IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:36
Gdzie w Wałbrzychu można zjeść najlepszą Pizze???
Obserwuj wątek
    • Gość: p Re: Pizza IP: *.orange.pl 23.10.05, 19:55
      ja jadlem na gdanskiej, w jakiejs szkole wyzszej kolo wiaduktu i w auchan -
      zdecydowanie polecam auchan, naprawde dobra pizza, przynajmniej ta z tunczykiem
    • Gość: Fast-food Re: Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:40
      Zaje..... duża no i smaczna jest na podzamczu koło podzamka nowo otwarta
      niepamietam nazwy.Mają plazme i dajądobrą muze z głośników, a i kelnerki cool
      • Gość: PIT Re: Pizza IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 23.10.05, 21:16
        Jeśli jesz tak jak piszesz, to powinieneś jeść kanapki późnym wieczorem w lesie.
        • Gość: Leon Re: Pizza IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.10.05, 22:17
          Osobiście nie jadłem ale słyszałem że bardzo dobra pizza przy Kasztelańskiej.
          www.dagrasso.pl
        • Gość: fast-food Re: Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:26
          Pit pit podszywasz sie pod brada pita czy chodzi ci o rozliczanie pitow siedzac
          na krzesle grubom dupom przed biurkiem, potrafisz krytykowac czy masz cos do
          przekazania? mam 10 lat i wieczorem do lasu nie chodze. PICIE
          • Gość: kibicc Re: Pizza IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.10.05, 23:41
            najlepsza w Diavolo na Podzamczu!! Da Grasso fakt, ze duza, ale smakowo bez
            porownania - ale zalezy kto co chce i za ile :)
            • Gość: feniks Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.10.05, 09:49
              Zgadzam sie z przedmowca. Bezapelacyjnie najlepsza jest pizza w Diavolo. Moze
              gdzies znajdzie sie ciut lepsze ciasto w innej pizzeri, ale ta cena jest na
              tyle dobra, ze nie ma w W-ch konkurencji dla Diavolo.
              Osoboiscie polecam jeszcze malutka pizzerenke na Podzamczu kolo aptek,
              niedaleko kosciola duzego. Zamowcie sobie pizze: MAGIC - to najbardziej
              orginalna pizza jaka jadlem i nigdzie jeszcze na taka nie trafilem. Nie bede
              zdradzal szczegolowych, sami musicie skosztowac:)
              • azza4 Re: Pizza 24.10.05, 14:37
                W bylej Ziemianskiej na Piaskowej.Pizza jak pizza ale slaltki czad.Polecam
                salatke italie z cieplymi buleczkami i sosem czosnkowym.I to wystarczy zeby sie
                najesc.
                • 84magda Re: Pizza 27.10.05, 23:22
                  o nie wiedzialam, ze juz tam cos otwarli. jakie maja menu? pizza i salatki czy
                  cos jeszcze?
              • Gość: kibicc Re: Pizza IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.10.05, 18:17
                a jakie skladniki sa w tej magic? :)
                • Gość: feniks Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.05, 08:39
                  Nie bede zdradzal szczegolow, ale moge powiedziec jedno....jeszcze nigdy nie
                  jadlem pizzy o tak orginalnym ksztalcie.
                  • Gość: Vito Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.05, 19:47
                    Ta starsza Pani z Diavolo...to tragedia...traktuje klientów jakby miała
                    pretensje ze cokolwiek zamawiam...nie jest to pojedynczy przypadek...ta kobieta
                    ma takią naturę. Z takim podejściem powinna by babcią klozetową.
                    hehhh....odechciało mi sie jesc w Diavolo. Pozdrawiam.
                    • Gość: feniks Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.05, 09:42
                      To zamawiaj przez telefon, a problem minie:)
                      Polecam zapiekanke z mieskiem, jak dla mnie pycha.

pozdro
            • Gość: rere Re: Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:13
              Diavolo to najbrudniejsza knajpa, kiedys odpadek z papierosa
              znalazlem..smacznego
              • Gość: max Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.05, 22:37
                moj kumpel (facet od piwa) był w kuchni diavolo. od tego czasu ani on ani ja nie
                jemy nic z tamtego SYFU.
                • Gość: branżowiec Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.05, 00:45
                  Współpracowałem z tą pizerią jak i z wieloma innymi na poziomie gastonomii.
                  Twój kumpel od piwa niech pozostanie przy barach. Trudno oceniać coś, będąc tam
                  chwilę i nie mając pojęcia o kuchni gastronomicznej. A propos, będąc tam
                  wspomnę im jakich mają lojalnych, piwnych partnerów handlowych, bo jak znam
                  życie Twój koleś będąc tam włazi im w pewną część ciała "bez mydła" (zwłaszcza
                  o tej porze roku).
                  Mam w nosie co tam podają, bo nie jadam pizzy w ogóle.
                  Wiem o nich jedynie to, że kupują produkty droższe, ale wyższej jakości a to
                  już naprawdę o wielu rzeczach świadczy.
                  Zdziwiłbyś się mocno widząc z czego i w jakich warunkach można przygotować
                  pizzę. A gdybyś odwiedził fabryki niektórych producentów żywności, przestałbyś
                  jadać w ogóle :-)
                  • Gość: feniks Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.05, 15:08
                    Wczoraj wqrwilem sie na maksa i zmieniam zdanie co do Diavolo. 2 godziny
                    czekania na pizze zamowiona z tamtad. Po telefonie okazalo sie, ze babcia
                    najzupelniej w swiecie zapomniala o moim zamowieniu na dwie pizze. Opieprzylem
                    kobiete i zerwalem kontakt z ta pizzeria, ktora juz tak sie rozbestwila, ze
                    maja w dupie klientow, z gory zakladajac, ze zawsze beda mieli mocna pozycje na
                    rynku.

• Gość: max Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.11.05, 02:58
                    Panie branżowiec, coś Pan taki? 2 lata Pan masz czy ki czort? cos Pan z tym
                    mydlem wymyslil? czy to ze inni mają wiekszy syf, usprawiedliwia Diavolo,ze
                    mogą miec "mały" syf w kuchni? troche myślenia nie zaszkodzi, bo poki co
                    swoimi wypocinami sie Pan ośmieszasz :)
              • Gość: czlowiek Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.11.05, 03:06
                co do staruszki obsługującej zamowienia w Diavolo to dodałbym jeszcze tego
                grubawego gbura...bodajze to szef. zapomnial o zasadach kultury chłopina,
                spotkalem sie z nim przez przypadek kilka razy w innych czasciach miasta niz
                podzamcze(np. kolejka do kasy w KAuflandzie)dał popis swej
                wulgarności...heh...totalny ham i prostak...nie zazdroszcze Mu kasy i tego ze
                cos tam sobie uciułał...ale ten gośc jest chodzącym przykladem debila z
                forsą,ciekawe czy jeszcze kiedyś zmądrzeje i zacznie po prostu szanowac ludzi.
                P.s Jego synek idzie w "dobrą stronę" juz ma ładnie zadarty nosek..heh...
    • Gość: Martucha Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.10.05, 10:36
      Ja ostatnio jadlam na Piaskowej Gorze, niedawno otworzyli ta pizzerie po
      remoncie. Chociaz nie byla to najlepsza pizza jaka jadlam(bo najlepsza jadlam w
      Krakowie, ale dobra jest rowniez w Szczawnie Zroju pod wieza Anny)to smakowala
      mi. Podoba mi sie wystroj, klimat i obsluga jest bardzo mila. A przede
      wszystkim jest tanio. Duza margerita kosztuje 7zl, mala 5. Cola kosztuje 2 zl.
      Mi sie tam podobalo.
      • Gość: ela Re: Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:53
        Najlepsza i najsmaczniejsza pizza jest w PASAZU i w da Grasso pozdrawiam
    • Gość: aga Re: Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:45
      najlepsza jest w Halo! Polecam też pizze w Pasażu
      • Gość: Pizzowicz Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.05, 16:28
        zdecydowanie pasaż ,diavolo nienajgorsza na piaskowej przy głównej nadrabiają
        sałatkami Pozdrawiam
        • moni261 Re: Pizza 05.11.05, 11:52
          skoro nie mozecie się zdecydować na najlepszą pizzerię w Wałbrzychu to polecam
          Gryf w Świdnicy - nigdzie takiej nie ma (na kruchym spodzie)
    • Gość: Piotr Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.11.05, 21:46
      w odpowiedzi na główny wątek - zdecydowanie polecam Da Grasso (o ile utzrymają
      jakość)...co do Diavolo to brak mi słów..:( jakis czas temu byłem TRAGICZNIE
      obsluzony jako klient "na miejscu"(czekałem ponad godzine na
      zamowienie,otrzymałem nie to co zamowilem,nadmienie,że lokal nie byl
      zapelniony -wrecz przeciwnie) Doszedłem do wniosku, ze Diavolo kładzie nacisk
      na klientów "telefonicznych", i jako, że mają dobre dania postanowiłem zamawiać
      jedzenie z Diavolo wylacznie drogą telefoniczną do domu lub biura. Dzisiaj
      stało się coś co przekreśliło w moich oczach tą firmę. Zamowilem pizze z
      podwójnym serem...czas oczekiwania..powiedzmy znosny..1,5 godz...tyle, ze pizza
      w kartonie byla totalnie zdeformowana, karton przemokniety. Ogólnie pizza
      wyglądała jakby ktoś grał nią w piłkę nożną :( zadzwoniłem do Diavolo..Starsza
      Pani przyjeła moje zazalenie..."NIECHA PAN TEGO NIE JE, I NIECH CZEKA NA NOWĄ
      PIZZE, TĄ ZLĄ NIECH PAN ODDA W ZAMIAN ZA NOWĄ". Poczekałem okolo dwoch
      godzin...przyjechała nowa pizza...bardzo ładna...tyle, że zimna i bez
      podwojnego sera za który przeciez zaplacilem. Diavolo jest mi dłużne 2 złote :)
      Pozdrawiam Wszystkich i nie zycze nikomu takich przygod(szczegolnie gdy
      jestescie mocno glodni). ;)
    • Gość: ja Re: Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:46
      najlepsza jest w Jedlinie Zdrój - naprawde
      • Gość: as Re: Pizza IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.11.05, 12:59
        Mój prywatny mały ranking:
        1) Diavolo pod względem smaku super,mozna się najeść, zapiekankanki, sałatki
        ok, brokuły pycha (wg mnie), ale obsługa najgorsza ze wszystkich i trzeba długo
        czekać,
        2) Jedlina - dobra pizza, reszty nie komentuję nie jadłem, obsługa ok ( tylko
        czekanie;-)) niekiedy.....
        3) Pasaż- można zjeść- długo się nie czeka
        4) Piaskowa jem jak w tych wyżej wymienionych jest dużo ludzi- można zjeść
        5)W tym punkcie słabo oceniam pozostałe pizzerie ( w których już nie jadam):
        - Da grasso przypomina bardziej szybką jadłodajnię niż przytulną pizzerię
        (jednym słowem fabryka, tanio nie znaczy dobrze),
        - Hallo się zepsuła . Zepsuła się jakość, ciemno, mało przytulnie i pizza jakaś
        uboga w składniki (kiedyś wypas)
        - Hit w Szczawnie chyba pomyłka,
        - Ta koło mostu Capri (bez komentarza- kiedyś zamiast szynki dosałem
        mielonkę ;-))))
        - dawna ziemianska - pizza duża jest jakaś mała, reszta potraw również mała.
        Jakość nie adekwatna do ceny
        To są moje spostrzeżenia. Brakuje mi knajpki z dobrym jedzonkiem, miłej
        obsłudze, przytulnej i z nie wygórowanymi cenami.
        Oczywiście to jest moja ocena- każdy ma swój gust, smak i 'portfel'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka