jason_bourne Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:00 Tłumy w kinie, ale w sumie ponad dwie godziny średniawego kina Odpowiedz Link
jason_bourne Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:04 ten film jest zrobiony ładnie od strony zdjęciowej, scenariusz zaś słabiutki, mało napięcia, po jakimś czasie zaczyna się dłuzyc pochwalić należy Audrey Tatouu co do Hanksa osobiście więcej oczekiwałem po takim aktorze Odpowiedz Link
jason_bourne Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:08 Acha i książkę moim zdaniem lepiej sie czyta niz ten film ogląda Odpowiedz Link
o_kropka Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:24 Hm, czy jest w tym filmie coś, co może zaskoczyć (jeśli czytało się książkę)? Odpowiedz Link
jason_bourne Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:28 o_kropka napisała: > Hm, czy jest w tym filmie coś, co może zaskoczyć (jeśli czytało się książkę)? No raczej nic nie zaskoczy Odpowiedz Link
o_kropka Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:31 Hej! Tak myślalam. Zresztą i tak wolę książki, bo mam bogatą wyobraźnię. Odpowiedz Link
jason_bourne Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:34 oczywiście ze lepiej przeczytać, bogata wyobraźnia tylko moze ci pomóc w przeżywaniu tego dziełka na swój sposób Odpowiedz Link
o_kropka Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:39 Przeczytałam jakiś rok temu, jadanak przedtem czytałam "Anioły i demony". Ta druga (a chronologicznie pierwsza) książka zrobilł na mnie większe wrażenie. Bardziej wartka akcja. Czytając "Kod..." miałam wrażenie, że Brown posługuje się tymi samymymi schematami. Odpowiedz Link
jason_bourne Re: Kod Leonarda da Vinci 27.05.06, 22:42 o_kropka napisała: > Przeczytałam jakiś rok temu, jadanak przedtem czytałam "Anioły i demony". Ta > druga (a chronologicznie pierwsza) książka zrobilł na mnie większe wrażenie. > Bardziej wartka akcja. Czytając "Kod..." miałam wrażenie, że Brown posługuje > się tymi samymymi schematami. niestety masz rację, nie wymyslił niczego nowego, oparl to na starym sprawdzonym schemacie Odpowiedz Link
asia4x Re: Kod Leonarda da Vinci 28.05.06, 12:16 Mnie też Kod nie zachwycił już zresztą jako książka, mimo że wszyscy się tym czymś zachwycali. Strasznie płytkie to było i bezlitośnie obnażyło mierny warsztat pisarski autora. W ogóle zresztą staram się nie ulegać modom literackim. A jeśli chodzi o thrillery, to najbardziej chyba odpowiada mi styl pisania Jonathana Kellermana. Odpowiedz Link
takasobie_ja Re: Kod Leonarda da Vinci 29.05.06, 19:19 średni kino to chyba ciut za dużo ... mnie film znudził totalnie. Książka rewelacyjna a film mniej niz przecietny...niestety Odpowiedz Link