Dodaj do ulubionych

Typowo kobiece produkty dla mezczyzn

13.01.09, 12:44
Zawsze mnie zadziwia moj mezczyzna cala gama produktow dla mezczyzn, o ktorych
istnieniu nawet nie wiedzialam. Ma szampony i odzywki dla mezczyzn, kremy,
balsamy i cala mase kosmetykow, ktore moim zdaniem niczym nie roznia sie od
tych normalnych. Oprocz tego, ze krem Nivea men go szczypie, nie jest taki
delikatny jak ten zwykly. Zawsze smialam sie z tych produktow dla mezczyzn (bo
czym rozni sie odzywka for men od takiej, gdzie nic nie jest napisane na temat
plci, dla ktorej jest przeznaczona??).

No ale najbardziej rozwalila mnie sytuacja wczoraj - kupilam sobie herbatke
odchudzajaca Figura. Przychodze do domu, a tu smiech ze strony mezczyzny - ze
przeciez kupilam herbatke Figura Men. No pierwsze slysze, ze herbata moze byc
dla kobiet i mezczyzn - jeszcze kosmetyki zrozumiem, bo troche inny zapach (no
poza ta odzywka do wlosow), ale herbatka??????

Od dawna mnie zastanawia ten fenomen produktow dla mezczyzn - znacie moze
jeszcze jakies takie smieszne wynalazki dla mezczyzn, jak herbatki
wyszczuplajace? Chyba chodzi o to, ze jak jakis produkt uwazany jest za typowo
kobiecy, to dodaja naklejke "men" i od razu im wzrasta sprzedaz..
Obserwuj wątek
    • kitek_maly Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 12:48

Zawsze smialam sie z tych produktow dla mezczyzn (bo
      > czym rozni sie odzywka for men od takiej, gdzie nic nie jest napisane na temat
      > plci, dla ktorej jest przeznaczona??).

Dla mnie znacząco różni się zapachem.
      • mary_an Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 12:54
        Np. krem Nivea jest jak dla mnie bezzapachowy, tylko ten dla mezczyzn szczypie -
        wiem, bo czasami go pozyczam. Chyba chodzi o to, ze ten meski jest piekacy, bo
        jest dla twardych facetow - moj facet od zawsze narzeka, ze te kremy dla
        mezczyzn sa szczypiace - ale od paru dobrych lat tylko takie kupuje :)) No bo sa
        dla mezczyzn. Podejrzewam, ze mojej zwyklej herbatki odchudzajacej by tez w
        zyciu nie wypil (bo to dla bab), ale pewnie jak zobaczy dopisek Men to sie skusi.

Dla mnie to swiadczy tylko o pokreceniu facetow.
        • hegemon72 [...] 14.01.09, 12:04
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • czescjacek [...] 14.01.09, 14:13
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • atomm Produkty "for men" nie sa dla mezczyzn tylko dla.. 14.01.09, 20:55
            Hmmm...
            Co to za facet co kupuje herbatke odchudzajaca... :DDD
            Takie mamy czasy ze sa kobiety i zniewiesciali faceci...
            • strikemaster Re: Produkty "for men" nie sa dla mezczyzn tylko 14.01.09, 22:23
              Bardziej zniewieściali mogą być jużtylko faceci, którzy chcieliby sobie kupić taką herbatkę, ale się boją, bo im nie wolno (gdyby sobie kupili, przestali by być facetami całkiem, nawet w swoich oczach) LOL.
              Mnie uderza coś innego, wielu facetów jest tak przestraszonych, zakompleksionych i niepewnych swojej męskości, że boją siękompletnie wyjść poza ramy narzucone im przez innych, tak samo zakompleksionych. Niektórzy wiedzą, że mają jaja tylko dlatego, że bolą ich miażdżone przez grube, twarde "męskie" spodnie przy 30-to stopniowym upale.
              PS. To nie mój problem, dzięki temu mam mniejszą konkutencję i stąd większe powodzenie :).
      • mlody-inwestor Dlatego trzeba ignorowac takie glupoty 15.01.09, 00:57
        Szampon to szampon. Mydlo to mydlo. Wazne ze spelnia swoja funkcje, a nie to ze jest w rozowym kolorze a glownym targetem marketingowcow produktu sa nastolatki ;)

Fizjologia (zewnetrzna) ciala kobiety i mezczyzny nie jest na tyle drastycznie duza by ktokowiek naukowo udowowodnil by szampon lub krem dla mezyczyn/kobiet byl mniej lub bardziej skuteczny u plci przeciwnej.

To po prostu sposob marketingowcow na robienie pieniedzy. Do tego bardzo udany.
    • happy_time Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 13:07
      Szampony dla mężczyzn mają często inny zapach, bardziej intensywny i bardziej
      męski :) Widziałam kiedyś w sklepie pomadkę ochronną do ust dla mężczyzn i nie
      wiem czym się może różnić od zwykłej pomadki ochronnej :)
      • mary_an Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 16:18
        O, to cos dla watku z pierwszej strony gazety, gdzie zastanawiaja sie, czy
        uzywanie pomadek jest niemieskie lub wrecz metroseksualne. I tam tez wiele osob
        twierdzi, ze jest to jak najbardziej meskie, bo uzywaja pomadek "for men" :))))

Dla mnie to jest zupelnie niezrozumiale, ale bacznie obserwuje meskie nowosci,
        ktore zawsze znosi do domu moj facet. Jak tylko na rynku pokaze sie cos tylko
        dla mezczyzn, to zaraz kupuje, dziwie sie, ze jeszcze nie ma takiej pomadki
        (pewnie przeoczyl, ze takowe istnieja).
        • kitek_maly Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 16:57

Ale tak właściwie to nie wiem. Czym się różnią na mrozie męskie usta od
          damskich. Damskie należy chronić pomadką, żeby nie były spierzchnięte i
          wysuszone. A męskie to już nie?
          • mary_an Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 17:16
            No wlasnie o to chodzi - to wszystko jest jedno i to samo. Kremy, szampony,
            odzywki, herbatki, pomadki. Tylko glupi i naiwni faceci wierza, ze jak bedzie
            tam napisane "dla mezczyzn" to moga spokojnie kupic ze swiadomoscia, ze nie
            uzywaja babskich produktow.

Jaka byla ostatnio awantura, jak kupilam mojemu facetowi fioletowy plyn pod
            prysznic i jeszcze dopatrzyl sie tam BROKATU!!!! Myslalam, ze mnie rozszarpie,
            bo przeciez on uzywa tylko plynu dla mezczyzn. A ja tam nie widze roznicy, ten
            co mu kupilam nie pachnial rozami ani kwiatami tylko "swiezoscia morza" czy cos
            takiego, ale to i tak nie do zaakceptowania, bo plyn musi pachniec "prawdziwym
            mezczyzna" i powinien byc czarny badz ciemnoszary :)))))))
            • silic Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 18:14
              To przywiązanie do koloru czarnego lub szarego faktycznie zabawne.
              Jak kupuję różnokolorowe płyny pod prysznic, o zapachach owocowych najczęściej.
              Tez tzw. męskie są zazwyczaj droższe i w zapachu albo zbyt mocne albo mało
              przyjemne.
              Fakt, że 90% kosmetyków jest robionych pod kątem klientów-kobiet.
              Kiedyś najchętniej używałem takiego przezroczystego żelu, prawie bez zapachu, w
              przezroczystej butelce (nie pamiętam nazwy). Był najlepszym produktem ale jakoś
              nie mogę go nigdzie znaleźć - był idealnie neutralny.
              • justysialek Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 12:21
                Mój mąz dostał kiedyś od mojej mamy w prezencie perfumy (napisane
                było jak wół na opakowaniu, że męskie) ale niestety w
                ciemnofioletowym opakowaniu i do tego zapach był dość lekki, troche
                owocowy. Używał ich tylko w domu i pewnie tylko dlatego, że ja
                szalałam za tym zapachem ;)
            • kitek_maly Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 18:18

To Twój facet jest sfiksowany na tym punkcie chyba. ;-)

> No wlasnie o to chodzi - to wszystko jest jedno i to samo. Kremy, szampony,
              > odzywki, herbatki, pomadki. Tylko glupi i naiwni faceci wierza, ze jak bedzie
              > tam napisane "dla mezczyzn" to moga spokojnie kupic ze swiadomoscia, ze nie
              > uzywaja babskich produktow.

A co do kosmetyków, to kiedyś na innym forum doszliśmy do wniosku, że i tak
              pewnie 90% kremów ma ten sam skład lub niewiele się różniący, a głupie baby
              muszą ich mieć 20 różnych, bo każdy jest przeznaczony do pielęgnacji innej
              partii ciała. :-)
            • erba Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 15.01.09, 09:07
              mary_an napisała:

> Jaka byla ostatnio awantura, jak kupilam mojemu facetowi fioletowy plyn pod
              > prysznic i jeszcze dopatrzyl sie tam BROKATU!!!! Myslalam, ze mnie rozszarpie,

Chyba żartujesz?? Fochy za takie duperele?
              • mary_an Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 15.01.09, 10:14
                Tak, bo on ma obsesje na punkcie tych meskich produktow, dlatego mnie ten temat
                zainteresowal i w ogole ciekawi mnie, czy inni faceci tez tak maja :)
    • li_lah Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 13:23
      LOL bo zaden facet nie kupi jakiegos mazidła w rozowym czy seledynowym babskim
      opakowaniu, ale jak jest dopisane MEN i do tego z czarnym kolorze to juz wyglada
      inaczej :D i panowie sie przekonują do tych kosmetykow, az dziw ze nie wymyslono
      tego duuuuzo wczesniej :D
    • vickydt Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 14:14
      a ja kiedys te herbatki porownywalam - meska jest lepsza, nie ma kory kruszyny,
      ktorej zaden normalny facetr by nie przełknął - ta ichnia to taki pic na wode,
      zielona czy czerwona herbata, jakiess lesne listki i tyle ;)) To jest dla tych,
      co udają ze sie odchudzaja. Tak jak żarcie odżywek dla kulturystow, gdy sie nie
      cwiczy. Ale czy my nie mamy podobnego fioła? ;))
    • naina Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 17:12
      Hej,
      Takich produktów jest coraz więcej,wiadomo-marketing,ale trzeba
      zauważyć,że skóra mężczyzn jest inna - grubsza i poddawana zabiegom
      golenia, dlatego dodają alkohol do kremów,żeby miał działanie
      odkażające - stąd to szczypanie.
      Weź do ręki magazyn dla facetów typu "jestem wiecznie młody,bogaty i
      kocham absolutne nowości" - tam prezentowane są kosmetyki kolorowe
      dla mężczyzn np.pudry brązujące i korektory pod oczy (marki z
      wysokiej półki;)
      P.s. farby do włosów z chłopakiem na okładce też widziałam

naina
    • pan_i_wladca_mx Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 17:46
      rzeczywiscie troche smieszne, gdy facet definiuje swoja meskosc przez produkty z
      napisem `for men` :) ale ok, z drugiej strony nalezy sie cieszyc bo dzieki temu
      moze chociaz paru chlopw przekona sie, ze zel pod prysznic/krem do
      twarzy/blablabla nie wykastruje ich mentalnie ;)

p.s. inna sprawa, ze te produkty (mowie akurat o kremach do twarzy) sa jakos
      drozsze od damskich! szukalam chlopu kremu nawilzajacego na mroz i z serii for
      men - 55 zl, z serii bezplciowej - 30 zl ? nie doczytalam jakis niesamowitych
      skladnikow, chyba robia to po to, zeby mescy samcy kupowali i nabijali kase
      • kitek_maly Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 18:25

nie doczytalam jakis niesamowitych
        > skladnikow, chyba robia to po to, zeby mescy samcy kupowali i nabijali kase

A to pewnie dlatego, że większość panów, którzy używają kosmetyków innych niż
        żel do golenia, pasta do zębów i mydło to panowie piękni, młodzi i bogaci. ;-)
    • mona817 Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 18:14
      Co do herbatki to bodaj "meska" ma tylko dwa stopnie, a "damska"
      trzy. Jakies tam "oczyszczanie, spalanie, utrwalanie", czy jakos
      tak... Nie jestem tylko pewna, czy to akurat Figura. Zdecydowanie
      faceci maja inny metabolizm niz kobiety, moze to stad?
      Co do innych produktow jest dokladnie tak jak piszecie, z
      napisem "for men" latwiej cos sprzedac, niz "bezplciowe".
      A teraz zagadka ;) O ile mniej mezczyzn posiadaloby tel kom, gdyby
      takowe produkowac WYLACZNIE w kolorze rozowym? :P
      • silic Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 18:17
        > A teraz zagadka ;) O ile mniej mezczyzn posiadaloby tel kom, gdyby
        > takowe produkowac WYLACZNIE w kolorze rozowym? :P

Odpowiedź: jako że to mężczyźni je produkują nikt by nie wpadł na takie coś.
        Mój jest niebiesko-biały.
        • mona817 Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 19:04
          Raczej "jako że to mężczyźni je produkują nikt nie wpadł na takie
          coś." ;)

Pytanie bylo czysto hipotetyczne.
          • naina Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 13.01.09, 23:27
            Strzelam - 2%
    • corgan1 co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 05:04
      jakoś nie bardzo rozumiem.

Oczekujesz że mamy używać tych samych produktów co kobiety? W takim razie
      dlaczego nie są opakowane normalnie tylko w jakieś różowe, wściekłozielone albo
      żółte g..wno pachnące kwiatkami?

Oprócz zawartości (skóra mężczyzn różni się od kobiecej) po to właśnie stworzono
      produkty kierowane tylko do facetów.

Wiesz... Kiedy kilka lat temu Gilette, producent maszynek do golenia wypuścił
      produkty dla kobiet do depilacji to też nie rozumiem czemu zdecydował się na
      "śmieszne" opakowania - a to zielone, a to różowe... Przeprojektowano też
      kształt maszynki. No i czemu produkty te reklamowały kobiety?

W ogóle czemu do depilacji nie możecie używać takich samych maszynek co faceci
      tylko potrzebujecie takie "śmieszne" kobbiece?
      • malutka_kropka82 Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 09:38
        Używamy, używamy, bo są produkowane do twardego zarostu, w związku z czym
        wolniej ulegają stępieniu. Kolor i kształt nie mają znaczenia, liczy się
        funkcjonalność.
      • justysialek Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 12:25
        No własnie, ja używam zwykłych jednorazówek (zabieram mężowi kilka,
        jak sobie kupi) i jego pianki do golenia ;)
        • wolnychnickowbrak Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 13:57
          a z ta pianka to źle robisz. Nosze brodę ale troszkę ją muszę porządkować Używam do tego żelu do golenia żony Zauważyłem ze wasze żele są wydajniejsze niż męskie z założenia przeznaczone tylko do twarzy.

żelu pod prysznic używam "for men" ale dlatego że żona sie wkurza jak myje zwykłym żelem włosy albo szamponem całe ciało a tylko "for men" body & hair jakoś ludzko pachną.

A produkty opisane "for men" wymyśliły prawie na pewno kobiety Chcecie żebyśmy o siebie dbali Wiec dbamy Jako zony śmieszy was ze faceci lecą na czarne pudełka z ta sama zawartością która wypełnia wasze różowe..... To teraz pomyślcie jak podrywa was wasz mężczyzna wyciąga pomadkę w babskim kolorze pachnie waszym różanym kremikiem.... A jeśli już kiedyś uda mu sie mimo wszystko zaprosić was na kolacje ze śniadaniem jak szybko uciekłybyście widząc w łazience zestaw swoich własnych kosmetyków?? Wam kobieta zawsze źle bo albo brudas bo nie dba o siebie albo głupek bo przepłaca za napis i pudełko......
          • justysialek Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 14:19
            ...bo chyba ogólnie żele sa bardzie wydajne niż pianki.
            • wolnychnickowbrak Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 14:24
              justysialek napisała:

> ...bo chyba ogólnie żele sa bardzie wydajne niż pianki.

żel dla kobiet jest bardziej wydajny moim zdaniem niż żel dla facetów... bo dla
              facetów tez są już żele do golenia :P
        • mlody-inwestor Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 15.01.09, 00:59
          justysialek napisała:

> No własnie, ja używam zwykłych jednorazówek (zabieram mężowi kilka,
          > jak sobie kupi) i jego pianki do golenia ;)

A ja mam odwrotnie. Kradne zawsze jednorazowki kobietom w domu ;)
      • hermina5 Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 16:43
        Wiesz... Kiedy kilka lat temu Gilette, producent maszynek do
        golenia wypuścił
        > produkty dla kobiet do depilacji to też nie rozumiem czemu
        zdecydował się na
        > "śmieszne" opakowania - a to zielone, a to różowe...

Wiesz, ja tego tez nie rozumiem i nie tylko ja...Nie dosc, ze te
        maszynki sa ch.u.jow.e, bo mają wg mnie gorsze ostrza niż męskie, a
        uzywane są do wiekszej powierzchni ciała , to jeszcze są drozsze
        niż męskie i mają infantylne kolory, a czasem i kształty - z jakimiś
        laleczkami i innymi pie...ami.
        Kobiety maja też 30, 40 , 50 lat, a nie non stop 15, zeby wciskać
        im taką infantylnosc.

Akurat maszynki to dla mnie totalny chwyt marketingowy.

Są takei firmy jak Vichy - nie ma problemu, zeby dobrać sobie
        normalny krem dla normalnego dorosłego osobnika, a nie jakeiś
        wyobrazenie na temat w rózowym.
        • strikemaster Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 16:49
          Tak samo, jak infantylność produktów for men (od każdej reguły są na szczęście wyjątki). Producenci uważają (może słusznie), że mężczyźni to debile, i wystarczy napisać "fao men", żeby kupili dany produkt. W innym przypadku, tzn. brak tego napisu, mogą dosłownie każdy produkt nazwać niemęskim i nie kupią w trosce o swoje poczucie męskości.

PS. W Związku z innym, założonym przeze mnie wątkiem, producenci odzieży, wypuśćcie na rynek kolekcję spódnic z wyraźnym napisem na metce "for men", zobaczycie, pójdą jak ciepłe bułeczki.
        • zupa_serowa_z_grzankami Re: co jest śmiesznego w produktach dla mężczyzn? 14.01.09, 17:05
          tylko one maja inny ksztalt uchwytu z reguly, bo zeby dokladnie i bezpiecznie
          ogolic nogi (i nie tylko) musisz miec poreczna maszynke ;]
    • figgin1 Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 10:53
      Myślałam, że chodzi o podpaski dla mężczyzn. Bo nie wiem, dlaczego szampon
      miałby być kobiecym produktem.
      • strikemaster Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 17:04
        Bo sobie tak zakompleksieni faceci wymyślili, żeby sobie jakoś podbudować męskość. Nie podoba mi się, że ograniczenia te udeżają także we mnie, chociaż nie mam kompleksów na punkcie mojej męskości.
        Na przykład nie miałbym oporów, żeby iść podrywać dziewczynę ubrany w spódnicę, myślę, że otwarta i mądra dziewczyna (a o takie mi głównie chodzi podczas polowań) też nie miała by nic przeciw (a może nawet niektóre coś za). Większość kobiet na ten widok np. w jakimś lokalu zareagowałaby "wow", za to od innych facetów usłyszałbym teksty w stylu "ten pedał w kiecce znowu podrywa laski" (sic).
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 10:53
      Nie bardzo rozumiem czemu się dziwisz.

Zdecydowana, zdecydowana większość produktów kosmetycznych/myjących jest
      kierowana do kobiet.
      Nawet głupi krem Nivea nie jest produktem bezpłciowym, lecz kobiecym. Chyba
      tylko papier toaletowy nie jest dyskryminujący.

Więc o ile kobieta może kupować "normalne" kremy, odżywki, mydła i
      szampony(normalne, bo przeznaczone dla jej płci) - o tyle mężczyzna nie będzie w
      takiej sytuacji kupował produkty przeznaczone dla płci przeciwnej.
      • justysialek Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 12:27
        Chyba
        > tylko papier toaletowy nie jest dyskryminujący.

hihi
        ... a nie widziałes nigdy takiego kolorowego (pastelowe głównie),
        super miękkiego, pachnącego i z wytłoczonymi motylkami? ;)))
      • strikemaster Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 16:32
        IMO jest to wynikiem słabnącej tożsamości płciowej i rosnącego zakomleksienia facetów, tzn. musimy używać wyłącznie twardych "męskich" produktów w czarnym "ostrym" i "męskim" pudełku, żebyśmy nie mieli wątpliwości, że jesteśmy mężczyznami. Równocześnie, wbrew pozorom gama produktów dostępnych dla mężczyzn i nie powodujących "obciachu" kurczy się dość szybko. Niewykluczone, że za kilka lat facetom nie będzie wolno kupić prawie żadnych produktów branży kosmetycznej, odzieżowej, czy nawet motoryzacyjnej, bo wszystko zostanie uznane za niemęskie. Jeszcze kilkaset lat temu dla przeciętnego barona, markiza itp. wypudrowany pysk, fantazyjna sukienka z jakimiś falbankami i kokardkami i kolorowe pończochy były oznaką jego męskości i statusu społecznego, a dzisiaj nie wolno nam użyć zwykłego kremu nivea, IMHO on tradycyjnie jest unisex (i nie tylko on).
    • tatayoolki Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 12:13
      jeśli chodzi o kosmetyki dla facetow, bo jako facet takich wlasnie
      uzywam to jest roznica w skladzie konkretnego kosmetyku,
      mezczyzni maja inna budowe skory (grubszejsza)i kosmetyki musza miec
      inny sklad, kosmetyki ktore mam, czesto maja lepszy sklad niz
      kosmetyki dla kobiet, tak mi powiedziala zanjoma pani kosmetyczka :)

a przywolana nivea to masakra, pamietam jak mama smarowala mnie tym
      kremem przed wyjsciem na sanki :) oddychac nie umialem po grubej
      warstwie nivei :)
    • jurek.powiatowy Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 12:49

Niekoniecznie. Produkty z serii men mają po prostu bardziej wzbogacone składniki
      czyli mówiąc po chłopsku są mocniejsze.
      • strikemaster Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 16:33
        Ah, ta męska duma...
        Pracujesz w laboratorium, że wiesz, czy to tylko wydedukowane na podstawie wyższej ceny?
        • jurek.powiatowy Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 17:17

Wydedukowane na podstawie wyższej ceny.
          • strikemaster Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 17:25
            Mamy kapitalizm a w tym ustroju każdy produkt kosztuje tyle, za ile kupujący może/musi go kupić.
    • czescjacek Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 14:11
      mężczyźni są generalnie niepewni swojej tożsamości płciowej i boją się, że od
      produktów for women odpadną im jajka
      • strikemaster Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 16:35
        True.
        Ale to chyba można jakoś leczyć? Bo inaczej, jak napisałem wyżej, nie będę mógł nic robić, bo cokolwiek zrobię zostanie uznane za niemęskie :(
        • czescjacek Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 17:21
          leczyć? wystarczy szczerze sobie odpowiedzieć na pytanie "czemu nie chcę użyć
          damskiego mydła/kremu/czegokolwiek, nawet jeśli mój męski się akurat skończył?"
          szczera odpowiedź to będzie oczywiście "bo boję się, że to będzie niemęskie".
          i co z tego, się pytam.
          • strikemaster Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 17:33
            Ja nie wiem co z tego, np. zdarzało mi się używać mydła, czy kremu tzw. kobiecego, to znaczy pachnącego jakimś midem, czy innymi kwiatkami. Kobiety to od razu wyczuwały, ale były raczej pozytywnie zaskoczone, za to w większym mieszanym towarzystwie po uwadze kobiety, że ładnie pachnę moi kumple od razu podejrzjiwie na mnie patrzyli ("co, jesteś gejem, metroseksualny?" itd.). Za pierwszym razem, gdy coś takiego mnie spotkało (nawet nie zauważyłem, że pomiliłem mydło, i użyłem niemęskiego) czułem się głupio zmieszany, jednak po drugiej takiej wpadce, stwierdziłem, że pieprzę ten debilny system :). Teraz zdarza mi się myć "niemęskim" mydłem, czy użyć "niemąskiego" kremu i wisi mi to. Trudno, przez przypadek stałem się metroseksualny, każdemu się może zdarzyć.
    • jarek.p Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 15:08
      A rajstopy męskie już widziałaś? ;-)

(rajstopy! nie chodzi mi o bawełniane prążkowane rajtuzy bez stóp)

J.
      • mary_an Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 16:50
        To jest zart, czy naprawde sa meskie rajstopy?? Jestem w stanie juz we wszystko
        uwierzyc :))
        • strikemaster Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 15.01.09, 00:16
          Gdzieś czytałem, że męskie są nawet męskie staniki LOL. Czekamy na podpaski i tampony :).
        • zdzislaw_jarecki Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 15.01.09, 01:13
          mary_an napisała:

> To jest zart, czy naprawde sa meskie rajstopy?? Jestem w stanie juz we wszystko
          > uwierzyc :))

To uwierz że są męskie rajstopy ;

www.intymna.pl/katalog/index.php?ctk=rajstopy&page_id=catalog&cat_id=288&mid=58&sizeslt=0&sess_id=d6883f6c91ed6688f66bcdccba5bbc73
          Jak masz ochotę to poczytaj ;

f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=179199&start=0
        • jarek.p Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 15.01.09, 09:26
          Oj są, są, naprawdę, na allegro można znaleźć :-)
    • bambussi Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 15:43
      mary_an napisała:

> No pierwsze slysze, ze herbata moze byc
      > dla kobiet i mezczyzn

to kiepsko słuchasz :)

jasne że metabolizm kobiety i mężczyzny jest inny, tak więc o ile
      herbatka ma służyć odchudzaniu a nie tylko smakowi (swoją drogą
      picie herbatek jeszcze nikogo nie odchudziło) to powinna być
      zróżnicowana

problem byłby raczej wtedy jeśli dla obu płci była by taka sama
      herbatka odchudzająca :)

swoją drogą masz niezłe problemy....
      • mary_an Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 16:56
        Ale herbata to tylko troche ziolek, pije ja czasami po obiedzie, bo wierze, ze
        pomaga na trawienie. Nie sadze, zeby sklad tej meskiej sie czymkolwiek roznil,
        faktem jest jednak, ze te wszystkie meskie produkty w czarnych opakowaniach
        reklamowane przez umiesnionych twardzieli sa o wiele drozsze od tych zwyklych
        (unisex).

Jest krem nivea rozowy, jest krem nivea standardowy (w takim niebieskim
        pudeleczku) i jest o wiele drozszy nivea dla mezczyzn. Nie wiem czym sie moze
        roznic, bo krem to krem, ale faceci go kupuja. To samo z szamponem do wlosow -
        Head & Shoulders Men jest o wiele drozszy od tego zwyklego, ktory wcale nie jest
        dla kobiet, nie pachnie kwiatowo i nie ma rozowego opakowania. Ale moj mezczyzna
        innego niz tego meskiego za nic w swiecie nie uzyje.

Juz od jakiegos czasu obserwuje ten trend i zastanawiam sie, czy za pare lat
        bedziemy mieli podzial wszystkich mozliwych produktow na meskie, damskie i
        unisex. Np. wodka dla kobiet i dla facetow - delikatniejsza w smaku i
        mocniejsza, w rozowym opakowaniu i w czarnym - mysle, ze wielu by kupowalo.
        • miglance Odpowiedz jest bardzo prosta 14.01.09, 18:20
          Kosmetyki dla mezczyzn zawieraja inne skladniki niz dla kobiet. Kobiece kremy zawieraja substancje wspoldzialajace z estrogenami. Meskie takich nie posiadaja. Kremy dla mezczyzn zawieraja wiecej drogich substancji organicznych na przyklad kwas salicylowy, ktory wywoluje efekt pieczenia skory.

Mezczyni maja inne ph skory, dlatego uzywanie przez nich szmaponow przeciwlupiezowych dla koniet zwieksza lupiez. Meskie szmapony sa bardziej kwasne i maja wieksze zageszczenie skladnikow, przez co sa drozsze.
          • strikemaster Re: Odpowiedz jest bardzo prosta 14.01.09, 18:53
            Przykład przykładem. Ja bym wcale nie był tego taki pewny, to może być tylko chwyt marketingowy.

PS. Raz jeden jedyny w życiu miałem łupież... po użyciu szamponu przeciwłupieżowego LOL, przestałem go używać i nie mam z tym problemu :).
    • strikemaster Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 14.01.09, 16:44
      A może miało być "typowo męskie produkty", chwilowo zawłaszczone wyłącznie przez kobiety.
      Kosmetyki - dawniej używane prawie wyłącznie przez mężczyzn, i to tych wysokosytuowanych, jako oznaka ich pozycji
      Spódnice - generalnie unisex, jednak te bardziej kolorowe i ozdobne głównie męskie (status kobiet byłe generalnie niższy, więc im nie było wolno)
      Pończochy/ rajstopy - popatzcie na portrety królów i innych dostojników
      Samochody - pierwsze kobiety w automobilach to był wyjątkowo niecodzienny widok na początku XXw, obecnie większość małych samochodów jest kobieca, niemęska. A środowisko naturalne cierpi i się truje.
      Leki - kto kiedyś leczył kobiety? Potrzebni byli zdrowi mężczyźni, teraz leki wykupują głównie kobiety, a faceci mużą przedwcześnie zdychać, bo nie wolno im chorować, to niemęskie.
      Można by tak jeszcze trochę wymieniać, lista produktów, które może mężczyzna używać kurczy się zamiast rozszerzać.
    • erba Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 15.01.09, 09:21
      mary_an napisała:

smiech ze strony mezczyzny - ze
      > przeciez kupilam herbatke Figura Men.

Twój facet jest idealnym konsumentem z perspektywy marketingowców. Taki
      konsument z łatwością łyka reklamowe hasła i napisy, skoro na produkcie
      napisali, że tak jest to przecież właśnie tak musi być, no jakże inaczej, kto
      chciałby mnie okłamać.

Przecież wiadomo, że z wieloma produktami to jest tak, że producenci zauważają,
      że wśród jakiejś grupy produkt się nie sprzedaje, więc wymyślana jest strategia
      opchnięcia tego samego lub trochę zmienionego, ale przedstawionego w sposób
      oddziałujący na tych opornych.

No jak można tego nie wiedzieć. Jestem za wprowadzeniem podstaw reklamy do szkół!
    • karina1984 Re: Typowo kobiece produkty dla mezczyzn 15.01.09, 09:54
      Niektórzy twierdżą, że klapki typu japonki są typowo kobiece i
      faceci nie powinni takich nosić. Osobiście się z tym nie zgadzam i
      uważam że w japonkach mężczyźni wyglądają naprawdę super. Faktem
      jest, że wybór męskich japonek jest dość ograniczony i trudno
      znaleźć jakiś ładny model do noszenia casual.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka