Gość: smakosz IP: *.inteko.com.pl 24.05.04, 18:02 Zawsze świeże i nie tylko słodkowodne można kupić w sklepie rybnym nad rzeką Wel w Lidzbarku/wejście z boku do budynku PKO SA. Byłem, kupiłem,smakowały. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mw66 Re: Ryby w sklepie 03.03.05, 18:16 Także w Tuczkach na stawach można kupić świeże ryby. Odpowiedz Link
mw50 Re: Ryby w sklepie 24.10.05, 21:12 Byłem w Lidzbarskim sklepie rybnym, kupiłem karasie -jeszcze żywe -pycha. Odpowiedz Link
pupa12 Re: Ryby w sklepie 30.09.06, 18:32 Żywe pstrągi najlepiej kupić u Osowskich ,prosto ze stawu. Można też połowić za niewielką odpłatnością. Polecam szczególnie tym wędkarzom co lubia spokój i urokliwe miejsce. Odpowiedz Link
pupa12 Re: Ryby w sklepie 28.09.07, 11:52 W Grabaczu też taniej i zawsze mozna kupic pstragi. Zdarzaja sie tez karpie i inne gatunki. Odpowiedz Link
pupa12 Re: Ryby w sklepie 20.09.08, 19:36 Nie wiem , może nie mam szczęścia ale ostatnio trafiam tylko na mrożone......... Odpowiedz Link
pupa12 Odpowiedzą za nielegalny połów ryb 08.05.09, 19:26 Zarzut nielegalnego połowu ryb usłyszą trzej mieszkańcy miasta i gminy Lidzbark. 24–letni Łukasz K. jego rówieśnik Marcin B. oraz 51-letni Michał P. kłusowali na rzece Wel. W nocy lidzbarscy policjanci zostali powiadomieni przez funkcjonariuszy straży rybackiej o zatrzymaniu jednego z trzech mężczyzn, którzy w miejscowości Lidzbark na rzece Wel nielegalnie łowili ryby przy pomocy sieci rybackich typu „drgawica”. Na miejsce pojechał policyjny patrol. Funkcjonariusze zabezpieczyli sprzęt kłusowniczy i zatrzymali 24-letniego Łukasza K. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu. Jeszcze tej samej nocy policjanci ustalili tożsamość pozostałych dwóch jego wspólników. Dzisiaj rano oni również trafili do policyjnego aresztu. Teraz 51-letni Michał P.,24-letni Marcin B. oraz Łukasz K. odpowiedzą przed sądem. Za nielegalny połów ryb grozi im kara nawet do 2 lat pozbawienia wolności./cyt. z wm.pl/ Odpowiedz Link
pupa12 Re: Odpowiedzą za nielegalny połów ryb 05.05.10, 18:48 Trochę ryb wyginęło zimą ale oto Polski Związek Wędkarski zarybia różnymi gatunkami jeziora w okolicach Lidzbarka i Rybna.Tak więc nie tylko łowią ale i zarybiają. Odpowiedz Link
pupa12 Re: Odpowiedzą za nielegalny połów ryb 11.02.11, 18:58 Pstrągi, karasie i tołpygi kupiłem w Grabaczu - były żywe , trochę skrobania i pyszne jedzonko.Polecam Odpowiedz Link