Gość: RaFaL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:36 Gdzie w Wałbrzychu można zjeść najlepszą Pizze??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p Re: Pizza IP: *.orange.pl 23.10.05, 19:55 ja jadlem na gdanskiej, w jakiejs szkole wyzszej kolo wiaduktu i w auchan - zdecydowanie polecam auchan, naprawde dobra pizza, przynajmniej ta z tunczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fast-food Re: Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:40 Zaje..... duża no i smaczna jest na podzamczu koło podzamka nowo otwarta niepamietam nazwy.Mają plazme i dajądobrą muze z głośników, a i kelnerki cool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: Pizza IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 23.10.05, 21:16 Jeśli jesz tak jak piszesz, to powinieneś jeść kanapki późnym wieczorem w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Pizza IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.10.05, 22:17 Osobiście nie jadłem ale słyszałem że bardzo dobra pizza przy Kasztelańskiej. www.dagrasso.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fast-food Re: Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:26 Pit pit podszywasz sie pod brada pita czy chodzi ci o rozliczanie pitow siedzac na krzesle grubom dupom przed biurkiem, potrafisz krytykowac czy masz cos do przekazania? mam 10 lat i wieczorem do lasu nie chodze. PICIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicc Re: Pizza IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.10.05, 23:41 najlepsza w Diavolo na Podzamczu!! Da Grasso fakt, ze duza, ale smakowo bez porownania - ale zalezy kto co chce i za ile :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.10.05, 09:49 Zgadzam sie z przedmowca. Bezapelacyjnie najlepsza jest pizza w Diavolo. Moze gdzies znajdzie sie ciut lepsze ciasto w innej pizzeri, ale ta cena jest na tyle dobra, ze nie ma w W-ch konkurencji dla Diavolo. Osoboiscie polecam jeszcze malutka pizzerenke na Podzamczu kolo aptek, niedaleko kosciola duzego. Zamowcie sobie pizze: MAGIC - to najbardziej orginalna pizza jaka jadlem i nigdzie jeszcze na taka nie trafilem. Nie bede zdradzal szczegolowych, sami musicie skosztowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
azza4 Re: Pizza 24.10.05, 14:37 W bylej Ziemianskiej na Piaskowej.Pizza jak pizza ale slaltki czad.Polecam salatke italie z cieplymi buleczkami i sosem czosnkowym.I to wystarczy zeby sie najesc. Odpowiedz Link Zgłoś
84magda Re: Pizza 27.10.05, 23:22 o nie wiedzialam, ze juz tam cos otwarli. jakie maja menu? pizza i salatki czy cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicc Re: Pizza IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.10.05, 18:17 a jakie skladniki sa w tej magic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.05, 08:39 Nie bede zdradzal szczegolow, ale moge powiedziec jedno....jeszcze nigdy nie jadlem pizzy o tak orginalnym ksztalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vito Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.05, 19:47 Ta starsza Pani z Diavolo...to tragedia...traktuje klientów jakby miała pretensje ze cokolwiek zamawiam...nie jest to pojedynczy przypadek...ta kobieta ma takią naturę. Z takim podejściem powinna by babcią klozetową. hehhh....odechciało mi sie jesc w Diavolo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.05, 09:42 To zamawiaj przez telefon, a problem minie:) Polecam zapiekanke z mieskiem, jak dla mnie pycha. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rere Re: Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:13 Diavolo to najbrudniejsza knajpa, kiedys odpadek z papierosa znalazlem..smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.05, 22:37 moj kumpel (facet od piwa) był w kuchni diavolo. od tego czasu ani on ani ja nie jemy nic z tamtego SYFU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: branżowiec Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.05, 00:45 Współpracowałem z tą pizerią jak i z wieloma innymi na poziomie gastonomii. Twój kumpel od piwa niech pozostanie przy barach. Trudno oceniać coś, będąc tam chwilę i nie mając pojęcia o kuchni gastronomicznej. A propos, będąc tam wspomnę im jakich mają lojalnych, piwnych partnerów handlowych, bo jak znam życie Twój koleś będąc tam włazi im w pewną część ciała "bez mydła" (zwłaszcza o tej porze roku). Mam w nosie co tam podają, bo nie jadam pizzy w ogóle. Wiem o nich jedynie to, że kupują produkty droższe, ale wyższej jakości a to już naprawdę o wielu rzeczach świadczy. Zdziwiłbyś się mocno widząc z czego i w jakich warunkach można przygotować pizzę. A gdybyś odwiedził fabryki niektórych producentów żywności, przestałbyś jadać w ogóle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.05, 15:08 Wczoraj wqrwilem sie na maksa i zmieniam zdanie co do Diavolo. 2 godziny czekania na pizze zamowiona z tamtad. Po telefonie okazalo sie, ze babcia najzupelniej w swiecie zapomniala o moim zamowieniu na dwie pizze. Opieprzylem kobiete i zerwalem kontakt z ta pizzeria, ktora juz tak sie rozbestwila, ze maja w dupie klientow, z gory zakladajac, ze zawsze beda mieli mocna pozycje na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.11.05, 02:58 Panie branżowiec, coś Pan taki? 2 lata Pan masz czy ki czort? cos Pan z tym mydlem wymyslil? czy to ze inni mają wiekszy syf, usprawiedliwia Diavolo,ze mogą miec "mały" syf w kuchni? troche myślenia nie zaszkodzi, bo poki co swoimi wypocinami sie Pan ośmieszasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.11.05, 03:06 co do staruszki obsługującej zamowienia w Diavolo to dodałbym jeszcze tego grubawego gbura...bodajze to szef. zapomnial o zasadach kultury chłopina, spotkalem sie z nim przez przypadek kilka razy w innych czasciach miasta niz podzamcze(np. kolejka do kasy w KAuflandzie)dał popis swej wulgarności...heh...totalny ham i prostak...nie zazdroszcze Mu kasy i tego ze cos tam sobie uciułał...ale ten gośc jest chodzącym przykladem debila z forsą,ciekawe czy jeszcze kiedyś zmądrzeje i zacznie po prostu szanowac ludzi. P.s Jego synek idzie w "dobrą stronę" juz ma ładnie zadarty nosek..heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.10.05, 10:36 Ja ostatnio jadlam na Piaskowej Gorze, niedawno otworzyli ta pizzerie po remoncie. Chociaz nie byla to najlepsza pizza jaka jadlam(bo najlepsza jadlam w Krakowie, ale dobra jest rowniez w Szczawnie Zroju pod wieza Anny)to smakowala mi. Podoba mi sie wystroj, klimat i obsluga jest bardzo mila. A przede wszystkim jest tanio. Duza margerita kosztuje 7zl, mala 5. Cola kosztuje 2 zl. Mi sie tam podobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:53 Najlepsza i najsmaczniejsza pizza jest w PASAZU i w da Grasso pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:45 najlepsza jest w Halo! Polecam też pizze w Pasażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pizzowicz Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.05, 16:28 zdecydowanie pasaż ,diavolo nienajgorsza na piaskowej przy głównej nadrabiają sałatkami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni261 Re: Pizza 05.11.05, 11:52 skoro nie mozecie się zdecydować na najlepszą pizzerię w Wałbrzychu to polecam Gryf w Świdnicy - nigdzie takiej nie ma (na kruchym spodzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.11.05, 21:46 w odpowiedzi na główny wątek - zdecydowanie polecam Da Grasso (o ile utzrymają jakość)...co do Diavolo to brak mi słów..:( jakis czas temu byłem TRAGICZNIE obsluzony jako klient "na miejscu"(czekałem ponad godzine na zamowienie,otrzymałem nie to co zamowilem,nadmienie,że lokal nie byl zapelniony -wrecz przeciwnie) Doszedłem do wniosku, ze Diavolo kładzie nacisk na klientów "telefonicznych", i jako, że mają dobre dania postanowiłem zamawiać jedzenie z Diavolo wylacznie drogą telefoniczną do domu lub biura. Dzisiaj stało się coś co przekreśliło w moich oczach tą firmę. Zamowilem pizze z podwójnym serem...czas oczekiwania..powiedzmy znosny..1,5 godz...tyle, ze pizza w kartonie byla totalnie zdeformowana, karton przemokniety. Ogólnie pizza wyglądała jakby ktoś grał nią w piłkę nożną :( zadzwoniłem do Diavolo..Starsza Pani przyjeła moje zazalenie..."NIECHA PAN TEGO NIE JE, I NIECH CZEKA NA NOWĄ PIZZE, TĄ ZLĄ NIECH PAN ODDA W ZAMIAN ZA NOWĄ". Poczekałem okolo dwoch godzin...przyjechała nowa pizza...bardzo ładna...tyle, że zimna i bez podwojnego sera za który przeciez zaplacilem. Diavolo jest mi dłużne 2 złote :) Pozdrawiam Wszystkich i nie zycze nikomu takich przygod(szczegolnie gdy jestescie mocno glodni). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:46 najlepsza jest w Jedlinie Zdrój - naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.11.05, 12:59 Mój prywatny mały ranking: 1) Diavolo pod względem smaku super,mozna się najeść, zapiekankanki, sałatki ok, brokuły pycha (wg mnie), ale obsługa najgorsza ze wszystkich i trzeba długo czekać, 2) Jedlina - dobra pizza, reszty nie komentuję nie jadłem, obsługa ok ( tylko czekanie;-)) niekiedy..... 3) Pasaż- można zjeść- długo się nie czeka 4) Piaskowa jem jak w tych wyżej wymienionych jest dużo ludzi- można zjeść 5)W tym punkcie słabo oceniam pozostałe pizzerie ( w których już nie jadam): - Da grasso przypomina bardziej szybką jadłodajnię niż przytulną pizzerię (jednym słowem fabryka, tanio nie znaczy dobrze), - Hallo się zepsuła . Zepsuła się jakość, ciemno, mało przytulnie i pizza jakaś uboga w składniki (kiedyś wypas) - Hit w Szczawnie chyba pomyłka, - Ta koło mostu Capri (bez komentarza- kiedyś zamiast szynki dosałem mielonkę ;-)))) - dawna ziemianska - pizza duża jest jakaś mała, reszta potraw również mała. Jakość nie adekwatna do ceny To są moje spostrzeżenia. Brakuje mi knajpki z dobrym jedzonkiem, miłej obsłudze, przytulnej i z nie wygórowanymi cenami. Oczywiście to jest moja ocena- każdy ma swój gust, smak i 'portfel'. Odpowiedz Link Zgłoś