Dodaj do ulubionych

DNI PIOTRKOWA 2005

25.04.05, 14:49
Na koncertach z okazji tegorocznych Dni Piotrkowa wystąpią m.in. takie
zespoły jak PUDELSI, GOLDEN LIFE czy pan PEJA. Zapowiada się naprawdę
ciekawie. Żałuję tylko, że na lotnisku a nie w centrum naszego miasta!!!

20 maja (piątek) Lotnisko AZP od godz. 18:00
- wesołe miasteczko dla dzieci
- infrastruktura cateringowa i sportowo-rekreacyjna
- scena z koncertami profesjonalistów. Wystąpią BRACIA CUGOWSCY i PUDELSI

21 maja (sobota) Lotnisko AZP od godz. 10:00
- PUCHAR POLSKI STRONG MAN (Najsilniejsi ludzie w Polsce będą rywalizować w
Piotrkowie Trybunalskim). Puchar Polski odbywa się pod patronatem Telewizji
TVN.
- infrastruktura cateringowa i sportowo-rekreacyjna
- scena z koncertami profesjonalistów. Wystąpią KOWALSKI i MARCIN ROZYNEK

22 maja (niedziela) Lotnisko AZP
- scena z koncertami profesjonalistów. Wystąpią GOLDEN LIFE i PEJA
- infrastruktura cateringowa i sportowo-rekreacyjna (MOK, OSIR)

Obserwuj wątek
    • maddox84 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 25.04.05, 20:00
      Pewnie MZK uruchomi dodatkową linię :)
    • vinci2 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 25.04.05, 23:57
      Każdy dobrze wie kto lobbuje za lotniskiem i komu zależy aby imprezy odbywały
      się na zadupiu gdzie piwo i "przystawki" ;) można kupić tylko w jednym miejscu.
      • kregi Re: DNI PIOTRKOWA 2005 26.04.05, 07:18
        Z drugiej strony nie ma już dobrego miejsca do ustawienia sceny w PT. Wszystko
        poszło pod budowe supermarketów włącznie z Stadionem.
        A przystawki możesz nie kupować, a nawet jakby zrobili impreze w środku miasta
        (słowackiego) to mialbyś to wyboru tylko restauracje i to podejrzewam znacznie
        droższe niż ta kiełbasa z rusztu itd.
        Swoją drogą ten nasz areoklub troche kuleje nawet strona im nie działa :-((.
        www.aeroklub.piotrkow.pl.

pozdrawiam
        • vinci2 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 26.04.05, 16:05
          Kregi głównym czynnikiem tutaj nie są "przystawki" tylko piwo!!!
          Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
          Przecież na deptaku są trzy ogródki piwne, które są głównym konkurentem jednej z
          osób lobbujących na rzecz lotniska.
          SKUTECZNIE lobbujących!!!
          Oprócz tego dochodzą jeszcze sklepy spożywcze.

Nie pisałem o zakupie "przystawek" pod swoim kątem ponieważ nie mam z tym
          problemu,tylko pod kątem układów jakie w naszym mieście panują.

Nie oszukujmy się ale żadne normalne miasto nie robi takich imprez na obrzeżach.
          Nie wyobrażam sobie Dni Łodzi zamiast na Piotrkowskiej na zadupiu Łodzi!!!!
          • kregi Re: DNI PIOTRKOWA 2005 26.04.05, 17:33
            Vinci wiele miast robi festyny na lotniskach a nie w centrum i są to normalne
            miasta. W googlach wyszukałem przynajmniej jakies trzy typu: Inowrocław, Mielec
            czy Gdańsk nawet robił jakis mały festyn dalej mi się nie chciało szukać.
            Duże nagłośnienie wymaga przestrzeni pytanie czy jest to do zrealizowania na
            małym odcinku Słowackiego, to już do fachowców.
            Co do obsługi cateringowej to miasto z tego co zrozumiałem ja liczy nie tylko na
            piwo ale na pełną obsługe. A czy te małe ogródki piwne są w stanie zapewnić
            wszystko i obsłużyć tylu ludzi ? I niech ci będzie że liczy się tylko piwo, ale
            firma obsługująca dostarcza wszystko. Był chyba przetarg jacy byli inni chętni ?

pozdrawiam

• 1yavor Re: DNI PIOTRKOWA 2005 29.04.05, 12:12
              Luuuudzieee!!! Zrobmy cos z tym do jasnej cholery!!! Po jakiego jest ten
              amfiteatr?? Zeby tylko dzieci potanczyc mogly?? Cyganie pospiewac?? Przeciez to
              jest smieszne. Tyle lat byly imprezy na "deptaku", a teraz nagle sie odwidzialo?
              Komu sie chce na jakies zadupie jechac. Do centrum chociaz kazdy ma blisko.
              Wczesniej jakos mozna bylo wszystko zorganizowac, a teraz nie?? Co za kretyn
              wymyslil dni Piotrkowa na lotnisku.
              W tym roku juz sie nic nie da zrobic. Apelujmy o przywrocenie normalnosci od
              roku nastepnego. Nie mozna pozwolic, aby jakis idiota odbieral mieszkancom
              przyjemnosc z rozrywki w cywilizowany sposob.

pozdrawiam
              • vinci2 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 29.04.05, 17:52
                1yavor w pełni się z Tobą zgadzam bo ja też na to "zadupie" nie jeżdżę.
                Niestety tak jak napisałem lotnisko zaczęło się odkąd prezydentem został
                W.Matusewicz i wiadomo dla kogo odbywają się tam imprezy.
                To lobby jest tak silne, że w zeszłym roku nawet studenci otrzymali "delikatną"
                sugestię aby juwenalia się tam odbyły bo w przeciwnym razie nici z pomocy.
                • kregi Re: DNI PIOTRKOWA 2005 30.04.05, 08:57
                  Też chciałbym aby to było w centrum bo mam tu 3 kroki, ale patrze na to
                  realistycznie. Ten amfiteatr który tak szumnie nazywacie jest dla mnie
                  amfiteatrzykiem, jak sa jakies imprezy to troche ludzi wejdzie a reszta
                  podskakuje za płotem z braku miejsc. Jesli chodzi o scene która budują na
                  koncertach Perfektu to nie widze dla niej miejsca na Słowackiego.

Reaumując: Znajdzcie jakies miejsce konkret w centrum w którym będzie się bawic
                  przy scenie 1500 osób plus obsługa cateringowa. Ja myslalem o placu gdzie zawsze
                  cyrk przyjezdzał, ale tutaj jest droga krajowa niestety jeszcze.

pozdrawiam
                  • husky78 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 30.04.05, 18:57
                    moi drodzy,
                    zawsze komus nie cos pasuje i dogodzic wszystkim sie nie da!..
                    przeciez piotrkow nie jest taki wielki,a mzk daje rade dowiesc
                    nie zmotoryzowanych, pozatym wymogi bezpieczenstwa sie juz dawno zmienily,
                    i imprezy masowe musza odbywac sie na otwartych przestrzeniach...
                    centrum z amfiteatrzykiem nie ma takich parametrow,a pozatym puscic te decybele
                    na stare miasto...
                    ...tez mozna i kamienice sie juz do konca rozpadna i w sumie mozna postawic
                    nowe...;-)
                    moze to tez rozwiazanie, tylko ciekawe dla kogo?!.

pozdrawiam
                    • aksa Re: DNI PIOTRKOWA 2005 30.04.05, 22:24
                      Koncerty w amfiteatrze jeszcze mogłyby być ale nie wyobrażam sobie rozgrywek
                      pucharu Strong Man na Słowackiego :) np. turlanie samochodu :))) A w Łodzi też
                      duże imprezy wymagające miejsca odbywaja się na parkingu przed M1 czyli na tzw.
                      zadupiu.
                      pozdr.
                      • vinci2 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 30.04.05, 22:40
                        Aksa tylko zapomniało Ci się zaznaczyć, że te imprezy oraganizuje M1.
                        To jest ich reklama więc gdzie mają to robić na Piotrkowskiej?? ;))
                        • aksa Re: DNI PIOTRKOWA 2005 30.04.05, 22:48
                          Może masz rację ale coś mi sie kojarzy że np. imprezy WOŚP (przejażdzki z
                          rajdowcami i inne wymagajace miejsca) były też przed M1, a to chyba nie ich
                          impreza ;)
                          pozdr.
                  • vinci2 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 30.04.05, 22:50
                    Kregi częściowo się zgadzam bo faktycznie nasz amfiteatr do dużych nie należy ;)
                    Weźmy jednak pod uwagę fakt, że:
                    1. Większość zespołów (znanych oczywiście) i tak przyjeżdża do nas w tak późnych
                    godzinach, że nie zostaje już tak astronomiczna liczba widzów.
                    2. Duża część osób to np. osoby starsze lub małżeństwa wychodzące na deptak na
                    spacer z dziećmi, dla relaksu. Relaksem nie jest natomiast spacer 4 kilometrowy
                    w jedną stronę ;)
                    Jeśli Łódź, miasto drugie co do wielkości w Polsce, potrafi organizować swoje
                    dni na piotrkowskiej, to niestety, ale nikt mnie nie przekona, że nasze miasto
                    postępuje właściwie organizując je na takim zadupiu tylko po to, aby realizować
                    partykularne interesy niektórych "biznesmenów".
                    • kregi Re: DNI PIOTRKOWA 2005 01.05.05, 09:54
                      Widzisz ja to bym chciał aby te dni PT wyglądały bardziej rodzinnie i aby na nie
                      przychodzili, nie tylko stali bywalcy deptaków ale też to była impreza dla
                      wszystkich. Dobrze aby stolik na niej miał prezydent i radni. Do takiego miejsca
                      idealny byłby stadion, ale niestety ktoś kiedyś był krótkowzroczny i przy
                      sprzedazy nie zabezpieczył interesów miasta.
                      Co do obsługi cateringowej to ja mam następującą logikę. Po pierwsze czy był to
                      przetarg czy wszystko załatwiono w rodzinym gronie chciałbym się dowiedzieć.
                      Jesli rodzinne grono, tu masz racje zostaje niesmak całej imprezy. Natomiast
                      jesli był przetarg i wygrał gosc z PT to jest ok.
                      Aha i powiem ci tak szczerze jesli chodzi o mnie to wole zapłacic te 20 groszy
                      za Piwo naszemu wiedząc że częśc tych pieniedzy zostanie włozone w PT w klub
                      sportowy niż obcemu ktory zbierze kase i wyjedzie całując nas w czoło.

Chyba ze masz innego naszego psiedsiebiorce który w takim przetargu został
                      pokrzywdzony a wkłada pieniadze na cele społeczne ?

pozdrawiam
                      • tygrys999 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 01.05.05, 23:02
                        kregi napisał:

> Widzisz ja to bym chciał aby te dni PT wyglądały bardziej rodzinnie i aby na
                        ni
                        > e
                        > przychodzili, nie tylko stali bywalcy deptaków ale też to była impreza dla
                        > wszystkich. Dobrze aby stolik na niej miał prezydent i radni. Do takiego
                        miejsc
                        > a
                        > idealny byłby stadion, ale niestety ktoś kiedyś był krótkowzroczny i przy
                        > sprzedazy nie zabezpieczył interesów miasta.
                        > Co do obsługi cateringowej to ja mam następującą logikę. Po pierwsze czy był
                        to
                        > przetarg czy wszystko załatwiono w rodzinym gronie chciałbym się dowiedzieć.
                        > Jesli rodzinne grono, tu masz racje zostaje niesmak całej imprezy. Natomiast
                        > jesli był przetarg i wygrał gosc z PT to jest ok.
                        > Aha i powiem ci tak szczerze jesli chodzi o mnie to wole zapłacic te 20 groszy
                        > za Piwo naszemu wiedząc że częśc tych pieniedzy zostanie włozone w PT w klub
                        > sportowy niż obcemu ktory zbierze kase i wyjedzie całując nas w czoło.
                        >
                        > Chyba ze masz innego naszego psiedsiebiorce który w takim przetargu został
                        > pokrzywdzony a wkłada pieniadze na cele społeczne ?
                        >
                        > pozdrawiam
                        Kolego Kręgi chylę czoła przed tymi stwierdzeniami.Zawsze mówiliśmy,że zupełnie
                        naturalne byłoby preferowanie firm piotrkowskich z przyczyn choćby
                        podatkowych.Każdy przetarg może być zorganizowany czytelnie i nie po kumotersku
                        czy jak zechciałeś to nazwać rodzinnie.Ważne jest aby wspierać firmy
                        piotrkowski,wybierać tanie i dobre.Vinci niestety wszystko sprowadza do
                        wrogości przejawianej wobec "biznesmenów"nie bacząc na to,że krzywdzi
                        zdecydowaną większość z nich.Co do miejsca wydaje mi się ,że wszystko zależy od
                        założeń organizatorów i spodziewanej ilości uczestników.Krzywda czy też park
                        Jana Pawła II jest dobry na taką imprezę jak dziś.W przypadku większego
                        rozmachu miejsca jest tu za mało i lotnisko jest raczej odpowiedniejsze przy
                        kilku tysiącach jednocześnie przebywających uczestników.Z każdego
                        powodu,bezpieczeństwa,miejsc parkingowych,uciążliwości dla okolicznych
                        mieszkańców.Jest jeszcze jedno miejsce,które idealnie pasuje na rekreację i
                        wypoczynek-park miejski ze stadionem Concordii,położony dostatecznie blizko
                        centrum a jednak na uboczu.Stadionu Piotrcovii nikt nam już nie zwróci.A tak
                        generalnie uważam,że jak dopisuje pogoda to dopisują także mieszkańcy i impreza
                        jakoś się kręci ku zadowoleniu szczególnie najmłodszych.
                        • kregi Re: DNI PIOTRKOWA 2005 02.05.05, 07:01

Natomiast jesli zaistaniało coś takiego że wymusza się wrecz od organizatorów
                          (inne imprezy) w taki lub inny sposób aby tylko ten mógł świadczyć usługi to
                          jest jak najbardziej naganne i jestem temu przeciwny.

pozdrawiam.
                          • tygrys999 Re: DNI PIOTRKOWA 2005 02.05.05, 09:57
                            Też tak uważam kolego Kręgi.Należy sprawę upublicznić i napiętnować,może wtedy
                            coś się zmieni na lepsze.
                            • 1yavor Re: DNI PIOTRKOWA 2005 05.05.05, 02:14
                              hmm... moze zrobmy dni piotrkowa w gomulinie. tam jest duze pole, przyjada sobie
                              jeszcze z belchatowa. powinni sie wszyscy zmiescic.
                              pozdrawiam
    • zjawiskowa DNI PIOTRKOWA po nowemu 11.05.05, 09:30
      Dni Piotrkowa, a szczególnie Dni Jego Mieszkańców powinny trwać przez cały rok.
      A polegać powinny na tym, aby ludziom żyło się tutaj normalnie. Nie tylko
      wielki dymany pic od święta. Igrzyska, a gdzie chleb ??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka