Gość: fr4n3k IP: *.lanet.net.pl 20.03.10, 14:21 Witam, jak wrażenia po targach? jakieś ,,oszałamiające" promocje? :) Pozdrawiam poszukujących własnego eM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iii Re: targi Orbita IP: *.lanet.net.pl 20.03.10, 23:29 Podbijam :) Ktos moze zdac relacje ? Duzo zwiedzajacych czy raczej wiatr po stoiskach hulal ? :) Jaka cena za bilet wstepu ? I najprostsze pytanie - warto bylo wydac te pieniadze czy lepiej za 2 zl kupic w srode Gazete Dom ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiiiiiii Re: targi Orbita IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.10, 13:14 i co ??? NIKT NIE BYL ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: targi Orbita IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.10, 14:22 ja byłem:) i wielkie g....no, jak ktoś ma kase na mieszkanie za 10 tś m2 to było dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w kropce Re: targi Orbita IP: *.wroclaw.mm.pl 22.03.10, 16:47 byłam i uważam jak poprzednik wielkie nic, bilet 10zł, chyba chcieli się pozbyć lokali których nikt juz nie chce kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: targi Orbita IP: *.206.114.14.static.telsat.wroc.pl 22.03.10, 20:46 Za 10 zł dostałem sporo fajnych długopisów, kilka balonów dla dzieci i sporo czekoladek i innych cukierków, a teście będą mieli sporo papieru na rozpałke do pieca CO :) Więc ja tam uważam, że te 10 zł to był dobry wydatek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol de kaput Re: targi Orbita IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.10, 20:55 beznadzieja. a najgorsze, ze starzy oszusci, dalej tam wciskaja kity naiwnym ludziom. konkret: sol de levante, ponownie cieszylo sie niezwyklym wrecz zainteresowaniem. nieudolny deweloper od blisko 2 lat nie rozpoczal budowy, a lekcewazeni klienci nie moga sie doprosic zwrotu wplaconych zadatkow. deweloper dalej naciaga ludzi na kase. szkoda gadac, poczytajcie sobie na forum o tej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orbita Re: targi Orbita IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.03.10, 09:48 Zgadza się, naciągacze mieli najlepsze branie a naiwniaki aż się pocili z zachwytu jak to ceny za mieszkania lecą na łeb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr4n3k Re: targi Orbita IP: 188.122.20.* 24.03.10, 13:48 bynajmniej jakiś pożytek :) dzisiaj czerwone reklamówki Atal'a na miescie sie pokazały i smycze Gant'a - jak widać każdy wyniósł coś dla siebie:) jedni piekne obietnice czy marzenia(że wybudują) inni rozpalke, cukierki czy dlugopisy, wiec kolejne targi mozna uznać za ,,udane" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: targi Orbita IP: *.wroclaw.mm.pl 23.03.10, 10:16 Nic ciekawego na targach, szkoda czasu i tych 10zł. Obserwuję rynek mieszkaniowy (ten pierwotny) od ok. roku. Byłam na targach jesiennych i mam wrażenie, że niewiele się zmieniło. Brak nowych inwestycji słabe promocje, niektórzy deweloperzy utrzymują od dłuższego czasu wysokie ceny na inwestycje które kiepsko się sprzedają (np. Rafin, CorteVerona) albo wciskają mieszkania których budowy nie mogą zacząć (np. Sol de Levante, nawet w tamtym roku się interesowałam ale teraz ich stanowisko ominęłam szerokim łukiem). A ja chcę mieszkanie ale nie za wszelką cenę, dlatego na kolejne targi też pewnie pójdę, bo łudzę się jeszcze, że może coś się w końcu ruszy. Pozdrawiam cierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real-ista Re: targi Orbita IP: *.171.23.31.static.crowley.pl 23.03.10, 13:14 Asia, Ja obserwuję pierwotny rynek we Wrocku od jakiś 3 lat. Zmowa deweloperów i tyle. Banda postanowiła sobie, że będzie łojić ludzi ile się da. Ceny dalej z kosmosu licząc po ich wysokości bezwzględnej i realnej (wg siły nabycia). Zgadzam się więc z jednym z polityków: "Polska to dziki kraj"... I tyle. Wg mnie czekanie nic nie da. Państwo ma w nosie problemy mieszkaniowe ludzi; nie reguluje rynku deweloperskiego bo im wyższe ceny tym więcej ma doli z podatku VAT, banki - więcej z odsetek i prowizji, itd. Biznes się kręci i, obawiam się, nie będzie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
yeetii Re: targi Orbita 23.03.10, 14:44 To w koncu wina zmowy deweloperow czy Panstwa??? A może to Dutkiewicz odpowiada za ceny mieszkań we Wrocławiu? Przepraszam, ale takie utyskiwanie to kojarzy sie mi z rzucaniem sie ryby wyciągniętej z wody. Nie ma co biadolic na los tylko trzeba wziac sprawy w swoje rece. Przeciez mamy wolny rynek. Kazdy moze otworzyc dzialalnosc gospodarcza i zajac sie deweloperka. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr4n3k Re: targi Orbita IP: *.lanet.net.pl 23.03.10, 20:57 a juz wydawało mnie się, że to ze mną coś nie tak:) bo podobnie jak kolega powyżej rynek mieszkaniowy obserwuje od lat 3, błądząc jak dziecko we mgle wsród powodów przemawiających i zmuszajacych do dalszych poszukiwań(jak nie deweloperzy to banki itd itp). Na coś w końcu zdecydować się trzeba. Wkrótce podpisuje ,,cyrograf":) mam nadzieje, że to kres poszukiwań, być może początek trudu i znoju walki o swoje. Odrobiny cywilizacji w tej dziczy sobie i Wam życze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real-ista Re: targi Orbita IP: *.171.23.31.static.crowley.pl 24.03.10, 12:20 Cieszę się, że są jakiś zdroworozsądkowi ludzie w tym kraju. Mam nadzieję, że Ci się powiedzie. Ja też wybrałem właśnie "mniejsze zło". Nie mogłem już czekać dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: targi Orbita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 07:59 Kolejna osoba która oczekuje interwencji państwa bo uważa ze ktoś ją okrada.Jak chcesz to czekaj do końca życia,a jeśli czujesz się pokrzywdzona przez deweloperów,państwo,banki,kościół i bóg wie kogo jeszcze to w czym problem wybudój sobie sama i nie daj zarobić złodziejskiemu lobby.Ja kupiłem ,mieszkam i choć oczywiście posiadanie kredytu jest ryzykowne to zapieprzam i robię wszystko abym razem z rodziną godziwie żył i był wstanie spłacać raty. Jeżeli chodzi targi zauważyłem że małych,przypadkowych deweloperów jest coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real-ista Re: targi Orbita IP: *.171.23.31.static.crowley.pl 24.03.10, 08:09 Nie mam manii prześladowczej, ale potrafię analizować rynek, ceny, zasady działania deweloperów w innych krajach UE. Proponuję poczytać trochę o tym ile m2 może sobie kupić za średnią pensję Niemiec, ale ile Polak (jakieś 3-4 razy więcej). Oczywiście ja też zapieprzam - mam jednak do Ciebie pytanie: nie przyszło Ci do głowy, że za takie samo zapieprzanie mógłbyś sobie pozowolić na lepszy komfort życia; zainwestować w dzieci, itd.? A tak oddajesz swoją kasę pazernym deweloperom, którzy stosują marże rzędu 30-40%; nie jest to normalne. Ja miałem kontakt z wieloma deweloperami - poziom umów to żenada; obsługa - kompromitacja. Dla mnie to nie jest, wybacz, cywilizacja europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: targi Orbita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 08:55 Stary czsami zaczynam mażyć że za moją pracę będę milionerem ale pewnie nie będe żyjemy gdzie żyjemy porównywanie nas do zachodu,biadolenie i wieczne czekanie na lepsze czasy nic nieda jeżeli nie masz na cos wpływu to musisz się z tym pogodzić,jeżeli masz to coś zrób ale przestań biadolic jaki to swiat jest zły bo cię wszyscy dookoła chcą skrzywdzic.Jeżeli chodzi o marże deweloperów- jak się daje to się kraje-jeżeli na swój towar mają chętnych to sprzedają drożej a ty możesz kupić bądz nie twój wybór,albo wyprowadzić się na zachód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real-ista Re: targi Orbita IP: *.171.23.31.static.crowley.pl 24.03.10, 12:21 Każdy kto kwestionuje to coś chorego co się dzieje wokół jest uważany u nas za walniętego. Biedni ludzie - dawajcie się dymać wszystkim debilom i kombinatorom; Wasza decyzja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: targi Orbita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 13:29 Boże jak ciebie ktoś w zyciu skrzywdził Odpowiedz Link Zgłoś
yeetii Re: targi Orbita 25.03.10, 12:28 Na pewno nie jesteś walnięty, ale temat jest bardziej złożony i można by się na nim doktoryzować. Ja co najwyżej chętnie bym podyskutował przy piwie, bo pisać elaboratów na forum pewnie nikomu (nie tylko mi) się nie chce. Nie uwazam natomiast kupujacych za ludzi dajacych sie dymac - zreszta sam pisales, ze wkrotce zamierzasz cos kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scc Re: targi Orbita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 09:17 Zamiast się nawzajem wyzywać zrobilibyście coś pozytecznego i napisali, jakie ceny za metr były możliwe do uzyskania u jakiego dewelopera. Wiem, że to jest w internecie, ale wiadomo że w rozmowach face to face bywa inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: targi Orbita IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.10, 09:22 ja zarezerwowałam wg. mnie w dobrej cenie na Złotnickiej (110 m2 za 440.000 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scc Re: targi Orbita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 10:53 no i wreszcie jakiś konkret. dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś