26.01.07, 13:00
Niedługo skończę 17 lat. 5 lat temu tańczyłam w zespole
tanecznym (taniec współczesny) Zdaję sobie sprawę, że źle
zrobiłam i przestałam tańczyć, gdyż tym samym przekresliłam
swoją szansę na wymarzoną przyszłość. Czy gdybym teraz zaczęła
od nowa, to byłaby jakaś nadzieja na bycie tancerką? Co trzeba zrobić
aby studiować taniec (gdziekolwiek jest to możliwe)Co trzeba umieć?
Proszę bardzo o odpowiedź, gdyż bardzo mi na tym zależy.
Obserwuj wątek
    • mini_kks Re: ? ? ? 21.03.07, 17:47
      Przecież nie jesteś jeszcze taka stara! Poszukaj ogłoszeń w swoim mieście,
      dowiedz się o kierunkach studiów, na pewno znajdziesz coś dla siebie :)
      Pozdrawiam.
      • xxanusiekxx Re: ? ? ? 22.03.07, 20:04
        ja mam lat 16 i od pól roku tańczę taniec towarzyski co gorsza nie mam partnera
        jednak wiara i miłość do tańca czynią cuda tzn. sama jeszcze tego nie
        doświadczyłam ale cały czas wierze ze mi sie uda oczywiście mam czasami takie
        załamki mam wrażenie wtedy ze nic nigdy i sie nie uda jednak potem wstaje i
        ćwiczę dalej a zresztą robie to co lubię ty tez nie rezygnuj skoro już tańczyłaś
        będzie Ci łatwiej życzę powodzenia i pamiętaj nie rezygnuj ze swoich marzeń to
        zbrodnia marzenia są po to aby sie spełniały ;d Życzę szczęścia! bu$ka =*=**
        • ewelinaz25 Re: ? ? ? 05.05.07, 12:55
          taniec towarzyski zaczęłam w wieku niespelna 18 lat i w przeciągu jednego roku
          zdobyłam 3 klasy taneczne (wtedług wtedy jeszcze starych przepisów), potem przez
          kolejne dwa lata zdobyłam następną klasę (klasę B w obu stylach tanecznych - w
          tej chwili to klasa A). Tańczyłam jeszcze w okresie studiów, potem niestety
          obrona pracy licencjackiej i mgr nie pozwoliły mi na treningi (brak czasu).
          Jeśli masz zamiar studiować "taniec" wystarczy, że jesteś aktywną tancerką, masz
          książeczkę startową i już jest lżej dostać się np. na AWF (na odpowiedni
          kierunek), bądź na pedagogikę (terapia tańcem). Za moich czasów tancerze
          zwolenieni byli z jakichkolwiek egzaminów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka