Dodaj do ulubionych

Pytanie do Doroty

19.10.16, 15:31
Czy nadal uwazasz ze nie jestescie krajem skonczonych idiotow ?

wyborcza.biz/biznes/1,147762,20851039,amerykanie-zrobili-klopot-klientom-polskich-funduszy-bedziemy.html?disableRedirects=true&v=1&pId=41906988&send-a=1#opinion41906988
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Trudno tak generalizować 19.10.16, 20:53
      bo jest w kraju jakiś odsetek "skończonych" idiotów (a może raczej nieskończonych) - tak postrzegam ludzi głosujących na PiS.
      I tak będę postrzegać Amerykanów, jeśli wybierzecie sobie na prezydenta psychopatycznego błazna z tanią prostytutką* u boku.

Co do FATCA - to rzeczywiście obłęd. Sama nie mam funduszy, ale w rodzinie ktoś ma i przyszedł do mnie z pytaniem, co zrobić z tym świstkiem, co go dostał z banku (poradziłam jednak wypełnić i odesłać).
      Pomysł, żeby ludziom blokować konta jest rzeczywiście obłędny, jak to całe FATCA.

* sama myśl, że Melania może zostać pierwszą damą budzi u mnie zawsze rechot. Upadlibyście na samo dno bałkańskiego zamtuza.
      • zwolennik_twardej_reki Re: Trudno tak generalizować 19.10.16, 22:54
        dNajkomioczniejsze jest ze sami sie wpedzacie w ten kretynski mlyn. FATCA to tu w USA juz martwy przepis ktory zdechnie z nowym prezydentem. W zadnym banku nikt o tym nawet nie slyszal, a teoretycznie powinni podsuwac pod nos form z zapytaniem, czy masz/ mam komnto w kraju, z ktorym USA podpisalo FATCA ( dzialac ma symetrycznie).
        Wypada mi tylko zyczyc sobie I wam, by was to jak najwiecej kosztowalao, zeby jak najwiecej ludzi ujebalo sie w to kretynstwo, zanim z USA przyjdzie krotki e-mail: “Please disregard all FATCA agreements and regulations”.
        Kumpela straci robote….zajmuje sie swej kancelarii wylacznie psrawami FATCA.
        Buahahahahha,.
      • przycinek.usa Re: Trudno tak generalizować 21.10.16, 07:15
        "bo jest w kraju jakiś odsetek "skończonych" idiotów (a może raczej nieskończonych) - tak postrzegam ludzi głosujących na PiS."

zla odpowiedz
    • zwolennik_twardej_reki PiS rusza na lowy. Do lasow. 20.10.16, 16:15
      Ja to generalnie zajmowalem stanowisko neutralne jesi chodzI o sam PiS. Nie znam wiekszosci tych ludzi, nie czytam co oni tam na codzien wyprawiaja.
      Ale jak widze to, to spokojnie to znow wraqca mysl, co ja komu narobilem w przeszlym zyciu, ze tym razem urodzilem sie Polakiem>
      wyborcza.pl/7,75400,20854480,najpierw-na-rzez-pojda-bobry-potem-zubry-i-wilki-rzad-pis.html#TRNajCzytSST
      • dorota_333 Re: PiS rusza na lowy. Do lasow. 21.10.16, 10:23
        Nic dodać: sam podajesz doskonały przykład, jak szkodliwe są rządy PiS. Demolują cały kraj, dosłownie wszystko.
        Bycie zwolennikiem PiS świadczy o kompletnym prymitywizmie albo zaślepieniu.

> co ja komu narobilem w przeszlym zyciu, ze tym razem urodzilem sie Polakiem
        Nie przesadzaj. Mogłeś urodzić się Amerykaninem. Byłbyś niepiśmiennym 300-funtowym klocem, kołyszącym się z boku na bok przy chodzeniu.

A mówiąc zupełnie poważnie: kiedy patrzę na moją rodzinę we Francji, to cieszę się, że jestem Polką.
        • zwolennik_twardej_reki Re: PiS rusza na lowy. Do lasow. 21.10.16, 14:24
          dorota_333 napisała:

> A mówiąc zupełnie poważnie: kiedy patrzę na moją rodzinę we Francji, to cieszę
          > się, że jestem Polką.
          E, to nie zalezy od miejsca urodzenia, tylko od odoby. Moze Twoja rodzina to po prostu niechluje? Nie pamietam doklanie szczegolow, pisalas kiedys.Tu tego pelno tez, a bedzie wiecej, jak “pani” Clinton sciagnie nam na glowe 50 mln meksykow.
          Polacy sa brzydcy. Nie widzisz tego bo mieszkasz w otoczeniu samych Polakow. Ale to brzydcy ludzie, te lata izolacji etnicznej zrobily swoje. Na swiecie mowi sie, ze Polski sa ladne, co nie jest prawda. Sa dla Jankesa czy Araba po prostu inne niz baby naokolo I to wsio.
          Wy macie teraz PiS a ponadto przechodzicie bardzo trudny okres, mentalne. Po 10 latach UE do Polakow dociera, ze sa tylko czescia ukladu, nikim wyjatkowym ani specjalnym. Pelna micha, kapota na grzbiet I jazda do roboty, pracowac na 30-letnia pozyczke. Poezji w tym tyle co w wyplutej na chodnik flegmie.Teraz jeszcze za to kazdy was zaplaci, PiS juz zmienia system podatkow. Sprobuj zarobic 6 000. A te 6 000 to 350 dolcow tygodniowki jak licze.
          Polska to drogi relatywnie kraj, mi idzie 6000 na miesiac jak jestem. Nie wim, jak sobie poradzicie. No I idzie upiorna fala demograficzna, pewnie beda sie nazywac 500Plujsowcy? Ale zanim oni skoncza “studia” I pojda tyrac na pozyczki, to minie cwierc wieku. Good luck with that.
          • dorota_333 Re: PiS rusza na lowy. Do lasow. 21.10.16, 15:44
            Na tle tego, co zaczyna się dziać w Europie Zachodniej nasza polska bieda nie jest rzeczą najgorszą (choć oczywiście wolałabym, żeby Kaczyński nie zdemolował kraju do końca).
            Bo tak to oceniam, że Zachód Europy jest w pierwszej fazie długotrwałej wojny domowej z islamem. Nie będzie mocno nasilona (na razie przynajmniej), ale w końcu przyniesie katastrofalne skutki - ponieważ nie da się zwalczać narastającego terroru i zachować: demokracji, praw człowieka, wolności i bogactwa.

Moja rodzina (ta londyńska zresztą też) kompletnie tego nie rozumie. Oni są - jak typowi mieszkańcy Zachodu - ogłupiali i bezmyślni. Jeszcze nie skojarzyli, co się dzieje. Zaczynają rozumieć, ze coś się skończyło, ale nie potrafią wyciągnąć wniosków.

> te lata izolacji etnicznej zrobily swoje
            I bardzo dobrze. "Izolacja etniczna" to teraz największy aktyw, jaki ma Polska. Etniczna jednolitość uchroni nas przed tym, co czeka Zachód: bałkanizacją.
            Pomyśl o tym w kontekście emerytury, jeśli masz jeszcze choć trochę rozumu wyniesionego z normalnego kraju i sam nie zgłupiałeś do końca.
            • zwolennik_twardej_reki Re: PiS rusza na lowy. Do lasow. 21.10.16, 17:09
              dorota_333 napisała:

> Pomyśl o tym w kontekście emerytury, jeśli masz jeszcze choć trochę rozumu wyni
              > esionego z normalnego kraju i sam nie zgłupiałeś do końca.

Tu nie ma o czym myslec.
              Mialka, nijaka Polska, z niepewnym systemem politycznym, ktory moze na przyklad ktoregos dnia opodatkowac zagraniczne emertyury na 95%.
              Albo polecic rozstrzelac wszystkich ludzi z podwojnym obywatelstwem na rozkaz swego wyimaginowanego przyjaciela, USA. Albo w lagodniejszej wersji, odeslac ich z dnia na dzien do USA.Albo skonfiskowac konta, mieszkania I wyciac kazdemu lewa nerke. Popatrz sobie co wyprawiaceie z FATCA. Normalne to jest ?
              A opieka medyczna? Tutaj mam I beda ja mial do konca zycia za grosze.
              Polska ma umowe z USA w niektorych sprawach, teoretycznie moglbym wziac emeryture , wrocic do Polski, zlecic przelew kasy na konto w Polsce. Polski rzad potracalby minimalny podat ok kwoty I za to oferowal mi opieke medyczna. Tyle teoria. Tylko ze nie znam nawet jednej osoby , ktora by sie na to zdezydowal I chyba nie bez powodu. Co bedzie jak jakis urzedas sie zorientuje, ze jakis gosciu dostaje co miesiac przelew z zagranicy na 35 000 zlociszy ? Nie zazna juz spokoju ….
              Wyjade 75 mil poza Nowy Jork I na oczy przez miesicac nie zobacze ani czarnucha, ani araba….
              • nieufamkobietom Re: PiS rusza na lowy. Do lasow. 06.11.16, 15:54
                35 000 zl - emerytura ?
                Gdzie pan pracowal ?
                • zwolennik_twardej_reki Re: PiS rusza na lowy. Do lasow. 07.11.16, 02:42
                  nieufamkobietom napisał(a):

> 35 000 zl - emerytura ?
                  > Gdzie pan pracowal ?

W USA synek, w USA.
            • przycinek.usa Re: PiS rusza na lowy. Do lasow. 22.10.16, 07:25
              hmm
    • przycinek.usa Re: Pytanie do Doroty 21.10.16, 07:17
      i nawet majac maksymalnie dobra wole uwazam, ze cholera co prawda, to prawda. Ja nie rozumiem tych ludzi, ktorzy to przeglosowali. No po prostu nie rozumiem. To prawdziwi debile. Ale nic, trudno. Teraz lepiej juz nawet nie pisac kto, bo sie jeszcze wyborcom PO przykro zrobi.
    • zwolennik_twardej_reki Zastrzelili chlopaka debile. 27.10.16, 17:32
      Podnosza sie ostatnio glosy zeby zwiekszyc w PL dostep do broni I to jest dobry pomysl.
      Jak z ta brzytwa dla malpy. Dal Polakom bron, dluga, krotka, maszynowa.
      Wiele problemow sie rozwiaze samoczynnie I to bardzo szybko.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20901121,rowerzysta-nbsp-z-rana-glowy-lezal-przy-drodze-okazalo-sie.html#BoxNewsImg
      • wtop.ek Re: Zastrzelili chlopaka debile. 27.10.16, 21:59
        małpę z brzytwą już mamy za oceanem, ile dzieci zginęło w szkolnych masakrach?
    • zwolennik_twardej_reki W Polsce najwyrazniej nie znaja bajki o blocie . 28.10.16, 18:48
      A szkoda.

wpolityce.pl/smolensk/313442-rmf-fm-ekshumacja-pary-prezydenckiej-14-listopada-pozostale-do-konca-roku
    • zwolennik_twardej_reki Buahahahhahahahahahahahahahaaaaa !!!! 04.11.16, 20:02
      wyborcza.biz/biznes/1,147885,20932024,lot-kupuje-udzialy-w-estonskim-przewozniku-chce-konkurowac.html?v=1&pId=42119827&send-a=1#opinion42119827
      Zusamen do kupy beda mieli 9 samolotow.
    • zwolennik_twardej_reki Troche szkoda, troche dobrze 24.11.16, 01:46
      Szkoda, ze to w moich czasach

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21021000,czym-jest-kambo-praktyka-ktora-doprowadzila-do-smierci-mlodej.html#MT
      A dobrze, bo juz glupsi niegdy, moi rodacy, nie bedziecie.
      Tak to : nie ma tego zlego ,,,,,,,?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka