29.06.05, 23:07
jestem tu nowa jako uzytkownik, ale juz od dawna sledze to forum- uwazam je
za zbawienie w wielu sprawach! ale do rzeczy: dostalam dzis paczke i jak to
zawsze bywa, czegos w niej nie ma. zamowilam zegarek z netto, niestety nie
przyszedl. ale na fakturze zostal policzony i nie ma zadnej adnotacji, ze
braki w magazynie czy cos w tym stylu. oszustwo? dlaczego mam placic za cos
czego nie ma w paczce? i juz widze reakcje AVONu- pewnie sie nie przyznaja do
winy,a o fakturze korygujacec mozna zapomniec, albo przysla ja laskawie po
tygodniu terminu paltnosci. co wg was doswiadczonych konsultantek powinnam
teraz zrobic? z gory dziekuje za odp.
Obserwuj wątek
    • nulka8 Re: oszustwo? 30.06.05, 00:41
      Jezeli odbieram paczke w Cok-u to na miejscu sprawdzam czy wszystko sie zgadza.
      Jezeli dostalas do domu, to ja jak najszybciej zadzwonilabym do Avonu i zglosila
      sytuacje - nie mam pojecia jak by zareagowali, ale uwazam, ze trzeba tak zrobic.
      Moze tez powinnas zapytac, co z tym zrobic swoja koordynatorke.
      Pozdrawiam
    • agulha ja też nie dostałam! 30.06.05, 02:05
      Hej,
      Mam dokładnie identyczną sytuację jak Ty. Też nie dostałam, a policzony. Trzy
      razy sprawdziłam, bo przepakowywałam paczkę (ale w domu), czy mi gdzieś nie
      upadł czy co. Nie ma. Napisałam do Avonu, czekam na odpowiedź. Do tej pory może
      1 czy 2 razy (na 5 lat!) zdarzyło się coś takiego. Nigdy nie negowano moich
      słów, dostawałam co trzeba. Napisz do nich (ja pomyślałam, że im szybciej, tym
      lepiej) - albo zadzwoń - i zachowaj spokój. Notabene mam nadzieję, że zegarki
      jeszcze są, bo to był mój ulubiony (ale ten poprzedni egzemplarz jest już tak
      podniszczony, że wstyd nosić, chociaż chodzi bez zarzutu smile)
    • gudz666 Re: oszustwo? 30.06.05, 09:08
      Mi kiedyś nie spakowali kremu do stóp,a był policzony
      na fakturze.Zadzwoniłam na Avon Non Stop,powiedziałam jak
      jest i w następnej paczce dołączyli krem za darmo
    • leshaun Re: oszustwo? 30.06.05, 10:02
      dzieki dziewczyny smile paczke dostala do domu, wiec nie bylo jak sprawdzic, jak
      pan co ja przyniosl szybko sie ulotnil. od razu napisalam maila do AVONu, dzis
      zadzownie smile jeszcze raz dzieki za rade
      • avon_22 Re: oszustwo? 30.06.05, 11:20
        Mnie również taka sytuacja zdarzyła się dwa razy i w nastepnej paczce przysłali
        mi brakujący towar smile
      • paulusiuniunia Re: oszustwo? 30.06.05, 16:47
        Tez mam taką sytuację.W ostatniej paczce zamówiłam 3 sztuki dezodornatów w
        sztyfcie BREATHE a w paczce były 2 mimo, że zafakturowane były 3. Napisałam do
        nich maila i taką dostałam odp:
        Szanowna Konsultantko,

Niezmiernie nam przykro z powodu braków jakie wystąpiły w Pani przesyłce.
        Mamy nadzieję, że podobne nieprawidłowości nie będą się powtarzać.
        Pragniemy, aby kolejne zamówienia były realizowane w całości, nie zawierały
        braków i zadowalały zarówno Państwa jak i Klientów.
        Poprzednio niedostarczony produkt zostanie dołączony do najbliższej
        Pani przesyłki.

Więc firma nie jest zła, wierzy swoim klientkom ,bo to my budujemy ich sprzedaz
        i generujemy zyski. Oby taklich sytuacji było jak najmniejwink
    • chitarini Re: oszustwo? 30.06.05, 12:26
      Ja kiedyś miałam taki brak w paczce i zgłosiłam to OKS.W następnej dostałam
      brakujący produkt.
    • agulha jednak oszustwo! 08.07.05, 00:19
      Z przykrością Wam donoszę, że otrzymałam dzisiaj pisemną odpowiedź z Działu
      Obsługi Klienta od niejakiej pani Małgorzaty Dąbrowskiej. Na podstawie ważenia
      paczek i dokumentach z Działu Linii Kompletacji stwierdza ona, że zawartość
      mojej paczki była zgodna z fakturą, czyli że zegarek Dreamlife został zapakowany.
      Zaraz do tej pani napiszę, ponieważ skoro wykluczono pomyłkę przy pakowaniu, są
      tylko 2 możliwości, nieprawdaż? Albo złodziej w dziale wydawania paczek, albo
      złodziejką jestem ja. A takie podejrzenie to dla mnie zniewaga po 5 latach
      współpracy z firmą Avon i dwukrotnym wejściu do Klubu Zakichanej Róży. Oj chyba
      się rozstaniemy...
      • justa_79 Re: jednak oszustwo! 08.07.05, 10:39
        przykre...
    • leshaun Re: oszustwo? 08.07.05, 11:37
      u mnie sprawa wyjasnila sie na plus. najpierw napisalam maila, ale ze jestem
      niecierpliwa dzien pozniej zadzwonilam. dostane fakture korygujaca,
      ale.................. dopiero w nastepnym zamowieniu. a jak nie skladam
      zamowienia przez cale wakacje, to na zwrot swoich pieniedzy moge liczyc dopiero
      we wrzesniu. jak nie patrzec, 50 zl nie lezy na ulicy, ale widac im nie zalezy
      na konsultantkach. przez tel pani mi powiedziala, ze teraz dostane fakture
      korugujaca, po dniu dostalam maila odp i guzik w nastepnej dopiero.
      • agulha Re: oszustwo? 08.07.05, 13:29
        No więc u mnie przemyśleli i dzisiaj dostałam maila, że mi fakturę skorygują.
        Wprawdzie chciałam zegarek, a nie kasę, ale dobre i to. Kupię sobie zegarek
        Timexa na wyprzedaży dla klientów mBanku: 69 zł sztuka, nawet ładne i jeden
        sobie już upatrzyłam. A już kombinowałam, ile produktów im zwrócić za ostatnie 3
        miesiące, żeby z Klubu Róży definitywnie wyjść, a opustów sobie wstecznie nie
        poobniżać smile)
        • nea2 Re: oszustwo? 08.07.05, 17:29
          agulha napisała:
          Kupię sobie zegarek
          > Timexa na wyprzedaży dla klientów mBanku: 69 zł sztuka, nawet ładne i jeden
          > sobie już upatrzyłam.

a to ciekawe co piszesz,długo trzeba byc tym klientem?,bo prawdę mówiąc ja
          jeszcze nim nie jestem,ale zamierzam.
          • pde Re: oszustwo? 08.07.05, 22:33
            Nie trzeba być klientem mBanku, żeby kupić zegarek za 69 zł. Klienci mBanku mogą
            liczyć na 10% rabatu przy kupowaniu zegarków, ale tylko w przypadku zegarków,
            które nie są objęte wyprzedażą.
            Czyli 69 zł płacą wszyscy - bez względu na to, czy są klientami, czy nie. Aha -
            koszty przesyłki są wliczone w to 69 zł.
            Szczegóły: timex.pl/index.php?action=wyprzedaz&all=t
            • agabil1 Re: oszustwo? 18.07.05, 13:56
              nieciekawa sytuacja uncertain/
              ja miałam chyba ze dwa braki podczas prawie 9 lat współpracy z Avonem,zawsze
              rozpatrywali to pozytywnie i przesyłali brak w następnej paczce całkiem za
              darmo.Ale z drugiej strony...były to małe kwoty,szampon za kilka złotych i krem
              Naturals-więc nie wiem,co by było w przypadku droższego produktu.
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka