Dodaj do ulubionych

Halli Galli

05.01.15, 20:55
Według pudełka 6+, moim zdaniem z niektórymi dziećmi można próbować wcześniej.

Gra składa się z kart i dzwonka - z przyciskiem u góry, takiego jak kiedyś można było spotkać na recepcji w hotelu smile

Na kartach przedstawione są owoce w ilościach od 1 do 5. Owoce występują w kilku rodzajach. Gracze wykładają kolejne karty na swoje stosy - jak w wojnie - i gdy w którejś turze na stole pojawia się 5 takich samych owoców (licząc karty każdego z graczy) trzeba uderzyć w dzwonek - szybciej niż inni wink

Gra bardzo emocjonująca, łączy graczy w różnym wieku. Wymaga dodawania w zakresie 5 - więc mogą grać młodsze dzieci - i refleksu - i tu już może być problem z maluchami, mogą być potrzebne fory, albo jakieś wewnętrzne zmiany w zasadach.
Obserwuj wątek
    • sylwina76 Re: Halli Galli 05.01.15, 23:03
      Mamy, gramy, aczkolwiek przegrywa u nas z Dobble i Złap wąsy. Najfajniejsza w większym gronie, tak od 5 osób robi się naprawdę fajna. 4 osoby to absolutne minimum. Duży plus za dzwonek, u nas robi furrorę wśród dzieci smile Drugi plus za rozmiar pudełka - małe i poręczne.
    • per-vers Re: Halli Galli 06.01.15, 16:31
      Wiesz co, my gramy też we dwójkę i też są emocje (oczywiście były większe, gdy gra była dla nas nowa), ale teraz doczytałam się w instrukcji, że gracze mają kolejno wykładać swoje karty. Tymczasem my od zawsze wykładaliśmy je jednocześnie. Jeśli gra się zgodnie z instrukcją, to może być różnica w napięciu wink
      • pasik Re: Halli Galli 25.02.15, 19:41
        Grałam wczoraj w Halli Galli co prawda z dziećmi 7+ i wszystkie fajnie się bawiły.
        Potwierdzam atak na dzwonek sprawia dużą frajdę, a ja czułam się jak w knajpiesmile

Polecam
    • agus1976 Re: Halli Galli 07.07.15, 22:43
      My uwielbiamy tą grę. Gramy w nią bardzo często i świetnie się przy niej bawimy.
      Dla tych, którzy jeszcze jej nie znają: wieczorgier.blogspot.com/2015/03/halli-galli-g3-owocowa-saatka-z-bomba.html
      • sylwina76 Re: Halli Galli 17.07.15, 00:03
        U nas zupełnie poszła w odstawkę smile Jakoś nam się dłuży,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka