Dodaj do ulubionych

cyganie-plaga nocna

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.02, 02:03
Jest ciepło,mieszkam w śródmieściu i nie mogę wytrzymać conocnych wrzasków
cyganów stojących przy swoich brykach(ciekawe czy uczciwie na nie
zapracowali),i śpiewających swoje jękliwe piosenki.I nie ważne ,że jest 12sta
w nocy i normalni ludzie chcą spać.Policja rzadko reaguje na wezwania a jeśli
już to mało skutecznie.Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosik Re: cyganie-plaga nocna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.02, 02:09
      proponuję oddzielne dzielnice dla cyganów
      • nonstop Re: cyganie-plaga nocna 20.07.02, 12:39
        Taa, i mur z drutem kolczastym postawić...
        Hmmm, to się chyba ghetto nazywało?
        • Gość: student Re: cyganie-plaga nocna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.02, 23:12
          nie żadne getta,ale normalne dzielnice .Widziałem coś takiego w Dortmundzie dla
          emigrantów tureckich.Kiszą sie we własnym sosie i nie są uciążliwi dla innych.
          • Gość: agni_me Re: cyganie-plaga nocna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 23:45
            Gość portalu: student napisał(a):

> nie żadne getta,ale normalne dzielnice .Widziałem coś takiego w Dortmundzie
            dla
            >
            > emigrantów tureckich.Kiszą sie we własnym sosie i nie są uciążliwi dla innych.

jessooo ty zartujesz, prawda? bo wiesz, babcia mi opowiadala, ze kiedys takie
            miejsca dla Polakow przyszykowali, tylko nie kisili ich we wlasnym sosie, ale
            zdaje sie gazowali.

agni
            • Gość: student Re: cyganie-plaga nocna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.02, 01:14
            • Gość: student Re: cyganie-plaga nocna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.02, 01:16
              agni droga jakbys przez 15scie lat mieszkala w dzielnicy w ktorej pelno jest
              cyganow tobys zmienila zdanie
              • Gość: agni_me do studenta ;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 21:15
                Gość portalu: student napisał(a):

> agni droga jakbys przez 15scie lat mieszkala w dzielnicy w ktorej pelno jest
                > cyganow tobys zmienila zdanie

Studencie drogi,
                Sadzisz, ze zmienilabym zdanie na temat getta dla Cyganow, czy tez na temat
                policji??? Obawiam sie, ze jedno i drugie mam mocno ugruntowane.
                A swoja droga, latwiej chyba zmusic do dzialania policje niz wybudowac getto,
                co?
                Pozdrawiam i ciesze sie, ze studiujesz (to zwykle nieco poszerza horyzonty)
                agni
    • Gość: pin Re: cyganie-plaga nocna IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.02, 14:01
      samemu sie wyprowadzic i..klopot z glowy (najlepiej do czystej, polskiej
      dzielnicy)
      • alauda Re: cyganie-plaga nocna 21.07.02, 14:46
        Nie bardzo cie rozumiem, mieszkałam na Olesnickiej, o tych rejonach pewnie
        mowa. Przyznam ze bardziej byłam zdegustowana zachowaniem i okrzykami pijanych
        polaków. Teraz to nawet na Brochów sie przeniosłam, dzielnica ponoc "
        cygańska " a dawno nie czułam sie tak bezpiecznie i swojsko. Polecam.
    • lew_ Re: cyganie-plaga nocna 21.07.02, 17:53
      Student ..tys chyxba z byka spadl ..co za dzielnica czysto turecka w
      dortmundzie ???..nie ma czegos takiego w niemczech i wiem o tym doskonale bo
      mieszkam w Köln juz 12 lat,a tu jest wiecej turkow niz w dortmundzie ...fakt ze
      turcy mieszkaja czesto na kupie ale jest to spowodowane tym ze oni musza
      szukac tanich mieszkan bo nie majac z reguly zadnego wyksztalcenia zarabiaja w
      stosunku do niemcow mniej ...i miszkaja czesto w starych budynkach pobudowanych
      po wojnie .a niemcy mieszkaja najczesciej tak bardziej na peryferiach
      miasta...wystarczy na nazwiska na dzwonkach poczytac..co do cyganow to ,masz
      racje niestety..to jest chyba jeszcze z czasow gierka kiedy cyganie mieli
      wiecej praw niz polacy...w miescie gdzie mieszkalem w polsce jest ich tez
      duzo,i szlag mnie trafia jak widze ze stoi banda cyganska na chodniku i ludzie
      musza schodzic i m z drogi...zeby ich ominac..o autach nie mowie..ja w kazdym
      badz razie nie widzialem pracujacego cygana ..to wszystko banda zlodzieji i
      oszustow ..niemcy maja z nimi problemow bez konca ...nie przemawia prze mnie
      zawisc bo mi sie na zachodzie (niemcy) naprawde dobrze wiedzie ...ale na te
      wszy nie moge wprost patrzec...lew_
      • zastanowienie Re: cyganie-plaga nocna 21.07.02, 19:07
        Zawiść w Twojej wypowiedzi aż razi lwie.
      • docent1 Re: cyganie-plaga nocna 24.07.02, 01:24
        lew_ napisał:

> Student ..tys chyxba z byka spadl ..co za dzielnica czysto turecka w
        > dortmundzie ???..nie ma czegos takiego w niemczech i wiem o tym doskonale bo
        > mieszkam w Köln juz 12 lat,a tu jest wiecej turkow niz w dortmundzie ...fakt
        ze
        >
        > turcy mieszkaja czesto na kupie ale jest to spowodowane tym ze oni musza
        > szukac tanich mieszkan bo nie majac z reguly zadnego wyksztalcenia zarabiaja
        w
        > stosunku do niemcow mniej ...i miszkaja czesto w starych budynkach
        pobudowanych
        >
        > po wojnie .a niemcy mieszkaja najczesciej tak bardziej na peryferiach
        > miasta...wystarczy na nazwiska na dzwonkach poczytac..co do cyganow to ,masz
        > racje niestety..to jest chyba jeszcze z czasow gierka kiedy cyganie mieli
        > wiecej praw niz polacy...w miescie gdzie mieszkalem w polsce jest ich tez
        > duzo,i szlag mnie trafia jak widze ze stoi banda cyganska na chodniku i
        ludzie
        > musza schodzic i m z drogi...zeby ich ominac..o autach nie mowie..ja w kazdym
        > badz razie nie widzialem pracujacego cygana ..to wszystko banda zlodzieji i
        > oszustow ..niemcy maja z nimi problemow bez konca ...nie przemawia prze mnie
        > zawisc bo mi sie na zachodzie (niemcy) naprawde dobrze wiedzie ...ale na te
        > wszy nie moge wprost patrzec...lew_

dzieki lew za zrozumienie masz racje ze nie ma dzielnic a turcy "mieszkaja na
        kupie"
    • Gość: kate1 Re: cyganie-plaga nocna IP: *.chello.pl 21.07.02, 22:22
      Heh, o ile załapałam wątek, to "studentowi" przeszkadza chamstwo tych ludzi, a
      nie narodowość. Nie mam nic przeciwko wielokulturowości, o ile wszyscy
      przestrzegają pewnych norm współżycia. Ale getta dla CAHMÓW i przestępców:
      obojętnie, czy Polaków, o których wspomniała agni, czy Cyganów, Turków, Rosjan
      Amerykanów chętnie bym tworzyła. Kurczę, to nie moze być tak, że normalny
      człowiek jest zmuszany do zmiany miejsca zamieszkania, z czystej bezsilności.
      Może od razu wybudować dla takich "niedobitków" system podziemnego miasta, jak
      z filmowych wizji prozy F.Dicka? Pozdrawiam - K.
      • Gość: agni_me kate ;-)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 22:46
        oj kate,
        a jak to dla nas stworza getto?
        pozdrawiam
        agni
        • runek Re: kate ;-)))) 22.07.02, 11:21
          Gość portalu: agni_me napisał(a):

> oj kate,
          > a jak to dla nas stworza getto?
          > pozdrawiam
          > agni

nasze getto jest tutaj.
      • docent1 Re: cyganie-plaga nocna 24.07.02, 01:29
        Gość portalu: kate1 napisał(a):

> Heh, o ile załapałam wątek, to "studentowi" przeszkadza chamstwo tych ludzi,
        a
        > nie narodowość. Nie mam nic przeciwko wielokulturowości, o ile wszyscy
        > przestrzegają pewnych norm współżycia. Ale getta dla CAHMÓW i przestępców:
        > obojętnie, czy Polaków, o których wspomniała agni, czy Cyganów, Turków,
        Rosjan
        >
        > Amerykanów chętnie bym tworzyła. Kurczę, to nie moze być tak, że normalny
        > człowiek jest zmuszany do zmiany miejsca zamieszkania, z czystej bezsilności.
        > Może od razu wybudować dla takich "niedobitków" system podziemnego miasta,
        jak
        > z filmowych wizji prozy F.Dicka? Pozdrawiam - K.

dzieki kate1 nie jestem zadnym faszysta a tylko chcialbym zda egzamin z interny
        i w tym pzrypadku wlasnie cyganie mi dokuczja co nie znaczy ze i polacy sa
        doskonali nie znosze wszystkich ktorzy nie chca dostosowac sie do ogolnie
        przyjetych zasad miedzyludzkich.pozdrowienia student
    • Gość: sirius Re: cyganie-plaga nocna IP: 202.138.200.* 22.07.02, 06:40
      widzialem w sklepie specjalne sluchawki
      ktore znacznie redukuja halas jesli nie pomoze
      dla zwolennikow metod naturalnych proponuje
      nie mycie uszu przez dwa miesiace
    • lew_ Re: cyganie-plaga nocna 22.07.02, 20:31
      Droga??? zastanowienie ...o ci jestem Twoim zdaniem zawistny????...o
      wszy ,liste przestepstw?? ktore ma kazdy cygan???....o pogarde i strach ludzki
      w stosunku do zawszonych cyganow??? lew_
      • ireo Re: cyganie-plaga nocna 24.07.02, 01:32
        Teatrzyk "Zielona Gęś"
        ma zaszczyt przedstawić

"IDIOTĘ"

IDIOTA: (monolog):
        Dziś oczywiście znów spałem cały dzień. A dlaczego? Bo oczywiście byłem
        poprzedniej nocy "Pod Aniołkami" i oczywiście zalałem się. Pod te aniołki. Ale
        dlaczego zalałem się? Zalałem się z rozpaczy i protestu, czyli świętego
        oburzenia. Bo ja protestuję przeciwko temu, co się dzieje!
        (goli wódę i obęcwala się do reszty)

itd. ...

<oczywiście> K.I.Gałczyński :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka