Dodaj do ulubionych

Skąd ten lisek

21.10.18, 17:02
się wziął właściwie?
Obserwuj wątek
    • po-ranna-kawa Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 17:22
      Pewnie jak to lisek - chodził koło drogi i wpadł
      • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 17:30
        Kawo - faktycznie moża ta Twoja wersja prawdziwa. Bo tam w piosence jest "nie ma ręki ani nogi" - i patrz: zgadza się!
        To ten! wink
    • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 17:28
      O tym konkretnym lisku słyszałam dwie wersje:
      - baba opowiadała, że bocian wiosną spuszczał do nory, ale nie trafił, i się liskowi zeszło do zimy szukać swojego przyszłego domu;
      - dziad opowiadał, że lis z lisicą harcowali w kapuście tak ostro, że aż na łąkę zaszli. Nawet nie zauważyli, że coś wyskoczyło, bo byli przekonani, że uważali.
      No i nie wiem, komu wierzyć... Chyba babie - bo dziady to kłamcy wink
      • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 18:06
        A baby - perfidne kanciary i manipulantki wink No. To pryncypia ustalone
        • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 18:13
          Znaczy, że pierwsza wersja też nieprawdziwa? Eh...
          Dałam się okantować i zmanipulować jakiejś babie, a do prawdy o lisku nawet się nie zbliżyłam?
          Moje pryncypia w tym momencie zostały zdeptane...
          Co ja mam teraz zrobić? Czekaj, czekaj... Jak wy sobie z tym radzicie?... Aaaa, wiem - idę do następnej baby... wink
          • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 18:21
            > Dałam się okantować i zmanipulować jakiejś babie, a do prawdy o lisku nawet się nie zbliżyłam?

Nie chciałem Ci tego uświadamiać z aż tak przeraźliwą jaskrawością, ale skoro sama i tak tego doszłaś ..

> Moje pryncypia w tym momencie zostały zdeptane...

Łączę się w bulu i nadziei wink

> Co ja mam teraz zrobić?

Się pyta jak dziecko. Usiąść i płakać. Od tysięcy lat sprawdzona dziewczyńska taktyka. I co najdziwniejsze - działa jak złoto. Facet jakby choćby co 5-ty raz razem z Wami chlipał, w miesiąc odwinąłby kite z odwodnienia, a Wy w jakiś tajemniczy sposób rozkwitacie wink

www.youtube.com/watch?v=oIq5X_Z0gO8
            • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 18:39
              gyubal_wahazar napisał:

>
              > Nie chciałem Ci tego uświadamiać z aż tak przeraźliwą jaskrawością, ale skoro s
              > ama i tak tego doszłaś ..
              >
              To znaczy, że dorównuję Tobie inteligencją, więc Twoje nadzieje na bycie mądrzejszym muszą zmaleć wink

Facet jakby choćby co 5-ty raz
              > razem z Wami chlipał, w miesiąc odwinąłby kite z odwodnienia, a Wy w jakiś taje
              > mniczy sposób rozkwitacie wink

Są na to dwie teorie:
              - pierwsza to taka, że mamy w sobie więcej wilgoci, która musi gdzieś mieć ujście wink
              - druga - że ta woda we łzach to na pokaz jedynie... wink
              I w co tu wierzyć? Popatrzmy na sprawdzalność dowodów:
              Pierwszą teorię mogą sprawdzić i baby i chłopy, drugą - tylko baby - a że baby to kanciary i manipulantki, to wolę wierzyć w pierwszą wink
              • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 19:03
                > To znaczy, że dorównuję Tobie inteligencją, więc Twoje nadzieje na bycie mądrzejszym muszą zmaleć wink

Jest gorzej niż myślisz: przewyższasz mnie, dlatego nie stworzylibyśmy harmonijnego związku (nawet gdybym jakimś cudem uniknął odwiedzin Mortkowej brzytwy wink )

> Pierwszą teorię mogą sprawdzić i baby i chłopy, drugą - tylko baby - a że baby to kanciary i manipulantki, to wolę wierzyć w pierwszą

Fiu-fiu- fiuuuuu, na polonistyce tak dedukcji uczą, czyś samorodny talent ? wink
                • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 19:16
                  gyubal_wahazar napisał:
                  >
                  > Jest gorzej niż myślisz: przewyższasz mnie, dlatego nie stworzylibyśmy harmonij
                  > nego związku (nawet gdybym jakimś cudem uniknął odwiedzin Mortkowej brzytwy wink
                  > )

Fiu fiu Fiuuu - na informatyce takiego myślenia przyczynowo-skutkowego uczą czyś samorodny talent? wink
                  >
                  >
                  > Fiu-fiu- fiuuuuu, na polonistyce tak dedukcji uczą, czyś samorodny talent ? wink

Jest gorzej niż myślisz: wcale nie urodziłam się utalentowana, a i takiej dedukcji nie nauczyłam się na polonistyce, tylko od co poniektórych forumowiczów wink
                  • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 20:11
                    > Fiu fiu Fiuuu - na informatyce takiego myślenia przyczynowo-skutkowego uczą czyś samorodny talent? wink

Was i Wasze poprzedniczki sprzed lat pilnie podglądałem wink

> takiej dedukcji nie nauczyłam się na polonistyce, tylko od co poniektórych forumowiczów wink

Ja się też na Mortkowym sanskrycie nielicho podciagnąłem, choć początkowo ździebko mnie wkurzał wink
                    • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 20:16
                      Podglądacz! I do tego nerwus wink
                      • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 20:41
                        Nerwus ? No proszę Cię. Naczelny jogin Tybetu, mógłby ode mnie korki brać.
                        Ale że szarmancji wobec dam haniebnie nie wyeksponowałaś, to tego Ci prędko nie zapomnę wink
                        • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:02
                          Owe cechy wywiedzione zostały na podstawie Twojej poprzedniej wypowiedzi. Nie bądź więc zdziwiony, że szarmancji wobec dam w moim podsumowaniu nie znalazłeś wink
                          • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:17
                            Niczym nie osłodziłaś mi tych połajanek, stąd poczucie rozpaczliwego niedopieszczenia. Widzisz jak monstrualnie zawiła jest męska dusza ? wink
                            • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:31
                              Czyż samo to, że na podstawie Twoich wypowiedzi uda się wnioskować na temat zawiłości, nie jest dla Ciebie dostatecznie słodkim komplementem? wink
                              • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:34
                                Daj chwilę na rozkochanie się w tym sofizmacie wink cdn ..
                                • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:57
                                  Dalibóg jest, alem ci ja z tej nienapasionej ciżby, co wiecznie werbalnych pieszczot złakniona wink
                                  • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:04
                                    Nie wiem, jak u innych, ale u mnie jest zasada akcja - reakcja wink

No, luknę jeszcze na wątasa z rockowymi balladami i lecę powoli w piernatki
                                    • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:07
                                      Ja też, bo przegiąłem wczoraj. Do jutra smile
                                      • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:10
                                        A co wczoraj? Jakieś poniewierańsko było, że musisz odespać?
                                        • gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:16
                                          Do 2giej z groszami w szachy lutowałem, bo podejrzanie dobrze szło. A skąd pomysł z poniewierańskiem ? Ładnie tak innych po sobie osądzać ? wink
                                          • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:23
                                            O, przepraszam, nie po sobie! - ja dość wcześnie (jak na mnie) poszłam spać, i to z rączkami na kołderce wink
                                            Także ten wink
                                            Dobranoc smile
                                            • to_ja_pisze Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:25
                                              Nie wiecie co tracicie tongue_out
                                              • autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:28
                                                A co? Drugą imprę kręcisz? Kuuurde, a ja już taka zmęczona, że chyba tylko jedną nóżką bym potupała, i jednym biodrem zakręciła, a nie dwoma wink