Dodaj do ulubionych

Looksmaxxing

22.11.24, 20:42
Zdaję sobie sprawę, że forum jest głównie od narzekania smile ale raz na jakiś czas można wrzucić coś motywującego oraz inspirującego.

Jakie znacie przykłady widocznego looksmaxxingu? Randomy, znani ludzie, whateva. Można załączyć jakieś fotki, ale może być też sam opis.

Mi się podoba przemiana Elona Muska. Z polskiego podwórka pierwsze skojarzenie to oczywiście Anna Kalata. Ale już w realnym życiu takich wielkich przemian raczej nie widywałem (pomijam przypadki gdy ktoś po prostu dużo schudł).
Obserwuj wątek
    • j-k piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 22.11.24, 21:15
      1. na poczatku i na koncu zdania piszemy: - "MNIE" - a nie "MI"

2. gdybym mial kase - to tez bym sobie zrobil przeszczep.

NIENAWIDZE lysiny.
      • baenzai Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 22.11.24, 22:40
        na poczatku i na koncu zdania piszemy: - "MNIE" - a nie "MI"

Mi tam wszystko jedno. wink

gdybym mial kase - to tez bym sobie zrobil przeszczep.

Stanowskiemu podobno przeszczep niezbyt dobrze się przyjął (ale on robił w Polsce).

NIENAWIDZE lysiny.

Ja podobnie mam z krótkimi włosami u kobiet (vide Otylia Jędrzejczak). Jest to dla mnie kompletnie aseksualne.
        • flirting.shadow Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 22.11.24, 22:48
          To nie krotkie wlosy sa aseksualne, tylko Otylia.
          https://i.redd.it/s1r02fef63f21.jpg
          • baenzai Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 22.11.24, 22:52
            Mi nie chodziło o taką fryzurę jak na twoim zdjęciu (bo taka jest nadal kobieca) tylko coś w tym stylu:
            • wilczamia Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 23.11.24, 16:21
              A wiec powiadasz, ze sa fryzury kobiece i niekobiece...? 😉 Gdyby tak ogolic Pfeiffer i Otylie, obawiam sie, ze efekt jest do przewidzenia...
              • baenzai Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 23.11.24, 16:57
                Te zdjęcia potwierdzają, że nawet ładną babkę da się oszpecić aseksualną fryzurą.
                • obrotowy istotnie... 23.11.24, 18:18
                  baenzai napisał:
                  > Te zdjęcia potwierdzają, że nawet ładną babkę da się oszpecić aseksualną fryzurą.

istotnie.

ale (ta) ladna moze sobie na to pozwolic.
                • wilczamia Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 23.11.24, 20:12
                  Jesli dla Ciebie ona jest szpetna, a Ronaldo piekny, to ja nie mam wiecej pytan, Baenzai, inna galaktyka 😂
                  • baenzai Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 01:20
                    Nie lubię również stylówy typu kręcone włosy + okulary. Zresztą zauważyłem, że takie kobiety są również nieciekawe z charakteru. smile
                    • flirting.shadow Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 16:15
                      No tak. Bo okulary to zwykle kwestia stylu.
                      • permet Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 16:28
                        a jesli te krecone wlosy i okulary ida w parze z rudymi wlosami, to juz zupelnie nie ma ratunku :d
                      • baenzai Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 16:36
                        Chyba żadna kobieta nie wygląda lepiej w okularach niż bez. Za to u mężczyzn to z tym różnie bywa.
                        • flirting.shadow Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 17:01
                          Bzdura. No ale rzecz gustu.
                          A na te laski krecisz nosem jak forumki na Jonsona czy Deppa 🤣
                          • wilczamia Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 20:40
                            Wiadomo, ze Portman nie ma startu do niego pod wzgledem nadobnosci powloki cielesnej... big_grin
                    • wilczamia Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 20:24
                      Spiesze doniesc, ze mezczyzni w okularach bywaja ciekawi z charakteru big_grin Lubie, kiedy mezczyzna nosi okulary. W ladnych, pasujacych do niego oprawkach.
                • flirting.shadow Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 16:21
                  Ta tez szpetna i aseksualna? smile

https://img.freepik.com/premium-photo/millenial-young-woman-with-short-blonde-hair-portrait_183314-7539.jpg?w=1060
                  • baenzai Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 16:34
                    Tutaj to jest jakieś combo, bo mamy chujową fryzurę (długość oraz kolor) plus te okropne kolczyki smile
                    • permet Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 16:40
                      "Im mniejsze cycki tym wieksze kolczyki..."
                      :d
                • wilczamia Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 24.11.24, 20:26
                  Bywaja fryzury, ktore moze nie bylyby fryzurami pierwszego wyboru (dla mnie w kazdym razie), ale niekiedy sie oplacaja big_grin
      • heniek.8 Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 26.11.24, 17:13
        j-k napisał:

> 2. gdybym mial kase - to tez bym sobie zrobil przeszczep.
        > NIENAWIDZE lysiny.

no ale jak to robią? pobierają z boku czy z tyłu i ładują na górę?
        to jak masz niewielkie zakola to można tak zrobić, ale jak został pasek z tyłu to co można zrobić?
        przeprowadzka wszystkich włosów na górę?

https://goldenglobes.com/wp-content/uploads/2023/10/sean_connery-gt.jpg?w=600?w=600
        • j-k wlosy... 26.11.24, 17:37
          heniek.8 napisał: IDZE lysiny.
          >
          > no ale jak to robią? pobierają z boku czy z tyłu i ładują na górę?
          > to jak masz niewielkie zakola to można tak zrobić, ale jak został pasek z tyłu
          > to co można zrobić?
          > przeprowadzka wszystkich włosów na górę?

tak (normalnie) sie robi

ale dla bogatych w gre wchodzi rowniez przeszczep cudzych wlosow.
          • heniek.8 Re: wlosy... 26.11.24, 21:44
            j-k napisał:

>
            > ale dla bogatych w gre wchodzi rowniez przeszczep cudzych wlosow.

A czy wtedy nie jest tak jak przy przeszczepach innych narządów, żeby organizm tego nie odrzucił trzeba brać środki które osłabiają układ immunologiczny, więc masz włosy ale wiecznie musisz uważać żeby nie zachorować na coś
        • baenzai Re: piszemy: - Mnie, a nie Mi :) 26.11.24, 19:55
          Przeszczep najlepiej zrobić wówczas gdy zauważysz pierwsze objawy łysienia.

Ale nawet w dość chujowej sytuacji przeszczep jest jeszcze możliwy. Popatrz na Roberta Górskiego - wprawdzie nie ma obecnie gęstej czupryny, ale wygląda teraz znacznie lepiej niż te parę lat temu.

• flirting.shadow Re: Looksmaxxing 22.11.24, 22:38
      Cristiano Ronaldo.

A czy Ty przypadkiem nie paradujesz z brzuchem?
      • baenzai Re: Looksmaxxing 22.11.24, 22:47
        Ronaldo jako nastolatek był pretty boy (w typie członka boysbandu). Wiadomo, że później wyglądał lepiej, bo nabrał mięśni i wyostrzyły mu się rysy twarzy, ale w obu wersjach miał spore powodzenie.
        • flirting.shadow Re: Looksmaxxing 22.11.24, 22:53
          Nie wiem czy taki pretty.
          https://forumstatic.oneplusmobile.com/opforum-gl/upload/image/front/thread/20220615/234442/1089222464737116166/1089222464737116166.jpg
          • baenzai Re: Looksmaxxing 22.11.24, 23:05
            Wybrałeś jedno z gorszych zdjęć. smile Gdy nie otwierał szeroko gęby to wyglądał zajebiście (chociaż trochę gejowsko). A ząbki dość szybko sobie ogarnął.
    • wilczamia Re: Looksmaxxing 23.11.24, 16:40
      Prawe zdjecie dowodzi, ze absolutnie kazdemu da sie zrobic dobre zdjecie. Tymczasem rzeczywistosc...

Jesli chcesz prawdy i inspiracji, to idz po prostu na silke i zagadaj z trenerami. Moze kogos zawolaja, kto Ci cos pokaze w telefonie. Znaczy siebie w wersji before. Musk ma w xuj kasy, ale, jak widac, sa rzeczy, ktorych nie kupisz. Nie przecze - z wlosami lepiej, bo prawie zawsze z wlosami lepiej. Tylko co z tego.
      • baenzai Re: Looksmaxxing 23.11.24, 17:06
        Kupiłem hantelki i będę sobie ćwiczyć w domu. Ale bez wielkiej spiny, jak się uda ćwiczyć te 2-3 razy w tygodniu to będzie gicior. smile
        • wilczamia Re: Looksmaxxing 23.11.24, 20:10
          😆 Muchy bedziesz ganial? Po ile kg te hantelki?

Bez jaj. Rozmowa dotyczy zmiany sylwetki czy rozsmieszania publiki? Bo jak tego pierwszego, to a/4-5 razy w tyg. po godzince b/zwiekszanie obciazenia w odp. tempie c/ktos musi patrzec, co robisz, zebys robil efektywnie i bez krzywdy. Do domku to cos do podciagania sie typu drazek we framuge, zebys robil to codziennie wiele razy.
        • flirting.shadow Re: Looksmaxxing 24.11.24, 16:14
          baenzai napisał:
          > Kupiłem hantelki

hantelki? To jakis przyrzad do rehabilitacji dla seniorow? big_grin

>i będę sobie ćwiczyć w domu.

Nie bedziesz. Nie oszukuj sie smile Zapisz sie na normalna silke. Czas chyba masz. Polska zima nie rozpieszcza, wiec jeszcze jakies cardio sobie porobisz, na ktore na zewnatrz raczej przez pol roku szans brak.
          Zreszta brzucha nie gubi sie cwiczac hantelkami tylko cwiczac jedzenie mniej albo niejedzenie smile
          • baenzai Re: Looksmaxxing 24.11.24, 20:39
            Cardio jest dla osób, którym chodzi głównie o redukcję wagi.

Ja mam wagę w normie, chodzi mi wyłącznie o poprawę sylwetki. Czyli kluczowe są ćwiczenia siłowe + dieta. Cardio to co najwyżej jako dodatek.

Te moje hantle trochę ważą i są regulowane więc zacznę od nich.
            • flirting.shadow Re: Looksmaxxing 24.11.24, 22:37
              Cardio jest dla osob, ktore chca popracowac nad cardio. Czyli chyba wszystkim sie przyda. Na redukcje wagi jest deficyt kaloryczny i cardio w tym za bardzo nie pomaga (o ile w ogole).
              • baenzai Re: Looksmaxxing 24.11.24, 23:07
                flirting.shadow napisał:

> Na redukcje wagi jest deficyt kaloryczny i cardio w tym za bardzo ni
                > e pomaga (o ile w ogole).

Bieganie i aerobik to wręcz idealne ćwiczenia dla grubasków. wink
              • trentino Re: Looksmaxxing 25.11.24, 20:10
                Ja to kiedyś próbowałem przytyć. Ale okazało się że nie jestem w stanie wchłonąć takiej ilości kalorii która by spowodowała że waga by choć drgnęła big_grin
                • baenzai Re: Looksmaxxing 25.11.24, 20:19
                  Ja to podziwiam Bale'a, że na przemian tyje, chudnie i nabiera mięśni w zależności od otrzymanej roli. Ciężka praca to jedno, ale tutaj dużą rolę musi odgrywać genetyka.
            • wilczamia Re: Looksmaxxing 24.11.24, 22:43
              No dobra, regulowane moga byc. A jeszcze sa w drodze czy juz wczoraj je miales i dzis nadal dopiero planujesz zaczac? wink

Cardio powinien robic kazdy, poniewaz poprawia wydolnosc organizmu. Profilaktyka chorob ukladu krazenia, prosze pana. Nie mowiac o tym, jak poprawia samopoczucie.
              • tapatik Re: Looksmaxxing 25.11.24, 11:54
                Co to jest to cardio?
                • wilczamia Re: Looksmaxxing 25.11.24, 12:29
                  To jest cos takiego, ze lezysz na podlodze i z trudem oddychasz, trener Cie czule pyta, czy Cie podniesc za kudly czy za gacie, a Ty nie masz sily mu odpowiedziec, zeby spierdalal big_grin
    • tapatik Re: Looksmaxxing 24.11.24, 21:57
      Baenzai, tak przy okazji - masz pocztę gazetową?
      • baenzai Re: Looksmaxxing 24.11.24, 22:26
        A to nie jest tak, że każdy ma z automatu?
        • tapatik Re: Looksmaxxing 26.11.24, 22:03
          Kiedyś tak było, ale potem chyba zmienili skrypt forum i możesz się logować "cudzym" mailem.
    • heniek.8 Re: Looksmaxxing 26.11.24, 17:05
      maxxing nie, ale minning to sam mi się przydarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka