k_madame 09.10.06, 19:08 rzymskie budowle widowiskowe - jakie ksiazki moze cie polecic?Moga byc po polsku , anigielsku lub niemiecku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apteros Re: pisze prace z rzymu 26.10.06, 23:40 a konkretnie o jakie widowiska ci chodzi? (sorki za głupie pytanie, ale jakoś mi się myśli o różnych imprezach rozrywkowych jakie mogłyby w rzymie się odbywać:P) i chodzi Ci bardziej o porządne podręczniki archeologiczne, topograficzne, architektoniczne (jak Lexicon Topographicum Urbis Romae?) czy szukasz czegoś bardziej popularnego? no i czy sprawa jest super pilna:) i z jakiego jesteś miasta, bo w wawie mogę podać zasobność konkretnych bibliotek:) Odpowiedz Link Zgłoś
k_madame Re: pisze prace z rzymu 27.10.06, 23:17 o budowle widowiskowe czyli: teatry , cyrki , odeony itd...na terenie całego imperium...bardzo porządnych książek potrzebuję bo chcę to napisać obszernie a i temat mnie fascynuje...sprawa pilan niejest bo pracę mam oddać w maju;) A jestem z Krakowa więc niestety warszawskie biblioteki odpadają;( Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_wojcik Re: pisze prace z rzymu 03.11.06, 22:37 www.kocur.art.pl/teksty/teksty.html www.wuwr.com.pl/szczeg.asp?num_id=1785 Polecam też artykuły Ewy Skwary, choć ona akurat zajmuje się głównie przekładem rzymskich komedii i teorią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś