basiamichalska21 23.03.09, 14:37 Witam serdecznie. Czy już pojawiły się formularze zgłoszeniowe na ten Kongres? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: Kongres Systemu Edukacja przez ruch; Łódź, 25 23.03.09, 17:12 Będą do końca tygodnia, tak jak i informacja kongresowa. Szukać należy na stronie Origami-Pracowni Pedagogicznej, zresztą, ze strony PCO zrobię przekierowanie :) Odpowiedz Link
graz.ka Informacje: 11.04.09, 10:15 www.origami.org.pl/pracownia/Sections-article50-p1.phtml Odpowiedz Link
katakwas Re: Informacje: 29.05.09, 18:46 Ale fajne czapki, gdzie znajdę do nich szablonkik? Odpowiedz Link
graz.ka Czaoki - próba opisu 06.06.09, 12:15 ale co tam, onstrukcja tytki tez juz była. Na czapkę ze zdjęcia potrzeba dwa kwadraty - chyba 50x50, o ile dobrze pamiętam. 1. Kwadrat zagiąć po przekątnych, ułożyć tak, aby jedna była pozioma, duga pionowa - czyli na "postawić" rogu. 2. Na dolnej połowie kwadratu - wyznaczonej poziomą przekątną wykonać zagięcie "ucho królika". 3. Cała formę zagiąć wzdłuż w tył wzdłuż fragmentu pionowej przekątnej nad "uchem królika" - jakby "pleckami do siebie" - powstaje moduł przypominający żaglówkę. 4. Drugi moduł zrobić tak samo. 5. Wsunąć wolne rogi modułu (te od "rufy") w zakładki utworzone przez burty łódki. Podkleić. 6. Czapkę można też zrobić z 3 i więcej modułów - wtedy inny rozmiar kwadratów. Miłego eksperymentowania :) Odpowiedz Link
katakwas Re: 7 listopada - Warszawa 27.10.09, 18:31 Niestety nie mogę być w tym roku - czekam na zdjęcia i pozdrawiam K Odpowiedz Link
graz.ka Przejazd 05.11.09, 23:56 Mamy wolne miejsca w busie - może ktoś jest chętny? Taniej i wygodniej niż pociągiem :) Odpowiedz Link
graz.ka Re: 7 listopada - Warszawa 08.11.09, 09:02 Fantastyczne spotkanie, dla mnie bardzo inspirujące - zwłaszcza wystąpienie prof. Pawłowskiej. I koncert flażoletowy :) Świetnie zorganizowany - podziękowanie dla Madzi, której szkoła nas tak dobrze przyjęła! Odpowiedz Link
graz.ka Re: 7 listopada - Warszawa 19.11.09, 18:02 Dziś zrobię relację na stronie Origami-Pracowni Pedagogicznej. Może bardziej wieczornym wieczorem :) Odpowiedz Link
graz.ka Zmiana terminu - na wrzesień! 20.04.10, 17:40 chora byłam to i dopisać zapomniałam :) Odpowiedz Link
graz.ka Przyjmowane są znów zgłoszenia! 01.08.10, 09:03 Bo kilka osób pytało, czy jeszcze można. Jak najbardziej :) I KOTE w tym roku w Gdańsku. Odpowiedz Link