Dodaj do ulubionych

Samotność jest piękna

24.10.11, 23:07
Jeśli jest połączona z wewnętrzną emigracją.

Wpisać się kto nie pasuje do tej patologii. Gdzie wszystko stoi na głowie.
Gdzie transwestytyzm jest normalny nie mówiąc o paligłupie politologu co nie wie co to konwent seniorów. I o innych debilach pajacach wykolejeńcach i pasożytach z pudła zwanym TV.

Ja wychowałem się w innym świecie choć to tylko jakieś "parę" lat minęło.

Zaczynałem od

www.youtube.com/watch?v=BJ-A--ablC8
a później był

www.youtube.com/watch?v=q5Ydi1NG2YU
i wyć mi się chce

idę na imprezę po prostu potańczyć i czuję się jak przybysz z Marsa

paligłupom i lemingom tuskowym i reszcie chorej tkanki narodu jest dobrze

www.youtube.com/watch?v=ZBsXoXhURiI
ale za 30 lat gdzie za 10 zapłaczą i zapłacą za to zdrowiem a wraz z nimi normalna zdrowa tkanka Narodu

w tej chwili bawię się z ostatnimi dostępnymi znajomymi którzy tak jak ja nigdy się nie zrozumiemy z pokoleniem Y Z itd.

poleci np. to

www.youtube.com/watch?v=k_U6mWu1XQA
po prostu nie ma z kim tu gadać. Jak nie platfus, to paligłup. A normalni za granicą.
Obserwuj wątek
    • fuks0 Re: Samotność jest piękna 24.10.11, 23:32
      > po prostu nie ma z kim tu gadać. Jak nie platfus, to paligłup. A normalni za gr
      > anicą.

To się nie męcz i wyemigruj.
      • desper.atka Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 07:52
        nie słuchaj, nigdzie nie emigruj dla mnie jesteś jedną z tych osób, które napawaja mnie jeszcze choć odrobiną nadziei (nie ma ich zbyt wiele)
        • fuks0 Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 22:06
          > nigdzie nie emigruj dla mnie jesteś jedną z tych osób, które napaw
          > aja mnie jeszcze choć odrobiną nadziei (nie ma ich zbyt wiele)

Chcesz żeby dalej się męczył?
    • fallus25cm Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 09:10
      Jarosław, Polskę zbaw!
      • fallus25cm Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 09:19
        Boże, daj siłę Panu Kaczyńskiemu i zwróć nam wolną Polskę!
        • torado Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 18:12
          fallus25cm napisał:

> Boże, daj siłę Panu Kaczyńskiemu i zwróć nam wolną Polskę!

amen.....;DD
        • desper.atka Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 18:53
          nie no przecież lepiej jest dopuść do władzy wszystkich wypaczeńców świata, zarządzić bezprawie, powiedzieć ludziom: róbta co chceta" i pozwolić im ukraść to co jeszcze zostało. ciekawe tylko czy Tobie coś się z tego dostanie
          • torado Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 20:10
            desper.atka napisała:

> nie no przecież lepiej jest dopuść do władzy wszystkich wypaczeńców świata, zar
            > ządzić bezprawie, powiedzieć ludziom: róbta co chceta" i pozwolić im ukraść to
            > co jeszcze zostało. ciekawe tylko czy Tobie coś się z tego dostanie

jeśli to do mnie, to ja widzę to tak: jak sobie sama nie wezmę, to nikt mi nie da.......wink
          • fuks0 Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 22:04
            Znaczy się jak Jarosława u władzy nie będzie, to u władzy będą wszyscy wypaczeń\cy świata, zarządzone zostanie bezprawie, ludziom powiedzą "róbta co chceta", będą mogli kraść co zechcą itd.? A jak Jarosław będzie rządził, to Polska będzie krajem miodem i mlekiem płynącym, gdzie każdy będzie miał duże mieszkanie, dobrą pracę, 100 dni urlopu, nowy dobrej klasy samochód, w kraju będzie panowało prawo i sprawiedliwość, a królem zostanie Jezus Chrystus?

BTW: obiecałaś mi opowiedzieć o najnowszej historii najnowszej Polski, o tym jak jest kondominium Nimieckim i jednocześnie pachołkiem Rosji.
            • desper.atka Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 22:05
              fuks0 napisał:

obiecałaś mi opowiedzieć o najnowszej historii najnowszej Polski, o tym ja
              > k jest kondominium Nimieckim i jednocześnie pachołkiem Rosji.

Obawiam się, że całej historii tutaj nie zgłębimy bo zajęłoby to bardzo wiele czasu. Skupmy się zatem na palącym problemie suwerenności Polski.
              Nie muszę chyba przypominać o 3 zaborach i 2 wojnach światowych , z których w każdym brały udział Rosja i Niemcy.
              podstawowym błędem polskiej polityki zagranicznej jest prowadzenie dyplomacji w bardzo uległy sposób. tańczymy jak nam zagrają. Efektem tego jest podpisanie umowy na dostawy gazu na 30 lat na niekorzystnych warunkach, budowa gazociągu omijającego nasze ziemie i utrudniającego nam dostęp do morza, i inne.
              Natomiast błędem w polityce wewnętrznej jest prywatyzacja wszystkiego co się da. Jak wiadomo Polacy są narodem bardzo heroicznym i walecznym w sytuacji wojny natomiast niezwykle podatnym na wszelkiego rodzaju g laski, mydlenie oczu, poklepywanie po plecach i otrzymywanie „prezentów”. Wyprzedawanie przedsiębiorstw, instytucji i ziemi podmiotom z kapitałem zagranicznym na czym korzystają szczególnie Niemcy ale także sprzedaż większości udziałów Lotosu i Orlenu podmiotom z rosyjskim kapitałem. Niepokojące są również informacje o sprzedaży koncesji na wydobycie gazu łupkowego. Jaki jest sens w sprzedawaniu czegoś co się ma a potem kupowaniu tego dużo drożej? Dlaczego pozwalamy sobą pomiatać? Posiadając takie bogactwa naturalne i rozwinięte rolnictwo powinniśmy być państwem samowystarczalnym. Poza tym Polska jest krajem leżącym w samym środku Europy, biegną tędy główne szlaki komunikacyjne wschód – zachód. Powinniśmy być traktowani jak równorzędny partner nikt nam łaski nie robi. Ale o to trzeba zawalczyć. Czy utrzymywanie dobrych stosunków z mocarstwowymi sąsiadami powinno odbywać się za wszelka cenę nawet kosztem własnej godności i suwerenności?
              • fuks0 Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 22:53
                > Obawiam się, że całej historii tutaj nie zgłębimy bo zajęłoby to bardzo wiele c
                > zasu. Skupmy się zatem na palącym problemie suwerenności Polski.
                > Nie muszę chyba przypominać o 3 zaborach i 2 wojnach światowych , z których w k
                > ażdym brały udział Rosja i Niemcy.

W każdej z tych sytuacji głownie winnymi byli Polacy. W przypadku rozbiorów przywileje szlachty i kiepscy królowie. Gdyby Polska była na miejscu Prus (Niemiec obecnie), Rosji czy Austrii postąpiłaby tak samo. Wystarczy wspomnieć chociażby rok 1939 kiedy to Polska skorzystała z okazji i zagarnęła część Czech (wcześniej także korzystaliśmy z okazji).

Odnośnie 2. wojny światowej błędem było niedołączenie się ani do Niemców ani do Rosji (a takową możliwość mieliśmy). Nasz kraj chciał być neutralny, tyle że w owym czasie było to niewykonalne.

> Efektem tego jest podpisanie
                > umowy na dostawy gazu na 30 lat na niekorzystnych warunkach,

Za PiSu podpisano umowę na jeszcze gorszych warunkach. Z tego co ostatnio czytałem, to Polska będzie mogła taniej kupować gaz od Niemców.

> budowa gazociągu o
                > mijającego nasze ziemie i utrudniającego nam dostęp do morza,

Do którego to budowy walnie przyczynili się bracia Kaczyńscy machając szabelką w tą i wewte.

> . Jak wiadomo Polacy są narodem bardzo heroicznym i walecznym w sytuacji wojny

Bitny i w większości głupi.

> natomiast niezwykle podatnym na wszelkiego rodzaju g laski, mydlenie oczu, pokl
                > epywanie po plecach i otrzymywanie „prezentów”.

Są podatni przede wszystkim na socjalistyczne brednie i głosują na partie, które obiecują złote góry (podwyżki dla tych, podwyżki dla tamtych itp., darmowe to i tamto)

Przedsiębiorstwa, które nie przynoszą zysków (i nie tylko takie zresztą) powinny być prywatyzowane. Popatrz sobie na najbogatsze kraje a zauważysz, że w zdecydowanej większości firmy są prywatne, a nie państwowe. Państwowe firmy są w większości źle zarządzane.

> Wyprzedawanie przed
                > siębiorstw, instytucji i ziemi podmiotom z kapitałem zagranicznym na czym korzy
                > stają szczególnie Niemcy

Jakieś dowody?

> Niepokojące są również informacje o sprzedaż
                > y koncesji na wydobycie gazu łupkowego. Jaki jest sens w sprzedawaniu czegoś co
                > się ma a potem kupowaniu tego dużo drożej?

Koncesja to nie sprzedaż złóż. Poza tym odwierty, to bardzo kosztowna sprawa.

>Dlaczego pozwalamy sobą pomiatać?

Kiedy, gdzie? Jeżeli ktoś nami pomiatał w najnowszej historii, to USA za rządów PiSu.

>P
                > osiadając takie bogactwa naturalne i rozwinięte rolnictwo powinniśmy być państw
                > em samowystarczalnym.

Gaz łupkowy na razie to tylko przypuszczenia. Jakie inne wielkie bogactwa naturalne posiadamy? Rolnictwo? Rozwinięte rolnictwo? Gdzie? Zdecydowana większość rolników (oficjalnie rolników) to kilku-hektarowcy, do których zdecydowanie więcej trzeba dopłacać niż warta jest ta ich produkcja.

> powinniśmy być państw
                > em samowystarczalnym.

Nie istnieją państwa samowystarczalne. Nawet USA, nawet Chiny, nawet Niemcy.

> Czy utrzymywanie dobrych stosunków z mocarstwowymi sąsiadami powinno o
                > dbywać się za wszelka cenę nawet kosztem własnej godności i suwerenności?

1. Nie wiem czy wiesz, ale Polska głównie eksportuje swoje towary do Niemiec, do Rosji także sporo. Złe stosunki z tymi krajami, to znaczne straty dla naszej gospodarki. Polscy rolnicy i polskie firmy straciły mnóstwo pieniędzy przez embargo nałożone przez Rosjan w wyniku machania szabelką przez Kaczyńskich.
                2. Podaj mi konkretną sytuację, w której tą godność i suwerenność straciliśmy.

Głównymi przyczynami nie-najlepszej sytuacji w Polsce są przywileje różnych grup zawodowych : górników, rolników, prokuratorów, mundurowych, kościoła, związków zawodowych itd. - ich przywileje kosztują kilkadziesiąt miliardów rocznie.

• desper.atka Re: Samotność jest piękna 04.11.11, 21:34
                  W każdej z tych sytuacji głownie winnymi byli Polacy. W przypadku rozbiorów przywileje szlachty i kiepscy królowie. Gdyby Polska była na miejscu Prus (Niemiec obecnie), Rosji czy Austrii postąpiłaby tak samo. Wystarczy wspomnieć chociażby rok 1939 kiedy to Polska skorzystała z okazji i zagarnęła część Czech (wcześniej także korzystaliśmy z okazji).

zgadzam się, to co dzieje się współcześnie to też wina Polaków, którzy nie dbają o swoje interesy

Odnośnie 2. wojny światowej błędem było niedołączenie się ani do Niemców ani do Rosji (a takową możliwość mieliśmy). Nasz kraj chciał być neutralny, tyle że w owym czasie było to niewykonalne.

ni4e zgadzam się. to byłoby równoznaczne z wynarodowieniem. myślisz, że gdyby tak się stało na mapie świata widniałaby Polska???

> Efektem tego jest podpisanie
                  > umowy na dostawy gazu na 30 lat na niekorzystnych warunkach,

Za PiSu podpisano umowę na jeszcze gorszych warunkach. Z tego co ostatnio czytałem, to Polska będzie mogła taniej kupować gaz od Niemców.

???
                  jak możemy kupować od Niemców skoro mamy umowę z Rosją??

> budowa gazociągu o
                  > mijającego nasze ziemie i utrudniającego nam dostęp do morza,

Do którego to budowy walnie przyczynili się bracia Kaczyńscy machając szabelką w tą i wewte.

raczej negocjując korzystne dla Polski dostawy gazu i zyski z tranzytu a wykiwać dał się rząd po 2007 roku

> . Jak wiadomo Polacy są narodem bardzo heroicznym i walecznym w sytuacji wojny

Bitny i w większości głupi.

> natomiast niezwykle podatnym na wszelkiego rodzaju g laski, mydlenie oczu, pokl
                  > epywanie po plecach i otrzymywanie „prezentów”.

Są podatni przede wszystkim na socjalistyczne brednie i głosują na partie, które obiecują złote góry (podwyżki dla tych, podwyżki dla tamtych itp., darmowe to i tamto)

nieograniczony dostęp do narkotyków, bezkarność za jazdę rowerem po pijanemu (na razie tylko tyle), która też zagraża bezpieczeństwu na drodze, adopcję dzieci przez pary homo, nauczycieli - transwestytów, czy wolność religijna dla wszystkich oprócz chrześcijan

Przedsiębiorstwa, które nie przynoszą zysków (i nie tylko takie zresztą) powinny być prywatyzowane.

ok, ale czemu koniecznie zagranicznemu kapitałowi?? gdyby zostały w zarządzie polskich podmiotów, przynosiły by zyski nam (podatki, wzrost PKB) a nie innym krajom

Popatrz sobie na najbogatsze kraje a zauważysz, że w zdecydowanej większości firmy są prywatne, a nie państwowe. Państwowe firmy są w większości źle zarządzane.

więc zamiast zadbać o dobre zarządzanie lepiej je sprzedać za 3-5letnią dywidendę?

> Wyprzedawanie przed
                  > siębiorstw, instytucji i ziemi podmiotom z kapitałem zagranicznym na czym korzy
                  > stają szczególnie Niemcy

Jakieś dowody?

jakiej formy dowodów oczekujesz???

> Niepokojące są również informacje o sprzedaż
                  > y koncesji na wydobycie gazu łupkowego. Jaki jest sens w sprzedawaniu czegoś co
                  > się ma a potem kupowaniu tego dużo drożej?

Koncesja to nie sprzedaż złóż. Poza tym odwierty, to bardzo kosztowna sprawa.

no rzeczywiście raczej trudno byłoby przenieść złoża na inne terytorium...
                  więc innym odwierty się opłacają a nam nie, czy eksploatacja złóż nie przyniesie zysków, które pokryją koszty i jeszcze napędzą gospodarkę???

>Dlaczego pozwalamy sobą pomiatać?

Kiedy, gdzie? Jeżeli ktoś nami pomiatał w najnowszej historii, to USA za rządów PiSu.

w jaki sposób USA pomiatało Polską???

> osiadając takie bogactwa naturalne i rozwinięte rolnictwo powinniśmy być państw
                  > em samowystarczalnym.

Gaz łupkowy na razie to tylko przypuszczenia. Jakie inne wielkie bogactwa naturalne posiadamy? Rolnictwo? Rozwinięte rolnictwo? Gdzie? Zdecydowana większość rolników (oficjalnie rolników) to kilku-hektarowcy, do których zdecydowanie więcej trzeba dopłacać niż warta jest ta ich produkcja.

przede wszystkim produkcja jest naturalna, Polskie produkty rolne są poszukiwane za granicą, jako posiadające wysoką jakość. jeśli chcesz jeść produkty modyfikowane genetycznie, które w 3 czy 4 pokoleniu powodują bezpłodność, mają też inne negatywne skutki dla zdrowia organizmów żywych oraz gleby w której rosną - to życzę smacznego

> powinniśmy być państw
                  > em samowystarczalnym.

Nie istnieją państwa samowystarczalne. Nawet USA, nawet Chiny, nawet Niemcy.

chodzi mi tu o równorzędne partnerstwo, które nam się całkowicie należy

> Czy utrzymywanie dobrych stosunków z mocarstwowymi sąsiadami powinno o
                  > dbywać się za wszelka cenę nawet kosztem własnej godności i suwerenności?

1. Nie wiem czy wiesz, ale Polska głównie eksportuje swoje towary do Niemiec, do Rosji także sporo. Złe stosunki z tymi krajami, to znaczne straty dla naszej gospodarki. Polscy rolnicy i polskie firmy straciły mnóstwo pieniędzy przez embargo nałożone przez Rosjan w wyniku machania szabelką przez Kaczyńskich.

embargo było celowym zagraniem polityki zgr Rosji dla stłumienia rozwoju Polskiej gospodarki, jeśli będziemy chodzić na kolanach przed naszymi sąsiadami to będą nas bardziej szanować???

2. Podaj mi konkretną sytuację, w której tą godność i suwerenność straciliśmy.

negocjacje przy budowie gazociągu północnego,
                  sprawa ujawniania mordu katyńskiego z 1940r

• noajdde Re: Samotność jest piękna 27.10.11, 00:07
                Ale brednie. Dotrwałem do "Polacy są narodem bardzo heroicznym i walecznym", dalej nie chce mi się czytać. Odnoszę ostatnio wrażenie, że to forum zamienia się w jakąś propagandowo-agitacyjną kolportację ortodoksyjnych klerykałów i nacjonalistów.
                • noajdde Re: Samotność jest piękna 27.10.11, 00:09
                  Tylko co to ma wspólnego z problemami ludzi "nieśmiałych i samotnych"? Chyba, że właśnie takie są skutki wyznawania w/w poglądów.
                • desper.atka Re: Samotność jest piękna 04.11.11, 21:36
                  noajdde napisał:

> Ale brednie. Dotrwałem do "Polacy są narodem bardzo heroicznym i walecznym", da
                  > lej nie chce mi się czytać. Odnoszę ostatnio wrażenie, że to forum zamienia się
                  > w jakąś propagandowo-agitacyjną kolportację ortodoksyjnych klerykałów i nacjon
                  > alistów.

zajrzyj proszę do słownika
          • fallus25cm Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 13:18
            Nie chcę mi się z tobą babrać w tym kaczym bagnie nienawiści i nietolerancji. Mam tylko prośbę - odpitolcie się od Owsiaka, bo możecie wszyscy, razem z rydzem i yarem, mu co najwyżej tyłem podetrzeć.
    • raziel24 Re: Samotność jest piękna 25.10.11, 22:18
      Ha ha ha normalni za granicasmile No ja tam widzialem jeszcze wieksza degeneracje umyslowa niz u nas w kraju
      • oszukany.32 Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 06:42
        No ja np. też jestem za granicą tego badziewnego kraiku.
        Rozmawiam i spotykam się tylko z tymi którzy należą do normalnej 30procentowej części.
        Urzędy, problemy starych babek co całe życie głosowały na PZPR, a teraz bidują, zrzędzenie sąsiadek na ławce jak to wszystko drożeje, i że "młodzi nie mają pracy" tyle mnie obchodzi co zeszłoroczny śnieg.
        Batożyć ich, dowalać podwyżkę za podwyżką, eksmitować, ja tam mogę spać pod płotem, byleby jak najwięcej z tych 70procent cierpiało.
        Walą mnie dyskoteki, balangi, seriale tv, fejsbuki, nasze klasy. Normalny człowiek spędza czas w normalny sposób.
        Mam swój domowy antykwariat, "parę" kultowych seriali na płytkach, stare mecze.
        Do tego pudełka z osobistymi "sentymentaliami".
        Jutro posiedzę w biurze PiS, potem pójdę do pracy pogadać z emerytowanym majorem WP.
        Pogadamy o potrzebie zrobienia porządku, i o degeneracji patologii i zboczeniu ogólnemu.
        I tak samo jak major cieszę się, że s.r.a.m. na Rzeczypospolitą. Najbardziej skundlone państewko jakie istnieje.

Cieszę się że są tacy jak ja, a to że tamtego "narodku-smrodku" jest ileś tam, wali mnie to. Nie są to dla mnie partnerzy. Może na mnie skoczyć najlepsza laska w mieście, ale jeśli będzie od paligłupów czy pomiotu, to już wolę być gejem. big_grin

Serce się raduje gdy spotyka się na ulicy "swojego", kto zawsze był za PiSem. I jeszcze bardziej gdy sąsiadce platformerce rodzina się przez kredyty i zdrady wali big_grin big_grin
        • fuks0 Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 08:28
          Idź się człowieku leczyć.
        • raziel24 Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 11:10
          Fanatyk polityczny czy jak? Co Tobie zrobila sasiadka co glosuje na platforme? Ja na Pis nigdy nie zaglosuje ale nie czuje do tej parti ani ich wyborcow urzedowej nienawisci a pozatym co Ty sie tak podniecasz? PIS to moze jest rydzykowa armia zbawienia Jedyna sluszna rasa i religia Hai Jaro? Cywilizacja to tolerancja nadludziu a co nowe pokolenie to biadolenie jakie to one pozbawione wartosci fuj ochyda a Paliglupy i Pomioty jak ich nazwales to przecie ludzie a Pan Bog o ile wiem zabrania Tobie nienawidziec blizniego i zyczyc mu zle a propo sasiadki wiec psiocz sobie na partie jako organizacje i jej bledy bo masz do tego prawo a nie na wyborcow ktorzy jedyne co zawinili to to ze zaglosowali inaczej niz Ty nadludziu. Oczywiscie bez urazy "chlopie" nie chce Cie prowokowac zmierzam do tego ze polityka w ostatnich latach poroznila strasznie narod do tego stopnia ze Polak Polakowi reki nie poda a i opluje z powodu glupich partyjek ktore maja nas wszystkich gleboko w rzyci i dbaja tylko o morale swojego elektoraciku bo bez niego ciezko o cieplutki bezpieczny mandacik
          • fallus25cm Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 13:20
            Nic a nic się nie znasz. Wszystkiemu są winni ONI, żydzi, pedały, masoni, cykliści, homoparady, niemcy i ruscy.
            • raziel24 Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 13:42
              Jasne zawsze winni sa ONI nigdy MY
            • raziel24 Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 13:45
              Swoja droga jesli sa winni wszystkiemu to kolo pewnie tez wynalezli
              • oszukany.32 Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 14:29
                To zaraz podam mały przykładzik z życia. Wczorajszy Express Reporterów.

Była sobie rodzinka, kobieta z mężem całe życie uczciwie pracowali w PRL a potem harowali na własnym w III RP.

Ale zachorowali, nie byli w stanie spłacić długów, czynszu, leków, zrobił się dług, nie za wielki może w skali kilkunastu tys. bodaj. Ale spółdzielnia "zawołała" komornika, a ten ich cały dorobek ciężkiego życia po prostu sprzedał na licytacji wraz z nimi jakiemuś kolesiowi "biznesmenowi" (co w ten sposób "nabył" 500 mieszkań).

Znali kruczki prawne, i pomimo że teoretycznie przysługiwało zlicytowanemu państwu mieszkanie socjalne, nowy właściciel dał im jakąś norę bez wody i światła, z dwoma materacami po bezdomnych, kupą desek i workiem na podłodze.

Kobieta jeszcze walczyła, więc ten ją gnoił. Wynoś się suko, jak cię wyrzucę do lokalu socjalnego, to będziesz spała z dwoma bezdomnymi. J...ł cię pies.

Grał na zamęczenie psychiczne. Co ciekawe wszystko zgodnie z prawem, nie robił nic niedozwolonego. Zresztą skąd ci biedni ludzie mają znać kruczki.

W końcu mąż umarł na zawał, kobieta się poddała. Przygarnęła ją na starość do sieni jakaś dalsza rodzina. A jak ktoś samotny by był, to kanał ciepłowniczy. Ale o tym paligłupy nie myślą, aby się naćpać tu i teraz, a potem oj będzie płacz.

Do czego zmierzam. Kapitalizm to system, w którym człowiek bogaci się pracą, lub wiedzą.

A tu? Osoby te w Demokratycznym państwie Prawa nie popełniły żadnego przestępstwa, nie były menelami, nie ukradły nic, pracowały dziesiątki lat, płaciły vaty, pity, city, srity, shity, nfzy, na utrzymanie pasożytów z Wiejskiej i chwastów z urzędów, teraz jedna w piachu a druga na łasce innych.

A cwaniaczek któremu nie chce się robić i po prostu dorabiać, albo np. zarabiać jak normalny człowiek jako dentysta, inżynier, matematyk, hodowca, czy dziennikarz obywatelski i coś tworzyć w swoim życiu, nie płacący zapewne żadnych vatów, dzięki układom, woli iść na skróty.

Znać paru cwaniaczków z układu i tylko czyhać jak hiena na padlinę. A potem szybki zysk w szybkim czasie bez ubrudzenia sobie rączek i bez wysiłku jakim jest życie. I to jeszcze na krzywdzie ludzkiej.

A takich spraw są setki, pokazują jedną z braku czasu antenowego.

Ale do czasu. Może i jego dotknie "przemiał" szybciej niż się spodziewa. Wypasiona fura skóra i komóra może szybko zakończyć się na najbliższym drzewie.

Mnie w PiS nazywali radykałem, gdyż kazałem robić akcje pod kościołami, żeby zakazać agitacji wyborczej na mszach.

I mają. Księża odczytują nazwiska kandydatów PO. A potem partia nazywająca się "kościelną" i pokazująca się w otoczeniu biskupów, która wprowadzając swoje prawa gwałci katechizm, w którym jest napisane: najcięższe z grzechów wołającego o pomstę o nieba, to obok sodomii i zabójstw, to krzywdzenie ubogich, wdów i sierot.

A ja który przeżyłem wiele i widziałem wiele krzywdy, nie uznaję za ludzi, tylko za podłe zwierzęta tych, którzy nie mają nawet odrobiny serca i sumienia.

Dlatego społeczeństwo, czyli tzw. polactwo dzielę na ludzi, tych którzy coś sobą reprezentują oraz hieny nie-ludzi. Jakoś tak się dziwnie składa, że gdy potrzebowałem pomocy, najwięcej dostałem od tych co na chleb nie mają.

Na najniższej półce są dla mnie takie kreatury, jak pan "biznesmen". Jest jak za okupacji. Byli Niemcy, folksdojcze, i Polacy-Kapo w obozach. Najgorsi z nich byli kapo, potem folksdojcze, i na końcu Niemcy.

Teraz jest tak samo. Pracownik np. Tesco czy innego zakładu gdzie bezrobocie niczego złego od szefa czy zarządu osobiście nie dozna. Od kolegi z pracy podpier.d.alacza (każdy walczy o byt) już tak. A najgorsi są kierownicy często bywa tak, że koleś po zawodówce rządzi mądrzejszym i uczciwszym od siebie, i gnoi go jak zwyrodnialec psa.

Radzę się obudzić. Są czasy 1939-45. Nie ma żadnej uczciwości, miłości, zasad, jest świat zwierząt.

Potrzeby motłochu sprowadzone do nażreć się, wykasztanić, obejrzeć TV, zamoczyć, i iść spać. A dla kapo jeszcze pojechać gdzieś, coś kupić gdzieś.

Dlatego najlepiej olać ten świat albo z niego odejść. Nie żal umierać będzie w tym syfie.

P.S. W poniedziałek oszukany.33 big_grin
                • raziel24 Re: Samotność jest piękna 26.10.11, 15:00
                  I tu Cie zaskocze zapewne ale uwazam ze rzadzaca partia jest do d... ale w Pis tez nie wierze mieli dwa lata i nic z tego nie wyszlo ,a moj sasiad notariusz w tych latach za swoje legalne zarobki kupil sobie 2 domy nie przepracowujac sie, a teraz tylko moralnoscia sie zaslaniaja a pomyslu na gospodarke oprocz tych nierealnych populistycznych nie maja.. Socjalizm byl zly ale demokracja rajem dla uczciwych tez nie jest moze wkoncu jakas madra glowa wymysli jakis ustruj bedacy po srodku al e co z tego bogaci sie ograc nie dadza a twoj przyklad tej babki to i za rzadow Prawa i Sprawiedliwosci ludzie biede klepali i byli wyzyskiwani
    • piorex12 Samotność jest piękna 08.11.11, 16:35
      Zgadzam się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka