Gość: necha IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.02, 20:37 Kto sie boi myszy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: necha Re: pytanie tendencyjne IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.02, 20:41 qrcze raz napisalam a dwa razy wyskoczylo:(( omamy mam.(( Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 01:03 Kiedys mialam w domu mysz. Zostala przywieziona z dzialki w jakims pudle... i mieszkala sobie z nami przez miesiac. Nawet moje psy (wtedy 3 foxteriery) nie zdolaly jej zlapac. Pewnego ranka obudzilo mnie ciche chrobotanie... usiadlam zaspana na lozku i oczom mym ukazala sie ni mniej ni wiecej, ale wlasnie owa myszka... Mala szaro-bura myszka czmychnela pod kaloryferem. Czy sie balam? Nie. Ale to byl najskuteczniejszy budzik, jaki mialam w zyciu:)))) Z drugiej strony mysle, ze bym sie bala gdyby odleglosc miedzy mysza, a mna byla mniejsza. Wizja tego malego czegos pelznacego po mnie....? Ciarki mi przechodza na sama mysl:) Jak by ktos byl ciekawy, to mysz zostala zlapana do pudela po whiskey i wypuszczona na wolnosc, ktora pewnie za dlugo sie nie cieszyla (koty...) A wracajac do temetu, boje sie myszy kiedy sa blisko mnie:) Less:) Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 01:38 a nie wiecie, gdzie można dostać taką pułapkę 'ekologiczną', żeby nie zabijała myszy, tylko żeby można je było wypuszczać na dwór? Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 01:39 ireo, taka jak moja, to w sklepie monopolowym:) hihi Less Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 08:13 tak się zastanawiam - czy to ekologiczne :) - wypuścić złapaną mysz. Skoro dała się złapać - to miała opuścić ekosystem i zrobić miejsce bardziej sprytnej następczyni. Postępując tak - promujemy myszy mało sprytne :) i narażamy gatunek na zniewieścienie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: pytanie tendencyjne IP: 213.77.78.* 20.09.02, 08:18 byl taki dowcip i moze to byc odpowiedz. dzieci w szkole mialay przyniesc pulapki na myszy wlasnej produkcji. jasio przyniosl deseczke z wbita poziomo zyletka. pani zadaje pytanie: - na jakiej zasadzie dziala pulapka? - myszka pochyla sie nad deseczka i kiwa glowka, niema serka, nie ma i podcina sobie gardlo. - przynies inna pulapke - mowi pani. jasio przynosi deseczke z wbitym gwozdziem - a to jak dziala? - myszka pochyla sie nad deseczka, kiwa potakujaco glowa i mowi: tak, tak, znowu nie ma serka jasio dostaje polecenie przyniesienia nowej pulapki. dostarcza sama deseczke - jak to dziala? - pyta pani. - myszka bierze do lapek deseczke, wali sie nia w glowe krzyczac: kurrrrrwa, znowu nie ma serka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zakatarzona Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 08:33 Hmmm... Ja się boję mycszy, ale tylko gdy są bardzo blisko mnie... Ale to nic... Najbardziej to się boję kur. Pamiętam, jak byłam małym dzieckiem, to te paskudy goniły mnie po podwórku i podziobały całe łydki... pozdrawiam Katar Odpowiedz Link Zgłoś
bzibziunia Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 10:08 A ja się myszy nie boję, brzydzę się tylko szczurów i nienawidzę wszelkiego robactwa..z wyjątkiem biedronek, motylków i dżdżownic:-) P.S. miały być pytania a stanęło na myszy...ja mam pytnie czego się boicie? jakie macie fobie? podobno każdy ma fobie...nie wszyscy tylko zdają sobie z tego sprawę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hera Re: pytanie tendencyjne IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 10:18 Halinka Kiepska się boi :-) I kazała mężowi swojemu Ferdkowi Kiepskiemu zabić ową myszkę. On jednak podczas nieobecności szanownej małżonki wraz ze swoim synusiem Waldusiem se myszkę w klateczce trzymali. Nazywała się Marcysia. :-) Ja tu nie po to by opowiadać cały odcinek bo kto nie widział niech żałuje. :-) Tylko na pytanie odpowiedziałam i troszeczkę się zagalopowałam :-) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz_Frania Re: pytanie tendencyjne IP: 212.244.188.* 20.09.02, 11:08 Nie no, ja tam sie siebie nie boje. Nicanic. Frania_Mysz Odpowiedz Link Zgłoś
calindra Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 11:25 a o co wam chodzi? myszki sa bardzo fajne, jak jakąs w domu spotkam, to sie na mnie gapi, zamiast uciekac... pułapka ekologiczna? : moja sunia, pięknie łapie myszki, nie zadusza tylko je męczy, razem z moją kotką , pożyczę uprzejmie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maggy Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 12:17 Myszy nie ludzie - nie ma się czego bać, hyhy. Tyle, że mało sprytne te myszy, jak już runio zauważył, więc mi nie żal jak którąś mój kot upoluje. Za to szczury to takie inteligentne bestyje, że zawsze podziwiam (nawet te dzikie), a często nawet lubię (zwłaszcza szczepu August). Co do fobii to najbardziej chyba przeszkadzają mi pająki i rozmaite łażące wieloszczety (oczywiście pod warunkiem, że łażą za blisko mnie) ;-)) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hera Re: pytanie tendencyjne IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 13:36 A mój kolega ma szczurka, który się nazywa Tajniak. I to jest jedyne stworzenie z tego gatunku, którego się nie boję. :-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
calindra Re: pytanie tendencyjne 20.09.02, 14:47 calindra napisała: > a o co wam chodzi? myszki sa bardzo fajne, jak jakąs w domu spotkam, to sie na > > mnie gapi, zamiast uciekac... > > pułapka ekologiczna? : moja sunia, pięknie łapie myszki, nie zadusza tylko je > męczy, razem z moją kotką , pożyczę uprzejmie :-))) dopisek: przepraszam ,nie zauważyłam, kto tej pułapki potrzebował; jemu nie pożyczę, za nic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necha Re: pytanie tendencyjne IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.02, 15:49 Hm.. no to juz siedze "cicho jak mysz pod miotla" :))))))))))) bojace dudki.)P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: pytanie tendencyjne IP: *.stud.uni-goettingen.de 20.09.02, 15:52 Ja nie:) Bo ja sem zajebista kotka:)))))))))))))))) HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA! Miauuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!! Maggie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hera Re: pytanie tendencyjne IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 15:55 Moim zdaniem powinno być "mrau". Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś