Dodaj do ulubionych

Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0,06%

10.11.05, 15:57
Udział w rynku:

RMF FM - 22,54 proc. (spadek o 0,51 proc.),
Radio Zet – 18,04 proc. (wzrost o 1,30 proc.),
Jedynka – 14,59 proc. (spadek o 0,57 proc.),
Trójka - 6,09 proc. (wzrost o 0,06 proc.).

Zasięg dzienny:

RMF FM - 26,02 proc. (wzrost o 0,07 proc.),
Radio Zet – 22,74 proc. (wzrost o 0,89 proc.),
Jedynka – 16,19 proc. (spadek o 0,54 proc.),
Trójka - 7,09 proc. (wzrost o 0,01 proc.).

za www.medialink.pl
Obserwuj wątek
    • tekisk Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 10.11.05, 16:05
      Mnie , to cieszy .
      • zbyszu Oto, co mówił Laskowski prawie 4 lata temu 10.11.05, 16:22
        Witold Laskowski, dyrektor Polskiego Radia - Trojki:

... "Programowo i moralnie jesteśmy gotowi na przekroczenie progu 30%
        słuchalności, choć satysfakcjonujący byłby dla nas poziom 10%"...

Minęły 4 lata, słuchalność Trojki oscyluje na poziomie 6 % (najlepszy wynik to
        6,3%). Więc przytoczę kolejny ciekawy fragment prezesa Polskiego Radia:

..."jeśli Witoldowi Laskowskiemu nie uda się osiągnąć 8% słuchalności, może
        zostać wymieniona dyrekcja Programu III (!), ale natychmiast usprawiedliwia, że
        nie można wyznaczać sztucznych granic"...

GRANICE ZOSTAŁY PRZEKROCZONE!!!
        • Gość: majka Re: Oto, co mówił Laskowski prawie 4 lata temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:49
          zbyszu napisał:
          > GRANICE ZOSTAŁY PRZEKROCZONE!!!

już dawno!
        • basseta Re: Oto, co mówił Laskowski prawie 4 lata temu 10.11.05, 18:25
          zbyszu napisał:

> Minęły 4 lata, słuchalność Trojki oscyluje na poziomie 6 % (najlepszy
          > wynik to 6,3%). Więc przytoczę kolejny ciekawy fragment prezesa
          > Polskiego Radia:
          > ..."jeśli Witoldowi Laskowskiemu nie uda się osiągnąć 8% słuchalności,
          > może zostać wymieniona dyrekcja Programu III (!),

No i dlatego zmieniono... nazwę. Przecież to już oficjalnie nie jest "Program
          III" tylko "Trójka". A wymiany dyrekcji "Trójki" nikt nie obiecywał. Proste,
          skuteczne, a po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się :-)

> ... "Programowo i moralnie jesteśmy gotowi na przekroczenie progu 30%
          > słuchalności, choć satysfakcjonujący byłby dla nas poziom 10%"...

Przepraszam, że cytuję, ale ile razy czytam te słowa - robi mi się baaaardzo
          wesoło. "Satysfakcjonujące 10%"... Oj, Wituś, Wituś... aleś ty jajcarz :-)
    • dziedzicznacytadelafinansjery Jakie wnioski??? Proste! 10.11.05, 22:31
      Trujka to za mało - trzeba zrobić Trujzetkę! Jedynka to za mało - trzeba pójść w
      stronę RMF-ynki! I za mało tych konkursów sms-owych! Za mało!
      Acha! I gadają tam u was za dużo. Starczy tylko pogodę podać i numer sms-a.
    • zbyszu 6,09 % czyli 511 tysięcy kotów... 11.11.05, 22:02
      ...odsyłam na 23 stronę "Gazety Telewizyjnej" datowanej na 11-17 listopada 2005
      (Gazeta Wyborcza)
      • Gość: dx Re: 6,09 % czyli 511 tysięcy kotów... IP: *.58.jawnet.pl 13.11.05, 14:10
        W tym miesiącu w badaniach radiowych, Jedynka odnotowała wzrost :) Jedynka
        poprawia się na lepsze. Jeszcze jakby nazwe z Jedynki zmienili na Program I to
        by była rewelacja.
    • zbyszu Wg. "WM" - Trójka: 5,9% 15.11.05, 10:21
      RMF 22,4% (-0,6%)
      Zet 17,5% (+1%)
      PR I 14,5 % (-0,7%)
      PR III - Trójka 5,9% (bz)
      Radio Maryja 2,1 %
      PR II 0,7 %
      PR Bis 0,6%
    • zbyszu Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! 21.11.05, 20:56
      Oto co wyczytałem/wypatrzyłem na 71 stronie pisma "Press" (nr 11 15 XI-14 XII
      2005):

Pismo zamieściło reklamę stacji(na poł strony). Na rysunku przedstawione
      zostało podium. Treść następująca:

"Jej wysokość Trójka
      1) Trójka Polskie Radio - 18,5 %
      2) Radio Zet - 17,3 %
      3) Radio RMF FM - 16,9 %
      Trójka PR nadal liderem w grupie słuchaczy 15-49 lat, w miastach ponad 20
      tysięcy, z dochodem >1401 PLN na osobę (ujawnione zarobki).
      Zródło: SMG/KRC Radio Track, VII-IX 2005, udział w rynku
      • Gość: ;) Re: Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:51
        ROTFL, można umrzeć ze śmiechu;-)
      • Gość: tik Re: Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 23:15
        łyso Ci? hehe
        liczby mówią
        • Gość: MArCello Re: Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.167.* 22.11.05, 08:59
          > łyso Ci? hehe

pewnie, że mu łyso ... pewnie specjalnie przytoczył tą reklamę, żeby mu się
          łyso zrobiło ... masochista jeden ;)

> liczby mówią

a ja słyszałem, że "mówią weki"
          • zbyszu Re: Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! 22.11.05, 21:05
            Czy ja aby czegoś nie rozpętałem? Przytoczyłem jedynie to co wyczytałem
            w "Pressie". Hmmm...
            • Gość: MArCello Re: Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.167.* 23.11.05, 08:33
              > Czy ja aby czegoś nie rozpętałem?

Nie martw się ... chyba nic takiego się nie zapowiada ...
              • zbyszu Re: Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! 23.11.05, 12:19
                A szkoda. Zapowiadało się bowiem na "pranie" brudów...:-///
                • Gość: MArCello Re: Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.167.* 23.11.05, 12:48
                  > A szkoda. Zapowiadało się bowiem na "pranie" brudów...:-///

Ale jeśli chcesz ... to może da się coś wykombinować ;)
                  • zbyszu Re: Trójka PR - 18, 5 % !!!!!!!!!!!!!!! 23.11.05, 15:36
                    Kombinujmy, konbinujmy! Chetnie bym usłyszał/przeczytał stanowisko "możnyych"
                    z "Trójki"...- przepraszam - z "Trojki - Polskiego Radia" ...
    • Gość: endengo Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:10
      Nie wiem, gdzie tu powód do chwalenia się...

A gdzie te "bezpieczne 10 proc.", które zapowiadał Laskowik, ups przepraszam -
      Laskowski...

Gdzie tych "sześciu nowych słuchaczy na minutę", które mieliśmy za
      P.Kaczkowskiego. Mnie chce się raczej chować głowę w piasek...
      • Gość: Robercik Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 IP: *.chello.pl 23.11.05, 19:40
        wam to sie nie nudzi? :) przeciez oni takich oszolomow forumowych maja gdzies.
        naprawde nie zdajecie sobie z tego sprawy?
        • basseta Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 23.11.05, 20:42
          Gość portalu: Robercik napisał(a):

> wam to sie nie nudzi? :)

A czemu by miało?

> przeciez oni takich oszolomow forumowych maja gdzies.

O, "oszołomów forumowych". Znajome tony, znajome... Jak tam parzenie herbaty?

Zresztą, niby mają gdzieś, ale jak przychodzi co do czego, to przyłażą tu na
          forum i się zapluwają ze złości. Gdyby mieli, to tu by było cicho i kulturalnie,
          a niestety co chwilę się jakiś radiowy zjawia i się zapluwa. Niektórzy to się
          nawet czasem zapomną i ze służbowego sprzętu klepią, adresem świecąc. Znaczy,
          szczypie ich jednak. Taka konsekwencja radiowa.
          • Gość: Robercik Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 IP: *.chello.pl 23.11.05, 21:20
            żeby było jasne, też uważam, że trójka jest obecnie słaba, ale żołądkować się
            tak jak wy to robicie to dziecinada. naprawdę wierzysz w to, że dyrekcja wpada
            tu, żeby wdawać się w dyskusje?? :)
            • basseta Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 24.11.05, 01:41

> żeby było jasne, też uważam, że trójka jest obecnie słaba, ale
              > żołądkować się tak jak wy to robicie to dziecinada.

Żołądkować? Przesada. Większość po prostu robi sobie z trUjki jaja. Już chyba
              bardziej obrońcy trUjki bardziej się angażują (co widać po "temperaturze" ich
              słownictwa), a reszta... część jeszcze kibicuje, część kompletnie zlewa, część
              przychodzi sobie tutaj po prostu porozmawiać ze znajomymi. A że ktoś to
              odczytuje jako żołądkowanie się... No to już chyba tylko jego problem :-)

> naprawdę wierzysz w to, że dyrekcja wpada
              > tu, żeby wdawać się w dyskusje?? :)

Że dyrekcja - nie wierzę. Choć kiedyś przybył tu osobiście sam dyrektor Banach.
              Zaryczał, zagrzmiał, zagroził procesami... I tyle z tego wyszło, co z innych
              obietnic dyrekcji.
              A w pracowników - wierzę jak najbardziej, bo to widać choćby po adresie
              *.radio.com.pl (przedtem) i *.polskieradio.pl (obecnie). Tyle, że oni nie
              wpadają tu, żeby dyskutować. Wpadają, żeby nabluzgać, nakłamać, a potem schować
              ogon pod siebie i uciec. Potem wracają, pod innym nickiem (ale z tego samego
              adresu), znowu bluzgają (co ciekawe - częściej na własnych radiowych kolegów niż
              na forumowiczów; że przypomnę ich "opinie" o Kaczkowskim, Cholewińskim itd.),
              znowu rzucą jakieś "znam się na robieniu radia, bo od 15 lat zmywam w radiu
              podłogę" i znowu uciekają. Czasem się nawet odezwą prywatnie, na skrzynke
              mailową (w tym samym stylu) i to już jest zabawne, bo w nagłówkach listu widać
              nie tylko *polskieradio.pl, ale nawet bardziej konkretne adresy :-)) Taki
              folklor forumowy. Oni tu się pienią, my się z nich śmiejemy i wszyscy są
              zadowoleni :-)

PS
              Bardziej cwani pisali tu też z domu. Tylko jakoś tak wychodziło, że albo nicka
              zapominali zmienić, albo błędy te same robili, albo sami na siebie się
              powoływali... Kupa śmiechu i tyle.
              • Gość: Robercik Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 IP: *.chello.pl 24.11.05, 08:48
                Kupa śmiechu to głównie dla osób postronnych :D
                • Gość: astat bywanie na forum IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 24.11.05, 10:45
                  Może to jak w polityce, zagrzmieć, zaryczeć, naobiecywać a potem kupa śmiechu:)
                  No może bez śmiechu.

Akurat mnie guzik obchodzi czy zagląda tu dyrekcja, dużo bardziej zależy mi na
                  tym, żeby zaglądało tu paru fajnych forumowiczów, z ktorych zdaniem się liczę.
                  Chyba milion razy było powtórzone, że nikt nie wierzy, że to forum ma
                  jakąkolwiek moc sprawczą. Jak to forum, wchodzi się i gada, raz z sensem, raz
                  bez:), z tym że z ludżmi zainteresowanymi tym samym tematem, w jakiś sposób
                  uzależnionymi od radia. Anonimowi Alkoholicy też się zbierają razem, zeby się
                  nawzajem wspierać:)

Druga zaś sprawa to że moze warto dać świadectwo, choćby w takiej 'gazetowej'
                  formie, że nie dla wszystkich słuchaczy radio jest wyłącznie 'radiem
                  towarzyszącym', że wielu z nas trudno wtłoczyć w słupki, chociażby z racji
                  słuchania różnych rozgłośni (plus internetowych radyjek), co na dokładkę wcale
                  nie jest związane ani z wiekiem ani z upodobaniami muzycznymi czy innymi a
                  włącznie z pozimoem audycji. No i możliwością dostępu.

Gdyby nie ta nieszczęsna misja mediów publicznych, której - mimo liberalnych
                  pogladów - zasadność w pełni uznaję na zasadzie minimum socjalnego i obowiązku
                  państwa, byłabym nawet wdzięczna za zepsucie PRIII, bo dzięki temu wydobyłam
                  się z inercji i zaczęłam szukać na własną rekę.

Gdyby radiowcy, którzy tu bywają, nie załatwiali tak często swoich osobistych
                  porachunków, to miło byłoby ich tu gościć, ich posty często też są źródłem (no
                  dobrze, źrodełkiem:) informacji, czasem zachęty, czasem podpowiedzią. Nawet
                  jeśli to subiektywne, nawet jeśli autoreklama, mnie to nie przeszkadza, można
                  posłuchać albo nie, wolny kraj.
                  I akurat bardzo dobrze wpływa mi na samopoczucie wiara, nawet złudna, że radio
                  robi się dla słuchacza i że jeśli nie dyrekcjom ('patrzącym na swój interes',
                  że tak za Gomułką albo Gierkiem zacytuję) na tym zależy, to niemałej grupie
                  naprawdę zangażowanych w swoją radiową pracę dziennikarzy.
                  A wiara, jak wszem i wobec wiadomo, czyni cuda:)))

Co do trójkowych słuchaczy, bo faktycznie to oni zdominowali forum
                  i 'historycznie zawłaszczyli' to moim zdaniem akurat bardzo piękne zjawisko
                  socjologiczne i swoisty fenomen, kto wie czy nie wzór do podręcznika dla
                  radiowców - że można stworzyć takie radio, o którym słuchacze pamiętają latami,
                  walczą o nie i uparcie nie chcą sobie odpuścić mimo upływu czasu. Miło by było,
                  gdyby wszystkie stacje były w stanie wyhodować sobie równie wiernych słuchaczy.
                • basseta Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 24.11.05, 11:46

> Kupa śmiechu to głównie dla osób postronnych :D

O, widzisz - kolejni zadowoleni. Czyli wszystko jest w porządku.
                  • Gość: grp Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:36
                    Ale dyskusja miała być o wynikach Trojki w grupie opisanej w pierwszym wpisie.
                    Sprawdziłem, zgadza się. Troche mnie to zaskoczyło, ale sprawdzilem tez grupe
                    celowa i inne przekroje, wszedzie bardzo dobre wyniki. Wyglada ze wlasnie o to
                    chodzilo, bo te wyniki musiały sie przełozyc na sprzedaz czasu reklamowego.
                    Przypomniałem sobie komunikaty o podniesieniu cen na reklamy w Trójce.
                    Czyli maja sukces i nikt derekcji nie wywali...
                    • zbyszu Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 28.11.05, 21:48
                      "Grp" - skąd masz takowe informacje? Też bym chętnie poczytał, porównał,
                      wyrobił zdanie.

Na razie jedynie dorwę coś szczątkowo...bo niestety firma SMG / KRC nie jest
                      spieszna do publikowania swych danych. Nawet dla miesięcznika
                      fachowego "Press" - skąpią
                    • basseta Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 28.11.05, 22:46
                      Gość portalu: grp napisał(a):

> Ale dyskusja miała być o wynikach Trojki w grupie opisanej w pierwszym wpisie.
                      > Sprawdziłem, zgadza się. Troche mnie to zaskoczyło, ale sprawdzilem tez grupe
                      > celowa i inne przekroje, wszedzie bardzo dobre wyniki. Wyglada ze wlasnie o to
                      > chodzilo, bo te wyniki musiały sie przełozyc na sprzedaz czasu reklamowego.
                      > Przypomniałem sobie komunikaty o podniesieniu cen na reklamy w Trójce.
                      > Czyli maja sukces i nikt derekcji nie wywali...

Wywali, nie wywali, to akurat średnio od wyników zależy :-) Poczekajmy na nowe
                      rozdanie polityczne w KRRiTv i radach, to być może się o tym przekonamy.

A co do wyników słupkowych... One sobie skaczą, raz w górę (i wtedy tu na forum
                      pojawiają się "fachoffcy-radioffcy" z bluzgiem na ustach), raz w dół (i wtedy
                      "fachoffcy-radioffcy" milczą z podkulonymi ogonami), raz lepiej, raz gorzej.
                      Jedno widać - wyżej nerek trUjka nie podskoczy. Swoje zgarnęli, bo musieli przy
                      układzie, w którym są stacją ogólnopolską, ze sporym zasięgiem, od ZET i RMF
                      róznią się znacznie, a sieci Eski i Agory wciąż liczone są jako odrębne stacje,
                      (zresztą obie zasięgiem nie trUjce dorównują). Ale "swoje" okazało się bardzo
                      niewielkie - porównując z czasami Kaczkowskiego czy Olszańskiego. Skok z 4% na
                      niecałe 6% (i to w ciągu 5 lat) to nie skok - to pełzanie.
                      Poza tym, nikt trUjce nie odmawia sukcesu w grupie, w którą celowała, a którą na
                      forum można poznać po dość pobieżnej ortografii i swoistej prostocie (łagodnie
                      mówiąc) postrzegania świata. Po coś w końcu obniżano poziom, wywalano audycje
                      zmuszające do myślenia, nie?
                      Efekty więc są. Pytanie - "czy o take Polske walczylyśmy" :-)) I na ile są to
                      wyniki stabilne - bo słupki chwiejne są bardzo i 6% nie było w przeciągu
                      ostatniego roku wartością stałą. Przy ciągłych ruchach antenowych (np. zmiana
                      odpowiedzialnych za muzykę) i konkurencji, która nie śpi - wszystko jest kwestią
                      otwartą.
                      A czy derekcję wywalą, czy nie - to akurat nie jest problem. Jeśli będzie
                      królowała we władzach radia wizja trUjki, to obojętne kto będzie tę trUjkę
                      robił. Bo tak czy owak to dalej będzie trUjka.
                      • Gość: grp Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 10:28
                        1. Jaki to skok mial kaczkowski bo w badaniach nie widac???
                        2. > Poza tym, nikt trUjce nie odmawia sukcesu w grupie, w którą celowała, a
                        którą n
                        > a
                        > forum można poznać po dość pobieżnej ortografii i swoistej prostocie (łagodnie
                        > mówiąc) postrzegania świata. Po coś w końcu obniżano poziom, wywalano audycje
                        > zmuszające do myślenia, nie? - ponad 85% słuchaczy Trojki ma srednie i wyzsze
                        wykształcenie to znacznie lepszy wynik niz zaaczkowskiego i Olszanskiego.
                        Basseta zadziwiajace jest to ze kazdy kto napisze cos dobrego o Trojce, to
                        wedlug ciebie jedna i ta sama osoba, to ktos z radiowego PR, a moze po prostu
                        ktos chcial sobie podyskutowac o radiu???
                        • basseta Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 29.11.05, 21:49
                          Gość portalu: grp napisał(a):

> 1. Jaki to skok mial kaczkowski bo w badaniach nie widac???

Nie napisałam, że miał skok. Napisałam, że od czasów Kaczkowskiego i
                          Olszańskiego (czyli 4-5 procent - takie wyniki podawali tutaj na forum
                          zwolennicy trUjki i ci, którzy mieli dostęp do ówczesnych wyników. Choć
                          przyznajmy - badania robiono wtedy zupełnie inaczej i w publikacjach widniało
                          13%) - od roku więc 2000 trUjka podskoczyła o niecałe dwa punkty procentowe.
                          Nędza straszna, jeśli wziąć pod uwagę i czas, i nakłady finansowe.

> ponad 85% słuchaczy Trojki ma srednie i wyzsze wykształcenie
                          > to znacznie lepszy wynik niz zaaczkowskiego i Olszanskiego.

Od tamtych czasów w ogóle wzrosła nam liczba ludzi z wyższym wykształceniem. I w
                          liczbach bezwględnych i w procentach. Poza tym, od kiedy wyksztłcenie świadczy o
                          czymkolwiek. Posłanka Beger jest teraz na studiach, niedługo też będzie miała
                          wyższe wykształcenie. I co, powołałbyś się na nią jako na arbitra elegantiarum?
                          A taki Bender jest nawet profesorem. Wynika coś z tego?

Ja się mogę oprzeć na tym, co widzę tu na forum. A tak się dziwnie składa, że
                          znakomita większość zwolenników trUjki, zwłaszcza tych najświeższych, ma
                          problemy z językiem ojczystym na poziomie podstawowym i co chwilę naraża moje
                          śliczne oczy na kwadratowienie. Rzeczywistość też postrzegają w kategoriach
                          prościutkich jak konstrukcja cepa i wcale się nie zdziwię, jeśli niedługo
                          przeczytam tu typowo onetowe stwierdzenie "tRoJka JeSt cOOl!!! Wpisósjcie miasta
                          kture popierajom!!!!!111". Już bliziutko
                          Jasne, że nie wszyscy - wśród tych, którym trUjka się z róznych względów podoba,
                          są też osoby, z którymi fajnie można pogadać, poróżnić się w sposób sensowny i
                          sympatyczny. No, ale maluśko ich tutaj, maluśko... Większość działa na zasadzie
                          zerojedynkowej i zaczyna od "a bo wy jesteście głupi, starzy, sfrustrowani i jak
                          w ogóle może wam się trójka nie podobać, przecież jest taka super io nie
                          rozumiem o co wam chodzi". No, widać, że nie rozumieją, a przecież trudne to nie
                          jest, bo wałkowane na forum od lat 5.

> Basseta zadziwiajace jest to ze kazdy kto napisze cos dobrego
                          > o Trojce, to wedlug ciebie jedna i ta sama osoba, to ktos
                          > z radiowego PR, a moze po prostu ktos chcial sobie podyskutowac o radiu???

Bardzo proszę o nieprzrywianie mi "gęby" i nieprzesadzanie w sposób
                          nieuprawniony (żeby nie powiedzieć niesprawiedliwy). Sporo na tym forum jest
                          osób, z którymi się różnię w opinii na temat trUjki i jakoś sobie w drogę nie
                          wchodzimy, z paroma spokojnie i rzeczowo sobie dyskutowaliśmy, pozostając każde
                          przy swoim zdaniu. Każdy ma swój gust i każdy ma przecież do niego prawo. Mało
                          tego - wielokrotnie przecież sama chwaliłam niektóre rzeczy z nowej trUjki
                          (choćby parę dni temu - zatrudnienie Metza).
                          A ludzi z radia nie muszę się doszukiwać - sami tu lezą, kiedy tylko wyniki
                          trUjki podskoczą (bo kiedy spadają to ich, cwaniaczków, nie ma). Świeci im się
                          *polskieradio.pl w adresie, a oni - tak samo jak zawsze, od początku tego forum
                          - wpadną, obrażą forumowiczów raz i drugi, zasugerują, żebyśmy sobie stąd
                          poszli, bo nikt nas nie czyta i nikogo to nie obchodzi, na żadne pytanie nie
                          odpowiedzą, a potem to już tylko bluzgają na lewo i prawo, na forumowiczów, na
                          radiowców z większym dorobkiem i doświadczeniem (całkiem niedawno na
                          Kaczkowskiego i Cholewińskiego)... I znikają. Czasem jeszcze któryś napisze z
                          domu, z innej domeny, po pracy, z tymi samymi błędami albo z rozpędu pod tym
                          samym nickiem :-)). I znikają do następnego razu, kiedy to wpadną, obrażą... i
                          tak od paru lat dookoła Witek i do znudzenia ;-)
                          Ale to przecież nie znaczy, że w każdym widzę "radiowego fachowfffca od parzenia
                          herbaty". Nie przesadzajmy. A z wieloma takimi, którzy chcą sensownie pogadać -
                          sensownie gadam. A przynajmniej się staram. Także z tymi, którym się trUjka
                          podoba. Moja wina, że z tymi akurat "fachoffcami-radioffcami" się nie da? Kiedy
                          tu bywał Michał Kowalewski to aż przyjemnie było poczytać, porozmawiać,
                          pospierać się spokojnie i konstruktywnie - tu, na usenecie, prywatnie mailowo.
                          Ale Michała także już w trUjce nie ma. Lepiej dla niego :-) I kolejny przykład,
                          że gorszy pieniądz wypiera lepszy :-)

O, i z Tobą, zdaje się, rozmawiam spokojnie i (mam nadzieję) sensownie, prawda? :-)
    • Gość: Krzyś R. Re: Słuchalność VIII-X 2005 - Trójka lepsza o...0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:32
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka