Dodaj do ulubionych

mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie??

IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.10, 10:13
Witam, z uwagi na ostatnie wkręcanie przez deweloperów na forum potencjalnych klientów, którzy szukają swojego własnego lokum w przystępnej cenie w Kiełczowie lub jego okolicy, postanowiłam założyć ten wątek i dowiedzieć się czegoś od takich samych ludzi jak ja, zainteresowanych lub takich co już kupili w tej lokalizacji i tam mieszkają. Powiedźcie mi czy warto, czy zachęcające ceny ofert deweloperów nie przełożą się na utrudnienia związane z życiem codziennym?? Mam prośbę do ludzi deweloperów o niewystawianie swoich ofert w tym wątku i faworyzowanie swoich inwestycji, gdyż sama potrafię wyszukać, to co mnie interesuje. Dziękuje za wpisy i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: nieDeweloper Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 11:24
      Oj , widzę , że Pani Laura się wiele nie dowie;-) A z drugiej strony , jaki procent wiarygodności można przypisac internetowemu forum??? Lepiej już chyba zrobic sobie wycieczke po okolicy i pytac ludzi w konkretnych lokalizacjach!
    • Gość: Queency Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.01.11, 13:53
      Ja kupiłem nie dawno mieszkanie które tam powstaje. Jak dla mnie jest to o wiele lepsza lokalizacja niż każde inne miejsce we Wrocławiu ( ze względu na bliskość pracy i rodziny ). Znam te rejony od lat i nigdy nic mi tam nie przeszkadzało. Co do sklepów, lekarzy itp. wszystko jest na miejscu. A zawsze można podjechać na psie pole lub zakrzów. Ale i tak wszystko zależy od indywidualnych potrzeb każdego ( jednemu będzie tam ok innemu zawsze coś będzie nie tak). Pozdrawiam
      • Gość: Bela Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.01.11, 14:55
        No i blisko do krematorium, zapomniałeś dodać.
        • Gość: Queency Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.01.11, 18:30
          Kiełczów jest dość spory, więc krematorium dla jednych jest blisko, a inni nawet nie wiedzą o jego istnieniu. Tak jak mówię wszystko zależy od punktu widzenia. Moja lokalizacja jest jakieś 5 km od krematorium więc nie będzie mi przeszkadzać. Poza tym lepsze krematorium spełniające wszystkie normy ekologiczne niż stojące w korkach samochody w centrum miasta. Każdy ma swoje zdanie na każdy temat. Teraz mieszkam na Nowym Dworze, więc wiem co oznacza hałas lotniska, torów kolejowych i zapach spalin od rana do wieczora. Więc myślę, że w Kiełczowie gorzej nie będzie.
          • Gość: Bela Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.01.11, 18:41
            tak i 15 kilometrów do centrum, jeden autobus na godzinę. Zapraszamy do Kiełczowa.
            • Gość: Queency Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.01.11, 18:49
              No cóż, nie wszyscy muszą jeździć do centrum i do tego autobusem. Niektórzy mają samochody i stać ich na taksówki. Jak mówię nikogo nie namawiam na Kiełczów dla mnie tam jest idealnie. A z tego co czytam forum to tobie Bela nigdzie nic nie pasuje. Napisz gdzie ty byś kupiła mieszkanie, gdzie są nieskazitelne i idealne warunki do zamieszkania?
              • Gość: Bela Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.01.11, 19:58
                nie rozsmieszaj mnie obroną tego zadupia.
                • Gość: Dupek Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 21:03
                  Zapomniałaś Bela że twoja opinia nikogo już tu nie obchodzi
                  • Gość: Bela Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.01.11, 21:47
                    a kim ty jestes synku, ze sie w imieniu WSZYSTKICH wypowiadać:)? lepiej pobaw sie swoim ptaszkiem.
                    • Gość: Arek Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 03.01.11, 22:00
                      Słoma z butów ci wychodzi na każdym kroku trollu.
                      • Gość: asia Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: 87.99.25.* 04.01.11, 09:32
                        Pewnie zostanę znów uznana za dewelopera bądz kogoś z branży bo kazdy mój wpis pochlebny na temat inwestycji w Kiełczowie bądź za konczył się właśnie tak...Sama duzo szukałam zanim zdecydowałam się na konkretną juz inwestycję i docolowo wybrałam domki które będą za Kiełczowem w Piecowicach.Poki co jest wszystko ok.Z developerem kontakt bardzo poprawny na kazde moje pytanie zawsze odpowiada, informuje mnie na bieżąco co i jak w sprawie inwestycji się dzieje.W umowach nie ma żadnych niepoprawnych i niedozwolonych klauzuli.Spodziewam się ze zaraz Bella i inni tacy napiszą że zadupie ze wysypisko ze ruchliwa droga itd itd ale ja mimo to bardzo polecam!!Jest tam cisza i spokój odwodnica 1 km dalej wysypisko ponad kilometr dalej i w zasadzie juz w trakcie likwidacji.W kolejnych planach wiem że będa tam kolejne tego typu domki aa i odległość od Wrocławia to 5 km więc nie jest tak źle.Mozna znaleźć w kiełczowie kilka tez bardzo atrakcyjnych ofert np Vega development osiedle pod Miłorzębem.
                    • Gość: Przenikliwy Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.11, 11:15
                      Lepiej ty się Bela pobaw swoim...
                      • Gość: Logic Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: 91.90.161.* 04.01.11, 14:25
                        hałaśliwa obwodnica, wysypisko smieci, krematorium, pięć kilometrow ale dopiero do granic miasta, stamąd do centrum kolejne 15 km... tereny maksymalnie zalewowe... Brawo:) dobry wybór na mieszkanie.
                        • Gość: Duch Re: mieszkania w Kiełczowie, co sądzicie?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.11, 14:29
                          Tak i słyszałem że straszą tam duchy internetowych troli Logica i Beli :D
                        • Gość: antyLogic Do Logica... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.11, 15:15
                          Raz koleś piszesz , że obwodnica nigdy nie powstanie , drugim razem , że jest hałaśliwa. Sprawę wysypiska ( zrekultywowanego ) poruszałeś na innych forach i tez jakoś nikt nie wierzył w twoje bajki. Krematorium to już zostawię bez komentarza , bo bliżej do niego z Wrocławia niż z Piecowic. Tereny maksymalnie zalewowe ,tak ??? Proszę bardzo: www.mos.gov.pl/g2/big/2009_09/4d1c249c07cd5d457a51308c3102acc8.pdf Ty już chyba Prozacu z kawą nie mieszaj , pajacu.
                          • Gość: Bela Re: Do Logica... IP: *.wroclaw.mm.pl 04.01.11, 17:55
                            wsadz se w tyłek ten swój pdf, trollu bezmyślny. Zobacz co sie dzieje chocby w Australii, dokąd moze dopłynąc woda. Wyobrazałeś sobie w 1997 roku wodę na placu Strzegomskim? No własnie.
                            • Gość: stop bredniom Re: Do Logica... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 10:22
                              Ludzie - Kiełczów, czy Piecowice to w większości 129-133 m n.p.m
                              Podlewane tereny np na Psim Polu - ok 117 m n.p.m, okolice placu Strzegomskiego 115 - 117 m n.p.m.
                              Proszę sobie ściągnąć Google Earth i tak w ogóle nie bredzić
                            • Gość: antyLogic Re: Do Logica... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 10:34
                              www.mos.gov.pl/g2/big/2009_09/4d1c249c07cd5d457a51308c3102acc8.pdf
                            • Gość: antyLogic Re: Do Logica... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 10:47
                              Nie wiem dlaczego ten link nie działa , wkleję tylko adres , to wpisz do przeglądarki. www.mos.gov.pl/g2/big/2009_09/4d1c249c07cd5d457a51308c3102acc8.pdf

Wyobrażałem sobie już wodę w różnych miejscach...Pewnie wiesz , bo ty wszystko wiesz , że położenie Wrocławia to typowa niecka. Im dalej od centrum ( tutaj spotykają się wszystkie kanały ) tym teren jest wyżej położony. Tak jak pisał stopBredniom , gdyby zalało Piecowice , to dach Wrocławskiego ratusza stanowiłby marine dla łajb ratowniczych. Australię dotknął kataklizm - pod woda znalazło się setki tysięcy kilometrów. Porównywalnie - terytorium Niemiec i Francji razem wzięte całkowicie zalane. Pocieszające jest to , że używasz takich porównań , bo to tylko pokazuje jak bardzo jesteś osobą zawistną i źle poinformowaną.

Ps. Tylko mi nie piernicz o cywilizacji Atlantydy i Lemurii ;-) !
                              • Gość: tratatata Re: Do Logica... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 10:51
                                i zaczęły palanty z Piecowic się wpisywać...
                                • Gość: Logic Re: Do Logica... IP: 91.90.161.* 05.01.11, 11:58
                                  Normalka, bronią swojego:)) plus pewnie ludzie od developera i ci co pechowo tam własnie kupili.Teraz sami siebie będą przekonywac jak tam cudnie. Jak cżłowiek wywali mase kasy na coś, to tego czegoś będzie potem bronił, nawet wbrew rozsądkowi.
                                  Od kiedy to szczyt ratusza jest na wysokosci 130 metrow??? A czytałeś coś o spływie wód, wodach gruntowych, zasilaniu itd? No własnie. Jak woda nie zaleje ci ulicy w Piecowicach, to wywali ci z piwnicy albo z kratki i tam bedziesz ją miał w salonie:)))
                                  • Gość: tratatata Re: Do Logica... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 12:10
                                    he he dobre, popiera:) kobieta prosiła o wpisy ludzi co myślą na temat tamtych okolic, a te barany od dewelopera dalej swoje, jaki to super kontakt z nim jest i te brednie o lokalizacji i cenie, najgorsze jest to, że do nich nie dociera nic już. Forum na gazeta.pl dosięga już dna!!!
                                    • Gość: do tratata Re: Do tratata IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 12:35
                                      No tak razem z tobą sięga dna
                                    • Gość: Queency Re: Do Logica... IP: *.wroclaw.mm.pl 05.01.11, 12:43
                                      Ponowie moje pytanie z początku wątku które kierowałem do Bela. Gdzie wg. Was jest najlepsze miejsce do zamieszkania, gdzie nic mnie nie zaskoczy (powódź, pożar, wody gruntowe, spaliny, korki uliczne, wysypiska śmieci, chlewnie, krematoria, kominy ciepłownicze, dziurawe drogi itd.)? Naprawdę proszę o rzeczową odpowiedź i wskazanie konkretnego miejsca we Wrocławiu lub okolicach gdzie nie będzie żadnej z wymienionych rzeczy ani innej która może dyskwalifikować dane miejsce.
                                      • Gość: antyLogic Nie dajmy sie zwariowac! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 13:09
                                        Szczerze , to jest dużo takich miejsc , jeśli weźmiemy pod uwagę rozsądne argumenty za i przeciw. Moim zdaniem najważniejsza jest ocena samego dewelopera i jakości wykonania lokalu/budynku względem ceny. Lokalizacja , chociaż jest niezmiernie ważna , to niestety kwestia indywidualna , chyba że osoba doradzająca doskonale zna czyjeś preferencje.

Pozdrawiam i również dołączam się do pytania do Beli , gdzie ona by kupiła lub już kupiła ???
                                        • Gość: Queency Re: Nie dajmy sie zwariowac! IP: *.wroclaw.mm.pl 05.01.11, 13:17
                                          Oczywiście, że wszystko to są indywidualne decyzje każdego z nas. Ja kierowałem to pytanie do malkontentów piszących o wadach Kiełczowa, czy też innych lokalizacji. Ale jak się domyślam nie dostanę rzeczowej odpowiedzi bo wszystko można podważyć i nie ważne czy będzie to Kiełczów, Sobótka, czy rynek we Wrocławiu.
                                      • pluszowaty Re: Do Logica... 05.01.11, 13:24
                                        proste pytanie, prosta odpowiedz. Kupuj tam, gdzie:
                                        1. dojezdza komunikacja miejska i to nie jedna linia, ale co namniej dwie. Jesli jest jedna, niech jezdzi co najmniej 3 razy na godzine.
                                        2. w okolicy nie ma uciążliwego przemyslu albo bardzo zatłoczonego ciągu komunikacyjnego (na przykład przy trasach tranzytowych).
                                        3. kupuj tam, gdzie nie stoi dom na domu, gdzie developerzy nie stawiają na malutkich działkach domów ściśniętych jak sardynki w puszce.
                                        4. kupuj tam, gdzie nie grożą wieloletnie, wieloetapowe inwestycje, bo 10 lat będziesz mieszkał w błocie na placu budowy.
                                        5. Kupuj tam, gdzie mozna wjechać i wyjechać.

proste?
                                  • Gość: antyLogic Re: Do Logica... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 12:57
                                    Powiedz mi gdzie pojawiła się jakakolwiek wzmianka o inwestycji? Reklama , ceny , cokolwiek? Rozmawiamy o terenach , tak? www.miastowroclaw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=122&Itemid=177 Poniżej krótki cytat:

Najwyższy punkt znajdujący się na terenie miasta wynosi 148 m n.p.m. i znajduje się w Lesie Mokrzańskim, na obszarze zaczynającej się tutaj Wysoczyzny Średzkiej. Do najwyżej położonych w mieście osiedli zaliczamy Oporów, Klecinę i Oltaszyn. Są one położone na wysokości 130-136m n.p.m., na wysoczyźnie morenowej. Najniższy punkt w mieście położony jest w obrębie dolnej Odry, u ujścia rzeki Widawy, w pobliżu Janówka i wynosi 107m n.p.m. W obrębie dolnej Odry znajdują się najniżej położone wrocławskie osiedla. Wrocławski rynek wznosi się nad poziom morza na około 120 m.

Za pewne wiesz jakiej wysokości jest ratusz , więc powiedz w którym miejscu się mylę? Wywali ci wodę z kratki w piwnicy ???

PARANOIK I TYLE...
                                    • pluszowaty Re: Do Logica... 05.01.11, 13:26
                                      Sorry, antylogic, ale ty nie masz pojęcia o hydrologii w ogole. Nie zabieraj więc głosu.
                                      • Gość: tratatata Re: Do idiotów z piecowic... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 14:15
                                        zaczęła się obrona pisiaków z piecowic, sio gamonie z tego wątku, bo mowa jest o Kiełczowie!!!! nie dociera do was oszołomy??!!! Kiełczów nie wypizdów!!!
                                        • Gość: aaaa Re: Do idiotów z piecowic... IP: 87.99.25.* 05.01.11, 20:09
                                          kiełczow to nie wypizdów ale ty "tratatata" to na maxa tak!!!masz w bani wir!!!i idiotą jesteś ty!!!nie obrażaj ludzi którzy mają inne zdanie niż ty!każdy ma swoje preferencje i kazdemu co innego pasuje ale to nie jest powód aby tak naskakiwać na nich!!!Twoj poziom jest zerowy!!!
                                          • Gość: fan kiedyś przeczytane IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.11, 18:11
                                            Tekst linka
                                            • Gość: Bela Re: kiedyś przeczytane IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.11, 00:54
                                              Kiełczów rządzi:) wszyscy na Kiełczów:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka