dziewczynazbagien 12.10.08, 21:37 ćwiczenia, basen rozumiem ale macie jakieś inne wspomagające odchudznie sposoby musze szybko zrzuciac jakieś 5 kg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosa_de_vratislavia Re: Jak szybko schudnąć? 12.10.08, 21:55 Nie należy szybko chudnąć. Nasz organizm tego nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Jak szybko schudnąć? 12.10.08, 22:27 Nie jedz. Tzn jedz tylko koktajne na jogurcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: Jak szybko schudnąć? 12.10.08, 23:12 Jak to jest opcja, że musisz po prostu do jakiejś wagi zejść, to odwodnienie, przeczyszczenie itp. Jak chcesz tak dla wyglądu, to MŻWR. :) Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Jak szybko schudnąć? 12.10.08, 23:59 mam świetny sposób, żeby schudnąć 15kg..niezawodny i działa.. ..ale musisz być naprawde zdecydowana, bo działa bez efektu jojo i trudno wrócić do poprzedniej wagi.. ..sposób szybki i niezawodny.. ..pewnie juz nie mozesz sie doczekać, więc prosze bardo: niezawodny sposób aby szybko schudnąć 15kg: utnij sobie jedną nogę (jesli chcesz schudnąć 30kg to obie nogi, a jesli 5kg to powinno wystarczyć jedno podudzie) życze powodzenia, daj znać jak efekty ps. jak nie masz co zrobić z odciętymi kończynami to ja sie zgłaszam, mój pies lubi takie kąski :P Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitu10 Re: Jak szybko schudnąć? 13.10.08, 11:41 Szybko nie można schudnąć. Szybko można się co najwyżej odwodnić. Nie stosuj żadnych diet cud, bo mają skutek odwrotny od tego, którego się spodziewasz - po nich się tyje. Przyczyną jest to, że kiedy organizmowi dostarcza się bardzo mało energii (wiele popularnych diet zaleca 1000-1300kcal na dzień, co jest POŁOWĄ tego, co potrzebuje organizm), ten przełącza się w tryb oszczędny: spowalnia metabolizm. Jak po diecie zaczniesz się normalnie odżywiać (a każda dieta się kiedyś kończy) to twoja waga wcale nie stanie w miejscu, a wzrośnie. Stąd właśnie się bierze efekt jojo. Oprócz tego przy "cudownej" diecie będziesz się czuła osłabiona, drażliwa itp. Jak dla mnie pierwszą i najważniejszą zasadą odżywiania jest jedzenie posiłków co 3-3,5 godziny. Jeśli jesz nieregularnie, masz długie przerwy między posiłkami, wtedy robisz się bardzo głodna i jak już dorwiesz się do stołu to czujesz przymus jedzenia do oporu. Stąd też dopadająca wielu ludzi wielka ochota na słodycze albo chipsy, czyli węglowodany. Kiedy długo nie jemy spada nam cukier, a słodycze czy inne przekąski to największe i najłatwiej dostępne źródło energii. Jeśli będziesz trzymała się tej zasady (posiłki co 3-3,5 godziny) nie będziesz się przejadać. Dobrym pomysłem jest też zastąpienie pieczywa pszennego razowym / pełnoziarnistym. Dodaj do tego codzienne spacery, lub inny rodzaj aktywności, a waga zacznie spadać. Kliknij na link w mojej sygnaturce po więcej informacji. Powodzenia w ROZSĄDNYM odchudzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
agaluz-8 Re: Jak szybko schudnąć? 13.10.08, 11:49 dziewczynazbagien napisała: > ćwiczenia, basen rozumiem ale macie jakieś inne wspomagające odchudznie > sposoby musze szybko zrzuciac jakieś 5 kg A po co Ci efekt jojo? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Jak szybko schudnąć? 13.10.08, 12:08 A co? Marzysz o efekcie jo jo i następnych kilogramach w szybkim czasie po takie "odchudzaniu"??? Odpowiedz Link Zgłoś
1.xxx12345 Re: Jak szybko schudnąć? 13.10.08, 12:08 dziewczynazbagien napisała: > ćwiczenia, basen rozumiem ale macie jakieś inne wspomagające odchudznie > sposoby musze szybko zrzuciac jakieś 5 kg dwa lata rosyjskiego obozu pracy, 100% gwarancji, brak jojo efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
autume NŻT !! 13.10.08, 12:36 dziewczynazbagien napisała: > ćwiczenia, basen rozumiem ale macie jakieś inne wspomagające odchudznie > sposoby musze szybko zrzuciac jakieś 5 kg Nie Żryj Tyle :( Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: NŻT !! 13.10.08, 17:38 wejdź na dietę kopenhaską...mi pomogła, schudłam 6 kilo... Fakt, jojo jest, jeśli po tych 13 dniach diety zaczniesz się obżerać... Ja w ciągu 13 dni zgubiłam 6 kilo, minęły prawie 4 miesiące i przytyłam 4 kilo...czyli mimo wszystko mam 2 kilo mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Jak szybko schudnąć? 13.10.08, 17:53 Napewnio nie można działać pochopnie i na wlasną rękę ani stosować diety : jedno jabłko dziennie i butelka wody mineralnej. No chyba że chcesz po stracie kilku kilogramów bardzo szybko przybrać na wadze trzy razy tyle. Najrozsądniej byłoby skontaktować się z jakimś specjalistą: dietetykiem czy kimś takim, który pomoże dobrać dietę najbardziej odpowiednią do Twojego wzrostu itp. A następnie przestrzegać jej i dużo się ruszać :) Najgorsze jest podjadanie przed telewzizorem albo w ciągu dnia :) Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
bosa.nowa Re: Jak szybko schudnąć? 13.10.08, 21:13 dieta MM,czyli Montignaca-jesz a chudniesz.Stracilam 11 kg w 3 miesiace,bez glodzenia ,do tego pozbylam sie cellulitu.Polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Jak szybko schudnąć? 13.10.08, 22:23 Przypomniał mi sie swietny dialog z filmu "Diabeł ubiera sie u Prady" :) Dziewczyna podekscytowana opowiada drugiej " Mam genialna diete! nic nie jem!!!" :) Zawsze mi sie to przypomina jak ktos pyta o szybkie (a niekoniecznie madre) schudniecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: do bosa.nowa 14.10.08, 13:15 Co to za dieta MM??? Możesz mi napisać jak się ją stosuje??? i jak długo trwa? Poproszę też o składniki i porcje :) 11 kilo w 3 miesiące to bardzo ładnie :) Z góry dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: do bosa.nowa 14.10.08, 13:46 jak chcesz schudnac ogranicz węglowodany do minimum, koniec slodzenia kway i herbaty (jak kawy bez cukru nie przelkniesz uzywaj slodzika), nie jedz ziemniakow, bialego pieczywa jak Cie przypili ochota na slodkie zjedz gume owocowa bez cukru, poratuj sie tic taciem albo cola light. pij czerwona herbate i ruszaj sie.. polecam diete south beach, choc sama nie stosowalam (narazie tylko wyeliminowalam cukier) wiele osob naprawde sobie chwali i chudnie calkiem sporo (przez pierwsze dwa tygodnie nawet do 6 kilo). wpisz w googla i dzialaj :) powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bosa.nowa Re: do bosa.nowa 14.10.08, 15:51 Aniulka najprosciej wrzuc sobie w googla dietaMM albo dieta montignaca.Jest mnostwo for,forow?;) ktore pomoga Ci prowadzic ta diete.W skrocie polega na nie laczeniu w fazie pierwszej tluszczow z weglowodanami,unikaniu cukrow ,bialej maki i produktow o wysokim indeksie glikemicznym. Brzmi to moze skomplikowanie ,ale tak naprawde bardzo prosta i zdrowa dieta przy ktorej sie nie glodzisz ,odzywiasz sie zdrowo ,jesz mnostwo warzyw i nabierasz zdrowych nawykow:)Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
operator1234 Re: Jak szybko schudnąć? 14.10.08, 14:37 po pierwsze zero słodyczy, po drugie zamień basen na bieganie min 3 razy w tygodniu po 40 min biegu (spalasz tkanke tłuszczową dopiero po 20 min wysiłku). Zero napojów słodkich (cola, oranżada itp) pij wodę niegazowaną. Jeśli możesz to zmień samochód na pieszą wycieczkę do sklepu, pracy itp (oczywiscie w granicach rozsądku). żeby człowiek był zdrowy i dobrze wygladał musi przejść dziennie ok 9 km (dreptanie po domu sie nie liczy). Zrób to a schudniesz dośc szybko myślę że już po 2 miesiącach spalisz te 5 kg oczywiscie jeśli masz z czego :) Odpowiedz Link Zgłoś
miku9.9 Re: Jak szybko schudnąć? 16.10.08, 14:01 Do ćwiczeń dorzuć dietę i ewentualnie tabletki: albo spalające tłuszcz (z l-karnityną na przykład) albo ograniczające łaknienie (z chitosanem lub chromem). Nie wiem, co w Twoim przypadku byłoby lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś