maizluk 11.03.10, 00:40 UWAGA na OSZUSTÓW z ELL DOMMO , DOMECO , KONSTELACJA - Pawła Kosunia , Tomasza Wawszczaka i ich wspólnikow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oszukana Re: OSzusci z ELL Dommo , Domeco , Konstelacja i IP: *.neting.pl 11.03.10, 07:21 Ci co piszą dobrze o Ell Dommo , Domeco ,pawle Kosuniu ,tomaszu Wawszczaku - to nikt inny, tylko oni sami ! Uwierzcie , wsród ich klientów nie ma nikogo zadowolonego ! Jeśli już przenoszą własnosc, to jedynie pod warunkiem , że zrzekniesz się wobec nich wszelkich roszczen ! Oszuści !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: OSzusci z ELL Dommo , Domeco , Konstelacja i IP: *.escom.net.pl 18.12.11, 16:04 MAM TAKIE PYTANIE czy p.KOSUŃ to ten sam od FRIDOM,I FRI SA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dowód Prosimy o dowody oszustwa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 12:22 Poprosimy, my forumowicze o dowody ich oszustwa. Bardzo prosimy aby nie wpaść w sidła tych osób. Jeśli dowody nie zostaną przedstawione to wpis osoby na tym forum jest tylko pomówieniem tych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Prosimy o dowody oszustwa ! IP: *.neting.pl 14.03.10, 21:48 to nie jest pomówienie ! proszę przejrzec artykuły prasowe dotyczące tych spółek i osób oraz popytac ludzi , którzy mieli cokolwiek wspólnego z tymi " pozal się Boże " DEVELOPERAMI ! a tak na marginesie - wydaje mi się ,że o te" dowody oszustwa " to dopomina się ktos właśnie z tych osób o których pisałam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Ell dommo , Domeco i ..... IP: *.neting.pl 14.03.10, 21:56 wszystko jest do sprawdzenia o czym pisałam !To jest szczera prawda ! piszę o tym po to , by inni nie wpadli w problemy tylko dlatego ,ze chcac poprawic warunki bytowe zawierzyli oszustom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el komendante Ale tak konkretnie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 23:09 Ale tak konkretnie - w jaki sposób Pani została oszukana? Proszę opisać swój przypadek. Jeśli nie poda Pani dowodów oszustwa w stosunku do Pani osoby, to uważam, że pomawia Pani innych. P.S. Nie jestem osobą, z kręgu "podejrzanych". Jestem czytelnikiem tego forum i w sytuacjach jak kogoś nazywa się oszustem, złodziejem bądź stawia mu się ciężkie zarzuty bez podania osobistych dowodów to wtedy zapala mi się czerwona lampka i proszę wtedy O PRZEDSTAWIENIE DOWODÓW ale nie tych z gazet ale własnych, autentycznych dowodów. Dość zarzutów bez dowodów - to że polscy politycy tak robią nie oznacza, że tak należy czynić. Zarzut należy poprzeć twardym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp dla el komenda Ale tak konkretnie ... IP: *.neting.pl 15.03.10, 10:47 Człowieku ,gazeta jeśli opisuje kilka przypadków różnych osób to uważasz że kłamie ?! opisują różni redaktorzy , różne fakty i co....?! gybym wcześniej ,przed " wejściem w umowę " przeczytała taki komentarz , to nie atakowałabym osoby z forum przed sprawdzeniem tego o czym pisała . Dlatego też uważam , że jestes człowieku osobą z " układu " . Skąd nagle taki zapał w reagowaniu na moją wypowiedz . ?! Skoro nie jestes klientem w/w spólek to skąd nagle takie zainteresowanie wypowiedziami ( niekorzystnymi !)na ich temat Gosciu forum, twoje zachowanie jest naprawdę dziwne ! a to "el " przed twoim podpisem to nie przypadkiem od " ell.... " ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el komendante Dowody - bardzo proszę je podać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 12:11 Ponawiam apel o podanie konkretnych dowodów, ze Pani została oszukana. Emocje na bok, a więcej opisu swojego przypadku. Będzie merytorycznie a nie histerycznie. P.S. Oczywiście, potwierdzam, że nazwa "el komendante" nie jest przypadkowa. Po przeczytaniu nazwy firmy "Ell coś tam" skojarzyło mi się właśnie to z "el komendante" i tyle, aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Dowody - bardzo proszę je podać. IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.10, 20:46 to ja na pewno nie jestem nikim z nich, bo nawet nie wiem co to za firma, przyznam ze interesuje sie troche rynkiem nieruchomosci we wroclawiu ale o tej firmie nie slyszalem jeszcze nic jesli czujesz sie oszukana to powiedz o co konkretnie chodzi bo poki co to faktycznie twoje wypowiedzi sa troche nacigniete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re: Dowody - bardzo proszę je podać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 20:53 Oto dowód nr jeden: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,95327,6278800,Chcieli_domu__maja_konflikt_z_deweloperem.html wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,95327,6429980,Oni_naslali_inspekcje__to_ja_im_odetne_prad.html ...mało? to kup od nich dom i spróbuj w nim zamieszkać w wyznaczonym terminie, bez usterek, krzywych ścian i złodziejskich procederów czyli kolejnych dopłat do pierwotnej ceny jaką miałeś zapłacić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukani Re: Prosimy o dowody oszustwa ! IP: 90.156.115.* 12.09.10, 15:12 Namacalnym przykładem oszustwa jest inwestycja w Wilczycach przy ul. Wrocławskiej 36, zgodnie z umową powinna być zakoczona 3 lata temu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proszę zobaczyć jak wygląda i nie ma podłączonego gazu. Zapraszamy zainteresowanych do obejrzenia, a swoją drogą jeżeli któś jest zainteresowany pozwem zbiorowym przeciwko tym firmom to proszę wpisywać się na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość oszukany Re: Prosimy o dowody oszustwa ! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.12, 21:22 Witam wszystkich. W szczególności Pana Tomka oraz Pawła zainteresowanych Minęło już pięć lat a ja wciąż nie otrzymałem zapłaty za wykonane prace. FV Protokoły odbioru wszystko jest w komplecie tylko,że nie zapłacone Zaczynają was szukać moi przyjaciele i napewno znajdą. P. Tomku ma Pan jeszcze twgo bordowego merca, jat tak to proszę go sprzedać i pieniążki mieć w pogotowiu. Pozdrawiają Górale. Odpowiedz Link Zgłoś
44-krysia Re: Prosimy o dowody oszustwa ! 04.11.17, 18:33 Jestem zywyn dowodem oszustwa przez Pawla Kosunia. Wzial 100 tys na roboty budowlane ( wykonczenie blizniaka), a nie zrobil nikc. Obiecywal ze odda i co drugi kredyt musialam wziac i sama wykonczyc? bo do dzis bym sie tułała z 2 wtedy jeszcze malych dzieci. Teraz splacam za niego kredyt i az do 70 siatki bede to robila i niech mi ktos jeszcze stanie w obronie jego uczciwosci to go smiechem zabije. Dla mnie to zwykly oszust i zlodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re:teraz także Mesavista Development Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 20:39 Witam, teraz do tego "zacnego" towarzystwa naciągaczy i co tu się oszukiwać, złodziei, działających pod różnymi nazwami, ale z tymi samymi nazwiskami dołączyła kolejna spółka córka..a mianowicie Mesavista Development Sp. z o.o. ( KRS 0000306049)...dla odmiany pod tym samym adresem co większość spółek...zapraszam do odwiedzenia portalu: ktokogo.pl, gdzie po wpisaniu nazwisk tych panów znajdziecie Państwo dokładne dane. A i jeszcze nie zapominajmy o dwóch pozostałych spółkach deweloperskich, również ich: Ab Kamienica Sp. z o.o. (Mirków), KRS 0000280133 Ab Dynamica Sp. z o.o. (Mirków), KRS 0000281209. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: OSzusci z ELL DoMMO , Domeco , Konstelacja i IP: 80.187.150.* 17.03.10, 22:27 Bardzo Wam dziekuje za informacje. Mialam z mezem udac sie do tej firmy aby przejrzec ich oferte. Ale skutecznie mnie zniecheciliscie. Szkoda nerwow na bezsensowne przepychanki. Dzieki takim postom nierzetelni deweloprzy zostana wyeliminowani z rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: OSzusci z ELL DoMMO , Domeco , Konstelacja i IP: *.neting.pl 18.03.10, 20:54 ludzie , omijajcie ich szerokim łukiem ! Moje wypowiedzi to nie histeria EL KOMENDANTE ! CO ?!Tyle osób niezadowolonych , oszukanych , że swoimi zaczepkami próbujesz wysądowac , która to ODWAŻYła się pisac?! Kombinuj , kombinuj ! ku przestrodze wszystkim myślącym o kupnie domu - TYLKO NIE U NICH ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda tylko jedno słowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 09:24 Tylko jedno słowo oddaje to kim są Ci ludzie: naciągacze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luizma Re: tylko jedno słowo IP: *.neting.pl 05.09.10, 05:01 dokładnie TAK ! OSZUSCI ! OSZUSCI ! OSZUSCI! Budują dalej i dalej naciągają ! Myślę , ze w koncu trafią na swego ,KTÓRY zrobi z nimi WŁASCIWY PORZĄDEK ! Odpowiedz Link Zgłoś
44-krysia Re: tylko jedno słowo 04.11.17, 13:12 To prawda mnie Kosun naciagnal w 2012 r na 100 tys. i do dzisiaj nie oddal. Mial mi wykonczyc pol blizniaka. Musialam wziac drugi kredyt zeby w nim zamieszkac. Jestem po rozwodzie z malymi jeszcze wowczas dziecmi tulalam sie przez ponad 3 lata, bo tak mnie zwodzil i obiecywal ,, gruszki na wierzbie,, az wreszcie musialam wziac drugi kredyt. Od dwoch lat wogole nie mam z nim kontaktu. Ledwo daje rade zwiazac koniec z koncem. Ten czlowiek poprostu bez zadnych skrupulow mnie okradl nie tylko z pieniedzy, ale i z wiary w ludzka uczciwosc :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dostawca Re: oszusci z ELL DOMMO , Domeco , Konstelacja i IP: *.183.250.26.dsl.dynamic.eranet.pl 02.03.11, 20:47 Ostrzegam wszystkich sprzedawców materiałów przed panami Wawszczakiem i Kosuniem i ich firmami (Domeco , Ab konstelacja mesawista i inne można sprwdzić w kto kogo). To prawdziwi kanciarze. Nie płacą zobowiązań zmieniają numery telefonów, a w kontaktach osobistych mydlą oczy. Zalegają mi kilkanaście tysięcy za materialy i kłamią w żywe oczy. Można ich spotkać na budowie w Kiełczowie na ul. Bocznej jak sami rzeźbią klony bo już żaden wykonawca nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Jednym słowem złodziejstwo w biały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
rx55 Tchórze... 19.03.11, 23:23 Możliwe, że wymienieni z nazwisk panowie i prowadzone przez nich firmy są oszustami, jednak Wy rzucający bez umiaru epitetami i zarzutami jesteście najzwyklejszymi w świecie tchórzami. Wypowiadacie sie ogólnikowo i nie podajecie konkretnych dowodów do tego publikujecie zarzuty bez podania nazwisk i nazw firm (dot. dostawcy). Jesteście zwyklymi tchórzami a unikając podania dowodów można Was uznać za siejących ferment kłamców. Typowe polskie katolickie zachowanie - obrzucić błotem pod płaszczem anonimowości internetu. Żygać się chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Tchórze... IP: *.wroclaw.mm.pl 20.03.11, 00:28 to walka deweloperów. Chamstwo straszne. Apogeum osiągnie, jak pod wątek podłączy się z reklamą ten idiota z Techbau oraz Filipina Szczepankiewicz ze swoją ofertą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostawca Re: Tchórze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 16:18 Dowody przedstawię za kilka dni jak się uprawomocni ostatni a będą to skany sądowego nakazu zapłaty to uwierzy ten kto nie wierzy. Nie interesuje mnie walka deweloperów chodzi mi tylko o uczciwych ludzi którzy w większości zaciągają kredyty żeby kupić sobie dom lub mieszkanie, i tych którzy wyłożyli pieniądze za materiały, lub włożyli swoją pracę świadcząc usługi a ci dwaj kanciarze nie płacą. Złodziejstwo zawsze będzie złodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Tchórze... IP: *.internetia.net.pl 25.03.11, 18:21 ..zaraz tez ide do sądu , nie płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszkukany Re: Tchórze... IP: *.183.234.183.dsl.dynamic.eranet.pl 25.03.11, 22:16 Sianie fermentu jest złe ale ostrzeganie innych uczciwie pracujących to nie jest i nie było nigdy złe. Piszę tu nie po to by oczerniać ale by ostrzec tych ,którzy jeszcze nie stracili przez tych oszustów i naciągaczy przysłowiowego grosza. To wstyd rx55 żeby o swoje pieniądze walczyć w sądzie i ty nazywasz to katolickim krajem? Jak tylko będę miał nakaz zapłaty to umieszczę tu na forum link ze skanem. I wtedy też mi powiesz że to niekatolickie? typowo polskie?. A do do anonimowości to rx55 czemu nie podasz swoich danych imienia, nazwiska chyba że pod nickiem rx55 pisze któryś z tych oszustów bo winny zawsze się tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Tchórze... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.11, 23:07 I gdzie są skany?Panowie jesteście niesłowni tak jak objeżdżani tutaj Panowie. Ciężka sprawa z developerami, ludzi na bruku zostawią byleby sobie kieszenie napchać... Odpowiedz Link Zgłoś
agreen-is-me Re: Tchórze... 13.10.11, 15:13 Witam, No więc dodam do tematu swoje trzy grosze, mam nadzieję, że staną się one przestrogą przed panem Wawszczakiem, panem Kosuniem i wszelkimi innymi osobami związanymi (bez)pośrednio z ich działalnością, a także działalnością firm związanych z nimi. W poprzednim roku, o ile nie mylę się, był to początek października razem z narzeczonym zdecydowaliśmy się na jedną z nieruchomości budowanych przez firmę AB Konstelacja. Nieruchomość była wtedy w budowie, kończyli parter, przymierzali się do budowania 1. piętra. Pani pośrednik zapewniała, że to super deweloper, że uczciwy człowiek, że da się z nim dogadać - generalnie och i ach. Pech chciał, że nie mieliśmy pojęcia, z kim tak naprawdę mamy do czynienia... Podpisanie umowy notarialnej - spoko. Wydawało się, że wszystko jest w porządku. To, co działo się jednak później, woła o pomstę do nieba. Ale po kolei: 1. Opóźnienia na budowie - ale to standard. Praktycznie do każdego z etapów dopisywaliśmy oświadczenie dewelopera o braku możliwości wykonania jakiś elementów i przeniesieniu ich wykonania do etapu kolejnego. Powiem więcej: pan Wawszczak słowem nie przyznał się do jakichkolwiek problemów, wyglądało to mniej więcej tak, że obiecywał, że do końca tygodnia będzie wmontowane w łazience okno, jechaliśmy, okna nie było... Kolejny telefon, kolejny termin - sytuacja powtarzała się N razy, nie tylko ze wspomnianym oknem. 2. Fuszerka na budowie - już po odebraniu domu (do odbioru zatrudniliśmy specjalistę w tej sprawie) okazało się, że żeby wyprowadzić dom na prostą, trzeba zainwestować N złotych - wspomnę tu tylko o kompletnie źle wylanym tarasie, z którego woda przeciekała do garażu (robiliśmy go kompletnie od zera), nieocieplonym poddaszu (zdaniem fachowców, powinien być ocieplony - inaczej zimą w domu będzie po prostu zimno) czy fuszerkach elektrycznych - jest miejsce na gniazdko, ktoś tylko zapomniał... doprowadzić do niego kabel. Ot, banał. 3. Kontakt z panem Wawszczakiem - urwał się w którymś momencie kompletnie, nie odbierał telefonów, mimo że wydzwanialiśmy do niego z wszelkich możliwych numerów - prywatnych, zastrzeżonych, naszych, naszych znajomych itp Ot, wsiąkł pod ziemię. Jedyny możliwy kontakt - poprzez pośredniczkę - od niej telefon odbierał (nic dziwnego, sprzedawała w tamtym czasie także inne jego nieruchomości). Po jakimś czasie poznaliśmy powód nieodebranych połączeń - po przegranej sprawie w sądzie, nakazem komorniczym obciążona została księga wieczysta naszego domu, do czego pan Wawszczak się nie przyznał. Sprawę "wykryła" pośredniczka, przy spotkaniu późniejszym z panem Wawszczakiem, pan Wawszczak stwierdził jedynie, że "wiedzą państwo, o problemach się nie mówi"... 4. Księga wieczysta nieruchomości - tak jak już wspomniałam, w międzyczasie pan Wawszczak przegrał sprawę w sądzie, a ponieważ budowany przez niego dla nas dom był w tamtym czasie jedynym jego majątkiem trwałym, obciążona została jego hipoteka. Z tego miejsca serdecznie pozdrawiamy sąsiadów i biuro nieruchomości, wobec których pan Wawszczak miał zaległości, a które - de facto - spłaciliśmy my, pożyczając mu pieniądze. Czy te pieniądze odzyskamy? Pytanie retoryczne... 5. Obietnice pana Wawszczaka i pana Kosunia - włóżmy między bajki. W 90% przypadków nic z nich nie wynikało, choć - tu przyznaję uczciwie - w pewnych sytuacjach pan Wawszczak był pomocny - gdy już kupiliśmy od niego niedokończoną nieruchomość, wskazał nam miejsca, w których sam kupował materiały, abyśmy mieli możliwość uzupełnienia takich samych rzeczy. Kilka razy pomógł (a właściwie powinnam pisać: nie utrudniał) nam załatwienia kwestii formalnych - gdy np do wykreślenia wpisu komorniczego z naszej księgi potrzebne były dokumenty, pojechał do Oleśnicy i je załatwił. No ale łaski nie robił, tak? 6. Protokół przekazania budynku - masakra. Mimo kilku podejść zarówno pan Wawszczak, jak i pan Kosuń mieli problem z zebraniem kompletu dokumentów. Zawsze "coś ginęło", czegoś akurat "nie mogli znaleźć" itp itd. Porażka na całej linii... Chcąc przepisać na siebie wodę, pokryliśmy rachunek od zera (na szczęście nie było tam jakiś kolosalnych ilości) - przekazania licznika, wraz z dokumentem, nie doczekaliśmy się do dziś. Po drodze ginęły klucze, ginął pan Wawszczak, nie było kiedy itp itd. Sami w tym momencie zastanawiamy się, jakim cudem nie trafiliśmy na wpisy w internecie na ich temat, teraz jest ich sporo. Wtedy widocznie nie były zbyt wysoko w rankingu Google'a. A szkoda. Nie wiem, jakie jest powiązanie pomiędzy firmą AB Konstelacja, a inną firmą pana Rajcy, która buduje teraz osiedle w Mirkowie (Przedmieścia Wrocławskie) - pan Wawszczak jednak zdecydowanie zbyt dużo o tej inwestycji mówił, by nie miał z nią nic wspólnego - szukając w internecie, znalazłam informację, że jest tam pracownikiem (nie wiem, czy jest to rzeczywiście prawda). Jeśli tak, ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!! A tak na marginesie wszystkiego, kto nie był, zapraszam do Wilczyc w okolice hurtowni materiałów budowlanych, gdzie na lampie ledowej wyświetlają się na zmianę 2 informacje: Wawszczak, Kosuń - oddajcie nam nasze pieniądze albo Poszukujemy osób poszkodowanych przez Wawszczaka i Kosunia... Generalnie AB Konstelacja i wszelkie osoby z tą firmą powiązane oznaczają jedno: problemy. Nawet jeśli na początku wszystko wygląda picuś-glancuś, koniec końców i tak wyjdzie na to samo... W tym momencie mija rok od czasu, gdy podpisaliśmy umowę z panem Wawszczakiem. 3 miesiące temu aktem notarialnym przenieśliśmy własność, jednak liczba rzeczy do poprawienia spowodowała, że wciąż w wymarzonym domu nie mieszkamy. Aktualnie walczymy z przeciekającym dachem w garażu. Właściwie po raz drugi. My swój już zrobiliśmy, problem w tym, że z taką samą fuszerką mają do czynienia sąsiedzi, a garaże - niestety - się ze sobą stykają. Jak dla mnie AB Konstelacja i pan Wawszczak = kłopoty. I nie jest to walka deweloperów, robienie czarnego PR-u czy coś podobnego. Sami o ten czarny PR zadbali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuda dziwy Re: Tchórze... IP: *.183.227.25.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 06:18 Co do przedmieść wrocławskich to siedziba jest pod tym samym adresem co elldommo wawszczaka i kosunia ul. mulicka 7. co najmniej zastanawiające. Ludzie zanim zapłacicie grosza sprawdźcie to sobie bo potem tylko płac i lament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: Tchórze... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.11, 21:34 Witam, Z tego co się ostatnio dowiedziałam na ul. Mulickiej 7 ma swoja siedzibę również firma QUATRO...sp.j. Czy ktoś wie czy to nie jest przypadkiem kolejny odłam firmy pana Wawszczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez nadzieji na... Re: Tchórze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 14:12 QUATRO to też oni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Tchórze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 22:38 Jestem właścicielem Firmy QUATRO i proszę o wycofanie wpisu ,który łączy mnie z nie uczciwymi ludźmi. W przeciwnym razie będę zmuszony skierować sprawę na DROGĘ SĄDOWĄ. W razie pytań jestem do dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukani Re: Tchórze... IP: *.156.115.233.mortin.pl 29.11.11, 20:09 Prokuratura dla Wrocławia Psie Pole prowadzi postpowanie w sprawie działalności w/w firm, jeżeli ktoś z Państwa chciałby coś od siebie dodac w sprawie proszę złożyć zawiadomienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tchórze... IP: *.156.115.233.mortin.pl 24.12.11, 08:12 Proszę odwiedzić stronę internetową ktokogo.pl wpisać odpowiednie nazwisko i będziecie Państwo wiedzieli czy Przedmieścia Wrocławskie, ELL DOMMO, DOMECO, Mesavistę, AB Konstelację, AB Dynamicę itd coś łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do quatro Re: Tchórze... IP: *.180.233.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.12.11, 16:53 To jak nie masznic wspólnego z ta banda to co robisz na tym forum i akurat na tym wątku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Tchórze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.11, 18:46 Po pierwsze proszę pani/pana, nie jesteśmy na "Ty". Po drugie, ponawiam prośbę o usunięcie wpisu,gdyż jestem właścicielem firmy " Quatro ". Informowałem wcześniej,że jestem do dyspozycji, z czego pani/pan nie skorzystał(a). A wpis pani/pana oczernia moją osobę, nie usunięcie wpisu spowoduje konsekwencje prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnka Re: Tchórze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 20:15 Witam, Chciałbym zapytać jakie macie zastrzeżenia co do tych firm? Kupiliście dom, mieszkanie, szeregówkę? co nie zostało zrobione? dlaczego płaciliście pieniądze skoro nie wykonali wszystkich prac? dlaczego nie odstąpiliście od umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Tchórze... IP: *.156.115.233.mortin.pl 03.03.12, 10:44 Dzień dobry. Zadaje pan dziwne pytania, proszę przeczytać całe forum i będzie pan miał odpowiedź. Ja na zakończenie inwestycji za którą zapłaciłam w załości, a umowa była podpisana w 2007 roku!!!!!!!!!!!!!!!! czekam do dzisiaj. Ostatnią transzę zgodnie z umową zapłaciłam z góry w 2008 r. Do dzisiaj wiekszość robót z ostatniego etapu budowy nie została wyokonane, panowie developerzy zaprzestali jakichkolwiek kontaktów, pozmieniali numery telefonów. Z rozmów z innymi poszkodowanymi doszłam do wniosku, że działa to w ten sposób, że po zapłacie ostatnich transzy nie działa już hasło "klient nasz pan" wręcz przeciwnie. A wykonawca po zakończeniu pracy "niech się dowiaduje kiedy dostanie zapłatę" i czy wogóle dostanie zapłatę, albo czy klient będzie miał wykończony dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Tchórze... IP: *.159.16.199.static.crowley.pl 06.03.12, 17:05 Witam! A cóż to za inwestycja jeśli można wiedzieć? Gdzie powstała? I co teraz się dzieje z waszą nieruchomością? Obecna w Mirkowie powstaje przez R&R Home Projekt (Rafał R.). I jak widziałem osobiście, to część segmentów jest już prawie ukończona... mimo urzędowania Pana Tomasza W. Jak rozumiem z Pani odpowiedzi, transze wypłacane były zgodnie z ukończonym etapem budowy, który kto odbierał?? Mija już ponad 5lat i Pani nadal tam nie mieszka?? To gdzie jest pies pogrzebany?! LUDZIE! czemu nie skierujecie sprawy na drogę sądową! Przecież macie umowy, akty notarialne, załączniki, terminy! Ja nigdy bym nie zapłacił transz przy negatywnym odbiorze budowlanym, bądź nie dotrzymanym terminie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lim Re: Tchórze... IP: 37.30.97.* 27.03.12, 23:48 sprobuj isc do sadu i zobacz jak sad traktuje pokrzywdzonych i ile to trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tchórze... IP: *.156.115.233.mortin.pl 28.03.12, 17:30 Wytrwałość popłaca :) proszę mi wierzyć. Nie należy się zniechęcać i odpuszczać, bo to tylko woda na młyn dla tych panów, dalej będą się śmiać i robić to co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Tchórze... IP: *.159.16.199.static.crowley.pl 10.04.12, 14:06 Nigdy bym nie zrezygnował! o swoje trzeba walczyć! Do końca! Nie można ufać nikomu bezgranicznie, i jeżeli ma się choć trochę rozsądku, to warto się zabezpieczyć! A jak ktoś jest idiotą i płaci całość bez głównego odbioru, to później lata jak idiota po sądach... Współczuje, ale taka jest prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lim Re: Tchórze... IP: 37.30.97.* 27.03.12, 23:45 Zgadzam sie z Toba , na tym forum sa oszukani przez Kosunia , Wawszczaka i powiazane z nimi persony w tych ich dziwnych spolkach MATKACH- CORKACH oraz Sami ci panowie , ktorzy pod roznymi pseudo , probuja " walczyc z oszczercami ,ktorzy szargaja ich dobre imie". Nie sadze by znalazla sie chociaz jedna osoba , ktora powiedzialaby , ze jest zadowolona i nie czuje sie oszukana przez tych POZAL SIE BOZE DEVELOPEROW , ktorym sloma z butow wychoodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnka Re: Tchórze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 20:20 Witam, dlaczego płaciliście im pieniądze, skoro wiedzieliscie ze prace sa nenalezycie wykonane? dlaczego nie odstapiliscie od umowy? Pan TW faktycznie teraz urzeduje w Mirkowie. Odpowiedz Link Zgłoś