Dodaj do ulubionych

Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy

15.11.03, 23:14
Wiadomo, i to nie od dzis, ze bez kasy nie da sie zyc. Naczytalam sie tylu
glupot o uczuciach i w ogole o takich idealnych ukladach, ze mi sie niedobrze
zrobilo. Jak sie tylko kasa konczy to zaczynaja sie pretensje, ze tu zle, ze
nie mam za co pojechac na wakacje itp, a wiec chyba jasne ze kasa jest
najwazniejsza. Inaczej ludzie by sie tak nie klocili i nie rozstawali.

W kazdym razie dla mnie pieniadze to wszystko i sie tego nie wstydze.
Obserwuj wątek
    • tralalumpek Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy 15.11.03, 23:18
      bardzo_dobra_wrozka napisała:

>
      >
      > W kazdym razie dla mnie pieniadze to wszystko i sie tego nie wstydze.

a dla mnie nie, i też się tego nie wstydzę
    • hal9000 Warunek konieczny wcale nie musi być wystarczający 15.11.03, 23:18
      --
      HAL9000

"...a do wyra wybierzesz sobie fajniutkiego samczyka
      bo nie oczekujesz żeby w łóżku gadał ci o fizyce
      kwantowej tylko żeby cię dobrze wypierdolił."

(c) Moniorek1
    • Gość: Alusia Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy IP: *.chello.pl 15.11.03, 23:18
      Ja żyję w myśl zasady, że pieniądze szczęścia nie dają, ale pomagają lepiej
      żyć. Więc pracuję i zarabiam, jak zarobię, to korzystam.Oczywiście rozsądnie,
      coś trzeba odłożyć. Lubię pieniądze, dobrze jest je mieć na podstawowe potrzeby
      od 1-go do 1-go, i na więcej.
    • Gość: Klara Hmmmmmm IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 15.11.03, 23:20
      Czyżby to kolejna prowokacja z cyklu typowych, czepijąca sie tematów popularnych, zawsze znajdujących jakieś odezwy..Eh...Dobra wróżka??? Niby dlaczego taki nick?
    • Gość: powaznie Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy IP: *.piscataway-09rh15-16rt.nj.dial-access.att.net 15.11.03, 23:32
      Stracilismy prawie pol miliona dolarow...nadal jestesmy razem
    • Gość: Lena Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy IP: 80.48.96.* 15.11.03, 23:33
      Myślisz, że w związkach gdzie są pieniądze nie ma kłótni i rozwodów ? Są. Moze
      posiadanie dużej a chocby wystarczającej do swobodnego życia ilości pieniędzy
      odsuwa sporo problemów i powoduje, że ludzie których związek rozpadłby się pod
      naporem średniej wielkości problemów - jakoś trwają bo trzyma ich "kasa" i
      atrakcje kupowane za pieniądze.Istnieją związki /i to spora ilość/ żyjących
      oszczędnie choć szczęśliwie. Natomiast permanentny brak gotówki i codzienna
      walka o byt rozbija często nawet udany związek.
      • anahella Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy 17.11.03, 02:19
        Gość portalu: Lena napisał(a):

> Myślisz, że w związkach gdzie są pieniądze nie ma kłótni i rozwodów ?

Mysle, ze tam gdzie sa pieniadze przed uczuciami, szacunkiem i zwyklym
        lubieniem partnera to rozwody sa czeste, bo o pieniadze ludzie sie kloca. Rodzi
        sie rywalizacja materialna miedzy malzonkami. A jak jest rozwod ludzi
        majetnych, to trwa on czasem latami, bo strony gryza sie o majatek.
    • Gość: bez emocji Dla d.z.i.w.k.i zawsze liczy sie tylko forsa. IP: *.dialsprint.net 17.11.03, 02:26
      .
    • pajdeczka Serdecznie Ci współczuję wróżko 17.11.03, 10:22
      Albo jesteś bardzo młoda i wiesz niewiele o życiu, albo wyrachowana.
    • twoj_aniol_stroz Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy 17.11.03, 10:49
      No cóż, ludzie zmieniają się.Zmiany na lepsze życzę :)
      • Gość: forty Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy IP: 217.153.130.* 17.11.03, 11:01
        Ludzie, liczą się pieniądze. Kiedy ich nie ma - gaśnie miłość i reszta
        pozytywnych uczuć. Sprawdziłam na własnej skórze. i nie mam tu na myśli
        pieniędzy na wakacje, ale na papu.
        • serendepity Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy 17.11.03, 12:07
          Za uczucia nie mozna robic zakupow w sklepie. Powiedzialam to kiedys swojemu
          chlopakowi i dowiedzialam sie , ze jestem materialistka. Ponadto nasmiewal sie
          ze mnie , ze sprawdzam ile co kosztuje i licze ile zaplace.
          Tyle, ze on wylecial z pracy rok wczesniej i jakos dziwnie nie chcial szukac
          nowej pracy. Ja za to musialam utrzymac ze swojej pensji chate, splacac kredyt
          na mieszkanie i jakos jeszcze zyc. A na zycie zostawaly mi marne grosze i
          liczylam sie na prawde z tym co kupowalam.
          Nie mozna powiedziec, ze rozstalismy sie z powodu kasy ale jednak bylo to
          posrednia przyczyna. Nie mialam zamiaru utrzymywac darmozjada, ktory na dodatek
          smial twierdzic, ze honor i duma sa dla niego wazne a pozwalal sie utrzymywac
          przez kobiete. Wytrzymalam z nim sporo ale po prostu pewne granice zostaly
          przekroczone i wolalam zyc sama niz utrzymywac jeszcze darmozjada. Byc moze
          gdyby nie stracil wtedy pracy zylibysmy sobie dalej razem i byloby tak jak
          wczesniej.
          Gosc do dzis nie ma pracy, bo uwaza ze mu nie potrzebna. Mieszka ze starymi i
          robi jakies drobne przekrety plus jakis klepania danych na zlecenie. Mozna
          powiedziec , ze zyje sobie jak nastolatek.
          Pieniadze moze same w sobie szczescia nie daja, ale rozwiazuja wiele
          problemow. Wychodzi tez od razu, ktory zwiazek byl porzadny i nie oparl sie
          problemom finansowym.

Serendepity
    • harriet_makepeace nie zgadzam sie 17.11.03, 11:01
      zdecydowanie najpierw powinno byc uczucie, szacunek, przyjazn a potem
      pieniadze. ilu ludzi w czasach socjalizmu w polsce zylo biednie ale w
      milosci???? forsa ulatwia ale nie powinna byc wartoscia sama w sobie. ktos ci
      chyba dopiekl do zywego? a moze facet ci nabil glowe takimi rzeczami, ze bez
      forsy jestes niczym? zrobil ci pranie mozgu w takim razie. proponuje to jeszcze
      raz przemyslec. cholera pewnych rzeczy nie da sie po prostu kupic.
    • fitit Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy 17.11.03, 11:06
      Ameryki szanowna bdw nie odkryła. Po co pisać rzeczy oczywiste ?
    • starowinka40 Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy 17.11.03, 11:16
      Kasa to zdecydowanie nie wszystko. Owszem, ulatwia bardzo zycie, ale
      przekonalam sie nie raz, i bez duzej kasy mozna sobie poradzic i zyc calkiem
      niezle. Zalezy tylko, co ma dla nas znaczenie pierwszorzedne: byc czy miec?
      Jesli nie ma uczuc, a jedyna wiezia jest kasa, to wiadomo, ze gdy jej braknie,
      nie ma co siedziec razem:-) Ale uczucia to takie spoiwo, ktore potrafi polaczyc
      milionera z kopciuszkiem.. moze coraz rzadziej, ale jednak.
      Znam kilka malzenstw z wielka kasa.. nie marnymi kilkoma tysiacami na koncie,
      ale WIELKIMI pieniedzmi. I wcale nie ma tam szczescia, doskonalych kontaktow,
      glebokiej wiezi. Sa razem, bo wiaze ich wspolnie zarobiona kasa.. i kloca sie,
      zdradzaja... zyja ze soba zle... A podobno powinno byc im BOOOOOOSKO.
      Dla mnie, dzieki Bogu, kasa to jedynie dodatek do zycia... jest potrzebna,
      lubie ja miec.. ale nie jest wszystkim. uffff
    • Gość: kohol Re: Licza sie tylko pieniadze, badzmy szczerzy IP: *.crowley.pl 17.11.03, 11:50
      bardzo_dobra_wrozka napisała:

> W kazdym razie dla mnie pieniadze to wszystko i sie tego nie wstydze.

Bądźcie sobie szczerzy, ale jak Wy, Wróżko, to ja też: dla mnie pieniądze to
      nie wszystko i też się tego nie wstydzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka