stokrotka33 23.01.19, 20:03 Co sądzicie o portalach randkowych? Macie jakieś doświadczenie? Można poznać kogoś fajnego czy to tylko raj dla desperatow? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tapatik Re: Portal randkowy 23.01.19, 21:11 To samo co poza Internetem, tylko wybór większy, bo wszyscy zainteresowani są w jednym miejscu. Odpowiedz Link
999karolina Re: Portal randkowy 23.01.19, 21:17 Było kilka wątków na ten temat. Możesz pogrzebać w archiwum. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 23.01.19, 22:21 Stokrotko, przygotuj się na gigantyczną ilość idiotów, kretynów, napaleńców i innych świrów, będą stanowić oni ogromną większość facetów piszących do Ciebie. Śmiem jednak twierdzić, że zdarzają się na takich portalach normalni sensowni faceci. Mam kilku naprawdę przyzwoitych kolegów, którzy poznali swoje żony właśnie w ten sposób. Odpowiedz Link
stokrotka33 Re: Portal randkowy 23.01.19, 23:40 No właśnie jak w tym tłumie napalencow idiotow itd znaleźć kogoś sensownego oto jest pytanie 🙁 Odpowiedz Link
stokrotka33 Re: Portal randkowy 24.01.19, 00:43 Mam pytanie skąd pomysł na twój nick jest oryginalny 😊 Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Portal randkowy 24.01.19, 00:53 to nie oryginalność heh to już historia albo i pre... z dekadę czasu temu ukazałem się światu jako mortis zniknąłem na ponad 8 lat i wróciłem jako undead ot cała opowieść w wolnym i to bardzo wolnym tłumaczeniu nieumarły - pośmiertny heh a czemu pierw "pośmiertny" przeszukaj foruma heh taka zagadka Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Portal randkowy 24.01.19, 08:33 undead.mortis napisał: > real skoryguje heh Nie zawsze od razu. Dobrze się niektórzy kamuflują. Jak byłam na takim portalu to zawsze mnie nękał ten aspekt, że muszę tyle swojego cennego czasu tracić na różnych idiotów (nie w rozumieniu zarozumialstwa, tylko przemijającego życia) żeby znaleźć kogoś, do kogo mi serce zabije. Odpowiedz Link
andrzej71 Re: Portal randkowy 26.01.19, 15:04 Cześć Stokroteczko. Ja jestem sensowny i normaly. I nie chodzi mi tylko jedno. Bo pomiędzy mężczyzną i Kobietą musi być porozumienie Dusz. Dasz się zaprosić na randke? Pozdraiwam. Mariusz Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Portal randkowy 26.01.19, 16:54 O Mój Drogi, nie tak szybko Najpierw rozpoznanie w wykonaniu starszyzny plemiennej. Proszę napisać coś o sobie. Stokrotka z nami od niedawna, ale pokrzywdzić nie damy Odpowiedz Link
stokrotka33 Re: Portal randkowy 30.01.19, 23:56 Jesteś Andrzej czy Mariusz? Bo trochę myli mnie twój Nick Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 03.02.19, 17:55 stokrotka33 napisała: > Co z tą randka Cieplo..cieplo...Masz niewatpliwa ochote...? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Portal randkowy 03.02.19, 18:11 Ale pani natarczywa to odstrasza chyba? I ona jakby do Andrzejka pisała, Se? Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 03.02.19, 22:21 dolores2222 napisała: > Ale pani natarczywa to odstrasza chyba? > I ona jakby do Andrzejka pisała, Se? Moze sie dziewczyna lepiej poczuje dzieki tej rywalizacji, Dolores... I bedzie miala ciekawe sny. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Portal randkowy 04.02.19, 22:04 I ty jej to zapewnisz? Żyj marzeniami... Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 26.01.19, 21:03 stokrotka33 napisała: > No właśnie jak w tym tłumie napalencow idiotow itd znaleźć kogoś sensownego oto > jest pytanie 🙁 Myslisz, ze tu jest inaczej...? Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 26.01.19, 21:53 stokrotka33 napisała: > 😀😀😀 Stokrotne dzieki za te trzy zebate ikonki... Odpowiedz Link
stokrotka33 Re: Portal randkowy 26.01.19, 21:56 Zębatki są fajne hej jak spędzasz ten sobotni wieczór?może coś mi podpowiedź bo się nudzę Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 26.01.19, 22:02 stokrotka33 napisała: > Zębatki są fajne hej jak spędzasz ten sobotni wieczór?może coś mi podpowiedź bo > się nudzę Skoro pytasz dziewcze...: Steppenwolf gra koncert na duzym ekranie - na full, ja pichce, mysle o kobietach i ciesze sie zyciem.. Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 31.01.19, 14:19 stokrotka33 napisała: > Facet który gotuje jest sexi😀 Szczegolnie gdy przyrzadza balti chicken z aromatycznym ryzem biryani.. Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 31.01.19, 18:15 stokrotka33 napisała: > Wpraszam się do Ciebie na kolację ok Pomysl wiec o deserze... Odpowiedz Link
stokrotka33 Re: Portal randkowy 31.01.19, 18:22 Ty mi kolację a ja tobie deser ok co lubisz jeść na deser ? Odpowiedz Link
obrotowy loodzie... 31.01.19, 18:32 pilnujcie kolejnosci. po lekkiej kolacji - najpierw seks, a kawa i deser - dopiero w antrakcie na wzmocnienie do nastepnej rundy. Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 31.01.19, 20:07 stokrotka33 napisała: > Ty mi kolację a ja tobie deser ok co lubisz jeść na deser ? - Do zjedzenia bedzie kolacja...Deser jest do "skonsumowania".... Zauwazylas jak nam kibicuja...? Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 31.01.19, 21:31 stokrotka33 napisała: > Nie wiem czy to dobrze czy zle Istotne jak ty sie z tym czujesz... Odpowiedz Link
tomekzgor Re: Portal randkowy 26.01.19, 22:34 Na przyszły tydzień zaplanuj imprezę - może być tzw. domówka, może byc wypad do klubu czy knajpy. Zaproś fajnych znajomych z róznych etapów życia czy wydarzeń. Na luzie - jak w domu, to każdy coś przynosi. Preteskt - dowolny. Może być karnawał, jakieś urodziny/imieniny/rocznica rozwodu - naprawdę cokolwiek. I masz wieczór załatwiony. I zawsze coś z tego wyniknie, czego się nie spodziewasz. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Portal randkowy 26.01.19, 22:42 Ile to się człowiek może nauczyć o życiu z forum... Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 26.01.19, 22:48 dolores2222 napisała: > Ile to się człowiek może nauczyć o życiu z forum... Od dawna jestem zdania, ze kobiet nalezy sluchac Panowie. Nie tylko cycki sie licza... Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Portal randkowy 26.01.19, 22:53 Znaczy zakładasz, że mam ładne. W sumie racja Odpowiedz Link
searam Re: Portal randkowy 26.01.19, 23:04 dolores2222 napisała: > Znaczy zakładasz, że mam ładne. > W sumie racja Jedrne... Ksztaltne.. Usmiechniete... Odpowiedz Link
obrotowy wysluchac - tak, ale... 31.01.19, 14:25 searam napisał: Od dawna jestem zdania, ze kobiet nalezy sluchac Panowie. - WYsluchac - to tak - bo one to lubia, ale niekoniecznie POsluchac Nie tylko cycki sie licza... - dla mnie cycki nie licza sie wcale. - liczy sie tylko Trojkacik. Odpowiedz Link
tomekzgor Re: Portal randkowy 26.01.19, 22:49 No widzisz Człowiek ma wielu znajomych ze szkoły, z pracy, studiów, zajęć sportowych, wyjazdów na urlopy. Spora część z nich nie ma co robić w sobotę. Chętnie przyjdzie Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Portal randkowy 26.01.19, 22:54 Taki Pomysłowy Dobromir z ciebie... I jakim cudem sam w sobotni wieczór? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Portal randkowy 26.01.19, 23:07 To nie ja. Pomyliłeś mnie z inną byłą Ja, Mój Drogi, to zawsze rosołek gotowałam Odpowiedz Link
tapatik Re: Portal randkowy 03.02.19, 22:39 tomekzgor napisał: > No widzisz > Człowiek ma wielu znajomych ze szkoły, Z reguły są już zajęci. > z pracy, Prawie wszyscy zaobrączkowani > studiów, Studiowałem poza swoim miastem. > zajęć sportowych, Same chłopaki, a jak się trafiła dziewczyna to groził za nią prokurator. > wyjazdów na urlopy. Jeżdżę sam. Że tak optymistycznie skomentuję. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 03.02.19, 23:53 Witaj w klubie. > Człowiek ma wielu znajomych ze szkoły, Z którymi od 20 lat nie miał żadnego kontaktu. > z pracy, Wszystkie dziewczyny bez wyjątków są zajęte, zresztą i tak nie byłoby z kogo wybierać, typowe Angielki. Faceci? Ludzie nie z mojej bajki. Zresztą nikt nie ma czasu na spotkania, każdy po pracy pędzi do domu do żony i dzieci. > studiów Też od parunastu lat nie mam kontaktu z nimi, zresztą to byli sami faceci (uroki politechniki). > zajęć sportowych, Wszystkie dziewczyny od dawna zajęte, a faceci nie z mojej bajki. > wyjazdów na urlopy. Jeżdżę sam lub w małych grupach i nie udało mi się jeszcze spotkać na takim wyjeździe ani jednej wolnej dziewczyny - wszystkie zajęte, zresztą najczęściej jeżdżą ze swoimi facetami. Odpowiedz Link
tomekzgor Re: Portal randkowy 04.02.19, 12:27 Sytuacja jest rzeczywiście trudna W Twoim przypadku pogarsza ją zapewne fakt miejsca zamieszkania. I chyba dosyć "specyficzne" środowisko Polek i Polaków w UK. Nigdy nie byłem na tzw. emigracji ale znam kilka osób, które jakiś czas temu wyjechały d o UK czy Niemiec. Pamiętam że z przerażaniem obserwowałem co się z nimi w ciągu kilku lat stało. Z fajnych osób przeistoczyły się w istoty o trudnym do zrozumienia systemie wartości i zainteresowaniach. To niesłychane że dorosły i wydawałoby się ukształtowany już człowiek może się tak zmienić. W dodatku w tak krótkim czasie. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 04.02.19, 22:02 Tę przemianę obserwuję u praktycznie wszystkich. Jak Polacy tutaj masowo przyjechali do UK kilkanaście lat temu, to byli dość młodymi ludźmi, szukali kontaktu z innymi, życie towarzyskie zdecydowanie istniało. Jeździliśmy całą brygadą po całej Wielkiej Brytanii, ciągle ktoś wpadał na jakiś pomysł, coś się działo. Niestety najfajniejsze osoby wróciły do Polski, a pozostali okrzepli, interesuje ich tylko praca, zrobiły się z nich straszne zgredy, wszyscy mają dzieci i nie mają czasu na nic. Rodzice spotykają się wyłącznie z rodzicami. Dom - praca - nadgodziny - jeszcze więcej nadgodzin - dom. Nie ma szans na wyciągnięcie kogokolwiek choćby na weekendową wycieczkę, każdy zajęty, nikt nie ma czasu. Siedzę w domu sam, jeżdżę po całym kraju sam i nie zanosi się żeby cokolwiek się zmieniło, jest coraz gorzej... Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Portal randkowy 04.02.19, 22:06 Jakbym była młodsza....... Ech, ale chociaż sobie pomarzę Tyle mojego Odpowiedz Link
tapatik Re: Portal randkowy 05.02.19, 17:49 Marzenia trzeba spełniać. Dopóki Wielka Brytania jest w Strefie Schengen (czy jak to się nazywa), to możesz po prostu poprosić Kevina, aby cię oprowadził po okolicach i pokazał jak z bliska wygląda rasowy Brytyjczyk w naturalnym środowisku. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 05.02.19, 19:02 Wielka Brytania nie jest w strefie Schengen, obowiązuje kontrola graniczna. A oprowadzić chętnie oprowadzę, choć przyznaję że nie piję angielskiej herbaty 5 o'clock. Ale mogę zapytać "How do you do?" Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 05.02.19, 20:00 Nie wiadomo jak to będzie. Na razie jest w UK kompletny dom wariatów... Odpowiedz Link
tapatik Re: Portal randkowy 05.02.19, 20:23 Luzik, my do domu wariatów jesteśmy od dzieciństwa przyzwyczajani. Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: Portal randkowy 04.02.19, 22:25 Czy myślisz że w Polsce byłoby inaczej? Jest podobnie rodzice z rodzicami spotykają się , ludzie zabiegani i generalnie maloczasowi. Skoro jest Ci źle w UK to dlaczego nie wyjedziesz poza ten kraj choćby na krótki urlop?Może wtedy kogoś poznasz? Kogoś z innego kręgu kulturowego też ciekawego świata czy chętnego choćby na wspólne wypady? Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 04.02.19, 22:37 W Polsce jest ZDECYDOWANIE inaczej. Owszem, ludzie z wiekiem stają się mniej "rozrywkowi", ale mimo wszystko nie zamykają się w kieracie "dom - praca - nadgodziny" jak w UK, gdzie większość Polaków choruje na funtozę i wszytko w ich życiu sprowadza się do zarabiania funtów. W Polsce jeżeli już ktoś zostaje po godzinach, to najczęściej tylko dlatego że jest zmuszany do tego przez pracodawcę, natomiast w UK ludzie tak z własnej woli szukają jak największej ilości pracy. Tematy rozmowy? "Gdzie pracujesz?" "Ile tam płacą?". TOTALNY brak zainteresowań, poza bardzo nielicznymi wyjątkami wszyscy są zajęci wyłącznie pracą i siedzeniem przed telewizorem. Raz do roku wyjazd na Karaiby, a przez resztę roku kierat. A ja wyjeżdżać za granicę wyjeżdżam, tyle że z tego absolutnie nic nie wynika. Nie jestem typem imprezowicza, który gdzie się nie obróci, to natychmiast znajduje kompanów do zabawy. Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: Portal randkowy 04.02.19, 22:53 To może poszukaj znajomych spoza grona Polaków? Wypróbuj grupy na FB -jest masę ogłoszeń pt. Szukam towarzysza podrozy .Co niektórzy poznają sporo znajomych poprzez popularna aplikację na T (owszem sporo tam szuka seksu ale można poznać też nowych znajomych) . Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 04.02.19, 23:00 Masz na myśli Tinder? Żartujesz? Jest parę grup organizujących różne spotkania na meetup.com, ale do tej pory jakoś nikogo interesującego tam nie spotkałem, jakieś dziwne to towarzystwo, poza tym większość starsza ode mnie. Jakoś tu gdzie teraz mieszkam bardzo słabo mi idzie poznawanie innych narodowości, w poprzednim mieście (a raczej miasteczku) było zdecydowanie łatwiej. Znam sporo wspaniałych osób, głównie Anglików, ale większość z nich mogłaby być moimi rodzicami, to nie to pokolenie. Tak zebrało mi się na narzekanie, ale już naprawdę nie mam pomysłu gdzie w tym kilkusettysięcznym mieście mogą się ukrywać ciekawe osoby, jedynymi miejscami gdzie widzę młodych ludzi są kluby taneczne, wszędzie indziej sami seniorzy. Na koncertach muzyki klasycznej zazwyczaj jestem najmłodszą osobą wśród całej publiczności. Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: Portal randkowy 04.02.19, 23:32 Nie żartuje -moje dwie znajome znalazły tam swoich mezczyzn .Skoro w klubach tanecznych możesz spotkać młodych ludzi to może być się tam wybrał ?Skąd wiesz że w gronie tych osób nie ma kogoś kto też lubi filharmonię? Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 04.02.19, 23:42 Do klubu??? Jak w takim koszmarnym jazgocie można z kimkolwiek porozmawiać? Zresztą - w klubie tanecznym szukać kogoś kto lubi filharmonię? A nie prościej by było szukać od razu w filharmonii? Tylko że tam młodych ludzi nie ma, sami emeryci... Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 04.02.19, 23:50 Aha, przeszukałem grupy na facebooku, bo jeszcze tego nie próbowałem. Wpisałem jako słowo klucz nazwę miasta i wyskoczyła mi grubo ponad setka grup. Prawie wszystkie były związane z kupnem, sprzedażą, usługami i innym biznesem, znalazłem tylko 4 grupy na inne tematy: - grupa miłośników psów (odpada) - dwie grupy dla rodziców (też odpada) - grupa fotograficzna (brzmiało zachęcająco, ale to była jakaś totalna amatorka, pudełkiem po butach bym zrobił lepsze zdjęcia). Hmmm.... jakieś pomysły? Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: Portal randkowy 05.02.19, 00:16 Może jako słowo klucz wpisz "opera " albo poszukaj w grupie "hobby,zainteresowania" skoro są takie opcje w Polsce to i w UK muszą być , może w innym mieście ktoś będzie miał podobne zainteresowania jak Ty. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Portal randkowy 05.02.19, 00:26 Hmmm... tylko że jak wpiszę jakieś hobby, to mi znajduje grupy z całego kraju, a nawet z Kanady, Australii, itd. Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: Portal randkowy 26.01.19, 23:00 Stokrotko najlepiej sprawdzić na własnej skórze...Wiele ludzi wiele doświadczeń pamiętaj że najważniejsze jest Twoje . Odpowiedz Link
obrotowy dej pokoj tej Pani. 31.01.19, 14:28 dziewcze jest juz pol roku na tym portalu i dopiero zamierza sie z kims spotkac. Albo m trudny charakter, albo ma w zyciu pod gorke... Odpowiedz Link