Dodaj do ulubionych

Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie

24.01.11, 11:57
Witam
Razem z mężem zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na osiedlu Rodzinna Enklawa.
Może są tu osoby, które współpracowały ATRIUM i chciałby podzielić się opiniami. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bela Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.11, 21:48
      Rodzinna enklawa:))? hahahaha:) enklawa, w otoczeniu zjazdów z autostrady, masakrycznych parkingów na tysiące aut pod marketami, dojazdem do magazynów i fabryk LG i innych:)) wjazdu do wrocławia:))))
      hahah:) ENKLAWA:)) czego ci durnie developerzy nie wymyślą, zeby ogłupic ludzi.
      • Gość: Bielańczyk Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.bluel.net 24.01.11, 22:26
        Fakt, że nazwa enklawa brzmi ...... nieważne , śmiesznie, dziwnie, co za różnica, ale pisanie, że mieszkanie na Bielanach to to samo co na parkkingach marketów, zjazdach z autostrady itd. brzmi jeszcze głupiej. Gdie ty Bela mieszkasz ? W Koziek Wólce ? W ciszy i spokoju ? Są na Bielanach miejsca ciche i spokojne wsród innych domków i miłych sąsiadów. No , ale frustrat to frustrat. Podejrzewam, że mieszkasz gdzieś w blokowisku na Hallera lub Grabiszynskiej i jesteś szczęsliwy. A domek na Bielanach za 1,5-2,0 mln zł . MArzenia. Nawet nie, bo do nich się dąży. Dream on Bela.
        • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 25.01.11, 08:10
          Bielańczyku zgadzam się z Tobą. Sama też mieszkam na Bielanach (rzut beretem od rodzinnej enklawy) i bliżej mi do pola ziemniaków niż do Tesco. Owszem budynek będzie przy drodze głównej na Kudowę, ale do zjazdu z autostrady czy obwodnicy to jest KAWAŁEK, że tak powiem :)
          • Gość: Marcel Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.1and1.pl 25.01.11, 08:52
            Też się zainteresowałem tą ofertą, szukałem jakiś informacji na ten temat i znalazłem to forum. Przede wszytskim chcę zapytać o to czy ten deweloper jest pewny i czy można mu zaufać, bo dopiero jest dziura w ziemi, a warunki są takie, że trzeba już wpłacić 5000 zaliczki a za 30 dni 10% wartości mieszkania, czy to nie dziwne, że trzeba już płacić?
            • finepartner Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 25.01.11, 21:52
              Pani Katarzyno, Panie Mrcelu jeśli rozważają Państwo zakup mieszkania na rynku pierwotnym to polecam swoje usługi.
              Jestem doradca ds. nieruchomości, który specjalizuje się w rynku pierwotnym, czyli nowych mieszkaniach od deweloperów. Swoim klientom oferuję:
              - wyszukanie oferty spełniającej oczekiwania klienta,
              - kompletną analizę oferty, czyli wskazanie wszystkich za i przeciw,
              - sprawdzenie umowy i negocjacje jej zapisów w celu maksymalnego zabezpieczenia interesów Kupującego,
              - pomoc w negocjacjach ceny,
              - doradztwo w zakresie kredytu hipotecznego – w swojej ofercie mam wszystkie banki liczące się na rynku kredytów hipotecznych.

Oczywiście Klient może skorzystać z moich usług na dowolnym etapie transakcji i w wybranym przez siebie zakresie np. tylko zajmę się zapisami umowy, itp.

W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu (dane na stronie www.finepartner.pl).
              Pozostając do dyspozycji, życzę miłego dnia.
              • Gość: Koniu Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: 91.90.161.* 26.01.11, 10:03
                odradzam finepartnera, to leszcz i badziewiak
            • Gość: Sartr Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.12, 20:08
              Macie szczęście, ze wybudowali - ci, co wplacili Atrium zaliczki 5tys. pod budowe Sol de Levante do dzis nie doczekali sie zwrotu kasy, bo (podobnie jak z Zimowymi Ogrodami) Atrium wycyckal swoich "klientow" ;) Nie spodziewalem sie, ze cokolwiek jednak wybudują...
      • Gość: Olo Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 17:55
        Jesteś zwykłym internetowym idiotą.
    • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 26.01.11, 11:25
      My też chyba jednak kupujemy to mieszkanie.
      Schodzą jak świeże bułki, już poszły wszystkie mniejsze mieszkania z antresolą i prawie wszystkie z ogródkami. A część budynku A jest w ponad 50% zajęta :)

Mam nadzieję, że można zaufać temu developerowi, o tyle o ile się zorientowałam to nie powinno być problemów.
      Co do dziury w ziemi - będę obserwować, codziennie przechodzę obok budowy.
      • Gość: ktos Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.54.16.70.static.telsat.wroc.pl 30.01.11, 00:07
        katarzyna071 czy zdecydowaliscie sie juz na te mieszkania??
        oraz w jaki sposob przejrzałaś developera??czy jest on zeczywiscie wiarygodny??
        • Gość: Morozow Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.11, 00:40
          Prezes PiS twierdzi, że gdyby nie decyzja Komorowskiego to w katastrofie nie zginęliby Aleksandra Natalli-Świat, Stanisław Zając i Grażyna Gęsicka. "Przed katastrofą smoleńską poprosiliśmy marszałka Komorowskiego, żeby nie skracał posiedzenia Sejmu, tylko żeby przeniósł glosowanie na wieczór dnia poprzedniego, aby pewna grupa naszych posłów mogła pojechać na uroczystości do Katynia pociągiem. Komorowski odmówił. Nie dał żadnej odpowiedzi i głosowanie się odbyło. W związku z tym trzy osoby poleciały samolotem do Smoleńska i dzisiaj nie żyją. Gdyby marszałek Komorowski nie był taki małostkowy (...) to te trzy osoby by dzisiaj żyły. Co najmniej trzy.
        • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 30.01.11, 17:54
          Tak, zdecydowaliśmy się.
          Jak sprawdziliśmy? Przeszukaliśmy internet wszędzie, gdzie się dało, z krs-u sprawdziliśmy wszystkie nazwiska i to z jakimi firmami były powiązane.
          Wiadomo ryzyko jest zawsze....ale developer wydaje się być wiarygodny. Tym bardziej, że ogrody zimowe sprzedały się prawie w całości, a przecież jeszcze nie skończyli jej budować. Wszystko wskazuje na to, że problemów finansowych ten developer nie ma.
          Co jeszcze się dowiedziałam....
          że developer wziął 2,5 miliona kredytu na zimowe ogrody, za miesiąc ma skończyć go spłacać, więc wychodzi na zero, a rodzinną enklawę ma budować z bieżącej gotówki, a w razie czego wziąć nowy kredyt....
          • Gość: Morozow Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.11, 23:03
            Premier Tusk posłał prezydenta Kaczyńskiego na pewną śmierć, tak to wygląda – powiedziała w rozmowie z Onet.pl Beata Gosiewska
            • Gość: Elka Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.1and1.pl 31.01.11, 23:54
              a Ty Morozow tematy pomyliłeś chyba, bo nie widzę związku
          • Gość: lukasz Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 15:22
            Dokładnie takie same informacje usłyszelismy, deweloper póki co nie bierze kredytu na budowę, więc to świadczy o tym, że jest raczej w dobrej kondycji finansowej.
            My wczoraj podpisaliśmy rezerwacyjną, teoretycznie powinno być 30 dni na podpisanie umowy przedwstępnej, jednak Atrium nie ma jeszcze odpisu z KW i owe 30 dni będzie obowiązywało od daty jego dostarczenia.
            Katarzyno071 wygląda na to, że jeżeli wszystko pójdzie ok to zostaniemy sąsiadami.

Pozdrawiam
            • Gość: Bela Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.mm.pl 02.02.11, 17:10
              Katarzyna i Lukasz, sąsiedzi... będzie bzykanko:)?
            • Gość: Jan Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 20:40
              Oddałem prawnikowi oraz zaprzyjaźnionemu deweloperowi umowę przedwstępną do przeanalizowania. Powiedzieli że jeśli ją podpiszę w takiej formie w jakiej podaje nam ją deweloper Atrium-Re to jak podpisanie na siebie wyroku. Np. jeśli spóźnicie się z wpłatą transzy kredytu z powodu niedostępności, niemożności itd. (dewelopera to nie interesuje) to deweloper ma 12 m-cy na to by was za to ukarać, czyli rozwiązać umowę. Przykład: zapomnieliście wpłacić transzę w kwietniu 2011 roku ale szybko naprawiliście swój błąd i wpłaciliście dnia następnego oraz kolejne wpłacaliście w terminie to Atrium i tak może np. w lutym 2012r. powiedzieć wam że rozwiązuje z wami umowę bo niecały rok temu się spóźniliście z wpłatą. I nie zdziwił bym się jak by to zrobili bo wartość mieszkania wtedy była by większa niż wtedy gdy wy je kupowaliście. Różne normy w przypadku liczenia metrażu na umowie oraz projekcie. Oczywiście wiecie że za metr nie płacicie 4800 lecz prawie 5200 jeśli płacicie w transzach. Jest jeszcze naście rożnych powodów przez które nie powinno podpisywać się tej umowy. Mówię tu zarówno o konstrukcji umowy jak i mocnych zastrzeżeniach personalnych spółki. Jeśli ktoś ma inne zdanie to zapraszam do konfrontacji.
              Pozdrawiam.
              • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 02.02.11, 20:43
                Jan a możesz napisać coś więcej?
                My nie dawaliśmy nikomu tej umowy do przeanalizowania, więc chętnie posłucham kogoś kto się radził.
                • Gość: wro Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.mm.pl 03.02.11, 08:51
                  Kochani, albo lubicie adrenaline, albo sami dobrze znacie sie na umowach deweloperskich i zagrozeniach, ktore w nich czychaja... a na forum tylko sprawdzacie, czy ktos cos jeszcze wylapal.
                  Umowa to najważniejsza rzecz. Na nic spradzanie KRS'ow i opini w internecie jak umowa bedzie do kitu. Dziwi mnie to tym bardziej, ze wyzej jest propozycja jakiegos doradcy, ktory chcial to wszystko dla was zrobic.
          • Gość: lotka Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 22:33
            katarzyna071 jak sprawdzałaś krs tego developera czy oprócz części nazwy ma on jakieś powiązania kapitałowe z developerem, który realizuje Zimowe Ogrody? Widziałaś może jakiś bilans tej firmy, że masz tak precyzyjne dane o zadłużeniu?, czy znasz wszystkie ich zobowiązania ? Oferta mi się też podoba ale zatrzymały mnie takie plotki a nie potrafię ich sprawdzić.
            • Gość: Bela Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.11, 08:20
              a co tu sprawdzać? rodzinka, kolesie.
            • Gość: Jan Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 23:51
              Wiecie ile wynosi kapitał spółki Atrium-Re? 6000 zł :) Nie ma tam pomyłki w zerach. Jak znajdę umowę przedwstępną z wypisanymi zastrzeżeniami mojego prawnika, to wam wypiszę kolejne kontrowersyjne zapisy w niej zawarte.
              • Gość: Jan Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 00:15
                Katarzyna napisał:
                "Tak, zdecydowaliśmy się.
                Jak sprawdziliśmy? Przeszukaliśmy internet wszędzie, gdzie się dało, z krs-u sprawdziliśmy wszystkie nazwiska i to z jakimi firmami były powiązane.
                Wiadomo ryzyko jest zawsze....ale developer wydaje się być wiarygodny. Tym bardziej, że ogrody zimowe sprzedały się prawie w całości, a przecież jeszcze nie skończyli jej budować. Wszystko wskazuje na to, że problemów finansowych ten developer nie ma.
                Co jeszcze się dowiedziałam....
                że developer wziął 2,5 miliona kredytu na zimowe ogrody, za miesiąc ma skończyć go spłacać, więc wychodzi na zero, a rodzinną enklawę ma budować z bieżącej gotówki, a w razie czego wziąć nowy kredyt.... "

Po pierwsze... na jakiej podstawie twierdzisz że deweloper wydaje się być wiarygodny, jeśli ludzie się skarżą iż nikt ich nie powiadomił że przy ogrodach zimowych będzie biegła aleja stabłowicka?

Po drugie... napisałaś że deweloper ma budować enklawę z bieżącej gotówki, a w razie czego wziąć kredyt. Hmmm..... On od początku wiedział że weźmie kredyt i to zrobi jeśli już tego nie zrobił. Kredyt wspomagający. A odsetki tego kredytu kto spłaca? Wy!!! I to właśnie dlatego wyliczyli sobie waloryzację na poziomie 7%. Inflacja wynosi ok. 3,5%, a drugie tyle to wy będziecie płacili by cwaniaki nie ponosili kosztów kredytu. Dlatego cena za m2 to prawie 5200.

Wyznaczają wam daty zobowiązań zarówno dla podpisania umowy jak i wpłacenia pierwszej transzy kredytu podczas gdy jeszcze nie mają wszystkich dokumentów które utwierdzały by was w przekonaniu że są właścicielami działki oraz że mają pozwolenie na budowę, a wy jak ciemnota w to wchodzicie.

Myślcie troszkę więcej bo kredyt będziecie spłacali przez kolejnych parę, parenaście, paredziesiąt lat.

Pozdrawiam.
                • Gość: ET Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.11, 20:05
                  Bela, szkoda Twojej kasy na komórkę, zbyt łatwo Cię poznać z nowym nickiem.
                  Co do meritum: przecież każdy wie, ile będzie kosztował m2, powinien mieć to w umowie przedwstępnej. Koszty kredytu ponosi zawsze kupujący, bo działalność dewelopera nie jest charytatywna, kto miałby Twoim zdaniem płacić za koszty kredytu? A co do Alei Stabłowiciej, skąd wiesz coś konkretnego? Bo na razie projekt odłożono na po "ojro", czyli przy obecnycm zadłużaniu miasta na święty nigdy.
          • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 28.07.11, 09:52
            Osoby, które wykupiły mieszkania w Rodzinnej Enklawie lub są zainteresowane, zapraszam na forum:
            rodzinnaenklawa.fora.pl
      • Gość: zainteresowany Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.11, 22:09
        Katarzyno, czy tam na tej budowie coś się dzieje? Obiecałaś pisać jak idzie z pracami, czy posuwają się do przodu?
        • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 10.02.11, 08:47
          Dzieje się, oj dzieję. Codziennie koparki szaleją, postawili już budę dla robotników, pościnali połowę drzew i wykopali juz bardzo głeboką dziurę (trzy razy większa niż na stronie atrium), myślę, że lada chwila (może dziś) skończą z kopaniem i przejdą do następnego etapu.
          • Gość: gradek Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 17:47
            Może jeśli tam mieszkasz obok, to zrobisz kilka fotek i pokażesz jak to wygląda aktulanie?
            • Gość: Marlow79 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.play-internet.pl 15.02.11, 20:58
              Ja byłam tam dziś o godz 15.30, było raptem 3 pracowników (kręcili się bez celu) i jedna mała koparka. Nic tam nie ma, poza wykopaną średniej głębokości dziurą w ziemi. Byłam mocno zaskoczona bo też mnie te mieszkania inreresują.
              • Gość: prem Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 21:39
                zobacz wątek Osiedle Fredry, Oborniki Śląskie, ten sam wykonawca prac budowlanych, ten sam współinwestor i odpowiedz sobie na to pytanie
                • Gość: Karol Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 07:30
                  Nie siej paniki i nie rozpowszechniaj nieprawdziwych informacji. Atrium to zupełnie inna firma, nie mają nic wspólnego z inwestorem z Obornik. Atrium to ta firma która budowała na Zwycięskiej, a ostatnio buduje na Złotnikach.
                  • Gość: prem Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 09:46
                    nic nie sieje tylko informuję że Arch-m.pl (inwestor w Obornikach Śl.) i Arch Vision Sp. z o.o. (współwłaściciel Atrium RE Sp. z o.o.) mają tą samą siedzibę ul.Malarska 19/24 m. 7
                    czy zaprzeczasz ,że tak jest ?
                    P.S. wykonawcą prac i tu i tu jest "świetna" firma p. K
              • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 16.02.11, 17:58
                Od wczoraj leją już beton :)
                • Gość: zainteresowany Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.11, 21:21
                  katarzyno, widzę, że orientujesz się w sprawie, możesz napisać czy udało Ci się wynegocjować jakiś rabat? Jestem z z poza Wrocławia, ale bardzo mnie interesuje ta inwestycja, dzwoniłem do dewelopera z pytaniem o upusty, ale powiedzieli mi, że nie i koniec. Jak to było u Ciebie? Wybieram się do dewelopera na negocjacje w poniedziełek i chciałbym wiedzieć ile można urwać. I czy może skoro tam często bywasz, możesz zrobić jakieś zdjęcia jak wygląda postęp robót?
                  • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 18.02.11, 19:55
                    Developer wychodzi z założenia, że cena i tak jest niska, więc nie ma mowy o upustach.
                    Powiem tylko tyle: cena w głównej mierze zależy od sposobu płatności (wysokość pierwszej wpłaty oraz procentowy udział kolejnych transz), natomiast nie są to jakieś duże różnice. Dla nas ważne jest to, że mieścimy się w "rodzinie na swoim".
                    Nie ma sprawy, w weekend zrobimy jakieś zdjęcia i wrzucimy linki.
                    • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 20.02.11, 12:36
                      Zdjęcie z dzisiaj:
                      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ceb5faeebbaf4885.html
                      • Gość: Bela Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.11, 16:02
                        dorysuj do tego zdjęcia obwodnicę Leśnicy, zwaną aleją stabłowicką, z ciągłym ruchem, smrodem i spalinami, tuż pod oknami.
                        • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 20.02.11, 18:50
                          A co przez Bielany ma iść - obwodnica Leśnicy? :)
                          Aha :)
    • me-design.pl Aranżacja wnętrz 02.02.11, 18:45
      Zapraszam do współpracy przy aranżacji wnętrz. Warto pomyśleć o profesjonalnej usłudze aby rozsądnie zaplanować wydatki na wykończenie wnętrza. Oferuję kompleksową usługę aranżacji wnętrz z wizualizacjami oraz rysunkami technicznymi. Zapraszam do przesłania rzutu mieszkania i wyceny projektu. Konkurencyjne ceny.
      me-design.pl@gazeta.pl
      • Gość: Anty bela Re: Aranżacja wnętrz IP: *.bluel.net 04.02.11, 23:29
        Dlaczego ta Bela to taka Qrwa co to wszystko krytykuje ?
        Nie skrytykowała tylko chyba Widawy ? Może tam mieszka i tam jest super w towarzystwie komarów. Z pewnością nie ma domu tylko kawalerkę i tu wylewa swe żale.

A ja mam 350 m kw na Bielanach
        • Gość: Bela Re: Aranżacja wnętrz IP: *.wroclaw.mm.pl 05.02.11, 14:11
          i co ci 350 metrow? na wrotkach tam jezdzisz? Kompleksy leczysz? Nonsens.
      • Gość: Rocky Re: Aranżacja wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.13, 11:18
        Szukacie dobrych aranżacji wnętrz, które zachwycą was i waszych znajomych? Zajrzyjcie na urzadzamypodklucz.pl/realizacje.html i sprawdźcie wspaniałe projekty aranżacji wnętrz firmy Dekor Projekt. Bardzo ciekawe aranżacje i projekty wnętrz. Z firmą bardzo dobrze się współpracuje i wprowadza wszelkiego rodzaju poprawki do projektów aranżacji wnętrz. Jest to profesjonalna firma działająca od 2009 roku. Bardzo ciekawe aranżacje i projekty wnętrz. Polecam.
      • darekkwiato Re: Aranżacja wnętrz 19.09.14, 12:44
        Jak aranżacja wnętrz to tylko z InterYour! ;)
    • Gość: Rafa Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 23:07
      widzę że to ci sami goście od Osiedle Fredry Oborniki Śląskie , zobaczcie na forum, wtopa totalna
      • Gość: marzec Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 13:29
        nie wiem skąd masz takie informacje, ale oni raczej nie mają ze sobą nic wspólnego
    • hipoteczny11 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 22.02.11, 21:20
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej.

Zapraszam
      Piotr
      • Gość: anty Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.org 03.03.11, 21:47
        Co tam się dzieje na budowie, bo coś ucichło? Jak postępują prace?
        • Gość: dada Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.11, 10:22
          Co tam nowego na budowie słychać? Coś ostatnio forum zamilkło...
          • Gość: lolo Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 09:11
            Jeśli macie możliwośc to sie jeszcze zastanówcie. W zimowych ogrodach obiecywali że nawet trzy miesiące przed terminem oddania mieszkania dostaniemy klucze a co sie okazało że wstrzymali prace bo czekaja na decyzje o dostawieniu kolejnego piętr.... Maja opóznienie w budowie i teraz jeszcze termin sie przesunie o 3 miesiące. Z kameralnej budowy będzie jeszcze troche "wieżowiec"
        • Gość: Koniu Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: 91.90.161.* 04.03.11, 10:42
          coś ucichło, co tam na budowie, jak prace?
          • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 04.03.11, 20:53
            Idą pełną parą :) Kilka postów wyżej wklejałam link do zdjęcia z ostatniej niedzieli.
            • Gość: antyk Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.org 04.03.11, 21:04
              ale piszesz teraz serio, czy sobie ironizujesz, bo na tej fotce to tylko kupe śniegu widać
              • Gość: Łukasz Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 13:50
                Byłem kilka razy ostatnio na tej budowie i zawsze kilku robotników tam jest i coś się dzieje. Nie jest to tempo z jakim rośnie SkyTower:), ale powoli idzie.
                Dzisiaj widziałem, że chyba kończą zbrojenie fundamentów. Pogoda dopisuje, więc może niedługo zaczną lać beton.
                Piwnica ma być skończona do końca maja z tego co pamiętam harmonogram.
            • Gość: gość Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.hypnet.pl 30.03.11, 19:13
              Zimowe Ogrody zeszły pięknie. Powodzenie całej inwestycji (przy tak nikłym kapitale własnym) tak naprawdę zależy od tego, czy mieszkania zostaną sprzedane choćby w 75%. Będzie problem, gdy nie będzie wielu chętnych. W takim przypadku zwykle deweloper rozpoczyna kolejną inwestycję, która może zapewnić finansowanie poprzedniej. Ale to już równia pochyła...
            • Gość: gość Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.hypnet.pl 30.03.11, 19:16
              Czy umowa przedwstępna została sporządzona w formie aktu notarialnego czy w zwykłej formie?
              • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 30.03.11, 21:12
                w formie aktu
                • Gość: gość Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.hypnet.pl 31.03.11, 09:53
                  To dobra wiadomość!
                  • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 18:13
                    Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
                    od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
                    www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
                    lub zadzwoń : 0-607-937-916 lub 071-315-52-48
                    Firma "Techbau"
                    • Gość: :/ Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.11, 23:55
                      a co tam na budowie słychać? Fundamenty już są?
                      • Gość: Oszukany Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 193.104.88.* 18.04.11, 17:24
                        Witam wszystkich zainteresowanych inwestycjami Atrium.
                        Ostrzegam przed tymi oszustami.Mam wątpliwą przyjemność być rolowany przez tych oszustów.Kupiłem mieszkanie w "Zimowych Ogrodach".Do chwili podpisania umowy przedwstępnej byli bardzo mili i pomocni.Z chwilom podpisania aktu notarialnego i wpłaty pierwszej raty (ok 80000 zł) ich postawa zmieniła się o 180 stopni.Nie terminowi,podnoszący ceny już w miesiąć po podpisaniu umowy,wymyślają wszystko by wymóc dopłaty.
                        OSTRZEGAM PRZED TYMI OSZUSTAMI.
                        • Gość: Hank Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.11, 22:35
                          Witam

Jak idzie budowa? Jak kontakty z atrium?
                          Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w Rodzinnej Enklawie, bardzo prosze o wiecej danych
                          Pozdrawiam
                          • katarzyna071 Re: Odbiory mieszkań i domów !!! 19.05.11, 20:59
                            na stronie atrium wrzucają zdjęcia na bieżąco :)
                          • Gość: Gingo Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 85.219.148.* 26.10.11, 15:01
                            Znowu zaktualizowali zdjęcia. Zaraz będą kłaść dach, czyli jak w harmonogramie.
    • hoszanka Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 19.12.11, 16:29
      Kładą dach, na parterze w mieszkaniach są już ścianki działowe, nawet już jedno okno dachowe zostało wstawione. Według harmonogramu robót do końca grudnia powinny być wstawione okna - pogoda nie stanowiła przeszkody i według prognoz nie będzie stanowić, ciekawe czy czeka nas pierwsze opóźnienie?
      Swoją drogą wszystkich zainteresowanych mieszkaniami proszę o szczegółowe przeanalizowanie umów.
      • Gość: pool Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 18:28
        ocieplenie jest zrobione ale dach jeszcze nie ukończony
        • Gość: klient Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: 90.156.42.* 12.03.12, 22:32
          bo Atrium wszystko lubi robic od konca, na Zimowych Ogrodach tez juz elewacja jest a dachu jak nie bylo tak nie ma
          • Gość: Wiesiek Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: 80.50.230.* 15.03.12, 10:50
            Witam,
            Jestem zainteresowany zakupem mieszkania w Rodzinnej Enklawie.
            Mam pytanie,
            1. Czy umowa przedwstępna oraz rezerwacyjna jest zgodna z prawem?
            2. Rozumiem że budowa idzie zgodnie z dziennikiem budowy?? Czy mają opóźnienia?
            3. Jak wygląda Czynsz?
            4. Jaki rodzaj instalacji grzewczej ma być instalowany na Rodzinnej Enklawie? Będzie wspólna kotłownia?
            5. Czy zagospodarowanie dookoła mieszkań Developer też ma zrealizować?
            6. Na forum ogólnie widzę że developer nie jest godny zaufania dt. to innych budów?
            nie wypłaca wynagrodzenia swoim pracownikom?
            Bardzo proszę o odpowiedź.
      • Gość: Wiesiek Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: 80.50.230.* 15.03.12, 12:17
    • gniewka1980 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 29.03.12, 16:09
      Prosze o kontakt osoby ktore kupily mieszkanie na bielanach wroclawskich Enklawa Rodzinna. gniewka1980@gmail.com dziekuje z gory. Pozdrawiam
      • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 30.03.12, 08:30
        katarzyna071@gazeta.pl
        • Gość: yoo25 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.static.tvk.wroc.pl 04.04.12, 23:05
          Zastanawiam się czemu nie odświeżają strony. Byłem ostatnio na budowie i wydaje się, że wszystko jest ok. Tynki już prawie skończone, ruszyli z elewacją drewnianą. Czy Ktoś ma jeszcze jakieś informacje?
          • Gość: jarkacz Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 23:30
            Wzdyż wołałem, już dawno, że trzeba w tej sprawie
            Coś zrobić, a Ty czekasz, Panie Jarosławie,
            Po próżnicy... Wszak ginie Ojczyzna Kochana
            I wzywa Cię do boju, jak Węgry – Orbana.
            Azali nie dostrzegasz, co się wokół dzieje?
            Kondominium nas gnębi. KPP szaleje
            Na świeżym trupie Polski... Gdy niecny Żydowin
            Śmie Poetę pozywać, a minister Gowin
            Rewizyji nie wnosi – na co jeszcze czekać?

Tu nie ma żartów. Larum! Tu nie można zwlekać.
            Na początek należy rozwiązać „Gazetę”
            A potem przez umyślnych posłać po Poetę
            By koronę królewską włożył Ci na głowę.
            Na miejsce ceremonii – obierz Czestochowę,
            Skąd te czucia i rymy.

Poeta nie trwożny
            Na dźwięk wiersza blednieje każdy płaz bezbożny
            Ze strachu. Ten Poeta dzieckiem urwał hydrze
            Łeb w kolebce. W młodości do Partii się chytrze
            Uśmiechał, by ją niszczyć. Taka była pora...
            Walczył niczym Wallenrod; wzorem Almanzora
            Pocałowaniem wszczepiał jad w zdradzieckie dusze...

A dziś, pod Milanówkiem, cierpi wciąż katusze.
            Przeto koniecznie trzeba coś zrobić w tej sprawie
            Wieszcz Cię wzywa! Do boju, Panie Jarosławie!
          • wronster Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 13.04.12, 12:49
            CZy jest rezyko że Oni nie skończą tej budowy???
            • gniewka1980 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 16.04.12, 22:35
              prace caly czas ida do przdu, maja miec miesiac opoznienia.Ale do koca nic nie wiadomo. Maz ostatnio byl na budowie i rozmawial z kierownikiem budowy i moga miec problemy z odbiorami zwiazku z przebudowa transformatora.
              • hoszanka Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 17.05.12, 13:12
                Nie miesiąc a dwa, wariant optymistyczny: to odbiory w drugiej połowie sierpnia, wariant na chwilę obecną najbardziej realny: wrzesień.
                Dwa miesiące opóźnienia to jeszcze nie tragedia, miejmy tylko nadzieję, że nie będzie gorzej...
                • Gość: gg Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.centertel.pl 17.05.12, 18:57
                  robią wam tą enklawe bo to bardzo ale to bardzo nieuczciwa firma i radzę uważac i bacznie sie przyglądac!!!
                  • wronster Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 30.05.12, 20:13
                    Witam.
                    Też zastanawiam się nad zakupem. Mam pytanie: bo po
                    spotkaniu z u nich w biurze dowiedziałem się że obok ma powstać
                    możliwe HOTEL - działka developera?? Czy Państwo coś wiedzą na ten
                    temat??
                    - a jężeli chodzi o plac zabaw wie Pani może gdzie on będzie?
                    - Co będzie liczone na poczet CZYNSZU? (wywóz śmieci, nieczystości,
                    woda, konserwacja domofonu ,ogrzewanie, zimna ciepła woda) ?
                    Proszę o kontakt na liquidfunk@o2.pl . Pozdrawiam!!!!
                    • Gość: bil laden Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.centertel.pl 30.05.12, 23:12
                      Nic tam chłopie teraz nie kupój.Poczekaj aż wybudują ,i nie słuchaj ludzi z biura tylko poczytaj sobie na forum o tej firmie.
                      • Gość: Kika Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.12, 22:00
                        Ostrzegam przed tą firmą. Atrium realizowała Zimowe Ogrody, które nie są gotowe od roku. Budowa została makabrycznie zadłużona i sprzedana.
              • gniewka1980 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 22.06.12, 17:24
                Witam!
                Czy Panstwo wiedza kiedy maja byc oddany budynek Rodzinna Enklawa?
                Dzisiaj mielismy podpisywać ostatnia transze kredytu ktrora powinna byc wyplaca przy oddaniu inwestycji. I wstrzymalismy sie do 20 lipca gdyz deweloper mowi ze wtedy beda dawane klucze. Czy mieli Panstwo tez taka sytuacje o przelozeniu transzy. Deweloper przedlozyl nam dokument mowiacy ze nie wypowiedza umowy i przekladaja zaplate ostatniej raty na 20 lipca. Ten dokument jest podpisany przez Specaliste ds sprzedazy mieszkan i zawiera pieczatke spolki nie jest w formie aneksu podpisywanego u notariusza. Czy Panstwo tez musieli miec taki dokument dla banku.
                Dziekuje serdecznie za odpowiedz.
                Pozdrawiam.
                • Gość: AW Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: 78.133.208.* 26.06.12, 12:28
                  Kiedy budynek ma być oddany nie wiem, ale też przekładam spłate ostatniej transzy na termin odania kluczy, myśle że takie pismo powinno wystarczyć ale można pokusić sie jeszcze o podpis na tym dokumencie od pełnomocnika firmy.
                  Co do banku to sie jeszcze dowiem.
                  • Gość: gosc Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 12:42
                    klucze maja byc przekazywane okolo 20 lipca ale pewnie będzie poślizg ze względu na poprawki w mieszkaniach i na budynku. Oddanie z tego co sie orientuje ma byc we wrzesniu/pazdzierniku.
                    W kwestii kredytu nie wiem jak banki patrzą na ameksy do umów, które nie są potwierdzone aktem notarialnym bo my jeszcze nie uruchomilismy kredytu
                    • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 11.07.12, 13:42
                      Gość portalu: gosc napisał(a):

> klucze maja byc przekazywane okolo 20 lipca ale pewnie będzie poślizg ze względ
                      > u na poprawki w mieszkaniach i na budynku. Oddanie z tego co sie orientuje ma b
                      > yc we wrzesniu/pazdzierniku.
                      > W kwestii kredytu nie wiem jak banki patrzą na ameksy do umów, które nie są pot
                      > wierdzone aktem notarialnym bo my jeszcze nie uruchomilismy kredytu

Klucze będą oddawane dużo później, segment A i B jest prawie skończony, ale w C nawet wylewek nie ma, nie ma ociepleń na antresolach, a klatki schodowe są w ogóle nie ruszone.
                      • wronster Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 12.07.12, 10:34
                        Dźwig już zabrali. Do kolejnych balkonów realizują odpływy. Mieli Robić test Prądu oraz test kotłowni.
    • Gość: Twój Adres Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.12, 13:56
      Witam wszystkich,

sadze ze mamy cos co moze Wam pomóc przy wyposażaniu mieszkan!
      Karta Klienta dzięki której otrzymacie zniżki na zakupy w najciekawszych punktach we Wrocławiu. Przekonajcie się, ile możecie zyskać!

twojadres.eu/doradztwo-hipoteczne/twoje-zakupy.html
    • Gość: Adrian Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.07.12, 19:07
      Zamieszkam na klatce C... Za jakiś miesiąc mieszkania na A i B być oddawane mieszkańcom do wykończenia, zostaje jeszcze zagospodarowanie terenu, lecz firma która się tym zajmuje zwozi już swoje maszyny... Trochę pracy pozostało w garażach ale i z tym powinni się uporać w ciągu miesiąca. Pracuje kilkaset metrów obok budowy, bywam tam codziennie dowożąc materiały... Przy szlabanie wjazdowym i wejściach do klatek zostaną zamontowane wideodomofony lecz w standardzie będą domofony bez wideo. Istnieje opcja wymienienia domofonu na WIDEOdomofon oczywiście w ramach płatnej usługi.
      • Gość: gość Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.12, 07:50
        polecam tę inwestycję, wbrew temu co piszą niektórzy nie ma żadnych problemów i z wyjątkiem lekkiego (kilka miesięcy) opóźnienia w budowie ostatniej klatki wszystko idzie bardzo sprawnie.
        • Gość: sss Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: 194.251.119.* 01.08.12, 16:19
          Ja natomiast odradzam. Od tej firmy na kilometr pachnie kryminałem, szczególnie od jej prezesa, który bezczelnie oszukuje ludzi (wystarczy poczytać sobie o innych inwestycjach tej firmy: Sol de Levante, Zimowe ogrody). Życzę mieszkańcom, aby wszystko udało się z tą inwestycją, ale wcale bym się nie zdziwił jak w przyszłości ktoś zacznie pukać do drzwi tych mieszkań z roszczeniami..
          • Gość: olek Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.180.138.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.08.12, 15:57
            Też odradzam, miałem do czynienia z tą firmą w związku z SoldeLevante, koszmar.
            • Gość: yoo25 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.08.12, 19:03
              Olek, a możesz powiedzieć coś więcej?
              • Gość: sss Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.12, 22:10
                Hej, ja Ci opiszę: prezesik z Atrium (pietruszkiewicz) pobral od ludzi zaliczki (po 5 tys) i ani mysli oddac; pozakladne jest juz kilka spraw w sadzie - ale pewnie i tak nic z tego nie będzie bo już widać, że zwijają swoje zabawki i lada moment będzie upadłość tej wspanialej firmy. Co bardziej bezczelne chcieli naciągnąć ludzi na 10% zaliczki - niby w ramach zakupu w systemie 10/90 - szczesliwie zaden notariusz nie zaryzykuje takiej umowy przedwstepnej; budowa to wielkie bajoro (proponuje samemu zobaczyc ;)). Co do Zimowych Ogrodow, to sprzedali upadajaca inwestycje komus innemu (umowy przedwstepne byly tak skonstruowane ze mogli) razem z ludzmi - serdecznie im wspolczuje nerwow, bo ponoc ten "nowy inwestor" to taki sam paszteciarz jak te asy z Atrium.
      • Gość: gosc Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.12, 14:58
        w miesiąc czasu to nie sądze by sie wyrobili, bo wszystko się grzebie, mało ludzie jest na budowie do pracy a jak mają jeszcze robic poprawki w mieszkaniach, balkony to z 2 miesiące jak nic (przez miesiąc czasu nic się nie ruszyło praktycznie na budowie), piwnice i garaż są nietkniete praktycznie a jak będą takie wpady jak dziś w garażu to aż mi się odechciewa wprowadzac tam. Powoli przestaje miec cierpliwośc do obiecanek co i kiedy będzie zrobione bo terminy notorycznie nie są dotrzymywane albo wychodzą jakieś fuszery do poprawki.
        • Gość: yoo25 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.static.tvk.wroc.pl 24.08.12, 02:44
          O jakiej wpadce w garażach mówisz?
          • Gość: gosc Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 12:21
            jesli ktos byl wowczas w garazu to zapewne poczuł
        • Gość: Macior Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.net72.elektrosat.pl 25.08.12, 15:38
          Jestem tam codziennie i cały czas idzie to do przodu. Teraz ustawiają krawężniki na wjazd do garaży. Nie wiem skąd to stwierdzenie że przez miesiąc nic się nie działo ???
          • Gość: Arturo Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.12, 11:19
            a , co z segmentem C, kiedy będzie odddany
            • kasia_wp Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 31.08.12, 15:48
              Czy ktoś z Państwa się orientuje kiedy bedą odbiory mieszkań?
              Kupiłam mieszkanie w klatce C, jakie terminy są realne wg was?
              • Gość: Macior Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ikem.pwr.wroc.pl 31.08.12, 16:36
                Kupiłem mieszkanie w klatce A. Moim zdaniem realny termin oddania klatki A i B to koniec października, klatki C listopada. Z listu z 30 czerwca wynikało że mają opóźnienie liczące 3 miesiące i że po miesiącu (koniec lipca) będą oddawać mieszkania. Moim zdaniem prawda jest taka że mieli nie 3 miesiące opóźnienia a pewnie 5 i nie są w stanie tego nadrobić. Proste. Przy 8 godzinnym trybie pracy aby zrobić robotę trzy miesięczną w miesiąc potrzeba albo pracować 24 godziny na dobą albo zwiększyć trzy krotnie liczbę pracowników. Należy pamiętać o rygorach technologicznych jeszcze. Jedyną istotną informacją jest że muszą przenieść własność do końca roku bo jeśli nie to kupujący będą mieli pewnie problemy z bankami i trzeba będzie zwracać pieniądze. Na budowie ciągle coś się dzieje tak że nie pozostaje nic innego jak czekać. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
          • Gość: gosc Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 12:23
            na budowie jestesmy 3-4 razy w tygodniu i wokol budynku w ciagu miesiaca robione byly tylko balkony (obkladanie kostka) i zabrali sie za kladzenie kanalizy. Generalnie idzie to topornie, jest za malo ludzi do pracy
            • katarzyna071 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 05.09.12, 14:04
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> na budowie jestesmy 3-4 razy w tygodniu i wokol budynku w ciagu miesiaca robion
              > e byly tylko balkony (obkladanie kostka) i zabrali sie za kladzenie kanalizy. G
              > eneralnie idzie to topornie, jest za malo ludzi do pracy

Owszem ludzi przydałoby się więcej, ale nie mogę powiedzieć, że w ciągu miesiąca w budynku były robione tylko balkony i kanalizacja.
              Jak prace były wykonywane w segmencie A i B to było dobrze i robota "szła na całego" a segment C stał w miejscu i był w tyle.
              Spokojnie, teraz przyszedł czas na segment C.

W ciągu miesiąca w segmencie C zostało zrobione wszystko - zaczynając od wylewek, przez tynki, ocieplenia, regipsy, kafle na korytarzu, drzwi itd itp.
              • wronster Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 03.10.12, 09:35
                Jak u Państwa z odbiorem kluczy??
                • Gość: dusus Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.12, 21:40
                  pierwsza i druga klatka będzie na dniach pewnie, ogólnie mieszkania już gotowe, coś tam poprawiają wokół, 3 klatka ma jeszcze opóźnienie, może z miesiąc jeszcze przy tym tempie budowy
    • Gość: zosia2 [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.12.12, 14:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: baza Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.147.177.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 12:51
        My z żoną kupiliśmy i odebraliśmy mieszkanie. Ogólny poślizg około 4 mies.
        Jak nam powiedziano przydzielenie własności i założenie wspólnoty jest przewidziane na styczeń 2013. Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy nie będzie i tu poślizgu :)
        Chcemy starać się o odsetki za poślizg od dewelopera. Może ktoś ma doświadczenie w tym? Jak mamy ugryźć tą sprawę?
        Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!
        • Gość: parquette Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie IP: *.emea.ibm.com 16.01.13, 14:44
          Witam, ja jestem dzisiaj umówiona z deweloperem w celu uzyskania informacji an temat odsetek. Na szczęście nie odebrałam jesszcze mieszkania i tyum samym nie wpłaciłam ostatniej transzy, więc chcę zaproponować deweloperowi pomniejszenie tej transzy o kwotę odsetek. Jeśli jest Pan zainteresowany tym, co mi deweloper powie, to proszę o kontakt mailowy: szczygiel.dorota@gmail.com.

pozdrawiam
          • kaka73 Re: Rodzinna Enklawa ATRIUM Bielany Wrocławskie 19.01.13, 17:18
            Pamiętajcie, że jak uzyskacie odsetki to jest to wasz przychód i zapłacicie od tego podatek. Ja tak miałam i się niezle zdziwiłam. Może warto podyskutować o jakimś bonusie typu bon na zakupy itp - tak załatwiłam to w kolejnym mieszkaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka