pussycat9 14.03.08, 20:08 Pocieszając przyjaciela nie mów nic, bo słowami i tak nic nie zdziałasz. Dziel z nim smutek w ciszy. Swoją obecnością wyrażasz wszystko co chciałbyś mu powiedzieć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekfk Re: Łzy są kroplami duszy 14.03.08, 21:53 Piękne słowa...piękna mądrość... Bo choć wiem czym są słowa ,które potrafią zranić , dać nadzieję ,pocieszyć czy być po prostu naszym "pomostem"- cisza , ta rozumiana, jest chyba najlepszym wyrazem tego co chcemy przekazać.... Jednak swoim zwyczajem - jest pewne małe ale Jak powietrza potrzebujemy słowa......, jego uspokajającego tonu , znajomej nuty... , To tak naprawdę poprzez słowa zwracamy na kogoś swoją uwagę. Poznajemy , podejmujemy decyzje .... Dzielenie smutku czy radości w ciszy to etap następny.... Jak w życiu : wszystko ma swój czas , wszystko ma swoje miejsce.. Jest czas na radość - jest czas na łzy Życzę radości i śmiechu - bez zbędnej ciszy Wędrówka wielu z nas wciąż trwa. Czasem trzeba zapytać o drogę. Marek Odpowiedz Link
kruz7 Re: Łzy są kroplami duszy 14.03.08, 23:07 Mam pewną koleżankę poznaną na tym forum. W chwilach załamania i zwątpienia przypominam sobie jej maile do mnie. Od razu głowa idzie do góry i lżej mi na duszy. Pozdrawiam cię bardzo serdecznie M. Odpowiedz Link