graz.ka 15.02.04, 11:06 Przygotowując się do zajęć z przedszkolakami, zawsze mam ten problem - czy chłopcom się spodoba? Sama chętnie składam kwiaty, ornamenty - a chłopaki na ogół chcą dinozaurów i samolotów. Co jeszcze lubią składać chłopcy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_zie Re: Co lubią chłopcy? 15.02.04, 13:11 Grażynko, jest cała książka - autorstwa p. Doroty Dziamskiej - "Smoki i inne papierowe cuda" Poznań 1997. Znajdziesz tam mnóstwo wzorów, które na pewno zainteresują nawet największych "łobuziaków" ;-). Wypróbowałam... Pozdrawiam znad morza Odpowiedz Link
graz.ka Re: Co lubią chłopcy? 15.02.04, 14:15 Dzięki Ewo! Znam książki Doroty Dziamskiej, ale chyba ostatnio za rzadko do nich wracam ;-))) Rzuciłam się zaraz do półki - i już mam pomysł na wtorkowe zajęcia ;-) A "Magiczne kółeczka" i "Magiczne kwadraty" już widziałaś? Odpowiedz Link
sluzbowo Re: Co lubią chłopcy? 21.03.04, 11:41 Ja to widziałem na żywo i w kolorze :-) A to dzięki osobistej znajomości Pani Doroty. pzdr sluzbowo Odpowiedz Link
graz.ka Re: Co lubią chłopcy? 21.03.04, 12:52 No to jest nas więcej. Tych, co znają DD :-))) Odpowiedz Link
graz.ka Truskawki :) 19.06.05, 08:17 Wczoraj narobili z moją koleżanką całą grzadkę truskawek z bazy lody. Wygladają mniamuśnie :) będzie dekoracja na truskawkowy piknik na Dzień Ojca. A tu jest też super truskawka - Rae Cooker: www.origami-usa.org/models/strawberry.html Odpowiedz Link
gosiasyg Re: Truskawki :) 19.06.05, 22:37 A ja z kolei narobilam mnostwo bocianow na dzien ojca (od mojego synka:-) i to podwojny tylko niestety nie wychodzi mi taki w locie. Do tego malowalam nogi i dziby farbami i wyszlo fajnie. A mali chlopcy lubia tez slonie z Rojasa ale to raczej ogladac i bawic sie niemi bo na male lapki to jeszcze za trudne. Pozdrawiam i czekam na zapowiedzi wakacyjnych warsztatow na poludniu Polski.....moze cos kogos zainspiruje:-)....np w Krakowie albo w Katowicach Odpowiedz Link
graz.ka Bociany 20.06.05, 09:47 na Dzień Ojca, hm... :))) A znasz książkę "Origami" Toshie Takahama? Wydana w latach 80-tych przez MEDIUM, planowane były jeszcze dwie kolejne, ale nie było kontynuacji serii. Widziałam już ze dwa razy na Allegro, sama zresztą sobie tam teraz odkupiłam, bo mój egzemplarz dawno już gdzieś poszedł do ludzi... Są tam modele prostych zabawek, kukiełki, wiatraczek, samolot, zabawki ruchome - polecam, jak gdzieś uda Ci się znaleźć. I oczywiście gwiazdka Ninja, taka do rzucania :) Odpowiedz Link
graz.ka Nie ma już schematu na Origami USA 25.04.12, 08:33 Szkoda - to kultowy model... Odpowiedz Link
imagiro Re: Co lubią chłopcy? 07.02.06, 15:29 mysle grazko, ze niepotrzebnie stawiasz bariery albo je powielasz z innych rejonow zycia ... niech skladaja kwiaty, bedzie mniej wojen ... Odpowiedz Link
graz.ka Re: Co lubią chłopcy? 07.02.06, 22:33 Hm, fajne takie reaktywowane wątki, prawda? dzieci-kwiaty ;) Odpowiedz Link
graz.ka Re: Co lubią chłopcy? 19.11.06, 17:14 W "Origami Tenteidan 10" jest łatwy i ładny model UFO, autor Yoshida Shota. Odpowiedz Link
graz.ka Power Rangers ;/ 06.02.07, 23:48 Dla 5 latków. Jakieś sugestie i propozycje? Jestem nie bardzo dobrze w temacie (dziecko wyrosło z takich filmików), wiem tylko, że oni jakoś różnokolorowi i chyba nie sami chłopcy ;) Odpowiedz Link
graz.ka Re: Power Rangers ;/ 06.07.07, 08:57 Usiądę chyba wreszcie do tych rangersów - a może ktoś już wypróbował? Odpowiedz Link
graz.ka Spiderman 29.06.08, 12:01 jeszcze koniecznie :) I już nawet raz składałam - autor: ekwilibrysta. Odpowiedz Link
graz.ka Jaki fajny piesek! 26.09.09, 22:26 Wydrukuję dla moich przedszkolaków: Piesek tradycyjny do pokolorowania Odpowiedz Link