Gość: zawiedziony Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 12:06 słuchaj, ja Gudzowskich mam w d**pie, ale skoro pani syndyk uważa, że aby budowa ruszyła lub aby wierzyciele dostali kasę, musimy się wszyscy dogadać. Muszą zostać wyczyszczone hipoteki. Nikt na tym nie traci bo nie ma co tracić już. Ugody umożliwiają tymczasowe zejście z hipotek, zawsze można wrócić na hipotekę, jeśli nic się nie zmieni. To samo mówią różni prawnicy od różnych byłych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha-ha Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 91.232.112.* 03.10.13, 12:38 A MÓJ PRAWNIK I JEGO KOLEDZY MÓWIĄ ŻE JAK SIĘ SAMEMU WYPISUJE Z HIPOTEKI TO NA NIĄ POTEM SAMEMU NIE MOŻNA SIĘ WPISAĆ . MÓJ PRAWNIK MÓWI ABY WSZYSCY (OBECNI,PRZESZLI I BYLI) LOKATORZY WYKREŚLILI SIĘ Z HIPOTEKI-TO WTEDY DOPIERO BĘDZIE ŁATWO O KREDYT GUZOWSKIM - całkowicie czysta KW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 03.10.13, 13:20 W KW hipotekę na pierwszym miesjcu ma BANK, więc w przypadku upadłości w pierwszej kolejności pieniądze ze sprzedaży nieruchomości pójdą dla banku, a dopiero później dla mieszkańców, prawdziwych, lub nieprawdziwych. Ale prawda jest taka, że kolejność jest taka jak kolejność wpisów w KW, a pierwszy wpis ma bank. Najlepsze rozwiązanie, dogadać się, przejąć to całe ZO od żołnierka, stworzyć lokatorską spółkę celową która przejmie nieruchomość, zrzucić się po tyle ile trzeba będzie, żeby uzbierać na dokończenie inwestycji, dobrać ewentualnie jakiegoś kredytu - NAM czyli spółce lokatorskiej Bank przyzna kredyt na dokończenie, z wiadomych względów, Żołnierkowi i Gudzowskim nie, bo są już w bankach skompromitowani i uwaleni np. w BIK (można sobie to sprawdzić jak ktoś ma możliwość, ja mam). Prawda jest taka, że wówczas wszyscy byśmy wygrali, mieszkańcy którzy chcą mieszkać, mieliby mieszkania, Ci którzy chcą zrezygnować, - dostaliby pieniądze po zakończeniu inwestycji i sprzedaży wolnych mieszkań. Pewnie jeszcze coś by zostało, może i parę milionów, które mieszkańcy jako udziałowcy celowej spółki lokatorskiej podzieliliby między siebie i mogliby np. częściowo pospłacać swoje kredyty mieszkaniowe. Możliwe że mieszkania wyszłyby nas wtedy na prawdę tanio. TO JEST JEDYNE REALNE WYJŚCIE KTÓRE DAJE 100% PEWNOŚCI ŻE KAŻDY DOSTANIE WSZYSTKO CO SIĘ MU NALEŻY, a może jeszcze się da na tym zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 13:36 a masz pieniądze, aby się zrzucić? bo ja mam kredyt na 30 lat, zero nowej zdolności kredytowej, bank co miesiąc ściąga ze mnie ratę (za nic prawdę mówiąc), ciągle wynajmuję pokój z narzeczoną, przekładam weselę już 3 raz, odkładam każdy lewy grosz, a jak nic nie wyjdzie z mieszkania nie pozostanie mi nic innego jak uciec z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 03.10.13, 13:47 Wiadomo, że jedni mają więcej, inni mniej, to nie problem, każdy dorzuca się tyle ile może i w zamian dostaje tyle udziałów w spółce ile kasy wrzucił. Uczciwe. I później przy podziale zysków kasa dzielona jest proporcjonalnie do ilości udziałów. Jeden weźmie jakiś dodatkowy kredyt, dorzuci 100 000, inny da tylko 10 000, a inny tylko 5000. I każdy dostanie proporcjonalną ilość udziałów. Ale jest nas setka prawie, nawet licząć śednio po kilkanaście tysięcy złotych na jednego, to wyjdzie parę milionów. A pamiętajmy, że jak budowa ruszy to zaczną też wpływać pieniądze z naszych kredytów mieszkaniowych (ja mam do wpłaty jeszcze ponad 80 000,00), oraz zacznie się sprzedaż wolnych lokali, a przecież dzięki dobudowaniu dodatkowego piętra, jest kilkadziesiąt dodatkowych mieszkań do sprzedania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 03.10.13, 13:38 Dodam jeszcze: dlaczego Żołnierkowi zależy na tym, żeby te porozumienia podpisać i żeby dalej budować? Bo z wyliczeń wychodzi, że na tym nadal można zarobić i to mare milionów na pewno, są inwestorzy którzy chcą wejść z pieniędzmi, dlaczego? Bo mogą zarobić. I co, chcecie te kilka milionów za nasze krzywdy daż Żołnierkowi? Zyski ze sprzedaży mieszkań powinny pójść dla nas - poszkodowanych klientów, za nasze czekanie, nerwy i wszystko. Ale czy Żołnierek nam je da? Jasne, że nie, napcha swoje kieszenie tymi milionami i będzie sobie kolejne terenówki kupował. Przejmijmy to od niego, zbudujmy sami, sprzedajmy wolne mieszkania i lokale, a zarobione pieniądze podzielmy między siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 212.232.24.* 03.10.13, 18:26 Nowi wlasciciele przez poltora roku pokazali az nadto jak bardzo sa wiarygodni. A wy dalej dajecie sie strzyc jak stado barankow. Ale nie, przeciez na pewno wam wyplaca te 30% w terminie. No to prosze, ustawcie sie w rzadku do ksiag i zrobcie wypisy. Dobrze dla tych co zostana w hipotece bo wskocza na wyzsze pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazenowana glupota Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 78.9.154.* 03.10.13, 18:41 To jest wszystkosmieszne. Panowie prezesi specjalnie widze daja wpisy siejac zamet. I beda sie z nas smiac na koncu ze sie nie dogadalismy. Ludzie ogarnijcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zrobicie sami sobie na zlosc. Prezesi atrium sprzedali sami sobie te inwestycje zanim sprzedali ja zimowym ogrodom. Wlasnie to podwaza syndyk. I wiecie co wam powiem? Myslalam ze uda sie to wszystkim zrozumiec ale widocznie jestescie bardziej tępi niz myslalam. Tez jestem wierzycielem. Powiem tak. Mam to juz w dupie. Ide przez wasz tepy debilizm na dno ale razem z wami. Wszyscy bedziemy splacac kredyty bo sie nie mozna dogadac. Jeden madrzejszy od drugiego. Prosze bardzo!!!!!!!!!!!! bedziecie sobie pluc w twarz i gwarantuje wam to na 100 procent ze dostaniecie wielkie gowno. Zamiast korzystac z ostatniej szansy i sie dogadac to sami skazujecie siebie i innych na odzyskanie 0 zl. I jeszcze panowie z Atrium zmniejsza swoje dlugi. Kurcze takich jak wy to tylko rypac, jak widże swietnie to wychodzi bo juz zamet na forum dalej jest siany przez prezesow. A ten Ktos z tymi 5000 . Jak ja nie lubie takich ludzi. No ale widocznie latwiej jest pisac takie gorzkie zale niz zapoznac sie z faktami, ktore mowia jasno: albo sie dogadujecie i budujecie i kase dostajecie bo przemawia za tym dobro spoleczne, wedlug prawa i wtedy syndyk nie moze wejsc, albo wchodzi syndyk i mozna sobie siedziec na hipotece. Hahaha tylko ze to tylko wirtualne siedzenie i nie dostaniecie zlamanego grosza. Decyzja nalezy do was. Bede przynajmniej spokojna ze to zrozumialam i probowalam ale niestety wszechobecny debilizm zwyciezyl. Koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 03.10.13, 19:10 Jestem wierzycielem i wyczyszczę hipotekę pod jednym warunkiem: oszuści WON na zbity pysk ze spółki. I możliwe że jeszcze dokupię sporo udziałów jeśli będzie realny zysk z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 176.31.143.* 03.10.13, 20:25 tez jestem wierzycielem i nie wierze juz w ani jedno slowo tych kretaczy. a juz na pewno nie w to ze dostalbym te 30% do konca roku. I co, kolejne procesowanie sie za niedotrzymanie porozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.13, 22:08 pisałem to już pół roku temu i teraz podtrzymuję. Tylko przejęcie inwestycji, utworzenie spółki lokatorskiej i samodzielne wybudowanie pozwoli na ukończenie inwestycji. Jestem w stanie wpłacić dodatkowe pieniądze żeby tylko się to ukończyło, ale nie dla Żołnierak i Gudzowkiego. Do nich wpłacić pieniądze to jak w czarną dziurę, jestem pewien, że ani jedna złotówka by nie poszła na budowę. A jak budowa będzie zarządzana przez nas, lokatorów, to będzie kontrola i każda złotówka będzie szła od razu na budowę. Czy w ogóle jest ktoś oprócz mnie kto to rozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 67.159.5.* 03.10.13, 22:45 Dlaczego Żołnierek uzależnia wejście inwestorów do ZO od wyczyszczenia hipotek, skoro - jak sam powiedział - przekierował właśnie 3mln na Bramę Trębaczy, a tam również widnieją hipoteki przymusowe? WR1W/00021908/8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opek Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 03.10.13, 23:35 przepraszam, że się wtrącam, obserwuję tę inwestycję od samego początku, pamiętam że z pp i pd nawet rozmawiałem jakieś 2 lata temu na targach nieruchomości, które były we wrocławskiej wytwórni filmów fabularnych z racji tego że sam zamierzałem kupić mieszkanie w zimowych ogrodach byłby wdzięczny jakby ktoś napisał czemu ta inwestycja nagle znalazła się w takich tarapatach, to jest niewiarygodne, że osiedle było prawie w całości sprzedane, wielu ludzi wpłacało pieniądze z góry za całe mieszkania, i nagle się okazało że firma ma problemy, a całość została sprzedana innej firmie, która nie potrafi skończyć jednego osiedla w Trzebnicy.. tragedia, współczuję Państwu że zostaliście zostawieni samym sobie w tak beznadziejnej sytuacji, trzymam kciuki żeby całą sprawą zajęła się prokuratura i żebyście w końcu mogli zamieszkać w mieszkaniach za które zapłaciliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez szans Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 194.251.119.* 04.10.13, 09:24 I tak z tego nic nie bedzie. Rozszczenia nie wycofam, dopóki nie zobacze należnej mi kasy na koncie. Jak nic nie dostane - trudno, i tak już gorzej być nie może, ale przynajmniej nie dam się wyrolować poraz n-ty, bo już w żadne zapewnienia nie wierze (kontrole ?! - o czym ty człowieku piszesz, jak to sobie wyobrażasz - zamieszkasz z nimi ?. I tak będa robić co chcą, a z budowy nic nie będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.13, 09:52 oj tępcie sobie tępcie...bez porozumienia i tak zostaniemy wszyscy z niczym. Nie licząc kredytów na 30 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.156.114.233.mortin.pl 04.10.13, 10:07 My się wyrżniemy nawzajem, nic nie dostaniemy, komornik na karku po wypowiedzeniu umowy kredytowej przez bank ( bo 30 lat nie będą czekać aż spłacimy im kasę- muszą mieć zabezpieczenie hipoteczne, a tu nie mają więc do widzenia. W skrócie oni do ubezpieczyciela, ubezpieczyciel im wypłaca kasę a do nas uderza o jej zwrot) a ATRIUM i cała reszta bandy budują galerie w Łodzi i śmieją się nam w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 04.10.13, 10:09 Zobaczymy jak będziecie wszyscy wyglądać, wy cwaniaczki co chcecie upadłości, jak p****rdolony oszust Pietruszkiewicz i jego równie pop***dolony wspólnik Dzielnicki odkupią tą budowę za bezcen spłaca swoje długi i wypie***dola nas wszystkich mieszkańców na zbity pysk. Bedą oczyszczeni ze wszystkiego bedą mieć mieszkania na sprzedaż i bedą żyli sobie długo i szczęśliwie. Odmroźcie sobie uszy nam na złość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 04.10.13, 10:09 ile jeszcze serwerów proxy wynajdziesz? Sądzisz, że dzięki temu nikt się nie domyśli kim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.equant.net 04.10.13, 11:33 tu nie chodzi o sluchanie zolnierka tylko ludzi ktorzy wiedza co to upadlsc i nie chca na naszej krzywdzie sie dorobic czyli uczciwi doradcy ,, mecenasi ,, ja nie sluchalem zonierka gudzowskiej tylko popytalem u kilku renomowanych prawnikow odpowiedz byla jedna UPADLOSC w tym przypadku= ZERO+KREDYT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +- Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.coretek.ru 04.10.13, 12:01 no to juz, szybciutko wypisujcie sie, kto pierwszy ? to dobrze ze sie kilka miejsc na poczatku hipoteki zwolni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 04.10.13, 12:14 Zerwaliscie umowę z deweloperem, wycofaliscie sie i co? Jesteście dalej niż ci którzy zostali? Nie! Jesteście dokładnie w tym samym miejscu co rok temu tak jak my. Tacy byliście mądrzy a nic tym nie zyskaliscie. Skąd przekonanie ze znów tak "mądrze" blokując wszystko cos uzyskacie? Ktoś napisał "uczcie sie na błędach" a to niestety tyczy sie nas wszystkich. Albo sie my mieszkańcy byli i obecni dogadamy albo pójdziemy na dno. Ugoda nie pasuje? To wymyślimy cos co nas zabezpieczy ale napewno walka na forach i tkwienie w przekonaniu, że "nie pomogę Gudzowskim wiec pogrąże wszystkich" do niczego nie doprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez szans Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 194.251.119.* 04.10.13, 12:19 Ok, dogadajmy się: oddaj mi kasę zamiast Gudzowskich to wycofam roszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 04.10.13, 12:26 Ok ale ty tez mi oddaj moje i będzie kwita. Szkoda właśnie ze zawsze znajdzie sie w grupie jakiś półgłówek który nie potrafi poważnie negocjować i zachowywać sie jak dorosły rozumny człowiek .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez szans Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 194.251.119.* 04.10.13, 12:27 wciaz lepszy taki niz naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 04.10.13, 12:30 Naiwne jest to ze myślisz ze cos ugrasz doprowadzając do upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzyciel Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.vandaltwo.org.uk 04.10.13, 12:32 to dla mnie tez poprosze. Zrobcie zrzutke i oddajcie nam 30% to sie wypiszemy. A wam przeciez zolnierzek odda, do konca roku na pewno wam odda, nawet porozumienia z wami pewnie podpisze ze wam ta zrzutke odda. robiliscie juz zrzutke na dach to wam szybko pojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulus Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.10.13, 12:50 Naiwni to jesteśmy wszyscy, bo kupiliśmy mieszkania w ZO - niestety. I niestety ale znowu będzie można powiedzieć MĄDRY POLAK PO SZKODZIE. Tacy już my polacy jesteśmy, że jak nas z lewa albo z prawa nie najadą to się nijak nie potrafimy dogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.156.114.233.mortin.pl 04.10.13, 12:52 Wiecie co dajcie już spokój tym głupim przepychankom. I tak to nic nie da. Każdy ma swoje racje. Pójdziemy na dno razem. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.7ci.ru 04.10.13, 11:24 Oni sa smieszni z taka propozycja porozumienia, szukaja naiwnych ktorzy dadza sie omamic ich kolejnym obiecankom i kretactwom. Najpierw zwrot kasy, niech bedzie te 30%. Bez tego nie ma mowy o wypisaniu sie z hipoteki, kazdy rozsadny prawnik wam to powie. A najwiekszi krzykacze to nagle wrozki i eksperci od prawa upadlosciowego, juz wszyscy wszystko wiedza jaki bedzie przebieg sprawy i jaka decyzja sadu, sluchajcie ich dalej, wypisujcie sie, droga wolna. Graja tak jak im zolnierki zagraja, chca zeby to to wierzyciele wyszli teraz na tych zlych, a zarzad to nagle swieci i robia wszystko w naszym interesie. widac ile juz zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.equant.net 04.10.13, 11:29 Jestem po rozmowiez kilkoma mecenesami nie tylko we wroclawiu po doglebnej analizie powiedzieli tak. przy upadlosci w tej sprawie nie bedzie dla nas ani 2zlotych jest to bardzo pogmatwane i tyle takze albo robimy im na przekór i splacamy za nic kredyt przez kilka lat albo idziemy na ta ugode i odzyskujemy swoje pieniadze ja wybieram to drugie mam gdzies juz sie unoszenie chce po prostu odzyskac swoje pieniadze a jest to jedyny sposob. PODPISUJAC POROZUMIENIE NIE IDE GUDZOWSKIM I ZOLNIERKOWI NA REKE ALE SOBIE BO MAM GDZIES SPLACAC COS ZA NIC . pytalem takze o jakies ryzyko jesli podpiszemy ten aneks odpowiedz byla jedna zadnego bo dostajemy na poczatku 30% na koniec 70% badz wracamy do mieszkania takze kalkulacja jest prosta abo nic albo cos . bron boze nikogo tu nie namawiam tylko bardzo prosze na spokojnie usiasc i sobie to przekalkulowac co jest lepsze pokazanie im i nic nie dostanie oraz kredyt na najblizesz lata czy jednak odzyskanie pieniedzy badz mieszkania. zyjemy w takim a nie innym kraju. tyle w temacie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma.G Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.ip.netia.com.pl 07.10.13, 11:12 Witam wszystkich .W uzupełnieniu tematów ,które zostały poruszone na spotkaniu prosimy osoby ,które się wycofały z zakupu mieszkania ,a nie miały z nami bezpośredniego kontaktu,prosimy o kontakt z nami. Ponieważ poszukiwanie kontaktu ,pisanie maili i telefonowanie do Państwa i Państwa Pełnomocników nic nie wnosi do sprawy , a pozostało bardzo mało czasu .Ponieważ rozprawa o upadłość odbędzie się w dniu 16-10-2013 o godzinie 11 w sądzie przy ul.Poznańskiej. Powinniśmy znać Państwa stanowisko czy oddajemy Zimowe Ogrody do Pani Syndyk do masy upadłości Spółki Atrium ,czy sąd rozpatrzy wniosek o upadłość Zimowych Ogrodów z wniosku.Jedno i drugie jest dla Państwa niekorzystne. Prosimy o kontakt: mgzimoweogrody@gmail.com lub tel.661-200-225 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.piratenpartei-nrw.de 04.10.13, 13:49 my tu gadu gadu a czas ucieka, zacznijcie zbierac kase na splate wierzycieli, pare dni jeszcze zostalo. Bedzie zwrot kasy na koncie to bedzie wypis. Jak zbuduja wam te szklane domy to wam oddadza albo odlicza od ceny mieszkan, firma ZO to solidni przedsiebiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zr Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.azart1.pl 04.10.13, 14:45 Panie T. jak nie wycofa Pan wniosku to bedzie Pan miał na sumieniu wszystkich niedoszłych mieszkanców (rodziny z dziecmi)i ich kredyty.Wszystko ma swoje granice . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 04.10.13, 14:50 Tacy ludzie jak pan T. robiąc to co on robi nie maja sumienia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez szans Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 194.251.119.* 04.10.13, 15:26 Sumienia nie maja ci oszuści "inwestorzy" PP, PD i aktualni G.. Po wymarzonym mieszkaniu został mi tylko ten wpis w księdzie i tylko on daje mi (może i złudną) nadzieję na jakąś rekompenstatę. I mam teraz oddać tę ostatnią rzecz, bo ktoś coś mi obiecuję. A potem i tak zostanę z niczym (a właściwie będę krok do tyłu, bo zrzeknę się praw do roszczeń) - bo juz mieli tyle szans aby ten interes zakonczyc, ale zawsze NAGLE cos stało na przeszkodzie (teraz to nagle my wszystkiemy jestesmy winni). To od samego poczatku bylo jedno wielkie oszustwo i bede w nim bral udzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Gudzowski Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.ip.netia.com.pl 04.10.13, 15:44 Szanowni Państwo jak tak sobie czytam jak mieszacie mnie z błotem i moje nazwisko i stawiacie mnie razem z poprzednikami to mam tego serdecznie dosyć i nie chce mi się już więcej nic robić. Ci którzy czytali postanowienie syndyka w sprawie upadłości wiedzą i zdają sobie sprawę z tego że jedynym i najlepszym jak to nazywacie "ratowaniem dupy Gudzowskich" jest oddanie tego w masę upadłości i cofniecie omów przejęcie ZO. Nie zrobiłem tego i nie robię licząc na to, że dojdziemy do porozumienia i uratuje dupę również Państwu zarówno jednej jak i drugiej stronie mam na myśli wycofanych i tych co zostali. Ale jak widzę wolicie toczyć prywatne wojenki ze spółką i uważacie nas za krętaczy wiec nie pozostanie mi nic innego jak ogłosić Pani syndyk, że niestety nic z tego nie będzie i niech robi swoje. Pozdrawiam i życzę powodzenia Michał Gudzowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 17:17 słabe... Odpowiecie kiedyś za to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.....chana Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 91.232.112.* 04.10.13, 17:13 Ja i mój mąż nie pójdziemy w żadne ugody bez NATYCHMIASTOWEJ (w chwili podpisywania ugody) spłaty przynajmniej 30 % wierzytelności. Piszecie że jedziemy na tym samym wózku ,ale to My mamy zrezygnować z hipoteki ,a nie wy przyszli lokatorzy . Jeżeli zrezygnujemy z hipoteki a będzie i tak upadłość to wy (prawdziwki) przesuniecie się do przodu w kolejce po resztki a My będziemy w czarnej dupie . Jeżeli Wszyscy - My (oszuści) wierzyciele i wy (prawdziwki) lokatorzy zgodzimy się wykreślić z hipoteki - jeden wózek to ja przwstaniemy na taką ugodę ( ryzyk fizyk - ufam Żołkowi i Gudzo to tacy uczciwi biznesmeni. A prawdziwki ufają , jak tak to się wypisujemy WSZYSCY z hipoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.azart1.pl 05.10.13, 13:54 1.Po primo jesli zdecydujemy sie podpisac to upadłosci nie bedzie bo nie moze jeden wnioskodawca szkodzic w tej sytuacji wszystkim wierzycielom. 2.Jesli nie podpiszemy i jakims trafem dojdzie do upadłosci to nikt nie odzyska pieniedzy bo nikt tego nie kupi bo budowa zardzewieje bo kase zgarnie bank syndyk i złodziejska spółka atrium sp.z o.o.Jedynym rozwiązaniem tej sytuacji by odzyskac pieniadze jest dokonczenie inwestycji.Wczytujac sie w ideologie wnioskodawcy Pana T.to nie podpisujmy porozumien tylko wszyscy złóżmy wniosek o upadłosc .ps prawo powinno byc takie .Jak z ramienia Pana T sąd ogłosi upadłosc to Pan T bedzie spłacał przez całe zycie nasze kredyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.13, 20:56 Ten burdel musial sie kiedys skonczyc wiec chwala temu kto zlozyl wniosek. ja z niczego nie zrezygnuje dopoki nie dostane pieniedzy z powrotem. Jak nie to niech swiat plonie - mam to juz gleboko w powazaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.bestgo.pl 04.10.13, 22:18 pomimo wielu starań, nie potrafię wyzbyć się skrajnych emocji i zająć stanowiska obiektywnego w zaistniałej sytuacji. Przyznam, że różnie bywało w naszej sprawie, były momenty, gdy miałem nadzieje, że zaraz rozpoczną budowę i jednak ten budynek powstanie, by za chwilę się załamać i pogodzić, że będę mieszkał w wynajmowanym mieszkaniu, być może do końca życia i spłacał kredyt na mieszkanie, którego nigdy nie dostanę. Obwiniałem wszystkich dookoła, żałowałem, że nie słuchałem porad znajomych "nie kupuj dziury w ziemi". Lekkomyślnie podjąłem złą decyzję, zupełnie jak my wszyscy, kierowałem się wyobrażeniami a nie racjonalnymi decyzjami. Chciałbym aby to wszystko już się skończyło, chciałbym powiedzieć jakkolwiek, aby już tego nie było. To jednak widmo utraty "nadziei", tak realne w tej chwili, zbudziło mnie do działania. Nie potrafię się pogodzić, bez próby zrobienia wszystkiego co w mojej mocy, aby zostać z tak dużym obciążeniem na resztę życia. Nie wiem jakie są realne szanse na dokończenie tej budowy, jakie są szanse na spłacenie wierzycieli, ale zrozumiałem, że w pojedynkę, nikt z nas nic nie ugra. Musimy mówić jednym głosem, musimy się porozumieć, pomimo, że mamy swoje obawy, albo własnie dlatego, że je mamy, powinniśmy się spotkać. Bez prawników, radców, mecenasów, żołnierków i gudzowskich. Musimy sobie zaufać i działać jak jeden organ. Może to bezcelowe co piszę, ale warto spróbować i zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 05.10.13, 01:35 Całkowicie popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulus Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.10.13, 09:04 Zdziwi pewnie fakt, że taka propozycja wychodziła z ust Dewelopera ale nie ma i nie będzie na to zgody mieszkańców - na pewno większości - zbyt duże ryzyko skoro nie potrafimy się dogać w mniejszych sprawach... Na spotkaniu (ale po co na nie chodzić), było wyraźnie powiedziane, że nie mogą spłacić tylko jednego wierzyciela (wnioskodawcy), a innych nie bo spotkali by się z zarzutem nierównego traktowania wierzycieli, lub/i narazili się na podobne wnioski pozostałych bo skoro składanie wniosków w sądzie działa to dlaczego nie spróbować? Każdy robi co może, aby się uratować, każdy słucha różnych doradców ale nie wszystko zadziała - trzeba się na coś zdecydować, może posłuchać swojej intuicji, a nie doradców, bo ilu ich jest - tyle różnych ocen danej sytuacji... Każdy z nas dużo zaryzykował, ale pojedyńcze wojenki i nieliczenie się z resztą - tylko aby mi się udało, ja im pokażę, ja będe pierwszy, ja odzyskam, a reszta mnie nie interesuje - do niczego dobrego nie doprowadzi... Sam prawnik kilku wierzycieli powiedział, że te porozumienia tylko zawieszają umorzenie hipotek i jeśli zapisy nie zostaną wypełnione (czytaj pieniądze wypłacone) to będzie to bezskuteczne. P.S Jeśli chodzi o "prawdziwki" to nie mogą oni wycofać swoich hipotek, bo jakby to zrobili banki zarządałyby natychmiastowej spłaty kredytu, a na to nikt sobie nie może pozwolić - poza tym nasze ostatnie transze są potrzebne aby dokończyć tą budowę i spłacić pozostałe 70% wierzycielom - i to też jest ryzyko, bo wierzyciele będą już mieli 30% a mieszkańcy powiekszą swój wkład o kolejne 30% - no ale inaczej widać się nie da... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 05.10.13, 09:44 "zawieszają umorzenie hipotek " - nie ma takiej podstawy prawnej. Hipoteki się wycofuje i ewentualnie ponownie wpisuje - o ile ponownie wpisać się uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.13, 23:43 W trzebnicy też nie jest wesoło ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZO wierzyciel Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 198.98.49.* 06.10.13, 12:23 Te "porozumienia" w obecnej formie wsadzcie sobie w d*pe. Nie ma mowy o wypisaniu z hipoteki przed zwrotem kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.bestgo.pl 06.10.13, 13:34 Paradoksalnie, to właśnie hipoteki blokują możliwość pozyskania finansowania przez ZO i tym samym kontynuowanie budowy i odzyskanie pieniędzy przez osoby, które wypowiedziały umowy. Pomijając oczywiście widmo syndyka. Czytając poniższe wpisy, odnoszę wrażenie, że wypisują tu osoby, którym zależy na upadłości ZO, skłócenia nas albo zwyczajnie ludzie nie rozumieją powagi sytuacji: jeżeli się nie dogadamy, syndyk wchłonie naszą inwestycję do masy upadłościowej Atrium i wówczas nikt z nas nic nie dostanie. Czy ktoś widzi jakąś alternatywę do scenariusza, w którym wycofane zostają hipoteki, wyczyszczona KW? Ludzie, dajcie sobie szanse na odzyskanie swoich pieniędzy. Nie rozumiem Waszego uporu. Na co Wy liczycie?, myślicie, że szantażując dewelopera wycofaniem hipoteki, otrzymacie jakieś pieniądze, że jesteście bardziej uprzywilejowani od pozostałych osób. NIE MA PIENIĘDZY I NIE BĘDZIE, DOPÓKI BĘDĄ HIPOTEKI. Przypomnę Wam, że już jedną złą decyzję podjęliśmy, kupując dziurę w ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 07.10.13, 18:05 Ja zanim zgodzę się na ugodę chciałbym poznać tych inwestorów którzy podobno istnieją i tylko czekają żeby budować. Rozumiem że prawdziwi klienci ich znają i wiedzą jakie to są osoby/firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.bestgo.pl 08.10.13, 21:20 rozumiem, że za nic masz rodziny, które nie wypowiedziały umów i te osoby jak piszesz, dla których hipoteki zostaną cofnięte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 74.63.112.* 08.10.13, 23:20 "... ci ktorzy hipoteki wpisali przed 24 stycznia 2013 roku, pozostale hipoteki wpisane po tym terminie mogą byc skreslone po wniosku sedziego komisarza, zgodnie z prawem." zgodnie z prawem PO upadłości nie można obciążać już kolejnymi hipotekami, chyba, że WNIOSEK o wpis do KW był złożony co najmniej 6 miesięcy przed złożeniem wniosku o upadłość. Czyli jeśli hipoteka została wpisana PRZED upadłością to nie ma podstaw do jej wykreślenia przez sędziego komisarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 09.10.13, 07:44 tylko pytanie o jakiej upadłości mówisz - ZO ? Bo jeśli unieważnią umowę sprzedaży ZO do sp.k. to może trzeba patrzeć na datę upadłości Atrium sp. z o.o. (lipiec 2012)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.13, 12:39 Jestem po rozmowie z moim prawnikiem, który jest także moim przyjacielem i potwierdza że włączenie ZO do ATRIUM Sp. z o.o. jest BARDZO BARDZO MAŁO REALNE, WRĘCZ NIEMOŻLIWE. Dlatego powiedział mi: pozostań przy hipotece - to jest znacznie bezpieczniejsze. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 09.10.13, 08:30 no to czemu wszyscy są przekonani o tym unieważnieniu, a pani syndyk podobno tylko czeka, żeby położyć łapę na ZO ? jest chyba nawet jakiś wyrok, że syndyczka ma do tego prawo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.13, 12:53 Sprawa jest prosta: TO STRASZAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,, Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.equant.net 09.10.13, 13:13 Jestem po rozmowie z moim prawnikiem, który jest także moim przyjacielem i potwierdza że włączenie ZO do ATRIUM Sp. z o.o. jest BARDZO BARDZO MAŁO REALNE, WRĘCZ NIEMOŻLIWE. Dlatego powiedział mi: pozostań przy hipotece - to jest znacznie bezpieczniejsze. dziękuję .....CZYLI JEDNAK JEST REALNE BO NIE POWIEDZIAL ZE ,,NIE,, JEST REALNE TYLKO ZE ,, MALO REALNE,, PROPONUJE POPYTAC U INNYCH PRAWNIKOW A NIE TYLKO U JEDNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.13, 15:41 Wszystkie przesłanki lub ich brak wskazują że ZO pozostaną w spółce komandytowej, dlatego nie pozostaje mi nic innego jak pozostanie przy swojej hipotece. Tak jak wspomniał ktoś powyżej: logiczne jest że BYRA na 100% najpierw próbował unieważnić sprzedaż ZO (tak doradziłby mu każdy prawnik) ALE NIE DOSZŁO DO TEGO, więc niby dlaczego teraz miałoby się stać inaczej? Konkrety proszę a nie domysły i Wasze widzi mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.13, 15:44 Żaden bank ani inwestor nie wszedłby w ZO (a podobno inwestor jest i czeka) gdyby istniało ryzyko że ZO zostaną cofnięte do Sp. z o.o. - jest to kolejny argument za tym że nie ma takiego ryzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulus Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.10.13, 17:02 "logiczne jest że BYRA na 100% najpierw próbował unieważnić sprzedaż ZO (tak doradziłby mu każdy prawnik) ALE NIE DOSZŁO DO TEGO, więc niby dlaczego teraz miałoby się stać inaczej? Konkrety proszę a nie domysły i Wasze widzi mi się." - chcesz konkretów, a sam piszesz z domysłami "logiczne jest", "doradziłby mu". Tak czy siak na swój sposób i na swoją logikę postaram Ci się odpowiedzieć były kliencie, tak jak ja to rozumuję i nie upieram się, że rozumuję jedynie słusznie i prawdziwie bo jak to ktoś kiedyś powiedział "PRAWDA JEST JAK DUPA - KAŻDY MA SWOJĄ" 1. Jak już wielekrotnie było tu to wspominane, sąd w wyroku dopuszcza taką możliwość i zachęca syndyk do przyjrzenia się tej sprawie - widziałem orzeczenie sądu więc to jest FAKT - co oczywiście nie oznacza, że tak się stać musi ale RYZYKO JEST. 2. To że do tej pory nic z tymi nie zrobiono może wynikać z faktu, że byłaby to zbyt duża SZKODLIWOŚĆ SPOŁECZNA - na mieszkania w ZO oczekuje kilkadziesią rodzin, młodych rodzin z kredytami na 30 lat, nawet jeśli będzie to argument za tym aby tak się nie stało w przypadku niedogadania się i upadłości likwidacyjnej to kwota ze sprzedaży ZO po kosztach nie będzie wystarczająca aby spłacić wszystkich w 100% nie mówiąc już o odsetkach - poza tym deweloper nie odpuści bo też nie chce stracić wszystkiego, Syndyk też nie odpuści bo też będzie chciał zarobić i wykorzystyać wszystkie prawne możliwości w przypadku wizji upadłości - to wszystko może spowodować, że będziemy latać po sądach i tracić kolejne lata i nerwy na sensowne rozwiązania - DUŻO LEPSZYM ROZWIĄZANIEM JEST SIĘ DOGADAĆ I DOKOŃCZYĆ BUDOWĘ i za rok o tej porzę siedzieć we własnym M i pić PIWO :), czego wszystkim nam życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.play-internet.pl 09.10.13, 18:03 Żaden bank nigdy nie dał złotówki na ZO sk , kredyt dostała jeszcze Atrium sp zoo! Oprócz faktów o możliwości unieważnienia umowy sprzedaży o których tu już wspominano , trzeba pamietać ze syndyk ma dużo ostrzejsze instrumenty niż "każda" inna strona do tej czynności, taka możliwość ma już od ponad roku! Jednak przy okoliczności zagrożenia upadłością likwidacyjna ZO , może pojawić się większa ochota i presja. Jeżeli jednak teraz to zaczyna być tak istotnym argumentem w ustach Żołnierka to jest to straszak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.13, 13:35 Witam na początku listopada licytacja ruchomości na Z.O, Kapica sprzedaje materiały zajęte przez niego na budowie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 12.10.13, 14:38 chyba 16.10?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzyciel Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.13, 16:46 nie 7 listopada licytacja materiałów na budowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 12.10.13, 18:17 Jest już ogłoszenie na portalu komorniczym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 12.10.13, 19:00 nie jesteśmy już sami we Wrocławiu: www.sfora.biz/Deweloper-oglosil-upadlosc-Ludzie-bez-mieszkan-i-pieniedzy-a60512 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.13, 23:56 Tylko ze o nich jest głośno. Nikt o ZO nie słyszal.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.13, 09:54 As Bau to znana firma, a Eurobudownictwo powstało niedawno w wiadomym celu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzyciel Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.13, 10:19 budowa w Trzebnicy też stoi , Żołnierek nie ma kasy aby ją dokończyć!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.13, 08:57 O 16:00 w PRW audycja o Bramie Trębaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 14.10.13, 11:01 macius sieje samozniszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT @ Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.13, 15:32 Fds masakra........... marna prowokacja , marnego człowieka .......... (wszyscy wiemy kim jesteś więc możesz się śmiało podpisać ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.13, 16:06 o której i gdzie dokładnie jest środowa rozprawa? Czy każdy na nią może przyjść (klient, wierzyciel, itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.free.aero2.net.pl 14.10.13, 16:16 samozniszczenie to nie jest prowokacja a fakt, a kto kogo przezywa sam o sobie wydaje opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.13, 07:16 ty chyba człowieku nie wiesz co piszesz? Jak niby pieniądze z budowy ZO szły na BT skoro oni przejeli ją w zeszłym roku i to od BT poszła kasa na ZO i w dupie sa wszyscy! A wogóle to mam to w d żrecie sie między sobą jak psy, szkoda mi was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 15.10.13, 08:20 no ale co ty byś chciał żebyśmy zrobili? chyba już nie za wiele ktokolwiek może (ty czy ja czy ktokolwiek obecny lub były) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 15.10.13, 09:59 teraz to najlepiej by było jakby syndyk przejął piecze nad inwestycją, następnię wszyscy i klienci i wierzyciele powinni się dogadać z syndykiem i albo przejąć tę inwestycję od syndyka i skończyć budowę, albo sam syndyk wyczyści hipoteki (bo syndyk może to zrobić) i wówczas z czystą hipoteką uda się do Banku po kredyt, który uzyska i skończy inwestycję, a z pieniędzy uzyskanych ze sprzedaży mieszkań pospłaca długi. Na tej inwestycji można jeszcze zarobić i to sporo, więc syndyk będzie tym jak najbardziej zainteresowany, bo wówczas sam syndyk przytuli na tym z bańkę jak nie więcej. Dla klientów najlepsze byłoby współpracować z syndykiem, albo jeszcze lepiej, stworzyć spółkę lokatorską która by przejęła inwestycję i sama ją dokończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.13, 13:40 wiesz ile by musiały kosztować te mieszkania żeby sie opłacało od nowa je sprzedać? Policz, następny kredyt na budowe, ci co już kupili to od nowa musieliby zapłacic...chyba tak nie jest rózowo niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 15.10.13, 16:16 dokladnie. Prawda jest taka ze dokonczenie tej inwestycji nikomu sie nie opalca. PP i PD zdefraudowali kase, aktualni asi mysleli ze cos jeszcze na tym zarobiąi sie przeliczyli. Ktokolwiek by wszedl na te budowę musialby chyba 8000 za metr liczyc aby splacic wszystkie dlugi. Przy tak dziadowskiej lokalizjacji i z taka historia ta budowa nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 15.10.13, 18:03 co niby brakuje tej lokalizacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.13, 20:10 Lokalizacja to akurat zaleta tej inwestycji. Niestety obecnie jedyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benzyna Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 16.10.13, 10:12 A co w tej lokalizacji takiego fajnego? Na razie pola, a potem budowa alei stabłowickiej/osi inkubacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 16.10.13, 10:54 i kosciotrup ZO straszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ip-198-27-69.net 26.10.13, 13:03 Budowa ZO straszy i niszczeje, a kolejna zima nadchodzi. To juz malo realne zeby zrobic cos sensownego z budowy w tym stanie. Mokre sciany i dziury przez ktore hula wiatr. Zburzyc i zaorac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.13, 16:03 Dobry pomysł. Tym bardziej, że jest to możliwe do zrobienia w świetle prawa. Będzie coś takiego jak zgromadzenie nabywców i ono ponoć może podjąć taką uchwałę, trzeba tylko się zorganizować xn--wupadoci-bpb5w.pl/upadlosc-deweloperska-zgromadzenie-nabywcow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy aby Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 22.10.13, 00:53 www.zarzadca.pl/komentarze/2044-co-odroznia-umowe-deweloperska-od-umowy-przedwstepnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy aby Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 22.10.13, 09:41 Ale nowa ustawa nie wprowadziła umów deweloperskich, zmieniła tylko przepisy ich dotyczące. polowkipomaranczy.pl/prawo-i-finanse/rodzaje-umow-deweloperskich-spotykanych-w-obrocie/ Wyłącz proszę Caps Locka, bo się to trudno czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.13, 15:56 W ogóle jaki jest dalszy plan na tą inwestycję? Przecież sąd na najbliższej rozprawie podejmie decyzję: albo upadłość likwidacyjna albo układowa. Tylko że do układowej muszą być przesłanki że ten układ zakończy się sukcesem. Właściciele przyszli bez prawnika do sądu, jak oni chcą o to walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 23.10.13, 16:18 Widziałem panią G w Dauglasie - jakoś nie widać, żeby dostali po kieszenki: kremiki za 2 tysie.. ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowana Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 20:58 Czytając te teksty zastanawiam sie czy piszą to gimnazjaliści bo takie puste teksty, bluzgi i epitety to słychać wsród nastolatków a nie dorosłych ludzi... Świat schodzi na psy juz nawet dorośli nie potrafią sie wypowiadać na poziomie i dlatego w tym CHORYM KRAJU nic sie nigdy nie zmieni i dalej bedą kraść, oszukiwać i wykorzystywać drugiego człowieka bo patrząc na te wypowiedzi to w ogóle żal mi tych PRYMITYWNYCH ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 27.10.13, 23:26 To chyba pisze jeden i ten sam troll, korzystając z tzw. anonymizerów. Sądząc z formy, pisze po pijaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 28.10.13, 12:49 gość się załamał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 23:45 A moze powiecie jaki jest status sprawy? Macie jakies interesujace informacje po rozprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ip-198-27-69.net 29.10.13, 08:39 Nic sie nie dzieje, wszyscy czekaja na ogloszenie upadlosci. Tu juz nic wiecej nie da sie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 29.10.13, 09:25 Skończyło się straszenie syndykiem, nie wszyscy się nabrali, wszystko wskazuje na to że będzie likwidacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ip-198-27-69.net 01.11.13, 16:08 Czy był dziś ktoś z państwa zapalić znicz na grobie tej niedoszłej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.13, 11:11 Odsetki już nie biją więc zapomnij że ktokolwiek Cię spłaci wierzycielu. Skoro nie zostałeś spłacony wcześniej to tym bardziej nie dostaniesz kasy teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.156.114.233.mortin.pl 22.11.13, 15:58 blablabla Jak zwykle dużo gadasz a g.... wiesz a raczej rozumiesz . już nudne to jest czemu taki cwany wczoraj nie byłeś? weź się ze swoimi teoriami schowaj i czekaj aż cie ktoś spłaci bo już słuchać się nie chce tego - a raczej czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 22.11.13, 19:23 Gość może nie przebiera w słowach ale ma niestety rację. Sam syndyk przez telefon powiedział mi że nie ma szans żeby KTOKOLWIEK pożyczył na to kasę, więc zapomnijcie o tym funduszu. Dziwi mnie też przyjęcie założenia że hipoteka banku znikneła i nikt w swoich obliczeniach nie brał tego długu pod uwagę. Jesli myślicie że bank odpuści te kilka baniek to raczej jest to błędne myślenie. Poczytajcie sobie artykuły w internecie o ustawie deweloperskiej, jest ona sprzeczna z wieloma innym aktualnymi przepisami i na pewno będzie zaskarżana i zmieniana. Ogólnie wczoraj było czasami nawet sielankowo a kłopoty to się dopiero zaczynają. Jeśli się błyskawicznie nie dogadacie i nie zbierzecie kasy to sąd szybko wyda decyzję o sprzedaży tego syfu i koniec, nie będzie już żadnych odwołań i spuszczania na drzewo sądu przez gamonia Żołnierka. Kłamstwa i przeciąganie wszystkiego w czasie już się skończyły definitywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorek Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.e-wro.net.pl 26.11.13, 08:02 Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej ogłosił upadłość Magdalena Gudzowska Zimowe Ogrody s. k. we Wrocławiu ul. Swojczycka 38 krs 362056 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 26.11.13, 09:08 www.krs-online.com.pl/magdalena-gudzowska-zimowe-ogrody-spolka-krs-370098.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.156.114.233.mortin.pl 26.11.13, 11:02 No i? Przecież to chyba wiadomo. Nie byłaś na spotkaniu z Syndykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !?! Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.play-internet.pl 26.11.13, 12:51 Przy Waszym poziomie antycypacji powtarzanie prawd oczywistych jest nieodzowne! Wasza wiara w ,, czarodziejska różdżkę " jest tak silna, ze słyszycie i wierzycie tylko to co chcecie słyszeć . Pomijając wulgaryzmy posty tego aktywnego forumowicza sa bardzo konkretne i osadzone w realiach. Ciagle wierzycie , ze ktoś da Wam 5 mln i wybuduje Wam mieszkania. Macie teraz profesjonalistę (syndyka) z wieloma instrumentami prawnymi, który powinien znaleźć winowajców Waszej sytuacji. To tez jest jego rola i przypilnujecie tego. Złapanie złodzieja , który okradł Zimowe ogrody może być teraz łatwiejsze i proste. Przecież chodzi o 10 mln płn. Takie pieniądze nie znikają nie zostawiając śladów i winowajców . Jakby znalazł choćby 1/3 i wyegzekwowal zwrot, to Wy już sobie poradzicie. Musicie jednak usunąć te wszystkie pijawki ( Pietruszkiewicze, Dzielnickie, Zolnierki , jacyś Hiszpanie itp) z tej inwestycji. To tez możecie zrobić dzięki syndykowi. Inaczej będziecie musieli przyzwyczaić się do tych wspomnianych już tutaj "stancji" lub braku kasy na wczasy przez najbliższe kilkanaście lat na jakiekolwiek wczasy , czy inne przyjemności. Przepraszam jak kogoś z poszkodowanych obrażam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.anonymizer.ccc.de 26.11.13, 14:26 Jesli komus sie wydaje ze bank i jego armia prawnikow tak latwo da sie wyrzucic z hipoteki to jest w duzym bledzie. Ustawa deweloperska swoja droga, ale nie moze stac ona w sprzecznosci z prawem dotyczacym wlasnosci i zabezpieczen hipotecznych. Szykuje sie tu niezly galimatias prawny. Pewnie bardzo dlugo to wszystko potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 26.11.13, 21:07 Wierzyciele hipoteczni też nie będą stali z boku i nie pozwolą tak łatwo syndykowi wydzielić bezobciążeniowo mieszkań. Czy też zauważyliście na spotkaniu z syndykiem że królował temat: JAK DOKOŃCZYĆ BUDOWĘ I ODDAĆ MIESZKANIA a nie było praktycznie słowa o spłacie długów. Najśmieszniejszy był gość z sali który stwierdził że dla banku zostaną tylko piwnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient123 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 06.12.13, 16:40 Jak skończyło się spotkanie z syndykiem, czy doszło do jakiś ustaleń? Wiadomo, czy będzie kolejne spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zo Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 23.88.99.* 06.12.13, 20:52 Tu raczej malo kto cos pisze, potworzyly sie rozne grupki na zamknietych forach i listach mailowych i tam sobie konspiruja. Plan jest taki zeby budowe dokonczyc, ale potrzeba na to kasy - co najmniej 1 tys. doplaty do metra kw., a pewnie duzo wiecej. Watpliwe ze wszyscy maja zbedne kilkadziesiat tysiecy lub dostana nowe kredyty, takze niezbyt to dobrze wyglada. Jesli juz to niektorzy nie dadza nic i inni beda musieli zamiast nich dac wiecej, do czego to moze prowadzic to mozna sobie wyobrazic. Caly ten pomysl oparty jest na zalozeniu, ze bedzie mozna wydzielic nowa czysta ksiege wieczysta pod dokonczenie budowy z pominieciem - wypisaniem obecnych roszczen hipotecznych z dzialu IV KW. Taka mozliwosc teoretycznie daje ustawa deweloperska. Jednakze jest to sprzeczne z konstytucja i podstawowym porzadkiem prawnym, a dotychczasowe interpretacje i orzeczenia w tym zakresie sa bardzo niejednoznaczne i budzace wiele watpliwosci. Wierzyciele z dzialu IV (w tym bank) na pewno nie pozwola sie w ten sposob wyrolowac. Prawdopodobnie konieczne beda odwolania do wyzszych instancji Sadu aby jednoznacznie ta kwestie wyjasnic. Na ta chwile nie wiadomo co i kiedy z tego wyniknie. Kazdy powinien sam sie zastanowic czy warto ladowac w ta budowe kolejne kilkadziesiat tysiecy zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient123 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 08.12.13, 21:33 Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście plan dokończenia inwestycji na własną rękę wydaje się mało realny. Gdyby jeszcze wszyscy nabywcy utworzyli wspólny front, byłoby łatwiej coś ustalić, a tak, jeśli potworzyły się rzeczywiście różne grupki... Może znów jakieś spotkanie nabywców można by zorganizować wkrótce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient_zo Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ipredator.se 08.12.13, 22:01 Te spotkania niestety niewiele wnoszą. Mając kilkadziesiąt osób naraz trudno o zachowanie ciszy, a co dopiero ustalenie czegoś wspólnego. Zwłaszcza że tyle ile osób tyle pomysłów i opinii. A najgłośniej zawsze krzyczą ci sami samozwańczy obrońcy pokrzywdzonych. Prawda jest jednak taka że każdy działa w swoim interesie i trzy razy się zastanowi zanim do tego jeszcze cokolwiek dopłaci. Racja że mało realne jest aby każdy z tych kilkudziesięciu nabywców wysupłał nagle dodatkowe kilkadziesiąt tysięcy, zwłaszcza że nikt nie może zagwarantować co z tego tak naprawdę ostatecznie wyniknie i ile to wszystko jeszcze potrwa, a jeśli ktoś twierdzi inaczej to jest w dużym błędzie. Czy wszyscy zaryzykują kolejne kilkadziesiąt tysięcy? Wystarczy że parę osób się zawaha lub po prostu nie ma tych dodatkowych pieniędzy, i co wtedy? Ktoś więc będzie musiał dać ze swoich podwójnie żeby się suma zgadzała. Dużo takich chętnych się znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __ Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.chrismail.de 09.12.13, 19:59 Bardzo mało prawdopodbne że uda się zebrać pieniądze na dokończenie budowy. Kto miałby ją dać spośród klientów Atrium? 1. Osoby, które wcześniej lub później zrezygnowały i mają wpisy hipoteczne. Co ciekawe są to wpisy zarówno w dziale III jak i IV. Mają więc prawo głosu, są traktowani jak inni nabywcy, ale wątpliwe że będą chcieli cokolwiek dopłacić. 2. Kilka mieszkań zostało jeszcze przez poprzednich prezesów przekazane w ramach rozliczeń (np. podwykonawcom). Właściciele tych lokali również raczej nie będą się dorzucać, tylko poczekają spokojnie na rozwój wypadków. 3. Nabywcy którzy chcieli kupić mieszkania w ZO z myślą o inwestycji, wynajmie, z wolnych środków. Pogodzili się ze stratą i nie chcą więcej ryzykować, jako że gorzej już być nie może, pozostaje czekanie. 4. Zostaje grupa tych, którym zależy na dokończeniu budowy i wierzą, że uda się wydzielić hipotekę bez obciążeń, a wszystko to łatwo, przyjemnie i szybko. Wśród siebie muszą znaleźć brakujące pieniądze. Będąc w tej grupie najlepszą taktyką może się okazać również czekanie na rozwój sytuacji bez dalszego ryzykowania własnych pieniędzy: przykro mi ale nie mam tyle, nie dostanę też kredytu, nie mogę więc dołożyć dodatkowych 2 tyś. za metr. I co, zmusi mnie ktoś do dopłaty? Nie. Pozostali więc będą musieli dołożyć więcej jeśli chcą uratować ZO przed licytacją i niech oni ryzykują kolejne kredyty na lata. Prawdziwy obraz sytuacji pojawi się dopiero wtedy gdy trzeba będzie głęboko sięgnąć do własnej kieszeni mając w pamięci dotychczasowe doświadczenia z tą budową. Niejedni już mamili i obiecywali. I za każdym razem to już na pewno miało się tym razem udać. Odpowiedz Link Zgłoś