Gość: lenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 02:00 czy kto mial doswiadczenia z tym developerem interesuje mnie zwlaszcza opinia co do realizacji ich inwestycji w Wysokiej pod nazwa osiedla Chabrowego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bono Vox Re: Integer IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 08:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=10629987 w tym miejscu jest mowa o budowanej obwodnicy. Mysle, ze to tez MUSISZ wziasc pod uwage!! pzdr. BV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Integer IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 11:05 Osiedle się buduje wiec to juz coś, widac duze tempo pracy, ktos nad tym panuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozmus Re: Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 13:52 No cóż, ja mam w sumie mieszane uczucia co do tego przedsięwzięcia. Integer jest firmą wiarygodną, znaną dotychczas głównie z renowacji zabytków (np. obecny Hotel Zaułek, kościół Św. Doroty etc.). Projekt Osiedla Chabrowego jest niezły. Świetna architektura, dobre jakościowo materiały i ciekawe rozkłady pomieszczeń w projektowanych mieszkaniach (chyba jedne z najlepszych, jakie oglądałem). Przez długi czas ta inwestycja była dla mnie numerem 1 podczas zeszłorocznych dywagacji na temat - gdzie kupić mieszkanie. Cena jak na to, co oferują, też nie jest wygórowana. Ale ostatecznie trochę się zniechęciłem, ponieważ rozpoczęcie budowy znacznie się opóźniło, teraz wprawdzie już sporo nadrobili, budynki stoją, w niektórych są już okna itd., ale jeszcze do terminu oddania daleko, a z tego, co pamiętam, miał to być kwiecień 2004. Poza tym ta sprawa obwodnicy, o którym mowa w innym wątku - ludzie, nie łudźcie się, że nie będzie nic słychać, nawet jak zamontują ekrany, to i tak będzie słychać, no i te spaliny... A przecież, jeśli już decydujemy się na zamieszkanie na peryferiach, z dala od miejskiego zgiełku, to kupno mieszkania w pobliżu tego typu arterii trochę mija się z celem. Poza tym dojazd do centrum jest nie najlepszy - samochodem owszem, ul. Zwycięską, potem Aleją Karkonoską i już jesteś w centrum Wrocławia, ale za to komunikacja miejska jest szczątkowa - autobus 112 kursuje dość rzadko i dojeżdża tylko do Dworca Głównego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Integer IP: *.komputerowe.com 09.05.04, 12:18 Maruda jestes z ta lokalizacja. Jak chcesz miec full spalin i wszystkie autobusy pod nosem, to pod dworzec sie wyprowadz. Po to ludzie uciekaja za miasto, zeby pozyc z natura:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozmus Re: Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.04, 17:11 No, niestety, do tej przyjemności obcowania z naturą na Osiedlu Chabrowym będziesz musiał(a) dodać przyjemność rozkoszowania się nią w pobliżu obwodnicy - a tam kurz, spaliny, hałas. Życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Integer IP: 80.50.30.* 10.05.04, 08:31 Firma z tradycją, sprawiająca wrażenie wiarygodnej. Projekt osiedla ciekawy niestety pazerność tego developera pomału niszczy jego podstawowe założenia. Na poczatku miało tam powstać pięć bloków z dużą ilością zieleni terenami rekreacyjnymi boiskami itd. W pierwszym etapie dodano jeden blok, a teraz na tych terenach które były w zeszłym roku pokazywane jako przeznaczone pod rekreacje planuje się wybudowac następne 4-5 bloków. W sumie wyjdzie z tego ciasnota, problemy z parkowaniem itd a miało być tak pięknie. Problem obwodnicy to zupełnie inny temat bo przecież po to kupuje się mieszkanie na peryferich godząc się na związane z tym niedogodności (dojazd, brak sklepów, szkół itd)aby mieszkać w ciszy i spokoju. pozdrawiam i życzę trafnej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś