Dodaj do ulubionych

A ja jeszcze lubie RMF FM!

15.08.03, 17:39
Narzekaliscie wiele razy narzekaliscie na tym forum, ze RMF to juz nie to
samo radio. A ja wciaz go lubie. Tak, to prawda, ze wiele znakomitych osob
odeszlo np. do tvn, ale w tym radiu panuje wciaz ten sam klimat. Moze Fakty w
RMF sa przereklamowane, tak jak to mowiliscie, ale dalej sa najszybsze i
rzetelne. Tylko w RMF jest helikopter, ktory informuje o sytuacji na drogach
w swiateczne weekendy, tylko wyslannicy RMF byli w Bagdadzie, tylko RMF
zafundowal bilet w kosmos, tylko RMF ma taki wizerunek i takiego szefa
(czasami konfliktowego, to prawda:)). Czekam na telewizje RMF i na ukonczenie
budowy nowej siedziby. A wlasnie, jesli chodzi o te kopuly pod Krakowem. Czy
ktos z Krakowa moze powiedziec, co tam sie dzieje? A teraz ciekawy jestem,
jak zakrzycza mnie fani Trojki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: T Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 19:20
      inny.obserwator napisał:

> tylko RMF
      > zafundowal bilet w kosmos

O ile wiem, to ta dziewczyna, która wygrała bilet jeszcze nie poleciała. I nie
      wiadomo, czy w ogóle poleci.

• Gość: eroll Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! IP: *.chello.pl 15.08.03, 19:34
        widzę że jesteś fanem nie tylko tvnu ale i rmf, co sądzisz o przerwanej
        współpracy między tą telewizją i tym radiem? Z perspektywy czasu wydaje mi się
        że do rmf bardziej pasuje polsat a do zetki tvn
        • inny.obserwator Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 15.08.03, 19:44
          A ja widze, ze Ty odwiedzasz tez forum radiowe:) Jesli chodzi o zerwanie umowy
          pomiedzy RMF, a TVN to mi bylo troche szkoda, bo przeciez RMF pod wzgledem
          informacyjnym jest moim zdaniem lepszy od zetki. Przyklad: korespondenci w
          Bagdadzie - wiem, przytoczylem tylko jeden, ale jest duzo wiecej:) A poza tym w
          Faktach TVN czesto laczono sie na zywo z korespondentami RMF (chwile przed
          zerwaniem umowy bardzo czeste byly laczenia sie z A. Bajka - z Rzymu).

A o co chodzi z tym biletem w kosmos, bo nie wiem?
          • Gość: T Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 23:21
            inny.obserwator napisał:

> A o co chodzi z tym biletem w kosmos, bo nie wiem?

Chodzi o to, że zzwyciężczyni tego konkursu wcale nie poleciała w kosmos. I nie
            wiadomo, czy w ogóle poleci. Koszt komercyjnego lotu w kosmos liczy się w
            milionach dolarów, a przy obecnej sytuacji RMF na to nie stać.
            • eynhallow Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 15.08.03, 23:28
              Gość portalu: T napisał(a):

> inny.obserwator napisał:
              >
              > > A o co chodzi z tym biletem w kosmos, bo nie wiem?
              >
              > Chodzi o to, że zzwyciężczyni tego konkursu wcale nie poleciała w kosmos. I
              nie
              >
              > wiadomo, czy w ogóle poleci. Koszt komercyjnego lotu w kosmos liczy się w
              > milionach dolarów, a przy obecnej sytuacji RMF na to nie stać.

To nie do końca tak... Owszem, panienka wygrała lot w kosmos, była bodajże na
              przeszkoleniu w Gwiezdnym Miasteczku w Rosji i czeka, aż zbudują (tylko kto?
              USA zapewne) samolot-prom kosmiczny, który poleci prawie (sic!) w kosmos, co
              jest nieco tańsze od obecnych "turystycznych" lotów.

Z tym całym kosmosem to było mocno przereklamowane... jak zwykle zresztą. Ale
              ludzie potrzebują niestety takiej rozrywki - karmienia złudzeniami.
        • tvnmaniak Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 16.08.03, 15:03
          Gość portalu: eroll napisał(a):

Z perspektywy czasu wydaje mi się
          > że do rmf bardziej pasuje polsat a do zetki tvn

Potwierdzam! A co do wiarygodności i rzetelnosci Wiadomości ZETki, to gdyby nie
          reporterzy Radia ZET własnie, budżet naszego państwa mógłby stracic sporo
          milionow zlotych: www.radiozet.pl/wiadomosc.html?
          wid=1340061&kat=340&katn=Informacje&widn=B%B3%B1d+w+zapisie
          • Gość: Lesiek Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.03, 20:10
            Możesz coś więcej napisać o całej sprawie? (Chodzi mi w szczególności o
            rolę "reporterów Radia Zet").
            • tvnmaniak Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 17.08.03, 01:02
              Rola reporterów ZETki była taka, że będąc dociekliwymi, przeanalizowali nowe
              rozporzadzenie MF, i wykryli bład, Ministerstwo przyznało im racje (byly
              wiceminister dziwil sie ze obecny minister Raczko, podpisujac owe
              rozporzadzenie nie przeczytal go wnikliwie) i poprawke zmienilo
              • Gość: Lesiek Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.03, 07:01
                tvnmaniak napisał:

> Rola reporterów ZETki była taka, że będąc dociekliwymi, przeanalizowali nowe
                > rozporzadzenie MF, i wykryli bład

Oni osobiście?
                • tvnmaniak Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 17.08.03, 17:47
                  Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Oni osobiście?

Ehh tego nie wiem, na antenie była mowa o "reporterach Radia ZET", nie
                  wyliczano który reporter przeczyał ile kartek, o której godzinie, i czy im ktos
                  pomagał, to sa szczeguliki, wazny jest efekt ich pracy :] Lesiek jests bardzo
                  dociekliwy :D
                  • Gość: Lesiek Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.03, 18:37
                    tvnmaniak napisał:

> Gość portalu: Lesiek napisał(a):
                    >
                    > > Oni osobiście?
                    >
                    > Ehh tego nie wiem, na antenie była mowa o "reporterach Radia ZET", nie
                    > wyliczano który reporter przeczyał ile kartek, o której godzinie, i czy im
                    ktos pomagał, to sa szczeguliki, wazny jest efekt ich pracy :] Lesiek jests
                    bardzo dociekliwy :D

Tak, bo chciałbym się dowiedzieć, czy oni osobiście _wykryli_ ten błąd w
                    rozporządzeniu, czy tylko nagłośnili sprawę. Nie wydaje mi się bowiem, żeby do
                    typowego zakresu prac reportera radiowego zaliczały się ekspertyzy z zakresu
                    prawa podatkowego. Być może w Radiu Zet tak jest - w takim razie zwracam honor.

Aha - co mieliście na myśli, mówiąc, że RMF ma więcej wspólnego z Polsatem, a
                    Zetka z TVN?
                    • tvnmaniak Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 17.08.03, 23:40
                      Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> tvnmaniak napisał:
                      >
                      > > Gość portalu: Lesiek napisał(a):
                      > >
                      > > > Oni osobiście?
                      > >
                      > > Ehh tego nie wiem, na antenie była mowa o "reporterach Radia ZET", nie
                      > > wyliczano który reporter przeczyał ile kartek, o której godzinie, i czy im
                      >
                      > ktos pomagał, to sa szczeguliki, wazny jest efekt ich pracy :] Lesiek jests
                      > bardzo dociekliwy :D
                      >
                      > Tak, bo chciałbym się dowiedzieć, czy oni osobiście _wykryli_ ten błąd w
                      > rozporządzeniu, czy tylko nagłośnili sprawę. Nie wydaje mi się bowiem, żeby
                      do
                      > typowego zakresu prac reportera radiowego zaliczały się ekspertyzy z zakresu
                      > prawa podatkowego. Być może w Radiu Zet tak jest - w takim razie zwracam
                      honor.
                      >
                      > Aha - co mieliście na myśli, mówiąc, że RMF ma więcej wspólnego z Polsatem, a
                      > Zetka z TVN?
    • viking73 Skoro & laquo;jeszcze& raquo; lubisz.... 15.08.03, 21:02
      ... to wnioskuję, że niebawem przestanisz:)
      Ja już jestem na tym etapie.
      Pzdr.
      • viking73 Bardzo dziwne wyszło.... 15.08.03, 21:06
        Miało być:

Jeśli «jeszcze» lubisz... to wnioskuję, że niebawem przestaniesz.

• Gość: eroll Re: Bardzo dziwne wyszło.... IP: *.chello.pl 15.08.03, 23:24
          co do rmfu to lubię to radio, podoba mi się jego obecny klimat dawnego nie znam
          bo słucham dopiero od 2 lat.
    • tvnmaniak Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 16.08.03, 15:06
      inny.obserwator napisał:

Moze Fakty w RMF sa przereklamowane, tak jak to mowiliscie, ale dalej sa
      najszybsze i rzetelne.

A mam przypomnieć, która stacja jako pierwsza poinformowala o wybuchu wojny w
      Iraku?? Radio ZET o godz 3.30, RMF - 3.37 tylko 7 minut spoznienia, istotnie
      widac ktory serwis jest szybszy :P :]
      • Gość: T Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.03, 15:35
        > A mam przypomnieć, która stacja jako pierwsza poinformowala o wybuchu wojny w
        > Iraku?? Radio ZET o godz 3.30, RMF - 3.37 tylko 7 minut spoznienia, istotnie
        > widac ktory serwis jest szybszy :P :]

Ogromna różnica.
        Tym bardziej, że w tych godzinach 99 % ludzkości spało, a 1 % słuchał radia.
        • tvnmaniak Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 16.08.03, 17:28
          Gość portalu: T napisał(a):

> > A mam przypomnieć, która stacja jako pierwsza poinformowala o wybuchu wojn
          > y w
          > > Iraku?? Radio ZET o godz 3.30, RMF - 3.37 tylko 7 minut spoznienia, istotn
          > ie
          > > widac ktory serwis jest szybszy :P :]
          >
          > Ogromna różnica.
          > Tym bardziej, że w tych godzinach 99 % ludzkości spało, a 1 % słuchał radia.

chyba jesteś w błędzie, to wtedy w USA była godzina 21.30 a w Chinach 11.30 a
          to juz ogromna czesc ludzkosci :P :D, ale tak na powaznie, to poprostu chodzi o
          zasade...
        • tomcio6776 Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 16.08.03, 18:17
          Radio of my life-RMF FM...pamiętacie???!!!
          • fiuta Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 16.08.03, 18:40
            a mnie się wydaje - ile razy zdarza mi sie słuchać rmf-u
            - że to jest stacja dla otepiałych garkotłuków. nic tylko
            walić pokrywkami w rytm tej nieustajacej muzyki - słowo,
            zwłaszcza słowo trochę refleksyjne, tam nie gości zbyt
            często (nie licząc reklam wi wiadomości).
            ale cóż - pewnie taki target...
          • inny.obserwator Re: A ja jeszcze lubie RMF FM! 16.08.03, 19:58
            tomcio6776 napisał:

> Radio of my life-RMF FM...pamiętacie???!!!

Pamietamy:) No jasne:)
    • Gość: chlorofil Ad RMF FM IP: *.biezanow.net 17.08.03, 00:22
      pomyslec ze dawno dawno temu rmf mial ambicje byc stacja alternatywna :) i w
      duzej mierze, zwlaszcza wieczorami nia byl... to dopiero..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka