Dodaj do ulubionych

Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza?

09.04.06, 17:32
Dlatego że my byliśmy waszą metropolią przez wieki a piotrków prawie nigdy
nie był województwem
Obserwuj wątek
    • jasiek53 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 17:32
      i dlatego zawsze robicie wszystko od nas odwrotnie "łodziaki"
    • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 17:50
      koles widze ze to ty masz raczej jakis kompleks. Poczytaj historie Piotrkowa to
      bedziesz wiedzial o tym miescie wiecej. No i bys wiedzial np. ze Piotrkow byl
      tez np. stolica guberni. M.in bedziesz tez wiedzial dlaczego sie nazywa
      "Trybunalski". A Sieradz to po prostu Sieradz. Miasto w ktorym sie od stuleci
      nic nie dzieje.
      • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 20:51
        Piotrków jest dwa razy większy :P

Piotrków - 81 187
        Sieradz - 44 326

(dane z roku 2004)
      • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 20:55
        Kompleks Sieradza? Dobre. Także Poddębic, Kórnika, Ustrzyk Dln. i immych
        podobnych metropolii.
        • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 20:58
          Nie zapominaj o kompleksie Rawy Mazowieckiej oraz kompleksie Pajęczna
          • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:04
            hehe dobre... Sieradz-megalopolis ;)
          • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:06
            > Nie zapominaj o kompleksie Rawy Mazowieckiej oraz kompleksie Pajęczna

Przepraszam, oczywiście.
          • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:15
            zapomnieliscie Panowie o Koziej Wolce ;) Ech .... tej to nawet Sieradz nie
            dorowna :)))
      • lumos2 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 18:05
        W Sieradzu "sie radzi". Sie radzili, radzili, i nic nie uradzili.
    • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:20
      A zobaczcie to:

sieradz-praga.pl/Galeria_Pragi_1.htm
      Z tego, co tu czytam ta Praga to dzielnica Sieradza. Zobaczcie sobie jak
      wygląda :)
      • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:22
        Ulica Zamkowa:
        sieradz-praga.pl/Zdjecia/Galeria%20Pragi/Zamkowa/Praga%20026.jpg
        Ulica Podzamcze:
        sieradz-praga.pl/Zdjecia/Galeria%20Pragi/Podzamcze/2005-08-14%2014-08-35_0005.jpg
        • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:23
          Dodam jeszcze Rynek Praski :)

sieradz-praga.pl/Zdjecia/Galeria%20Pragi/Rynek%20Praski/2005-08-14%2014-09-07_0015.jpg
        • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:24
          O kurde, ale jazda.
      • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:25
        łoł, typowo miejski krajobraz i typowo miejska zabudowa :)))
        • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:30
          Sieradz - Praga, ot taki sobie sieradzki Manhattan.
          • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:36
            ziontr napisał:

> Sieradz - Praga, ot taki sobie sieradzki Manhattan.

:))))))))
            • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 21:45
              Żeby dodać coś o Sieradzu to pamiętam jak znajomy z Sieradza dziwił się, że u
              nas taksówki takie drogie bo u nich jest stała opłata - w granicach miasta 5
              zł :) Z dowolnego punktu w dowolny w granicach miasta.
              • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 22:00
                W takim razie koszt zamówienia taryfy przez telefon (jeżeli w Sieradzu takowa
                możliwość istnieje) równa się kosztowi samego przejazdu. Fajnie.
              • paenka Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:04
                No z ta taksowka to nie do konca tak jest ;) Z jednego konca miasta jadac
                glowna ulica jana pawla II na drugi koniec miasta (od tabliczki do tabliczki)
                zaplacisz cos kolo 20 zł. generalnie gdy sie chcesz poruszac w obrebie centrum
                to zaplacisz ok 7 zl.

Te zdjecia w galerii pragi troche nie trafione, bo akurat z obrzezy miasta, tam
                sa jedynie domki jednorodzinne, obok wzgorze zamkowe, jedna rzeka druga rzeka.

Miasta nie da sie przejsc w 15 minut ( od tabliczki do tabliczki) centrum,
                wzdluz ulicy jana pawla przemiezysz w okolo godzine, szybkim krokiem. Coz tam
                jeszcze za info moglabym wam podac. hmmm Tak na oko to wydaje mi sie ze mamy
                kaułland większy, :p ale to tak na oko bo tylko przejzdzalam obok :)

Co do prawka jazdy, no coz przyjezdzaja do nas glownie dlatego ze nie ma u nas
                tramwajów;p Wcale tak łatwo nie jest zdac na to prawko, wiele moich znajomych
                po kilka razy podchodzilo do egzaminu.

Nie wiem w ogole co wy sie tak napuszyliscie na to miasto? Czemu takim atakiem
                wyskakujecie?

A tak swoja drogą to nasze miasto jest duuuuuuuuuuuuuuuzo starsze ;)
                • paenka Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:11
                  ;)
                • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:19
                  > jeszcze za info moglabym wam podac. hmmm Tak na oko to wydaje mi sie ze mamy
                  > kaułland większy, :p ale to tak na oko bo tylko przejzdzalam obok :)

Ale nie macie carrefoura, ktory jest taki, jak 5 waszych kauflandow :P
                  I nawet zadenego McDonaldsa nie macie ;)
                  • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:22
                    No a my mamy dwa McDonalds'y w granicach miasta ;)
                    • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:25
                      Na stronie McDonaldsa jest wyraznie napisane, ze w Piotrkowie są dwa :)
                      • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:29
                        No bo formalnie sa, jeden przy Slowackiego/A.K. a drugi przy Trybunalskiej ;)
                        czyli trasie w kierunku Czestochowy ktora nalezy do terenów powiatu miasta
                        Piotrkowa Trybunalskiego :) tak wiec to jest prawda

co wiecej mamy Telepizze, 2 Rossmany, Centrum handlowe ECHO, NOMI, nie mowiac o
                        tym ze chociaz mamy w miescie drogi dwupasmowe :)

Ale tak naprawde nie ma sensu tego wszystkiego wyliczac... prawda jest taka ze w
                        tej chwili to Piotrkow jest miastem wiekszym i bardziej rozwinietym, co nie
                        znaczy ze zawsze tak bylo. Sieradz ma sporo dluzsza historie hoc i "nasza" 800
                        letnia tez jest nie do pogardzenia
                        pozdrawiam wszystkich kulturalnych sieradzakow :)

ps. jezdze przez wasze miasto z Wrocka do Lodzi :)
                        • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:31
                          ups... oczywiscie mialo byc "choc" a nie "hoc"!
                      • paenka Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:31
                        :) eeeeeMcdonaldy to sie nie m a czym chwalic po prostu wiecej ludzi bedziecie
                        mieli grubych :p Ale przyznam ze KFC by nam sie , tzn mi przydało :D

Nooo ale mamy champona co od carrefoura koncernu pochodzi ;) Noo i co tam
                        jeszcze?
                        • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:31
                          Championa tez mamy :)
                          • farbenheit To wszystko niewazne :) 09.04.06, 23:39
                            Poprostu przeprosiny jeszcze raz wielkie za jaśka. Tak byc nie powinno i to sie
                            nie godzi aby tak bylo, iż dwa miasta w jednym wojewodztwie, w jednym regionie
                            byly zwaśnione :) To, ze Piotrkow jest miastem wiekszym i bogatszym jesli chodzi
                            o infrastrukture - to fakt i tego nie ukryjemy. Ale drodzy Piotrkowianie -
                            Sieradz to nie jest taka dziura zabita dechami - zapewniam Was :)
                            Jeszcze raz pozdrawiam :)
                          • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:39
                            a i 3 Biedronki
                            • paenka Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:45
                              A u nas sa eee 2 biedronki ;) mniej kobiet tacha tony cukru o wlasnych silach :D

Rondo - nie zgodze sie z tym stwierdzeniem bo jakos w lodzi nie mam problemu z
                              rondami. Jestes uszczypliwy/a i tyle :p 80 tys to tez nie jest jakas metropolia
                              tak nawiasem piszać ;)

Farben ale co ty tak przepraszam juz chyba 2 czy trzeci raz? Raz wystarczy i
                              koniec, bo jeszcze bedziesz przepraszal za to ze odwazyles sie zabrac glos w
                              dyskusji.
                              • sieradzak farben 09.04.06, 23:47
                                paenka napisała:

> Farben ale co ty tak przepraszam juz chyba 2 czy trzeci raz? Raz wystarczy i
                                > koniec, bo jeszcze bedziesz przepraszal za to ze odwazyles sie zabrac glos w
                                > dyskusji.

Wybacz mu ;) po Kredensie jest ;)
                                • paenka Re: farben 09.04.06, 23:53
                                  hehhehehehehe rozumiem
                              • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:47
                                Ej no ludzie bez przesady, po przebudowie po rondzie jezdzi sie bardzo dobrze,
                                ja nie mam z nim problemow i jakos wiekszosc ludzi przejezdzajacych przez to
                                rondo tez nie, wiec to moze bardziej jest kwestia obycia za kierownica, he ??
                                • paenka Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:52
                                  hmmm ale ze jak obycia za kierownica? chodzi o doswiadczenie za kolkiem/ eee no
                                  jakis czas juz jezdze. A kiedy byla przebudowa? Ja bylam we wakacje u was.
                                  Generalnie tak jak pisalam, przeejchalam rondo bez problemu, ale zestresowalam
                                  sie poniewaz nie do konca bylo oznakowane (wtedy) nie wiedzialam w ktora z
                                  kolei ulice mam skrecic. Jest, bylo, slabo oznakowane.
                                  • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 10.04.06, 00:00
                                    A to fakt oznakowane jest dosc kiepsko niestety...
                                • jasiek53 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 10.04.06, 00:21
                                  rondo imienia towarzysza Edwarda!
                                  • jasiek53 znów Sieradz na lini! 10.04.06, 00:42
                                    ale mnie objechali "krajanie"
                                    Dobrze to o nich świadczy prawda !
                                    Dla widomości szanownych Piotrkowian :To są w większości osoby związane z BKS
                                    (Bractwem Księstwa Sieradzkiego)którzy co tu dużo mówić przejawiają więcej
                                    inicjatywy aby coś w Sieradzu zmienić i mają więcej pomysłow na Sieradz niż
                                    reszta mieszkańców i władz miasta przez ostatnie 15 lat.
                                    a dziseijsza ich reakcja na mój wygłup tylko potwierdza to co napisałem wyżej.
                                    Życzę Piotrkowowi takich forumowiczów!
                                    ------------------
                                    ps. Znam kilku ludzi z Bełchatowa ale nie powiem co myślą o Piotrkowie
                                    Mazowieckim sorry... Trybunalskim :]
                                    • sieradzak Re: znów Sieradz na lini! 10.04.06, 02:13
                                      jasiek53 napisał:

> ale mnie objechali "krajanie"

To fakt.

> Dobrze to o nich świadczy prawda !
                                      > Dla widomości szanownych Piotrkowian :To są w większości osoby związane z BKS
                                      > (Bractwem Księstwa Sieradzkiego)którzy co tu dużo mówić przejawiają więcej
                                      > inicjatywy aby coś w Sieradzu zmienić i mają więcej pomysłow na Sieradz niż
                                      > reszta mieszkańców i władz miasta przez ostatnie 15 lat.

Tylko 15 lat ? dodaj jedno zero po 15 i będzie OK ;)

> a dziseijsza ich reakcja na mój wygłup tylko potwierdza to co napisałem wyżej.
                                      > Życzę Piotrkowowi takich forumowiczów!
                                      > ------------------
                                      > ps. Znam kilku ludzi z Bełchatowa ale nie powiem co myślą o Piotrkowie
                                      > Mazowieckim sorry... Trybunalskim :]

I całe szczęście ;) Bo to problem sympatycznego Bełchatowa a nie nasz ;)
                    • sieradzak Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:40
                      maddox84 napisał:

> No a my mamy dwa McDonalds'y w granicach miasta ;)

Za to dziękujemy ;) jak dla mnie nie ma się czym chwalic ;)
      • lumos2 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 18:07
        To żart oczywiście.
    • sieradzak Mogę tylko przeprosic za jaśka ;( 09.04.06, 22:40
      jasiek53 napisał:

> Dlatego że my byliśmy waszą metropolią przez wieki a piotrków prawie nigdy
      > nie był województwem
      >

No cóż, chyba wszędzie trafi się ktoś, kto chlapie bez sensu jęzorem ?
      I właściwie nie wiem co napisac ? ;(
      ehh

Myślę, że Sieradz jak Piotrków na swoje lepsze i gorsze karty historii jak i
      teraźniejszości i tyle i nic więcej !

Co do fotek, które wygrzebaliscie z netu ;) Są oczywiście tendencyjne i zapewne
      w Piotrkowie też znajdą się takie miejsca. Mogę powiedziec tylko tyle, że
      Sieradzka Praga to jedna z najstarszych części miasta. Niestety nie ma to
      odzwierciedlenia tak w zabudowie jak i utrzymaniu tego terenu :( Zawdzięczamy to
      zupełnej indolencji władz od kilkudziesięciu lat i tak to wygląda jak wygląda. A
      że teren ten sąsiaduje z Sieradzkimi Łęgami, czyli terenami zalewowymi Warty i
      Żegliny więc pogarsza to tylko sytuację.
      Jednak wbrew pozorom cały teren jest dośc urokliwy ;)
      Blokowiska na szczęście są po drugieh stronie miasta i zdecydwanie wolę
      Sieradzką Pragę od tych betonowych "wielkomiejskich" osiedli ;)

To chyba tyle, jeszcze raz przepraszam za postawę jaśka, ale czasem na naszym
      forum, też walnie coś, że się innym forumowiczom scyzoryki w kieszeniach
      otwierają ;) Choc to podobno domena Kielc ;)

Pozdrawiam serdecznie Piotrków i wszystkich na Waszym forum ;)
      • ziontr Re: Mogę tylko przeprosic za jaśka ;( 09.04.06, 22:46
        Dzięki, pozdrawiam również.
        • maddox84 Re: Mogę tylko przeprosic za jaśka ;( 09.04.06, 22:48
          Ale nikt sie nie obraza :) ja przynajmniej nie, po prostu auto takiego postu sam
          ujawinia swoje kompleksy a jedyne czego chce to wywolac burze...
          ale jestesmy mu wdzieczni za ozywienie naszego forum ;)
          pozdro
          • sieradzak Re: Mogę tylko przeprosic za jaśka ;( 09.04.06, 23:16
            maddox84 napisał:

> Ale nikt sie nie obraza :) ja przynajmniej nie, po prostu auto takiego postu sa
            > m
            > ujawinia swoje kompleksy a jedyne czego chce to wywolac burze...

Tylko po co ? Można wywoływac burzę pozytywną, to ok ! Ale po kiego kolejne
            animozje, waśnie itp. Ten mniejszy, ten większy, ten starszy, ten młodszy ... ?!
            W zasadzie jestśmy w jednym województwie i powinniśmy się trzymac i wspierac
            wzajemnie ;)

Dlatego ja jestem zwolennikiem sojuszu (może województwa)
            Kalisz-Sieradz-Piotrków (kolejnośc nie ważna, leciałem od góry mapy ;) Bo taki
            sojusz wyszedłby chyba tym miastom i Ziemiom lepiej niż bycia pod Łodzią czy
            Poznaniem. Myślę, że te miasta mają podobne problemy, bolączki, podobne historie
            i wbrew wszystkiemu wiele je łączy. Dlatego jestem zwolennikiem szukanie tego co
            łączy a nie tego co dzieli ;)

> ale jestesmy mu wdzieczni za ozywienie naszego forum ;)

Tu ubolewam, bo się bawimy, w Sieradzu w "Kiedy przegonimy Piotrków" ;)

> pozdro
      • farbenheit Re: Mogę tylko przeprosic za jaśka ;( 09.04.06, 23:06
        Rowniez przepraszam za jaśka :/ No wstydu nam troche u Was narobil. Zareczam
        Wam, iż jest to odosobniony przypadek na naszym forum i u nas rowniez balagan
        niesamowity czyni zupelnie niepotrzebnie. Nie podpisujemy sie pod jego slowami.
        Mam nadzieje, ze nie wplynie to na relacje dwoch bylych miast wojewodzkich :)
        Pozdrowienia z nieduzego bo nieduzego ale mojego Sieradza dla wszystkich
        Piotrkowian :)
        BTW - gratuluje zakupu kolejnych MAN-ów dla piotrkowskiego MZK - zeby u nas tak
        pomysleli :/
        • delahalle Re: Mogę tylko przeprosic za jaśka ;( 09.04.06, 23:21
          Widze, że znaleźli się kulturalni Sieradzanie i uratowali honor miasta :)
          • delahalle Re: Mogę tylko przeprosic za jaśka ;( 09.04.06, 23:22
            Słowo "sieradzanie" pisze się oczywiście z małej litery. Zaraz pewnie
            zjawiskowa by mi wytknęła :P
    • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:32
      Proponuję zmianę tematu.

Sieradz to miasto stare, z tradycjami,
      ale taki Bełchatów.... ;>
      • paenka Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:34
        <rotfl> ej ale nie wiem co by na temat Bełchatowa napisac, nie byłam wiec
        siedze cicho :D

AAa juz wiem co mi sie nie podobalo w piotrkowie. Macie dziwne rondo. Ja
        pierwszy raz na takim bylam, nie wiem niestety co to za ulice byly, ale
        jechalam do sulejowa to moze cos wam powie. Co prawda nie spowodowalam zadnej
        kolizji itp ale sie bardzo nieswojo na nim czulam.
        • delahalle Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:36
          paenka napisała:

> jechalam do sulejowa to moze cos wam powie. Co prawda nie spowodowalam zadnej
          > kolizji itp ale sie bardzo nieswojo na nim czulam.

Nic dziwnego, kierowcy z małych mieścin często mają problemy w dużych
          miastach ;)
        • bigos_kk Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 10.04.06, 08:21
          > AAa juz wiem co mi sie nie podobalo w piotrkowie. Macie dziwne rondo. Ja
          > pierwszy raz na takim bylam, nie wiem niestety co to za ulice byly, ale
          > jechalam do sulejowa to moze cos wam powie. Co prawda nie spowodowalam zadnej
          > kolizji itp ale sie bardzo nieswojo na nim czulam.

Ponieważ jest źle oznakowane, tzn. nie ma na nim zaznaczonego kierunku na
          Sulejów, Przygłów, Poniatów, itp. ;)
          Aha - na Sieradz też nie ma. :DD
          • smokwawelski5 bravo Jasiek 10.04.06, 12:51
            dobrze chamstwu z Piotrkowa powiedziałeś
            VIVA BEŁCHATÓW
            • ziontr Re: bravo Jasiek 10.04.06, 15:42
              > dobrze chamstwu z Piotrkowa powiedziałeś
              Dziwnie to jakoś brzmi w opinii mieszkańca, gdzie 90% ludności pochodzi ze wsi.
              • zodiak72 Re: bravo Jasiek 10.04.06, 15:51
                Możesz podać zrodlo, skąd masz te dane o 90% pochodzących ze wsi w Belchatowie?
                Preferuję linki, kolego;-)
                Czekam;-)
                • ziontr Re: bravo Jasiek 10.04.06, 16:10
                  zodiak72 napisał:

> Możesz podać zrodlo, skąd masz te dane o 90% pochodzących ze wsi w Belchatowie?
                  >
                  > Preferuję linki, kolego;-)
                  > Czekam;-)
                  Zapytaj znajomych czy mają rodzinę na wsi. Po co linki i inne duperele.
                  • sieradzak Re: bravo Jasiek 10.04.06, 16:53
                    ziontr napisał:

> zodiak72 napisał:
                    >
                    > > Możesz podać zrodlo, skąd masz te dane o 90% pochodzących ze wsi w Belcha
                    > towie?
                    > >
                    > > Preferuję linki, kolego;-)
                    > > Czekam;-)
                    > Zapytaj znajomych czy mają rodzinę na wsi. Po co linki i inne duperele.

Zgodnie z tą logiką wszyscy pochodzą ze wsi, bo w bliższej lub dalszej rodzinie,
                    zawsze ktoś taki się znajdzie ;)
                    Po drugie najpierw były wsie, później miasta ;) z wyłączeniem chyba tylko Nowej
                    Huty, ale to bardziej dzielnica jest ;)
                    • ziontr Re: bravo Jasiek 10.04.06, 16:58
                      No to natrafiłeś na wyjątek.
                      Poza tym Bełchatów l. 70 - 20 tys. mieszkańców
                      aktualnie 70 tys.
                      W takim razie przyrost naturalny godny państwa trzeciego świata.
                      • ziontr Re: bravo Jasiek 10.04.06, 17:01
                        Plus. Nie jestem chamem z Piotrkowa.
                      • maddox84 Re: bravo Jasiek 10.04.06, 17:07
                        Nie 70 tys. tylko 64 tys.
                        pozdro
                        • maddox84 Re: bravo Jasiek 10.04.06, 17:10
                          No a tak calkiem zgodnie z prawda to w 2004 roku mial 62,4 tys
                      • sieradzak Re: bravo Jasiek 10.04.06, 17:18
                        ziontr napisał:

> No to natrafiłeś na wyjątek.
                        > Poza tym Bełchatów l. 70 - 20 tys. mieszkańców
                        > aktualnie 70 tys.
                        > W takim razie przyrost naturalny godny państwa trzeciego świata.

Nie wiedziałem ;)
                        No fakt, ale czy wszyscy akurat ze wsi ? ;) Może z Piotrkowa, Łodzi ...
                        oczywiste jest że kopalnia robi swoje ;)

I jak tak czytam i piszę, to chyba Piotrków ciut zazdrości ? ;)
                        • maddox84 Re: bravo Jasiek 10.04.06, 17:21
                          Troche na pewno... bo jesli by te zaklady powstaly tylko nieco blizej Piotrkowa
                          (wystarczyloby jakies 5-10 km) roznicy to Piotrkow bylby miastem obslugujacym
                          Elektrownie i Kopalnie i dzisiaj miasto liczyloby jakies 120 tys mieszkancow lub
                          nawet wiecej.. nie mowiac jaki rozwoj ifrastruktury by taki rozrost za soba
                          pociagnal
                          • ziontr Re: bravo Jasiek 10.04.06, 18:04
                            Miej wgląd na to, że Piotrków stałby się stricte miastem robotniczym. Bez urazy,
                            ale wolę to co jest. Kolejni dresiarze i blokersi - nein danke!
                            • paenka Re: bravo Jasiek 10.04.06, 19:54
                              Nie wiem co wy tak w te liczby sie bawicie, ja w tygdniu mieszkam w duzym
                              miescie i zdecydowanie mi si eto nie podoba. Jestem zwolenniczka małych miast.
            • maddox84 Re: bravo Jasiek 10.04.06, 16:02
              A tak btw. czyzby ludzie z Belchatowa mieli kompleks Krakowa ?? ;)
      • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 09.04.06, 23:37
        Oooo tak Belchatow... nastepna metropolia, a przynajmniej wiekszosci ludzi z
        Belchatowa ktorych znam tak sie wydaje... o maly wlos a by sie mnie pytali " a
        to gdzie lezy ten Piotrkow?" ;)
    • kamikaze_pkow1 Zdrada 10.04.06, 20:19
      zdrada panowie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=221&w=40065814&a=40079270

• paenka Re: Zdrada 10.04.06, 20:20
        ehehehehhe wy sie zodiakiem przejmujecie? on tak ma hrhrhrhhrhrhrhrrh zawsze
        weszy dyskusje goraca :D
        • ziontr Re: Zdrada 10.04.06, 20:31
          Zodiak to kawał liska chytruska, ot taki sobie żartowniś.
      • maddox84 Re: Zdrada 10.04.06, 20:44
        Juz Belchatow ruszyl z odsiecza... patrzcie ile ich na horyzoncie ;)
        • kamikaze_pkow1 Re: Zdrada 10.04.06, 21:04
          Nam strzelać nie kazano. - Wstąpiłem na działo
          I spójrzałem na pole; 845 postow grzmiało.
          Artyleryi bełchatowskiej ciągną się szeregi,
          Prosto, długo, daleko, jako wyrobiska kopalni brzegi;
          I widziałem ich admina: przybiegł, klawiaturą skinął
          I jak ptak jeden post się rozwinął;
          ..........

Gdzież jest admin, co na rzezie tłumy te wyprawia?
          Czy dzieli ich odwagę, czy pierś sam nadstawia?
          Nie, on siedzi pięćset mil na swej stolicy,
          Admin wielki, samowładnik Bełchatowa połowicy;
          Zmarszczył brwi, - i tysiące userow wnet leci;
          Podpisał, - tysiąc to zaraz przeczyta cieci;
          Skinął, - padają padają kompy od Niemna do Chiwy.
          Mocarzu, jak Bóg silny, jak szatan złośliwy,
          Gdy Turków za Bałkanem twoje straszą spiże,
          Gdy poselstwo paryskie twoje stopy liże, -
          Piotrków jeden twojej mocy się urąga,
          ........
          Admin dziwi się - ze strachu. drzą bełchatowiany,
          Car gniewa się - ze strachu mrą sieradzany;
          Ale sypią się posty, których Bóg i wiara
          Jest admin - admin gniewny: umrzem, rozweselim admina.
          Posłany wódz sieradzki z siłami pół-świata,
          Wierny, czynny i sprawny - jak knut w ręku kata.
          Ura! ura! Patrz, blisko Piotrkowa, już w rowy
          Walą się posty, na faszynę kładąc swe tułowy.

Nam strzelać nie kazano....

.....................................

a dalej to mi sie juz nie chcialo:) No doooobra, wiem ze Mickiewicz to ja nie
          jestem ;))

• maddox84 Re: Zdrada 10.04.06, 21:07
            Dobre, naprawde dobre :)
          • ziontr Re: Zdrada 10.04.06, 22:30
            Dla mnie boooomba :))))
          • wiem_lepiej1 Re: Zdrada 10.04.06, 23:26
            Brawo ;-)
          • paenka Re: Zdrada 11.04.06, 10:02
            łoł ty to tak na kolanie napisales. no bardzo zacne :)
    • sprzontaczka Nieprzebrane pokłady głupoty w narodzie 10.04.06, 20:54
      Nie do wiary! Jak ktuś zaproponuje tu jakiś w miare mundry wuntek, to
      dyskutantuw jak na likarstwo. A jak tera któś zapoczuntkował kretyński temat,
      to się w try miga narobiło wpisuw, że chej! Czarno widze pżyszłość tego narodu.
      • zodiak72 Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe:) 10.04.06, 20:59
        sprzontaczka napisała:

> Nie do wiary! Jak ktuś zaproponuje tu jakiś w miare mundry wuntek, to
        > dyskutantuw jak na likarstwo. A jak tera któś zapoczuntkował kretyński temat,
        > to się w try miga narobiło wpisuw, że chej! Czarno widze pżyszłość tego narodu.

Trafne!
        Jakie miasto, takie i jego wpisy, hehehehe;-))
        • maddox84 Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 10.04.06, 21:02
          Cytuje: "tak wlasnie zrobili w Piotrkowie, odpowiedzieli na Twoj prosty atak
          takim samym prostackim atakiem" ciekawe kto to powiedzial ?? hmmm wlasnie zodiak72
          no nie wiem nalezaloby sie wystrzegac tego co sie krytykuje :/
          • zodiak72 Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 11.04.06, 08:55
            Primo: Mile łechce moją próżność fakt, że kolega dokladnie wczytuje się w posty wujka z72. A nawet mnie CYTUJE;-)

Secundo: w tamtej mojej wypowiedzi, której wyrwany fragment cytujesz - nie ma z mojej strony w zasadzie slowa krytyki pod Waszym adresem;-) Wręcz odwrotnie - dostaje się komu innemu;-)
            • maddox84 Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 11.04.06, 08:58
              No nie wiem, jesli sie mowi ze ktos ospowiada w tak samo "prostacki" sposob to
              to chyba nie jest superlatywa ;)
            • maddox84 Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 11.04.06, 09:00
              Zreszta nie chodzi mi o to ze nas krytykujesz, masz przeciez takie prawo, tylko
              o to ze nie trzymasz sie swoich wytycznych. Skoro uwazasz ze takie ataki sa
              prostackie to czemu sam czasem takich uzywasz ??
              • zodiak72 Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 11.04.06, 09:14
                maddox84 napisał:

> Zreszta nie chodzi mi o to ze nas krytykujesz, masz przeciez takie prawo, tylko
                > o to ze nie trzymasz sie swoich wytycznych. Skoro uwazasz ze takie ataki sa
                > prostackie to czemu sam czasem takich uzywasz ??

--------------
                Ponieważ do ludzi, poslugujących się prostymi chwytami, należy tak samo prosto przemawiać. Czasami - bo też nie zawsze. Nie ja ten temat rozpoczynalem, ani ROZWINĄLEM - wszedlem sobie, że tak powiem, w trakcie deseru już;-) Kto inny zjadł zupkę i schabowego;-(
                • maddox84 Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 11.04.06, 09:28
                  Ok... tylko bardzo prosze nie wrzucac mnie i innych piotrkowskich forumowiczow
                  do jednego worka z takim "sztucznymi" tworami jakim jest sprzontaczka... pisze
                  sztucznymi poniewaz jest jedna osoba na naszym forum cierpiaca na schizofrenie
                  (cos jak Wasze miasto ;) ktora raz loguje sie jako sprzontaczka i wypowiada jak
                  prostak a by juz za chwile ripostowac to pod innym nickiem calkiem skladna
                  polszczyzna... ot taki forumowy folklor ;)
                  • paenka Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 11.04.06, 10:05
                    U nas to nie schizofrenia no cos ty, myu tylko mamy chwilowe objawy glupawki, ktore ty mylisz ze schizofrenia chyba :)
                    • maddox84 Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 11.04.06, 10:07
                      Chodzilo mi o to:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=39815130&a=40093147
            • ebusia_fam_fatal Re: takie będą miasta, jakie jego wpisy forumowe: 11.04.06, 09:18
              zodiak72 napisał:

> Primo: Mile łechce moją próżność fakt, że kolega dokladnie wczytuje się w
              > posty wujka z72. A nawet mnie CYTUJE;-)

ooo wujek w swoim zywiole :D
              • zodiak72 Re: matka - pilnuj kotletów lepiej;-) 11.04.06, 13:21
                matka - do kuchni mi, bo mielone się spalą - a nie szlajasz się po forach;-)
      • ciocia_mela Re: Nieprzebrane pokłady głupoty w narodzie 10.04.06, 22:38
        Droga sprzontaczko! Pzemawia przez ciebie malkontenctwo. W końcu, taką mamy
        młodzież, jaką mamy i trudno. Czego od nich wymagać? Niech więc lepiej siedzą
        przy kompach i piszą największe bodaj bzdety, aniżeli mieliby łazić po mieście,
        pić, ćpać i kraść! Co lepsze, powiedz, sprzontaczko?
        • smokwawelski5 Re: Nieprzebrane pokłady głupoty w narodzie 11.04.06, 00:33
          a co mówią lekarze ciotako melancio?
          • smokwawelski5 Re: Nieprzebrane pokłady głupoty w narodzie 11.04.06, 00:33
            zlikwidować młodzierz
            hasło wszystkich ramoli od wieków!
      • paenka Re: Nieprzebrane pokłady głupoty w narodzie 11.04.06, 10:01

Jaa tez , ja tez poki ktos nie zmusi do korzystania ze slwonikow :D
    • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 18:47
      A tak juz calkiem reasumujac ten watek to po prostu jasiek53 ma po prostu
      kompleks Piotrkowa ;)
      • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 19:28
        tak ogolnie to chyba wieksza czesc sieradzan sie tym kompleksem zarazila.
        Zobaczcie ze u nich na forum caly czas przewija sie motyw tego by nam dorownac
        :)) Przynajmniej w liczbie postow ;)
        • maddox84 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 19:34
          No taka maja zabawe :)
          • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 19:46
            A może powinni wziąć się do innej pracy i dogonić Piotrków pod względem liczby
            mieszkańców ;)
            • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 19:50
              eeee to musieli by im chyba placic becikowego z 10.000 ojro :)))
              • lumos2 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 19:55
                Im becikowe nie pomoże!
                • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 19:57
                  zeby wierszem (bardziej rymem czestochowskim) bylo:

becikowe nie pomoze,
                  gdy sieradzak juz nie moze ;))
                  • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:00
                    Proponuję sieradzkim wodociągom zamiast chloru dodawać do wody viagrę,czy też
                    inny specyfik o podobnych właściwościach.
                    • lumos2 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:03
                      A jak viagra nie pomoże to się przyłożę!
                      • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:06
                        Zuch!
                      • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:23
                        jestesmy z ciebe dumni ze chcesz pomoc slabszym i potrzebujacym. Taka
                        atruistyczna postawa jest godna nasladowania ;))
                        • lucy62 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:28
                          Kamikaze, jedź do Sieradza i naśladuj!
                          • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:32
                            ale ja mam tutaj duzo roboty ;)) Myslisz ze sie wyrobie tak na kilka etatow ;))
                            • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:35
                              Poza tym, żeby było fair. sieradzanie powinni wystąpić z apelem: "Pomożecie?!"
                              • lucy62 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:40
                                A Wy Piotrkowianie powiecie "pomożemy"! Gierkowskie dzieci.
                                • lumos2 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:41
                                  Oj Lucy, Lucy, zazdrość to niedobra rzecz!
                                  • lucy62 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:42
                                    To nie zazdrość,to mądrość.
                                    • ziontr Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:44
                                      Jaki kraj, takie dzieci, czyli dobre dzieci =:)
                            • lucy62 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:54
                              Myślę, że się wyrobisz! Wystarczy tylko chcieć!
                              • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:58
                                wielkie dzieki za slowa uznania :))
                                • paenka Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 21:02
                                  Nie ilosc a jakosc sie liczy :D u was cinzko z tom jakosciom :D hrhrhrhrh no co
                                  wy chyba dawno was tam nie bylo albo na daty nie patrzycie sredno to moze raz
                                  na pol roku ktos ze klapnie zartem hrhrhrh a wy cos naprawde zbyt serio to
                                  traktujecie. Szkoda, tyle jadu w was? nie macie gdzie go wylac?
                                  • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 21:12
                                    no ale to wy przeciez chcecie sie scigac z powodu ..... kompleksu ? :) W dodatku
                                    Belchatowem ktos od was nas straszy :) Wezcie sobie jeszcze do tego (patrze po
                                    liczbie postow) Opoczno, Radomsko, Tomaszow Maz... no i wtedy bedziemy otoczeni
                                    ze wszytkich stron i sie bedziemy musili poddac :))
                                    Kazde forum ma swoj wlasny klimat. Nasze ma taki i juz. Wy za to sobie nabijacie
                                    licznik gadaniem o pierdołach za przeproszeniem :)

PS. A co Ty (<- z duzej celowo) tak co chwila "hrhrhrhr" ? Klawiatura ci sie
                                    zacina czy problem z oddychaniem jak Lord Vader ? ;)))
                                    Tak czy siak kwiatuszek for ju :) --<-@
                                    • paenka Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 21:18
                                      bo hrhrhrhr bardziej mi sie podoba od hehehehehehhe, bardziej to odaje
                                      moje "Ja" hrhrhrhrh ;)
                                      U nas nie maja kompleksu Piotrkowa po prostu kiedys u nas na forum , chyba
                                      nawet w zeszlym roku liczba postow byla smieszna, osob wypowiadajacyh sie malo.
                                      A że wy jestescie na pierwszym miejscu to od samego poczatku was podziwialismy
                                      raczej za te liczbę ;)hehhe ale bez przesady nie jest to jakis cel istnienia
                                      forum, nie'wysrywamy sie" (za przeproszeniem przed komputerami z pomyslow na
                                      watki byle was dogonic za wszelka cene bo to sprawa zycia i smierci ;) Nie
                                      uwazam zebysmy gadali o pierdolach tylko. Owszem gadamy czasem o tym jaka
                                      pogoda jest ladna albo brydka ale generalnie o tym co dotyczy sieradza. Jest
                                      wiele takich watkow. RObilismy sobie konkursy o historii miasta, bylo ich kilka
                                      edycji nawet :p o polityce tez, o ekonomii, o tym co gdzie i jak w sieradzu
                                      mozna zalatwic zrobic dostac ittp itd. Wiec nie gadaj ze o pierdolach. Nie wiem
                                      o czym wy dyskutujecie bo nie przegladalam listy watkow ale pewnie nie rozni
                                      sie zbytnio od naszego repertuaru. Ten co belchatowem straszy to nie od nas,
                                      tak mi sie wydaje tylko wlasnie z belchatowa, nagle sie pojawil ni stad i z
                                      owąd.

Dziekuje baardzo ladny kwiatuszek ;)
                                • lucy62 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 21:08
                                  Odrobina pozytywnej energii wystarczy.
                        • lucy62 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:35
                          Kamikaze, jedź do Sieradza i naśladuj!Z Ciebie też będziemy dumni.
                          • kamikaze_pkow1 Re: Dlaczego Piotrków ma kompleks Sieradza? 11.04.06, 20:46
                            ooo nie watpie ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka