Gość: Arab IP: *.one.pl / *.ns.net.pl 19.12.03, 22:39 Na który palec której ręki mam założyć narzeczonej pierścionek zaręczynowy? A na ktorym się nosi obrączkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muszek0 Re: co na którym palcu? 19.12.03, 22:49 słuchaj arab, polski zwyczaj jest taki, że na prawą. na zachodzie zakładają na lewą. więc. zadaj sobie pytanie: jestem w polsce, czy na zachodzie? ewentualnie załóż sobie gdzie chcesz, w końcu jestes jednostką wolną, prawda? jezeli założysz sobie gdzieś zupełnie indziej, niż na ręce, to będzie to twój 'wyraz niezależności i wiary w wolność jednostki'. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
hehe.he Re: co na którym palcu? 19.12.03, 22:55 hehe gratuluje hehe PS ubierz sie ładnie zeby wszyscy byli z ciebie dumni Arab hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab Re: co na którym palcu? IP: *.one.pl / *.ns.net.pl 19.12.03, 22:58 Dzięki za udzielenie odpowiedzi... z której nic nie wynika. Piszemy po polsku na polskim forum, więc chyba jasne, że jak w Polsce. Gdyby było inaczej, to bym napisał. I co na prawej? pierścionek czy obrączkę? I na którym palcu? Zaobrączkowane, zerknijcie na której ręce nosicie te srebrne czy złote kółeczka. Proszę, pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
xerxes99 Re: co na którym palcu? 19.12.03, 23:29 Zajrzałem. Nie mam żadnych pierscieni ani sygnetów ani kastetów. Mam za to obrączkę koloru złotego. Noszę ją na drugim co do wielkości placu, czyli na tym obok najmniejszego. Ręka - prawa. Mam nadzieję, że rozwieje to Twoje wątpliwosci, Arabie. Odpowiedz Link Zgłoś
sunday zaobrączkowany Persie? 20.12.03, 01:00 Czy ew. syna też nazwiesz Artaxerxesem, zaobrączkowany Persie? :) Luki Odpowiedz Link Zgłoś
anikl Re: co na którym palcu? 20.12.03, 19:49 muszek0 napisał: > polski zwyczaj jest taki, że na prawą. na zachodzie zakładają na > lewą. < To prawda, tradycyjnie obraczke na lewej rece nosza wdowcy. Zarówno obraczka jak pierscionek zareczynowy zaklada sie na palec serdeczny (dawniej wierzono,ze bezposrednio laczy sie z sercem, stad nazwa). Odpowiedz Link Zgłoś
as2008 Re: co na którym palcu? 20.12.03, 00:22 obraczka na serdecznym palcu ( tak sie chyba nazywa) lewej reki zareczynowy na srodkowym Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: co na którym palcu? 20.12.03, 12:13 as2008 napisała: > obraczka na serdecznym palcu ( tak sie chyba nazywa) lewej reki > zareczynowy na srodkowym As, wg jakiej szkoly jest tak jak piszesz? W POlsce obraczke nosi sie tradycyjnie na prawej rece dlatgo pytam. W Gr na lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as2008 Re: co na którym palcu? IP: 194.146.200.* 20.12.03, 19:05 nie moge nosic bizuterii na prawym reku - alergia Odpowiedz Link Zgłoś