Dodaj do ulubionych

Piotrkowski CYRK

08.12.04, 20:30
Mam pytanie czy tylko ja mam wrażenie że mieszkam w cyrku.
Prezydent, którgo los i ewentualne referendum nad jego prezydenturą ważył się
wczoraj, wysyła z aresztu pismo aby odwołać Sekretarza notabene jednego z
najbliżśzych współpracowników, a prywatnie przyjaciela.
W piątkowych wiadomościach bonzo Maćkowiak (tajemnicą poliszynela jest że jest
on mocodawcą Matusewicza) twierdzi że trzeba odwołać prezydenta.
Żali się także że wice prezydent Czapla delikatnie mówiąć nie darzy się
sympatią z wice prezydentem Chojniakiem.
Maćkowiak już wcześniej krytykował poczynania Sekretarza Munika, który był
jednym z jego wrogów NR 1.
Jeżeli więc Maćkowiak jest za odwołaniem prezydenta to czy pismo Matusewicza o
odwołaniu Munika jest próbą "powrotu w łaski" barona Maćkowiaka???
Jeśli tak to po raz kolejny okazuje się że w polityce nie ma przyjaciół i
wrogów liczą się tylko UKŁADY i własna d..a!!!
Obserwuj wątek
    • 2bylec Re: Piotrkowski CYRK 08.12.04, 22:11
      Nie, nie jesteś osamotniony. Chociaż uważam że określenie cyrk nie pasuje do
      naszej sytuacji, bo w cyrku prznajmniej jest wesoło, a u nas można sobie tylko
      już co najwyżej chyba w łeb strzelić.
      Dodać nalezy jeszcze tylko do tego całego syfu głosowanie naszych (bez)radnych -
      krzyczących przed sesją jak ważne dla miata będzie referendum w sprawie
      odwołania prezydenta. A okazało się że ważniejsze są stołki i chronienie
      własnych d... oraz totalny brak odwagi cywilnej.
      Chociaż jakieś światełko widać w tunelu. Skoro leci sekretarz, to może już za
      niedługo będziemy mieli okazję wymieniać się uwagami z nowym, kulturalnym i
      pełnym kompetencji rzecznikiem prasowym???? Ech, bożne życzenia sfrustowanego
      mieszkańca .....
      Pozdrowionka
      • socjaldemokrata Re: Piotrkowski CYRK 09.12.04, 11:29
        Nie bądzcie naiwni.Obecnie nastąpiła realizacja scenariusza którego autorem
        jest Maćkowiak.Do aresztowania Matusewicza scenariusz był przez niego
        blokowany, z jednym wyjątkiem - uległ naciskom Maćkowiaka i odwołał Majczynę.W
        to miejsce powołał Czaplę- człowieka Maćkowiaka/ Czapla w Piomie odpowiadając
        za majątek sprzedał stołówkę Piomy firmie z Częstochowy ta źaś następnie
        sprzedała stołówkę znanej firmie Roka/. Po aresztowaniu Matusewicza nastąpiło
        wdrażanie przez Czaplę i Maćkowiaka zaplanowanego scenariusza:
        1.Odwołanie Rżanka - blokował przekształcenia w MZGK i sprzedaż Ciepłowni
        znanej piotrkowskiej firmie;
        2.Wybór Ziółkowskiej która chce zbierać punkty przed kampanią samorządową-
        zamierza być Prezydentem Piotrkowa;
        3.Skuteczne po kilku nieudanych próbach odwałanie niewygodnego dla Maćkowiaka
        Munika i powołanie w jego miejsce Przybyła kolegę Maćkowiaka, który jako
        inspektor pracy opiekuje się Roką w zakresie BHP,
        4.jeśli zrealizowany zostanie punkt 3 to nastąpi odwołanie niekompetentnego
        rzecznika prasowego, znienawidzonego Pampucha i powołanie nowego kompetentnego
        rzcznika panią Pawłowską - koleżankę Maćkowiaka pracownika Radia Stachaczyka,
        5.Odwołanie Chojniaka Viceprezydenta i powołanie uległego wobec Maćkowiaka
        radnego Brylskiego Sld, który w Kuratorium Ziołkowsjkiej długo nie zagrzeje
        miejsca,
        6.Odwołanie Brajczewskiego Dyerktora Wydziału i powołanie Sokalskiego byłego
        Prezydenta Piotrkowa, pracownika Roki.Blokował to Matusewicz.
        7. Zmiana nazwy miasta z Piotrków Trybunalski na MaćkoRoka Mała.
        Scenariusz nie przewiduje że przyjdzie od Premiera RP Komisarz i
        smietnik pozamiata.Ogrodzi miasto MaćkoRoka Mała i wywiesi tabliczkę nieczynne
        z powodu braku normalności.
        • vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 09.12.04, 18:16
          To co napisałeś socjaldemokrata potrafi zjeżyć włos na głowie i podnieśc
          ciśnienie do granic przyzwoitości.
          Ja mam jedną propozycję, po co Pan Maćkowiek robi takie podchody niech
          wystartuje na prezydenta i jak wygra będzie układał klocki jak mu się podoba, a
          nie wygaduje w gazecie bzdury że wycofał się ze świata polityki.
          Obawiam się tylko że gdyby tak się stało to Piotrkowianie dostaną szczegółowe
          "dyrektywy" jak należy postępować aby nie zostać "wykluczonym" z grona mieszkańców.
          Dostaniemy pewnie rozpiskę nawet ile wdechów na minutę możemy wykonać aby nie
          zużywać zbyt wiele tlenu.
          Słowackiego zmieni nazwę na W. Maćkowiaka, lokal Rock&roll otrzyma urzędowe
          pismo o zmianie nazwy na ROKAndroll ;), a starówka otrzyma nazwę Starówka
          Rodziny Porczyńskich.
          • witold.mackowiak Gorąca prośba 10.12.04, 18:42
            Jak już informowały media, "Pan Maćkowiek" wycofał się z życia publicznego i nie
            wpływa, ani nie chce wpływać na życie w tym mieście. Nie zamierza też zostać
            prezydentem - ani wszystkich piotrkowian, ani wszystkich Polaków. Nie jest też
            zwolennikiem i pomysłodawcą odwoływania Bogdana Munika z funkcji sekretarza.

Składam więc gorącą prośbę do Państwa dyskutantów: zostawcie P.U. ROKA w spokoju
            - to firma, która ma wiodącą pozycję na rynku, stabilną sytuację ekonomiczną i
            pełną niezależność od życia politycznego w Piotrkowie. To przykre, że prezydent
            nie wraca do swojego miasta i taka sytuacja po prostu nie może mieć dłużej
            miejsca. Jednak nie będzie ulicy "W. Maćkowiaka", ROKAndrolla i "Starówki
            Rodziny Porczyńskich".

Słowacki niech pozostanie Słowackim, a Maćkowiak - Maćkowiakiem. I to jest
            właśnie ta prośba.
            • mysliciel_1 Re: Gorąca prośba 10.12.04, 19:09
              Można dyskutowac z Pana poglądami i ja odobiście nie ze wszystkim sie zgadzam -
              ale jedno jest pewne jest Pan jedyną osobą która ma odwagę powiedzieć to co
              myśli. A niektórych trafia szlag, ze nie mogą Pana za to skarcić. Dodatkowo
              zazdroszą i chętnie by się zamienili. Różnica w klasie jest jednak taka ze Pan
              wydaje swojeę pieniądze a oni pubiczne.
              Jezeli w tym mieście zabranie takich ludzi - to wszystkch nas tu stłamszą.
            • neutralny-obiektywny Cyrk Piotrkowski 14.12.04, 11:22
              Biorący udział w swoich wypowiedziach i opiniach jak zawsze mają trochę racji
              (jedni więcej drudzy mniej).
              Dobrze jest, że każdy może dyskutować, lepiej gdyby odważny mógł prosto
              w oczy porozmawiać z Panem Maćkowiakiem bez anonimowości.
              Pan Maćkowiak jest normalnym człowiekiem, z którym naprawdę można porozmawiać o
              wszystkim jeśli nie będzie miał racji to się do tego przyzna i przeprosi.
              W tym konkretnym przypadku prawda jest taka, że zainwestował z
              innymi przedsiębiorcami w osobę W. Matusewicza w kampanii wyborczej na
              prezydenta Piotrkowa Tryb, chciał zmian bo poprzedni układ nie prowadził do nic
              dobrego.
              Czas pokazał, że nie tylko P. Maćkowiak ale i inni zawiedli się na W.
              Matusewiczu (ile małżeństw okazuje się nieudanych, chociaż początki są
              wspaniałe).
              Uczciwość polega na tym, że W. Maćkowiak w odpowiednim czasie wycofał
              się z całego układu politycznego – teraz żąda wycofania tych osób z Urzędu
              Miejskiego, którzy nie nadają się do zajmowania posiadanych stanowisk.
              Można i należy spytać się co w tym jest złego? (nic). Niektóre rzeczy
              trzeba załatwić do końca.
              Proszę sobie wyobrazić co by było gdyby przestał włączać się Pan
              Kozłowski, Alama i Pan Maćkowiak – pokazując pewne brudy w
              działaniu „przybocznych” Pana W. Matusewicza. Popierając działania W.
              Maćkowiaka uważam, że Rada Miasta winna skutecznie spowodować odwołanie
              rzecznika Pana Pampucha, sekretarza B. Munika i innych bliskich z otoczenia
              siedzącego prezydenta dla przywrócenia dobrego imienia Urzędu Miasta w
              Piotrkowie Tryb.

neutralny-obiektywny
              • kilwater3 Re: Cyrk Piotrkowski 14.12.04, 23:22
                że zainwestował z
                > innymi przedsiębiorcami w osobę W. Matusewicza w kampanii wyborczej na
                > prezydenta Piotrkowa Tryb, chciał zmian bo poprzedni układ nie prowadził do
                nic
                >
                > dobrego.
                > Czas pokazał, że nie tylko P. Maćkowiak ale i inni zawiedli się na W.
                > Matusewiczu (ile małżeństw okazuje się nieudanych, chociaż początki są
                > wspaniałe).
                > Uczciwość polega na tym, że W. Maćkowiak w odpowiednim czasie wycofał
                > się z całego układu politycznego – teraz żąda wycofania tych osób z Urzęd
                > u
                > Miejskiego, którzy nie nadają się do zajmowania posiadanych stanowisk.

To już nawet nie jest nepotyzm, to jest klasyczny przykład korupcji która
                według Ciebie jest normalnością, a ludzie tak postępujący to przykłady
                uczciwości. Gratuluję takiej obiektywnej neutralności.

PS.
                Masz rację tygrysku, miałem ci ja wiele wspólnego zwłaszcza z jedną partią, od
                trzeciej do ósmej klasy szkoły powszechnej uczestniczyłem w pochodach 1-go
                Maja. Zgadzam się też z tym, że ten łaciński wtręt lucasika pasuje w tej
                dyskusji jak kwiatek do kożucha.
        • mysliciel_1 Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 18:59
          A mnie się wydaje, ze scenariusz jest zgoła inny. Nie da się ukryć, ze
          Matusewicz jest juz w Piotrkowie skończony. Dla znacznej części mieszkańców
          pozostanie złodziejem do końca zycia - choćby go wypuścili był czysty jak łza.
          Niestety błoto raz przyklejone zawsze zostaje. Taka nasza polska mentalność a
          dla Matuseicza koszt bycia politykiem. Ryzyko zawodowe.
          I tu zaczyna sie cała zabawa. Kto weźmie schedę po nim.
          Zastanowił mnie jeden fakt. Kiedy Michał Rżanek publicznie zaatkował
          Matusewicza by podał sie do dymisji oczekiwałam ze Pan Rzecznik rzuci sie na
          nego jak "lew". A tu co ? CISZA. Czyżby zaczął się z Panem Sekretarzem
          kłaniac "nowym Panom" ??
          Dalej kiedy na ulicach Piotrkowa protestowano przeciwko trzymaniu Matusewicza w
          areszcie lczyłem na większ łumy. Przynajmniej na to ze jego zaufani wezmą urlop
          bezpłatny i własnym honorem beda na ulicy zachęcać i zapewniać o
          nieposzlakowanym charakterze Prezydenta. Niestety Pan sekretarz jak doniosła
          prasa ograniczył sie do wysłania ludzi zatrudnionych na robotach
          interwencyjnych i to w ich czasie pracy. Dla mnie juz za to powinen
          polecieć !!! A Matusewiczwi zrobił tzw niedźwiedzią przysługę. Nasuwa sie
          dodatkowy wniosek - Panowie chyba się wstydzą .....
          Albo.. co jest niemal pewne zaczeli dbac o swoją przyszłość. Zastanawiające
          jest to jak zacieśniły się ich związki z Prawica Razem a zwłaszcza z vice
          prezydentem Ch. Zaczęła sie batalia to kto bedzie rządził w mieście i dwaj
          panowie postanwili zrobić wszystko aby postawić na własciewgo konia. Podlizują
          sie jak mogą i starają sie doprowadzić do chaosu w mieście by były argumenty w
          nowej kampanii - licząc oczywiście na to że jak sie dobrze spiszą do dostąpią
          łaski i zachowają swoje stołki i pensyjki. Jak mniemam.. kilkutysięczne.
          Mam nadzieje, z prawica sie opamęta i kopnie ich za wczasu. Pan K.Ch startował
          o ile sie nie mylę z LPRu. Nie ma co głaskać SLDowskich "dziadów" tylko ich
          tępić. Zobaczymy jak zagłosują ..czy go odwołaja ? Jak obstawiacie ?
        • cecylia70 Pytania do Pana Maćkowiaka 13.12.04, 21:12
          Oj dużo Pan napisał Panie Maćkowiak i tak górnolotnie. Może jednak odniósłby
          się Pan do niektórych wątków na tym forum, np. jak to było ze sprzedażą
          stołówki PIOMY, którą Pan kupił, ale nie od PIOMY tylko od podstawionej firmy,
          a podobno stał za tym Pan Czapla obecny prezydent... źle to pachnie. Czy
          zamierza Pan kupić Miejską Ciepłownię? Pisał o tym socjaldemokrata, może
          odpowie Pan na jego pytania.
          A i jeszcze jedno, ile kamienic w mieście należy do Pana i czy kupił Pan je od
          Urzędu?. O trochę konkretów prosi ta, która też płaci podatki w tym mieście i
          nie kradnie.

socjaldemokrata napisał:

> Nie bądzcie naiwni.Obecnie nastąpiła realizacja scenariusza którego autorem
          > jest Maćkowiak.Do aresztowania Matusewicza scenariusz był przez niego
          > blokowany, z jednym wyjątkiem - uległ naciskom Maćkowiaka i odwołał
          Majczynę.W
          > to miejsce powołał Czaplę- człowieka Maćkowiaka/ Czapla w Piomie odpowiadając
          > za majątek sprzedał stołówkę Piomy firmie z Częstochowy ta źaś następnie
          > sprzedała stołówkę znanej firmie Roka/. Po aresztowaniu Matusewicza nastąpiło
          > wdrażanie przez Czaplę i Maćkowiaka zaplanowanego scenariusza:
          > 1.Odwołanie Rżanka - blokował przekształcenia w MZGK i sprzedaż Ciepłowni
          > znanej piotrkowskiej firmie;
          > 2.Wybór Ziółkowskiej która chce zbierać punkty przed kampanią samorządową-
          > zamierza być Prezydentem Piotrkowa;
          > 3.Skuteczne po kilku nieudanych próbach odwałanie niewygodnego dla
          Maćkowiaka
          > Munika i powołanie w jego miejsce Przybyła kolegę Maćkowiaka, który jako
          > inspektor pracy opiekuje się Roką w zakresie BHP,
          > 4.jeśli zrealizowany zostanie punkt 3 to nastąpi odwołanie niekompetentnego
          > rzecznika prasowego, znienawidzonego Pampucha i powołanie nowego
          kompetentnego
          > rzcznika panią Pawłowską - koleżankę Maćkowiaka pracownika Radia Stachaczyka,
          > 5.Odwołanie Chojniaka Viceprezydenta i powołanie uległego wobec Maćkowiaka
          > radnego Brylskiego Sld, który w Kuratorium Ziołkowsjkiej długo nie zagrzeje
          > miejsca,
          > 6.Odwołanie Brajczewskiego Dyerktora Wydziału i powołanie Sokalskiego byłego
          > Prezydenta Piotrkowa, pracownika Roki.Blokował to Matusewicz.
          > 7. Zmiana nazwy miasta z Piotrków Trybunalski na MaćkoRoka Mała.
          > Scenariusz nie przewiduje że przyjdzie od Premiera RP Komisarz i
          > smietnik pozamiata.Ogrodzi miasto MaćkoRoka Mała i wywiesi tabliczkę
          nieczynne
          > z powodu braku normalności.
    • piotrkowski_komentator Brak słów... 09.12.04, 08:06
      Brak słów na to wszystko, co ostatnio dzieje się w Piotrkowie. Pismo
      W.Matusewicza, w którym podobno chce odwołać B.Munika z funkcji sekretarza
      miasta jest conajmniej zaskakujące. Nie chcę komentować tej decyzji, bo nie znam
      owoców pracy pana sekretarza ale uważam, że chęć odwołania przez prezydenta
      człowieka, który zawsze z nim był w sytuacji, gdy sam prezydent cudem ocalał (po
      idiotycznej decyzji piotrkowskich stołkowych) jest zwykłą bezczelnością. A sam
      pan Matusewicz deklaruje, że sam NIE ustąpi. Kiedy ten koleżka wiecował pod moim
      blokiem podczas kampanii wyborczej nie spodziewałem się, że jest taki fałszywy.
    • witoldk2 Piotrkowska łajba tonie & & #35; 8211; łajba samorządowa. 09.12.04, 09:54
      Piotrkowska łajba tonie – łajba samorządowa.
      Wiele pisałem na te tematy można się z nimi zapoznać – ewentualne
      www.kowalczyka.of.pl w małej ojczyźnie Prosiłbym jednak aby odróżnić obecna
      ekipę i jej wewnętrzne umorusanie od samorządności jako ustroju. Sytuacja jaką
      mamy jest dobrym startem do odrodzenia rzeczywistego samoprządu. Bo tak
      naprawdę to winni są Ci którzy zostali w domu w dniu wyborów.
      Osobiście protestuję na powoływanie się tzw. wolę mieszkańców jako tych, którzy
      powierzyli funkcję Matusewiczowi. Niestety większość piotrkowian pozostała w
      domach. I to jest zadanie do wykonania, piotrkowianie muszą iść do urn
      wyborczych. Zausznicy polecą na każde następne wybory. Wiem, że są duże
      pieniądze na kupowanie wyborców. I nie chodzi mi o gorzałkę dla kloszardów w
      dniu wyborów. Raczej o handel miejskim majątkiem, spłatą zobowiązań ect.

• fijolek1 Re: Piotrkowski CYRK 09.12.04, 11:39
      Pisze to "urzędas" - czy kompetentny, czy nie, pozostawiam do oceny
      zwierzchnikom. Warto byłoby chyba poznać też naszą opinię w całej sprawie -
      myślę, że duża część pracowników piotrkowskiego magistratu ma podobne zdanie. A
      fakty są takie, że Pan Sekretarz ma "dziwny" sposób pracy. Zastraszanie
      pracowników, mówienie o kontrolach wszystkiego właściwie co tylko możliwe,
      ciągłe dążenie do magicznej ilość 250 urzędników (może prościej byłoby
      przyjrzeć się ich pracy i ją ocenić). To już kiedyś było i naprawdę lepsze
      efekty można osiągnąć innym podejściem.A od czasu, kiedy Wiceprezydentem został
      Pan Andrzej Czapla coraz bardziej zarysowuje się konflikt pomiędzy Sekretarzem
      i Wiceprezydentem. W sytuacji, w jakiej znalazło się nasze miasto po 26 maja
      2004 roku, Władze Miasta powinny tym bardziej zjednoczyć swoje siły i mówić
      jednym głosem! Dlaczego pewne decyzje Pana Czapli są blokowane przez
      Sekretarza?! (np. chęć nagrodzenia osób, które zdobyły dla miasta pieniądze
      zewnętrzne na realizację zadań inwestycyjnych). Wiceprezydent kilka razy
      próbował uzyskać pozytywną decyzję Pana Matusewicza co do zmiany Sekretarza -
      udało się. Czekamy na Sesję.

• vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 09.12.04, 18:06
        No niestety w jednej kwestii się fijolek1 z tobą nie zgodzę.
        Co do Twojego zdania na temat dziwnego sposobu pracy sekretarza jestem za bo
        słyszałem wiele o tym, to już twoje zdanie
        "np. chęć nagrodzenia osób, które zdobyły dla miasta pieniądze zewnętrzne na
        realizację zadań inwestycyjnych"
        jest kwestią mocno drażliwą.
        Według Twojej opinii (jesteś rozumiem pracownikiem Wydziału Rozwoju Miasta bo to
        oni wypracowali środki z funduszy unijnych) tylko wydziały przynoszące dochody i
        ich pracownicy powinni otrzymywać premie.
        Czyli w zasadzie największe korzyści wiadomo przynoszą referaty gdzie ludzie
        płacą podatki.
        Ci pracownicy powinni (według Twojej opinii) otrzymać premie, natomiast te
        referaty, które nie wypracowują zysku lub te pieniądze wręcz wydają np. na pomoc
        uboższym mieszkańcom Piotrkowa tych premii już dostać nie powinni - bo za co
        skoro nie wypracowali funduszy???
    • zajac7 Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 08:16
      Prezydent jest OK. Tylko Pan Maćkowiak kombinuje i miesza a ja mam dobre zdanie
      o pracy Pana Munika a z Prezydentem i Panią Majczyna tworzyli zgraną ekipe
      która robiła co było dobre dla miasta a nie dla pewnych osób!
    • zazazi Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 08:39
      Panie Fijolek,
      nie rozumiem Pana rozgoryczenia. Przecież za wykonywaną pracę otrzymuje Pan
      pensję. Rozumiem, że środki, które Pan pozyskał - notabene pierwsze od kilku
      lat, kosztowały wiele wyrzeczeń, bo przecież trzeba było odmówić sobie kilku
      papierosów... Proponuję nagrodę dla pani X z Komunikacji - przecież podczas
      wieloletniej pracy wydała milion dowodów rejestracyjnych. To nic, że ma to w
      zakresie obowiązków, (podobnie jak Pan Fijolek pozyskiwanie funduszy)nie chwali
      się tym, moze nalezy jej w tym pomóc? W ten sposób będziemy mieli w urzędzie
      więcej krzykaczy, przez co praca urzędników bedzie wydawać się bardziej efektywna.
    • wielbiciel_mackowiaka Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 09:04
      Informacja dla vinci2 i socjaldemokrata:

Zachowujecie się jak "I Sekretarz" z Rzecznikiem. To już było za poprzedniego
      ustroju. Pora zmienić metody. Jako "przyjaciele" Prezydenta swoją
      niekompetencją i arogancją dostatecznie już jemu się przysłużyliście. Może w
      innej pracy pójdzie Wam lepiej. Miasto ma dostatecznie dużo kłopotów i bez Was.
      • vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 20:44
        Dziecko Drogie wielbiciel_mackowiaka gdybyś bywał tu na forum, to takich bzdur
        byś nie wypisywał bynajmniej w stosunku do mojej osoby.
        Nigdy nie byłem wielbicielem ani przyjacielem naszego prezydenta, a już boże
        broń naszego pseudo rzecznika.
        Rozumiem że przedkładasz ponad wszystko DOBRO swojego pracodawcy, ale niestety
        Pan W.M. jest znany każdemu piotrkowianinowi ze swojej "bezinteresownej" pomocy
        i oczywiście chce pomóc wszystkim, oferując usługi "niezastąpionej" firmy ROKA
        bez względu na koszty :D
        Grunt to zysk reszta się nie liczy prawda wielbiciel_mackowiaka????
    • kosmala2 Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 19:00
      Ale jaja! Czy pan Maćkowiak to źródło całego zła w tym mieście? Do wszystkich
      inernautów, którzy w większości jak sadzę, są pracownikami Urzędu Miasta:
      zajmicie się robotą, a nie internetowym podpieprzaniem i podjudzaniem!!!!!
      • vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 20:52
        No cóż kosmala2 rozumiem że masz problemy z interpretacją postów.
        Powiem ci że nie jestem pracownikiem UM, nie jestem też obcą jednostką z innej
        galaktyki.
        Jestem zwykłym Piotrkowianinem, który nie jest idiotą spod budki z piwem tylko
        potrafi interpretować różne fakty.
        Jeżeli tylko osoby z rekomendacją Pana W.M. dziwnym trafem "awansują" to
        rozumiem że jest to "czysty przypadek" prawada kosmala2??????????????
        • kosmala2 Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 21:07
          Staram się ci uwierzyć. Być może nie jesteś pracownikiem UM. Załóżmy. Ale skąd
          ty to wszystko, do cholery, wiesz????!!! Kto, komu, z kim, kiedy, gdzie, za
          ile ????!!!! Człowieku! Pracowałeś kiedyś w SB???!!!
          • vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 10.12.04, 21:39
            Boże czy ty naprwdę jesteś taki naiwny???
            Piotrków to zadupie i każdy wie o każdym wszystko, a urzędnicy wiedzą właśnie
            najmniej he, he ;D
            Co do SB to gdybyś poczytał moje posty również wiedziałbyś jakie mam podejście
            do tej "bandy".
            Zresztą ja nie muszę się nikomu tłumaczyć, a w szczególności Tobie!!
            • cecylia70 Mackowiak to oszust 10.12.04, 22:44
              Łajba tonie, ale dzięki referendum chyba wszystko się zmieni i ratunek
              nadejdzie. Tylko dziwi mnie, że radni z tego Stowarzyszenia na Rzecz
              Niedorozwoju… Maćkowiaka raz głosują na sesji przeciwko referendum a później
              sami je organizują (o co chodzi ?),…. w gazecie czytałam.
              Generalnie dobry pomysł, chodźmy wszyscy do referendum i odwołajmy tę
              skompromitowaną rade miejską, która tak kurczowo trzyma się tych stołków, że aż
              mnie skręca. Tylko boję się, że ten Maćkowiak, który to podobno się wycofał z
              polityki, dalej będzie kupował ludzi i bawił się nimi z radością na zmęczonej
              twarzy człowieka mającego problem z alkoholem. Przepędzić go za miasto...na
              taczce.
              A co do sekretarza, to jego zasługa i urzędników, że Urząd wygląda ładnie i
              nowocześnie. Chłop porządek zrobił i jak patrzę na jego zdjęcia w gazecie, to
              nie wydaje mi się żeby był jakimś tyranem. Miły i uśmiechnięty ma wyraz twarzy,
              budzi zaufanie. :)
              Co Wy chcecie od rzecznika, przystojny i inteligentny facet, a że robotę ma
              teraz parszywą, mnie się podoba :)) I ze wszystkich chyba najbardziej jest
              lojalny wobec siedzącego Matusewicza..., wszędzie o nim piszą ale chyba mu to
              nie pomoże.

Ten Maćkowiak na Forum to prawdziwy ? Myśliciel_1 już do niego leci po
              robotę...hehehehehe, żołnierzyk.
              • lucasik O Cecylio Niezbadana w Swych Sądach... 10.12.04, 23:04
                Cecylio... A po co obrazasz i radnych, i ludzi, ktorzy Stowarzyszenia na Rzecz
                Rozwoju Piotrkowa poparli, i samego Witolda Mackowiaka...?

Cecylio... Jestem przekonany, ze mozna sie spierac z szacunkiem, z kultura i -
                choc to bardzo szkolnie zabrzmi - z klasa. A po to, by przekonac do swoich
                pogladow, zamiast inwektyw skorzystac mozna z argumentow...

Cecylio... jesteś stosunkowo malo konsekwentna - pamietasz jak niecale dwa
                tygodnie temu pisalas na tym forum?

"Nie wiem, dlaczego obrażasz ludzi Vinci2. Z postów, w których występujesz
                wynika, że robisz to bardzo często w stosunku do innych internautów. Każdy ma
                prawo do wyrażania swoich opinii, ale nie do obrażania. Ty najczęściej
                obrzucasz gównem i pewnie czerpiesz z tego przyjemność"

Cecylio... Niezbadana jesteś w swej zmienności... Równie niezbadana w swej
                kobiecości... I szczerze mówiąc: jak mysliciel do roki leci po prace, to Cecylia
                zdecydowanie szybciej do urzedu :-)

No, chyba, ze juz tam pracuje :-)

Klaniam sie jak zwykle z usmiechem

Lukasz Krzywaznia
                //lucasik
              • noname10 Re: Mackowiak to oszust 10.12.04, 23:50
                Tylko dziwi mnie, że radni z tego Stowarzyszenia na Rzecz
                > Niedorozwoju… Maćkowiaka raz głosują na sesji przeciwko referendum a późn
                > iej
                > sami je organizują (o co chodzi ?),….
                jak można wyczytać w dzisiejszych 7Dniach referendum rozpisane przez Radę
                dotyczyłoby odwołania Prezydenta, a SnRP chcą odwołania również Rady.
    • pawwoj69 Re: Piotrkowski CYRK 11.12.04, 12:14
      vinci2 czytajac twoje posty zrozumialem iz nie mozna nazwac cie istota myslaca.
      Człowiek ktory ma zakorzenione jakies wlasne wartosci po prostu ich nie
      przekroczy. Po paru dniach milczenia nagle obudziles sie po prasowych
      doniesieniach o odwolanuiu twojego goru albo ty nim po prostu jestes
      (Bogdana.M.)
      Vinci2 przeczytaj jeszcze raz wsystkie swoje posty i zastanów sie nad swoim
      dzialaniem i nad dalszym swoim życiem.Jestes za bardzo zorietowany kto komu za
      ile i dla czego. Po prostu musisz byc w scisłym gronie ludzi ktorych nikt ju
      prawie nie szanuje.I szanowac nie bedzie.lak bys naprawde interesował sie
      sprawami polityczno gospodarczymi naszego miasta to wogole nie wypowiadal bys
      sie na forum.Dobrym odzwierciedleniem wlasnych kozysci i utrzymywania rady
      miasta za wszelka (czyli swoich cieplutkich posadek ) jest prawica razem
      (gazem).Pan Michał za wszelka cena nawouje do honoru pana prezydenta aby sam
      zrezygnował a sam chodzi s podniesiona glowa jak paw i nie pamieta ile krzywdy
      nam piotrkowianom juz wyżadził (np.Stadion 35lecia obecnie PTAK). I nasz
      dobrotliwy Pan Michał ogłasza referendum za odwołaniem Prezydenta ale tylko
      daje mozliwosc mieszkancom czy Pan Matusewicz ma sprawowadz wladze czy nie, a
      dlaczego nie dodal do swojego referendum drugiego pytania czy my mieszkancy
      jestesmy za tym aby utrzymywac rage w tym skladzie.Napewno nastapia polemiki iz
      Michal nie tworzyl projektu uchwaly o referendum publicznie nie bo musi w
      mediach byc naszym powiernikiem naszym plasterm na rany a ja poprostu w to nie
      wierze.Ale wierze w referendum spoleczne i wtedy zorjentuje sie jakie jest
      zaangazowanie naszego spoleczenstwa w zycie polityczno gospodarcze.
      vinci2 polemika polega na przytaczaniu faktow i dowodow na potwierdzenie
      naszych twierdzen. Zyczyl bym sobie aby to forum nie przeksztalcilo sie w CYRK
      pod postacia dwoch komisj sledczych w ktorych i tak karzdy karzdemu raczke myje.
      • kregi Re: Piotrkowski CYRK - pawwoj69 - ROKA 11.12.04, 13:44
        pawwoj69 oprócz steku inwektyw które rzucasz pod adresem vinci-iego robisz tyle
        byków ortograficznych że poprostu mi się niedobrze robi. Proszę zanim napiszesz
        post-a sprawdz sobie ortografie w word-zie. Dla przykładu "każdy" pisze się tak.

Jeśli chodzi o pana Maćkowiaka to nie wiem kto to jest, ale słyszalem coś niecoś
        o firmie ROKI i jeżeli ten pan jest jakosc z tą firmą powiazany to wspołczuje PT
        że tacy ludzie garną się do polityki.

Objaśnienie dla wszystkich swoje nastawienie do tej firmy czerpie wyłacznie z
        opowiadań ludzi którzy pracowali w tej firmie, nie mam żadnego interesu aby
        mówic zle na jej temat.

pzdr

• kosmala2 Re: Piotrkowski CYRK - pawwoj69 - ROKA 11.12.04, 14:22
          Kregi - nie kozakuj z tymi błędami, bo sam je robisz! Po prostu pisze się
          osobno! Jak się nie znasz to się nie odzywaj, bo się po prostu ośmieszasz.
          Pozdrowienia z Moskwy. Po prostu z Moskwy.
          • vinci2 Re: Piotrkowski CYRK - pawwoj69 - ROKA 11.12.04, 14:52
            No cóż Panie kosmala2 po tym zdaniu "Jak się nie znasz to się nie odzywaj" już
            wiem wszystko ;)
            Argument zatrważający (taki z piaskownicy, oddaj zabawki i idź sobie) więc po
            prostu go nie skomentuję ;)
          • kregi Re: Piotrkowski CYRK - pawwoj69 - ROKA 11.12.04, 20:04
            Nie kozakuje kosmala2 mój błąd był spowodowany zjedzeniem jednej spacji. Co się
            nie raz zdarza przy pisaniu.
            Twój błąd polega na tym że nie miałes nic do powiedzenia wiec czepiasz sie
            głupot, osobiscie ci współczuje.

Dzieki vinci za wytłumaczenie, kojarzyłem bardziej pana Kantorskiego z firmą ROKA.

pzdr

p.s. Aha specjalnie dla ciebie kosmala2 nie uzyłem kilka razy polskich liter,
            także będziesz mógł na mój post coś odpowiedziec. Coś sie nie robi dla ludzi.

• vinci2 Re: Piotrkowski CYRK - pawwoj69 - ROKA 11.12.04, 15:00
          kregi Pan Maćkowiak to właściciel firmy Roka.
          Oficjalnie właścicielem jest Pan Kantorski ale faktycznie firmą zarządza jego
          zięć W. Maćkowiak.
          Ja też słyszałem jakim jest pracodawcą stąd też mam takie a nie inne nastawienie
          do tego Pana.

Pozdrawiam
        • pawwoj69 Re: Piotrkowski CYRK - pawwoj69 - ROKA 12.12.04, 02:03
          Czepiasz sie mojej ortografii a sam popelniasz bledy gramatyczne nie pisze sie
          o "firmie ROKI" tylko o "firmie ROKA" jezeli jestem dobrze zorientowany edytor
          WORD jest programem angielsko jezycznym a tylko dla naszych potrzeb
          spolszczonym też w swoim słowniku posiada wiele błedów ortograficznych. Dla
          twojego zadośćuczynienia ten post pisz ze słownikiem ortograficznym wydanym i
          kupionym w Polsce, dajac zarobic Polakom a nie obcym kapitałom, ale
          podejrzewam, iż edytor na którym każesz mi pisac masz w posiadaniu nie legalnym
          czyli jestes piratem komputerowym.
          • kregi Re: Piotrkowski CYRK - pawwoj69 - ROKA 12.12.04, 10:42
            Hahahahah, uśmiałem się na tego pirata komputerowego.
            Jeżeli chcesz wiedzieć to używam na swoim notebooku progamu Openoffice na
            licencji LGPL, natomiast na firmowym mam Worda zainstalowanego zgodnie z
            licencją mojej firmy. Masz racje Word czasami podpowiada błędnie ale skończyłem
            te 8 klas podstawówki, aby nie zdarzało mi się już robić po kilka byków w jednym
            zdaniu.
            Apropo obcego kapitału to polacy sami sobie winni że teraz praktycznie wszystko
            jest w rekach zagranicznych właścicieli. Sam pracuje u zagranicznego właściciela
            i wole u niego niż w firmie ROKI, bo przynajmniej nie jestem wykorzystywany do
            mycia prywatnych samochodów.

pzdr i życze wiecej takich sukcesów.
      • vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 11.12.04, 14:28
        pawwoj69 piszesz że ja się obudziłem, ale z całym szacunkiem ja twoich postów tu
        na forum nie widziałem.
        Jeśli obserwujesz opinie internautów to albo posiadasz kilka kont, niestety
        zauważyłem tu taką tendencję, albo nie mając wiedzy nie zabierasz głosu.
        Co do Twojego cytatu:
        "Vinci2 przeczytaj jeszcze raz wsystkie swoje posty i zastanów sie nad swoim
        dzialaniem i nad dalszym swoim życiem.Jestes za bardzo zorietowany kto komu za
        ile i dla czego. Po prostu musisz byc w scisłym gronie ludzi ktorych nikt ju
        prawie nie szanuje.I szanowac nie bedzie.lak bys naprawde interesował sie
        sprawami polityczno gospodarczymi naszego miasta to wogole nie wypowiadal bys
        sie na forum"
        pozostawię go bez komentarza i do oceny innych forumowiczów ponieważ skoro
        uważasz że ktoś kto interesuje się sytuacją polityczno-gospodarczą Piotrkowa
        jest od razu radnym, urzędnikiem lub politycznie wysoko postawioną osobą to mogę
        jedynie współczuć logice Twojego myślenia.
        Jeśli uważasz że jestem zwolennikiem B.Munika lub jest on moim guru jak
        napisałeś, to prosiłbym o zacytowanie choć jednej mojej wypowiedzi, która
        potwierdzałaby Twoje zarzuty.
        Będzie to potwiedzeniem Twojej tezy:
        "vinci2 polemika polega na przytaczaniu faktow i dowodow na potwierdzenie
        naszych twierdzen".

Gdybyś przeczytał faktycznie moje posty lub powiedzmy inaczej przeczytał je ZE
        ZROZUMIENIEM, wiedziałbyś że jest wprost przeciwnie!!

Czekam z niecierpliwością na argument przemawiający za tym że jestem:
        1. Zwolennikiem B.Munika.
        2. Osobą ze ścisłego kierownictwa urzędu lub radnym.

P.S. Jeśli ktoś interesuje się sytuacją Piotrkowa i zależy mu aby to miasto się
        rozwijało, a nie tylko rządziła nim zachłanna na stołki i posadki gawiedź, to
        gwarantuję Ci że nie musi to być człowiek politycznie wysoko postawiony ani też
        pracującym kiedyś w SB ;) bo taki zarzut już też mi przedstawiono ;)
        • pawwoj69 Re: Piotrkowski CYRK 12.12.04, 03:01
          Moja odpowiedz bedzie prosta Do robaty i pracuj tak aby Tobie było dobrze.
          My Polacy mamy jedna wada zazdroscimy wszystkim, ze wszyscy maja dobrze oprucz
          nas. I to lubimy krytykowac jak doszedl do tego a jak to zdobyl "ALE ZDOBYL"
          nie nam to oceniac czy uczciwie czy nie.Nie nam osadzac ludzi ktorych nie znamy
          osobiscie nie nam jest dane............... . Jak wieki wiekow jednostka sie nie
          liczyla. A dlaczeko to pisze, Bo szlak mnie trafia jak czytam posty ludzi co
          tylko wytykac potrafia. To Pan vinci i inni tego typu ludzie monca w naszym
          spoleczenstwie ze oni to by zrobili tak i tak TYLKO JAK,aby zadowolic
          wszystkich. Prosze o przytoczenie mi albo doradzenie jakiegos zlotego srodka na
          zadowolenie calego spoleczenstwa. Sami wiemy iz takiego srodka nie ma. Łatwo
          wypowiadac sie anonimowo i doradzac ale zrobic to jest sztuka warta wszystkich
          nagrod swiata poczawszy od nagrody Nobla. Caly swiat opiera sie na gotowce
          pracy dobrych posadach i dostatnim zyciu a co za tym idzie utcziwej
          pracy,oszustwie,polityce,ukladach,przestepstwie.Tak nam stworzono ten swiat i
          go nie zmienimy. Ale ocenianie ludzi przez pryzmat portwela to nie przystoi nam
          Polakom ktorzy mamy czelnosc nazywac sie spolecznstwem katolickim a nim na
          prawde nie jestesmy tylko z populistycznych zapedow staramy sie byc.Tylko gdzie
          te zasady ktore powinnismy przestrzegac gdzie.Dlatego prosze zastanowmy sie nad
          wlasnym zyciem a nie osodzajmy postepowania innych.A moze pan Mackowiak ktorego
          tak zle osadzamy chce zmniejszyc bezrobocie w tym naszym cyrku , bo jak tego
          nie zrobi wie iz nie bedzie mial leprzych dochodow bo jak ja czy pan vinci nie
          bedzie mial pieniedzy na zaspokojenie swoich potrzeb to nie bedzie miala
          pieniedzy firma ROKA i inne zaklady ktore daja zatrudnienie w naszym miescie a
          co za tym idzie nie bedziemy mieli ich i my.Przez dziesiat lat co mielismy w
          naszym miescie stadion ktorego nie ma, rondo Gierka i zaklady ktore jeden po
          drugim padalo.A teraz mamy chociaz to iz po malu sie rozwijamy. A jezeli
          zawistni ludzie pisza iz bedziemy mieli teraz ulice o nazwie MAckowiaka to
          jestem za tym aby ta ulica stworzyc lub nadac imie .Bo dzieki staraniom i
          rzadzeniu Tego czlowieka miasto ma kapielisko,dotacje Unijne sterfe ekonomiczna
          i wiele innych rzeczy i pomyslow ktore pozwolily by nam an lepsze zycie w
          naszym CYRKU.
          Przepraszam wszystkich ktorzy to czytaja za moje bledy ortograficzna poprzez ta
          moja ulomnosc nie mam czelnosci nazywac sie prawdziwym POLAKIEM bo nie umiem
          poprawnie pisac po polsku. Ale mam wielka determinacje to zmienic. Staram sie i
          nic nie wychodzi taki jestem i nic na to nie poradze . Jeszcze raz przepraszam
          iz urazilem bledami wiele osob.
          A jak to bylo napisane w prawach (teraz napisze fonetycznie )MARFIEGO jestem za
          a nawet i przeciw.
          Prosze o troszke pokory. Robmy wszystko aby innym nie zrobic krzywdy .
          Sobie i innym zycze.
          • 2bylec Re: Piotrkowski CYRK 12.12.04, 11:44
            A teraz mamy chociaz to iz po malu sie rozwijamy. A jezeli
            > zawistni ludzie pisza iz bedziemy mieli teraz ulice o nazwie MAckowiaka to
            > jestem za tym aby ta ulica stworzyc lub nadac imie .Bo dzieki staraniom i
            > rzadzeniu Tego czlowieka miasto ma kapielisko,dotacje Unijne sterfe
            ekonomiczna
            >
            > i wiele innych rzeczy i pomyslow ktore pozwolily by nam an lepsze zycie w
            > naszym CYRKU.

ŻE CO?????????
            To co napisałeś to jakieś niesłychane rewelacje!!
            Byłbym wdzięczny gdybyś mógł dokładnie na forum wskazać związek Pana Maćkowiaka
            z kąpielskiem, pozyskiwaniem dotacji unijnych i stworzeniem strefy
            ekonomicznej. Aha no i te inne pomysły, które pozwalają nam na "lepsze życie".
            Bo do dzisiaj to ja (i wiele innych osób łącznie z władzami miasta chyba) nie
            miałem o tym pojęcia!!
          • kregi Re: Piotrkowski CYRK 12.12.04, 13:29
            pawwoj69 aby firma ROKA mogła funkcjonować z zakładów w PT zwalniano ludzi i na
            ich miejsce wchodzili ludzie z ROKI. :-)).

> rzadzeniu Tego czlowieka miasto ma kapielisko,dotacje Unijne sterfe ekonomiczna

Tzn że basen wybudował, Strefe ekonomiczną stworzył i do tego wszystkie dotacje
            z UE załatwił, jejku jeden człowiek i tyle spraw załatwił. Czy możesz poprzeć to
            dowodami ? bo tracisz wiarygodność.

pzdr

• zajac7 Re: Piotrkowski CYRK 13.12.04, 11:25
      vinci2 pracowałeś pewnie w UM i wywalił cię obecny Prezydent i dlatego tyle
      wiesz i tak sie odgrywsz. Lepiej napisz prawde i przyznaj sie ze jesteś lub
      byłeś związany z UM.
    • autentyczny_mackowiak Re: Piotrkowski CYRK 13.12.04, 12:36
      Szanowni Internauci

Do dzisiaj nie czytałem i nie zamierzam w przyszłości czytać "Piotrkowskiego
      Cyrku". Zostałem do tego zachęcony przez Wiceprezydenta Andrzeja Czaplę, który
      znając anonimowe skłonności niektórych swoich podwładnych, przegląda te
      rubryki. Cóż mogę Wam powiedzieć? Dziękuję za opinie, te bardzo krytyczne z
      pogranicza działalności kryminalnej, złośliwe i niejednokrotnie oszczercze jak
      również za te bardziej przychylne. Takie jest życie, że człowiek podejmując się
      jakiejś działalności społecznej ryzykuje tym, że wielu osobom to się nie
      spodoba.
      Wiele osób tego nie zrozumie a wielu innych zostanie „nadepniętych” w ten czy
      inny sposób. Wszak Nasze Miasto jest naprawdę małe i krzyk „pokrzywdzonych” z
      jednego końca Miasta natychmiast jest słyszalny na drugim. Nie takie były moje
      i moich kolegów intencje w momencie inaugurowania 2 lata temu działalności
      Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju Piotrkowa. Chcieliśmy mieszkańcom pokazać, że
      jeżeli zechcą to mogą mieć wpływ na władz miasta, mogą być słyszani i rozumiani
      przez ludzi, których wybierają a którzy niejednokrotnie natychmiast zapominają,
      kto i dlaczego ich wybrał.
      Stworzyliśmy też możliwość prowadzenia otwartej, nie anonimowej, wymiany
      poglądów i myśli. Niektórzy z tego skorzystali. Spotykamy się raz w miesiącu w
      sali 101 OSiR-u i dyskutujemy do bólu.
      Nie znam przypadku, aby ktoś głoszący inne od moich poglądy, zaginął czy uległ
      jakiemuś wypadkowi. Odwaga ostatnio potaniała i aby przekazać swoje zdania czy
      wręcz nienawiść nie trzeba się chować za anonimowymi pseudonimami.
      Mam wiele wad, wielu spraw nie rozumiem i nie staram się zrozumieć. Chciałem,
      aby w Piotrkowie było lepiej, prościej, uczciwiej, kompetentniej. Widocznie
      chciałem za dużo, bo każda wywoływana przeze mnie lub kolegów ze stowarzyszenia
      sprawa budzi opór i kontrowersje.
      Kwalifikacje i kompetencje niektórych, szczególnie najwyższego szczebla
      urzędników – opór.
      Działanie dla dobra, korzyści miasta i mieszkańców, operatora majątku
      komunalnego – opór.
      Dystrybucja środków na pomoc społeczną (tylko ok. 5% z przeznaczonych środków
      rzeczywiście trafia do potrzebujących) – opór.
      Pazerność na stołki niektórych – opór.
      Przedkładanie dobra mieszkańców na dobro partii, stowarzyszeń, kanap
      politycznych – opór.
      Wszystko, o czym nie potrafiono z nami rozmawiać przy pomocy argumentów
      kwitowano oszczerstwami, kalumniami i „straszeniem dzieci Maćkowiakiem”.
      Długo możnaby o tym pisać, co zresztą czyniliśmy z otwartą przyłbicą po to, aby
      mieszkańcy zrozumieli, że za rozmowę z tą władzą, za krytykę, za nie zgadzanie
      się z nieprawidłowościami nikt nie wsadza do więzienia. Więcej, to
      Stowarzyszenie, które namówiło mieszkańców do popierania danego Prezydenta
      ośmiela się krytykować i protestować i to wcale nie dla stołków, tantiem czy
      załatwianych kontraktów lub innych interesów. Niejednokrotnie spotykaliśmy się
      z zarzutem – Czego Wy właściwie chcecie? Normalności. Bo nie jest normalne, gdy
      nikt za nic nie odpowiada, nie stara się poprawić błędów, przedkłada arogancję
      i pychę urzędniczą nad opinie mieszkańców. Nie jest normalne, gdy bezpośredni
      współpracownicy Prezydenta obrażając mieszkańca powodują groźbę wyroku w
      sprawie karnej (Sprawa Pana H. Alamy). Nie jest też normalne, że mierne i złe
      musi trwać do końca kadencji a powierzonych raz stanowisk nie można odebrać. To
      wszystko pokazywaliśmy mieszkańcom. O to także mnie chodziło.
      Liczyłem się z tym, że zyskam nowych wrogów. Wiedziałem, że podniesienie ręki
      na „lokalne świętości” odbije mi się czkawką. Zdawałem sobie sprawę, że zostanę
      obciążony winą, obrzucony błotem, spoliczkowany, opluty. Próby zaszczucia
      podejmowano praktycznie od zaraz. Wmawiano, że wszystko co złe to Maćkowiak, a
      Prezydent i Wiceprezydent „chodzą” na jego „smyczy”. Kłamstwo goniło kłamstwo,
      aby tylko zohydzić, zniszczyć, nie pozwolić. Doszło nawet do tego, że na złość
      Maćkowiakowi zaczęto sobie odmrażać uszy. Najwięksi winni zaniechań urośli do
      rangi symbolu walki z demonem, despotą, złodziejem Maćkowiakiem. To, co
      przeczytałem na tej stronie dowodzi, że jesteśmy świadkami nie
      tyle „Piotrkowskiego Cyrku” ile „Teatru Absurdu i Paranoi”. Pora kończyć z tym
      absurdem.
      Odszedłem, abyście Państwo mogli odetchnąć od zmor i koszmarów. Może inni
      powinni zrobić to samo.
      Mieszkańcy wiedzą najlepiej, co jest dla nich dobre. Wystarczy dać im mówić.
      To co robiłem, robiłem jako mieszkaniec tego miasta. Bo to miasto jest Wasze,
      Mieszkańców ale także i moje. Proszę nie wiązać z tą działalnością Roki. Nie
      obrażajcie ludzi uczciwie pracujących w tej firmie. Nie jest gorsza od innych.
      Nie skorzystała na moim zaangażowaniu, jak widać, wręcz przeciwnie. Ani ROKA
      ani Maćkowiak nigdy nie ukradli, nie wzięli i nie zmalwersowali od Naszego
      Miasta ani złotówki. Płacimy tutaj podatki.
      Anonimowych oszczerców zaś proszę o jedno. Miejcie czasem odwagę zdjąć maskę,
      wszak nikt nie zamierza Was ciągać po sądach. Nie bójcie się więc ze swoim
      wrogiem stanąć twarzą w twarz, wykrzyczeć mu swoje bóle i rany a na koniec
      stłamsić, zniszczyć go Waszą prawością, troską i uczciwością.
      Możecie to zrobić już na najbliższym spotkaniu Stowarzyszenia. Macie okazję
      spotkać i wymienić poglądy z osobnikiem, o którym piszecie tak lekką ręką.

Autentyczny Maćkowiak
      • paniladna Re: Piotrkowski CYRK 13.12.04, 16:08
        Co to znaczy "anonimowe skłonności niektórych swoich podwładnych"?
        To zbrzmiało jak podejrzenie o ... no, powiedzmy delikatnie jakąś ...manię :))))
        A tak na marginesie, jeśli się głośno krytykuje (może niesłusznie?), to także
        należy spodziewać się głośnej krytyki (choćby i tej niesłusznej).
        I żeby nie było niejasności. Nie jestem "niektórym podwładnym". Ani w ogóle
        żadnym podwładnym :))
        • kregi Re: Piotrkowski CYRK 13.12.04, 20:21
          Ja ci powiem co to znaczy. Pracownicy firmy ROKI mają tak kiepskie zdanie o
          swoim pracodawcy że starają się anonimowo informować społeczeństwo o tym.

pozdrawiam
          Aha, Nigdy nie byłem i nie jestem podwładnym. Także niech pan zostawi swoich
          pracowników w spokoju :-).
      • martuska11 Re: Piotrkowski CYRK 13.12.04, 17:29
        Po części jestem skłonna panu uwierzyć ale wiele spraw pozostawił pan bez
        wyjaśnienia. Np. to czy prawdą jest, że na pana tzw. smyczy chodzą dziennikarze
        radiowi Monika Pawłowska i Marcin Cecotka?
      • kilwater3 Re: Piotrkowski CYRK 13.12.04, 23:44
        Dziękuję za opinie, te bardzo krytyczne z
        > pogranicza działalności kryminalnej, złośliwe i niejednokrotnie oszczercze...
        > Anonimowych oszczerców zaś proszę o jedno. Miejcie czasem odwagę zdjąć maskę,
        > wszak nikt nie zamierza Was ciągać po sądach. Nie bójcie się więc ze swoim
        > wrogiem stanąć twarzą w twarz, wykrzyczeć mu swoje bóle i rany a na koniec
        > stłamsić, zniszczyć go Waszą prawością, troską i uczciwością.

Krytykę władza przyjmuje z godnością, ale tylko krytykę konstruktywną. Władza
        krytyki się nie boi, ale nie na każdą będzie odpowiadać.
        O co temu facetowi chodzi, ten tekst byłby niezły na plenum PZPR. Czy nie
        łatwiej jest napisać " nie brałem w łapę od tego czy innego " opór naszym
        pomysłom stawiali tacy ludzie i wymienić z nazwiska, zamiast tego, rozwodzi się
        o spotkaniach w sali 101, jakby nie rozumiał, że niektórzy podejrzewają, że
        jest "umoczony".
        Kto to są te "lokalne świętości", pisz Pan z otwartą przyłbicą, czego się Pan
        boisz, jak raz władza nie odrąbała Panu tej zamachniętej ręki, to już nie
        odrąbie.

Co jest z tą "otwartą przyłbicą", to już drugi odważny, pierwszym jest
        rzecznik. Po co Wam to wiedzieć przecież i tak się nie znamy i
        najprawdopodobniej nigdy nie poznamy. Na marginesie, to żeby otworzyć przyłbicę
        najpierw trzeba sobie dać zakuć łeb.

~im dłużej Puchatek tam zaglądał, tym bardziej Prosiaczka tam nie było~
      • vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 14.12.04, 17:01
        "Zostałem do tego zachęcony przez Wiceprezydenta Andrzeja Czaplę, który
        znając anonimowe skłonności niektórych swoich podwładnych, przegląda te
        rubryki."
        Tego zdania nawet nie skomentuję bo jeśli to prawda to bedę mógł jedynie
        współczuć Panu Wiceprezydentowi Czapli że nie ma nic poważniejszego do zrobienia
        jak SZPIEGOWANIE (jakie to poniżające biorąc pod uwagę zajmowane stanowisko)
        pracowników!!!
        Może trzeba by tym łobuzom monitoring pozakładać.
        Staną się o wiele szczęśliwsi (tak jak pracownicy ROKI, którzy są wprost
        anielsko zadowoleni ze swojej pracy).
        Mogą zawsze umyć auto przełożonemu pracując na jedną którąś tam etatu ;)

Co do "obowiązkowego" przedstawiania to rozumiem że to już jest zakaźna choroba
        wśród piotrkowskich notabli, których ktoś krytykuje, a JAKIM PRAWEM ;D
        Może zaczynając post będziemy pisać:
        "Jestem Stefan Piękny piszę na forum od roku, mam żonę i dziecko i malucha w
        garażu, lubię ksiązki kino i wypad na piwko z kumplami etc........."

P.S. Nie jestem tym wstrętnym anonimowym pracownikiem, a nawet więcej NIE
        PRACUJĘ W ADMINISTRACJI SAMORZĄDOWEJ i NIGDY TAM NIE PRACOWAŁEM więc nie mógł
        mnie nikt stamtąd WYWALIĆ jak napisał jeden z internautów.
        I powiem szczerze że się z tego CIESZĘ!!!!!

Pozdrawiam
    • witoldk2 Panie Witoldzie, 13.12.04, 13:30
      Panie Witoldzie,
      Działkę na roku 3 Maja i Kopernika chciało kupić PKO, kupiła ROKA. Skoro nigdy
      nie korzystaliście z pomocy miasta, to po co na klepsydrze byłgo vce
      przewodniczącego rady wypisaliście peany na jego cześć, za pomoc ROCE?
    • lucasik M - jak....? 14.12.04, 02:59
      Tak sobie czytam dyskusje i powolutku mnie ogrania przerazenie.

Wychodzi na to, ze w tym miescie wszystko kreci sie wokol i zwiazane jest z
      trzema Panami M: Mackowiakiem, Munikiem i Matusewiczem. Cale zlo? 3xM...
      Niejasne interesy? 3xM... Brudna wlaka polityczna? 3xM... Prywata,
      partykularyzm... Co bym nie wymyslil - wychodzi na to, ze i tak wszystkiemu sa
      winni, albo we wszystko zamieszani trzej Panowie M.

I to mi przypomina sytuacje cyklistow z pewnej anegdoty.

Pragne wiec przypomniec, ze alfabet piotrkowskiej polityki i biznesu sklada sie
      rowniez z innych liter. I tak mi sie wydaje, ze sprowadzanie rozwazan na temat
      cyrkowosci naszego miasta tylko do jednej litery M jest nieco zbyt naiwnym
      uproszczeniem.

No chyba, ze tym innym literkom taka sytuacja bardzo odpowiada...

Ale przeciez nikt z nas, przenikliwych, prawych i pelnych czystych intencji
      internautow, nie dalby sie tak wyprowadzic w pole (tez wyraz znalazl sie tu
      zpelnie przypadkowo). Na pewno nie dalismy sie nikomu zmanipulowac.

Cyrk zawital do miasta? Chyba sami wystosowalismy zaproszenie.

Ale cale zlo, to sprawa trzech panow M. Tzn. przepraszam - cyklistow.

Mundus vult decipi, ergo decipiatur.

Pozdrawiam

Lukasz Krzywaznia
      //lucasik

PS. Gdzie dwoch sie bije - trzeci korzysta. Warto pomyslec, o tym ostatnim. Co
      bysmy w ferworze walki na slowa, argumenty i inwektywy nie przegapili
      najwazniejszego. I obudzili sie z reka w nocniku.

PS 2. A poza tym uwazam, ze Kartagine nalezy zniszczyc (w miejsce slowa
      Kartagina prosze wstawiac odpowiednio: Mackowiak, Munik, Matusewicz); po
      lacinie: ceterum censeo Karthaginem esse delendam.
      Piszmy co chcemy, ale wzorem Katona Starszego - na koniec podkreslajmy, o co nam
      naprawde chodzi. I bron Boze nie zastanawiajmy sie, czy ma to jakikolwiek sens.
    • tygrys999 Re: Piotrkowski CYRK 14.12.04, 09:11
      Ha, ha, ha... A ja już myślałem, żeśta dali się otumanić. Walić w capa, nie
      odpuszczać. Kilwater3 tyś jest mondry. Musiałeś coś z partiami do czynienia
      mieć, bo gładko i rozumnie piszesz. Cecylia nie rozumie, co ten gość pisze, a ja
      nie rozumiem tego lucasika.. Ciekaw jestem czy sam sie rozumie. Po łacinie to
      ksiądz niech godo.
      A to jest proste. Vinci dopisz se do swego planu, że ten gość jaja se robi. On
      chce być królem, ale nie może być łachman jeden, bo królem ma być nasz złotousty
      Michał. Podobno te autostrade to łon też załatwił że nie będzie koło Piotrkowa.
      I gadają, że chcioł wypić motylom jajka ale Kubuś z Krzywanio je obronili. A
      Munika nie rusajta. Ten jest dobry i walczy ze smokiem. Jak mu ten radny z klubu
      „500 Flak” pomoze, to łobroni i pogoni wszystko z Michałem w pizdu. I wtedy
      będzie dobrze. Nawet te jego pracowniki odżyją.

Tygrys
    • tygrys999 Re: Piotrkowski CYRK 16.12.04, 13:26
      Ale się w tym cyrku kotłuje i galimatiasi. Najważniejsze że górami nasi. Pogonił
      Diabły król Michał złotousty. Łobronił łowce smoków. To je dopiro gościuwa.
      Szkoda ino, że tego no speca łod gospodarki Królewiczątko na stołek nie
      wsadzili. Ale po co. Na tych osłów to i kuń wystarczy. A najwinkszum frajde
      miołem w nocy jak wyszłem z psym na spacer. Stora mnie guni coby bydle nie rżło
      w domu.
      Ide sobie koło łurzędu, un lśni cały, taki czysty, posprzuntany z tego
      badziewia, istny cud. Myślołech że może Kilwatera, Kregi, Cecylke aby Vinci
      spotkom. A tu szajs. Stoi ta łajza, chwieje sie, łopary siary abo wódy z paszczy
      mu ziejom, łzy ogromniaste na chodnik kapiom. Myśle se – a dobrze ci szujo,
      złodzieju – wyj sobie. Ale jom mielutki podejde, poklepe, pysk niech otrze,
      niech chłop bedzie. Podszed żem i żem sie w … a mało nie przywalił. Ta łajza ze
      śmichu płakała i wyła.
      • martuska11 Re: Piotrkowski CYRK 16.12.04, 13:45
        Widzę, że wielu ludziom Internet szkodzi. tygrys pracuje w Urzędzie Miasta,
        pisze w wolnych chiwlach na forum Gazety no i w końcu pomieszało mu się w
        głowie. A może to tylko poza: udawanie idioty ma swoje bogate tradycje. Także w
        Urzędzie
        • kregi Re: Piotrkowski CYRK 16.12.04, 19:02
          martuska11 nie pomieszało się w głowie.
          Jak czytam forum tygrys podobnie jak lukasik działają w czyimś interesie aby
          rozmydlić dyskusje. Zazwyczaj ich posty są nie na temat lub są śmieszne co
          niewątpliwie bawi ale nie wnosi do dyskusji nic nowego. Może właśnie o to im chodzi.

pzdr i wesołych świąt.
          • vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 16.12.04, 19:43
            A jak nie widamomo o co chodzi to chodzi o ..............
            Każdy to zna więc nie kończę ;)

P.S. Czy ktoś był ostatnio może w Urzędzie, czy nie montują tam czasem
            monitoringu aby ukrócić "anonimowe skłonności niektórych podwładnych
            Wiceprezydenta" ;D
            • 2bylec Re: Piotrkowski CYRK 17.12.04, 00:29
              Nie nie montują bo już podobno dawno zamontowali (informacja z drugiej ręki,
              czyli od znajomka, także jak coś to z dystansem ;)) i Pan Sekretarz może sobie
              łatwo sprawdzić kto, jak długo i i gdzie buszował po sieci. Jeżeli to prawda to
              ciekawe czy wszyscy są monitorowani czy występuje jakaś gradacja - według
              zasług na przyład :)))
              Kiedyś chyba przerabialiśmy już taką (podobną) cenzurę.
              Pozdrowionka
              • sldprl Re: Piotrkowski CYRK 18.12.04, 02:12
                Szanowni Państwo bo ostatnich zadziwiających zmianach odszedłem do wniosku zi
                Pan Stachaczyk Pan vinci Pan Rżanek i wielu jeszcze innych to jedna sitwa
                każdy z nich wie jak uzdrowić nasz Piotrków ale tylko w gębie. Znam wielu
                jeszcze krzykaczy Pan Pol, Pani Radziszewska, cale nasze grono SLD którzy tylko
                myslą o sobie. A nas społeczeństwo traktują jak mięso armatnie. Dajmy na to
                naszą Pani poseł w godzinach przyjmowania interesantów w sprawach publicznych
                ona w biurze poselskim przyjmuje swoich pacjentów taka biedna jest nasza Pani
                poseł z PO iz musi gabinet lekarski za nasze pieniądze robić w biurze poselskim
                i taka kobieta ma czelności mówić iż ma pomysł na uzdrowienie służby zdrowia (
                a sama na niej żyruje).Pan Pol obstawił się 4 wickami. Nasze miasto stać jest
                na przerost formy nad treścią (teraz mamy 2). Pan Rżanek czołowy polityk
                prawicy kto to taki ,właśnie kto to taki człowiek który dla kariery zrobi
                wszystko (w czym mu pomaga namiętnie Tygodnik Pana Stachaczyka „brak felietonu
                bo musiałem się przygotować do sesji Rady ......... ile to kosztuje panie
                michale te parę słów w gazecie nie czas jeszcze na KAMPANIE )nawet sie
                wyspowiada a po wyjściu z kościoła zapomina o naukach boskich taka jest
                prawica. Czy to prawica czy lewica każdy z nich myśli tylko o sobie. Bo to
                ludzie którzy zawsze dostawali od kogoś. Jak dostali to jesteś cacy jak nie to
                be. Stołki władza to ich tylko interesuje. Tak popatrzmy na naszą Rade Miasta
                kto w niej zasiada . Lekarze, nauczyciele,pracownicy najemni ludzie którzy
                nigdy nie prowadzili własnych interesów (czy się siedzi czy się leży to pensja
                się należy) oj przepraszam zapomniał bym o spadochroniarzach z Bełchatowa
                wielkich krzykaczach i tym podobnych. Ludzie sami zgotowaliście sobie ten los
                wiec nie krytykujcie, wybieraliście rade prezydenta a teraz własny wybór i
                swoją porażek chcecie przypisać innym. Historia pokazuje iż politycy zawsze
                mieli nas gdzieś przez trzy lata i 11 miesięcy po tym okresie kochali nas
                bardzo aby tylko kupić nas glos. Panie Vinci czy ma pan żal iż hale targową
                kupił piotrkowianin(podatki zostają w mieście)a może lepiej dla pana było by iż
                kupiłby to obcy kapitał i pieniądze poszły by gdzie indziej .Ma pan racje bo my
                polacy mamy w swojej naturze zawiść, jesteśmy psami ogrodnika sami nie
                weźmiemy a innemu nie damy. Pan jak czytam to forum zna sie na wszystkim i też
                nie lubi krytyki w stosunku do własnej osoby. A te osoby które pan obraża może
                coś w życiu osiągnęły i teraz własne doświadczenia pomogą nam w lepszym życiu.
                Nie każdy musi grabić pod siebie. A może rzeczywiście chce pomóc innym .Nie
                krytykujmy tylko pomagajmy a może nasze doświadczenia życiowe i nasze pomysły
                pomogą tym ludziom w lepszym zarządzaniu naszym miastem. A może tej małej
                gróbce ludzi rzeczywiście chodzi o to aby nam sie lepiej żyło w PT. To jest
                moje i tylko moej zdanie. A tak na marginesie Ja podziwiam na przykład jednego
                radnego (który z bycia radnym nie ma ani złotówki bo swoje wynagrodzenie
                przekazuje na cele społeczne) a musi sie użerać w imię naszego lepszego bytu z
                ludźmi którym na tym w ogóle nie zależy a wiem to z potwierdzonych źródeł
                Panie Pawle Z. Podziwiam pana .

Wspierajmy ich własnym doświadczeniem pomysłami i krytykujmy (ale
                konstruktywnie ) a może to spowoduje iż nam i może im będzie lepiej sie żyło.
                • paniladna Re: Piotrkowski CYRK 18.12.04, 11:29
                  Potok słów....
                  a wśród nich i to;

(...) te osoby które pan obraża może
                  coś w życiu osiągnęły i teraz własne doświadczenia pomogą nam w lepszym życiu
                  (..).

Właśnie! Tak Pan wszystkich doskonale zna? Z tego postu wynika, że i prawica i
                  lewica są be, tylko...właściciele firm są cacy? A może najlepiej, żeby jeszcze
                  byli zrzeszeni w pewnym Stowarzyszeniu, hę? :)

Tak to w życiu bywa, że nie wszyscy - Sanowny Panie - prowadzą własne interesy.
                  Niektórzy podcierali pański tyłek, inni uczyli Pana pisać i czytać, a jeszcze
                  inni dają panu kredyty w bankach, albo głowią się nad lekami na Pańską deprechę.
                  Gdyby pokusił się Pan o odrobinę wiedzy, to wiedzałby pan, że PO jest partią,
                  która nie pobiera pieniędzy z centrali, czyli nie finansujemy żadnego ich
                  biura, ani nawet wyborów. Ile złego zrobiło SLD - każdy słyszy i widzi. Ale to
                  nie znaczy, że trzeba wziąć kosy i wybić wszystkich w pień...
                  A mądrych przedsiębiorców bardzo szanuję, jako i siebie.
                  Mozna by z tym Pańskim e-meilem jeszcze dyskutowac, ale nie wiem, czy jest sens
                  dokładać komuś, kto nawet obywateli własnego narodu nazywa polakami, a nie
                  Polakami.
                  Tak rodzą się wojny Proszę Pana. A więc Pax Panu na te święta.

• vinci2 Re: Piotrkowski CYRK 18.12.04, 19:30
                  Szanowny Panie sldprl chciałbym na wstępie zapytać Pana jak mają się Pana słowa:
                  "...A te osoby które pan obraża może coś w życiu osiągnęły i teraz własne
                  doświadczenia pomogą nam w lepszym życiu." do zdania wypowiedzianego przez Pana
                  na początku postu:
                  "Szanowni Państwo bo ostatnich zadziwiających zmianach odszedłem do wniosku zi
                  Pan Stachaczyk Pan vinci Pan Rżanek i wielu jeszcze innych to jedna sitwa każdy
                  z nich wie jak uzdrowić nasz Piotrków ale tylko w gębie."
                  Drugie pytanie, a właściwie prośba dotyczy podania konkretnych przykładów, które
                  to osoby ja OBRAŻAM (o ile wie Pan co dokładnie oznacza to słowo)???
                  Już kiedyś wspomniałem o osobie zmieniającej nicki jak rękawiczki, popełniającej
                  błędy ortograficzne, które wprost KŁUJĄ w oczy i tu odniosę się do jednego
                  słowa, które mnie wręcz "powaliło" w Pana tekście - "gróbce".

Pozostawię to bez komentarza.

Pozdrawiam
                • zajac7 Re: Piotrkowski CYRK 22.12.04, 12:04
                  Panie "sldprl" Pan Paweł Załoga moze i nie bierze wynagrodzenia ale dzięki temu
                  ze jest radnym moze załatwić kilka spraw dla siebie, np. budowe ulicy
                  Nowowiejskiej (najważniejsza w mieście do budowy dla Pana Pawła) i wiele innych
                  rzeczy.
                  Podziwiam ze nie bierze wynagrodzenia ale prosze nie pisać ze jest taki czysty.
                  Pozdrawiam
                  • tygrys999 Re: Piotrkowski CYRK 22.12.04, 21:48
                    DOBZE PRAWISZ PANIE ZAJĄC.TYN ZAŁOGA TO PEWNIE JAKIŚ NYGUS.CO TAM KOGO
                    ŁOBCHODZI ZE NIE BIEZE DIET.PEWNO MO ZA DUZO.ALE TAK SE ROJE W TYM MOJIM
                    PORUMBANYM ŁBIE ZE KOŻDY RAJCA DBO ŁO SWÓJ ŁELEKTORAT A POŁOZONEGO ŁASFALTU W
                    NASYM GRODZIE NIE ZAPIERNICY NIK.NAWET ŻADYN SEKRETOŻ ŁANI KRÓL MICHAŁ
                    ZŁOTOUSTY,ŁANI NIEDOZECNIK,ŁANI ZADEN INNY PAZERNIOK.TYM BARDZI ZE NAWET ZASŁY
                    KRÓL"POLEG NA POLU"TYZ BUDOWOŁ RÓZNE ZECY A TO TWARDOSŁAWICKUM DLO BIŃKÓW A TO
                    ŁUNIWERSYTET GYMNAZJALNY A TO DOWOŁ SYĆKO LO TYCH SCYZORYKÓW Z SZCZKIELECKI
                    ŁAKADYMI.NIE ZDUNŻYŁ SYĆKIEGO ROZDAĆ BO MU ZABAWKI ZOBRALI.TYN ZAŁOGA TO
                    FAKTYCNIE JOKIŚ WARIAT.
                  • tygrys999 Re: Piotrkowski CYRK 22.12.04, 22:03
                    MOCIE RACJA PANIE ZAJONC.W PALE SIE NIE MIEŚCI ZE JAKOWYŚ DURNY RAJCA NIE
                    BIEZE.NAWET DIET.MOZE UN PORUMBANY ABO NAPASIUNY.TAKI NAGORSY.NIK NIE WI CO
                    ZROBI ŁANI CO MU DO DURNEGO ŁBA WEJDZIE.TYN ASFALT TO TYZ MOZNA ZWINÓŃĆ.WSAK U
                    NOS W GRODZIE SYSKO JE MOZLIWE.ZECHCE KRÓL MICHAŁ ZŁOTOUSTY CY SEKRETOZ CY
                    NIEDOZECNIK CY BYWSY KRÓL CO POLEG NA POLU SYĆKO SIE MOZE ZDAZYĆ.JO BYM PATZAŁ
                    NA RYNCE TEGO ZAŁOGI BO UN COŚ PORUMBANY.I ŁUDAJE TAKIEGO DOBREGO.TO NIE MOZE
                    BYĆŁUN JAKOWYŚ PZEBIERANIEC ABO Z TEGO ICHNIEGO PORUMBANEGO STOWAZYSENIA CO TO
                    NIE WIADOMO PO CO NA CO I KUMU DO SCYŃSCA POTZEBNE.BO TU U NOS TO WSYSTKIE SOM
                    SCENŚLIWE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka