Dodaj do ulubionych

Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanych?

31.12.03, 12:08
Od roku chodze regularnie na siłownie, dzieki temu troche przypakowałem nie
jestem typowym karkiem poprostu mam niezła klate i mieśnie nie brałem
zadnych sterydów tylko kreatyne(pomaga przybrać na wadze) i myślałem że ide w
dobrym kierunku ale ostatnio spotkałem starą przyjaciółke jeszcze z liceum
z którą się dawno nie widziałem i powiedziała że wogóle taka budowa ciała nie
pasuje do mnie i lepiej wyglądałem bez tych mięsni.
Dotąd byłem pewien że dziewczyny wolą wysportowanych kolesi przynajmniej tak
widać z obserwacji jak jest bardzo ładna dziewczyna to zawsze jej chłopak
jest conajmniej "dobrze zbudowany". Dadam że sie nie roztyłem waże tylko 5 kg
wiecej czyli 73kg na 181cm wiec nie jestem "chyba" gruby.
Obserwuj wątek
    • pajdeczka Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:10
      Tomuś, ja Cię biorę, jak leci. Nie musisz się dla mnie katować, i mam nadzieję,
      że ja dla ciebie tez nie. Wyluzuj i nie ulegaj presji:)))
    • Gość: jarek Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.net.pl 31.12.03, 12:12
      Wyglad nie ma zadnego znaczenia.

jarek
      • pajdeczka Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:14
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> Wyglad nie ma zadnego znaczenia.
        >
        > jarek

bez przesady, jakiś umiar i przyzwoitość trzeba zachować
        • thomas21cry Wygląd to podstawa pózniej dopiero reszta!!! 31.12.03, 12:18
          Tak mi się wydaje oczywiście nie jest to mój swiatopoglad ale tak można by
          opisac dzisiejszą epoke wróciliśmy do strożytnosci gdzie panował kult ciała
          • bubster Re: Wygląd to podstawa pózniej dopiero reszta!!! 31.12.03, 12:43
            tam oprócz kultu ciałą panował jeszcze kult rozumu
      • Gość: corgan bzdury gadasz... IP: *.chello.pl 31.12.03, 14:02
        jak ci bedzie brzuszek zwisal to zmienisz zdanie
    • mike_mike Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:17
      No po roku tranowania na siłowni bez wsparcia powiedzmy farmakologicznego, to
      przypakowany raczej nie jesteś... Chyba, że dwie serie mietka nie uznajesz za
      koksowanie...
      • thomas21cry Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:21
        Nienie metanabolu nie barłem nie twierdze że wygladam ja kolesie z tych pism
        ale postęp jest spory i widoczny pozatym to wszystko zalezy od uwarunkowan
        danego organizmu:)
        • mike_mike Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:22
          thomas21cry napisał:

> Nienie metanabolu nie barłem nie twierdze że wygladam ja kolesie z tych pism
          > ale postęp jest spory i widoczny pozatym to wszystko zalezy od uwarunkowan
          > danego organizmu:)

Jaki sobie system treningowy obrałeś?
          • thomas21cry Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:27
            Miam znakomitego trenera przy okazji kumpla trenuje tak jak on miejwiecej
            zasada polega tak " Jak Cię zaczynają boleć miesnie to świetnie!!!!! Cwicz
            dalej twardzielu jak boli to znaczy że miesnie rosną!!!!!
            i tak qurde od roku przez pierwszy miesiąc ćiwczyłem nawet na zakwasach panadol
            był wtedy ostro grany:)
            • mike_mike Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:31
              thomas21cry napisał:

> Miam znakomitego trenera przy okazji kumpla trenuje tak jak on miejwiecej
              > zasada polega tak " Jak Cię zaczynają boleć miesnie to świetnie!!!!! Cwicz
              > dalej twardzielu jak boli to znaczy że miesnie rosną!!!!!
              > i tak qurde od roku przez pierwszy miesiąc ćiwczyłem nawet na zakwasach
              panadol
              >
              > był wtedy ostro grany:)

Miałem na myśli bardziej konkretnie - typu na przykład, dwie grupy mięsniowe
              dziennie, czy wszytsko na raz, ilość ćwiczeń na grupę, ilośc serii i powtórzeń
              w serriach etc.
              Panadol na bóle mięsniowe to nie za bardzo jest...
              • thomas21cry Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:39
                Okey
                podzielony mam trenig na cztery dni w tygodniu (najlepiej żeby co dwa dni, ale
                wiadomo że nie zawsze się uda)
                powiedzmy ze w poniedziałek ćiwcze klate(tylko) z regóły po 4 serie i 10
                powtórzeń
                to w srode ćiwcze nogi i brzuch(tutaj wążne jest żeby zrobic naprawde maksa ile
                jeśteś w stanie zwłaszcza brzuch bo go trudno wyrobić mi drabinki dotej pory
                nie udało sie zbytni zrobić:(
                i w piątek - klata
                w niedziele ale dopiero po kościele!!!!!! robim plecki serie i powtórzenia
                zrególy tak jak klate
                To oczywiście bardzo ogólne ale najlepiej pójść najpierw do lekarza i spytać
                się czy mozesz ćiwczyć na siłownie bo mój brat chodzil i ma teraz kłopoty z
                kregosłupem najlepiej ćwicz zawsze pod okiem instruktora bo chlernie ważne jest
                abyś wykonywał ćiczenia prawidłowo aby sobie kżywdy nie zrobic
                • mike_mike Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:53
                  thomas21cry napisał:

> Okey
                  > podzielony mam trenig na cztery dni w tygodniu (najlepiej żeby co dwa dni,
                  ale
                  > wiadomo że nie zawsze się uda)
                  > powiedzmy ze w poniedziałek ćiwcze klate(tylko) z regóły po 4 serie i 10
                  > powtórzeń
                  > to w srode ćiwcze nogi i brzuch(tutaj wążne jest żeby zrobic naprawde maksa
                  ile
                  >
                  > jeśteś w stanie zwłaszcza brzuch bo go trudno wyrobić mi drabinki dotej pory
                  > nie udało sie zbytni zrobić:(
                  > i w piątek - klata
                  > w niedziele ale dopiero po kościele!!!!!! robim plecki serie i powtórzenia
                  > zrególy tak jak klate
                  > To oczywiście bardzo ogólne ale najlepiej pójść najpierw do lekarza i spytać
                  > się czy mozesz ćiwczyć na siłownie bo mój brat chodzil i ma teraz kłopoty z
                  > kregosłupem najlepiej ćwicz zawsze pod okiem instruktora bo chlernie ważne
                  jest
                  >
                  > abyś wykonywał ćiczenia prawidłowo aby sobie kżywdy nie zrobic

Wydaje mi się, że niepotrzebnie robisz klatę dwa razy w tygodniu. Najlepiej
                  każdą grupę mięsni robić raz na tydzień. A grupy mięsni to biceps, triceps,
                  klata, grzbiet, barki, nogi, ew. przedramiona. Brzuch możesz robić na każdym
                  treningu (o ile po każdym robisz dzień przerwy) - kończac w ten sposób trening -
                  tylko w ten sposb możesz liczyć na kaloryfer. Odpuść sobie keratynę (pomaga na
                  siłe, nie na masę), a zacznij szamać jakąś dobrą odżywkę węglowodanowo-białkową
                  i ew. aminowasy. Rób max 8 powtórzeń, ale tak, żeby ostatnie dwa były wymuszone
                  (tu musi ktoś Ci pomagać) - to klasyczny trening na masę. A co do kręgosłupa -
                  na siłowni i tak go sobie zniszczysz - wystarczy, że podnosisz ponad głowę
                  więcej niż 20 kg, no i brzuszki są zab ójcze dla kręgosłupa...
                  • mike_mike Zapomniałem dodać... 31.12.03, 12:59
                    ...że dobrze jest łączyć przeciwstawne grupy mięni - np. jednego dnia robisz
                    biceps i triceps, drugiego dnia klata i grzbiet, dalej możesz nogi i barki itd.
    • ethlin Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 12:46
      Dla mnie najważniejsze to mieć kondycję i nie mieć zbędnego tłuszczu. Ot i
      wszystko.
    • nglka Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 13:05
      Jak dla mnie nie ma znaczenia jakie mięśnie ma facet. Ma mieć głowę na karku i o
      siebe dbać o resztę zadbam ja ;)
    • Gość: Nelka Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.pl / *.ns.net.pl 31.12.03, 13:15
      Mój mąż zanim został moim mężem, jedenaście lat regularnie chodził na
      siłownię. Powiem szczerze, ze wygladał rewelacyjnie... coć troszkę przesadzony
      był, to fakt. (174 wzrostu i w kulminacyjnym momencie 103 kg!). Teraz już
      około 90 kg, ale zamiast tych supermięśni, wyrobił sobie miesień piwny.
      Tatusiek z niego jak się patrzy! Teraz mam w domku misia:-))

Nie wiem jak wyglądał "bez mieśni", bo go w innym "opakowaniu" nigdy nie
      widzialam.
      • Gość: jarek Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.net.pl 31.12.03, 13:31
        Yyyy... Efekt "wysikiwania masy" jest
        charakterystyczny dla miesni naturalnych inaczej.
        Mezowi radze przebadac watrobe, nerki i serce :-|

jarek
        • Gość: Nelka Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.pl / *.ns.net.pl 31.12.03, 13:35
          W październiku miał badania okresowe w pracy, wszystko jest ok. Nigdy nie brał
          sterydów. Nadal jest umięśnony, tylko teraz juz nie jak Arnold, bardziej do
          zawodnika sumo się upodabnia:-)
          • Gość: jarek Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.net.pl 31.12.03, 13:43
            > Nigdy nie brał sterydów

Tak Ci powiedzial a Ty uwierzylas?
            Poza tym, nie samymi sterydami kulturysta zyje,
            a fakt jest faktem, naturalna masa tak nie spada.

jarek

ps. "Badania okresowe w pracy"...
            U mnie takie badania wygladaja tak:
            - Jest Pan zdrowy?
            - Chyba tak...
            - No to nastepny prosze.
            • Gość: Nelka Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.pl / *.ns.net.pl 31.12.03, 13:51
              Tak, wierzę mu. Poza tym u niego w pracy tak nie wyglądają. Skad wiem? Też tam
              pracuję - oboje w jednym szpitalu. Pracownicy szpitali robią sobie badania
              dokładniejsze i znacznie czesciej niż inni ludzie.

Poza tym, nie jesteśmy małżeństwem od wczoraj, miał kilka lat na "pozbycie
              się" mięśni.
              • Gość: jarek Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.net.pl 05.01.04, 14:26
                Pracownicy szpitalni niewatpliwie maja rowniez dostep do
                chemikaliow lepszych niz chamski metanabol...
                Chyba naprawde nie przyjmujesz do wiadomosci, ze kilkunastokilogramowy
                spadek masy miesniowej to nie jest zjawisko naturalne.
                Jesli facet sie nie glodzil (organizm zamiast tluszczow
                spala bialko) ani nie byl dlugo i odloznie chory to z naturalnych
                miesni moglo mu spasc, 3, 5 kilo... Ale nie pietnascie/dwadziescia :-|

jarek
            • mike_mike Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 05.01.04, 13:15
              Gość portalu: jarek napisał(a):

> > Nigdy nie brał sterydów
              >
              > Tak Ci powiedzial a Ty uwierzylas?
              > Poza tym, nie samymi sterydami kulturysta zyje,
              > a fakt jest faktem, naturalna masa tak nie spada.

No tak. Mógł przeskoczyć okres sterydów i od razu z somatotropiną próbować...
    • loginka1 Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 31.12.03, 13:32
      Teoretycznie - fajnie jak facet jest dobrze zbudowany, czyt. ma wysportowane
      ciało.
      Praktycznie - zawsze podobali mi sie bardzo szczupli faceci.
      Jeszcze praktyczniej - kocham mojego męża - 108-kilogramowego miśka.
    • mamalgosia ja tam nie przepadam za mięśniakami 31.12.03, 13:37
      i kobiety z mojego najbliższego otoczenia również nie. Ale - jak wiadomo - nie
      jest to reprezentatywna grupa
      • Gość: lu Re: ja tam nie przepadam za mięśniakami IP: *.adsl.proxad.net 31.12.03, 17:39
        Nie lubie sztucznie umiesnionych mezczyzn. A jesli sa to czyste "miesniaki" to
        bleeeeee, uciekam na ich widok z autentycznym wstretem. Ladna, naturalna
        sylwetka - OK, silownia bez przesady pomaga, ale jak kark robi sie szeroki,
        to...
        Podobno upodobania kobiet dotyczace budowy meskich cial wiaza sie z psychika:
        kobiety silne, samodzielne preferuja mezczyzn szczuplych, a takie, ktore wola
        byc otoczone ojcowska opieka - misiowatych, etc...
        • Gość: corgan Re: ja tam nie przepadam za mięśniakami IP: *.chello.pl 31.12.03, 20:14
          Ty nie przepadasz, ale inne przepadaja tylko pewnie nie chca sie do tego
          przyznac bo wyjda na dresiary. A wy koniecznie chcecie uogolniac...

jezu! kazda potwora znajdzie swego amatora. Sa ludzie ktorzy nie lubia pakerow
          i tacy ktorzy lubia. Nie bardzo czaje w czym problem. Chce chuopak pakowac?
          niech pakuje... normalnie facet pakuje tylko dla siebie a nie dla kogos. Ze ty
          nie lubisz? Ja nie lubie blondynow no i co w zwiazku z tym? Mam kazac wszystkim
          ludziom farbowac wlosy na czarno?

Ja pakuje bo lubie i leje na to, czy to sie komus podoba czy nie.
    • brudna.suka wielka klata, szerokie ramiona - to jest to! n/t 31.12.03, 13:55
    • Gość: AniaWarszawa Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.acn.pl 31.12.03, 19:55
      Prawdę mówiąc ja zawsze wolałam facetów szczupłych.Lubię czuć się przy swoim
      mężczyźnie bezpiecznie,ale nie ma to związku z jego posturą ani mięśniami.
    • kaka_da_parada Całokształt się liczy! 31.12.03, 20:18
      Jeden ma tę zaletę inny drugą. Ogólnie liczy się całokształt. Dla mnie liczy
      się osobowość i wygląd razem wzięte. Chętnie porozmawiam z inteligentnym i
      otwartym umysłowo facetem, ale jeżeli ma brzuch i fatalne zęby, albo tłuste
      włosy to nie ma szans na coś więcej.
      Tak sobie myślę, że ta siłownia może spowodować, że ogólnie o siebie dbasz,
      uważasz na jedzenie itd. - ale nie zapominaj o intelekcie! Dla mnie
      przypakowany bezmózgowiec jest dobry jedynie do łóżka, jeżeli jest dobry w te
      sprawy oczywiście.
    • Gość: zosia Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.acn.waw.pl 01.01.04, 12:22
      Moj facet cwiczy od wielu lat i uwazam , ze wyglada rewelacyjnie. Nie jest
      zadnym karkiem i jak jest ubrany w spodnie i koszule to nie widac w ogole masy
      miesniowej. Ale jak sie rozbiera to na prawde az milo popatrzyc. Nie ma ani
      grama zbednego tluszczu. Od roku chodze na silownie razem z nim i trkatuje to
      jako dbanie o dobra sylwetke a nie zadne pakowanie.

Zosia.
    • kaaarolinkaa Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 01.01.04, 13:55
      ja lubie misie
    • Gość: cinka Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 15:09
      cwiczyc a nie pakowac.. umiesnione cialko jest mile widziane ale bez przesady
      tez, patrzac na mistrzow kulturystyki rzygac sie chce.
      a reszta jak komu pasuje - niektorzy umiesnieni sa szczupli i zylasci a
      niektorzy misiowaci. najbardziej licza sie proporcje - szerokosc ramion do
      szerokosci bioder.
      • anikl Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 01.01.04, 17:45
        Nic dodać, nic ująć :-)
        • anikl Re: Cwiczyć czy nie ćwiczyć wolicie przypakowanyc 01.01.04, 17:47
          (to dot. postu cinki)
    • Gość: KONDI Na pewno nie jesteś za gruby IP: 217.153.143.* 03.01.04, 18:54
      Ja mam 178cm i 78 kg wagi. Całe życie coś trenuję, i nigdy nie spotkałem się z
      zarzutem, że jestem zbyt masywny. Z drugiej strony wzrost + waga to za mało, by
      cokolwiek powiedzieć o budowie ciała. Mam kolegów mierzących gdzieś po 184-5
      cm, lekko ode mnie lżejszych i wyglądających dość mocno. Zależy, gdzie się ta
      masa skupia. Jeśli masz szeroką klatę, masywne ramioma, płaski i wąski tyłek
      oraz mocne uda, to trafisz w gust większości kobiet, chociaż one zdają się
      przywiązywać większe znaczenie do wzrostu niż sylwetki.

Moja rada: nie pękaj i ćwicz dalej. Opinie takie jak ta cytowana to egzotyka i
      często ich nie spotkasz,
      • Gość: słabiak Jakie ćwiczenia najlepsze na plecy i brzuch? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 15:28
        • Gość: netizen na brzuch IP: 217.153.143.* 05.01.04, 15:40
          Najlepsze są ćwiczenia regularne. I trzeba być cierpliwym, bo "wielopak"
          kształtuje się znacznie dłużej niż buły na kończynach.

Na brzuch dobre są tzw. brzuszki (w tym te ze skrętem tułowia), zwis z drabinek
          gimnastycznych z unoszeniem kolan pod brodę (tudzież prostych nóg w kolanach,
          ale to trudniejsze), leżenie na plecach i unoszenie prostych, złączonych nóg do
          pionu (odpowiednik ćwiczenia na drabinkach) + regularne hula-hoop. Trzeba
          jednak ćwiczyć często np 5 razy w tygodniu. Przyrost sprawności przyjdzie
          szybko, ale na wizualne efekty będziesz czekał długie miesiące.

P.S. Mam koleżankę, która kiedyś trenowała skok w dal. To wymaga mocnego
          brzucha. One się non stop śmieje, i chociaż ze sportem zerwała radykalnie i
          gwałtownie lat temu pięć, to dzięki temu śmiechowi brzuszek ma niemal równie
          dobry jak wtedy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka