Dodaj do ulubionych

Różaniec wokół sejmu i hasła "pis jest od Boga"...

13.11.15, 10:35
Gratuluję wybircom PiSu, macie co chieliści, Zaczęło się, różaniec wokół sejmu i hasła "PiS jest od Boga"....
freshfun.pl/img/1861/otoczyli-sejm-rozancem-podziekowanie-za-zwyciestwo-pis/
Obserwuj wątek
    • leny20-4-7 Piere Dolę, sam nie idę 13.11.15, 12:50
      no i o co tyle hałasu? Że się zebrałą jakaś ekipa i modli się na różańcu? Wolny kraj, prawda? Zresztą, wolałbyś aby z gołą duupą latali po mieście? albo butelkami z benzyną zajmowali jakiś pustostan? Chcą niech się modlą, co to komu przeszkadza? Nie chcesz na to patrzec, boli cie to? To odwróc głowę, zaprotestuj...ale z klasą, a nie taki bul dópy który teraz zaprezentowałeś.

TO jest an serio już DNO, że jak ktoś inny robi coś nie po czyjejś myśli, to walczy się z tym kimś szydera lub kpina.

A już na DNEM DNA jest pisac do pisowców gratuluję/macie co chcecie, gdy ktoś się modli w przestrzeni publicznej. TO jest tak samo jak ten słynny marsz oburzonych wyborców pisu z powodu desygnacji "Maciory" na szefa MONu...marsz ten przypominam, że nie doszedł do skutku, bo jeden z jego uczestników zachorował, a drugi powiedział...pierdolę, sam nie idę.

Ależ pusto w głowie trzeba miec, aby nie połączyc, że to nawet dla PiSowca jest WYCZYN! Także przyjmuję gratulację, bo publicznie wyjąc różaniec i się na nim modlic, to trzeba miec mega giga poczucie swojej wartosci. PRZEkozaki z tego PiSu!!! nie to co zakompleksione "karły reakcji"...
      • zimna-wodka Re: Piere Dolę, sam nie idę 13.11.15, 13:13
        Nie , lenny. Wybacz ale tym razem Ty sięgnąłeś dna.
        Egzorcyzmy, omadlanie, rząd PiS jako dar od Najwyższego i inne tego typu pomysły to jest ta "nowa Polska" obiecywana przez Twoich faworytów. Chcesz, żeby traktować to z powagą i szacunkiem?
        Tak zaciekle dyskutowaleś ze mną o średniowieczu - to masz przykłady. Mnie nie przeszkadza modlenie się - mnie przeszkadza nachalne wmontowywanie religii w mechanizmy rządzenia państwem.

Twoi faworyci wydymali także Ciebie. Możesz utrzymywać, że tak nie jest i grać w zaparte wbrew faktom. Tylko kogo ma to przekonać?
        No chyba, że jak w dyskusji ze mną przyznawałeś, że Ziobro to psychopata i powinien siedzieć, to nie chodziło Ci o Ziobrę, psychopatę jego miejsce w pierdlu tylko z niecierpliwością oczekiwałeś puszczenia tej kanalii w ministry.

Pamiętaj , lenny, Ty nie jesteś Kaczyński. On, po latach doświadczeń, nauczył się manipulować ciemnym ludem i bez cienia wstydu pokazywać temu ludowi środkowy palec kiedy już dostanie czego chce.

Tobie jeszcze trochę brakuje. Brakuje do tego poziomu cynizmu, bezczelności, obłudy i czego jeszcze chcesz. No , chyba, że jednak jesteś już takim skurwysynem tylko się maskowałeś. Na razie do tej kategorii zaliczyłem tylko jasia . Widzę, że pragniesz do niego dołączyć. Ale jeszcze się zastanów czy warto.
        • leny20-4-7 Re: Piere Dolę, sam nie idę 13.11.15, 14:20
          Zimny, co Ty piszesz?! Wydymali mnie? Czym? Kiedy....bo jak na razie to zakończenie pleców mnie nie boli.

Raz jeszcze powtórzę, bo widzę że i Dorota mnie atakuje za to czego nie powiedziałem. Nie widzę nic KARYGODNEGO w tym, że zbierze się jakakolwiek grupa ludzi, którzy mają potrzebę zamanifestowania czegokolwiek co nei jest zabronione. I mam tu na myśli wszystkich kończąc na homoseksualistach czy ateistach, a nawet abnegatach, birbantach czy bovarystach.

NA serio zgroszyłęś się tym, że jakaś grupa modli się na różańcu...niechby nawet diabła wyganiała...Dzizas...co mi do tego!!!! Jak mówię ja mam dla tego typu ludzi nawet szacun, bo ja nie wiem czy bym się w przestrzeni niesakralnej/prywatnej przeżegnał, a oni tam stoją i problemu z tym nie mają! SZACUN mówię, a nie cynizm.

To co dla mnie ma znaczenie, to już Ci pisałem, to jest np to: wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Dowody-rejestracyjne-2016.-Jak-wyrobic-Sa-problemy-00014431

Od stycznie może byc PARALIŻ, bo ktoś dotychczas miał wyjebane, aby dopilnowac to za co pobierał wynagrodzenie. Takich ludzi, takie postawy piętnowac wolę, a nie jakiś ziomali od krzyzą, czy różańca. Wam się naprawdę dziwię...chyba, że jesteście w jakiejś grupie antykościelnej, to rozumiem.

W Stanach, czy nawet w Lądku x mlnów ludzi delikatnie mówiąc jest poza średnią, i robi takie rzeczy, że ten różaniec to niewinną zabawką byłby...a nikt normalny nie uważa, aby interweniowac im komukolwiek czegokolwiek zabraniac jeśli jest zgodne z prawem....to się nazywa WOLNOŚC przemyślcie to....wszakże to jest forum Wolnościowe!

a przynjamniej było zanim Robi zapierd....tzn zażyczył sobie zwrotu swojej własnosci, starego motto.

także konkrety, plis.

ps. btw, ilu posłów PO powiedziało "tak mi dopomóż Bóg", a 4 lata temu nie dodało? jak to nazwiesz?tutaj szukaj obłudy, cynizmu i BEZCZELNOŚCI, a nie u mnie, bo to nie było ani grzeczne, ani na faktach.

• zimna-wodka Re: Piere Dolę, sam nie idę 13.11.15, 14:59
            Nie czujesz się wydymany bo nie przeszkadza Ci:
            - że kandydat Duda deklarował chęć współpracy z każdym rządem a prezydent Duda nie chciał nawet spotkać się z urzędującym premierem
            - że kandydat Duda gadał o jednoczeniu ludzi podczas gdy prezydent Duda nie ukrywa a wręcz afiszuje się, że jest prezydentem PiS.
            - deklaracjami, że Macierewicz nie będzie ministrem obrony
            - opowiadaniami, że PiS to nowe twarze i żadne Macierewicze, Ziobry, Kamińskie ani inne popłuczyny po IV RP nie tworzą jego aktualnego oblicza
            - obietnicami, że jest kasa na wszystko, po których prawieminister finansów ogłasza, że nawet głupie 500 zeta będzie wymagało zwiększenia deficytu budżetowego
            - obietnicami PRZYWRACANIA reguł demokracji i szacunku do opozycji podczas gdy PSL jest pozbawiany nawet wicemarszałka sejmu (bo PiS musi musi mieć większość zawsze i wszędzie)
            - szykowanym zamachem na niezależność władzy sądowniczej
            - czy nawet durnym usunięciem projektu konstytucji, który wisiał na stronach PiS przez 5 lat i został usunięty na tydzień przed wyborami.
            - pierdołami o suwerenności decyzyjnej Szydło i Dudy

Jak ty się nie czujesz wydymany to zazdroszczę samopoczucia. Rozumiem, że dla Ciebie, jak i dla Szydło, prezes ma zawsze rację. Rację ma kiedy wyznaje miłość Oleksemu i rację ma gdy ogłasza, że był na prochach i nie wiedział co czyni.
            Ma rację gdy mówi, kto stoi tam gdzie wtedy a kto gdzie indziej i ma rację gdy mówi, że to PO podzieliła Polaków a on zawsze marzył o jedności.
            Ma rację, gdy ogłasza, że nie będzie premierem (jak brat zostanie prezydentem) i ma rację kiedy tym premierem zostaje.

Ale Ty nie jesteś lemingiem. Jesteś światłym obywatelem RP a wszystkich, którzy myślą inaczej oskarżasz o bezmózgowie. I oczywiście nie czujesz się wydymany bo to co robi prezio zawsze i wszędzie sprawia Ci radość. Gratuluję samopoczucia. I jedyne co mogę Ci życzyć to dużych zapasów wazeliny - bo niedługo może zabraknąć tego cennego (na dzisiaj) towaru.
            • leny20-4-7 na koniec podsumowanie 13.11.15, 16:54
              wiesz kiedy czuję ze ktoś mnie "dyma":

1. Obniżka podatków

- Naczelną polityką mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków i innych danin publicznych. Dotyczy to wszystkich - tych mniej zamożnych i tych bogatszych - mówił premier w swoim pierwszym expose wygłoszonym w 2007 roku. Od tej zapowiedzi minęło już 6 lat, w czasie których m.in. podwyższono składkę rentową i podatek VAT.

2. Drogi na Euro 2012

W przemówieniu z 2007 roku nie zabrakło deklaracji dotyczących infrastruktury. - Przyspieszymy budowę obwodnic i autostrad. Naszą ambicją będzie połączenie miast, głównych aren mistrzostw Europy 2012, siecią szybkich dróg - zapowiadał premier. Mistrzostwa Europy w Polsce były niewątpliwym sukcesem organizacyjnym a rząd Donalda Tuska w kwestii dróg zrobił nie mało. Nie zmienia faktu, że miast-gospodarzy do dziś nie połączono w pełni ukończonymi drogami szybkiego ruchu, "ekspresówkami" czy autostradami".

3. Odchudzanie administracji

- Chciałbym, żebyśmy wrócili do prostej, niewymagającej żadnych nakładów idei, która jest oczywista, i dlatego nikt w Polsce nie rozumie, dlaczego nie jest realizowana. Idei władzy skromnej, pozbawionej zbędnych przywilejów, idei taniego państwa - ogłaszał w 2007 roku Donald Tusk. Liczby są jednak nieubłagane. Według raportu Fundacji Republikańskiej, w latach 2008-12 liczba urzędników administracji centralnej wzrosła o 19 285, czyli o 10,64%. Za pracę dodatkowych urzędników podatnicy zapłacili łącznie 10,6 mld zł.

4. Powroty z emigracji

-Już wkrótce Polacy zaczną wracać z emigracji bo praca tutaj zacznie się opłacać - mówił przyszły premier w spotach wyborczych z 2007 roku. Według najnowszych danych GUS w roku 2012 liczba naszych rodaków przebywających za granicą co najmniej rok zwiększyła się o 100 tys., do ok. 1,6 mln. Oznacza to, ze liczba stałych mieszkańców naszego kraju skurczyła się do 37,1 mln, a więc do poziomu z 1984 roku. Do końca 2018 roku z Polski wyjechać ma kolejne 500-800 tys. rodaków.

5. Polska w strefie euro w 2011 roku

Podczas Forum Ekonomicznego w Krynicy w 2008 roku Donald Tusk zaskoczył wszystkich deklaracją: -Składam przed przedsiębiorcami obietnicę, że naszym celem jest przystąpienie do strefy euro w 2011 r. Rząd będzie dążył do wejścia Polski do strefy euro w 2011 roku.Z biegiem czasu zapał premiera i rządu stopniał. Dziś żadne daty przystąpienia Polski do eurostrefy nie padają.

6. Powrót do niższych stawek VAT

Przyjęte w 2010 roku z inicjatywy rządu zmiany w ustawie o podatku VAT zakładały podwyżkę stawek do końca 2013 roku. Zgodnie z ustawą, w 2014 r. stawki VAT miały wrócić do poziomu z 2010 r., jeżeli na koniec 2012 roku relacja długu publicznego do PKB nie przekroczy 55 proc. Mimo że relacja w 2012 roku wyniosła 52,7 proc. - pod koniec kwietnia ubiegłego roku szef rządu nie pozostawił jednak złudzeń. - VAT nie będzie ani obniżony, ani podwyższony, tylko pozostaje taki, jaki jest - ogłosił Donald Tusk.

7. Opodatkowanie rolników

Po wygranych wyborach w 2011 roku premier wygłosił swoje drugie expose. Jedną z deklaracji "nowego-starego" premiera było opodatkowanie na zasadach ogólnych dochodów gospodarstw rolnych. - Wprowadzenie rachunkowości jest pierwszym niezbędnym krokiem, aby systematycznie, ewolucyjnie, bez wstrząsów wprowadzać także podatek dochodowy - mówił Donald Tusk. Do dziś światła dziennego nie ujrzał projekt, który by zawierał zapowiedziane zmiany.

8. Reforma KRUS

W dalszej części przemówienia dotyczącego zmian na wsi szef rządu tłumaczył, że "uporządkowanie kwestii rachunkowości rolnej umożliwi zbudowanie nowoczesnego systemu ubezpieczeń społecznych rolników, co będzie w konsekwencji umożliwiało odejście od KRUS". Donald Tusk argumentował, że reforma KRUS pozwoli na zmniejszenie innych obciążeń rolników, zwłaszcza podatku rolnego.- Nowe zasady, które zaczniemy wprowadzać od 2013 r. to nie jest retorsja. To jest wprowadzanie polskich rolników i polskiej wsi w powszechne systemy - tłumaczył szef rządu, ale na zapowiedziach się skończyło.

9. Zmiany w emeryturach górniczych

W drugim expose szef rządu poruszył także kwestię emerytur górniczych. - Jeśli chodzi o uprzywilejowane warunki przechodzenia na emeryturę w górnictwie, będziemy proponowali utrzymanie tych przywilejów wyłącznie dla tych, którzy pracują bezpośrednio przy wydobyciu -poinformował premier. Do dziś przywileje górnicze zostały utrzymane na całej linii i dotyczą także osób, które nigdy nie pracowały pod ziemią.

10. Wzrost składki do OFE

25 marca 2011 roku Sejm uchwalił zmiany w systemie emerytalnym, zmniejszające składkę przekazywaną do OFE z 7,3 proc. do 2,3 proc. oraz zakładające osiągniecie w 2017 roku poziomu 3,5 proc. - Każda złotówka odkładana przez polskiego "składkowicza" będzie dedykowana na jego konto. Konkretnie na trzy konta; dwa ZUS-owskie, pierwszy i drugi filar, częściowo trzeci w OFE. Wiecie, co byśmy zrobili z tą ręką, która by się podniosła na te składki- zapewniał Donald Tusk. Po ostatnich zmianach w funkcjonowaniu OFE deklaracje z 2011 roku można już tylko przywoływać jako ciekawostkę.

To było spisane w 2011 r. od tego czasu "dymnako" tylko się powięszkało.

To, że PiS ociera się o śmiesznosc, to że wyborcy Pisu bywają nazwijmy to specyficzni, to jeszcze nie powód aby mnie dópa bolała. Skoro wzięli "Zero" czy "Maciorę" do rządu, to tylko powinno byc gorzej dla nich, prawda? Skompromitują się do cna i odejdą w odstawkę.

To, że Duda się wstrzymał z pewnymi ruchami, pewnych nie wykonał, to dopóki nie dotyczą bezpośrednio mnie...mam w dużym poważaniu. Serio! i to można nazwac stoicyzmem, a nawet cynizmem. "Polityka to bagno" (damkon), a "politycy to SOCJOpaci" (polarny), niech się "bawią". nic mi do tego.

Zupełnie nie rozumiem rozsądnych ludzi, którzy się tym podniecają, doszukją się czegokolwiek, itp, itd.

Także tak. nie dojdziemy do żądnego porozumienia, nawet w tym w czym się różnimy, bo stoimy na dwóch odmiennych płaszczyznach...ja uważam, ze racjonalnej/utylitarnej...PRAGMATYCZNEJ, a Ty wyidealizowanej. Czas kończyc, bo póxniej trudno będzie ze sobą dyskutowac w powqażnych kwestiach, bo ciągnac się bedzie kwas/resentyement. Bywaj zdrów.

• dorota_333 Re: Piere Dolę, sam nie idę 13.11.15, 13:48
        > no i o co tyle hałasu? Że się zebrałą jakaś ekipa i modli się na różańcu? Wolny
        > kraj, prawda?

To nie chodzi o modlenie się "na" różańcu, tylko o to, ze te egzorcyzmy odprawiają pod budynkiem Sejmu RP.

Leny, z kilku powodów rozdział kościoła od państwa jest korzystny i dla państwa i - o dziwo - dla kościoła.
        Alternatywą jest teokracja jak w Iranie (i kilku państwach islamskich), ale to nie jest (mam nadzieję) ten model ustrojowy, do którego aspirujemy.

Już nie mówiąc o tym, że póki co świeckość państwa mamy zapisaną w Konstytucji. Póki co.
        • leny20-4-7 Re: Piere Dolę, sam nie idę 13.11.15, 14:39
          wiesz, jak słyszę, że 1300 bandytów w sandałach z ISIS rozbiło 3 DYWIZJE świeckiego państwa iraciekgo, to zaczynam miec wątpliwości co do takiego rozdziału, bo obawiam się, że idą cięzkie czasy... obawiam się...ale to na marginesie całej obecnej dyskusji.

to co dla mnie ma w tej chwili znaczenie, to:
          1. konkrety , w stylu tego paraliżu państwa! raczej niż wywoływanie duchów, czy też ich wypędzanie!
          2. to,że post wprowadzający napisał jakiś dureń! przekonany o swojej wyjątkowości (motto się kłania). gratulowac wyborom PiS, tego że ktoś się modli gdzies tam, może tylko taki "geniusz" jak ten który pogratuluje też krowie, że daje mleko, albo że masło jest maślane!!! ludzie, on chciał przypierdolic pisowi, a tym pierdolnięciem sam się skompromitował...a wy atakujecie mnie, człowieka który wskazał, że koleżka jest nagi. no kuriozum.

• zimna-wodka Re: Piere Dolę, sam nie idę 13.11.15, 15:11
            Postu wprowadzającego nie napisał dureń tylko człowiek, który widzi niejaką sprzeczność pomiędzy kalendarzem (ponoć mamy XXI wiek) a narastającą falą dewocji.
            A PiS ma tyle z tym wspólnego, że tą dewocję popiera czy nawet lansuje. Nie jestem zwolennikiem katonacjonalizmu i mnie ten stan rzeczy średnio się podoba - podobnie jak autorowi wątku.
            • leny20-4-7 sam chciałeś 13.11.15, 16:26
              "Tusk jest dotknięty przez Boga wielkim geniuszem" - środek rządów PO. kto to powiedział, bo o kim to wiadomo....protestowałeś? doszukiwałeś się w tym dewocji?
              • zimna-wodka Re: sam chciałeś 13.11.15, 16:30
                leny20-4-7 napisał:

> "Tusk jest dotknięty przez Boga wielkim geniuszem" - środek rządów PO. kto to p
                > owiedział, bo o kim to wiadomo....protestowałeś? doszukiwałeś się w tym dewocji
                > ?
                Nie znam tego tekstu.
                Nie bądź nudny, lenny. Powtarzanie, że za PO było gorzej do niczego nie prowadzi.
                A geniusz Kaczora potwierdził dzisiaj pan prezydent. Zobacz sobie bo warto. I staraj się o wazelinę - kancelaria prezydenta już zrobiła zapasy
                • leny20-4-7 Nie nudz? toż to bomba 13.11.15, 16:42
                  PRzypomnę: "Tusk jest dotknięty przez Boga wielkim geniuszem"

Powiedział Sławku Nowaku w 2009 r!!!! tak tak, ta "nadzieja białych"...ten młody, zdolny, wykształcony, ten...o mało co następca Tuska na fotelu przewodniczącego PO raptem 5 czy 6 lat temu powiedział słowo na B...i doszukał się u tego Boga (nie bójmy się powiedziec tego słowa na głos, bo mimo wszystko wolny kraj, prawda) że Tusk został "dotknięty"...jak to nazwac?

cobyś teraz pisał gdyby Duda powiedział do Kaczafiego...geniusz...nie wielki starteg, a geniusz i dotknięty przez Boga...chyba bys w majty popuścił pisząc tutaj swoje epistuły. a ty mi mówisz...nudzę! i zmieniasz temat na "stratega"...to ci w innym wątku odpisałem...nikt tak jak Tusk i Kaczyński nie zasłuhują na to miano. Tuskowi dopisałaby jeszcze kunktator.

• zimna-wodka Re: Nie nudz? toż to bomba 13.11.15, 17:19
                    Cała różnica w tym, że Sławku Nowaku nie pieprzył tych głupot jako PREZYDENT RP w trakcie oficjalnych wystąpień.

W poście wyżej przypominasz niezrealizowane obietnice PO. Słusznie. Ale weź pod uwagę, że WSZYSTKO co przytoczyłeś dotyczy sfery ekonomicznej.
                    Ja nie boję się skutków rządu PiS dla gospodarki. Widać, że tą tematykę Kaczafi powierzył ludziom odpowiedzialnym. A w tej materii coś szybko spieprzyć albo posunąć do przodu nie jest tak łatwo. Zresztą widzisz reakcje (a raczej brak głębszej reakcji) giełdy czy kursu PLN.

Tu problem jest inny. Chodzi o pryncypia ustrojowe. Podporządkowanie całego aparatu państwowego kaprysom jednego, zakompleksionego kordupla. Widać, że marzy mu się władza absolutna a wierni pretorianie go w tym umacniają.
                    Nie rżnij głupa, lenny. Ta wiernopoddańcza deklaracja Dudy ma znaczenie tylko o tyle, że wypowiedział ją OFICJALNIE prezydent Polski. Gdyby takie pierdoły plótł ktokolwiek inny (nawet p. Szydło) nie zwróciłbym na to uwagi.

Prezydent RP włazi Kaczorowi w dupę. Premier już tam siedzi, choć chyba dopiero niedawno się o tym przekonała. Resorty siłowe zostały przekazane: psychopacie, wariatowi, nawiedzonemu i półgłowkowi. Żądza władzy absolutnej jest tak wielka, że łamie się obyczaje i nawet wicemarszałka odmawia się PSL -owi choć jest to funkcja bez żadnego znaczenia.
                    Prezydent ma w dupie konstytucję i odmawia wypełnienia konstytucyjnych obowiązków bo w TK może pojawić się większość niepodporządkowana Kaczorowi. Obraz PiS tworzony w trakcie kampanii wyborczej trafia do kosza i zostaje zastąpiony uśmiechami Ziobry i Macierewicza.

To całkiem sporo jak na tak krótki okres. Mnie ta sytuacja mocno się nie podoba. Za Polskę demokratyczną oddało życie lub zdrowie zbyt wielu ludzi, żeby ją teraz wpuścić w kanał.

Zostaliśmy wydymani, lenny. I Ty i ja i jeszcze parę milionów ludzi. Cóż - jeśli uważasz, że cel uświęca środki - możesz twierdzić, że warto było nadstawiać dupy Kaczorowi. Mnie do tego raczej nie przekonasz.

A czas pokaże kto mial rację.
                    • leny20-4-7 Re: Nie nudz? toż to bomba 13.11.15, 17:24
                      Tutaj masz w zasadzie rację.
                    • zimna-wodka To na koniec 13.11.15, 17:25
                      Cytat. Zgadnij skąd:

"Rubikon raz przekroczny będzie bardzo trudno zatrzymac. To tylko pokłosie psucia państwa. "

Z tym akurat się zgadzam. I właśnie to mnie niepokoi w dzisiejszej rzeczywistości.
                      • leny20-4-7 spokojnie! 13.11.15, 17:35
                        Jeszcze wielka, już pusta Girajów dziedzina.

Zmiatane czołem baszów ganki i przedsienia,

Sofy, trony potęgi, miłości schronienia,

Przeskakuje sarańcza, obwija gadzina.

Skróś okien różnofarbnych powoju roślina,

Wdzierając się na głuche ściany i sklepienia,

Zajmuje dzieło ludzi w imię przyrodzenia

I pisze Balsazara głoskami "RUINA".

W środku sali wycięte z marmuru naczynie;

To fontanna haremu, dotąd stoi cało

I perłowe łzy sącząc woła przez pustynie:

"Gdzież jesteś. o miłości, potęgo i chwało!

Wy macie trwać na wieki, źródło szybko płynie,

O hańbo! wyście przeszły, a źródło zostało".
    • leny20-4-7 dla nabrania perspektywy 13.11.15, 17:30
      Słusznie Zimny prawi, że jakaś tam szansa, na to że PiS coś spierdoli obyczajowo i cofnie "ten kraj" do średniowiecza faktycznie istnieje.

W związku z tym mam w planach pokazywanie takich oto przypadków jak ten https://pbs.twimg.com/media/CTs__QpVEAIwScw.png

Tak tak, to prościuto ze świątyni demokracji z kraju ZACHODU, który jest tak postępowy, że przesłonił "to i owo" na obrazie, który pewnien miliarder z Chin właśnie zakupił.

Z tego co się dziś dowiadywałem, to tego typu "średniowiecze" miąło miejsce też i w Angli...a w Polszy KAczora poszło z bobrem na wierzchu...także taka sytuacja nam grozi.

Gdybyśmy na ten przykład mieli na Wawelu Dawida Michała Anioła, to Dorota*, pisałaby że Kaczor chce pisiora skarbowi cywilizacji obtrącic..z dodatkiem zapewne chce.

Ludzie weźcie się w garsc, starch ma wielkie oczy!

*Dorcia swego czasu nazwała mnie ot tak pisiorkiem, to jej tutaj go włożyłem.
      • zimna-wodka Re: dla nabrania perspektywy 13.11.15, 17:40
        Dzięki za ten obrazek. Bo z mojej ostatniej pisaniny zaczyna wynikać, że głupota to tylko nasza specjalność.
        A strach... On się nie bierze znikąd. Mnie zależy na tym żeby NIE MIEĆ racji. Żeby Polska, pod rządami PiS czy kogokolwiek innego, była coraz bliżej tego wysokorozwiniętego, a może i lepszego świata. I nie chodzi mi tu o ucieczkę od tradycji czy historii tylko o lepszą (pod każdym względem) przyszłość. Bardziej dla Ciebie, lenny, niż dla mnie (to z racji różnicy wieku).
        • leny20-4-7 Re: dla nabrania perspektywy 13.11.15, 18:00
          Wiem, zrozumiałem to gdy rozpisałeś się szerzej kilka postów powyżej i od tamtego momentu przestałem Ci przygryzac, bo wcześniej myślałem, że podnosisz pewne kwestie to dla draki/na złosc pisowi.

Dodam, że zagonic się w kozi róg może każdy. Przykład: Morozowski: Duda wygrał, choć nie chciał tego Kaczyński. Szacki: Duda jest cichym przegranym wyborów do Sejmu.

Ja byłem niedawno na rybach z Damkon i mieliśmy kilka godzin non stop takich strachów na Lachy, i może mi po prostu już przeszło. Róbmy swoje. Ja się boję tylko wojny i wyciągania kasztanów z ogniska moimi rękoma/epidemii, a reszta spływa po mnie jak po...kaczce.

To mi się też podoba w nowej rzeczywistości, że dzieje się coś niepokojącego i jest GŁOŚNY sprzeciw! 4 władza się obudziła, ludzie patrzą na ręce...za Tuska, każdy uszy kład po sobie...a to było niestety preludium. Nikt mnie nie popierał, Tusk nie miał przecież z kim przegrac...a cyk. Stąd też ten sonet krymski powyżej napisałem. Damy radę.
          • zimna-wodka Re: dla nabrania perspektywy 13.11.15, 18:14
            Robić PiS-owi na złość to ja mogłem do wyborów. Po wyborach - koniec. Trzeba uszanować wolę większości.
            Ale to co się teraz wyrabia to jest przegięcie. Wydaje się, że dzisiaj Duduś ze swoim wazeliniarstwem osiągnął szczyt, ale nie wiadomo co będzie jutro.
            Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego mamy taki system władzy a nie inny? Sejm, senat, prezydent, duża autonomia samorządów, skomplikowany system wymiaru sprawiedliwości?
            Cel był jeden - uniknąć nadmiaru władzy w jednym ręku. Bo to źle kończy - co pamiętamy z niedawnej historii.
            A dzisiaj, na naszych oczach, rodzi się nowy, nasz własny Ukochany Przywódca, Wielki Wódz czy inna cholera. I będą skutki.

• dorota_333 Re: dla nabrania perspektywy 13.11.15, 19:36
        Wypraszam sobie takie wulgarne uwagi! Włożyć to możesz swoje gacie (o ile trafiasz nogą w nogawkę).

BTW - ten akt jest jednym z piękniejszych w historii sztuki.
        • przycinek.usa Re: dla nabrania perspektywy 14.11.15, 05:04
          nerwowe zycie, nerwowe reakcje
    • byly-kadi A od kogo sa arabskie swinie ? 14.11.15, 05:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka