anahella 24.11.03, 11:29 Co aktualnie lezy kolo Waszych lozek? Ja mam Muminki. Postanowilam odstresowac sie i odlozyc wszystko co jest ciezkie i wymaga wielkiego myslenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mha1 Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 11:48 > Co aktualnie lezy kolo Waszych lozek? Ja mam Muminki. Postanowilam odstresowac > sie i odlozyc wszystko co jest ciezkie i wymaga wielkiego myslenia. Czytam "Mroczną Wieżę" Kinga, a dokładniej II tom. Bardzo fajna :))) Szybko się czyta i szybko wciąga ;) Odpowiedz Link
wo_bi Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:28 mha1 napisała: > Czytam "Mroczną Wieżę" Kinga, a dokładniej II tom. Bardzo fajna :))) Szybko się > > czyta i szybko wciąga ;) > Mowisz, ze ciekawa. :)) Lubie Kinga to i siegne po nia jesli obiecasz mi, ze na prawde fajna ta "Mroczna Wieża" ;PPP Hmm a czytalas "Zielona Mile" Jak narazie uwazam, ze to jego najlepsza ksiazka z tych, ktore wpadly w moje lapska. :))) Odpowiedz Link
mha1 Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:49 czytałam mnóstwo książek Kinga, bo lubię :) ale Mroczna Wieża jest zupełnie inna (fantastyka), ale równie dobra jak inne. jeżeli lubisz takie książki, to naprawdę polecam :) kręgle! kręgle! kręgle! Odpowiedz Link
wo_bi Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 14:00 mha1 napisała: > kręgle! kręgle! kręgle! > Hmmm o tej ksiazce nie slyszalem... To jakis nowy tytul, ktory wyszedl spod piora Kinga??? ;PPP Odpowiedz Link
malen_a Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 12:14 a ja odnawiam moja znajomosc z Herkulesem Poirot :) juz te ksiazki kiedys czytalam, ale jakas slabosc do niego czuje.... takze do adaptacji filmowych (ale tylko z Davidem Suchetem jak H.P.) a naszczescie po paru latach kryminaly sie zapomina i mozna od nowa :))) Odpowiedz Link
ralston Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 12:17 Ale Wam fajnie. U mnie przy łóżku leży "Financial Reporting" i to tak jeszcze do 4 grudnia potrwa. A te kilka tomików Kapuścińskiego tak, cholerka kusi, żeby do nich już dziś zajrzeć... Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 12:26 ralston napisał: > Ale Wam fajnie. U mnie przy łóżku leży "Financial > Reporting" i to tak jeszcze > do 4 grudnia potrwa. A te kilka tomików Kapuścińskiego > tak, cholerka kusi, żeby > do nich już dziś zajrzeć... Ten 4 grudnia tuz tuz:) Odpowiedz Link
ralston Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:19 anahella napisała: > ralston napisał: > > > Ale Wam fajnie. U mnie przy łóżku leży "Financial > > Reporting" i to tak jeszcze > > do 4 grudnia potrwa. A te kilka tomików Kapuścińskiego > > tak, cholerka kusi, żeby > > do nich już dziś zajrzeć... > > Ten 4 grudnia tuz tuz:) > I wcale mnie to nie cieszy... Odpowiedz Link
anahella Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:39 ralston napisał: > I wcale mnie to nie cieszy... 5 grudnia na pewno bedziesz sie cieszyc:) Odpowiedz Link
ralston Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:56 A nawet 4-tego o 14-tej. Bez względu na rezultat :) Odpowiedz Link
iffko Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 12:20 > Co aktualnie lezy kolo Waszych lozek? jesli chodzi o ksiazki, to Przygoda z owca Murakamiego i... no wlasnie, ale mialam przed chwila problem, zeby przypomniec sobie tytul ksiazki, ktora praktycznie juz koncze czytac ;)... oczywiscie nie przypomnialam sobie, ale po nitce do klebka, poszukalam w internecie i to jest Dom na krancu swiata Cunninghama, tego od Godzin (boze! ale ten film mna wstrzasnal!)... aktualnie oprocz ksiazek czytanych leza zakupione i pozyczone, a nie przeczytane, no i mnostwo kolorowych magazynow, gazet... to, jesli chodzi o lekture... Odpowiedz Link
owca Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 12:49 'Dom na krańcu świata przeczytałam' i mimo że 'Godzinami' byłam zachwycona ta książka mnie raczej nie zachwyciła Obecnie czytam 'Układ' Elia Kazana a z bardziej rozrywkowych to drugi tom Harego Pottera jako codzienną pańszczyznę u mojego pięcioletniego synka ;-) pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
iffko Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 12:59 owca napisa3a: > > 'Dom na krańcu świata przeczyta3am' (...) witaj owieczko! ;) ilekroc widze tytul tej drugiej ksiazki, ktora czytam, to sobie o Tobie mysle ;))) Odpowiedz Link
owca Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:03 iffko napisała: > ilekroc widze tytul tej drugiej ksiazki, ktora czytam, to sobie o Tobie mysle > ;))) :-) 'Przygoda z owca Murakamiego' nie miałam jej w ręku... warta znalezienia? opowiesz coś o niej? pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
iffko Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 14:30 owca napisa3a: > 'Przygoda z owca Murakamiego' nie mia3am jej w ręku... warta znalezienia? > opowiesz coś o niej? hmm... to jest tak, ze lubie siegac po japonskich autorow, niewiele tego przeczytalam w zyciu, ale jakies porownanie mam i ta ksiazka rozni sie od tych, ktore dotychczas... wlasciwie nie zahacza, przynajmniej na razie (jestem dopiero przy piatym rozdziale) o kulture japonska. niewiele jeszcze moge o tej ksiazce powiedziec, ale odpowiada mi jej nastroj, absurdalnosc zdarzen, podskornie czuje sie jakas tajemnice... no i ujal mnie fragment dotyczacy dziewczyny glownego bohatera. jest modelka uszu, z odslonietymi uszami staje sie nierzeczwiscie piekna kobieta, zdaje sobie z tego sprawe i na co dzien swiadomie je zakrywa, kiedy pozuje do zdjec, tylko pozornie je odkrywa, tak naprawde zamyka je, usmierca... bardzo mi sie to podoba ;) Odpowiedz Link
owca Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 14:52 jedyną literaturą japońską z jaką miałam do czynienia była twórczość Kenzaburo Oe ale twój opis mocno mnie zaciekawił i może się skuszę :-) pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
iffko Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 15:13 owca napisa3a: > > jedyną literaturą japońską z jaką mia3am do czynienia by3a twórczość Kenzaburo > Oe > ale twój opis mocno mnie zaciekawi3 i może się skuszę :-) gdybym blizej mieszkala, to bym Ci pozyczyla ;) Odpowiedz Link
owca Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 15:16 iffko napisała: > gdybym blizej mieszkala, to bym Ci pozyczyla ;) nie martw się ;-) nasze drogi mogą się jeszce przeciąć tym bardziej że mamy wspólnych znajomych :-D pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
iffko Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 15:42 > nie martw się ;-) nasze drogi mogą się jeszce przeciąć tym bardziej że mamy > wspólnych znajomych :-D ool?! ;)) Odpowiedz Link
j_u Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 12:48 Vita sancti Columbae Adomnana. Ech, taka moja praca i nie zapowiada sie, zeby do maja co najmniej moglo lezec cos lzejszego... Odpowiedz Link
przemo_c Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:30 A ja mam: 1. Terry Pratchett (cały ciąg "Świata dysku") 2. Hrabia Monte Christo 3. Udręka i Ekstaza :D Odpowiedz Link
owca Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:35 A książka życia: 'To samo morze' Amos Oz pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
wo_bi Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 13:46 U mnie lezy ksiazka panow: S. Jodłowski i w. Taszycki "Zasady pisowni polskiej i interpunkcji ze slownikiem ortograficznym". ;)))) Nie zartuje!! Z reszta sami wiecie, ze mi sie przydaje. :))) Moja wina, ze przed monitorem glupieje... ;PPP Hmm no i mam jednego Straznika a raczej Strazniczke na etacie, ktora czuwa nad moimi bledami ortograficznymi. ;))) Odpowiedz Link
pajdeczka Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 14:56 na zmianę czytam: Alternatywa wg Wilta i biografię Mii Farrow. Jedno i drugie na równi ciekawe, a jednocześnie skrajnie różne, więc muszę czytać na przemian:)))) Odpowiedz Link
soczewica Chenryk Siękiewicz 24.11.03, 14:58 Razem z Kmicicem spaliłam już Wołmontowicze :) "Potop" rules ;-) Wprowadza nastrój świąteczny. Już dzisiaj. Lepiej niż reklamy coli. A teraz proszę zdopingować mnie do zrobienia ciasta piernikowego. :) Odpowiedz Link
iffko Re: Chenryk Siękiewicz 24.11.03, 15:15 soczewica napisa3a: > (...) > A teraz proszę zdopingować mnie do zrobienia ciasta piernikowego. :) nigdy jeszcze nie pieklam piernika... czy to juz czas?? ;) Odpowiedz Link
malen_a Re: Chenryk Siękiewicz 24.11.03, 15:50 jasne, pierniki sa najlepsze, jak swoje odleza, tak, 2,3 tygodnie :) Odpowiedz Link
summa Re: Chenryk Siękiewicz 24.11.03, 16:02 soczewica napisała: > Razem z Kmicicem spaliłam już Wołmontowicze :) > "Potop" rules ;-) hej, były takie czasy, kiedy Potop czytałam srednio raz na kwartał... to se ne wrati :((( Odpowiedz Link
silvanca Soczewicoooooooo... 25.11.03, 22:08 masz dobry przepis na piernik? podziel sie.. :D soczewica napisała: > A teraz proszę zdopingować mnie do zrobienia ciasta piernikowego. :) > Odpowiedz Link
soczewica silvancooooooooooooo... 29.11.03, 13:29 ściągnęłam przepis z forum kuchnia :) Odpowiedz Link
summa Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 15:49 anahella napisała: > Co aktualnie lezy kolo Waszych lozek? Ja mam Muminki. Postanowilam odstresowac > sie i odlozyc wszystko co jest ciezkie i wymaga wielkiego myslenia. dla mnie na odstresowanie najlepsze są Mikołajki (mówię o książkach z serii o Mikołajku) i Jezycjada. a teraz czytam "Wywieranie wpływu na ludzi" Roberta Cialdiniego i już dokładnie wiem, kto na mnie (i kiedy!) jaki wpływ wywiera :))) Odpowiedz Link
malen_a Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 15:52 summa napisała: > dla mnie na odstresowanie najlepsze są Mikołajki (mówię o książkach z serii o > Mikołajku) i Jezycjada. o tak!!! a chcesz fange w nos :-))) Odpowiedz Link
summa Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 16:00 malen_a napisała: > > o tak!!! a chcesz fange w nos :-))) za co, na Boga???????? biją, a ja nie wiem za co :(((( Odpowiedz Link
malen_a Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 16:07 summa napisała: > za co, na Boga???????? > biją, a ja nie wiem za co :(((( a udzielil mi sie nastroj do bijatyki a la Mikolaje i inne chlopaki :-))) Odpowiedz Link
summa Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 17:05 kiepsko dziś ze mną, zajarzyłam po wysłaniu! chyba czas się wziąć znów za Mikołajka... Odpowiedz Link
ulalka Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 17:11 a ja skonczylam "pianiste" (suuuuuuuper!..polecam) :)) a teraz bede konczyc "mistrza i malgorzate" (po angielsku, a co!..) i wreszcie biore sie z ksiazke o KOTACH :))) Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 17:39 Aktualnie obok "Innychp pieśni" Dukaja leży parę historycznych kobył, do których zaglądam celem pracy i zagłuszenia mamroczącego coś sumienia.:))) Serię o Wilcie polecam wszystkim, jest prześmieszna. Zaczyna się od tomu "Wilt". :) Odpowiedz Link
daffne Re: Ksiazka do poduszki 24.11.03, 18:23 Anahellka , Ty juz wiesz jaka ksiazka lezy kolo mojej poduszki ;)))) Odpowiedz Link
summa Re: Ksiazka do poduszki 25.11.03, 09:19 triss_merigold6 napisała: >Serię > o Wilcie polecam wszystkim, jest prześmieszna. Zaczyna się od tomu "Wilt". :) zachęcona Twoją recenzją dopisałam Wilta do zamówienia w Merlinie - mam nadzieję że książka będzie tego warta! Nie omieszkam poinformować po przeczytaniu :) Odpowiedz Link
betty-bt Re: Ksiazka do poduszki 25.11.03, 09:46 ksiazke telefoniczna? ;-P za stephen king - "to" sie wzielam, ale boje sie dalej czytac. Odpowiedz Link
amidala Re: Ksiazka do poduszki 25.11.03, 14:04 U mnie leży Umberto Eco "Wyspy dnia poprzedniego" - ale średnio się do poduszki nadaje - ogromniasty tom, można sobie krzywdę zrobić jak się z nim znienacka zaśnie. Więc jak czuję, że mnie morzy to sięgam po Neila Gaimana - "Neverwhere". No i kupiłam coś na chybił trafił - Andrzeja Pilipiuka "Kuzynki". Lubię fantastykę, zobaczymy co to za dzieło. Odpowiedz Link
snow.white Re: Ksiazka do poduszki 25.11.03, 15:45 -"Alice's adventures in Wonderland" -czytalam w wakacje,ale jakos mi sie nie skonczylo... -"Basnie narodow ZSRR-Ukrainy,Bialorusi i Moldawii" -opowiadania Edgara Allana Poe-ale jazda!!! :) skarbnica wiedzy o mezczyznach,he,he... ;))) -"aktywny slownik jezyka wloskiego" ;) luuubie ten jezyk baaardzo :) no i stosik lektur na zajecia,ech... Odpowiedz Link
rose2 Re: Ksiazka do poduszki 25.11.03, 15:52 najlepsze ksiazki do poduszki to takie przy ktorych fajnie sie zasypia, czyli nudne :o) Mam pare takich pozycji, ktore kupilam bo znajomi sie zachwycali, no ale niestety mnie do gustu nie przypadly. Tak wiec czesto uzywam ich jako naturalnych srodkow nasennych :o))) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a "produkcja świec gipsowych metodą chałupniczą" 25.11.03, 17:17 :))))))))))))))) Odpowiedz Link
magda.no Re: Ksiazka do poduszki 25.11.03, 21:26 Ja zaczęłam "Życie Pi", "Dotyk zła" oraz "Jak ona to robi". Planuję wkrótce kupić "Życie seksualne mojej ciotki" i "Przygodę fryzjera damskiego". A na półkę po przeczytaniu odłożyłam właśnie "Grzeczne dziewczynki idą do niebą, niegrzeczne idą tam, gdzie chcą". Czyli zaliczam bestsellery. Szafka nocna pokryta jest książkami, zeszytami i ćwiczeniami z hiszpańskiego oraz wykładamy z astrologi!!!!!! Odpowiedz Link
jackie.brown proponuje kobiecy eunuch 26.11.03, 00:44 daje energie i chec walki !!!!!!!!!!!::::::::))))))))) Odpowiedz Link
iselin Re: Ksiazka do poduszki 28.11.03, 23:45 Ja czytuje Waldemara Łysiaka i Sapkowskiego. Ostatnio zbyt namietnie i szalenczo;)))) Odpowiedz Link