Gość: rebus IP: *.rudzka.com.pl 30.01.03, 19:10 dlaczego nikt nie zainteresuje sie co sie będzie działo z pracownikami byłych spółek węglowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ireo Re: górnictwo 30.01.03, 21:51 bo wszyscy wiedzą co sie będzie działo z pracownikami byłych spółek węglowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: górnictwo IP: *.tpnet.pl / *.pulawy.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 22:29 wezmą odprawy i kupią kafejki jak to jeden górnik zainwestował kapitał i sądze ,ze nie ten 3 tony wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo poprawka 31.01.03, 10:11 wszyscy oprócz Morsa wiedzą co sie będzie działo z pracownikami byłych spółek węglowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runek Re: górnictwo IP: frodo:* / *.zamek.gda.pl 30.01.03, 22:32 a ty sie interesujesz obecnymi bezrobotnymi ? ok 20 % zawodowo czynnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: górnictwo IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.03, 10:19 a co mnie oni obchodza?? nie widzisz jak teraz jest?? "ratuj sie kto moze" "bierzcie sprawy w swoje rece" i qwita:-)) "Poganski kraj, poganskie obyczaje"....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: górnictwo IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 10:31 To dlatego, ze daleko bardziej wyszystkich interesuja dalsze losy bylych prezesow (bylych) spolek weglowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: górnictwo 31.01.03, 16:54 bo dalsze losy bylych prezesow bylych spolek weglowych daleko bardziej interesuja wyszystkich bylych daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: górnictwo IP: *.sieradz.mediaclub.pl 01.02.03, 19:43 A ty ireo bardzo daleko byles? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: górnictwo IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 09:01 Niemozliwe!!!! Czyzbys byl u kresu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ireo_przyznaje Re: górnictwo IP: 212.244.167.* 03.02.03, 16:11 uhm. za sieradzem. to chyba był kres. dalej już tylko lwy i potwory morskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: górnictwo IP: *.sieradz.mediaclub.pl 03.02.03, 21:54 E tam ireo... toz to Kongresowka przecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: górnictwo 31.01.03, 17:40 Jak to było? Mam w d.... małe miasteczka! Mam w d.... spółki węglowe? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: górnictwo IP: *.u.mcnet.pl 31.01.03, 18:33 nonstop napisał: > Jak to było? > Mam w d.... małe miasteczka! > Mam w d.... spółki węglowe? > > :-))) Bursa to rozumiem , ale jak tobie, non, się to mieści? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: górnictwo 31.01.03, 19:20 agni, spółki są niestety wieksze od miasteczek (małych), ale skoro Andrzejowi B. się mieściły, to może i Andrzejowi L. również? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: górnictwo IP: *.u.mcnet.pl 31.01.03, 21:33 nonstop napisał: > agni, spółki są niestety wieksze od miasteczek (małych), ale skoro Andrzejowi > B. się mieściły, to może i Andrzejowi L. również? > :-)))) > a nie wiem, non, bo to nie mieści mi się .... w głowie :-)))) agni_me_co_ją_"prowadziły lata tamtego niedziele" Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: górnictwo 01.02.03, 10:31 Z pewną taką nieśmiałością nadmieniam, że Bursa nie o głowie pisał... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: górnictwo IP: *.u.mcnet.pl 01.02.03, 15:16 nonstop napisał: > Z pewną taką nieśmiałością nadmieniam, że Bursa nie o głowie pisał... > :-))) > to ja z jeszcze większą nieśmiałością dodam, że ważne, że robił to z głową ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: górnictwo IP: *.hfx.eastlink.ca 01.02.03, 15:55 wy tu fju bzdzju sie bawicie a nikt sie nie zainteresuje bylymi aministratorami weglowymi...czy to prawda ? a moze niech zaczekaja te pare lat..ha.ha.ha ze w najblizszych latach koniunktura na wegiel bedzie rosla, a ceny juz zwyzkuja. Bo od 2006 r. zaczyna sie obowiazkowe likwidowanie elektrowni jadrowych. I juz dzis wiadomo, ze na to miejsce potrzebny bedzie powrot do wegla. Odnawialne zrodla energii moga dac do 18 proc. koniecznej produkcji. Tymczasem Polska jest jedynym krajem w Europie, ktory dysponuje duzymi zlozami wegla kamiennego. To tylko trzy lata. Nikt publicznie jednak nie zwraca uwagi, ze nie tylko zamyka sie w Polsce kopalnie, ale zamyka sie je w taki sposob, ze bezpowrotnie niszczy sie zloza wegla. Bo podobno tylko na to nas stac. Na niszczenie ludzi i bogactw naturalnych kraju. I na konfrontacje spoleczne. Gość portalu: rebus napisał(a): > dlaczego nikt nie zainteresuje sie co sie będzie działo z pracownikami byłych > spółek węglowych Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: górnictwo 01.02.03, 16:46 moze i fiu bzdziu, ale ci co beda likwidowac jadrowe ( a beda , gdzie przepraszam, pierwsze slysze) to sobie sciagna tanszy wegiel z RPA czy Chin. A poza tym to NTG:-) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: górnictwo IP: *.hfx.eastlink.ca 01.02.03, 17:29 dzieki za wyjasnienie....,bo nie bylam pewna co do tego wyczytanego artykulu (SOL :-)))), no to teraz mozemy dalej sie bawic w te fiu & bzdziu, ktore sa bardziej dla mnie relaksujace, nieprawdaz?, a nie przejmowac sie jakimis straconymi spolkami.....( nawet nie wiem co to dokladnie spolka - czy to cos w rodzaju 50/50, bingo lub zwykle oszukanstwo wspolnikow).pozdr. abc_zaciekawiona pwrzes napisał: > moze i fiu bzdziu, ale ci co beda likwidowac jadrowe ( a beda , gdzie > przepraszam, pierwsze slysze) to sobie sciagna tanszy wegiel z RPA czy Chin. A > poza tym to NTG:-) > > Mors Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyrzw Re: górnictwo IP: *.sd.sd.cox.net 03.02.03, 00:02 ja lubie dlubac w nosie, ktos jeszcze? chetnie poklikam na privie. rz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: górnictwo IP: *.hfx.eastlink.ca 03.02.03, 06:15 tak....byl juz "Czlowiek z marmuru", "Czlowiek z zelaza", no to teraz chcesz poklikac o "Czlowieku z wegla"....pozdr.abc_z_czystym_noskiem_bez_zapylen :-)))) Gość portalu: lyrzw napisał(a): > ja lubie dlubac w nosie, ktos jeszcze? > chetnie poklikam na privie. > rz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: górnictwo IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 08:40 Sobie, czy komus? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulrz-palec Re: górnictwo IP: *.sd.sd.cox.net 06.02.03, 19:44 gdzie zyla, tam ja. a masz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wamil Re: górnictwo IP: *.sieradz.mediaclub.pl 06.02.03, 21:11 Niestety, zyly byly wyszly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlurz Re: górnictwo IP: *.sd.sd.cox.net 07.02.03, 20:20 a rzylw ciongle jest! :P :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: górnictwo IP: *.hfx.eastlink.ca 06.02.03, 01:41 Roz na dole gornicy chcieli se w karty pograc. Nie mieli jednak pieniedzy i umowili sie, ze zamiast pieniedzy to se w gebe strzela. No i dobrze. Teroz tasuja juz karty a tu jeden prask w pysk, tego co tasowal. - Pierona!. Co robisz ?. Dyc zech jeszcze ani dobrze nie potasowal ?. - No ja, ale przece trzeba cos zawsze na poczatek dac do banku nieee ?. "Humor Slaski" - Dorota Simonides 1978 pozdr. abc_zawsze_z_pelnym_humorem Odpowiedz Link Zgłoś
alojzymo Re: górnictwo 18.10.25, 21:56 Czas by zlikwidować wszystkie przywileje emerytalne bo mamy za dużo młodych zdrowych emerytów i wszyscy będą pracować do 65 lat a do 2035 roku do 67 lat. Odpowiedz Link Zgłoś