po-ranna-kawa Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 17:22 Pewnie jak to lisek - chodził koło drogi i wpadł Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 17:30 Kawo - faktycznie moża ta Twoja wersja prawdziwa. Bo tam w piosence jest "nie ma ręki ani nogi" - i patrz: zgadza się! To ten! Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 17:28 O tym konkretnym lisku słyszałam dwie wersje: - baba opowiadała, że bocian wiosną spuszczał do nory, ale nie trafił, i się liskowi zeszło do zimy szukać swojego przyszłego domu; - dziad opowiadał, że lis z lisicą harcowali w kapuście tak ostro, że aż na łąkę zaszli. Nawet nie zauważyli, że coś wyskoczyło, bo byli przekonani, że uważali. No i nie wiem, komu wierzyć... Chyba babie - bo dziady to kłamcy Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 18:06 A baby - perfidne kanciary i manipulantki No. To pryncypia ustalone Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 18:13 Znaczy, że pierwsza wersja też nieprawdziwa? Eh... Dałam się okantować i zmanipulować jakiejś babie, a do prawdy o lisku nawet się nie zbliżyłam? Moje pryncypia w tym momencie zostały zdeptane... Co ja mam teraz zrobić? Czekaj, czekaj... Jak wy sobie z tym radzicie?... Aaaa, wiem - idę do następnej baby... Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 18:21 > Dałam się okantować i zmanipulować jakiejś babie, a do prawdy o lisku nawet się nie zbliżyłam? Nie chciałem Ci tego uświadamiać z aż tak przeraźliwą jaskrawością, ale skoro sama i tak tego doszłaś .. > Moje pryncypia w tym momencie zostały zdeptane... Łączę się w bulu i nadziei > Co ja mam teraz zrobić? Się pyta jak dziecko. Usiąść i płakać. Od tysięcy lat sprawdzona dziewczyńska taktyka. I co najdziwniejsze - działa jak złoto. Facet jakby choćby co 5-ty raz razem z Wami chlipał, w miesiąc odwinąłby kite z odwodnienia, a Wy w jakiś tajemniczy sposób rozkwitacie www.youtube.com/watch?v=oIq5X_Z0gO8 Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 18:39 gyubal_wahazar napisał: > > Nie chciałem Ci tego uświadamiać z aż tak przeraźliwą jaskrawością, ale skoro s > ama i tak tego doszłaś .. > To znaczy, że dorównuję Tobie inteligencją, więc Twoje nadzieje na bycie mądrzejszym muszą zmaleć Facet jakby choćby co 5-ty raz > razem z Wami chlipał, w miesiąc odwinąłby kite z odwodnienia, a Wy w jakiś taje > mniczy sposób rozkwitacie Są na to dwie teorie: - pierwsza to taka, że mamy w sobie więcej wilgoci, która musi gdzieś mieć ujście - druga - że ta woda we łzach to na pokaz jedynie... I w co tu wierzyć? Popatrzmy na sprawdzalność dowodów: Pierwszą teorię mogą sprawdzić i baby i chłopy, drugą - tylko baby - a że baby to kanciary i manipulantki, to wolę wierzyć w pierwszą Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 19:03 > To znaczy, że dorównuję Tobie inteligencją, więc Twoje nadzieje na bycie mądrzejszym muszą zmaleć wink Jest gorzej niż myślisz: przewyższasz mnie, dlatego nie stworzylibyśmy harmonijnego związku (nawet gdybym jakimś cudem uniknął odwiedzin Mortkowej brzytwy ) > Pierwszą teorię mogą sprawdzić i baby i chłopy, drugą - tylko baby - a że baby to kanciary i manipulantki, to wolę wierzyć w pierwszą Fiu-fiu- fiuuuuu, na polonistyce tak dedukcji uczą, czyś samorodny talent ? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 19:16 gyubal_wahazar napisał: > > Jest gorzej niż myślisz: przewyższasz mnie, dlatego nie stworzylibyśmy harmonij > nego związku (nawet gdybym jakimś cudem uniknął odwiedzin Mortkowej brzytwy > ) Fiu fiu Fiuuu - na informatyce takiego myślenia przyczynowo-skutkowego uczą czyś samorodny talent? > > > Fiu-fiu- fiuuuuu, na polonistyce tak dedukcji uczą, czyś samorodny talent ? Jest gorzej niż myślisz: wcale nie urodziłam się utalentowana, a i takiej dedukcji nie nauczyłam się na polonistyce, tylko od co poniektórych forumowiczów Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 20:11 > Fiu fiu Fiuuu - na informatyce takiego myślenia przyczynowo-skutkowego uczą czyś samorodny talent? wink Was i Wasze poprzedniczki sprzed lat pilnie podglądałem > takiej dedukcji nie nauczyłam się na polonistyce, tylko od co poniektórych forumowiczów wink Ja się też na Mortkowym sanskrycie nielicho podciagnąłem, choć początkowo ździebko mnie wkurzał Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 20:41 Nerwus ? No proszę Cię. Naczelny jogin Tybetu, mógłby ode mnie korki brać. Ale że szarmancji wobec dam haniebnie nie wyeksponowałaś, to tego Ci prędko nie zapomnę Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:02 Owe cechy wywiedzione zostały na podstawie Twojej poprzedniej wypowiedzi. Nie bądź więc zdziwiony, że szarmancji wobec dam w moim podsumowaniu nie znalazłeś Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:17 Niczym nie osłodziłaś mi tych połajanek, stąd poczucie rozpaczliwego niedopieszczenia. Widzisz jak monstrualnie zawiła jest męska dusza ? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:31 Czyż samo to, że na podstawie Twoich wypowiedzi uda się wnioskować na temat zawiłości, nie jest dla Ciebie dostatecznie słodkim komplementem? Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:34 Daj chwilę na rozkochanie się w tym sofizmacie cdn .. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:57 Dalibóg jest, alem ci ja z tej nienapasionej ciżby, co wiecznie werbalnych pieszczot złakniona Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:04 Nie wiem, jak u innych, ale u mnie jest zasada akcja - reakcja No, luknę jeszcze na wątasa z rockowymi balladami i lecę powoli w piernatki Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:07 Ja też, bo przegiąłem wczoraj. Do jutra Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:10 A co wczoraj? Jakieś poniewierańsko było, że musisz odespać? Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:16 Do 2giej z groszami w szachy lutowałem, bo podejrzanie dobrze szło. A skąd pomysł z poniewierańskiem ? Ładnie tak innych po sobie osądzać ? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:23 O, przepraszam, nie po sobie! - ja dość wcześnie (jak na mnie) poszłam spać, i to z rączkami na kołderce Także ten Dobranoc Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:28 A co? Drugą imprę kręcisz? Kuuurde, a ja już taka zmęczona, że chyba tylko jedną nóżką bym potupała, i jednym biodrem zakręciła, a nie dwoma Nie możesz na jutro przełożyć? Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:32 Raczej pisałam o rączkach na kołderce, ale dobra widać głodnemu chleb na myśli Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 22:26 Bardzo zacnie Miejsce na ładnej chmurce za to Ci aniołki narychtują. A a'propos Mortka mnie naszło, że może razem z Kevinem singla z coverem 'Spytaj milicjanta' na obój i brzytwę w jakim lochu nagrywają Do jutra, Autoś Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 19:18 Autosia powiem Ci, że na niezłej balandze byłaś Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 19:28 Bo ze mną są same dobre imprezy! Ale temu lisku to zimno trochę, nie? Śnieg w tym roku wcześnie spadł No, ale ja się nie wtrącam - w końcu Tapatik to admin, zna się na forumowej robocie, a już na pewno na tak trywialnym zajęciu jak dobór zdjęć Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 20:13 Tojka, a dlaczego nam w balladowym nic nie puszczasz ? Rzuć tą robotę i pobrykaj nim zanurkujesz w piernatki I Dolorkę zgarnij przy okazji, jakbyś gdzieś zauważyła, ładnie proszę Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:15 A wiesz dzisiaj się dla odmiany opierniczam i tak jakoś wszystko leniwie idzie, pisanie tutaj też Ja już wiem! Lis to cwana, ruda i oziębła kobieta. To taka alegoria była. Ha! Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Skąd ten lisek 21.10.18, 21:33 Cwana, ruda, oziębła, i do tego jeszcze porzucona na śniegu - jakaż ona biedna! Odpowiedz Link
tapatik Re: Skąd ten lisek 22.10.18, 21:16 Żebym to ja pamiętał, gdzie ja wtedy polazłem i po co... Odpowiedz Link