Dodaj do ulubionych

Info dla alergicznych dzieci

05.07.06, 11:26
W kremach z serii Retroactive+, Ageless Results i Naturals Mleko i Miód
znajdują się białka mleka. Mamy alergicznych dzieci ze skazą białkową powinny
uważać, żeby dzieci nie dawały im buziaków, jeśli używają tych kremów.
Pozdrowienia dla dzieciaczkówsmile
Obserwuj wątek
    • patyska Re: Info dla alergicznych dzieci 05.07.06, 11:30
      tak sie sklada, ze jestem matka megaalergika i jesli chodzi o bialko jako skladnik kosmetykow to jest
      gruba przesada unikanie buziakow przy stosowaniu takich kosmetykow wink
      • goscha Re: Info dla alergicznych dzieci 05.07.06, 16:33
        A ja znam takiego dzidziusia ze skazą białkową, którego obsypywało notorycznie,
        aż jego mamusia odstawiła krem na noc.
        • onka75 Re: Info dla alergicznych dzieci 05.07.06, 19:53
          A wystarczylo poczekać aż się wchlonie. Taki krem nie lezy na skórze calą dobę.
          • goscha Re: Info dla alergicznych dzieci 05.07.06, 20:40
            No to ja nie twierdzę, żeby w ogóle nie smarować, tylko, żeby uważać.
          • patyska jako... 06.07.06, 10:51
            ... niezle doswiadczona w sprawach alergii u dzieci, moge napisac tyle: w kremach sa rozne substancje i
            ani bialka mleka, ani wchloniecie sie kremu nie maja tu nic do rzeczy. kazda z tych substancji, a
            zwlaszcza zapachowa moze uczulic niestety. jedyne bezpieczne rozwiazanie to stosowanie tych samych
            kremow co dziecko. taka ostroznosc nie jest juz potrzebna, gdy dziecko ma kolo 2 lat - wtedy
            ZAZWYCZAJ znika nadwrazliwosc. nawet moje dziecko, ktore jest strasznym alergikiem jakos daje sobie
            rade z moimi kosmetykami. ale gdy byl niemowlakiem uzywalam tych samych kosmetykow co on - i do
            mycia, i do nawilzania.
            • goscha Re: jako... 06.07.06, 14:25
              Ale w tym przypadku nie chodziło o alergię kontaktową tylko pokarmową. Dziecku
              krem dostawał się do buzi. Na inne kremy z Avonu nie reagował alergicznie, co
              bardzo tą dziewczynę cieszyło, że nie musiała z nich rezygnować.
              • patyska Re: jako... 06.07.06, 15:55
                no to niech ta kolezanka bedzie bardzo ostrozna przy wprowadzaniu mleka i jego przetworow do diety
                malucha - przy takich reakcjach na bialka jakie ma teraz moze sie spodziewac bardzo ciezkiej reakcji, byc
                moze - odpukac!!!!! - nawet wstrzasu.
                • goscha Re: jako... 06.07.06, 18:33
                  Z tego co wiem, to dalej karmi piersią i sama nie je nic z nabiału, żeby nie
                  przechodziło do mleka. Moja siostra też tak miała ze swoją córeczką i dopiero po
                  5 latach mała może jeść masło a mleka i serów dalej jej nie wolno.
                  • patyska Re: jako... 07.07.06, 09:42
                    sad(((( straszne te alergie. zapraszam kolezanke tu:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578
                    znajdzie pomoc, porady i psychiczne wsparcie oraz skarbnice praktycznej wiedzy wink ja dzieki temu
                    forum i swietnej alergolog (o ktorej sie wlasnie tu dowiedzialam) jakos powolutku wyprowadzam
                    dzieciaka na w miare prosta, choc oczywiscie jakos wyjatkowo dobrze nie jest. niech koleznka zajrzy na
                    forum smile
            • onka75 Re: jako... 07.07.06, 19:18
              To ja prosze o wyjasnienie jakim cudem te kremy dzialaja skoro od chwili
              nalozenia do zmycia caly czas utrzymuja sie na skorze i uczulaja inne osoby? smile
              Sama mam alergie skorna i nigdy nie uczulil mnie czyjs (odstany) kosmetyk.
              Jedyne co pozostawia slady na mojej skorze to broda mojego faceta. smile
              • goscha Re: jako... 07.07.06, 20:42
                Nie wiem jak działająsmile Ale po pierwsze ten dzieciak miał alergię pokarmową a
                nie skórną, a po drugie to chyba chodziło o to, że ta babka smarowała się po
                wieczornej toalecie na noc i po tym żegnała się na dobranoc z synkiem. Więc krem
                nie był odstany ani odleżany. Dzidziuś ją obściskiwał i całował. A rano budził
                się obsypany. Jak skończyła krem, skończyły się kłopoty. Dopiero potem ją tknęło
                i przeczytała skład. Prosiła mnie, żeby sprawdzić jakich innych kremów ma
                unikać. Więc jak dostałam odp z Obsługi Internetu, to uznałam, że i innych też
                to może zainteresować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka