nekomimimode 07.06.08, 12:15 MASAKRA!!!!!!!!! wyborcza.pl/1,76842,5288282,Odmowili_aborcji_zgwalconej_14_latce.html mam nadzieję ,że zgłoszą to do trybunału w strasburgu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewice Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:17 tez to czytalem i tez korcilo mnie o watek, dla ksiedza debila i lazacych za dziewczyna debilek po 7 lat to im sie odechce. ja pie.. ludzie to ku-rwa swoich problemow nie maja czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:21 Na forach religijnych pewnie wrze i pewnie kasują ile wlezie. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:23 żądamy spalenia kościołów i obowiązkowego skrobania wszystkich ciężarnych. Każdy akt cielesny to gwałt na delikatnej i niewinnej duszy kobiety. To nieważne, że dziewczynka chciała urodzić, ważne jest że jej matka powiedziała, że bękarta w domu nie będzie i zmusiła dziewczynkę do aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:26 Jak ja lubię Wasze starcia. Przyniosę kisiel. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:32 > Przyniosę kisiel. ;D i co ze niby w tym kisielu ten teges? Nawet fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:33 No ten teges w tym kisielu. :))) Już sobie wyobraziłam. ;) Kisiel jest cytrynowy. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:27 żadamy potłuczenia! Wykastrowania wszystkich mogących! Cieszymy się że matka była na tyle światła by zmusić dziecko do aborcji. Jeszcze by urodziło następnego gwałciciela! Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:27 hehe bo mu sie wozki z pigulkami pomylily i wciagnal danie sasiadki :) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:42 dzisiaj nie brałem pigułek od rana bo miały przyjść pocztą ale ta strajkuje Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:28 Skąd wiesz, że zmusiła? Jak ja byłam w jej wieku, to akurat rozgorzał narodowy spór na temat aborcji, więc był to numer jeden w rankingu szkolnych dyskusji. I wynikło z nich, że wszystkie koleżanki, pytane co by zrobiły jakby zaszły w ciążę, jednogłośnie odpowiedziały, że chciałyby usunąć. Może wyjątkiem było kilka oazowych osób. Rodzice nastolatka naprawdę mają niewielki wpływ na jego decyzje i poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:32 nie obchodzi mnie to, ale prywatną sprawę skrzywdzonej dziewczyny, hieny z gazety wybiórczej i organizacji feminazistowskich wsadziły na pierwsze strony gazet. Teraz dziewczyna ma przechlapane. Z tego co wiem, to dziewczyna chciała urodzić, ale matka jej zabroniła. Stąd szaleństwo moherów. A bydło dziennikarskie ma dodatkowe grosze za zniszczenie dziewczynie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:34 Z tego co ja czytałam, to nie feminazistki to wywlekły tylko radio maryja z padre dyrektorem i słuchaczkami. I nic nie pisało, że dziewczyna była do czegoś zmuszana. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:37 Daj spokoj.. widok jest najwyraziej jasnowidzem i wszystkowiedzacym moherem.. do takich nic nie dociera.. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:43 a ty jakiś zazdrosny jesteś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:41 to właściwie bez różnicy, radio dyrektora i gazeta to mniej więcej podobne tuby propagandowe, wpajające w swoich odbiorców że tylko oni mają rację i są najmądrzejsi. Jedno i drugie produkuje też rzeczy potrzebne i ciekawe czasem. NA szczęście istnieją obie formy propagandy więc zdarzają się takie wojenki. Kiedyś tylko królowała Trybuna, potem Gazeta, a teraz jest więcej wolności. A potem przyjdzie ujnia i skończy się. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:44 Ale masz obsesję. Taki się urodziłeś, czy to na skutek jakiegoś wydarzenia ci się tak porobiło? ;P Jasne jest, że to wszystko to tani marketing polityczny i na prawdę nie ma żadnego powodu, żeby się tym wszystkim tak podniecać. Jakby chciała usunąć, to nawet nikt by o tym nie wiedział. W razie czego zawsze można jechać do Anglii, Słowacji, czy gdziekolwiek indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:48 bertrada napisała: > Jakby chciała usunąć, to > nawet nikt by o tym nie wiedział. W razie czego zawsze można jechać do Anglii, > Słowacji, czy gdziekolwiek indziej. Chyba, że jej ani jej rodzicow na to nie stac... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:49 Zawsze można zaciągnąć kredyt. Do kilku tysięcy dają bez poręczenia na sam dowód. A potem można się sądzić o zwrot kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:54 bertrada napisała: > Zawsze można zaciągnąć kredyt. Do kilku tysięcy dają bez poręczenia na sam > dowód. A potem można się sądzić o zwrot kosztów. teoretycznie pewnie tak - na 15% albo i wiecej. Niew wiem, jak byloby z tym "sadzeniem" sie i czy uzyskaliby zwrot... mogloby to trwac latami.. No i nie wiemy, jak wyglada sytuacja takiej rodziny... A Polska ma PRAWO, ustawę, z ktorej wynika, ze dziewczynie nalezy się bezpłtany zabieg. Sąd mógłby podejśc do takiuego "wyjazdowego" jak do fanaberii... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:57 Dziecko i tak jest droższe. A jak w Polsce wszyscy odmawiają, to trzeba za granice jechać. Podobnie jest ze wszystkimi zabiegami medycznymi, których z jakichkolwiek powodów w Polsce się nie wykonuje. Płaci za nie NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:04 bertrada napisała: > Dziecko i tak jest droższe. A jak w Polsce wszyscy odmawiają, to trzeba za > granice jechać. Zgadzam się ! > Podobnie jest ze wszystkimi zabiegami medycznymi, których z > jakichkolwiek powodów w Polsce się nie wykonuje. Płaci za nie NFZ. O nie... Tak dobrze to nie ma. Gdyby tak było, ludize nie czekaliby po 2 lata na operację, tylko do takiej Szwecji jechali i żądaliby zwortu... NFZ by zbankrutował ;) Tak nie jest, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:07 Bo to chodzi o zabiegi, których się w ogóle nie wykonuje a nie na które trzeba czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:15 bertrada napisała: > Bo to chodzi o zabiegi, których się w ogóle nie wykonuje a nie na które trzeba > czekać. No właśnie - aborcję w przypadku gwałtu też się teoretycznie "wykonuje"... czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:16 Jak wszystkie szpitale odmówią, to nie wykonuje się. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:23 bertrada napisała: > Jak wszystkie szpitale odmówią, to nie wykonuje się. ;D Zawsze się uczepić można i podejrzewam, że choć racjonalnie rzecz biorąc masz zupełną rację, to paradoky polskiego prawa, sądownictwa i pazerność NFZ-u nie pozwoliłyby na taką interpretację... Na miejscu jednak rodziców dziewczyny zamawiałabym zabieg w Szwecji albo na Słowacji i pilnie szukała finansowego wsparcia... Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:42 bertrada napisała: > Jak wszystkie szpitale odmówią, to nie wykonuje się. ;D to jest niezgodne sprawem i w takich wypadkach szpitalni powinni iść do więzenia Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:51 to nie obsesja. Uważam że radio dyrektora i telewizja trwam są potrzebne dla równowagi oraz po to by te złe mohery też miały się gdzie wysłuchać. Ale gdy zatwierdzą międzynarodówkę komunistyczną z Lizbony to Rydzyk pójdzie w odstawkę z radiem dość szybko. A przecież tysiące ludzi słało mu swoje pieniądze bez przymusu. Za to pod przymusem muszą płacić na telewizję państwową. A poza tym ja znikam więc mi wszystko jedno... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:53 Gdzie znikasz? Będzie tu nudno bez ciebie. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:55 bertrada napisała: > Gdzie znikasz? Będzie tu nudno bez ciebie. ;)) nie martw się, dostęp do netu znajdzie ;) Widok - prtoponuję Ekwador ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:57 o tak, w towarzystwie cejroskiego raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:04 wyprowadzam się do Lublina by być blisko ciebie i razem z tobą odnowić moralnie te skostniałe, katolicko buraczane(choć chyba zlikwidują cukrownie w centrum) miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:06 ja tam specjalnie nie tęsknię... Ale spoko - zdaje sie, ze sa na tym forum inne, spragnione uczuć, choćby i wirtualnych, skłonne do zakochania albo przynajmniej zauroczenia - szybko i konkretnie, które chętnie by Ci pomogły, cokolwiek planujesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:26 wyprowadź się w stronę morza bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:47 "ujnia" już przyszła. POnad 4 lata temu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:54 jako państwo, jeszcze nie przyszła. Na razie jest zrzeszenie, jest nieokreślony twór. Dopiero przyjęcie i ratyfikacja traktatu przez wszystkich członków pozwoli mówić o niej jako o określonym bycie państwowym. Teraz tak naprawdę jej nie ma jeszcze. I czy jest tak źle? W Irlandii nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:45 Weź Ty idź po te tabsy na pocztę, nie czekaj na listonosza bo jak tak dalej pójdzie zejdziesz nam jeszcze ma jaki udar czy inne ustrojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:01 denerwuję się bo muszę iść pracować a dzisiaj kwalifikacje F1 i mecze. A do tego piękne słońce za oknem.... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:06 > denerwuję się bo muszę iść pracować a dzisiaj kwalifikacje F1 i mecze. A do tego > piękne słońce za oknem.... Eee tam. Masz po prostu fanatycznie ultraprawicowe poglądy i jakakolwiek wypowiedź, utrzymana w innym tonie, wyprowadza cię z równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:15 jestem uśmiechnięty od ust do ust, nie wyprowadziłem się z równowagi i spokojnie siedzę na krześle:) Nie wiem jakie mam poglądy ale nie mogłem dopuścić byście tu gdakały wszystkie na jedną modłe atakując kościół i mohery(kochane starsze panie które wam dzieci niańczą). To może dlatego że kiedyś miałem moherowy szalik... Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:21 widokzmarsa napisał: > nie mogłem dopuścić byście tu gdakały wszystkie > na jedną modłe atakując kościół i mohery(kochane starsze panie które wam dzieci > niańczą). ;) W życiu nie dopuściłabym żądnego mohera do własnego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:45 po pierwsze, skad wiesz, ze ona "chciała" urodzić? Od Ojca Dyrektora? po drugie - dziewczyna ma 14 lat, o wszystkim, co dotyczy jej zdrowia decyduja rodzice, takie jest prawo, i moherow tez ono dotyczy. Poprzez swoje akcje uniemozliwiaja dziewczynie realizacje sowich praw, za co POlska juz dostala wyrok w Strasburgu !!! Powinien byc kolejny pozew IMHO. Niech mi nikt nie mowi teraz, ze obecna ustawa jest "dobrym kompromisem". Nie jest zadnym. Mamy tu Nikarague, gdzie kobiete w ciazy przypina sie kajdanami do łożka.. Pieprzone mohery.. I po trzecie - nalezy podac do sadu wszystkie szpitale, ktore odmowily zabiegu dziewczynie.. Federacja powinna jej zorganizowac zabieg w Szwecji i zawiezc samolotem, a potem zadac zwrotu kosztow od Rydzyka. Pieprzony katoland.. Niech się zajmą swoim zyciem, a nie wzorem dulskich wpieprzaja się w czyjeś problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 12:57 słuszne rozumowanie. Nie wpieprzać się w życie ludzi. Chcę tylko zwrócić uwagę że nie widzę różnicy w RM czy GW jeśli chodzi o wiarę w ich prawdziwość przekazu. Ty mówisz tak, a inni inaczej. A co jeśli ta dziewczynka naprawdę chciała urodzić??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:02 1/ a skąd wiadomo, ze chciała? 2/ Czy 14-latka może "chcieć urodzić"? czy zdaje sobie sprawę, co to znaczy? 3/ za 14-latkę odpowiada matka i ojciec (ew. opiekunowie prawni) 4/ Jeśli RM zainteresowało się sprawę i zaczęło lincz, to co dalej? Można dziewcyznę zostawić na żer moherów, ale to "wtrącanie się" już się zaczęło, za późno. To oni pierwsi zainteresowali się jej życiem i do niego "wtracili" - mają w tym wprawę. Opcja 2 - można spróbowac jej pomóc i stawić opór linczującym, nagłośnić sprawę, żeby więcej takie akcje się nie powtarzały. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:08 głupie gadanie już przecież napisałem że nikt nic nie wie, ale jak się chcesz głupio kłócić to: 1/a skąd wiadomo że nie chciała 2/14-latka może "chcieć urodzić"? Mieliśmy królową młodszą od niej. To zależy jaka ona jest a tego nie wiemy. 3/za 14-latkę odpowiada matka i ojciec (ew. opiekunowie prawni), no i co ??? Mogą ją zmusić do aborcji gdy ona nie jej chce? Nie mogą, 4/ na odwrót też można napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:18 Może to, może tamto, a skąd wiadomo.... Widok - trzymajmy sie faktów !!! 14-latka została zgwałcona i odmówiono jej aborcji, chociaż ma do niej prawo !!! I ona nie ma sie gdzie odwołać !!!!! To jest SKANDAL jeszcze większy niż Alicji Tysiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:02 > ... A co jeśli ta dziewczynka naprawdę chciała urodzić??? Uważasz, że 14 latka jest świadoma tego wszystkiego, co wiąże się z ciążą, porodem i przyszłym dzieckiem? Czy w tym wieku można podejmować świadome decyzje tak wielkiej wagi jak urodzenie dziecka? Poza tym jest to mało prawdopodobne, żeby chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:10 można, Ale ja jej nie znam. Może i nie można. A może nie była zgwałcona tylko matka tak kazała powiedzieć by wstydu nie było? A skąd wiadomo że nie. Jednakże uznaję za bardziej moralną walkę przeciw aborcji niż za. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:13 To ty i przeciwnik aborcji. Łomatko a ja cię za postępowego wykształciucha miałam. ;P Bo o twoich wątpliwościach związanych z antykoncepcją już słyszałam. Może przemyśl jeszcze raz swoje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:19 Wątpliwości zdrowotne to nie wątpliwości stosowania. Najlepsza wstrzemięźliwość:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:24 widokzmarsa napisał: > Najlepsza wstrzemięźliwość > :) Rozumiem, że sam stosujesz, skoro polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 13:20 widokzmarsa napisał: > można, > Ale ja jej nie znam. Może i nie można. > A może nie była zgwałcona tylko matka tak kazała powiedzieć by wstydu nie było? Może, może,może.... ...może ona w ogóle nie istnieje? ...może ma 24 lata, a nie 14 i chce zorbić karierę w mediach? ...może jest transwestystą? A może Co na mózg zwyczajnie padło, że zgwałconej 14-latce każesz dziecko urodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
youruichi Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 14:18 wszystko i na temat, też bym szpitale pozwała, a do tych bab to bym strzelać zaczęła, ciekawe jakby jedną z drugą zgwałcić to od razu zmieniłyby repertuar strasznie mi jest żal dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Wyskrobać rodziców dziennikarzy!!! 07.06.08, 14:45 youruichi napisała: > strasznie mi jest żal dziewczynki mam cichą nadzieję, że uda się przeprowadzić zabieg... Niestety, niewiadomo, na jkim etapie te ciąża... Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: precz z kościołem! 07.06.08, 21:52 bertrada napisała: > wszystkie koleżanki, pytane co by zrobiły jakby zaszły w ciążę, jednogłośnie > odpowiedziały, że chciałyby usunąć. Może wyjątkiem było kilka oazowych osób. u mnie też tak było. ja byłam wyjątkiem. i co? mimo deklaracji nic. wyszło 10:0 Odpowiedz Link Zgłoś
donald_kartofel www.Dziecko-Strzez-sie-Ksiedza.pl 07.06.08, 12:46 www.Dziecko-Strzez-sie-Ksiedza.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode naszła m,nie refleksja 07.06.08, 12:52 tzn już od dawna jest ona w mojej głowie ale teraz jestem pewna: polska jest arabią saudyjską europy =( jak 14 latka jest molestowana przez kolegów to się bada ją czy jest zdemoralizowana,nie ma edukacji seksualnej chociaż tusk obiecywał( jak mówił musi być ze względu na bardzo niską kulturę seksualną), teraz to ;i jeszcze polacy którzy chcą zaostrzyć ustawę aborcyjną na litwie pod czym podpisują się posłowie PO... Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: naszła m,nie refleksja 07.06.08, 12:53 Bo Polska to dziwny kraj... niestety. Ostatnio bardzo mocno się o tym przekonałam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: naszła m,nie refleksja 07.06.08, 12:57 Jesteśmy narodem "Dulskich". Uwielbiamy zajmować się moralnością innych. Żenujące i smutne. Chyab cała generacja musi wymrzeć, żeby coś się zmieniło na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: naszła m,nie refleksja 07.06.08, 13:00 w arabii chodziłabyś z chustką na twarzy, nie wolno by ci było mieć konta w banku i prawa jazdy. Za seks pozamałżeński dałabyś głowę i nikt by nie mrugnął okiem. Za bardzo się podniecacie tym, kolejny zresztą, zastępczym wątkiem walki politycznej na górze. Sprawę wyciągnięto nie bez powodu i żadna ze stron nie dba o dobro dziewczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: naszła m,nie refleksja 07.06.08, 13:03 napisałam ,że nie drugą arabią saudyjską , tylko arabią saudyjską EUROPY ,a to różnica Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: naszła m,nie refleksja 07.06.08, 13:16 no dobrze. ALe czy też z kościołem wyznania wielkiego fallusa kamiennego oraz buddyjskiemu wyznaniu? Czy tylko chodzi o czarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: naszła m,nie refleksja 07.06.08, 17:00 poza tym że akurat w arabii kobiety mogą mieć prawo jazdy to racja :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: precz z kościołem! 07.06.08, 12:53 forumowa reformacja? oglos 95 tez,a paprica niech przyklei Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: precz z kościołem! 07.06.08, 13:01 kosciolem trzeba pisac z duzej litery,bo nie wiem czy chodzi ci o budynek czy instytucje a "K"osciul to faktycznie opowiesc nie z tej bajki Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Można i tak. 07.06.08, 13:28 A mnie się spodobał jeden z komentarzy na którymś z portali. Gwałciciel się wyspowiada, dostanie rozgrzeszenie i zostanie świętym za przysporzenie nowego wiernego kościołowi. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Można i tak. 07.06.08, 13:34 przecież już był ktoś taki w historii kościoła! nie pamiętam jak się zwał ale dokonał gwałtu a potem niby zmienił się zupełnie i bardzo żałował i został w końcu świętym ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Można i tak. 07.06.08, 13:37 bertrada napisała: > A mnie się spodobał jeden z komentarzy na którymś z portali. Gwałciciel się > wyspowiada, dostanie rozgrzeszenie i zostanie świętym za przysporzenie nowego > wiernego kościołowi. ;D dokładnie ... a w procesie karnym wesprą go panie w moherkach, manifestując przed sądem z transparentami "Bóg mu wybaczył, bo Bóg daje życie", "Bóg najważniejszym sędzią", "Świętych na ołtarze a nie za kraty"... Tiaaaaaaaaaa...... Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: precz z kościołem! 07.06.08, 13:35 A mnie zastanawia skąd ten ksiądz wiedział o całej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: precz z kościołem! 07.06.08, 13:38 kadfael napisała: > A mnie zastanawia skąd ten ksiądz wiedział o całej sprawie? Mają swój wywiad w klinikach aborcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: precz z kościołem! 07.06.08, 13:44 W jakich klinikach aborcyjnych? Ale fakt-miał pewnie swój wywiad. Czyli złamana została też tajemnnica lekarska. W tej sprawie wielokrotnie naruszono prawo i nic, nikt nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: precz z kościołem! 07.06.08, 13:49 kadfael napisała: > W jakich klinikach aborcyjnych? Ale fakt-miał pewnie swój wywiad. > Czyli złamana została też tajemnnica lekarska. W tej sprawie > wielokrotnie naruszono prawo i nic, nikt nie reaguje. jak i w wielu innych. Co wiecej, nikt tego nie ruszy, jesli rodzice dziewczyny nie zlożą oficjalnej skargi... Kto po tym wszystkim wciąż uwaza, ze zyjemy w swieckim panstwie, ktore szanuje prawa obywateli? Ręka w gorę... Odpowiedz Link Zgłoś
kasha101 Re: precz z kościołem! 07.06.08, 14:10 Dzieki takim sprawom, dokladnie widac, kto tak naprawde rzadzi w naszym kraju... Ze strachu przed moherami(ktos tam w szpitalu powiedzial, ze jakby zrobili ta aborcje, to mohery by ich zjadly) mozna nawet łamac prawo. Nie wiem, plakac, czy smiac sie...Zalosne, straszne, smutne, przerazajace... Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: precz z kościołem! 07.06.08, 14:54 A ja nie rozumiem tego" jak by zrobili aborcję to mohery by ich zjadły".Wzywa się policję aby usunęła towarzystwo ze szpitala i po sprawie.Najwyraźniej komuś z lekarzy zależało aby oni tam byli. W ogóle cała ta sytuacja, szczucie i dręczenie biednej dziewczyny to skandal. Pokazuje to idealnie jak "przestrzegane" jest prawo,cały ten kompromis w kwestii aborcji to pic na wodę bo nawet zgodnie z prawem nie można jej przeprowadzić. Mam nadzieję, że sprawa najdzie się w Strasburgu, a Polska znowu przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: precz z kościołem! 07.06.08, 18:01 sabriel napisała: > A ja nie rozumiem tego" jak by zrobili aborcję to mohery by ich zjadły".Wzywa > się policję aby usunęła towarzystwo ze szpitala i po sprawie.Najwyraźniej komuś > z lekarzy zależało aby oni tam byli. Dokładnie. Jakby któryś z lekarzy miał odwagę i kręgosłup moralny to tak by zrobił i olał towarzystwo. To, ze ustepuja kwalifikuje się pod sad. Ale się boją - bo w prasie napisza, na antenie powidza, samochod porysuja (tu akurat rozumiem, tez bym nie chciala) albo beda dzieci meczyc w szkole tekstami o rodzicu-zabojcy do urzygu. A to nie ich corka, to co sie beda przejmować ;( > aborcji to pic na wodę bo nawet zgodnie z prawem nie można jej przeprowadzić. > Mam nadzieję, że sprawa najdzie się w Strasburgu, a Polska znowu przegra. Ja też. Może wtedy wreszcie rząd stworzy instytucję, do której będzie się można szybko odwołać, szybko dostać decyzję z uzasadnieniem i w której nie będzie księży tylko sami lekarze. I bedzie można ten zabieg wykonac w dowolnymmiejscu w Polsce. Ja w ogole sie zastanwaim - matce ograniczono prawa rodzicielskie.. A gdzie jest ojciec? czemu nic nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
chooligan Re: precz z kościołem! 07.06.08, 18:29 ewik_75 napisała: > Ja w ogole sie zastanwaim - matce ograniczono prawa rodzicielskie.. > A gdzie jest ojciec? czemu nic nie robi? Ciekawe że najsłabszej istocie w tej sprawie nikt nie broni. POmijam kościół - z przyczyn oczywistych (to czarni) Odpowiedz Link Zgłoś
chooligan Brawo Kościół!!! 07.06.08, 15:09 Rozumiem że uśmiercenie ludzkiego płodu ma nastąpić bo jakiejś cizi z internetowego forum tak pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
chooligan Re: Brawo Kościół!!! 07.06.08, 17:00 nekomimimode napisała: > jesteś poprostu okrutny Przestań głupio gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
panileonowa Re: precz z kościołem! 07.06.08, 16:40 Mi się nasunęło jedno pytanie jak czytałam te historię: czy ten ksiądz i te babcie moherowe zdają sobie sprawę jaką krzywdę zrobili tej dziewczynie? Przecież ona i tak już tyle przeszła, a tu jeszcze taki pościg za nią urządzili. Czy ktokolwiek pomyślał ile ta dziewczyna przeszła? Przecież ona ma dopiero 14 lat, nie jest gotowa na macierzyństwa, została poniżona przez gwałt, do tego teraz zaszczuto ją. Przecież ona może tego nie wytrzymać psychicznie i jak nie pomoże jej się przez umozliwienie aborcji, to być może sama rozwiąże problem inaczej i np. powiesi się. Wtedy będzie bardziej po katolicku? Babcie będą mogły byc dumne ze swojej akcji. Nie ma co Odpowiedz Link Zgłoś
jendza1 Haslo: precz z kościołem! 07.06.08, 16:46 Jako tytul watku jest wyrazem skrajnie emocjonalnego podejscia. Pobrzmiewa zupelnie... jakby rodem z Radia Maryja - tylko w calkiem odwrotnym kierunku. 2. To znakomicie napietnowal stylem - i nie tylko - widokzmarsa. 3. W relacji GW zabraklo mi... bezstronnosci. Chcialabym zobaczyc sprawe z perspektywy wszystkich stron 'konfliktu', a nie tylko tej pro choice. Przede wszystkim jednak - chcialabym poznac opinie bezposrednio zainteresowanej. A jej do glosu nie dopuszczono. 4. Moze ona rzeczywiscie chce urodzic? Moze nawet chcialaby wychowac? 5. Skad wiecie, ze ksiadz wie z kliniki? A moze wie od dziewczyny wlasnie? 6. A tak w ogole, co sie stalo? Na jakim 'gruncie' jestesmy? A moze mamy do czynienia z przemoca w rodzinie? Moze dziewczyna zostala skrzywdzona nie tylko przez domniemanego gwalciciela, ale tez przez matke/rodzicow? 7. Dlaczego tak latwo dajecie sobie robic wode z mozgow? Dlaczego znakomita wiekszosc zaklada, ze 14latka jest glupia, niczego nie rozumie i NIE MOZE chciec urodzic? skad ta pewnosc? BO same jestescie duzo starsze, ogromnie madre, a miec dzieci nie chcecie? pzdr j Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: precz z kościołem! 07.06.08, 16:47 najpierw należy szukać sprawiedliwości w polskim sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: precz z kościołem! 07.06.08, 19:15 Zastanawia mnie tylko czemu przeciwnicy aborcji to same chłopy i baby które okres prokreacji mają lata świetlne za sobą. Ja się tylko dziwię tej matce, że taka spokojna była. Ja to bym tego księdza szybko do należnego mu miejsca sprowadziła zanim jeszcze emeryci sie pojawili. Odpowiedz Link Zgłoś
chooligan Re: precz z kościołem! 07.06.08, 21:39 liselle napisała: > Zastanawia mnie tylko czemu przeciwnicy aborcji to same chłopy i baby które > :DDD Odpowiedz Link Zgłoś