Dodaj do ulubionych

Letnie radio w Piotrkowie

30.06.07, 10:32
Miało być znakomicie, rewelacja, super muzyka, super nagrody - tak mówiono w
Strefie fm od kilku tygodni. A co jest ? Posłuchałem i piszę.
Rano jak zwykle M. Cecot, który poziomem przewyższa pozostałych o kilka
długości, pisze jakieś felietony, nawet niezłe , cośtam,, cośtam, widać że
stara się, ale ... rewelacji nie ma. Potem nadchodzi program Słońcem opętani
który na początku prowadzi duet Cecot - Wojtysiak. Jest głośno, gadają,
śmiechu od chacha, nie zawsze wiadomo z czego, no ale jest inaczej. Jeden
inteligentny, drugi głupszy ale coś się dzieje. No i są nagrody - a to dla
mnie akurat ważne.
Potem jest popołudnie czy wieczór i niestety tutaj się nic nie zmienia, bo
cały czas o tej godzinie zamęcza swoim głosem kolega Bartek W. Owszem - gra
fajną muzę, ale dlaczego on w ogóle mówi ? I co mówi ? Ja go nie rozumiem !
Czy nie można tego gościa zakneblować ? Niech tylko puszcza te wakacyjne hity
i niech ręka boska broni mu się odzwywać ! Jakoś nikt na to nie wpadł... A to
przecież proste.
I to całe zmiany w letniej Strefie fm. A miało być hohohoho A co jest ? Duet
mądry: głupi i gość co mówić nie umie, a już na pewno nie powinien. Cała
strefa. Jedyny pozytyw to to, że nie słyszę już Gali Roberta :) ale w zamian
mam Bartka W. :( i dlatgo od poniedziałku po popołudniu przełączam się na
Zetę. Chyba że Bartek W. się zamknie ...:()proszę Cię, zlituj się nad nami !
Obserwuj wątek
    • malwinkakarbowiak Re: Letnie radio w Piotrkowie 04.07.07, 20:24
      Nie martw się, ciesz się że masz możliwość zmiany radia :) może gdybyś poznał
      tych ludzi zmieniłbyś zdanie. ja miałam w strefie praktyki i moja opinia o
      niektórych osobnikach bardzi się zmieniła :)
      • guzgu Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 06:32
        Chwała malkontentom !!!
      • a.man Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 08:02
        Malwinko nie każdy może mieć praktyki w strefie. To po pierwsze. A po drugie to
        prezenter radiowy musi wnosić coś takiego do audycji żeby ludzie go chętnie
        słuchali. Szczerze powiem że ze strefy wydostaje się ostatnio bełkot jakich
        mało. Prowadzący spoczęli na laurach już dawno dawno temu. Co z tego że
        prywatnie są mili i fajni. Przecież można być naprawdę kontrowersyjnym aż do
        bólu jak np. Kuba Wojewódzki i prowadzić ciekawe programy. Co do zmiany radia
        jak napisałaś to raczej na rynku lokalnym nie mamy szans. A przydałoby się.
        Konkurencja zawsze dobrze robi wszystkim dziedziną życia. Brak konkurencji
        powoduje że strefa fm upada coraz niżej. Już nawet nie mówię o pomysłach ale o
        samym słownictwie prowadzących. Wysilanie się na jakieś żarty rodem z trzeciej
        ligi to trochę za mało. Kiedy było jeszcze radio Piotrków wyczuwało się że to
        radio ma swoją duszę. Teraz strefa fm zabiła ją całkowicie. To smutne bo po
        kulturowym bumie końca lat 90 teraz następuje jakiś taki marazm. I to jest
        najsmutniejsze.
    • fox_mulder Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 09:01
      Zgadzam sie z a.manem. Na praktyki do radia pojdzie kilka, moze kilkanascie osob
      rocznie i niech oni tak jak ty Malwinko zmieniaja sobie o nich zdanie, poznaja
      sie, moze zaprzyjazniaja. Ale ja jako odbiorca chce po prostu posluchac dobrego
      radia. Gdzie prowadzacy nie musza sie silic zeby byc smiesznymi. A czy ja ich
      lubie czy nie to jest najmniej wazne. Ja nie musze miec do nich stosunku
      emocjonalnego, zeby audycje mi sie podobaly. Dlatego albo strefa odbije sie od
      dna i bedzie piac sie w gore (czytaj odzyskiwac sluchaczy i pozyskiwac nowych),
      albo odbije sie od dna i dno sie oberwie (a wtedy juz wiecie jak skonczy).
      • malwinkakarbowiak Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 09:26
        Rozumiem Was i zgadzam się z Wami, Strefa faktycznie spada, a powodem jest to,
        że ciągle są tam ci sami ludzie. Wypalają im się pomysły. Mam nadzieje, że jak
        dojdzie tam "świeża krew" to Strefa trochę się zmieni :) Chociaż rozumiem też,
        że jeśli ktoś się zraził nie będzie chciał słuchać. Ale w końcu każde miasto ma
        takie media na jakie zasłużyło ;)
    • ct_pt Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 09:29
      nie narzekajcie tak bardzo. fakt - strefa to nie jest super profesjonalne radio, ale zawsze to nasze, lokalne. zdajecie sobie chyba sprawe - albo i nie - ze w przypadku ewentualnego upadku strefy, na jej miejsce w szybkim tempie wskoczy cos pokroju rmf maxx (playlista z 40 "hitami" granymi w kolko). i dopiero wtedy bedziecie zalowac i pisac, ze strefa nie byla w sumie taka zla, itd.). co do konkurencji, to nie jest takie proste. nie chodzi mi tu juz nawet o rynek (czy oplacaloby sie komus zaczynac taki biznes w piotrkowie), ale przede wszystkim o wolne czestotliwosci - ktorych po prostu nie ma.
      • fox_mulder Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 09:34
        W tej rozglosni brakuje kilku audycji, ktore byly w latach swietnosci Radia
        Piotrkow. Kto pamieta RAP Rockowe Audycje Piatkowe (potem byla reaktywacja w
        poniedzialki), albo SIBER, moim zdanie wzorowany na podobnej audycji w RMFFM.
        Ale bylo to zaczerpniecie dobrych wzorcow a nie bezrozumna kopia. I tego typu
        audycji mi brakuje.
        • malwinkakarbowiak Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 09:43
          Może zamiast narzekam na forum piszmy do Strefy co nam się podoba, co nie,
          czego od nich oczekujemy. Takie pomysły mogą im się przydać.
          • fox_mulder Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 09:47
            Wydaje mi sie ze nie trzeba. Przeciez Oni czytaja to forum:)
    • witch47 Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 11:09
      A pamiętacie "lato z radiem" czy jakoś tak, nadawane znad Zalewu Sulejowskiego,
      to były czasy, tyle gości się przewijało przez radio, taki był zajefajny ruch w
      tym programie, dzieciaki wrzeszczały, konkursy, zabawy nad zalewem.... Zawsze
      słucham radia w pracy więc widzę teraz różnice. Teraz faktycznie brakuje radiu
      duszy, tamte czasy chyba już nie wrócą, ale to nasze radio piotrkowskie i trzeba
      o tym pamiętać.
      • a.man Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 12:47
        Pamiętam że kiedyś było dużo różnych konkursów. Było jak ktoś już zauważył
        sporo gości. Radio wychodziło na ulice do ludzi. Ale to było Radio Piotrków
        więc każdy widział ze to nasze radio. A teraz jak ktoś zobaczy na mikrofonie
        strefa fm to zada sobie pytanie co to jest. Żal, po prostu żal. Na pewno brak
        młodych ludzi. Ci starzy trzymaja się stołków. Widocznie uważają że to ich
        własność. A, że radio schodzi na psy tego nie widzą. To fakt, że oprócz kasy
        trzeba jeszcze dostać wolną częstotliwość. Ale technika idzie na przód więc
        może już neidługo ktoś założy internetowe radio które będzie dostępne np. w
        tel. komórkowych. Jest w naszym mieśie rozległa sieć telewizyjna. Czemu nie tam
        wpuścić jakieś lokalne radio. Bo ta telewizja też pożal się boże. Ale lepsze to
        niż nic.
        • shagy10 FAMA FM-->> Radio Strefa Fm 05.07.07, 14:55
          Faktycznie ..czegoś a raczej kogoś brakuje w tym radiu. Cecot jest
          niezły..Gala -słabe ogniwo- Panie Robercie prowadzący na antenie nigdy
          niepowinien mówić ..YYY....YYYYY....YYY "..dzis bedzie ciepło YYY temperatura
          21 stopni..."- to jest przykład. Muzyka w radiu cieńka, ciekawe kto ją dopiera.
          Najbardziej mi się chce śmiać z oferty reklamowej.Naprawde Tylu słuchaczy Was
          słucha ? Zobczcie jakie liczby tam się przewijają.
          Fajną audycje prowadzili razem -Małolepszy i Stachaczyk, dokładnie na 5 +
          "O tym się mówi" - Ok audycja
          " Cool Top 20" -Darek jest show menem i myśle że takie potrzeby były wiec
          niemożna powiedzieć złego zdania, ponieważ jak z pracy wracamy do przy radiach
          dzieciaki siadajmą.
          Zgadza się..brakuje temu radiu tego czegoś.
          Dziwne że na Naszym terenie pojawia się radio z Tomaszowa i robi impreze w
          naszym mieście. Radio FAMA.
          A gdzie jest nasze radio ? Jak mogło pozwolić na wejście innego do naszego
          miasta? A może i lepiej, bedzie konkurencja to poprawią się audycje w naszym
          piotrkowskim radiu.

Wiec na koniec ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA RADIA "FAMA" fm z Tomaszowa. Radio jest
          naprawde dobre i ma tą dusze.

• antysrefa [...] 05.07.07, 17:25
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • shagy10 OSTRO = antysrefa 05.07.07, 21:39
              antysrefa ..ciekawe jest to co napisałeś.
              Ale czy to prawda ?
              Chciałbym wiedzieć czegoś więcej na ten temat.
              • prawda81 [...] 07.07.07, 11:46
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • tomasz_stachaczyk1 Re: OSTRO = antysrefa 07.07.07, 14:33
                  Krytykę przyjmuję z pokorą. Inaczej jednak traktuję pomówienia.
                  Pora na konkrety. Oświadczam, że nie obgaduję swoich byłych pracowników - co
                  najwyżej o niektórych mówię prawdę.
                  1. Gejem kiedyś w prywatnej rozmowie nazwałem jednego ze swoich byłych
                  pracowników, który odszedł z pracy wyniku nieszczęśliwej gejowskiej miłości do
                  jednego z pracowników Radia Piotrków i który do dzisiaj pała nienawiścią do tej
                  instytucji. Osobiście nic nie mam przeciwko gejom, jednak do tego konkretnego
                  mam wiele żalu ponieważ dawną urojoną urazę sprzed 10 lat ciągle pielęgnuje i
                  co gorsze wykorzystuje w konaktach służbowych, na które w wyniku ostatnich
                  wyborów zostaliliśmy skazani.
                  Obiecuję, że więcej się to nie powtórzy. Od dzisiaj będę posługiwał się
                  imieniem i nazwiskiem tej osoby.
                  2. Na nikogo nie mówię KRET. Słowo Kret padło spontanicznie w jednej z audycji
                  LOŻA. Bez konkretów, płci itd. Był to komentarz do wypowiedzi o
                  kretach "ogródkowych" Pana Dziemdziory. Nic nie mam więcej do dodania poza
                  zacytowaniem znanego przysłowia "uderz w stół, a nożyce..."
                  3. Prezydenta nie określam mianem CHÓJ, jak napisała prawda81. Nie akceptuję
                  wszystkich jego poczynań, wiele z nich bardzo mi sie nie podoba. Jednak jako
                  Prezydenta Miasta darzę szacunkiem i życzę mu dobrze, ponieważ życząc mu źle
                  życzyłbym źle miastu i sobie.
                  4. Biznesmenów Piotrkowa traktuję jako swoje środowisko. Zatem jak mogę
                  obgadywać sam siebie?
                  Co do wspominanych także w innych postach stosunkach Radia z Prezydentem pragnę
                  zapewnić, że nie są one dobre , ani złe. Jednak istnieje wąska grupa
                  (zgadnijcie gdzie?), której zależy aby je zepsuć na amen. W jakim celu? Tego
                  pisać już nie będę, bo nie chcę równać do poziomu autora postu.
                  Wszystkie krytyczne uwagi n/t Radia biorę sobie głęboko do serca, mimo iż wiem
                  że pochodzą od 3 osób które pod różnymi nickami piszą je z tej samej instytucji.
                  Pozdrawiam wszystkich słuchaczy i czytelników Forum. Proszę o konstruktywne
                  uwagi i słowa krytyki. Nam naprawdę zależy (co jest chyba oczywiste) by robić
                  dobrą robotę.
                  Z obecnego formatu radia w Polsce (i w Piotrkowie) ja też nie jestem
                  zadowolony. Zważcie, że większość uwag dotyczy ogólnych zmian w mediach, jakie
                  dokonały sie w ostatnich latach. Ale to inny wątek.
                  Dziękuję za uwagi i możliwość wypowiedzenia sie na Forum.
                  Z wyrazami szacunku: Tomasz Stachaczyk (ten sam od 15 lat)
                  • prawda81 Re: OSTRO = antysrefa 09.07.07, 12:54
                    Bardzo przepraszam Pana Tomasza Stachaczyka, ale mój wpis nie dotyczył go w
                    żadnym wypadku ! Nie jego miałem na myśli, ale jednego z jego pracowników,
                    czołowego dziennikarza, który z każdym chce ży w zgodzie, siedzi okrakiem, a w
                    sumie nie jest w porządku. Tak Panie C. To o Panu.
                    A o Panu Tomaszu zawsze miałem doś pozytywne zdanie, jeszcze raz przepraszam,
                    że tak Pan to odebrał. Byłem na ...... po imieninach i może stąd
                    niezrozumienia. Bardzo mi przykro, że tak wyszło. Na przyszłoś obiecuję uważac.
                  • malwinkakarbowiak Re: OSTRO = antysrefa 09.07.07, 13:40
                    Bardzo się cieszę, że zareagował Pan w taki sposób na te pomówienia.
            • maciek2xl Re: FAMA FM-->> Radio Strefa Fm 06.07.07, 11:29
              Zauwaz, ze 2 razy uzyles/las slowa "podobno", a tak powstaja plotki, a kto
              plotka wojuje moze od plotki zginac. Moze pamietasz, ze byly juz takie osoby na
              tym forum co plotka wojowaly;-)
              Oczywiscie nikogo tu nie bronie bo nie znam sytuacji.
          • ct_pt Re: FAMA FM-->> Radio Strefa Fm 05.07.07, 17:35
            radio fama tomaszow to odnoga radia fama kielce. wydaje mi sie, ze mowienie o nim ze "ma dusze" jest lekkim przegieciem. fama tomaszow to nic innego jak zwykla "sieciowka" (troszke nie pasuje to okreslenie dla raptem pierwszej filii tej "sieci", no ale chodzi mi o ogolne zaszeregowanie). mozna powiedziec juz bardziej, ze to radio piotrkow (niech bedzie i strefa - w koncu to jest to samo, tylko z inna nazwa) ma dusze - bo jeszcze istnieje i jest "niezalezne". w ostatnich latach mozna obserwowac w kraju tylko i wylacznie likwidacje lokalnych rozglosni (podobnych do naszej) na rzecz sieciowek, takich jak eska czy rmfmaxxx. mozecie wierzyc lub nie, ale sa i tacy co zazdroszcza nam tego radia, ktore jeszcze opiera sie czystej komercji.

nie jestem jakims tam strefo-fanem i uwazam, ze jest duzo do poprawienia, ale rowniez mam swiadomosc tego, co moze przyjsc na miejsce strefy. i to "nowe", wcale nie bedzie lepsze.

tomaszow jeszcze sie nie zepsul bo jest za mlody (listopad 2006) i sie jeszcze stara, poza tym ma za plecami duzo bardziej doswiadczona rozglosnie-matke niz nasza (choc nasza starsza i to ponad 3 lata).
            • a.man Gdzie jest Radio Piotrków? 06.07.07, 13:31
              Nie uważam żeby nasze radio oparło się komercji. Myślę że wprost przeciwnie.
              Chciałbym poznać genezę przekształcenia Radia Piotrków w Radio StrefaFM.
              Przecież to czysta komercja. Pójście na łatwiznę. Jak ktoś ma kasę to może
              zrobić wszystko. Nawet zniszczyć takie radio jakim było Radio Piotrków. Kiedyś
              mogliśmy się pochwalić że mamy Radio Piotrków a teraz co powiedzieć że mamy
              Radio Strefa FM. Przecież to trochę głupawe. Myślę że nazwa jest bardzo ważna.
              W niektorych przypadkach najważniejsza i tworzy markę. Tworzy historię i budzi
              szacunek. Historie Radia Piotrków brutalnie urwano i tego się nie zmieni.
              Pamiętam jak organizowano imprezy z okazji kolejnych rocznic istnienia Radia
              Piotrków. To było coś. A teraz co? Czy była jakaś impreza z okazji ....-lecia
              Strefy FM. Czysta komercja. Nic więcej.
              • ct_pt Re: Gdzie jest Radio Piotrków? 06.07.07, 16:23
                a ja uwazam, ze sie jednak oparlo. zmiana nazwy - mozesz nazywac to sobie komercja (nie bronie), to tylko kosmetyka - praktycznie niewiele sie zmienilo. radio dla mnie, to przede wszystkim muzyka - a nie nazwa. a tak wogole przeciez "marka" strefa fm jest nieznana. gdyby sie zmienilo chocby na radio eska piotrkow i diametralnie zmienilo ramowke, to dopiero wtedy bylaby czysta komercja - o ktora mi chodzilo.
        • ct_pt Re: Letnie radio w Piotrkowie 05.07.07, 17:49
          ja mysle, ze przyszlosc to cyfrowe radio (gdzie na jednej czestotliwosci bedzie mozna odebrac kilka stacji). wtedy "problem mhz" zejdzie na dalszy plan. niestety w polsce to nie jest jeszcze mozliwe. moze za kilka lat, gdy odpala wreszcie cyfrowe nadajniki tv, radio pojdzie naprzod.
          • shagy10 ct_pt 05.07.07, 21:36
            A to radio tez jest w sieci.
            Wypowiedz swoje zdanie na temat audycji w naszym radiu.
            Mnie np zabił temat : Dziura w ulic X.
            Masakra...smieszne to.Tylu słuchaczy mamy i nawet z Łodzi..a my wałkujemy
            dziure jakąś w Piotrkowie.ct_pt Dla Kogo to radio jest Twoim zdaniem ?
            • ct_pt Re: ct_pt 06.07.07, 16:36
              poziom audycji jest oczywiscie sredni, ale tak jak napisalem wyzej - radio dla mnie to przede wszystkim muzyka. jesli potrzebuje informacji, to korzystam raczej z internetu. generalnie nie slucham i nie interesuja mnie audycje "mowione".
              nie przeceniaj nadajnikow na wiezy cisnien. w lodzi strefa jest nieslyszalna, chyba ze jestes zagorzalym radiowcem i masz kierunkowa "jage" na piotrkow - ale to i tak nie zawsze jest skuteczne.
              mysle, ze strefa jest dla tych, co chca ja sluchac. na pewno jeszcze tacy ludzie sie znajda.
    • lokalneradiopiotrkow Re: Letnie radio w Piotrkowie 02.05.16, 13:05
      no i wykrakaliście ;) ---> www.radiopiotrkow.pl. Póki co od czasu do czasu wejścia na antenę prowadzącego. Widać, że dopiero zaczynają - radio utrzymane w charakterze likalnej rozgłośni pirackiej z nutą na żywo a nie z puszki. Praktycznie zero polityki - szczególnie lokalnej. Nadajniki na sigmatexie. Nadają cyfrowy sygnał (DAB+)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka