Gość: ccc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:38 Jaką opinię ma Nasz Cersanit?!Dobrą czy też złą?!Jak traktowani są tam ludzie? Jest ktoś odważny, kto wypowie się na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anonim Re: Cersanit!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.04.05, 18:48 Gość portalu: ccc napisał(a): > Jaką opinię ma Nasz Cersanit?!Dobrą czy też złą?!Jak traktowani są tam ludzie? > Jest ktoś odważny, kto wypowie się na ten temat??? Jestes pracownikiem Cersanitu, czy dopiero zamierzasz sie zatrudnic? Jesli to pierwsze, to moze ty zaczniesz? Jesli jestes oczywiscie odważny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Cersanit!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:53 Zamierzam podjąć tam pracę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Pracownik Re: Cersanit!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:06 Jak masz rodzinę i to jedyny wybór - to weź. Jak nie - szukaj innych porównywalnych. Fabryka ta schodzi na psy i jest coraz gorzej. Rządzą kolesie i ZERO szacunku dla ludzi. A Wałbrzyszan nazywają Downami:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danek Kierownicy w Cersanicie to gnidy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:54 Ludzie spieprz... z tego zakładu!!!Kierownicy traktują ludzi jak debili, trepaków.Robiłem 2 lata- mam migotanie przedsinków-od nerwów w tym zakładzie!!! A co najlepsze- info dla Wydziału Kryminalnego:tam amfetamina i inne smakołyki to dla kierowników chleb powszedni!!!Idźcie na zasiłek niż zdrowie tam marnować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecny pracownik Re: Kierownicy w Cersanicie to gnidy!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.05, 11:52 a ja mam bardzo fajną panią kierownik Odpowiedz Link Zgłoś
countermeasure Nie wszyscy tam są źli. 06.05.05, 15:55 Mam całą masę serdecznych przyjaciół i cenię sobie te znajomości. Choć już nie pracuję, utrzymuję z nimi kontakt i wiem, że warto. Wszystko zależy od ludzi jednak na górze, a tych Cersanitowi ktoś poskąpił (lub sami się poskąpili) :) Pozdrawiam wszystkich w Cersanicie i życzę im zmian na lepsze.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Kierownictwo Cersanitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:15 Są to ludzie tak prymitywni,że głowa mała!!!Jak ktoś nie wierzy to niech tam popracuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obecnie pracujący PIP miałby żniwo jak w Biedronce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:45 mobing, szykanowanie, nierówność w zarobkach dla Wałbrzyszan i "swoich", łamanie prawa, zatruwanie środowiska, niepłatne nadgodziny wyrabiane hurtowo itp. a taka pożądna firma być mogła:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: PIP miałby żniwo jak w Biedronce! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.04.05, 10:31 Czytałem wszystkie te opinie i jestem bardzo zdziwiony .Pracuję w tej firmie ponad 3 lata i jestem z Wałbrzycha i nigdy nikt mnie nie oszukał .Mam wrażenie ,że osoby które to piszą są poprostu leniami ,kórym się nie chce pracować.Bać się mogą tylko ci którzy nie pracują tylko udają .Nie zapominajcie o talonach ,które dostajecie 2 razy w roku o tym że każdy z Was ma pracę - dobrą pracę która pozwala żyć mnie i mojej rodzinie w mieście które ma 30 % bezrobocia. Pamiętajcie nikt was nie zmusza do pracy to każdy z nas podejmuje decyzję gdzie chce pracować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: PIP miałby żniwo jak w Biedronce! IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 20.04.05, 11:36 o jakiś człowiek z cersanitu sie odezwał ''zadowolony''pewnie mistrz albo kierownik,TAM JEST TRAGEDIA LUDZIE WYZYSK I NIC WIĘCEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obecnie Pracujący Paweł? Może Paweł Kaluźny - Członek Zarządu...? IP: 194.205.82.* 20.04.05, 17:28 ... Jak masz ze 20.000 miesięcznie to niewiele może interesować Cię 900 pozostałych pracowników produkcji. Ledwo co dostajemy czasem minimum na rękę, jak nam Mistrz dla kaprysu zabierze w ostatnim dniu miesiąca premię!! A Talony - może zapomniałeś że za KAŻDY DZIEŃ wolny w danym miesiącu zabierają nam 1/12 tychże talonów?? Jak masz chore dziecko, to czasem też musisz wziąć wolne i np dostajesz tylko 50% bonów!! A poza tym niepłacenie za nadgodziny i mobing to przestępstwo, a chyba nie możemy tłumaczyć bezrobociem łamania prawa?? A może wszystkie afery w naszym kraju i mieście tak wytłumaczymy? Może Biedronkę?? Może CONSTAR?? Co??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Paweł? Może Paweł Kaluźny - Członek Zarządu.. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.04.05, 12:45 A Ty nie slyszales nigdy o tym ze zyjemy w panstwie prawa, gdzie istnieje cos takiego ja sady niezawisle?? Jesli nie, to Cie poinformuje: jezeli na Twoich oczach jest lamane prawo i masz na to dowody to sa odpowiednie organy, ktore sie tym zajma, a nawet dam Ci dokladniejsza wskazowke- tego typu sprawy zglasza sie do PIP (czyli Panstwowa Inspekcja Pracy), w Wałbrzychu miesci sie przy Ul. Andersa. Po drugie, to gratuluje wtykow, ktore umozliwiaja Ci sledzienie wynagrodzenia Czlonkow Zarzadu, a do ich wydatkow tez masz dostep?? Moze to taki nowe Reality Show, ale dostepny tylko dla wybranych?? A tak w ogole to czy Ciebie ktos tam przywiazal lancuchem do bramy i kaza Ci tam na sile pracowac?? Jak Ci cos nie pasuje to sie zwolnij, bo w miescie gdzie jest tak duze bezrobocie na pewno ktos bedzie chetny, zeby pracowac na Twoim miejscu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obecnie pracujący To właśnie jest polityka tej firmy.... IP: 194.205.82.* 29.04.05, 14:57 ... "jak ci sie nie podoba to sie zwolnij"???? - A przecież to jest mobing. Straszenie ludzi? - Mobing, Nierówność w wynagrodzeniach? - mobing, Niepłacenie nadgodzin? - mobing, Nakaz pracy w hałasie i pyle? - mobing, zwalnianie całymi rodzinami? - mobing, zakaz zgłaszania wypadków przy pracy, bo zwolnią - mobing. Można wymieniać wiele!! Mówisz o bezrobociu?? A może jest dlatego, że każdy Kierownik i Dyrektor Produkcji czy Techniczny z Kielc ściąga do pracy na extra stanowiska swoje rodziny i zabiera tu ludziom pracę????? Nakupiliście sobie nowych aut, które kolą w oczy przed zakładem, a ludziom tniecie premie co miesiąc? Dajecie sobie podwyżki, a ludziom zabieracie. Chcieliśmy założyć związki i co??? Koledzy już nie pracują u nas bo ich zwolniliście. Chodzimy w dziurawych butach, swojej odzieży, pracujemy po kilkanaście godzin, a zmuszacie nas, żeby podpisywać za 8. A PIP i tak wie o Was tylko zbiera dowody i to, że Prezes uciekł do Kielc, nie zwolni go z odpowiedzialności. Wszyscy powinni za swoje przestępstwa odpowiedzieć - jak kryminaliści!!!!!!!!!!!! Nasza grupa ludzi działa powoli, ale w jednym celu - nie łamcie praw pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: To właśnie jest polityka tej firmy.... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 30.04.05, 12:02 Dziekujemy naszym wspanialym prawodawca, ze kilka lat temu byli tak wspanialomyslni i wprowadzili do Kodeksu Pracy pojecie mobbingu, ale udziele Ci kolejnej rady- zapoznaj sie dobrze z tym pojeciem, i nie plec takich glupot oki?? A z tym bezrobociem, to swietne spostrzezenie, moze napiszesz jakis program naprawczy dla rzadu, ktory wprowadzi zakaz zatrudniania w firmie calych rodzin?? (szczegolnie z Kielc), wtedy bezrobocie zniknie na pewno.. ehhh Dobrze ze wy wszyscy jezdzicie albo autobusami albo maluchami... taa... ale zapomniales jeszcze dodac, ze nowy ciagnik kupili!!! to dopiero wydatek nie?? a wiesz ile oni kasy wydali na wybudowanie tej fabryki?? po co to nie?? rozrzutnosc.. Przy takiej powadze sprawy, to ja radze prezesowi uciec na Wyspy Owcze, a nie do Kielc, bo tu widze ze afera nie lada.. "§ 1. Państwowa Inspekcja Pracy jest organem nadzoru i kontroli przestrzegania prawa pracy, w szczególności przepisów i zasad bezpieczeństwa i higieny pracy."(Statut PIP)- nigdzie w tym paragrafie, jak i w calym statucie, jak i w ustawie, nie widze ze PIP jest organem sledczym.. w dodatku d.s. kryminalnych.. ale moze ja inaczej interpteruje pewne fakty.. A ta Wasza grupa, to jest pod jakims wezwaniem?? aa i nie mow o tym glosno, bo jeszcze zarzad wysle swoje spec-sluzby i was zdemaskuja.. i wtedy to moze byc mobbing, albo nawet molestowanie!! Odpowiedz Link Zgłoś