faktów. Na coś
                    > takiego doprawdy szkoda czasu. I nie mów, że chcesz poznać, bo to nieprawda.
                    > Zajrzyj np. do wypowiedzi Susan, albo do moich poprzednich wypowiedzi. Zachęcam
                    > !
                    >
                    > Wiem, czepiam się słówek w Twoich wypowiedziach, ale tylko po to, aby pokazać C
                    > i,
                    > że, traktując coś bardzo ''''po łebkach'''', jesteś przekonany, że wiesz już wszyst
                    > ko i
                    > gładko przystępujesz do wydawania ostatecznych sądów (nieprawdziwych zresztą).
                    >
                    > I dalej mam nadzieję na ciekawą rozmowę z Tobą
                    >
                    > > Odwzajemniam odwzajemnione (z Twojej strony) pozdrowienia

Przepraszam za pobiezna i lakoniczna odpowiedz na Twoj post - niestety musze
                    natychmiast wyjechac na kilka dni. Jeszcze raz przepraszam i obiecuje powrot do
                    tematu 26.07.2001

Mario

• Gość: Susan A JA TO LUBIĘ I SIE NIE WSTYDZĘ ;-))) IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 18.07.01, 14:26
      Witajcie!
      Pomysł jest sympatyczny i dobry. Jeżeli zaś chodzi o te ironiczne,
      prześmiewcze posty... Dlaczego nie zrobic sobie przyjemności i
      poplotkować o takich typowo babskich sprawach?! To, że mamy taką
      chęć, nie świadczy w żaden sposób o inteligencji. Czy powinnam ją
      stale udowadniać i nic innego nie robić, tylko rozważać poważne
      problemy egzystencjonalne, omawiać przeczytane książki. Owszem,
      cóź za szok (!), dużo czytam i nie są to poradniki :-) studiuje,
      pracuje, a moje IQ bardzo wykracza poza normę. A jednak... nadal
      mam ochotę na babskie ploty o kosmetykach i sklepach, na głupie
      pisemka i romansidła w TV. Nienormalna ? Barbie ? Oj nie... To mój
      i mam nadzieję wielu najnormalniejszych na świecie kobiecych
      kobiet, relaks po ciężkim dniu pracy. I można by właściwie udawać że
      to poniżej godności, takie przyziemne tematy... Lecz... po co? A
      komentarze panów... Coż, coś mi się zdaje się, że większość lubi swoje
      dziewczyny, żony, narzeczone ładne i zadbane nie tylko wewnetrznie i
      duchowo ;-) Po co śmiać się z naszych rozmówek o tym, jak to
      "dbanie" wykonać?
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich, Susan
    • Gość: Liza Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 64.124.150.* 18.07.01, 15:48
      Cóż pozytek przynajmniej taki, że Mario jako homo cogitus znów poczuł sie
      lepszy od kobiet. Jak łatwo ich dowartosciować wystarczy rzucić hasło
      porozmawiajmy o ciuchach lub makijaze i już męskie ego rośnie. Ale to Mario nie
      są żadne rewalacje to fakty znane od dawna, więc nie musisz szukac rozpaczliwie
      słów w słowniku, zwłaszcza, ze i tak ich nie znajdziesz.
      Lubię rozmawiać o kosmetykach z innymi kobietami,żadnego faceta do tego nie
      zmuszam, ale i nie zabraniam, skąd ten brak tolerancji.Chcesz to sobie wchódz
      na to forum, ale nie mów nam o czym mamy rozmawiać , proste , jesli poziom
      wypowiedzi Ci nie odpowiada to nie czytaj, albo sam zapropnuj wątek, który
      zaspokoi Twoją niefarbowaną głowę
      Słodko pozdrawiam mądrego mężczyznę
      • Gość: mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 19:34
        Gość portalu: Liza napisał(a):

> Cóż pozytek przynajmniej taki, że Mario jako homo cogitus znów poczuł sie
        > lepszy od kobiet.

Nie potrzebuje czuc sie lepszy od kobiet. Wystarczy mi, ze jestem inny od
        glupcow!!

Jak łatwo ich dowartosciować wystarczy rzucić hasło
        > porozmawiajmy o ciuchach lub makijaze i już męskie ego rośnie. Ale to Mario nie
        >
        > są żadne rewalacje to fakty znane od dawna, więc nie musisz szukac rozpaczliwie
        >
        > słów w słowniku, zwłaszcza, ze i tak ich nie znajdziesz.

W slownikach szukam idiomow slow, ktorych uzywam na codzien, zebys mogla bez
        kompleksow czytac moje teksty.

> Lubię rozmawiać o kosmetykach z innymi kobietami,żadnego faceta do tego nie
        > zmuszam, ale i nie zabraniam, skąd ten brak tolerancji.

To nie brak tolerancji, jedynie zdziwienie, ze kwiat ludzkosci (kobiety) nie
        znajduja lepszych tematow niz te przez Ciebie wymienione.
        Naprawde uwazasz, ze to brak tolerancji? A moze to tylko chec poznania tego co
        was naprawde interesuje? Wiele wypowiedzi na temat farb do wlosow wydalo mi sie
        az do przesady szczerych i prawdziwych.

Chcesz to sobie wchódz ( a moze wchodz?- nie czepiam sie nie forma wazna ale
        tresc p.p. Mario) na to forum, ale nie mów nam o czym mamy rozmawiać , proste ,
        jesli poziom wypowiedzi Ci nie odpowiada to nie czytaj, albo sam zapropnuj
        wątek, który zaspokoi Twoją niefarbowaną głow

> Słodko pozdrawiam mądrego mężczyznę

Slodziej pozdrawiam wspaniala kobiete
        Mario
        • Gość: Liza Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 64.124.150.* 19.07.01, 09:19
          Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Gość portalu: Liza napisał(a):
          >
          > > Cóż pozytek przynajmniej taki, że Mario jako homo cogitus znów poczuł sie
          > > lepszy od kobiet.
          >
          > Nie potrzebuje czuc sie lepszy od kobiet. Wystarczy mi, ze jestem inny od
          > glupcow!!
          >
          > Jak łatwo ich dowartosciować wystarczy rzucić hasło
          > > porozmawiajmy o ciuchach lub makijaze i już męskie ego rośnie. Ale to Mari
          > o nie
          > >
          > > są żadne rewalacje to fakty znane od dawna, więc nie musisz szukac rozpacz
          > liwie
          > >
          > > słów w słowniku, zwłaszcza, ze i tak ich nie znajdziesz.
          >
          > W slownikach szukam idiomow slow, ktorych uzywam na codzien, zebys mogla bez
          > kompleksow czytac moje teksty.
          > Dziekuję zatroske o moje o dobre samopoczucie, ale bez obaw mozesz pisać tak
          jak potrafisz nieszukając idiomów zapewniam Cię, ze my kobietki zrozumiemy
          erudycje w Twoim wydaniu, przynakmniej spróbuj.
          > > Lubię rozmawiać o kosmetykach z innymi kobietami,żadnego faceta do tego ni
          > e
          > > zmuszam, ale i nie zabraniam, skąd ten brak tolerancji.
          >
          > To nie brak tolerancji, jedynie zdziwienie, ze kwiat ludzkosci (kobiety) nie
          > znajduja lepszych tematow niz te przez Ciebie wymienione. > Naprawde uwazasz,
          ze to brak tolerancji? A moze to tylko chec poznania tego co
          > was naprawde interesuje?
          Zeby kogoś poznać trzeba zakceptować!!!
          Wiele wypowiedzi na temat farb do wlosow wydalo mi sie
          >
          > az do przesady szczerych i prawdziwych.
          > Zrozum, że ten wątek został stworzony po to, zeby nie denerować takich męzczyn,
          jak Ty, przesada w szczerości.
          > Chcesz to sobie wchódz ( a moze wchodz?- nie czepiam sie nie forma wazna ale
          > tresc p.p. Mario) na to forum, ale nie mów nam o czym mamy rozmawiać , proste ,
          >
          > jesli poziom wypowiedzi Ci nie odpowiada to nie czytaj, albo sam zapropnuj
          > wątek, który zaspokoi Twoją niefarbowaną głow
          > To brutalna prawda popełniłam błąd, powinno być wchodz, najpokorniej
          przepraszam, ale uważam,że wytykanie innym błędów na forum jest bardzo małostkowe.
          > > Słodko pozdrawiam mądrego mężczyznę
          >
          >
          > Slodziej pozdrawiam wspaniala kobiete
          > Mario

• mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET. 19.07.01, 11:32
            Droga Lizo!
            wielkie dzieki za slowa otuchy. Podnioslas mnie na duchu piszac, ze rozumiesz
            co pisze. Widac moje starania odnosza powoli porzadany skutek. A moze to
            posredni dowod na to, ze ksiazki trafily juz pod strzechy.
            Nie zgadzam sie natomiast z tym, ze trzeba kogos zaakceptowac, zeby go poznac.
            Co ma tutaj piernik do wiatraka. Ja nie akceptowalem nauki Marxa, a ja musialem
            poznac. Zeby kogos poznac, moim zdaniem trzeba go zrozuniec, co wybacz, w
            wypadku farb do wlosow i szminek przekracza granice mojej percepcji.
            Ale doloze staran- moze nie do akceptacji, jesli juz to do zrozumienia. Wiec
            postaraj sie mi to wytlumaczyc. Czekam.

Pozdrawiam okropna inaczej
            Mario
            • Gość: Liza Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: 64.124.150.* 19.07.01, 14:10
              mario2 napisał(a):

> Droga Lizo!
              > wielkie dzieki za slowa otuchy. Podnioslas mnie na duchu piszac, ze rozumiesz
              > co pisze. Widac moje starania odnosza powoli porzadany skutek. A moze to
              > posredni dowod na to, ze ksiazki trafily juz pod strzechy.
              Przykro mi , ale nie sądzę, żebyś mógł sobie przypisać zasługi rozumienia przeze
              mniesłowa pisanego, to racze dowód na to jak pisałeś, ze książki trafiły nawet
              tam gdzie prowadzę swój żywot prowadząc dysputy, tylko i wyłącznie, na tematy
              typowe babskie.
              > Nie zgadzam sie natomiast z tym, ze trzeba kogos zaakceptowac, zeby go poznac.
              > Co ma tutaj piernik do wiatraka. Ja nie akceptowalem nauki Marxa, a ja musialem
              >
              > poznac. Zeby kogos poznac, moim zdaniem trzeba go zrozuniec,
              Dziwnw porównanie poznaćidee, a człowieka to dwie różne sprawy, jak możesz czynić
              takie porównania. Pozostanę przy swoje opinii, że nikogo nie można poznać , o ile
              tej osoby się w pełnie nie zaakceptuję. Bo czy można przed kimś się otworzyć,
              bojąc sie krytyki. Moim zdaniem nigdy do końca nie poznasz natury kobiecej, Ty
              raczej chcesz dostosować lub ukształtować kobietę, tak , aby odpwiadała Twoim
              wyobrażeniom.
              co wybacz, w
              > wypadku farb do wlosow i szminek przekracza granice mojej percepcji.
              > Ale doloze staran- moze nie do akceptacji, jesli juz to do zrozumienia. Wiec
              > postaraj sie mi to wytlumaczyc. Tu nie chodzi o akceptację szmniek czy farb do
              włosów, tylko o to, ze rozmowy o ciuchach i kosmetykach są jedną z cech, które
              czynią nas kobietami..Ale to mogą przyznać tylko kobiety, które są świadome swoje
              kobiecości i nie boja się wyrazów potepienia ze strony męzczyzn wyrażajacych
              swoją dezaprobate plaskoscia tematu.
              Czekam.
              >
              > Pozdrawiam okropna inaczej
              > Mario
              Dziekuje okropna inaczej
              • Gość: mario2 Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.01, 22:47
                Droga Lizo pzepraszam Cie za nagle przerwanie dysputy z Toba. Byla one dla mnie
                bardzo przyjemna- niestety musze opuscic do 26.07 lamy Forum. Pozdrawiam i
                obiecuje dokonczenie dyskusji w terminie pozniejszym. Przykro mi
                Mario
    • Gość: Desperat Re: TYLKO DLA KOBIET. IP: *.mofnet.gov.pl 19.07.01, 16:05
      O przepraszam!, ale za mojej poprzedniej miłości byłem częstym gościem
      gabinetów ginekologicznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka