agaduch 25.04.09, 19:29 Będę miała kotka a nie mam pomysłu na imię. Niewiem czy to będzie kocur czy kotka więc proszę o propozycje imion dla obu płci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figgin1 Re: imię dla kota 25.04.09, 19:45 Tymon, Migotka, Killer, Zuzia, Pierog, Azor... Odpowiedz Link Zgłoś
nat.a.lia Re: imię dla kota 25.04.09, 19:52 Jeszcze imię Borys jest fajne dla kota. Odpowiedz Link Zgłoś
shirin_gol Re: imię dla kota 25.04.09, 20:32 znam jednego Dyzia;) uganiał się za naszym Barylastym, więc myślałam, że to Lola;) Odpowiedz Link Zgłoś
denna Re: imię dla kota 25.04.09, 19:55 Egon, Bazyl, Leon, BinLaden, Filon, Berta, Irma, Coffi (czarna kotka moich znajomych) Odpowiedz Link Zgłoś
juliette_77 Re: imię dla kota 25.04.09, 20:37 Nie ma sensu wymyślać. Gdy brałam kota, moja przyjaciółka powiedziała, że "samo przyjdzie". I tak było. Dużo zależy od kociego charakteru i temperamentu :) Odpowiedz Link Zgłoś
asstoria Re: imię dla kota 25.04.09, 20:36 Miciu - dla niego lub Micia - dla niej :):) Jakie to kocie :):) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
shine_star Re: imię dla kota 25.04.09, 21:49 Mot nazywa sie Cyryl, ale jeszcze nazwalabym kota Rupert lub Member :D Odpowiedz Link Zgłoś
agaduch Re: imię dla kota 25.04.09, 21:48 Dzięki za podpowiedzi, niektóre sa świetne. Moim faworytem jest imię Migotka. A sierściuchem i tak będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek62 Re: imię dla kota 25.04.09, 21:52 nasz kotek wabi się kłaczek-to z sympatii do Shreka Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: imię dla kota 25.04.09, 22:20 Mój miał wymyślone imię, ale od początku dla zgrywu mówiliśmy na niego "Marian" (w domyśle Paździoch) no i tak się przyjęło, wołamy maniek, maniuś, marian Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: imię dla kota 25.04.09, 22:21 a najczęsciej "manio" tylko, że moj słodki, kochany manio staje się nie do wytrzymania marianem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kas.ja24 Re: imię dla kota 26.04.09, 09:15 Moi znajomi mają kotkę, która nazywa się Kola. Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekk77 Re: imię dla kota 26.04.09, 10:36 Moja kicia ma na imię Hania, od mojej pierwszej, niespełnionej miłości :) a czy wasze koty reagują na imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka2299 Re: imię dla kota 26.04.09, 12:58 Moja ma na imię Lila (Lilka, Lilek, Liluś, Lili itd.) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka2299 Re: imię dla kota 26.04.09, 13:03 A tak w ogole niedawno zetknelam sie z informacja, ze : "Gdyby kot sam mogl wybierac, zdecydowalby sie na imie dwusylabowe, w ktorym zawarte sa dwie samogloski, jak U, A lub I. Brzmia one dla kocich uszu szczegolnie pieknie". "Jezeli zdecydujecie sie na Minki lub Minka, Mice lub Mici, Muszi, Pussi, Niki lub Mimi, mozecie byc przekonani, ze kociaki beda sluchaly swojego imienia. Mimo wszyskich kocich zyczen, Filon znajduje sie niezmiennie na samym szczycie imion dla kotow, w pierwszej dziesiatce mozna rowniez znalezc Łatka lub Murzynka, mimo iz nie brzmia dla kota zachecajaco. Lepiej ma Feliks, Szczesciarz, Mruczek, Pusia lub Misia". (Z leksykonu KOTY) Odpowiedz Link Zgłoś
astrid_nul Re: imię dla kota 26.04.09, 21:38 mandarynka2299 napisała: > A tak w ogole niedawno zetknelam sie z informacja, ze : > > "Gdyby kot sam mogl wybierac, zdecydowalby sie na imie dwusylabowe, > w ktorym zawarte sa dwie samogloski, jak U, A lub I. Brzmia one dla > kocich uszu szczegolnie pieknie". > czyli U, A, I mIAU, mIAU ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: imię dla kota 26.04.09, 15:32 Nie cierpie jak ktos nadaje zwierzetom ludzkie imiona. Mniejsza z tym. Mam propozycje ale tylko dla kcurka Muki Milo albo Totek. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: imię dla kota 26.04.09, 20:52 znalam kiedys kotki: Saszke i Maszke ;) obecnie tesciowa ma kotke ktora zostala znaleziona w maju wiec jest Majcia proponuje Filemona, Klakiera i Chestera ;) albo fajnie jak kocur nazywa sie Diego itp z telenoweli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Gucio,Florka,Bobek,Zyzia,a... 26.04.09, 21:48 moje bydle zowie się Edward ;) zdrobniale mawiam do niego Edziu,Edi,Edzio-Pedzio ;),aż nabrałam ochoty wycałowania jego różowego nosa :) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: imię dla kota 26.04.09, 23:17 Yoda (dla niej i dla niego):) bo w koncu kazda kicia chwilami tak wyglada :) Naszej to imie "oficjalne", a i tak wolamy Kicia, na to reaguje :) Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: imię dla kota 27.04.09, 11:01 Kot znajomych wabi się: "Rydzyk" (nie jest taki wredny, ale jest rudy). Jednak czasami wołają na niego "Tadeusz" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: imię dla kota 27.04.09, 13:09 mój kolega ma kotkę Pepsi, kolor futra ma zbliżony do napoju. fajne imię:-) siostra mojego faceta na swoją kocicę woła Gatta albo Niunia. a nasza jest Bójka, od Atomówek, wszyscy się dziwią, że takie wymyślne, ale pasuje do niej jak ulał. nasza reaguje na swoje imię. dobrze ktoś napisał powyżej, że nie ma się co spinać, jak się kota zobaczy to się wie jak go nazwać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Re: imię dla kota 27.04.09, 13:19 alik :D albo jeszcze lepiej, irasiad :D Odpowiedz Link Zgłoś
naokomidori Re: imię dla kota 27.04.09, 15:30 ja kiedyś będę miała kota Gandalfa albo Aleksandra :) Jak będzie czarny to Mordor mi się podoba :D Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.macchiato Re: imię dla kota 27.04.09, 15:31 Luter lub Kusalagupagus :-) Zawsze chciałem mieć kota... Odpowiedz Link Zgłoś