Dodaj do ulubionych

Do Maddoxa

25.10.07, 19:42
Słuchaj maddox, co ci się nie podobało w moim ogłoszeniu o wynajęciu
mieszkania? Wyobraź sobie, że znam regulamin i nie rozumiem czego
się czepiasz?!Człowieku, opanuj się bo to przestaje być śmieszne.
Pozdro.
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Do Maddoxa 25.10.07, 19:52
      Z tym akurat racja, forum to nie tablica z ogłoszeniami. Do ogłoszeń jest Dwukropek.
      • luska66 Re: Do Maddoxa 25.10.07, 21:45
        Jasne! Nie tablica ogłoszeń! A wątki "sprzedam mieszkanie"? Co to
        nie ogłoszenia?! Jednak wtedy maddoxa nie było.Dyskryminacja czy co?
        Czym rózni się "sprzedam od wynajmę". Coś tu chyba nie tak. Madddox
        i co ty na to?!W ostatnim starciu ze mną odniosłeś klęskę. Odgrywasz
        się??? Pozdro.
        • maddox84 Re: Do Maddoxa 26.10.07, 16:36
          > Jasne! Nie tablica ogłoszeń! A wątki "sprzedam mieszkanie"? Co to
          > nie ogłoszenia?! Jednak wtedy maddoxa nie było.

Sama sobie odpowiedziałaś, "wtedy maddoxa nie było", jeśli przez jakiś czas nie
          zaglądam na forum to takie rzeczy mogą mi umknąć. Forum to nie tablica ogłoszeń,
          jeśli ja sam nie widzę to zawsze można mi zgłosić na pocztę.

> Czym rózni się "sprzedam od wynajmę". Coś tu chyba nie tak. Madddox

Zasadniczo niczym się nie różni i oba wątki bym wyciął, jednak tego o którym
          wspominasz "sprzedam" po prostu nie zauważyłem, zdarza się w końcu jesteśmy "aż"
          ludźmi...

> i co ty na to?!W ostatnim starciu ze mną odniosłeś klęskę.Odgrywasz
          > się??? Pozdro.
          O ostatnim starciu ? A co to jakaś arena bitewna ? Miałem podejrzenia, gdyż
          wystąpiłaś raz spod tego samego adresu ip co pewien troll i tylko tyle, na
          szczęście sprawa się wyjaśniła. Nie uważam tego, za żadne starcie. A już na
          pewno nie poniosłem w nim klęsli :P
          również pozdrawiam
    • vivi00 Re: Do Maddoxa 26.10.07, 20:09
      Czytam i oczom nie wierzę! Skoro to nie tablica z ogłoszeniami to co robią ogłoszenia typu:fajne autko do ślubu,praca w poligrafii,gdzie na sylwestra? Bądżmy obiektywni.
      • maddox84 Re: Do Maddoxa 26.10.07, 21:12
        Trzeba rozgraniczyć typowe ogłoszenie (sprzedam, wynajmę) od zwykłej prośby o
        poradę...
        • luska66 Re: Do Maddoxa 26.10.07, 21:20
          Całkowice zgadzam sie z vivi00.Jeśli usuwasz, to usuwaj wszystkie
          tego typu wątki, bo to też ogłoszenia. Uprawiasz samowolkę drogi
          maddoxie i jak zauważyłam coraz więcej osób jest tego zdania. A tak
          w ogóle czy akurat ty musisz opiekować się naszym forum? Jak
          demokracja to demokracja!
          • maddox84 Re: Do Maddoxa 27.10.07, 00:58
            Jeśli masz zastrzeżenia to proponuję Ci żebyś napisała do administracji :
            forum@agora.pl

> Uprawiasz samowolkę drogi
            > maddoxie i jak zauważyłam coraz więcej osób jest tego zdania.
            Coraz więcej osób ? Jeśli masz na myśli vivi00 to powiem Ci, że mam poważne
            podejrzenia że jest to ta sama osoba która udziela się pod wieloma innymi
            pseudonimami, więc jakby sama rozumiesz... jest niewiarygodna.

> demokracja to demokracja!

Mylisz demokrację z anarchią, poza tym jeśli chcesz to chętnie odstąpię Ci tą
            "wspaniałą fuchę"... uwierz mi robota lżejsza od spania... wytniesz za dużo
            posypią się gromy na Twoją głowę, że "cenzura", " dyktatóra" i "samowolka"...
            jeśli zaś nie będziesz reagować to dostanie Ci się za "burdel" na forum... to co
            zamienisz się ?
            • luska66 Re: Do Maddoxa 28.10.07, 17:54
              Mnie też podejrzewałeś, że mam wiele innych pseudo.Juz wcześniej Cię
              ostrzegałam ortografia! Dyktatura!!!! Dyktatura!!!!Nie masz
              słownika?! Do cholery!!!Pozdrawiam.
              • maddox84 Re: Do Maddoxa 28.10.07, 19:31
                Nie unoś się tak człowieku, czemu nie potrafisz zrozumieć tego, że po prostu
                staram się wypełniać swoje obowiązki :/ ta rozmowa zmierza donikąd, jeśli masz
                zastrzeżenia to pisz do adminów. Koniec tematu.

ps. moim zdaniem ludzie, którzy czepiają się ortografii mają jakieś kompleksy i
                nie potrafią zrozumieć, że nie wszyscy mają ją (ortografię) w jednym palcu. Nie
                każdy jest mistrzem języka polskiego ale każdy ma prawo się wypowiadać czy Ci
                się to podoba czy nie. I żeby zaspokoić Twoją ciekawość, tak mam słownik
                wbudowany w firefoxa (niestety czasami podkreśla z opóźnieniem) ale musiałem
                przeoczyć ten błąd.
    • annadeyas Re: Do Maddoxa 28.10.07, 23:22
      Znajomość ortografii, jak wiele innych umiejętności, świadczy o
      poziomie człowieka. Nie każdy może być administratorem
      sieci,powinienies spełniac okreslone wymogi i poprawne formy
      ortograficzne mieszczą się w nich moim zdaniem. tak, jak trudno
      sobie wyobrazić studenta szkoły teatralnej z wadą wymowy, a
      kandydata na marynarza ze strachem przed pływaniem, tak i na twoim
      miejscu nie może byc osoba o poziomie ignoranta, a o postawie
      aroganta. Więcej pokory! Zamiast spalić się ze wstydu, próbujesz
      usprawiedliwiać braki w edukacji. Tak - braki, bo tym jest własnie
      nieznajomość ortografii i do tego w takim miejscu, gdzie
      bezwzględnie powinna byc wymagana!
      • maddox84 Re: Do Maddoxa 28.10.07, 23:45
        Jeśli już w ten sposób mamy rozmawiać to proszę bardzo "ignorancie":
        "Nie każdy może być administratorem sieci"
        Oczywiście, że nie każdy. Przy czym pragnę zauważyć, że "administrator sieci"
        zajmuje się w skrócie instalowaniem, modernizowaniem i utrzymywaniem sprzętu
        sieciowego w szczególności serwerów, routerów, switchy itp. natomiast ja jestem
        "moderatorem forum" lub jeśli już ktoś ma dziką manię wielkości "administratorem
        forum". Ktoś kto się wypowiada w jakimś temacie powinien przynajmniej wiedzieć o
        czym mówi. To jest właśnie Wasze podejście. Nie jest ważne, że każdy zrozumiał o
        czym była wypowiedź tylko to że popełniłeś w nim błąd (w tym wypadku rzeczowy, w
        moim ortograficzny). A o poziomie człowieka, moim zdaniem, świadczy to że
        potrafi się w takiej sytuacji dostosować do rozmówcy i przyjąć go takim jakim
        jest. W przeciwnym razie jest to po prostu najzwyklejsze narzucanie własnego
        zdania i światopoglądu.
        Swoją drogą można to zaobserwować jako typowo polskie podejście do tematu...
        możesz nie wiedzieć jak się oblicza pierwiastki równania kwadratowego ale
        musisz(!) doskonale znać ortografię... nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z
        tego, że istnieje takie coś jak dysortografia, zjawisko nie wynikające z
        niewiedzy, lenistwa czy braku chęci..
        Aha i jeszcze jedno:
        "o poziomie ignoranta, a o postawie aroganta. Więcej pokory!" o poziomie
        ignoranta - bardzo dziękuję Ci, że sama masz w sobie dużo pokory (i szacunku dla
        rozmówcy).
        Poza tym co to w ogóle za forma "osoba o poziomie ignoranta, a o postawie
        aroganta" ? To trochę tak jakbyś napisała "o poziomie ignoranta lub postawie
        aroganta" - czy to ma według Ciebie sens ? Chcesz brzmieć mądrze żeby zatuszować
        braki w edukacji?
        "zdaniem. tak" - kolejny błąd o wszechwiedząca... Albo miał tu być przecinek,
        albo powinnaś zacząć z wielkiej litery...
        Osoba która chce pouczać innych w jakiejś kwestii, sama powinna być w tej
        kwestii "doskonała"...
        To by było tyle, mimo wszystko pozdrawiam
        • maddox84 Re: Do Maddoxa 28.10.07, 23:47
          Jeszcze jedno, używasz polskich liter a czasem nie... jak dla mnie to ignorancja
          a w najlepszym wypadku lenistwo...
          • annadeyas Re: Do Maddoxa 30.10.07, 16:23
            Niezwykle "merytoryczna" odpowiedź ... Jednak innej się nie
            spodziewałam. Porównujesz zwykłe literówki do kompromitujących
            błędów ortograficznych ! Dlaczego mnie to nie dziwi ? I ani słowa
            odnośnie MERITUM sprawy. Jeśli nie zrozumiałeś, to przedstawię
            problem jeszcze prościej : bokser wagi ciężkiej nie zatańczy w
            balecie, a osoba bez słuchu muzycznego nie skomponuje opery.Od
            baletnicy lub kompozytora wymaga się pewnych umiejętności, które w
            innych profesjach nie są konieczne. Od ciebie - moderatora ,
            administratora, czy kim tam jesteś, wymaga się ZNAJOMOŚCI ORTOGRAFII
            POLSKIEJ. W przeciwnym wypadku powinienieś zająć się czymś innym,
            a przynajmniej nie traktować siebie samego w tej kwestii tak
            pobłażliwie.
            • maddox84 Re: Do Maddoxa 30.10.07, 18:06
              Moja droga, nie wiem czy wiesz ale głównym zadaniem AES'a jest kontrolowanie
              treści wypowiedzi pod kontem (ujawniania danych osobowych , wulgaryzmów itp.) a
              nie, jak próbujesz tutaj nas przekonać, sprawdzanie błędów ortograficznych. Poza
              tym nie bardzo rozumiem skąd bierzesz te wymagania, sama je wymyślasz czy są
              gdzieś zapisane ?? Nie wiem czy wiesz, ale mógłbym pełnić swoją funkcję zupełnie
              się nie odzywając, więc trochę to dziwne żeby wymagać od osoby, która nawet nie
              musi się odzywać (pisać), doskonałej znajomości ortografii. Skoro tak lubisz
              przykłady, to tak jakby od gościa który ma sprzątać wymagać znajomości
              technologii produkcji tworzyw sztucznych z których wyrabia się szczotki, zmiotki
              itp. Nie trzeba mieć takiej wiedzy żeby wiedzieć czy coś jest czyste czy nie i
              jak posługiwać się miotłą! Piszesz też:

> Niezwykle "merytoryczna" odpowiedź ... Jednak innej się nie
              > spodziewałam. Porównujesz zwykłe literówki do kompromitujących
              > błędów ortograficznych !

Popełniłem jeden, słownie JEDEN błąd ortograficzny a podniosłaś larum jakbym
              chciał wysadzić Warszawę! Opanuj się kobieto odrobinę, bo przeginasz w swoim
              mądrowaniu się i mówieniu wszystkim co powinni umieć a czego nie! Jesteś typowym
              przykładem człowieka, który wymaga cudów od wszystkich dookoła, natomiast jeśli
              tobie wypomni się błąd to oczywiście jest on "błahy". Przyjmij do wiadomości, że
              to czy błąd jest błahy czy "kompromitujący" zależy od indywidualnej opinii! Poza
              tym nie wiesz nawet dokładnie jak nazwać pełnioną przeze mnie funkcję
              ("moderatora , administratora, czy kim tam jesteś") natomiast "doskonale" wiesz
              jakie są wymagania wobec pełniącego tą funkcję, pytanie brzmi czy takie one są,
              czy tylko Ty byś sobie życzyła żeby takowe były... to jest koniec tej dyskusji z
              mojej strony! Nigdy nie powiedziałem, że popełnianie błędów ortograficznych
              trzeba pochwalać, ale można ugryźć się w język (jeden błąd!) i zdać sobie
              sprawę, że każdy je czasem popełnia. To koniec dyskusji z mojej strony!
              • luska66 Re: Do Maddoxa 30.10.07, 19:36
                Tym razem interpunkcja madoxie. Pozdrawiam.
              • ucecuce Moddox, odejdź, człowieku, dość żenady! 30.10.07, 21:40
                maddox84 napisał:

> Moja droga, nie wiem czy wiesz ale głównym zadaniem AES'a jest kontrolowanie
                treści wypowiedzi pod kontem (ujawniania danych osobowych , wulgaryzmów itp.)...

Pod KONTEM!!! Buahaha! Buahaha! Chyba po twoim bankowym kontem. Stuknij się,
                człowieku! Zważ, co ci piszą ludzie na twój temat.

> Popełniłem jeden, słownie JEDEN błąd ortograficzny a podniosłaś larum jakbym
                chciał wysadzić Warszawę! Opanuj się kobieto odrobinę, bo przeginasz w swoim
                mądrowaniu się i mówieniu wszystkim co powinni umieć a czego nie!

No i ta kobieta ma rację! Analfabeta w roli moderatora?!

Poza tym nie tylko nie umiesz pisać, ale i liczyć nie potrafisz, skoro upierasz
                się, że popełniłeś JEDEN (słownie - jeden) błąd ortograficzny. "Pod kontem" to
                kolejny, a w innych postach aż się roi od twoich zawstydzających byków.

Pisząc w tym szacownym gronie z takimi bykolami, zachowujesz się tak,
                jakbyś pierdział w wyperfumowanym towarzystwie.

Piszesz: "To koniec dyskusji z mojej strony!"

Oby! Obyś już zamilkł na zawsze!

Zakończę staropolskim "Kończ waść, wstydu oszczędź!"
                • maddox84 Re: Moddox, odejdź, człowieku, dość żenady! 30.10.07, 22:10
                  > No i ta kobieta ma rację! Analfabeta w roli moderatora?!

..wa mać! Czy Ty znasz w ogóle znaczenie słowa "analfabeta" ?? Jedyne co
                  potrafisz to zwyzywać człowieka od analfabety ??

> Poza tym nie tylko nie umiesz pisać, ale i liczyć nie potrafisz, skoro upierasz
                  > się, że popełniłeś JEDEN (słownie - jeden) błąd ortograficzny.

A ty mózg masz chyba w tylnej części ciała zaczynającej się na D. Bo ewidentnie
                  nie rozumiesz o czym pisałem !! Chodziło o to, że cała dyskusja rozpoczęła się
                  od jednego głupiego błędu. W takim wypadku ewidentnie to ty tutaj jesteś
                  analfabetą tyle że wtórnym!!
                  • k-bay Re: Moddox, odejdź, człowieku, dość żenady! 31.10.07, 08:37
                    Rada do moderatora "Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Mnie się podobają ostatnie zmiany na forum, gdzie moderator staje się bardziej aktywny (zamiast robić wrażenie). Oczywiście ludziom, którzy chcieli tutaj odreagować swoje życiowe problemy to się nie spodoba. Psy szczekają, karawana jedzie dalej...
                    • brzeskaa K-bay, ty też ma braki 31.10.07, 13:18
                      Napisałeś, miły panie, że psy szczekają a karawana jedzie dalej.
                      Otóż, młody człowieku, jesteś w błędzie.
                      IDZIE. Nie - jedzie. Karawana idzie dalej, podczas kiedy psy szczekają. Równie
                      dobrze mógłbyś przekręcić to powiedzenie pisząc, że psy warczą albo podnoszą
                      łapę do obsikanie muru.
                      Poducz się przed wstukaniem następnego wpisu.
                      • k-bay Re: K-bay, ty też ma braki 31.10.07, 16:43
                        A mój pseudonim pisze się dużą literą po myślniku. Tak sobie możemy odbijać piłeczkę anonimowo. Zapraszam na www.goldenline.pl to sobie podyskutujemy o przysłowiach na poziomie.

Mój profil znajdziesz na www.goldenline.pl/bartlomiej-stobiecki

A Ty, kim jeteś ?
                  • luska66 Re: Moddox, odejdź, człowieku, dość żenady! 31.10.07, 18:10
                    > ..wa mać! Czy Ty znasz w ogóle znaczenie słowa "analfabeta" ??
                    Jedyne co
                    > potrafisz to zwyzywać człowieka od analfabety ??
                    A ty mózg masz chyba w tylnej części ciała zaczynającej się na D. Bo
                    ewidentnie
                    > nie rozumiesz o czym pisałem !! Chodziło o to, że cała dyskusja
                    rozpoczęła się
                    > od jednego głupiego błędu. W takim wypadku ewidentnie to ty tutaj
                    jesteś
                    > analfabetą tyle że wtórnym

Nerwy Ci puściły madox. Przesadziłeś!
                    • luska66 Re: Moddox, odejdź, człowieku, dość żenady! 31.10.07, 18:12
                      Maddox, oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka