Dodaj do ulubionych

Podziękowania dla Iskierki

12.02.03, 12:38
Iskierko, dziękuję Ci serdecznie za dobrą robotę,
pozdrawiam gorąco
i polecam nasz pokoik dalszej opiece!

Cwi
Obserwuj wątek
    • kamila77 Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 13:18
      Uprzejmie donoszę, że słowa "kretyn/kretynka" używam tylko w stosunku do
      kretynów/kretynek, więc moja przedpołudniowa reakcja była jak najbardziej
      uzasadniona. Dzięki iskiereczko za porządki.
      • loop_ Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 13:49
        chcialbym jedynie iskierke pozdrowic najserdeczniej...
        loop
    • iskierka.gd Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 15:04
      BĘDĘ DLA WAS KABLOWAŁA DALEJ...
      MIMO ,ŻE MNIE NIE WOLNO TO I TAK DONIOSĘ ( JAK ZWYKLE ZRESZTĄ)
      KTO ZA JAKIM IP SIĘ CHOWA.
      I JAKIE INNE NICKI SOBIE OBIERA.

KRYTYKĄ I SKONFLIKTOWANIEM WIĘKSZOŚCI CZATU SIĘ NIE PRZEJMUJĘ.

(KAŻDY MOŻE ZAJĄĆ WOLNE NICKI,NIEPRAWDAŻ?)
      • Gość: kamila77 Re: Podziękowania dla Iskierki IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 15:37
        ASYSTENT napisał(a):

> BĘDĘ DLA WAS KABLOWAŁA DALEJ...
        > MIMO ,ŻE MNIE NIE WOLNO TO I TAK DONIOSĘ ( JAK ZWYKLE ZRESZTĄ)
        > KTO ZA JAKIM IP SIĘ CHOWA.
        > I JAKIE INNE NICKI SOBIE OBIERA.
        >
        > KRYTYKĄ I SKONFLIKTOWANIEM WIĘKSZOŚCI CZATU SIĘ NIE PRZEJMUJĘ.
        >
        > (KAŻDY MOŻE ZAJĄĆ WOLNE NICKI,NIEPRAWDAŻ?)

Żałosne, naprawdę żałosne.
    • Gość: agniicha Re: Podziękowania dla Iskierki IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 15:59
      Oto i cały paradoks anonimowości na czacie - możesz kraśc ale nie można za to
      ścigać.
      Z całego serca współczuje osobom, których nie stać na posiadanie własnej
      osobowości. Cóż to musi być za nieszczęście tak miotać się pomiędzy strojami
      karnawałowymi...
      • rena_gd Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 18:30
        Gość portalu: agniicha napisał(a):

> Oto i cały paradoks anonimowości na czacie - możesz kraśc ale nie można za to
        > ścigać.
        > Z całego serca współczuje osobom, których nie stać na posiadanie własnej
        > osobowości. Cóż to musi być za nieszczęście tak miotać się pomiędzy strojami
        > karnawałowymi...

karnawał się skończy i bale maskowe może też..... trzeba być dobrej myśli;))
        ale jak tu nie tępić takich, którzy nawet na forum nie potrafią wystąpić we
        własnej skórze;)
    • Gość: k2.co.ma.wszystko. Re: Podziękowania dla Iskierki IP: *.atol.com.pl 12.02.03, 17:22
      mili panstwo mniej cukru ,jak tak dalej pojdzie grozi cukrzyca:)))))))
      • kleszczo Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 18:46
        Kochani - nie mam pojecia o co chodzi, ale z wpisow wnioskuje, ze chodzi o
        zmienianie nickow. Mam racje? Jezeli tak to ja tez jestem przeciw ... tylko
        przeciw czemu? Przeciw zmienianiu nickow. Tak - temu jestem przeciwny!

To pozdrawiam ... tych walczacych i tych zmienajacych ... i tych, ktorzy tak
        jak ja nie wiedzia o co chodzi:)

Kleszczo
        • runek Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 23:12
          ja czasem jestem runek a czesme runek# ;)
      • _mea_ Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 22:44
        K2, z calym szacunkiem, ale nudzisz juz okropnie sprowadzaniem wszystkiego do,
        nazwijmy to, politykerstwa.... Dales dowod na to, ze zamulic sie mozna nie
        tylko cukrem.... Trzymaj dalej wszystko w miejscu o najwiekszej pojemnosci
        ( "K2, co ma wszystko w ..."), ale co zrobisz, kiedy peknie... nigdy nie wiesz,
        kiedy przyjdzie czas na Ciebie.
        Natalia
        • robercik_ Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 23:42
          mea poprosze o kilka lekcji tak slicznie piszesz o tym ... hmm ja bym to chyba
          bardziej bezposrednio ujal, hihihi prosze nie badz taka, tylko kilka lekcji :))
        • robercik_ Re: Podziękowania dla Iskierki 12.02.03, 23:47
          jesli moge wyrazić swoje zdanie dotyczace nickow,

1. popelnie zbrodnie na robeercie bo mam podobny nick
          2. popelnie zbrodnie na kazdym robercie jaki wejdzie na ten czat
          3. jestem szalenczo zakochany w swoim nicku
          4. jestem szalenczo zazdrosny o swoje nicki
          5. nie oddam ich nikomu

o co ta sprzeczka? o to ze ona ma iskierka.gd, no coz widac ma kropeczke :-)
          a jesli nie umie sie zachowac to kicka mozna zawsze dac, aha jeszcze jedno i
          chyba najwazniejsze, iskierka_gd jest tak znana osoba na tym czacie ze naprawde
          ciezko sie pomylic,
          pozdrawiam
          • kamila77 Re: Podziękowania dla Iskierki - gwoli wyjaśnienia 13.02.03, 08:31
            Tym, którzy nie wiedzą o co chodzi - wyjaśniam.
            Rzecz nie jest abolutnie w tym, że jakaś tajemnicza, anonimowa "ona" zalogowała
            się jako "iskierka.gd". Był tu bowiem ktoś (płci brzydkiej), kto od jakiegoś
            czasu urządzał sobie przednią zabawę polegającą na "klonowaniu" innych osób.A
            to kropeczka w środku, a to łyżwa z przodu czy z tyłu. Wchodził też pod
            tymczasowymi nickami i zachowywał się wtedy w wyjątkowo chamski i wulgarny
            sposób. Przeszedł sam siebie, kiedy wypisywał obrzydliwe, antysemickie teksty.
            I za to właśnie - o ile się nie mylę - został zbanowany. Niech mu onet lekki
            będzie.
            • orissa Re: Podziękowania dla Iskierki - gwoli wyjaśnienia 13.02.03, 09:31
              kamila77 napisała:

> Wchodził też pod
              > tymczasowymi nickami i zachowywał się wtedy w wyjątkowo chamski i wulgarny
              > sposób. Przeszedł sam siebie, kiedy wypisywał obrzydliwe, antysemickie
              teksty.
              > I za to właśnie - o ile się nie mylę - został zbanowany. Niech mu onet lekki
              > będzie.

Tak, wlasnie za swoje wyjatkowo odbiegajace od minimum kultury zachowania
              osoba ta zostala zbanowana. I tak bedzie za kazdym razem gdy bedzie dawac ku
              temu powody.
            • asy.stent Re gwoli wyjaśnienia...co by inni ocenić mogli... 13.02.03, 09:35
              Uwielbiam się przebierać ,nicków mam różnych kilkadziesiąt....
              Natomiast ''klony''były użyte może dwa razy,nawet celowo.

Ale miało być gwoli...
              Opowiedziany dowcip brzmiał;

''Czy macie coś przeciw żydom?
              Nie?
              Ja mam.
              Cyklon B.''

Oceńcie go sami.

W/g mnie,
              Rzeczywiście,jest stary i głupi.Może niektórym się nie podobać.
              Można lubić inny rodzaj humoru,np.Rolanda Topora?
              Albo o sexie? Nie ,tylko nie o tym!

Czy może być powodem banowania?

Czy jest gorszy od inwektyw w stylu ,tu cytuję;
              ''stara raszplo''?
              ''ruro''

Czy były tam życzenia ''o zdychaniu '' nie lubianej operatorki?

Kiedyś nawet broniłem wpisami na forum ,tę mocno kontrowersyjną
              operatorkę,wszystkim ''obrzucaną'',było mi po prostu jej żal.

Niestety ,zdanie muszę zmienić.
              Muszę usprawiedliwić tych ''narwanych''(choć wulgaryzmów nie)
              bo oni nie mieli innych możliwości zaprotestowania przeciwko
              samowoli operatorki.
              Jak mieli udowodnić bezpodstawne bany,kicki?
              Zapis ,jak wiadomo jest tylko jednokierunkowy.
              Jak mieli protestować przeciw ujawnianiu ich''przebieranek''
              na forum? (vide wpis ''agni me'' o praktykach tej operatorki)

P.S.
              Odnoszę się tylko do tematu.
              Podszczypywanie i poszczekiwanie sfory ,olewam.
              • orissa Re: Re gwoli wyjaśnienia...co by inni ocenić mogl 13.02.03, 10:04
                asy.stent napisał:

> Natomiast ''klony''były użyte może dwa razy,nawet celowo.

fuj

> Opowiedziany dowcip brzmiał;

Ciekawe, teraz to dowcip, tak? No prosze jak to ludzie szybko zdanie zmieniaja
                co do swoich wlasnych slow. Jednak te slowa nie sa takie same jak na zapisie.

> Jak mieli udowodnić bezpodstawne bany,kicki?
                > Zapis ,jak wiadomo jest tylko jednokierunkowy.

Bzdura kompletna.
                Zrzut ekranu moze zrobic kazdy, zapisac i wyslac do dj' a mailem, o czym dj
                sam informowal na tym forum. Kazdy kto zwrocil sie z pytaniem w jaki sposob to
                zrobic otrzymal wyczerpujace informacje.
                Ponadto, przy wejsciu na czat widnieje informacja od administratora - cyt.
                "Wszelkie uwagi i sugestie dotyczace uprawnien operatorow prosimy kierowac
                mailem na adres: dj@gazeta.pl "
                Rowniez o tym dj informowal na forum, lecz wygodniej jest kogos oczerniac na
                forum i na czacie, bo tu nie trzeba przedstawiac dowodow na swoje wyssane z
                palca teorie.
              • cwi Re: Re gwoli wyjaśnienia...co by inni ocenić mogl 13.02.03, 10:20
                To jest oszalamiajace.
                Jak mozna przyrownywac "dowcip" na temat smierci kilku milionow dziec,
                rodzicow, starcow, kobiet... zagazowanych w ciagu 3 lat, do jakis dowcipow o
                seksie... Zupelnie niesamowite. Rozbrajajace, a moze tez sobie posmiac z
                tonącego x. J. Popieluszki, z oficerow rozstrzelanych w Katyniu, czy z dzieci
                wykorzystywanych na wojnie...
                Nie wierze, zeby srednio rozgarniety czlowiek nie widzial fundamentalnej
                roznicy. A co dopiero wcale nie glupi asystent.

Cwi
                • ireo Re: Re gwoli wyjaśnienia... itd. 13.02.03, 11:10
                  Cwi, owszem, niedobre to zjawisko (opowiadania 'dowcipów' opartych na
                  cierpieniu i smierci), chociaż widziałbym to raczej jako próby oswajania tych,
                  zdecydowanie nieprzyjemnych, zjawisk (na jakiś taki meksykański sposób), i
                  nawet kiedyś wypowiedziałem się niepotępiająco w sprawie pewnego wątpliwego
                  kawału o Stirlitzu, chociaż sam go nie opowiadam.

Ale chciałem o czym innym, bo ze swojego miejsca nawet przyczyn sporów nie
                  widzę, mogę tylko podziękować iskierce za utworzenie/zainspirowanie kilku
                  nowych wątków, do których się można bez ładu, składu i poza tematem dopisać. No
                  właśnie, ale ja cały czas chciałem o czym innym...:-)

Otóż zastanawia mnie taki fenomen, że ktoś napisze coś głupiego, i zaraz po
                  reakcji niektórych może się doskonale zorientować, że było to coś nie dość, że
                  bez sensu (bo to akurat nie jest żaden zarzut - na ogół mówi się i pisze bez
                  sensu; twierdzę to o większości gatunku ludzkiego, siebie nie wyłączając), ale
                  przede wszystkim obraźliwe, niegrzeczne, poniżające, wulgarne itp. (n.b. takiej
                  ocenie podlegają także wypowiedzi nie mające wcale takich intencji, ale to
                  osobna sprawa)...

Więc - nachrzanił i widzi, że nachrzanił. Lecz cóż czyni dalej? Czy rzuca
                  nieśmiałe, ale słyszalne 'przepraszam' i znika na jakiś czas? Czy może chociaż
                  odrobinę się wycofuje? Ależ bynajmniej. Powiększa gafę do rozmiarów
                  kosmicznych, trąbiąc o niej na prawo i lewo i gorączkowo dorabiając ideologię
                  dzierganą coraz bardziej widocznym wysiłkiem. Zamiast się przynajmniej zamknąć
                  i nie pogarszać swego położenia. Doprawdy, osobliwe.

Co zaś do wspomnianej przez Ciebie mądrości, to inteligencja a mądrość są
                  dwiema zupełnie, ale to zupełnie różnymi cechami. Nieraz można to w sieci
                  doskonale zaobserwować, chociaż ten, kto je ze sobą myli, nie zaobserwuje...

z forumowym pozdrowieniem
                  i.
                  • asy.stent Re: Re gwoli wyjaśnienia... dla ireo... 13.02.03, 11:22
                    Dla ireo

Doprawdy nie o wszystkim napisałem i naprawdę nie napiszę.
                    Nawet Ciebie(mimo ,iż nie przepadam)nie chciałem poruszać,ale...

Jeszcze nie widziałem ani jednego Twego posta
                    a juz o Panu doktorze ze Skierniewic otrzymałem pełne info.
                    Kim jest.Ile on pomógł.Komu.
                    Czy o nie pytałem? A po co ?

Jednego szkoda.
                    Specjalizacja!
                    Gdyby to była psychiatria.....

Mimo wzajemnych .....hmm animozji
                    pozdrawiam.
                    • orissa Re: Do Ireo 13.02.03, 11:53
                      asy.stent napisał:

> Jeszcze nie widziałem ani jednego Twego posta
                      > a juz o Panu doktorze ze Skierniewic otrzymałem pełne info.

Ireo, ja tak z czystej ciekawosci, czy to chodzi o Ciebie? A jesli tak, to
                      kiedy sie do Skierniewic przeprowadziles?:))) Czy w zwiazku z tym kartki na
                      swieta nie dojda pod adres pod ktory kiedys tam doszla jakas?

> Kim jest.Ile on pomógł.Komu.

O, tu to wiem ze chodzi o Ciebie, Ireo :))))
                      Ireo pomogl mi ( i chyba nie tylko mi ) i wcale sie tego nie wstydze. Powiem
                      wiecej, za to ze pomogl mi i mojej rodzinie w pewnym ciezkim momencie bede mu
                      dozgonnie wdzieczna i bede miala dla Ireo szacunek, bez wzgledu na to, co Ireo
                      o mnie mysli.
                      I niech caly swiat o tym wie.
                    • Gość: ireo_i_kropki... wracaj do siebie asys. IP: 212.244.167.* 13.02.03, 14:22
                      A kto Cię, Młody Człowieku, pyta, czy Ty nie przepadasz za ireo, czy może za
                      kaszanką? I kogo to obchodzi?
                      Twój sposób lansu za pomocą mojego nicka i wpisu jest tak samo skuteczny, jak
                      inne Twoje sposoby lansu. Ale mniejsza z tym, na zdrowie.
                      W każdym razie, nie zauważyłem dotąd, żebym miał z Tobą cokolwiek 'wzajemnego'.
                      Ponieważ zdaje się, że jednak niewiele już zostało z tego, o czym rzekomo
                      miałeś nie pisać (i to raczej głównie z dziedziny fikcji, nie faktów), to już
                      chyba czas, żebyś się udał do tych Twoich Skierniewic czy innego Grójca i nie
                      zawracał mi głowy swoimi rewelacjami.
                      Można by powiedzieć, że z powodu swojego stanu nie nadajesz się do tego, żeby
                      od Ciebie czegoś wymagać, ale nie uważam, żeby brak wymagań jakoś szczególnie
                      Cię dotąd rozwinął, zacznij więc może w końcu wymagać czegoś od siebie, a nie
                      tylko od innych.
                      Jeśli zaś rzeczywiście uważasz, że potrzebujesz pomocy psychiatry, to znam
                      kilku bardzo dobrych i chętnie Ci polecę - adres znany...
                      Dobranoc.

[mądry wie co mówi
                      głupi mówi co wie]
                      • orissa Re: wracaj do siebie asys. 13.02.03, 14:46
                        Gość portalu: ireo_i_kropki... napisał(a):

> A kto Cię, Młody Człowieku, pyta, czy Ty nie przepadasz za ireo, czy może za
                        > kaszanką? I kogo to obchodzi?
                        > Twój sposób lansu za pomocą mojego nicka i wpisu jest tak samo skuteczny,
                        jak
                        > inne Twoje sposoby lansu. Ale mniejsza z tym, na zdrowie.
                        > W każdym razie, nie zauważyłem dotąd, żebym miał z Tobą
                        cokolwiek 'wzajemnego'.
                        >
                        > Ponieważ zdaje się, że jednak niewiele już zostało z tego, o czym rzekomo
                        > miałeś nie pisać (i to raczej głównie z dziedziny fikcji, nie faktów), to
                        już
                        > chyba czas, żebyś się udał do tych Twoich Skierniewic czy innego Grójca i
                        nie
                        > zawracał mi głowy swoimi rewelacjami.
                        > Można by powiedzieć, że z powodu swojego stanu nie nadajesz się do tego,
                        żeby
                        > od Ciebie czegoś wymagać, ale nie uważam, żeby brak wymagań jakoś
                        szczególnie
                        > Cię dotąd rozwinął, zacznij więc może w końcu wymagać czegoś od siebie, a
                        nie
                        > tylko od innych.
                        > Jeśli zaś rzeczywiście uważasz, że potrzebujesz pomocy psychiatry, to znam
                        > kilku bardzo dobrych i chętnie Ci polecę - adres znany...
                        > Dobranoc.
                        >
                        >
                        >
                        >
                        > [mądry wie co mówi
                        > głupi mówi co wie]

Ot co :)
                        A ostatnie dwie linijki w niejednej sytuacji sie sprawdzaja.
                  • cwi Re: Re gwoli wyjaśnienia... itd. 13.02.03, 12:06
                    Tak, Ireo. To ważny wątek.
                    Też to mnie zastanawia.
                    Już kiedyś mówiłem, że mało się znamy... :))))
                    Pozdrawiam,

Cwi
                • asy.stent Re: Re gwoli wyjaśnienia...co by inni ocenić mogli 13.02.03, 11:10
                  cwi napisał:

> To jest oszalamiajace.
                  > Jak mozna przyrownywac "dowcip" na temat smierci kilku milionow dziec,
                  > rodzicow, starcow, kobiet... zagazowanych w ciagu 3 lat, do jakis dowcipow o
                  > seksie... Zupelnie niesamowite. Rozbrajajace, a moze tez sobie posmiac z
                  > tonącego x. J. Popieluszki, z oficerow rozstrzelanych w Katyniu, czy z dzieci
                  > wykorzystywanych na wojnie...
                  > Nie wierze, zeby srednio rozgarniety czlowiek nie widzial fundamentalnej
                  > roznicy. A co dopiero wcale nie glupi asystent.
                  >
                  > Cwi
                  >
                  >Zabrakło ;
                  wojen napoleońskich
                  wojny Północ-Południe
                  wojny I światowej(gaz!)
                  wojny w Korei
                  wojny w Wietnamie
                  wojny czeczeńskiej

i wielu,wielu innych....

średnio inteligentny może zapomnieć.

A może woli opowiadać głupie dowcipy(przychodzi tu w celach rozrywkowych)
                  lub neutralne tematy?
                  Porażony(porażający? hahaha)inteligencją, zapewne woli obgadywać
                  ''przyjacółki'' o wielkich stopach?
                  Pytanie ,czy to ładnie?

Nie można lubić wszystkich.Ja nawet tego nie usiłuję robić.

• ireo Re: Re ... 13.02.03, 11:11
                    - no właśnie.
                    :-))
                  • calindra Re: Re gwoli wyjaśnienia...co by inni ocenić mogl 20.02.03, 13:12
                    asy.stent napisał:

> Porażony(porażający? hahaha)inteligencją, zapewne woli obgadywać
                    > ''przyjacółki'' o wielkich stopach?
                    > Pytanie ,czy to ładnie?
                    >
                    >
                    > boszszsz, znowu gadał o moich stopach?? i o mła tysz? czyli dzień jak co
                    dzien... :))

ps. a swoja drogą... czy rozmiar 39 to aż takie duże te stopy? mię zawsze wsie
                    mówili, ze ja je ładne mam, no...i co ja mam w końcu myślec? ;))
                    >
                    >
                    >
                    • Gość: zaba Re: Re gwoli wyjaśnienia...co by inni ocenić mogl IP: *.e / 10.0.0.* 20.02.03, 13:36
                      ja tam podejrzewam, ze one sa jak u yetiego w komiksie "skad sie bierze woda
                      sodowa". sa wieksze od ciebie, ale dzieki temu mozesz ich uzywac jako nart na sniegu,
                      albo na wodzie:)
                      • calca terefere zaba! 20.02.03, 13:45
                        ropuch, ty dowcipasie ty! :)
                        a sandałków mam bez liku na koturnie, i będe moje Yetowskie stopy pokazywac,
                        jak sie tylko termometr w górę wyciągnie :PPPPP
                        • Gość: zaba Re: terefere zaba! IP: *.e / 10.0.0.* 20.02.03, 15:09
                          wiec bedzie kontynuacja ksiazki "czarne stopy":)
                          p.s.
                          uuueeeee, tylko stopy bedziesz pokazywala? ja chce wiecej!:)
                          • calca Re: terefere zaba! 20.02.03, 16:46
                            ropuch, ja ci pokaże ciemną (brudną) stronę mojego charakteru, chcesz? :)
                            • Gość: zaba Re: terefere zaba! IP: *.e / 10.0.0.* 20.02.03, 17:27
                              juz pokazalas:)
              • banan781 Re: Re gwoli wyjaśnienia...co by inni ocenić mogl 13.02.03, 15:44
                nic dodać, nic ująć..no comment
    • Gość: smok_telesfor Podziękowania dla Iskierki IP: 62.65.141.* 13.02.03, 10:14
      Dziekujemy Ci iskierko, ze tak ladnie spelniasz swoja role w INNYCH pokojach i
      prosimy, abys to robila z jeszcze wieksza gorliwoscia!
      A my w 30+ sobie jakos sami damy rade, wogole sie nami nie przejmuj.
      Siedz sobie na ogolnym, tam jest przeciez tyyyyle roboty, ciagle zmieniaja niki
      i trzeba reszcie wyjasniac kto jest kto.

smok

ps. niech zyje nam iskra sto lat!
      • orissa Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 10:23
        Gość portalu: smok_telesfor napisał(a):

> ps. niech zyje nam iskra sto lat!

A Tobie smoku wiecznosci :)))))
        • rabarbarian Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 12:25
          ...sie pewnie przyczepie (przyczepie) ale chcialem przypomniec
          autorowi jedego z postow w watku tym wpisany, ze kwitowal
          obrazliwie i z pogarda pojawienie sie na moment osoby o nicku gey_wawa,
          jakze wyrozumialym okresleniem �ciota�.
          No to jak jest? Konsekwentnie stoimy na strazy dobrego smaku i
          przyzwoitosci czy wybiorczo?

pozdrawiam:)

• Gość: wkamil Re: Podziękowania dla Iskierki IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 12:35
            No basiu, obrazliwie i z pogarda? Przeciez to bardzo dowcipne bylo ;))))
            • rabarbarian Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 12:46
              ...tajest, az sie splakalem:) no ale bacznosc! czepiam sie przecie, nie?:)

• cwi Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 16:33
                Tak było. Chciałem tym samym usunąc go jak najszybciej z pokoju. Poskutkowało.
                Osoba przychodząca pod nickiem "gay_wawa" jest osobą, która samym swoim nickiem
                składa de facto propozycję. Od tego sa inne pokoje. Nikt nie mógł być pewny czy
                wówczas nie było np. osób nieletnich w pokoju. Takie natręctwo powinno być
                ścigane, aczkolwiek w warunkach internetu jest bezkarne. Mógł przyjść jako
                Maciek, Jurek, Heniu... nie byłoby sprawy.

Cwi
                • rabarbarian Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 18:43
                  cwi napisał:

> Tak było. Chciałem tym samym usunąc go jak najszybciej z pokoju. Poskutkowało.
                  > Osoba przychodząca pod nickiem "gay_wawa" jest osobą, która samym swoim
                  nickiem składa de facto propozycję. Od tego sa inne pokoje.
                  ...cwi, kurcze, nie wiem jak inni ale ja nie odebralem pojawienia sie tego
                  nicka, jako propozycje. Nie wiem, moze tylko ja tak mam?:)
                  Nikt nie mógł być pewny czy wówczas nie było np. osób nieletnich w pokoju.
                  ...podzielam troske o spokoj nieletnich, to wszak przyszlosc nasza.
                  Takie natręctwo powinno być ścigane, aczkolwiek w warunkach internetu jest
                  bezkarne.
                  ...to bylo natretne? moim zdaniem konkretne, a nie natretne. Nie chcesz, nie
                  rozmawiasz z kims o takim niku. A ignor tak chetnie stosowany?
                  Mógł przyjść jako Maciek, Jurek, Heniu... nie byłoby sprawy.
                  ...tu sie nie zgodze, ale...:)

pozdrawiam:)
                • Gość: fonf Re: Podziękowania dla Iskierki IP: *.elartnet.pl 13.02.03, 18:45
                  cwi napisał:

nickiem
                  >
                  > składa de facto propozycję. Od tego sa inne pokoje. Nikt nie mógł być pewny
                  czy
                  >
                  > wówczas nie było np. osób nieletnich w pokoju. Takie natręctwo powinno być
                  > ścigane, aczkolwiek w warunkach internetu jest bezkarne. Mógł przyjść jako
                  > Maciek, Jurek, Heniu... nie byłoby sprawy.
                  >
                  > Cwi
                  >

[The American Heritage® Dictionary of the English Language: Fourth Edition.
                  2000]

Gay, John
                  DATES: 1685–1732
                  English writer known especially for his play The Beggar's Opera (1728).

Gay
                  ADJECTIVE: Showing or characterized by cheerfulness and lighthearted
                  excitement; merry. Bright or lively, especially in color: a gay, sunny room.
                  ETYMOLOGY: Middle English gai, lighthearted, brightly colored, from Old French,
                  possibly of Germanic origin.

;)
                  pozdrawiam, ff

• senne_marzenie Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 20:11
                  cwi napisał:

> Tak było. Chciałem tym samym usunąc go jak najszybciej z pokoju.
                  Poskutkowało.
                  nickiem składa de facto propozycję. Od tego sa inne pokoje.

ech, to jest zakaz wstepu na czat dla gay'ow z wwy? :-) a ona_sex tez tej
                  czatowej selekcji nie przejdzie?
                  swego czasu ja tez uzywalam podobnego nicka i ciesze sie, ze jednak sa osoby,
                  ktore nie oceniaja tak powierzchownie...

Nikt nie mógł być pewny czy
                  >
                  > wówczas nie było np. osób nieletnich w pokoju. Takie natręctwo powinno być
                  > ścigane, aczkolwiek w warunkach internetu jest bezkarne.

jakie natrectwo? nick to natrectwo? czy moze ten ktos zaczepial jakies
                  bezbronne osoby? :-)) a co z takimi co pytaja o kolor bielizny np? natrectwo
                  hetero jest dozwolone?

Mógł przyjść jako
                  > Maciek, Jurek, Heniu... nie byłoby sprawy.
                  >

czyli nie tolerujemy tylko tych co sie ujawniaja? ciekawe podejscie...
                  ujawniony gay_wwa nie jest do zaaceptowania, a Henio co sie ukrywa i podrywa
                  (nagabuje....) tylko na priv np. juz nie? :-)
                  • pwrzes Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 23:07
                    Henio, wyjdz z zarosli, nie ukrywaj sie jak Pani prosi ;-)

Mors
                    PS. Naprawde tu bywa jakis Henio ?:-)
                    • Gość: wkamil Re: Podziękowania dla Iskierki IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 07:48
                      Morso, masz ochote powspinac sie na skalki z Heniem? ;)
                • calindra Re: Podziękowania dla Iskierki 21.02.03, 09:29
                  no tak, to była ewidentna szoking propozyszyn...
                  a reakcja kurturarnego Pana: " o, ciota jakaś przyszła" to abstrakszyn normal
                  chyba, nie?
                  boszszszsz...

ps: i jeszcze zaraz potem przyszła "ciasna cipa", ślyczny nick, który sprawił,
                  że miarka sie przebrała.

..eech.
    • senne_marzenie moje 3 grosze... 13.02.03, 13:52
      no coz... nie chcialam sie wypowiadac na ten temat, ale chyba jednak to zrobie.
      na poczatku zaznacze, ze uwazam zabawe z klonowaniem nickow za godna
      pozalowania, jednak...

po pierwsze z moich obserwacji wynika, ze konsekwencje wzgledem osob, ktore to
      robia sa wyciagane dopiero kiedy klonuja jednego z operatorow - no wiadomo, nie
      ma rownosci praw, to tak samo jak w prawdziwym zyciu, rzucenie zgnilym jajkiem
      w premiera jest wielkim narodowym skandalem, a rzucajacy jest pociagany do
      odpowiedzialnosci przed sadem i rozpisuja sie o tym gazety, rzucenie jajkiem w
      osobe niepubliczna jest najwyzej tematem plotek dla waskiej grupy ludzi...
      analogia moim zdaniem oczywista.

wspominalam juz na forum o sytuacji jaka miala miejsce kilka dni temu kiedy
      ktos wszedl na nicku "senna_marzenie#" i operator poinformowal mnie, ze ktos
      taki nie moze byc z czatu usuniety. OK. skoro takie sa zasady najwyzej moge
      powiedziec, ze sie mi one nie podobaja. dziwne tylko, ze kiedy 10 minut pozniej
      prawdopodobnie ta sama osoba weszla na tymczasowym nicku identycznym z
      zarezerwowanym nickiem operatora "opuscila" czat w trybie natychmiastowym...
      sama, czy moze z czyjas pomoca?...

po trzecie nie ma co porownywac zmieniania nicka na "iskierka.gd" i tego co
      robil wspomniany juz wczesniej watch (i wiele innych osob) bawiac sie w zmiany
      nickow (zreszta, ktoz z nas tego nie robi?) i zakladajac rozne maski, ale nadal
      bedac soba, nawet jesli ciut bardziej anonimowo, to z pewnoscia nie majac na
      celu udawania nikogo innego. oczywscie, ze mozna zajmowac wolne nicki, ale to
      chyba cos w rodzaju plagiatu :-)

po czwarte o sytuacji z antysemickimi dowcipami. rozne ludzie maja poglady i
      poczucie humoru... nie widzialam sytuacji jaka miala miejsce wczoraj i nie wiem
      jaka byla tresc tych dowciow, jezeli jednak byla taka jak zacytowany tu, to
      zbanowanie z tego powodu uwazam za lekka przesade, jak komus tego rodzaju humor
      nie odpowiada, to moze dac ignora i nie czytac. nie przesadzajmy z okresleniem,
      ze byly to "obrzydliwe antysemickie teksty", byly to najwyzej niesmaczne
      dowcipy, ktore jak wiadomo niektore osoby smiesza, a inne nie... nie chce
      trywializowac, ale dowcipy o blondynkach tez moga ranic czyjes uczucia. mi sie
      tez wiele tekstow nie podoba i czuje sie z ich powodu urazona, ale nie uwazam,
      zeby to byl powod do banowania. niech zyje poprawnosc polityczna i cenzura :-(

po piate co do osalwionych IP. nie koniecznie trzeba byc operatorem zeby
      sprawdzic te informacje (przynajmniej w pewnym zakresie). IP sa przeciez
      widoczne w naglowkach maili chociazby... sa tez w sieci
      strony "rozszyfrowujace" te tajemnicze cyferki. ale oczywscie, zgadzam sie jak
      najbardziej, ze IP wcale nie jest konieczne do rozpoznania kogos, kogo sie
      dobrze zna ze stylu pisania.

pozdrawiam wszystkich, s_m :-)
      • cwi Re: moje 3 grosze... 13.02.03, 14:17
        Sądziłem, że jesteś w stanie, droga SM,
        wyczuć tę chyba niezbyt subtelną różnicę
        pomiędzy dowcipami o blondynkach a "dowcipami"
        o komorach gazowych.

Cwi
        • Gość: kamila77 Re: moje 3 grosze... IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 14:27
          To "sprawa smaku"...
        • senne_marzenie Re: moje 3 grosze... 13.02.03, 14:29
          oczywscie, ze jestem, co nie zmiania faktu, ze na czacie i jedne i drugie
          traktuje ignorem i nie uwazam za powod do banowania. granice miedzy tym co
          wolno pisac, a czego nie sa bardzo cienkie... kazdy sam powinien decydowac co
          chce czytac a czego nie. to troche tak jak z gazetami -
          "rzeczpospolita", "gazeta wyborcza", "nie" i "nasza polska" - roznice sa
          ewidentne, a drukuje sie wszystkie, bo kazdy chce czytac co innego... chociaz
          mozna sie zgadzac lub nie z puktem widzenia prezentowanym w nich, to
          akceptujemy to, ze leza w kiosku obok gazety, ktora my wybieramy i inne...
        • cwi Re: moje 3 grosze... 13.02.03, 14:32
          ... i wiesz, SM ... tu na prawde nie ma nic do rzeczy jakakolwiek "poprawnosc
          polityczna". Na prawde sądzę, że jesteś w stanie to rozróżnić.

Cwi
          • senne_marzenie Re: moje 3 grosze... 13.02.03, 14:46
            cwi, ja nie widzialam tej sytuacji, nie czytalam tego co ten ktos pisal, wiec
            nie bede sie wypowiadac i teoretyzowac na ten temat. to co napisalam bylo
            jedynie na podstawie dowcipu cytowanego w tym watku. powtarzam, ze moim zdaniem
            taki tekst nie jest powodem do banowania, a jakie slowa padly oprocz tego nie
            wiem.
          • pwrzes Re: moj grosik ale jakze cenny 13.02.03, 14:56
            W osobistym i egoistycznie pojetym interesie za gorsze i calkowicie nie na
            miejscu dowcipy uwazam te o blondynkach, o!

Mors
            "Na potwierdzenie tych slow Silacz walnie piescia w stol."
            PS senne, coz ja tam toleruje Mors# dopoki nie zaczyna bluzgac etc, jak juz
            musi niech siedzi. Nie pozostaje nic innego tylko jak logowac sie.
          • Gość: smok_telesfor Re: moje 3 grosze... IP: 62.65.141.* 13.02.03, 15:31
            cwi = autorytet moralny?

smok

ps. powal jeszcze glowka w mur, wyjdzie cwi na zdrowie
          • maja_m Re: moje 3 grosze... 13.02.03, 15:59
            to je proszę o spis, jakie jeszcze dowcipy są niepoprawne politycznie? Wąchock
            przejdzie??? ;-))))))
      • orissa Re: Do senne_marzenie 13.02.03, 14:27
        senne_marzenie napisała:

>> wspominalam juz na forum o sytuacji jaka miala miejsce kilka dni temu kiedy
        > ktos wszedl na nicku "senna_marzenie#" i operator poinformowal mnie, ze ktos
        > taki nie moze byc z czatu usuniety. OK. skoro takie sa zasady najwyzej moge
        > powiedziec, ze sie mi one nie podobaja.

Nie bylam akurat przy tym ale z tego co mi wiadomo, za samo sklonowanie nicka
        nie wyprasza sie nikogo z czatu, chyba ze osoba kryjaca sie pod takim nickiem
        np. wulgarnie zachowuje sie.

> dziwne tylko, ze kiedy 10 minut pozniej
        > prawdopodobnie ta sama osoba weszla na tymczasowym nicku identycznym z
        > zarezerwowanym nickiem operatora "opuscila" czat w trybie natychmiastowym...
        > sama, czy moze z czyjas pomoca?...

Nie wiem czemu sluza takie spekulacje, gdybac moznaby na kazdym kroku.

> po trzecie nie ma co porownywac zmieniania nicka na "iskierka.gd" i tego co
        > robil wspomniany juz wczesniej watch (i wiele innych osob) bawiac sie w
        zmiany
        > nickow

To nie bylo tego rodzaju porownanie, tylko proba uswiadomienia niektorym, ze
        nie trzeba wielkiego wysilku i uprawnien operatora aby zauwazyc, gdy ktos
        zmienil nicka. Sama niedawno mowilas, ze po samym sposobie pisania, pewnym
        stylu mozna z latwoscia to zrobic.

>oczywscie, ze mozna zajmowac wolne nicki, ale to
        > chyba cos w rodzaju plagiatu :-)

Fakt, tak to moze wygladac. Rownie dobrze moze to byc objawem zaburzen wlasnej
        tozsamosci ;)

> po czwarte o sytuacji z antysemickimi dowcipami. rozne ludzie maja poglady i
        > poczucie humoru... nie widzialam sytuacji jaka miala miejsce wczoraj i nie
        wiem jaka byla tresc tych dowcipow.

No wlasnie, widzialo to zaledwie kilka osob.

> jezeli jednak byla taka jak zacytowany tu, to
        > zbanowanie z tego powodu uwazam za lekka przesade,

"jezeli". To, ze autor okreslil to jako "dowcip" uwazam za marna obrone, gdyby
        przedstawil wszystko co pisal w calosci, to inaczej by to wygladalo. Niestety
        nie zrobil tego, bo wtedy wyszloby przyslowiowe "szydlo z worka".

Pozdrawiam :)
        Ela
        • senne_marzenie Re: Do orissy 13.02.03, 14:54

orissa napisała:

nickiem operatora "opuscila" czat w trybie natychmiastowym.
          > ..
          > > sama, czy moze z czyjas pomoca?...
          >
          > Nie wiem czemu sluza takie spekulacje, gdybac moznaby na kazdym kroku.

OK. przyznaje sie do spekulacji.. ale niestety wygladalo to dosc podejrzanie, a
          nie mam mozliwosci sprawdzenia jak bylo naprawde.

> wiem jaka byla tresc tych dowcipow.
          >
          > No wlasnie, widzialo to zaledwie kilka osob.

dlatego tez zaznaczalam, ze oceniam to tylko na podstawie tego co przeczytalam
          na forum.
        • bzibziunia Re: Do senne_marzenie..i Pani iskierki 13.02.03, 15:07
          Najpierw wyrażę swoje głębokie uznanie dla sennego_marzenia chylę głowę przed
          Twoim wpisem:-)))

Pani iskro ..co do Pani umiejętności "rozpoznawania" osób po ich stylu
          wypowiedzi i pisania powiem tylko tyle ...Pani upartość w utożsamianiu mnie z
          moją koleżanką,(która kiedyś była tu bardzo częstym gościem)doprowadziła do
          absurdalnej sytuacji, która w rezultacie spowodowała szereg
          komplikacji.....otóż wspomniana koleżanka faktycznie przesiadywała na czacie
          długimi godzinami jej namiary były widoczne dla opki, faktycznie miała
          charakterystyczny styl gadania na czacie..i oto nagle ona znika (długi pobyt w
          szpitalu) i ja zasiadam przed jej kompem(dzisiaj też siedzę na jej miejscu) i
          co się dzieje...nagle wszyscy wchodzą mi na priv i zwracają się do mnie jej
          nickiem..parodia...na moje usilne tłumaczenia, że ja to nie ona...pewna osoba
          odpowiedziała wprost jak to nie iskierka tam wie..na ogólnym zwróciła się Pani
          do mnie jej nickiem...cały absurd polegał na tym, że mąż koleżanki też był
          uświadamiany(był obecny w tym momencie na czacie), że ja to jego żona...to było
          beznajdziejnie głupie..całe to zamieszanie doprowadziło do tego, że ani ja ani
          wsponiana koleżanka nie przychodzimy na czat....
          co do głupich i faktycznie beznadziejnych dowcipów ..to fakt..ale nie bądźmy
          bardziej bez grzechu od papieża..a klony fakt powinno się tępić..znam odpowiedź
          Pani iskierki..trzeba się logować... a co mi da zalogowanie jak i tak byłam
          brana za inną osobę tylko dlatego, że pisałam z jej adresu????????
          Mimo to pozdrawiam Panią iskierko...bo trzeba być dzielnym żeby znieść tyle
          różnych wpisów na Pani temat...te podszywania..knowania i inne..życzę tylko
          odrobinę więcej pokory ..i cóż odwagi w dalszym cenzurowaniu..tfu..nie lubię
          tego słowa..Pani wybaczy...
      • Gość: smok_telesfor Re: moje 3 grosze... IP: 62.65.141.* 13.02.03, 15:22
        oj marzenie, bo pomysle, ze sex Ci sie znudzil ;-)

smok

ps. a poza tym to zgadzam sie w calej rozciaglosci
    • Gość: nieznajoma Re: Podziękowania dla Iskierki IP: *.teleton.pl 13.02.03, 14:50
      matko jedyna -iskierko .. czy ty chowalas sie za czasow UB . zachowujesz sie
      jak sprzataczka, ktora dorwala sie do wladzy . Niestety -taki czat jacy
      operatorzy . Boze wybacz jej bo nie widzi co robi . ( za glupia )
      • orissa Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 15:20
        Tak, tej maz, tego kolezanka, mnostwo dziwnych osob na privie, do tego nick
        ktorego nawet nie uswiadczylam na czacie.
        A pani nieznajoma? Zapewne pozostanie nieznajoma, bo przeciez wpis pod
        nickiem, ktory zna wiekszosc osob z czata wymaga odwagi. A tego wielu osobom w
        dalszym ciagu brakuje.
        • bzibziunia Re: irytacja i zakłopotanie Pani iskierko? 13.02.03, 15:42
          To przykre,że się Pani zaczyna irytować Pani iskierko..ja się mogę przedstawić
          imieniem i nazwiskiem...Magdalena Lenart...mam podać miejsce zamieszkania
          itd..żałosna się Pani robi..ale jeśli chce Pani wyjaśnić sytuację może nie na
          forum to bardzo chętnie podam na Pani poczcie gazetowej mój numer
          telefonu ...porozmawiałabym z Panią absolutnie nie mam nic do ukrycia, ani ja
          ani moja koleżanka ani tym bardziej jej mąż...Pani pozwoli, że będę na
          tyle "tchórzliwa" i nie wyjawię nazwiska i innych danych wspomnianej koleżanki
          ale bez jej zgody i wyraźnego zezwolenia nie zwykłam "ujawniać"danych o innych
          osobach..ale kto jak kto..Pani tego przecież nie rozumie :-((((
          zdecydowanie zalecałabym odrobinę pokory i odwagi...nie opowej wirtualnej a
          całkowicie ludzkiej ....
          co do numeru telefonu bądź innego kontaktu podtrzymuję propozycję...
          • orissa Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 15:53
            Tak to jest jak ktos wybiorczo czyta posty. Wydawalo mi sie, ze
            napisalam "nieznajoma" i, ze osoba do ktorej pisalam tak sie wlasnie podpisala
            w swoim poscie. A jesli ktos inny odebral do siebie to co bylo do nieznajomej
            to juz nie moj problem. Pani bzibziuni o nazwisko nie prosilam.
    • maciek_k2 Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 16:14
      zaskoczylo mnie to ,ze mozesz pomoc zawsze szkodzilas ,popieram smoka damy
      sobhie rade w 30 jak cos jest roy ,greg lub Mors .Moze doczekam dnia w ktorym
      ciebie juz nie bedzie (ireo juz nie ma) , jednego madrego mniej:)))).Natalio
      usmiecham sie do ciebie :))))))))))
      • _mea_ Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 21:10
        Macku_k2, dlaczego, bylam grzeczna... bardzo:)
    • dd_ Re: Podziękowania dla Iskierki 13.02.03, 16:15
      To robi sie nudne... CHOLERNIE nudne...
      • Gość: asy.stent Re: Podziękowania dla Iskierki IP: 213.25.91.* 14.02.03, 08:26
        Ogólnie rzecz biorąc wszystkie zarzuty się potwierdzaja.

Klika trzyma sie zwarta (prawda po nich spływa)

I takie były, z grubsza ,intencje tych moich(jakże niskich lotów)
        wpisów.

Mogę sie nawet przyznać,jestem ukontentowany.

P.S.
        Lans pozostawiam mocno tego potrzebujacym.:-))))))))))
        • orissa Re: Podziękowania dla Iskierki 14.02.03, 08:46
          Ogolnie rzecz biorac:
          Gosc asy.stent loguj sie pan na forum bo wszyscy widza pana IP.
          :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka